אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אז ככה, התחלתי לעשות קצת OC, אני כרגע ב 133*12.5, והטמפ' היא , למעבד - 37 במנוחה ו 39-40 במאמץ (שעה PRIME95 או שעתיים GTA3), והלוח בדיוק אותו דבר (אני משתמש בכרטיס מסך ש OB, ככה שזה לא ממש נורא, נכון???)... הא, ובוולטאז' לא נגעתי... ועוד דבר, שכחתי לציין שהטמפרטורות הללו נמדדו ביום החם(לפי מד הטמפ' במכונית, היה 40 מעלות בחוץ...) שהיה לפני כשבוע, ברגעים אלו, למשל, הטמפרטורות הן 32 ו 33, ובמאמץ זה אמור להיות בסביבות 36 (ככה זה היה לפני שבועיים) אז מה אתם ממליצים עכשיו? הטמפ' בסדר? להמשיך להמהיר עוד? תודה...
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הייתי רוצה לפתוח נושא שבו נרכז את טמפ' המחשב בתגובה יש לציין טמפ' בזמן IDLE ובמאמץ קירור מים/אוויר/גז... לוח אם ומעבד עריכה: לא רשמתי את שלי IDLE: CPU:34C MB:33 במאמץ: CPU: 40C MB:34 ASUS P4S533-E P4 2.0GHZ(Northwood) קירור אוויר Spark7+ מכניס מקדימה 120mm/מוציא מאחורה SF/ מוציא מהגג Xblower/מכניסים מהחלון שתי מאורריים 80mm *אם נפתח נושא בעבר נא למחוק ולקשר אותי לאותו נושא
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עשיתי OC והגעתי לתוצאות מעולות! אבל יש משהו 1 שמטריד אותי . בתוכנה RIVA אני רואה במוניטור של הטמפרטורות משהו שמוזר לי ורציתי קצת הסבר. '>http://www.2send.us/"] אם אפשר לדעת. למה יש לי כמו הזהרה כזאת בצבע צהוב כזה. ואני חייב לציין שה OC הלך חלק והמשחקים פועלים לי מעולה. בדקתי יציבות וטמפרטורות הנה הטמפרטורות ש ה OC פעיל. '>http://www.2send.us/"] '>http://www.2send.us/"] התמונה האחרונה זה שיצאתי מהמשחק Q4 עם פילטרים פתוחים עד הסוף . ואני חייב לציין שזה פעל חלק כאילו עכשיו יש לי GTX תודה נתנאל
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ידוע שהאבק גורם להתחממות קלה... רציתי לדעת איך לנקות אותו עם לחץ אוויר או עם פן תודה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום רב, יש לי GT 240 GDDR5 עם מאורר ואין לי אפשרות להחליף לו את המהירות... ניסיתי גם בתוכנה של NVIDIA לOC וגם בMSI AFTERBURNING הזה וזה פשוט לא נותן לי. אולי כי הוא לא מחובר ללוח אם? מה עשוים מצב כזה? אה, ועל איזו תוכנה אתם ממליצים לעשות OC לכרטיסים של NVIDIA? אולי אני יכול להשתמש בmsi afterburning הזה אבל פשוט להשאיר את המאורר על auto? ובאיזו תוכנה אני בודק יציבות וכמה דקות
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אז כמו שקראתם בכותרת, אני רוצה לעשות OC למחשב אם יש למישהו כוח וסבלנות לעשות את זה איתי שלב שלב פה בת'רד זה יהיה הכי טוב! ניתן לראות את המפרט שלי בצד << רק תסבירו שלב שלב כמו שצריך שאני לא יעשה איזה טעות וילך לי המחשב חח אם צריך לעשות OC בלוח בכדי להתקדם, לעלות מתחים, בדיקות יציבות - כל מה שצריך לדעת ולעשות. תודה רבה! ;D
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
למישהו יש הצעות ?? ( חוץ מארקטיק אדשייב ....) :s05:
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בשעה טובה התחדשתי לי ב3600 אני מתכוון להמהיר אותו קלות איזה ספק יהיה עדיף על מנת שהמערכת תהיה יציבה 550W https://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=EA550G-Pro&cart=1577227437102538829 או 650W https://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=EA650G-Pro&cart=1577227437102538829 אני יודע שזה הפרש של 30 ש"ח השאלה אם יש הצדקה או ש650W זה אוברקיל? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, הרצתי פריים95 לאחר OC ל45GHZ ומייד קיבלתי את השגיאה הזאת: FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4 כך מוגדר הביוס: כפי שניתן לראות בטלתי את C1E והעלתי את הOFFSET ל0.065, מתח הזכרון ב1.495 (הכי קרוב שניתן ל1.5). שאר תזמוני הזכרון הם בauto, פשוט כי לא מצאתי באתר/על הזכרונות עצמם כמה צריך להיות. בOC של 4GHZ, הגדרת המתח בAUTO, בפריים לא הציג שום שגיאה. איך להמשיך בOC? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז קיבלתי את החלקים למחשב החדש והנה הוא! (סתם רוצה לשתף...) ועכשיו לנושא.... עשיתי OC ל-Q6600 שלי ל-3GHz (באס 333 ומכפלה 9). שמתי מתח 1.28 והכל יציב. נסיתי להעלאת לבאס 355 ומכפלה 9 אבל המעבד פשוט לא מוכן לעשות זאת! שמתי מתח 1.5 אפילו וברגע שהוא טוען את מערכת ההפעלה המחשב קורס. ניסיתי 400X8 1.5V ולNB +0.1 לא עובד, ניסיתי 356X9 1.5V לא עובד. אני ממש מיואש.... לגבי המעלות אין בכלל מה לדאוג... אני עוקב אחריהן כל הזמן עם REALTEMP והכי רחוק שהמעבד הגיע היה 45 (ב-PRIME95 עם OC 333X9). מה אתם אומרים? לנסות +2 ל-NB? נ.ב - המפרט פה למטה...
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ה A-DATA DDR 500 VITESA האם הם טובים ועד כמה . אני מעוניין לבצע השוואה בין הזכרונות שעובדים במהירויות האלו . צירפתי תמונה של הזיכרונות אצלי במחשב . ואם יש אנשים בעלי זכרונת במהירות שרוצים לעזור בהשוואה כולל איזה תמונה או נתונים אתם מוזמנים להצטרף. כמובן שיש השפעה ביחד עם הלוח אם והמעבד אז אני לא יודע עד כמה הבדל יהיה לעומת המערכות החדשות - אבל כדי לראות באמת עם הם שווים ) אני יודע שנערכה השוואת זיכרונות באתר אבל אני מעוניין לראות אם הם באמת טובים [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המעבד מגיע למקסימום 55 מעלות אבל עדיין נכשל ב-Torture Test. מישהו פה אמר לי שאצלו מעבד דומה רץ על 60 מעלות בלי בעיות, אז איך זה יכול להיות?
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן. המפרט: מעבד:Intel 3820 Quad Core I7 3.6GHZ לוח אם:Asrock Extreme4 זיכרון: G.SKIL DDR3 16GB 1600MHZ דיסק קשיח: F3 1TB SSD: של כרוסיאר אחד 120 אחד 60. כרטיס מסך: זוג כרטיסים 6950 2GB פתוחים ל 6970 וכרטיס פיזיקה 460GTX 1GB. מארז: NZXT SWITCH 810 ספק: HEC COGER 1200W קירור מים: קרוסיאר H100 הגעתי ל 4.6 , המעלות במנוחה 29-32 במאמץ מגיעות ל 65-77 מעלות לאחר בדיקת מאמץ האם הטמפרטורה תקינה?המחשב יציב עובד מעולה בדיקת מאמץ תקינה, איך המעלות? ורציתי לדעת אם אני יכול להגיע עוד עם המערכת הנ"ל? תודה וסופ"ש מעולה!
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מעבד q6600 stepping g0 ולוח gigabyte ds3l-p35 כבר מספר שנים. לאחרונה התחלתי להתעניין באוברקלוקינג. יש לי מספר שאלות: 1. נכון להיום אני בלי אוברקלוק, עם מאוורר סטוק. מבדיקת טמפרטורות שביצעתי באמצעות CoreTemp ו-SpeedFan קיבלתי שבמצב IDLE הטמפרטורות שלי הן באיזור ה-55-60 מעלות, ובמצב STRESS מגיעים גם עד ל-80 מעלות. למרות שזה קירור סטוק, האם זה תקין? 2. כאמור, אני מחפש לעשות אוברקלוק. לשם כך דרוש קירור טוב. אשמח לקבל המלצה לפתרון קירור (אוויר) טוב ופשוט להתקנה. אני מחפש יחס עלות/תועלת טוב. חשוב לי שיהיו ביצועי קירור טובים, אך גם חשוב לי שיהיה שקט ככל שניתן (כמובן, במסגרת מחיר סבירה). אשמח לייעוץ מהמומחים! תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקיי רבותי קודם כל נעים מאוד לי קוראים איליה אני מטייל פה בפורמים אך לראשונה החלטתי לפנות אליכם בבעיה שיש לי מתוך ידיעה שישנם פה מספר אנשים שחזקים מאוד בתחום. ניגש לעניין? קודם כל נתוני מערכת. Processor: AMD 64 3200 Clawhammer socket 754 CPU Cooling :ThermalRIght XP-120 +Thermaltake SMartfan 2 MOBO: DFI Lanparty UT nF3 250GB Mem: A-Data PC4800 600MHZ PowerSupply:ThermalTake ButterFly 480W GFX:GigaByte X800PRO GFX Cooling :Zalman ZM80D + TT smartfan 2 HDD :Maxtor 160GB SATA HDD Cooling: ThermalTake Hardcano 11 +docking bay custom made with TT venus 12 and Coolermaster 80mm fan CASE : ThermalTake Xaser 3 with 6 TT smartfan 2 and 1 TT turbine זה בקשר למערכת עכשי…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש חיה יותר חזקה ממאוורר טורנדו של ואנטק? אני מחפש מאורר ממש חזק לרדיאטור - קירור מים.. תודה...
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא חדש בתחום המחשבים, ואפילו די מכיר (תאורטית) את נושא קירור המים, אך מעולם לא התנסיתי בזה. חקרתי קצת על קירור מים וראיתי שניתן לקנות מערכת די זולה ~650 ש"ח וגם קיבלה ביקורות ממש טובות ברשת: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_168_1053&products_id=21948 כמה שאלות בנושא: 1. ראיתי שכל המערכות מבוססות על נוזל קירור שנקרא Ethylene glycol, למה הוא בריכוז קטן? מה יעשה ריכוז של נגיד 60-80% במקום 30% כמו שמוכרים? פה ושם דיברו על חומר שנקרא HFE שזה סוג של שמן, מאיפה משיגים? 2. איפשהו תמיד ידעתי ש"אם בונים מערכת קירור מים, עדיף לבנות לבד ויצא יותר זול", אבל משום מה כמה שלא ניסיתי להתאים חלקים, זה יוצא יותר יקר (!). 3. אני לא מפחד לבנות עם חלקים נפר…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי בשעה טובה קבלתי את הPHENOM X3 8550 שיחליף את AMD 4400x2 שלי. איזו משחה טרמית יותר מומלצת? ARCTIC SILVER 5 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2729 או THERMALTAKE A2150 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2695 הקירור שיש לי כרגע הוא ARCTIC COOLING FREEZER 64 PRO
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אמרו לי פה כמה שהם עושים חורים עם מקדח כוס אבל איך אפשר בכלל עם מקדח עושים חורים עם קונגו בבטון יש מכשיר קטן שיש לו מקדח כוס שאפשר לחתוך איתו את המארז??? אני צריך לחתוך את המארז FULL TOWER של CHIEFTEC שלי ואני לא יודע עם מה
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קראתי פה במספר ת'רדים שאנשים מפחדים להוציא דופן אחת של המחשב כדי לעזור לקירור, מכיוון שסיפרו להם סיפורים שהמחשב יתמלא אבק וחול והטמפרטורות ירקיעו לשחקים תוך זמן קצר. יש משפט שאומר "אין חכם כבעל הניסיון". אני יכול להעיד על עצמי, שמשתמש במחשב ללא דופן כבר שנתיים רצוף (AMD Athlon XP 2ghz), הוצאתי את אחת הדפנות מכיוון שאני ישן בחדר של המחשב, והרעש של המאווררים מפריע לי. ללא דופן, אני יכול לוותר על מאווררי המארז, והמאוורר היחידי שקיים אצלי הוא של המעבד (שמסתובב יחסית לאט, כדי שלא ירעיש). על כרטיס המסך הרכבתי Heatsink גדול של Aerocool שמאפשר לי לעבוד ללא מאוורר (זה היה כאשר היה לי את ה Radeon 9800pro), וכיום כאשר יש לי את ה Gigabyte 7600gs הוא בא מראש ללא מאווורר. הספק פועל ללא…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברה , אני בונה כרגע מארז בצורה של ארון קבורה והשאלה שלי היא איך לקרר אותו בצורה אופטימלית. גודל מאווררים, מיקום, סרקולציה. ואם אפשר קצת הסבר על סוגים גדלים ומחירים (בכללי) שרטוט של המארז.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך זה שכבר 3 שנים אין לי מאוררים נוספים במחשב והכל עובד מצויין !!! אתם חושבים שהתקיעות שלפעמים יש לי באמצע משחק או משהו , הם בגלל זה ???
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפי חישן חיצוני הסינק של הציפ סט ב41 מעלות עם הקירור המקורי (פאסיבי מאלומיניום) כדאי לקנות משהו יותר טוב? (לאוברקלווק) אם כן מה כדאי? Titan TTC-CUV2AB VGA/Chipset Cooler 68 nis Vantec Iceberq 3CCB-A1C VGA/Chipset Cooler 79 nis Thermaltake Crystal Orb Chipset/VGA Cooler 74 nis לפי pch...
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-