אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מזמין את הקירור בשבוע הבא ויש לי כמה התלבטויות: 1. אם לשים את צלע הקירור מקדימה כ-intake או מעל כ- exhaust. 2. ממי שכבר ניסה, האם יש הבדל משמעותי (מבחינת רעש וביצועים) אם שמים על הרדיאטור 4 מאווררים במקום 2 ואם זה שווה את התוספת? כל 8 המאווררים במארז יחוברו ל-PWM fan hub. המפרט: CPU: Intel I7 4790k 4.4 GHz Motherboard: Asus MAXIMUS VII HERO Z97 RAM: Corsair Vengeance Pro 32GB (4x8GB) DDR3 2400MHz PC3 GPU: ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX OC Edition Fans: 8x Corsair ML140 Pro LED, Red, 140mm Premium Magnetic Levitation HDDs: 1x Samsung 950 PRO Series - 512GB PCIe NVMe - M.2 …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. במארז ANTEC P182 הקולר של המעבד יעמוד בהצטלבות עם המאוורר העליון והמאוורר האחורי.. אם מאוורר המעבד דוחף אוויר לכיוון הלוח (המעבד) אז אין בעיה.. אבל.. אם מאוורר המעבד עומד אז לאיזה כיוון צריך שיפלוט אוויר כלפי מעלה או אחורה ???? 2. בחרתי את המארז הזה בגלל השקט אבל אנשים רושמים בפורום שהם מחליפים לו את המאווררים לשקטים יותר.. אני גם צריך לעשות זאת ?? אני לא עושה OC אבל מאוד חשוב לי השקט !! 3. עדיין מתלבט בקירור למעבד והרבה עונים לי דברים מנוגדים למשל בקשר לפריזר 7 פרו.. כן שקט.. לא שקט.. לא יעמוד בעומס .......... מרשימת גופי הקירור המומלצים בפורום http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=65412.0 מה שנראה לי הכי הגיוני זה ה- ט'רמלטק V1 אבל הוא נראה לי ממש…
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך קירור מטורף למעבד .. אמרו לי לרדת מקירור מים כי יש דליפות ליפעמים איזה המלצות יש לכם ?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה קורה? יש לי לוח אם של אינטל ואין לו אפשרות להעלות את הfsb אז יש איזה תוכנה שתעשה את זה? ולא בצורה מסובכת מדי...... הכל מקרה תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מאיפה אני יכול לקנות מאוורר פשוט למארז לא מעל 150 ש"ח חוץ מזיגזג. ??? ??? ???
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. מחפש HSF עבור מעבד AMD X2 3800 בתקציב על עד 150. מגבלות: 1. לא מעבר לגובה של 12.5 ס"מ 2. כמובן שקט ככל שניתן 3. ללא הרכבה של עוגנים נוספים מעבר לתושבת הלוח המקורית. 4. לא מתוכנן OC אשמח להצעות
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בעיה מציקה שכל הזמן גורמת למאווררים לפעול ב100% בלי שום סיבה, וכשהמאוור עובד ב4300rpm ללא סיבה וחוזר חזרה זה דיי מעצבן. http://i5.minus.com/it8TK3jF66P3I.jpg למרות שלפי שאיך שסידרתי את העבודה לפי טמפ' זה לא אמור לקרות. http://i7.minus.com/iekaKBTC2GUIT.jpg כשיש את הסמל של האש זה קורה. איך אני מכבה את זה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרצתי ספיד פאן וזה אומר שהטמפ' היא 45 מעלות... נתוני המחשב שלי: מעבד: Intel Pentium 4, 1700 MHz לוח אם: ECS P4VXASD2 (4 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, AUDIO) http://www.papab.com/mbp4vxasd2.htm הלוח אם שלי תומך או באסדיראם או דידיאר והכוונה היא שלא שניהם ביחד, ובנוסף עד מהירות של 266 מגה הרץ זיכרון: 256 MB (SDRAM) => 2 סלוטים תפוסים כאשר בכל אחד מהם 128 מגה של סדיראם, 1 במהירות של 133 ו2 במהירות של 100 מגה הרץ NVIDIA Geforce 2 MX/MX 400 (64 M 40 Gb Hard Disk 8.5 Gb Hard Disk Windows XP Pro, SP2(למרות שלא נראה לי קשור...) זה בסדר? תודה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני עומד להחליף לכרטיס מסך 6600GT מ5200FX ולהוסיף עוד זיכרון ויש לי רק מאורר אחד 80 מ"מ ג'נרי במארז. המחשב פועל בינתיים על טמפרטורה בסדר (37 מעלות במנוחה) ואני פוחד שהכרטיס מסך והזכרונות הנוספים יחממו את המחשב. אז על איזה מאורר מארז אתם ממליצים לי? יותר חשוב לי היכולת שלו להוציא אוויר מאשר הרעש אז קחו את זה בבקשה בחשבון למרות שאם הוא יהיה קצת שקט יהיה נחמד
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
^ מאווררים רועשים במארז ARCTIC COOLING SILENTIUM T2- פתרון הכתוב לעיל- תודה! שבת שלום
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אוקי זה חשוב אז ככה: יש לי X5 ORB והיה לי 80 מעלות במאמץ של 3 דקות בOCCT LINPACK. שזה המוןןןןןןןן. יש מצב הSENSOR לא בסדר? או: הקרור גרועה. אז ככה אמרו לי בחנות אם אני קונה את המוגן 2 וייה שיפור גדול בטמפ' (55 במנוכה כרגע). אז הם מחזירים לי את כל הכסף על הX5 ORB! אז השאלה שלי היא: האם יהיה שיפור? כי אני לא הולף להפסיד סתם כסף! לא שיש לי כסף אבל איך המוגן 2?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי יש לי מעבד i7 2600k ובהתחלה לפני הקניה חשבתי לעשות OC אבל עכשיו כשיש לי אותו אני דיי מרוצה מהביצועים לבנתיים. 1. האם כדאי לי לעשות לו OC בכל זאת? אם כן, יש לי בעיה שאין לי מושג כל כך איך עושים... קראתי קצת בפורום אבל אני מת מפחד מלהרוס אותו בטעות. 2. האם זה נכון ש- OC מקצר את חיי המעבד? תודה לעוזרים...
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב, אז זה הגיע סוף סוף... אלק סוף סוף... תראו מה שהם עשו... אם הערכה הקודמת הייתה עוד איכשהו בסדר, אז החדשה היא זוועה. שינויים עיקריים כוללים משאבה שהפכה מסכנה, מ120 ליטר לשעה של הקודמת להרבה פחות. עכשיו היא גם קטנה בגודל, נעשתה מרובעת וגם מעבירה רק 90 ליטר לשעה... כרגע הכי חלשה בשוק... לפחות הם שינו, חיזקו את החיבורים והורידו את ה 2 העליונים המיותרים מהגירסה הראשונה של הערכה... אגב, קוטר הצינורות לא השתנה, והמעבר המיוחל ל 1/2 נשאר בגדר חלום. ואני קיוויתי שTHERMALTAKE יתחזקו בשוק קירור המים. אין לי מילים... הדבר הטוב, זה שהערכה החדשה יחד עם האביזרים זה הדבר הכי יפה בשוק., רק מומלץ להחליף את המשאבה ואז זה איכשהו בסדר. רק לא לגעת בערכה החדשה שלהם, עדיף כבר לקנות חלקים…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נוזל יעודי למערכת קירור למחשב (Thermaltake\Fluid\Primochill וכו') נוזל רדיאטורים ירוק נוזל רדיאטורים אחר (אדום, ושאר השטויות) או סתם מים מזוקקים ? אני אישית עד היום השתמשתי בנוזל רדיאטורים ירוק (מתחנת דלק \ הום-סנטר). אבל ראיתי נוזלי רדיאטורים אדומים בגוונים ממש מגניבים, חשבתי לגוון (כמובן להוציא את כל הנוזל הירוק קודם). השאלה מה באמת ההבדל בין הנוזלים והאם שווה להשקיע במשהו ספציפי (הכוונה היא בעיקר מבחינת תפקוד של החומר כהגנה למשל נגד קורוזיה ותאימות שהוא בא במגע עם חלקי נחושת... פחות מבחינת שינוי טמפ' כי שם אני לא חושב שיהיה הבדל). תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת אך פותחים צינורות בכללי דרך תוכנה/BIOS/לוח אם וכו.........,אם כל הכרטיסים תומכים בזה?....בכמה אחוז זה משפר את הביצועים ואם אפשר אז גם בערך אך עושים את זה
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אז ככה.. התחלתי את האובר קלוק..כי קניתי כרטיס מסך חדש!! ג'יפורס 6600ג'ידי!! והכרטיס הזה פשוט גדול על המחשב שלי!! טוב חחח נחזור לנושא.. המכפלה שלי נועלה על 20! אי אפשאר להזיז אותה.... יש לי אפשראות בביוס לעלות מ100 עד 132... ברגע שזה על 100(שזאת המיהרות הנוכחית) אז המעבד יושב על 2000 מגהרץ..העליתי ל110..בינתים והכל טוב ויפה!! עכשיו הבעיה...ברגע שאני מעלה מעל באס של 120..שזה..2400 מגההרץ...המחשב לא עולה!.. ואני צריך להוציא את הפטריה מהג'מפר...ואז הכל טוב ויפה....השאלה שלי איך אני מצליח לעלות אותו למקסימום אובר קלוק...שזה..2.66..ג'גההרץ...? באס של 132?? אמרו לי שאני צריך לשנות את יחס הזיכרונות והמעבד...ל1:1.... איך עושים את זה? בקשה תסבירו לי עם אחרי שאני יעשה את…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אממ בזמן האחרון המאורר עושה רעשים נוראיים (כמו המאורר שבא עם AMD :\ ) בדקתי את הכרטיס והיטסינק מודבק (?!) האם יש איזהשהי אפשרות להוציא אותו (מבלי להוציא את הליבה גם ) אממ יש לי עדיין אחריות , אבל אני גר ביבנה ולהגיע לרמת גן , זה חתיכת סיפור ויש לי מאווררים אחרים שאני יכול למקם עליו . תודה על העזרה . INFERNo OuT
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
6960x על 5GHZ ב 3DMARK המעבדים כבר זמינים ?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש בתצורה הבאה: מארז: CoolerMaster Haf XM מעבד: Intel Core i7-4770K לוח אם: ASUS Maximus VI Hero כרטיס מסך: ASUS GTX 770 דיסק: Western Digital Caviar Black 2 TB ספק: SeaSonic 750W Bronze Series Modular M12II-750 האם אני צריך קירור מיוחד למעבד, או שאפשר להסתפק בלקנות מעבד בתצורת בוקס שבא עם המאוורר של אינטל? הערה: זהו אמנם מחשב שמיועד לגיימינג, אבל אני לא מעוניין לעשות לו OC
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אין לי מושג בנוגע לאוברקלוקינג וזה גם לא מה שאני מעוניין לבצע. שיניתי בבאיוס של הלוח GA-EG41MF-S2H את ההגדרה של : Performance Enhance [standard] מ- סטנדרט ל- אקסטרים (יש 3 מצבים : סטנדרט, טורבו , אקסטרים) צרפתי קובץ ward מתוך ה- manuel - כקובץ 1 : וסימנתי בצהוב את השורה בבאיוס שבו ביצעתי את השינוי . הבחנתי שיש שינוי בצריכת הזכרון של המחשב (4G) מ- 35% בממוצע ל- 29% בממוצע. וכן ירידה באחוזי השימוש של המעבד במצב עבודה (קשה למדוד אבל רואים שיש ירידה משמעותית). השאלות: 1. מה השינוי בעצם עושה (משנה מתחים ? )? 2. האם זה יכול לגרום נזק כלשהו ? 3. האם השינוי בכלל מומלץ או שהוא יכול יותר לפגום מאשר להועיל? 4. האם זה משנה את היציבות של המחשב? נתוני המחשב : מעבד - E5200, זכרון- CL5 …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מעבד פנטים 2.8 פרסקוט ישן בן 5 שנים שמתחמם בזמן האחרון בצורה מוגזמת 60 מעלות במנוחה ועד 75 מעלות במאמץ. ידוע לי שפרסקוט הם מעבדים חמים אך מה שמוזר לי הוא שזו בעיה שטיפלתי בה לפני שלוש שנים בצורה הזו: החלפתי מארז מפשוט לטרמלטק סופרנו עם שלוש מאווררים והחלפתי את הקרור סטוק של המעבד לביג טיפון - הבעיה נפתרה הטמפרטורות ירדו ל 40 מנוחה 55 מאמץ. היום החלפתי משחה למעבד ארקטיק סילוור וניקיתי אבק בצורה יסודית ולמרות זאת עדיין הטמפרטורות 60 במנוחה ו 75 במאמץ המחשב לא באוברקלוק . מה גורם לחום הזה למרות משחה חדשה ניקוי אבק מארז עם 3 מאווררים וביג טיפון?
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט: P4 1.7GHZ 2*256MB SDRAM 133MHZ WD 20GB EXCELSTOR60GB לא זוכר את דגם הלוח אך נדמה לי GIGABYTE VIRTUAL MEMORY אם זהו מידע נחוץ מכוון על 2GB ב-BIOS מראה 57-60 צלזיוס. בווינדוס לא משתנה הרבה ואפילו עלול לרדת קצת. עומס מבחינתו זה אפילו INTERNET EXPLORER שמעלה ל-75 צלזיוס. מעבר לכך העתקות בין הרדיסקים וכו' עלול להיזרק עד ל80 צלזיוס. אני רק יוסיף שביצעתי את הפעולות הבאות: *ניקוי אבק מסיבי לכל איזור המחשב, גירדתי אפילו את ההיטסינק של המעבד והכל נקי ומצוחצח ונשאב. *איפוס BIOS *הוצאת הבטריה החלפתה באחרת גם לא עזר *ניתוק ההרדיסקים- לא משפר שום דברו גם לא אחד מהם *החלפת סלוטים לזכרונות, יש בסה"כ 3 ניסיתי את כל הקומבינות, כולל החלפת הזיכרון באחד אחר שהיה לי אני רק יציין שיש קצת…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קיבלתי אותו לפני שעה בערך קיבלתי איתו חיישן הכול !! הרכבתי אותו במחשב הפעלתי אותו והוא עובד לי על 5600RMP אני לא מצליח להוריד את המהירות והוא עושה מלא רעש !!! מה לעשות איך להוריד את המהירות ??? עם OC המעלות שלי הם 33 במעבד AMD 2500 OC ל 3200 מעלות מעולות !! עכשיו יך אני מוריד את המהירות של המאורר הרכבתי גם את ה דבר הזה שמוריד מהירות אבחל זה לא עושה כלום
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תראו יש לי כרטיס מסך 8800GTS 320 MB והוא מגיע בימים אלה שחo טירוף ל80 מעלות ללא מאמץ,ועם מאמץ ל95 ולפעמים גם מעל!!!! מה אני יכול לעשות בנידון??? המארז שלי הוא raidmax sagitta
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מאוורר חזק ל-axp barton 2500 שלא יהיה רועש מידי על מה אתם ממליצים? אני חשבתי אולי: CoolerMaster Jet 7 CPU Cooler for AMD COOLERMASTER Aero 7+ VANTEC AeroFlow VA4-C7040 FOR AMD Thermaltake Volcano Silent Boost for AMD Athlon XP או כל מאוור אחר שאתם ממליצים אני מחפש את המאוור עים הביוצעים הכי טובים וגם שהוא לא יהיה יותר מידי רועש אין לי כל כך מיגבלה של כסף כמובן שאני לא הולך לקנות קירור מים אבל עד 250 - 300 זה בסדר תודה רבה מראש!!! :
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-