עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by madcatz,

שלום. אני רוצה לעשות oc למעבד אבל אני נתקל בבעיה כבר התחלה. אני עולה ב FSB בקפיצות של 5 ואיך שאני מגיע סה"כ ל 820 הווינדוס כבר מסרב לעלות. יש משהו שאני לא עושה בסדר או שלא הפעלתי? בעיקרון לא התעסקתי ב bios בכלום חוץ מהעלאת ה FSB מ 800 ל- 820. אשמח לכל עזרה לוח אם: Gigabyte GA-8N-SLI Quad Royal

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by ccc,

אני מדבר על AXP2400 T-BRED B CORE איך הוא? אפשר להגיע ל 2.8 גה"ץ? על אביט NF 7 REV 2 ולזכרון pc2100

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by samitc,

אתמול עשיתי OC לכרטיס מסך התדר ההתחלתי שלו הוא 625MHZ דרך התכנה msi afterburner העליתי כל פעם 20MHZ ובדקתי יציבות ושיפור ביצועים דרך Heaven Benchmark כשהגעתי ל 770MHZ ראיתי שהביצועים נשארו אותו דבר כמו 750MHZ ולכן החזרתי ל 750. הבעיה הייתה כאשר פתחתי משחק הוא רץ יותר לאט מאשר בלי ה OC האם עשיתי משהו לא נכון שהמשחק רץ לאט יותר? גם כשהגעתי ל 770 ב OC לא היו שום קריסות או דברים מוזרים והטמפרטורה הייתה מתחת ל 80

4. לא מזמן עשיתי סדר ניקיון למחשב שלי (אני מניח שככה מתחילים רוב הטרדים של תאונות) השתדלתי לעבור על כל המאווררים בשביל לנקות אותם מאבק אך לא הצלחתי להגיע למאוורר הסטוק של INTEL לCPU, ולכן החלטתי להבין איך לעזאזל מוציאים את הקירור ומנקים אותו, נחשו מה, עם קצת מוח והרבה כוח הצלחתי וניקיתי אותו משאריות אבק כולל את צלעות הקירור (כמה שיכולתי), הבעיה היא שבמהלך הניקיון בטעות נגעתי עם האצבע במשחה הטרמית שנמצאת בתחתית צלעות הקירור וחצי מכיסוי המשחה נחמק כליל, אוי ואבוי לי מה אעשה ? אין לי משחה בכל מקרה אז פשוט החזרתי את זה למקומו (שוב בעזרת מוח והרבה כוח) בעקבות חשדותיי שהקירור כבר לא יעבוד טוב כבעבר החלטתי לבדוק מה השתנה ? וגיליתי שבמאמץ המעבד (Core 2 Duo E6550) מגיע ל-71 מעלות שזה…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. בפסח הבא עלינו לטובה ב"ה בלי עבודות מבית הספר, יש אופציה נפלאה לעשות כסף =) אני כבר מתכנן במשך חודש+- Phase Change... התיכנון המקורי הוא מארז בבניה עצמית מפרספקס שיושב על Phase Change(בבניה עצמית) מפרספקס... אחר כך התווסף לו הרעיון של: "למה לא נוסיף ציל'ר מלמעלה?" אבל אין לי מספיק כסף לזה. שהגז יקרר את המעבד, הציל'ר את הכרטיס מסך וה-Chipset... אז בוא נערבב: עלותו הכללית של הכנת ציל'ר(+חלקים מ-DangerDen) למעבד, Chipset ולכרטיס מסך(יש עוד משהו שאפשר לקרר?) זה +- 2500 שקל כולל הכל(חלקים, משלוח, גז, טכנאי גז ונספחיו...) עלותו הכללית של Phase Change(למעבד בלבד) זה +- 1200 שקל... כסף יש, השאלה... ציל'ר או PHASE?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by matan_18,

סליחה על הבורות..... אבל איך יותר טוב שאני יפעיל את המחשב עם הדלתות של המארז פתוחות או סגורות???

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by ElEmEnt,

אנשים זה חשוב מאוד ואם משהו גם יכול להגיד לי חלק מהמרכיבים שלו כי בוא נגיד שהוא לא נמרח במקום הנכון

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by cold,

שלום יש לי את הכרטיס R9700NP ואני מעוניין לעשות לו OC, איך אני עושה אוברקלוק לכרטיס הזה ומהיא הדרך הטובה והבטוחה ביותר לעשות לו OC?? :-X

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Selinko,

הבאתי מסבא שלי מחשב ישן ביותר... מדובר בפנטיום 1 166MHZ (באס 66 מכפלה 2.5) + איזה היטסינק מאפן ומאוורר קטן עליו. זיכרון 32 SDRAM אני חושב בסלוט SIMM כרטיס מסך ישן של ATI 4MB ולעניין אני רוצה לעשות לו אוברקלוק בשביל להתאמן (לא עשיתי אוברקלוק מעולם) יש אפשרות בכלל? להעלות את המכפלה או את הבאס? כדאי לנסות או שהחלקים ישרפו??? ועוד דבר אחד... על הלוח יש חריצי SIMM וDIMM אני יכול לחבר זיכרונות משני הסוגים? תודה לעוזרים! עמרי.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. ??? ??? ???

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by ychig,

שלום, נתקלתי לאחרונה בקצת פריזים במחשב, סאונד תקוע בלופים במהירים לשניות ספורות וכו', אך ללא קריסות. E4300 ב3GHZ מתח 1.375 ספק SEASONIC 620W http://i.imgur.com/Ajt9d.png http://i.imgur.com/D186Z.png http://i.imgur.com/ISCXx.png http://i.imgur.com/cCxIX.png בהמלך הבדיקה הcpu usage כל הזמן עלה וירד, זה נורמלי? במתחים גם יש הרבה קפיצות, זה נחשב יציב? האם צריך להעלות מתח? תודה

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום לכם. אני טירון דנדש בנושא. רכשתי מחשב נייד של DELL E5430 עם המעבד החדש Core i5 Ivy Bridge 3320M בנתונים של אינטל כתוב שניתן לעשות OC עד ל Max Turbo Frequency 3.3 GHz ואין לי שמץ של מושג איך ניתן לראות ולעשות את זה. אשמח מאוד לקבל עזרה והדרכה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Ori The Man,

הוספתי מאוורר על הכרטיס מסך בצורה שהוא שואב את החום ממנו ומוציא אותו למארץ ובידיוק ליד יש מאוורר ככה שישר החום יוצא ואני רוצה ליבדוק את החום של המחשב יש איזה תוכנה שעושה את זה?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שלום, אני כרגע בתהליך של שדרוג המאוררים של המעבד, מארז, ספק. המניע: נשבר לי כבר מהרעש של המאוררים! המטרה היא שקט מוחלט! (בגבול האפשר עם קירור אויר) הדרישות הם: שקט ביותר, מיסבים, מחיר זול וללא דגש על ביצועים (המחשב לא עובר OC והמאוררים יחוברו למעגל ה-7.5V) למעבד: i5-3570K socket-1155 למארז: 120mm לספק: פתחתי שרשור במיוחד... אבל אפשר להציע. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום אני בן 16 וראיתי פה כמה עבודות וממש נדלקתי במיוחד על החלון השקוף על דלת המארז אבא שלי אמר לי שלא ממש בעיה לעשות את זה אבל מה.... הוא עצלן.... ובכלל לא רוצה לשמוע על זה אז לפי דעתכם ילד בגיל שלי יצליח לעשות לבד כמה מודים?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by charly0,

חברה יצאה גירסה נוספת ל scythe Ninja ונראה לי שההבדל הוא שאיבזרו אותה כך שתתאים באופן חלק ללוחות עם סוקט 775 כלומר עבור מעבדי ה CORE 2 DUO מישהו יודע למי מהחנויות בארץ יש את זה כבר או שכולם מחזיקים מלאים ישנים ? לינק לגירסא החדשה NINJA PLUS Rev.B : http://www.scythe-usa.com/product/cpu/026/scnj1100p.html לצורך השוואה הנה הגירסה שהפסיקו לייצר (הישן) : http://www.scythe-usa.com/product/cpu/006/scnj1000p.html

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Ewingum,

אני רוצה לקנות את הAX7, אבל בכל המבחנים שראיתי בדקו אותו עם מאווררי דלתא ודומיהם, שהם צועקים "ביצועים", אבל תרתי משמע, הם באמת צועקים... עכשיו, אני אוהב מה שנקרא בפי העם "שקט", אז אני לא מתכוון לשים איזה 80mm אימתני של דלתא או משהו כזה... אז, שתי שאלות: 1) איזה מאוורר 80mm הוא טוב, איכותי, דוחף הרבה אוויר ושקט (אין התפשרות על השקט) 2) איך יהיו הביצועים אז של הAX7 עם מאוורר שקט ולא "ביצועים"? כי בכל המקומות בדקו אותם עם דלתאות וכאלה...

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by LsDX,

שלום פירקתי פנטיום 2 ישן שחבר שלי הביא לי והוצאתי לו את הגוף קירור אני יכול לשים על איזה שהוא רכיב במחשב שלי? מי שמכיר (אני ישים תמונה אחר כך ) הגוף קירור הזה לא קצת גדול בשביל לשים אותו על כרטיס מסך?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. האפ אפשר בעיקרון לערבר מהירויות שונות של זיכרונות (כמובן שהם יעבדו לפי האיטי ביותר) ואם כן זה הזיהוי נעשה אוטומטית או שאני צריך להגדיר בביוס את מהירות הזיכרון לפי הזיכרון האיטי ביותר? לוח Gigabyte 7VAX זיכרונות Hyundia 256MB 266Mhz 2700 Samsung 256MB 333Mhz 3200

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום לכולם, אני ממש רוצה לבנות HTPC חדש חרישי לגמרי, ללא מאווררים בכלל (הקיים low profile, כבר די מקרטע עם E6700 ו-g45, ונמאס לי לשמוע את המאווררים "השקטים"). לאחרונה ראיתי את הקישור הזה :http://www.aleutia.com/products/di5-core-i5-fanless-pc, שמים שם קוואד 65 וואט במארז די קטן ללא מאווררים בכלל (בטאב של ה-spec יש תמונה של המארז פתוח עם ההיטסינק). בהתחלה חשבתי שזה לא אפשרי אבל הנה. זה נראה די מדהים. השאלה היא האם אני יכול להרכיב דבר כזה בעצמי, נניח עם מעבד 35-45 וואט (לא צריך קוואד) על לוח H67. איזה גופי קירור קיימים, שלא אצטרך מאוורר גם על המעבד וגם במארז, והאם כדאי ללכת על ספק חיצוני או פנימי (האם יש בכלל חיצוני שהוא מספיק חזק), האם דרושה קונפיגורציה שבה ההיטסינק מתחבר…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. אז ככה אני מתכנן להתחיל מחר את האובר קלוק הראשון שלי למעבד E6300 ואני לא ממש הבנתי הכל במדריך שיש באתר אז מה שאני מבקש בעצם זה שמישו שמבין באוברקלוק ויכול לעזור לי לבצע אותו שיביא לי את האייסי שלו ויתדרך אותו קצת במהלך העבודה אני אדבר איתו דרך המחשב הנייד בבקשה זה ממש חושב לי ואם יש מישו שיכול לעזור לי בזה אני אשמח ויודה לו מאוד .... תודה מראש

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. האם הסינק של הכרטיס מסך הוא 40ממ? (מצורף תמונה) האם לדעתכם הקירור הבסיסי הזה יספיק לצ'יפ R9600 מאיפה אפשר להשיג מאוררי 40 בימינו ? - כל המאוררים שהוצאתי ממחשבים ישנים כבר מקרטעים ולא עובדים.. עם מה אמורים לחבר אותם על הסינק ?(מאיפה אני ישיג ברגים מיוחדים דקים וכאלה ארוכים..) איזה חומר טרמית כדאי לקנות (חשבתי על N BLUE II שלא מוליך חשמל ....) איזה סינקים לזכרונות DDR כדאי לקנות, מדבקות לכל צ'יפ בנפרד או כאלה שמכסים את כל הסטיק ? ואיזה חברה מומלצת..? תודה =]

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. יש לי את הכרטיס והוא מגיע דיי מהר ל 70 מעלות, אני רוצה לדעת מה הטמפרטורות המומלצות?? ומה טמפרטורות הסף שבמידה וזה עובר את הגבול??? (יש אפשרות כזו באפשרויות של כרטיס המסך) ועל הדרך מישהו יודע מה זה עושה??? כל הכפתורים... :

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Rin,

שלום , רכשתי מחשב נייד חדש DELL Inspiron 7520 עכשיו אני צריך בבקשה המלצה למשטח שהנייד ישב עליו ושיקרר אותו ... אשמח להצעות וכו ' - אוורוור טוב ורועש כמה שפחות ( או בכלל לא אם יש כזה ) - חיבור חשמל שיהיה באמצעות USB למחשב - מחיר : אין הגבלה - אבל לא מחיר פסיכי - נוח ויציב - המחשב ישב עליו כל הזמן - לכן זה כמו תחנה קבועה בשבילו תודה רבה מראש

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום לכולם! המאוורר שברשותי כבר לא עומד בעומס חום וצועק רוב הזמן כשהמחשב דולק. אשמח לקבל המלצה למאוור חדש עד 120 שקלים וגם המלצה למשחה טרמית. אם אפשרי מהאתר של KSP סניף פתח תקווה זה יהיה מעולה. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים