עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yossi_s1,

טוב אז ככה... כבר היה לי דיון אחד אבל הוא היה יותר לגבי קירור וOC ליומיום, אבל בסופו של דבר הייתי חייב לדחוף עד הסוף, אז המפרט בצד והתוצאות בתמונות.... לשם השוואה... סופרפאי בסטוק: 36 שניות 3DMARK בסטוק: 4200 הOC של המעבד לא מרשים, אבל הכרטיס מסך ביצע אחלה OC.. כ30% ולמעשה יותר מ150MHZ תוספת שזה מכובד... לגבי הזכרונות, הם יכולים להגיע עד 820MHZ ללא תוספת מתח אבל משם כל תוספת מתח נותנת כמה MHZ בודדים... וסך הכל יכול להיות שיכולתי לסחוט עוד כמה MHZ מכל מקום אבל זה לא היה נותן שיפור גדול... המתח היחידי ששונה הוא מתח המעבד, כדי להגיע ל3.2GHZ הייתי צריך לתת לו 1.47 בביוס.. וכמובן שהכל יציב אחרי שעתיים אוטורוס ומבחינת יומיום אני נשאר על מה שכתוב במפרט... כי אני לא צריך…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אתם יודעים, ציפיתי לפחות לירידה של 5C. עוד בהתחשב בזה שהמשחה הישנה (המקורית) היתה קשה לחלוטין ונאלצתי לגרד אותה. האיוורור על אוטומטת ועד כה, הנתונים הם בדיוק אותו דבר כמו לפני המשחה: מנוחה - 80C מאוורר - 23% מאמץ - 85C מאוורר - 27% זה לא שזה מפריע לי שזה ב-80 כל הזמן, כי ככה הוא רץ מאז שהוא יצא מהקופסא, ואין לי סיבה להעלות את המאוורר כי אני נהנה מהשקט. רק רציתי לדעת אם זה ייתכן שאחרי מריחה של AS5 המצב יישאר בדיוק אותו דבר או שמשהו פה לא בסדר, קיוויתי למשהו אחרי כל העבודה שזה דרש... חדשות יותר משמחות, הטמפ' של המעבד ירדה ב-20C במנוחה וב-40C במאמץ! OMG! אני די בטוח שזה גם תודות לזה שהסרתי מרבד של אבק שהיה בין המאוורר לצלעות קירור ;D ועוד בעיה קטנה שיש לי: אחד השכנים שלי התח…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. איך היא עובדת, מה היא עושה, מה צריך לעשות איתה כדי להגיע לאוברקלוק גבוה בלוחות DFI NF4 וכ'ו וכ'ו...

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. אוקי אנשים יש לי בעייה יש לי מארז נחמד וטוב אבל midi twor והוא עמוס עכשיו בגלל שיש ימבה כוננים וימבה חיבורים אז עד לא מזמן המארז היה נאה כמו גוננגל עם כול החוטים אז סידרתי אותם וככה אבל עדיין המעלות על הפנים 50 מנוחה 60 מאמץ אני מיואש לגמרי ואז הגיע המשיח (או שלא) הביג טיפון קניתי אצל זיגזג באתי הביתה ואמרתי וואלה היום זה היום באתי להרכיב וככה הרכבתי אבל שסגרתי את דלת המארז ובדקתי תמעלות נפלה נשמתי הדלת יושבת על המאווור וזה גם הסביר תשריקות שהיו וקיצר זה סתם משקולת חסרת תועלת אז אמרתי טוב יאלה נביא קרור אחר מישהו המליץ לי על הארטיק קולינג 64 אבל הוא עם המוארר לכיון הספק ובסדיור חוטים שלי כול החוטים הוצמדו לאזור הזה אז עכשיו אני בדילמה קשה 1 לקנות קרור קטן וטוב כד…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by shay2028,

יש לי מעבד פנטים 2.8 פרסקוט ישן בן 5 שנים שמתחמם בזמן האחרון בצורה מוגזמת 60 מעלות במנוחה ועד 75 מעלות במאמץ. ידוע לי שפרסקוט הם מעבדים חמים אך מה שמוזר לי הוא שזו בעיה שטיפלתי בה לפני שלוש שנים בצורה הזו: החלפתי מארז מפשוט לטרמלטק סופרנו עם שלוש מאווררים והחלפתי את הקרור סטוק של המעבד לביג טיפון - הבעיה נפתרה הטמפרטורות ירדו ל 40 מנוחה 55 מאמץ. היום החלפתי משחה למעבד ארקטיק סילוור וניקיתי אבק בצורה יסודית ולמרות זאת עדיין הטמפרטורות 60 במנוחה ו 75 במאמץ המחשב לא באוברקלוק . מה גורם לחום הזה למרות משחה חדשה ניקוי אבק מארז עם 3 מאווררים וביג טיפון?

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. הי חברס. אני מזמין היום קירור מים מהאתר FROZENCPU. ורציתי לדעת אם יש מצב למכס? ואם יש מצב שיקחו 30% כפריט אלקטרוני? אני מזמין כ PRIORITY והקיט הוא XSPC RASA 750 RS360.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by haim652,

יש לי מעבד E4500 2.2GHrz ואני רוצה לקנות קירור של Thermalright Ultima-90 רציתי לדעת עם אני יגיע איתו לOC של 3.0GHrz עם הקירור הרגיל של המעבד שקיבלתי אני מגיע ל 2.71 והוא דיי יציב. מה אתה חושבים עם Thermalright Ultima 90 אני מגיע ל3GHrz? יש לי לוח אם Asus P5GC MX\1333 כרגע אני נמצא בOC של 18% (שזה 2.59GHRZ)

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by PeaS,

אני טס לארה"ב בעתיד הקרוב מאד (ה25.3 ליתר דיוק) ;D. אני מנחש (ניחוש פרוע לגמרי) שהמחירים שם יותר זולים, בחלק מהדברים לפחות. מישהו יודע על משהו שקשור למודינג\קירור שיש הבדל רציני במחירים שלו בין ישאל לארה"ב? אני מתכוון לדברים כמו מאווררים, דרמל (בתבתי נכון?), משהו אחר שעולה לכם בראש?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. מתוכנן אובקלוק בעתיד. מעבד 6700K

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. היי אנשים עזבו את כל הויכוחים, דיי לריב על מי מי יותר צודק למה ואיך!! :lsvader: HWzone ביחד עם PcTip, ו IsraMods ועוד פורומים מפורטלים גדולים ומרכזיים בארץ - אנחנו מהווים קהילה דיי גדולה של חברה בין הגילאים של 14 -30+ של חברה דיי רציניים שמתעסקים במודינג פרופר ובמחשבים באופן כללי ועושים את זה מתוך אהבה כפייתית לכל מה שקשור למחשבים שלנו או סתם בשביל הכיף שבדבר. בואו אנחנו נארגן איזה יום שיכיל בנוסף לתחרות מודינג שתבוסס על כללים שיקבעו מראש נוסיף שם הרצאות מוכנות מראש שיעבירו ויכתבו על ידי קבוצה של חברה מהפורומים ולא סתם באיזה טיילת על איזה גג אלא באיזה אולם גדול ויכול להיות אפילו אולם ספורט. בוא לא נחכה שחנות זאת או אחרת תבוא להציע לנו פרס של איזה 300 שקל אלא אנחנו נאס…

• 24 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. היי אני חדש פה קניתי לא מזמן מעבד Q6600 יש לי WIN XP 64 ביט וכשאני משחק משחקים או מריץ תוכנות עריכה כמו וירטואל דאב המעבד מגיע לטמפרורות של 80 90 ואפילו 98 מעלות בדקתי את הטמם עם תוכנת CORE TEMP הכי חדשה פניתי גם לBIOS שם הראה לי טמפ של 70 מעלות כשהמחשב עולה הטמפ היא 55 מעלות יש לי חבר עם מחשב דומה ולו המעבד מגיע ל65 גג ההבדל הוא שמארז שלו שונה אני יש לי ספק אם 2 מאוורים מאוור כלפי חוץ ומאוור לתוך המארז שנופל ישר למעבד המארז קטן מה עושים ?? יש לי אחריות פניתי לטכנאי שלי הוא אמר לי שלא צריך לבדוק עם תוכנות חיצוניות שהם משקרות ולא ייגרם נזק למעבד ושלא אדאג יש לי אחריות ל3 שנים עכשיו חברים אמרו לי שהביצועים שלי יירדו ? אני לא מרגיש שום הבדל ואין תקיעות לבינתיים .. מה ע…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by tamir6066,

היי,לפי בספיד פאן הטמפ של המעבד שלי(CORE 1 וCORE 2)הם סביב ה50 מעלות,שזאת טמפ לא אידיאלית ואני מתכוון לקנות קירור חדש.אבל שאני נכנס לביוס ובודק טמפ הוא כותב לי שהטפ סביב ה35 מעלות.עכשיו הורדתי EVEREST והCPU טמפ כתוב גם משהו כמו 30 מעלות אבל בCORE 1 ו2 כתוב 50.למה להאמין?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by good fellow,

שלום לכולם ! חג שמח ! איפה ניתן להשיג מאברר בגודל 200 מ"מ עם לד אדום למארז Thermaltake element T ? תודה מראש על העזרה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by t-macc,

האלן ריציתי לדעת איך אני יכול לדעת באיזה יחס אני נמצא מבלי להסתכל על תוכנות שונות. שאלה שנייה הבנתי שלא תמיד משתמשים ביחס של אחד לאחד,ריצתי לדעת למה,הרי איזה אינטרס יש לי לעלות באס באחד ושהזכרון יעלה בשתיים או שלוש וכו,אז אני יהיה ב OC ‎ לזכרונות,ושאלה אחרונה בכל לוח ניתן לשנות את היחסים בצורה שונה?כלומר אצלי יש 800 667 533 וכו יש לוחות שזה מוצג באופן שונה?ושאלה אחרונה באמת על כמה אני צריך לשים את הזכרון כדי להיות ביחס אחד לאחד?באס 200 בסטוק , באוברקלוק 230 תודה רבה(אבי)

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Tzah22,

שלום לכולם ! כבר מלא זמן אני מנסה לעשות OC למעבד שלי ללא הצלחה.. מדוע? אולי אתם תוכלו לעזור לי להבין. ברשותי המפרט הבא : CPU Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.00GHz RAM 4.0GB Dual-Channel DDR2 @ 401MHz (5-5-5-15) Motherboard ASUSTeK Computer INC. P5QL-EM (LGA775) Graphics LG TV (1920x1080@60Hz) 1024MB GeForce 9800 GT (Point of View) Hard Drives 977GB Seagate ST31000528AS ATA Device (SATA) scythe yasya ניסיתי לעשות כל OC אפשרי.. ידני,אוטומטי,דרך הווינדוס. שום דבר לא עזר.. באפשרות האוטומטית בביוס יש לי אפשרות לעשות OC אוטומטי 5%k... מעל זה הוא לא עובר לי POST ומודיע על שגיאה בOC. הביוס שלי מאוד מוזר וממש מצומצם מבחינת אפשרויות OC (ככה הובהר לי מסר…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום לכולם, אני מזמין את הקירור בשבוע הבא ויש לי כמה התלבטויות: 1. אם לשים את צלע הקירור מקדימה כ-intake או מעל כ- exhaust. 2. ממי שכבר ניסה, האם יש הבדל משמעותי (מבחינת רעש וביצועים) אם שמים על הרדיאטור 4 מאווררים במקום 2 ואם זה שווה את התוספת? כל 8 המאווררים במארז יחוברו ל-PWM fan hub. המפרט: CPU: Intel I7 4790k 4.4 GHz Motherboard: Asus MAXIMUS VII HERO Z97 RAM: Corsair Vengeance Pro 32GB (4x8GB) DDR3 2400MHz PC3 GPU: ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX OC Edition Fans: 8x Corsair ML140 Pro LED, Red, 140mm Premium Magnetic Levitation HDDs: 1x Samsung 950 PRO Series - 512GB PCIe NVMe - M.2 …

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by bagetrek,

שלום לכולם אני שואל בשביל חבר ( שלא רשום כאן בפורום ) הוא מחפש קירור יעיל ולא מצריך התקנה מסובכת - משהו שיעשה את העבודה כמו שצריך והכי חשוב יוריד את הטמפ' !! מצאתי באייבורי קירור של Arctic Cooling Accelero Xtreme IV הבעיה היא שלא רשום שם 290 , רק 280x אני לא יודע מבחינת מידות אם זה יתאים - אני גם לא חושב שצריכה להיות בעיה עם זה, אבל בשביל להיות בטוח אני שואל אתכם . https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12734 יש לו r9 290x עם קירור ריפרנס ! - שואב אבק תעשייתי מגיע ל 90 מעלות בעבודה - חייב קירור כמו שצריך ! * ראיתי שיש גם פתרונות קירור מים לכרטיס ( השאלה היא איך זה באמת ) ? * אופציה להזמין מאייבי גם בא בחשבון תודה רבה !

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by idanrm,

שלום לכם, קראתי לאחרונה הרבה על נושא הקירור והבנתי את חשיבותו לגבי שמירת אורך חייהם של הרכיבים. אני מאוד רוצה לשפר את הקירור במחשב שלי מכל הבחינות: סירקולציה, מס' מאווררים, הגדרות נכונות. הנה המפרט שלי (מחשב כבן 3 שנים): Intel Core 2 Quad Q6600 Intel DP35DP Asus nVidia Gefore 8800GTS GDDR3 Western Digital 250GB Kingston 2X1GB Dual Channel מארז HEC6AR6 + ספק Ezcool 450W במארז יש מאוורר 12 ס"מ מאחורה, ועל המעבד קירור סטוק של אינטל. יש גם על דלת המארז השמאלית (אם מסתכלים על המארז מקדימה) מן גוף כזה שמותקן על חורי אוורור (נמצא מול הקירור של המעבד, יש את זה בהרבה מארזים, אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוון). המעלות של המעבד נעות בד"כ בסביבות ה 70-76 במנוחה. הכרטיס מסך על 71 מ…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום לכולם. מחפש HSF עבור מעבד AMD X2 3800 בתקציב על עד 150. מגבלות: 1. לא מעבר לגובה של 12.5 ס"מ 2. כמובן שקט ככל שניתן 3. ללא הרכבה של עוגנים נוספים מעבר לתושבת הלוח המקורית. 4. לא מתוכנן OC אשמח להצעות

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by LIGIONER,

אני חושב שאתם יורים לעצמכם בראשים (מנהלי הפורום)כשאתם מאפשרים הצגה של גועל נפש. הניסיון להצטייר כפורום מקצועי ,שעוסק בנושא O/C ומודינג נוחל כשלון ומראה כמה אתם בעצם ילדודס שמשחקים עם משאבות ומיכלי מים. מישהו מכם נכנס לפורום בחו"ל וראה גועל כזה ? אם אתם לא תקחו את עצמכם ברצינות אף אחד אחר לא יעשה את זה בשבילכם !!!!! ובמקום להגן עליו (כולם יודעים במי מדובר) צריך לתת לו בראש . משום שסוג כזה של פרוייקט לא משפר אלה מדרדר אתכם . ותזכרו דבר אחד: אין דבר כזה חצי עבודה. והתמונות שפורסמו גובלות בגועל !!!!!!! תתפסו את עצמכם בידיים ! באהבה.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by shanibh3,

היי לכולם, פרסמתי כבר הודעה בפורום מארזים, אבל רציתי להתייעץ עם מומחי הקירור גם כרגע ברשותי מארז ANTEC P180 אני בדרך להחליף את המפרט ל: 4770K + Maximus VI GTX780 או GTX760 1xSSD + 3xHDD המארז כרגע עדיין עם המאווררי סטוק, רציתי להתייעץ לגבי אפשרויות החלפת המאווררים + הוספה של עוד כמה אם נראה לכם שצריך + המלצה לקירור CPU שיתאים למארז , שמתי את העין על ה-AIO קירור מים H60 של CORSAIR, מה אתם חושבים? עוד אופציות טובות או יותר טובות? התקציב דיי גמיש, השימוש העיקרי יהיה גיימינג , לא חושב שאעשה OC תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. המחשב הוא E4300 עם 2 ג'יגה בייט זכרון 800MHZ כרגע המחשב נמצא ב-OC של 3000 MHZ ספק כוח 470WAT של THERMALTAKE אני רוצה שתייעצו לי איך להגיע איתו ל-3400MHZ כך נראה הביוס כרגע, מה אפשר לשפר?

• 29 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום... יש לי את המערכת הנל: Amd athlon ii x3 445 Asus m5a78l-m lx Kingston 4 gb ddr3 1333 Sapphire hd 6850 Seasonic ss500-et אני מחפש מארז וקירור למעבד. מתכנן overclock בינוני+ חשבתי על antec 100 וקירור cooler master hyper 212 plus אבל אני לא בטוח שהוא יוכל להכנס במארז הזה.. מה אתם אומרים? ד״א לא חייב לנצל את כל התקתיב אם אפשר בפחות תודה מראש..

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Satlan,

:] השאלה היא, האם סוניק עם מאוורר אחד, לוקח את הביג טייפון אם אתם יכולים להראות לי בנצ'מארקים אשמח בתודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by noamborisov,

שלום לכולם ולילה טוב, עשיתי עכשיו ב5 דקות בערך אוברקלוק ראשון שלי, עשיתי אותו דיי דפוק כזה נראה לי... כל מה שעשיתי היה לנעול את ה PCI-E על 100 ואז פשוט העליתי FSB, היה לי 333x9 ושמתי 400x9... עכשיו יש לי E8400 על 3600Mhz, קירור של EVERCOOL שבערך כמו סטוק... טמפרטורות שלפני היו 38-39, עכשיו זה 45-48, במנוחה כמובן.. לא העליתי מתחים והדברים היחידים שעשיתי היו: -נעילת PCIE ב 100 -העלאת FSB ל 400 (בפעם אחת לא בצעדים) -שמתי את ה Voltage Manegmant או איך שלא קוראים לו על AUTO, היה על MANUAL אבל אחרי שלוחצים על האפשרות של לשנות FSB לבד זה רושם באדום עם סימן קריאה שצריך לשים על AUTO את זה.. -היה בביוס עוד משו שהבהב באדום עם סימן קריאה, שכחתי מה רשום אבל זה היה משהו עם בחי…

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.