עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לא ישמש לOC ורק דרוש שקט אני בוחר שניהם מתצורת L כי חשוב לי השקט את ה12L ARCTICFAN אני אוכל לחבר רק מאחור,בגלל המבנה שלו ומקדימה אחבר את ה12025L או שאולי עדיף כבר לקנות שני 12025L כקדמי ואחורי?מה דעתכם?הם באותו המחיר

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by The_Byter,

והנשקים הכבדים עוד במחסן... ;)

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. היי, יש לי את הרידיאטור הזה, התושבות למעבד ולכרטיס מסך וכל מיני מחברים. כולם במצב טוב. משהו פה בונה קירור ביתי ומעוניין בזה? (מצורפת תמונה) רן.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  4. וכמה רעש הם עושים ?( DB )

• 35 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Itzik 007,

הרצתי ספיד פאן וזה אומר שהטמפ' היא 45 מעלות... נתוני המחשב שלי: מעבד: Intel Pentium 4, 1700 MHz לוח אם: ECS P4VXASD2 (4 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, AUDIO) http://www.papab.com/mbp4vxasd2.htm הלוח אם שלי תומך או באסדיראם או דידיאר והכוונה היא שלא שניהם ביחד, ובנוסף עד מהירות של 266 מגה הרץ זיכרון: 256 MB (SDRAM) => 2 סלוטים תפוסים כאשר בכל אחד מהם 128 מגה של סדיראם, 1 במהירות של 133 ו2 במהירות של 100 מגה הרץ NVIDIA Geforce 2 MX/MX 400 (64 M 40 Gb Hard Disk 8.5 Gb Hard Disk Windows XP Pro, SP2(למרות שלא נראה לי קשור...) זה בסדר? תודה לעוזרים

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by matteo,

שימו לב להגיעו של ה סיילנט קאט 120 http://www.thermaltake.com/2005/dcfans/ComboCool/a2329/a2329.htm מאורר כמעטטטט מושלם הוא מיועד לגופי קירור עקב הצורת בניה שלו

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. מצ"ב תמונה הקטע שפתחתי את המחשב, עצרתי לרגע את המאוורר של הNB וחשבתי שזה המאוורר של ה~2000RPM, לא, ספיד פאן טוענת שזה המאווורר של ה5500+ RPM (הוא מגיע בתוכנה גם למעל 6000). מוזר בכלל שהתוכנה מוצאת כזה מאוורר מהיר, המחשב ממש שקט. הכל מקרה עצרתי לרגע גם את המאוורר של המעבד ואז באמת ה2200 ירד ל0. אז הייתי בטוח, איזה יופי, ה2200 של המעבד וה~5500 של הNB, אבל אז הפעלתי את סנרה והיא החליטה שה5500 זה של המעבד. גם בטמפ' היא לא הסכימה איתה, לפי סנרה, המעבד ב42~ אבל ספיד פאן טוען שהמעבד שלני זה TEMP1 , כלומר בסביבות 32-35 מעלות? מי צודקת? לוח IS7-E VER-1.2, מעבד 2.6C, קירור מקורי של אינטל. ודר"א איך הטמפ' בכללי?

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by yoav9,

יש לי מאוורר אנרמקס שוף בצד הדלת, ואני מתכנן לקנות קטודה, עכשיו האם הוא בכלל יושפע ממנה ויציג אור יפה (יש לי חלון) שונה מהאור בשאר החלון או שזה סתם יהיה שם?!?! זה משנה כי אני חושב אם לקנות עוד מאוורר שקוף ליותר למעלה במארז אבל אם זה לא יהיה יפה...

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. סתכלו, אין לי קירור מיוחד או משהו.. יש לי רגיל,מקורי של אינטל.. ד''א יש לי מעבד 4.2800 800MHTZ,512KB טלונגיית HT... הלכתי לביוס,נעלתי את הAGP הזה,הורדתי את הזיכרון ל320,ושיחקתי עם המכפלה ההיא של ה200MHTZ... העלתי אותה לאט לאט עד שהגעתי ל220... הכי יציב..יותר מזה המחשב קופא,נתקע וכו'....... המעלות במעבד ללא מאמץ: 40 ככה... המעבד במאמץ טוטאלי עם הרצת התוכנה Prime95 ,[פעמיים] 53-54 האם זה בסדר? סביר? אני עושה נזק למעבד? זה כאילו עד לבנתיים שאני אקנה ספק משהו נורמלי,של אנרמאקס 425P, וXP120 עם מאוורר טוב של 120 מ''מ של TT... אהה ושכחתי, הצ'יפ של הלוח על 38-40 ... המעבד גם על 51-52... לא בהכרח 53-54.. הנה תמונה של התוכנה Cpu-z : ותמונה של SpeedFan: אממממ…

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. מה המצב אנשים? אז ככה: אני מתכנן כרגע בניית מערכת קירור מים, שאמורה לקרר בעתיד(בינתיים הכל בתיאוריה) Amd Mobile XP 2600+ OCZ 433MHz 2-2-3-6 Platinum Abit NF7-S ואולי גם איזה כרטיס מסך בהמשך... ראיתי את המערכת קירור החדשה שיצאה(נדמה לי של TT לא TT אלא זלמן Reserator) שם הם השתמשו במיכל בגודל 2 ליטר בערך ו"עטפו" את המיכל בצלעות קירור, והקירור היה סביר, אך לא יותר מזה. מצד אחד אני רוצה אוברקלוק טוב, אבל מה שיותר חשוב פה הוא השקט. אז השאלה היא אם מיכל בגודל של 14-15 ליטר בערך ושטח מגע של בערך 1800 סמ"ר עם האוויר, יקורר מספיק באופן פסיבי ויחסוך ממני את השימור ברדיאטור? או שאני אהיה חייב להוסיף איזשהו אמצעי קירור אקטיבי? (המארז פתוח מאחד מצדדיו באופן קבוע בכדי ליצור אוורור טב…

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. אז ככה... הsf2 ידוע בתור בין המאוררים הטובים בשוק. בדרך כלל מסתובב בין 4800- 5400 גג של סיבובים לדקה. אני לא אהבתי את הקצב ולכן חשבתי על רעיון מודינת מקורי שיביא להסתובבותו מהר יותר וכן , חיברתי מאוור 80 מ"מ ג'נרי וחיברתי אותו עם סילוטייפ (סרט הדבקה) לsf2 וכבר קיבלתי ירידה של 3 מעלות ועליה ל 5625 - 5818 סיבובים!!! כמו כן יש בידי לוח ep-8rga+ שידוע בצ'יפים והמופסטים המתחממים אז גם להם סידרתי קירור . תסתכלו: http://planet.nana.co.il/bead2216/image1%2EJPG המחשב ממבט כללי http://planet.nana.co.il/bead2216/image14%2EJPG תוצאת השיפור של סיבוב המאורר http://planet.nana.co.il/bead2216/image3%2EJPG המוד: מאוור שחור על הsf2 . http://planet.nana.co.il/bead2216/image4%2EJPG המוד: מאו…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום לכולם אני צריך המלצה לקירור אקטיבי לamd2800 64 על epox8hda5j לטובת OC. רוצה להשקיע בין 200-150, הקירור ירכש מSKYPC. תודה! איך הcooler master הזה? http://www.skypc.co.il/pl_product~RR-CCH-L9U1-GP~18~0.htm#

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. לפני מספר חודשים, קניתי חלקים והרכבתי מחשב. עקב מחסור ברכיבים קניתי ממספר מקורות בארץ וגם מחו"ל המארז של קורסאייר- הלוח של אסוס וכרטיס המסך- אנוידיה. לא היה קירור מתאים ל1700 מלבד של גיגבייט, ולכן קניתי את ה WATERFORCE X 380. בסוף, יש לי מחשב שעובד מצויין, אבל הקירור מים של המעבד - לא מזוהה ע"י התוכנה שלו עצמו ולא ניתן לשליטה. (ICUE וARMOURY CRATE עובדים כמו שצריך). פניתי לגיגבייט וחיפשתי גם פתרונות ברשת: שידרגתי את החומרה במשאבה עצמה כמו שהתבקשתי הסרתי את הדריבר של כרטיס המסך וניתקתי מהרשת. ואז העלתי את הAOURUS ENGINE . עדיין הקירור מזהה את עצמו כVGA ואין שום שליטה על המסך במשאבה. בינתיים גיגבייט העלת…

14. Started by Nightbeat,

האם כדאי לקנות אותה? לפי מה שהבנתי היא המשחה הכי טובה בעולם . http://www.coollaboratory.com/en/products/liquid-pro/ ו- האם יהיה קשה לנקות אותה מהמעבד? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. איך אפשר להוציא היטסינק דבוק ?, ברשותי כרטיס voodoo3 3000 הישן והטוב חיפשתי ברגים או פינים ואין כלום, הוא פשוט דבוק ! איך אפשר להוציא אותו מבלי לפגוע ב כרטיס ?

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. קודם כל - אין לי כותרת יותר עניינית מזאת X_X אם למישהו יש הצעה שיתן אני אערוך : בכל מקרה, יש לי מעבד כפול ליבה מסדרת הConroe. לוח אם של ג'יגה בייט מסדרת הDS 965P. וכרטיס מסך של ספייר, X1950XTX. אני מקבל קריאת טמפרטורות שהיא לא הגיונית.. אה, ואין שום אוברקלוק לכרטיס המסך, או למעבד, או לבאס, בעצם - אין אוברקלוק..... יתרה על כך הזכרונות שלי משוחררים ל5-5-5-18 במקום 4-4-4-12 והם גם לא באוברקלוק. ככה ששום דבר פה לא לחוץ עד הקצה. הנה הקריאת טמפרטורות שאני מקבל: [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by AMS2,

הנה הטמפרטורות של המחשב במנוחה: יש הבדל גדול בין 2 הליבות, איך זה הגיוני?

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. אהלן , טוב תשמעו , זה המפרט שלי ואני לא יודע למה אבל אני לא מקבל תוצאות טובות בכלל ב3dmark03 או 3dmark2001 se . asus p4p800 deluxe p4 3.0c 800Mhz 9800pro 128mb seagate 120gb SATA מארז aerocool acriclear I קירור למעבד : gigabyte 3d אני לא יודע מה אני לא מכוון נכון אבל אני מקבל תוצאות כאלה : 3dmark 2001 se - 13512 3dmark03 - 3888 מה יכולה להיות הבעיה ? תודה מראש , דוד .

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום יש לי מארז מסוג PHANTOM 410 יש לי שני מאווררים למעלה אחד מאחורה אחד מקדימה ואחד על הדלת ויש לי קירור למעבד מסוג NACTUA NH-D14 שמופנה אחורה רציתי לדעת מה תצורת המאווררים האפקטיבית ביותר שאני יכול לעשות מבחינת כניסה יציאה וכו' תודה על התגובות נ.ב. העליתי תמונה עם התיאור יש לי אפשרות להוריד את המאוורר הקדמי יותר נמוך השניים העליונים וזה שבדלת הם 140 והאחרים הם 120 [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by avive2004,

אני חדש בעניין ריבוי הליבות עד עכשיו כל המחשבים שלי היו בעלי ליבה אחת לפני כמה חודשים קניתי מעבד 4 ליבות (Q6600) עם V1 (שניהם משומשים דרך אגב) אני שם לב למשהו שנראה לי מוזר, הטמפרטורות בליבות לא אחידת (חשבתי שאולי זה בגלל שהמעבד משתמש בד"כ בליבות לפי הסדר או משהו כזה אבל ב"קרבה" במנהל המשימות לכל המשימות יש גישה לכל הליבות..) וגם יש "טמפרטורת מעבד", שגם במאמץ בקושי עוברת את ה50 (וזה דיי מפליא אותי) ויש טמפרטורות של ליבות ספציפיות, לאיזה טמפרטורה אני אמור להתיחס ? פשוט המאוורר שלי מוגדר על עוצמת סיבובים נמוכה כדי למנוע רעש מיותר (למרות שזה עדיין לא נראה לי הגיוני שהמעבד מגיע ל50 מעלות במאמץ במיוחד בקיץ ובמיוחד ב1400 סיבובים לדקה) שאלה נוספת היא בנוגע למתחים, שמתי לב שיש…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. השאלה בכותרת,אבל בכל זאת אני אסביר: התכוונתי לשאול מהו הכרטיס שהכי כדאי לקנות (לא כרטיס מסויים של יצרניות שונות) כדי לבצע לו אוברקלוק ושיפורי ביצועים כך שיגיע לשיפור ביצועים משמעותי? למשל:לקנות את הכרטיס הכי חדש שיש לא ישתלם מבחינה כספית ולכן הוא לא מועדף,או , לקנות כרטיס ישן מדי לא ישתלם כי גם עם אוברקלוק גדול הביצועים שלו לא יספקו במשחקים חדשים וכדומה.. עכשיו בעזרת הפרטים הללו תוכלו להגיד לי את הכרטיס המשתלם ביותר ושל איזה חברה הוא? (אין העדפה של ATi או NVIDIA) נ.ב:האם יכול כרטיס 9800XT מתוצרת ATi להיות משתלם מאוד במחיר של כ-1,650 ש"ח? Luv u ppl

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by ProRules,

היי חברה! יש לי בעיה חמורה. אז: Q6600 GA EP45-UD3LR 8600GT ה HD5770 הפסיק לעבוד חח קירור מים למעבד CORSAIR VX550W 4GB RAM KINGSTON SAMSUNG SPINPOINT F3 1TB קיצר נגיד אני עושה OC... אז עשיתי OC ל Q6600 שלי מ 2.4 ל 3.6GHZ יציב 20 לופים ב LINX... ואז יום למחרת אני מדליק וזה מדליק תמחשב תוך 5 שניות מחכבא ואז אחרי 2 שניות מדליק תצמו אוטומטי שוב פעם וככה בלי הפסקה. עד שאני לא יוציא תסוללה מהלוח אם ויאפס תביוס. וזה קורה המון. גם לפעמים זה משחק לי עם המכפלה מ 9 למכפלה 8. אם אני שם מתח 1.5 אז המעלות סבבה לגמרי 3.75 GHZ מריץ בדיקה הכל טוב ויפה רק אחרי 10 שניות המחשב פשוט מיתכבא ואז מדליק תצמו אחרי 3 שניות. כאילו זה לא מביא מסך כחול של חוסר יציבות. ניסיתי עם מתח ג…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. הי חברס. אני מזמין היום קירור מים מהאתר FROZENCPU. ורציתי לדעת אם יש מצב למכס? ואם יש מצב שיקחו 30% כפריט אלקטרוני? אני מזמין כ PRIORITY והקיט הוא XSPC RASA 750 RS360.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by GamePad,

כרגע עם סטוק ללא oc והרעש נוראי. ראיתי spinq של TT, שהוא די חתיך אבל מישהו מכיר את הביצועים שלו? כמובן שכל המלצה אחרת תתקבל בברכה תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Dimka,

אני לא חדש בתחום המחשבים, ואפילו די מכיר (תאורטית) את נושא קירור המים, אך מעולם לא התנסיתי בזה. חקרתי קצת על קירור מים וראיתי שניתן לקנות מערכת די זולה ~650 ש"ח וגם קיבלה ביקורות ממש טובות ברשת: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_168_1053&products_id=21948 כמה שאלות בנושא: 1. ראיתי שכל המערכות מבוססות על נוזל קירור שנקרא Ethylene glycol, למה הוא בריכוז קטן? מה יעשה ריכוז של נגיד 60-80% במקום 30% כמו שמוכרים? פה ושם דיברו על חומר שנקרא HFE שזה סוג של שמן, מאיפה משיגים? 2. איפשהו תמיד ידעתי ש"אם בונים מערכת קירור מים, עדיף לבנות לבד ויצא יותר זול", אבל משום מה כמה שלא ניסיתי להתאים חלקים, זה יוצא יותר יקר (!). 3. אני לא מפחד לבנות עם חלקים נפר…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים