עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by lopp,

שלום לכולם, המחשב שלי עובד עם לוח אם מסוג maryville intel , עם מעבד p4- 1.6GH. לוח האם מתחמם במהירות עצומה , גם ללא מאמץ מיוחד של המחשב. אני חושב שמדובר בבעיה של קירור. -מהו המאוורר המומלץ למקרה כזה (גודל ,זרם, דגם וכו'). -היכן יש למקם את המאוורר. תודה מראש על העזרה. lopp

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אני ממש ממש צריך עזרה דחופה בקשר לחיבור מד סל"ד למאוורר שלי..זה מאוורר של קולמאסטר הכבל של חיישן המהירות לא מתחבר לשום מקום במאוורר ואין לי מושג איך לחבר אותו..תעלומה! אם מישהו מוכן לעזור לי אני אשמח מאוד תודה רבה!! אהה ואגב אני אותו מעלה ת'מוד לגלריה...יצא פ33ה!! תודה....[move]NeoMesH[/move]

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by leahd3,

סרטון קצת ארוך שמסביר על OC עם @shar00750 שהוא אוברקלוקר מספר 1 בארץ ומקום 36 בעולם. אני מתנצל על זוויות צילום גרועות, שרון די הפתיע אותי והגיע בהפתעה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by hagay21,

יש לי מאוורר מקורי של אינטל עם היטסינג מקורי 80 מ"מ פנטיום 4 והמאוורר מסתובב רק 2750 rpm??????

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. יש לי כרגע שניי סטיקים של 256 מגה CORSAIR PC3000 אני מתכוון להחליף ל שניי סטיקים של ל שניים של 512 ואני מתלבט מה לקחת: 1. GEIL 512 PC3200 400MHz DDR SDRAM אחריות לכל החיים 2. TwinMos 512MB 400MHZ PC 3200 DDR אבל זה בלי גופי קירור והם יותר יקרים ב40 ש"ח משהו כזה,ואני לא יודע איזה שבבים יש עליהם. אחריות לשנה. שאלות: 1. הזיכרון לא ישמש ל OC מכיוון שהוא כבר במהירות של 400MHZ ואני עובד על באס 205 כך שזה לא OC ענקי והתיזמונים זה 6 3 3 CAS2.5 שניי דגמי הזיכרונות יעמדו בזה נכון? 2. זיכרון GEIL יעמוד בבאס יותר גבוהה מ400 או שלא? תודה מראש לכל העוזרים.

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. אוקיי אז לאחר שאמרתם לי שאני לא צריך יותר מהקירור ה"נל והוא שהוא טוב ושקט אז לקחתי אותו בסוף..מבדיקה קצרה בפורום הבנתי שהוא נמוך במהירות נמוכה ,עכשיו רציתי לדעת אם מערכת ללא OC תצטרך להשתמש בו ביותר ממהירות נמוכה ואם כן האן אני אסבול מהרעש?? המערכת שלי תוככנה בקפידה כדי שתהיה חרישית עד כמה שאפשר לי התקציב שלי,ולכן לא ארצה שהקירור הדבר היחידי שהירוס את זה. צריך את עזרתכם בתקווה שלא עשיתי טעות כי אני חושב שהמחשב כבר בהרכבה

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by SupeRnovA,

אז ככה, המעבד של הכרטיס מסך שלי ממש מתחמם אז קניתי משחה טרמית למרוח הפרדתי את המאוורר מהמעבד וראיתי שהמשחה טרמית הישנה התייבשה, עכשיו איך אני מוריד את המשחה הישנה? עם איזה חומר להשתמש? וכאשר אני שם את המשחה החדשה איזה כמות לשים ואיך? תודה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by darkman,

מהו ה dBA הנורמלי שאפשר לחיות איתו ושלא יפריע ואם תוכלו לעשות השווה קטנה נמשל 20-לא מפריע 25-זימזום קטן וכן הלאה...

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by 1nstall,

היי כידוע לחלק ממכם קניתי מארז אנטק ובאחד התראדים, supergohan הציע לי לעלות תמונות אז הינה הם: http://photos.walla.co.il/ts.cgi?user=eitv אז זה בערך סביבת המחשב. ומאז שהמארז אצלי והsp-94 וה coolmaster cooldrive 4 המעלות צנחו!!! . המחשב שלי היה 50 מעלות במנוחה 58 מעלות במאמץ. עכשיו הוא 20 מעלות במנוחה ו28 מעלות במאמץ. ולפי דעתי כל ההשקע של 1350 שקל על הקירור והמארז שווה ביותר. שבוע הבאה יהיה כנראה גם חלון אז אני יעדכן!! !! תודה לholy על תיקון הלינק!! !! :clapper:

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by supercars,

היום בזמן משחק המחשב פתאום נכבה לי, אין לי מושג אם זה בגלל הספק או הטמפ'.. הנה טמפ' במאמץ: טמפ' במנוחה: אני סתם שיניתי ל53 אחוז.. לא משנה על כמה אחוז אני שם את המאורר של המעבד, עדיין הRPM שלו נשאר אותו דבר. ועוד משהו, אני לא בטוח שהטמפ' (הדמיונית יש לומר) של ה System נכונה מאחר שב Configure רשום "winbond W83627D" וכנ'ל לגבי כל הלשונית FAN:

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by CXC,

שלום. קניתי את הקירור הזה והוא עושה לי קצת צרות. התקנתי אותו על מעבד I5 והטמפ' מגיעה ל 70 מעלות כשאני משחק במולטיפלייר של BF3. איך זה הגיוני? שמתי משחה טרמית כמו שצריך ומרחתי עם כרטיס אשראי שכבה דקה ואחידה. אני משתגע, ממה זה יכול לקרות? עם הקירור של אינטל הייתי מקבל 80 מעלות במאמץ חשבתי שקירור חדש ייתן לי הרבה פחות. ופה ראיתי שהם קיבלו הרבה הרבה פחות (ועוד על מעבד חם יותר מסדרה קודמת): זה לא הגיוני! אפשר עזרה?? דרך אגב, התקנתי אותו לאורך... זאת אומרת שהמאווררים פונים למעלה ולמטה. לא לצדדים.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by tamir245,

שלום רב, המפרט שלי הינו - CM690,Q9550,GA-EP45DSL. לאחר שתפסתי קריזה וסידרתי את המאוררים במארז שלי נתקלתי במס' בעיות. יש לי קירור למעבד - MUGEN ומסתבר שהמאוורר עליו לא עובד,ניסיתי לחבר אותו לנק' אחרות ללא הצלחה,בנוסף הלהבים שלו בצורה ידנית מסתובבים בצורה די "קשה".האם מישהו יודע האם יש עליו אחריות?או האם ניתן לעשות איתו משהו? לבינתיים שמתי את הS-FLEX 1200RPM על המוג'ן ומסתבר שהוא משמיע זמזום - פיצ' די גבוה ובלתי נסבל. בדקתי שהוא יושב טוב ומחוזק לקירור ללא שינוי,איך אני מצליח להוריד לו RPM לכיוון ה600-700 אולי שם זה יפתר,לא הצלחתי דרך SPEEDFAN וET6. לבינתיים ניתקתי אותו. יש לי את הKAZE 140MM שמוציא אוויר מלמעלה,ואת הCM הסטנדרטי של המארז מלמטה שדוחף אוויר. בנוסף,המאוורר האחור…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Guarding angel,

הקירור הפסיבי הכי מוזר שראיתי על כרטיס כולשהו

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by 00Amir,

האם יש קירור מים יעודי לכרטיסי מסך? למעבד אני כנראה אקנה את קורסייר H100 ואני מחפש משהו לכרטיס מסך, עוד לא נסגרתי על עצמי איזה כרטיס מסך (לא שזה משנה) תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by ychig,

שלום, נתקלתי לאחרונה בקצת פריזים במחשב, סאונד תקוע בלופים במהירים לשניות ספורות וכו', אך ללא קריסות. E4300 ב3GHZ מתח 1.375 ספק SEASONIC 620W http://i.imgur.com/Ajt9d.png http://i.imgur.com/D186Z.png http://i.imgur.com/ISCXx.png http://i.imgur.com/cCxIX.png בהמלך הבדיקה הcpu usage כל הזמן עלה וירד, זה נורמלי? במתחים גם יש הרבה קפיצות, זה נחשב יציב? האם צריך להעלות מתח? תודה

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by benyben,

שלום. אני מצרף תמונות של המחשב שלי, והייתי רוצה לשאול איך אפשר להוריד מעט את הטמפרטורות במארז. היום היה יום חמים (לא יותר מ 28 מעלות - שזה לא ממש חם), והטמפרטורות הגיעו ל 48 מעלות (המעבד, ז"א - בדיקה על ידי RealTemp). וזה כאשר אני בסך הכל גולש, וקצת צפייה ב YouTube. לא משהו רציני. אם כן - האם יש המלצות לדרך קלה ויעילה להוריד מעט את הטמפרטורה? אציין שאני גר בארה"ב. תודה מראש - כמו תמיד - על העזרה!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by ScreameR,

אמנם לא פוסט קלאסי בפורום קירור, אבל מי מבין כמוכם בקירור? הארון במזנון שלי שמכיל את המדיה (HTPC, YES MAX TOTAL, PS3, DVD) ר-ו-ת-ח. חשבתי לקדוח בגב המזנון ולהתקין וונטה 120 מ"מ שקטה מאוד, השאלה היא אם זה יעיל לדעתכם, ואם כן עדיף שהיא תינק או תזרוק אוויר? האם אולי עדיף לקדוח שני חורים שאחד יונק והשני זורק? והאם קיימת באמת וונטה שקטה מספיק כדי שתוכל לפעול בזמן הקרנת סרט בלי להפריע. תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by original,

מי מהם טוב יותר? יש קירור אחר בתקציב של עד 120-130 ש"ח שמתעלה עליהם? שאלה נוספת, כשקונים מחשב צריך לקנות גם קירור למארז או שזה בעצם נכלל בקירור למעבד? כי באף מפרט שראיתי לא היה קירור נפרד למארז ומצד שני בכל חנות שיש בה אפשרות של "בנה מחשב" יש קטגוריה של "קירור למארז"..

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by NI4NI,

אני מתכנן אוברקלוק וצריך סטיק זכרון של 512MB PC3200. עכשיו תגידו לי אם מה שאני אומר הוא נכון: הבנתי שזכרונות של קורסאייר הם טובים מאד לצורך העניין, אבל יקרים. WINBOND נחשבים גם טובים לאוברקלוק אבל עולים פחות. התכוונתי לקנות בארץ זכרון WINBOND (המחיר כיום בערך 440 שקל) אבל עכשיו מצאתי פתאום אתר בארה"ב שמוכר 512MB של קורסאייר ב 102$, שזה יוצא בערך אותו מחיר ואפילו טיפה יותר זול (חבר יכול להביא לי את זה אז אני לא צריך דמי משלוח). השאלה שלי היא האם כדאי ללכת על הקורסאייר ? האם יש הבדל משמעותי ביניהם או שלא צריך להתלהב ?

• 25 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. אני מחפש איזשהו פרויקט לקיץ ובהתחלה חשבתי על איזה מודינג נחמד. אחרי שראיתי את הדיון שנפתח לא מזמן על נושא בניית הקסקייד נפתח לי התאבון... קראתי את הדיון אבל ראיתי שהוא לא באמת הוקדש לנושא ולכן החלטתי לפתוח דיון משלי. אני לא מתכוון לקסקיידים ודברים מסובכים כאלה כי אלו דברים שמן הסתם דורשים נסיון בתחום אני מדבר על קירור של שלב אחד שאני בטוח שגם הוא יספיק... הייתי שמח לקבל קצת פרטים על איך העסק עובד, מה צריך כדי לבנות קירור כזה ומה העלות המשוערת של החלקים. תודה.

• 29 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. אז ככה יש לי GeForce 4 Mx440 גרוע...כבר הרבה זמן בכל מקרה עשיתי לו אוברקלוק שעכשיו הוא נמצא ליבה 325 זיכרון 475 וזה בלי קירור לזיכרון ורק הוספתי קריסטל אורב במקום מה שהיה שם שהיה דיי זבל...יש לי מארז דיי מאוורר ואני רוצה להגיע עוד יותר רחוק בקטע הזה אפילו עד שהכרטיס עצמו ממש יראה איך אומרים את המוות בעיניים...התכנון הוא להצמיד היטסינק טוב ולשים עליו מאוור של וואנטק רועש Tornado עם דחיפת אוויר שהייתי מכנה עצבנית למאוורר 80 מ"מ שהיא 84CFM עזבו את הרעש הוא לא מעניין אותי אבל אני פשוט לא יודע איזה היטסינק להשתמש מה יהיה הכי מתאים לגוף הכרטיס של VisionTek GeForce4 Mx440...וכמובן משהו שמאוורר 80 גדול יכול להתישב עליו, איך שאתם ממליצים לי ואומרים לי שבהחלט יש דרך להתקין אני משם …

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by NeoMesH,

שלום..קניתי עכשיו ספארק7 + מישהו יכול להסביר לי איך מחברים אותו והאם חייב לשים משחה טרמית??

• 26 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Surgeon13,

מצאתי אצלי שני מאווררים של חברת גלוב פאן, אחד בערך 9X9 ס"מ והשני 8X8 ס"מ. האם הם שווים משהו בקירור והאם יש טעם לשים אותם במארז שלי לעזור קצת?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by gambit_elaad,

פרטים מדויקים: אחרי משחק קצר בNBA על רזולוציה 1600 ו32 ביט (לא יודע עם זה קשור) לקראת סוף המשחק המחשב התחיל להשתגע ועבד עם תקיעות קשות! ואז יצאתי מיד מהמשחק וראיתי שהמעבד על טמפ' 81 !! והלוח אם על 40 !! :'( :'( שאלתי היא כזו: 1) מתי אמור להישרף המעבד ? 2) האם המעבד שלי במעלות סבירות? (יש לי מעבד 3.06 ) 3) איך ניתן לתקן זאת? 4) מה יכולה להיות הבעיה?? תודה מראש!!

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by LazyCat,

יש לי TV Box שמקרטע בגלל חוסר בקירור נורמלי. אני צריך המלצה למקום לקניית Heatsink (הקטנים מנחושת כולל הדבקה) בגדלים שונים עם משלוח מהיר ומחירים סבירים. מישהו מכיר ויכול להמליץ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים