אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
לא מזמן עשיתי סדר ניקיון למחשב שלי (אני מניח שככה מתחילים רוב הטרדים של תאונות) השתדלתי לעבור על כל המאווררים בשביל לנקות אותם מאבק אך לא הצלחתי להגיע למאוורר הסטוק של INTEL לCPU, ולכן החלטתי להבין איך לעזאזל מוציאים את הקירור ומנקים אותו, נחשו מה, עם קצת מוח והרבה כוח הצלחתי וניקיתי אותו משאריות אבק כולל את צלעות הקירור (כמה שיכולתי), הבעיה היא שבמהלך הניקיון בטעות נגעתי עם האצבע במשחה הטרמית שנמצאת בתחתית צלעות הקירור וחצי מכיסוי המשחה נחמק כליל, אוי ואבוי לי מה אעשה ? אין לי משחה בכל מקרה אז פשוט החזרתי את זה למקומו (שוב בעזרת מוח והרבה כוח) בעקבות חשדותיי שהקירור כבר לא יעבוד טוב כבעבר החלטתי לבדוק מה השתנה ? וגיליתי שבמאמץ המעבד (Core 2 Duo E6550) מגיע ל-71 מעלות שזה…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל הגאונים והחרשנים על המאווררים, טוב אז ככה, יש לי AMD 1200mHz ועוד איזה מאוורר, שהמליצו לי עליו מלפני שנה כשקניתי את המחשב שלי, המאוורר הזה לפי דעתי דפוק, מרעיש, ולא מקרר (ה1200 מגיע לי ל60 מעלות). אז אני רוצה לדעת אם המאוורר הזה באמת לא שווה, ובשביל זה אני צריך לדעת איך אני בודק איזה מאוורר יש לי.. אז כמו ששאלתי, איך בודקים איזה מאורר של המעבד יש לי?? ???
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם, פרסמתי כבר הודעה בפורום מארזים, אבל רציתי להתייעץ עם מומחי הקירור גם כרגע ברשותי מארז ANTEC P180 אני בדרך להחליף את המפרט ל: 4770K + Maximus VI GTX780 או GTX760 1xSSD + 3xHDD המארז כרגע עדיין עם המאווררי סטוק, רציתי להתייעץ לגבי אפשרויות החלפת המאווררים + הוספה של עוד כמה אם נראה לכם שצריך + המלצה לקירור CPU שיתאים למארז , שמתי את העין על ה-AIO קירור מים H60 של CORSAIR, מה אתם חושבים? עוד אופציות טובות או יותר טובות? התקציב דיי גמיש, השימוש העיקרי יהיה גיימינג , לא חושב שאעשה OC תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
OK, בואו נתחיל מזה שאני די חדש פה ואין לי מושג בכלל בנושאים האלה, אז לכל מי שיוכל לעזור, תודה מראש. זה המחשב שלי: AMD64 2.4, 80GB sata 10,000rpm, geil dual ddr 2GB, ספק כוח 480 WATT, לוח אם ג'יגהבייט NF4U. כרטיס מסך leadtek geforce 6800gt ועכשיו לעניין - העיסוק העיקרי שלי הולך להיות גרפיקה כבדה. אני צריך לדעת אם אני צריך לקנות מערכת קירור ואם כן אז מה איך ולמה ואני צריך דעת מה זה בדיוק OC אז מי שיכול לתת הסבר או קישור להסבר. תודה לכל העוזרים
-
- 22 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הבן שלי רוצה להתקין על המחשב שלו קירור מים. הסוקט הוא 1151. איזה קירור הייתם ממליצים. אני באילת בקרוב ורציתי לעבור לקנות לו. בערך 300-400 ש"ח תקציב. האם יש משהו כזה? תודה אביב
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
THERMOCHILL PA120.3 רדיאטור Danger Den Dual 5 1/4 Bay Reservoir מיכל Swiftech STORM Rev2.0 Extreme Performance Universal Water block בלוק למעבד 5 מטר צינורות טייגון. 4 יחידות -SWIFTECH HYDRX שאלה נוספת התרכיז הזה מוליך חשמל? כי הוא מתערבב עם מים האים אני צריך לקנות אחר? תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן כולם לא הייתי בטוח לאיזה פורום זה שייך אז רשמתי את זה כאן בעיקרון אני רוצה לקנות כמה מדבקות תרמית בשביל להחליף בכרטיס מסך שלי 4870X2 הזה מתחמם כמו לא יודע מה וממה שהבנתי כדאי להחליף משחה תרמית ומדבקות תרמיות וזה בדרך כלל עוזר בלהוריד משהו כמו 10 מעלות קריטיות לפני שתצעקו שחבל ואני לא יודע מה אני עושה ופה ושם אתם צודקים אבל כרגע המערכת שלי קורסת כל כך הרבה שזה בלתי נסבל אולי אם ATI יוציאו דרייבר נורמלי שיתקן את הסיפור הזה אני אשקול שנית אבל כרגע זו הדרך בה אני בוחר עכשיו נשארה השאלה איפה אפשר לקנות מדבקות כאלה תודה לעונים
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך המלצה לקירור אקטיבי לamd2800 64 על epox8hda5j לטובת OC. רוצה להשקיע בין 200-150, הקירור ירכש מSKYPC. תודה! איך הcooler master הזה? http://www.skypc.co.il/pl_product~RR-CCH-L9U1-GP~18~0.htm#
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, כפי שאתם רואים בחתימה שלי יש לי מעבד ווינצסטר 3200+ ואני רוצה לקבוע לו את המתח (כי בברירת מחדל הוא על AUTO). אז השאלות הן: *האם קביעת מתח נמוך = טמפ' נמוכות יותר? *מהו המתח המינימלי שאני יכול לשים בלי לגרום למעבד נזק? תודה רבה לעוזרים
-
- 30 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כחלק משיפוץ המחשב המעט מיושן שלי החלטתי להחליף את המאוורר המרעיש שיושב על קירור המעבד. מדובר בלוח אם M2A-VM עם תושבת AM2, קירור Glacialtech 7220: http://www.hardwarest.com/product/GlacialTech-Igloo-7220-Light-17442.html השאלה שלי אם אני יכול להחליף רק את המאוורר או שיש להחליף את גוף הקירור כולו, אני שואל מכיוון שהגודל שלו נראה לי מעט לא סטנדרטי (70X70mm). הקירור עצמו עושה את העבודה ושום OC לא מתוכנן. מחפש המלצות למשהו מתאים עם דציבלים נמוכים. ואם אני כבר כאן שאלה נוספת: כדאי להתעסק עם חידוש המשחה התרמית (עברו כבר איזה 5 שנים) או שעדיף לא לגעת?בתודה,
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי היום את הדרמל של וולף (250 שקל) וקיבלתי איתו 40 ראשים. אני רוצה לחתוך איתו את הגג של המארז - באיזה ראש אני צריך להשתמש? מאיפה אני יכול לקנות עוד ראשים? איזה ראש יכול לשייף מתכת?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני שואל בשביל חבר ( שלא רשום כאן בפורום ) הוא מחפש קירור יעיל ולא מצריך התקנה מסובכת - משהו שיעשה את העבודה כמו שצריך והכי חשוב יוריד את הטמפ' !! מצאתי באייבורי קירור של Arctic Cooling Accelero Xtreme IV הבעיה היא שלא רשום שם 290 , רק 280x אני לא יודע מבחינת מידות אם זה יתאים - אני גם לא חושב שצריכה להיות בעיה עם זה, אבל בשביל להיות בטוח אני שואל אתכם . https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12734 יש לו r9 290x עם קירור ריפרנס ! - שואב אבק תעשייתי מגיע ל 90 מעלות בעבודה - חייב קירור כמו שצריך ! * ראיתי שיש גם פתרונות קירור מים לכרטיס ( השאלה היא איך זה באמת ) ? * אופציה להזמין מאייבי גם בא בחשבון תודה רבה !
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.pandas.co.il/advanced_search_result.php?keywords=%EC%E7%F5+%E0%E5%E5%E9%F8 איזה לקחת ? ורק מפה כי אני קונה משם גם כרטיס m2 ובהזדמנות אמרתי ניקח גם ספרי לחץ אויר
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם, קראתי לאחרונה הרבה על נושא הקירור והבנתי את חשיבותו לגבי שמירת אורך חייהם של הרכיבים. אני מאוד רוצה לשפר את הקירור במחשב שלי מכל הבחינות: סירקולציה, מס' מאווררים, הגדרות נכונות. הנה המפרט שלי (מחשב כבן 3 שנים): Intel Core 2 Quad Q6600 Intel DP35DP Asus nVidia Gefore 8800GTS GDDR3 Western Digital 250GB Kingston 2X1GB Dual Channel מארז HEC6AR6 + ספק Ezcool 450W במארז יש מאוורר 12 ס"מ מאחורה, ועל המעבד קירור סטוק של אינטל. יש גם על דלת המארז השמאלית (אם מסתכלים על המארז מקדימה) מן גוף כזה שמותקן על חורי אוורור (נמצא מול הקירור של המעבד, יש את זה בהרבה מארזים, אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוון). המעלות של המעבד נעות בד"כ בסביבות ה 70-76 במנוחה. הכרטיס מסך על 71 מ…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אחרי המון קריאה בכל האתר החלטתי לעשות מוד למחשב שלי. אני רוצה (להתחיל עם) לעשות: *חלון במארז, שבו יהיה מאוורר (אולי מואר), שיכניס אוויר על הBridge *להוסיף מאוורר בחלק העליון של המארז, להוצאת אוויר חם *להוסיף מאוורר בחלק האחורי של המארז, להוצאת אוויר *לחתוך את החלק הקדמי של המארז, כי יש שם מאוורר כרגע, שבקושי יכול להכניס אוויר בגלל העיצוב המטומטם של המארז *אולי להוסיף עוד מאוורר מקדימה, לצורך הסימטריות *כמובן לעגל כבלי IDE ולהוסיף לדים צבעוניים בתוך המארז אני מחפש המלצות למאווררים טובים (אולי עם אפשרות לשליטה על מהירות הסיבוב, או לפחות מד), ובכלל על המוד בכללי. עוד משהו, התוכנות Everest וSpeedFan מראות שני דברים שונים בנוגע לטמפרטורות, כאילו כל אחת מייחסת מד אחר למעבד…
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
cpu:AXP1700JIUHB0308 MOBO:NF7-SL VER 2.0 RAM:CORSAIR XMS3000 256*2 אז ככה היום קיבלתי את הלוח והתחלתי לשחק איתו הלוח פשוט מדהים!!! בנתיים עשיתי 185*12 עם מתח 1.65 ומתח DEAFULT של CHIPSET ו 2.7 עם הזיכרונות והיה יציב 45דק' PRIME ו 4 לופים ו3DMARK2001. עשיתי גם 10.5*200 עם מתח1.65 והיה יציב 45דק' PRIME (לא היה לי כוח יותר) ו 4 לופים ו 3DMARK. המלצות? כרגע אני וולקנו 7+ (עוד מעט יגיעה ה SK7+SF2) וגוף קירור על הציפסט שבא עם הלוח כי אני לא מוצא משהו שיתאים כרגע בגודל. עריכה: משהו מוזר שאני לא מבין זה הטמפ' של הציפסט היא 18 מעלות שזה נראה לי יותר מדי קר מה אתם אומרים?
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! חבר שלי אמר לי לאחרונה שיש אפשרות להפוך כרטיס מדרת geforce 6200 לכרטיס מסוג geforce 6600 בעזרת כמה פעולות פשוטות. האם דבר כזה אפשרי? אם כן, מישהו יודע על זה משהו? תודה.
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לשפר את המהירות של המעבד יש לי מעבד פנטיום 4 2.8 אני רוצה בדרכים הכי קלות והכי פשוטות אם אפשר. תודה לעוזרים...!!!
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! יש לי שאלה לגביי overclock של כרטיס מסך x800gto בלוח אם שלי יש אופציה כדי לעשות overclock דרך הביוס, האופציה הכוללת שלוש אפשרויות standart,fast,turbo אני שמתי על turbo שנכנסתי לeverest overclock זה מראה לי שכרטיס מסך נמצא באוברקלוק זיכרון על 10% והליבה על 6% זאת אומרת שהליבה על 439 והזיכרון 520 השאלה היא:עם זה אוברקלוק בטוח? הקירור סטוק של כרטיס מסך הוחלף לקירור סילנסר והמעלות במנוחה הם:36 מעלות ובשיא העבודה היא לא עוברת 55 מעלות.ספק הכוח שלי הוא:400w האם זה בסדר??? אני חדש בעניין של אוברקלוק תודה לכל העונים!!!
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו בבקשה יכול לומר/לספר/ללחוש לי מה הן התוצאות לוואי שעלולות להיגרם משינוי המולטיפלייר ל10.5? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המצב אצלי לא להיט (או שכן - הצ'יפסט רותח יחד עם המייצבי מתח) אשמח לשמוע מה המצב אצלכם, ומה עשיתם לפתרון הבעיה. השיקול אצלי הוא האם להשקיע בקירור אקטיבי, אם האם ללכת רחוק ולקרר בעזרת מים
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
יש לי לוח אם MSI PLATINOM K8N NEO2 עם מערכת קירור מים של טרמל טייק (שעובדת במלואה) האוברקלוקינג לא פועל והמעבד עדיין מגיע לי ל 88+ מעלות בלי שום תוכנה מיוחדת שפועלת. מה יכולה להיות הבעיה??? אין לי אבק במאוורר של המערכת והמים במשאבה מלאים. HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מעבד חדש של AMD FX8350 והקירור שלי הוא Antec khuler H2O 920, הלכתי לביוס והגדרתי OC ראשוני ל 4.3 GHZ, ניסיתי ככה בלי להעלות מתח וניסיתי עם עם להעלות מעט את המתח וכשזה טוען את הלוגו של windows 7 בהדלקה ישר מתקבל לי מסך כחול והמחשב עושה ריסט לעצמו. *חשוב לציין שבהרבה אתרי אינטרנט ראיתי שלא צריך לשנות למעבד הזה את המתח אלא אם כן רוצים להעלות מעל ל4.4 ושלי לא עובר את ה4.3 ואין לי מושג למה זה עושה לי את זה, כיביתי גם את הפונקציות שמזיקות לOC בביוס וכלום לא עוזר, בבקשה עזרה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מעבד E4500 2.2GHrz ואני רוצה לקנות קירור של Thermalright Ultima-90 רציתי לדעת עם אני יגיע איתו לOC של 3.0GHrz עם הקירור הרגיל של המעבד שקיבלתי אני מגיע ל 2.71 והוא דיי יציב. מה אתה חושבים עם Thermalright Ultima 90 אני מגיע ל3GHrz? יש לי לוח אם Asus P5GC MX\1333 כרגע אני נמצא בOC של 18% (שזה 2.59GHRZ)
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-