עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by lopp,

שלום לכולם, המחשב שלי עובד עם לוח אם מסוג maryville intel , עם מעבד p4- 1.6GH. לוח האם מתחמם במהירות עצומה , גם ללא מאמץ מיוחד של המחשב. אני חושב שמדובר בבעיה של קירור. -מהו המאוורר המומלץ למקרה כזה (גודל ,זרם, דגם וכו'). -היכן יש למקם את המאוורר. תודה מראש על העזרה. lopp

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אני לא מתכוון לעשות שום אורקלוק למחשב, אבל נכון לעכשיו יש בו רק מאוורר אחד, המליצו לי פה לקנות עוד מאוורר, יש לי כמה שאלות. 1. האם יש סיכוי שהמאוורר לא יתחבר לספק כח, או במילים אחרות, האם יכול להיות שהמאוורר לא מתאים למחשב? הכוונה היא למאוורר למארז, לא למעבד. 2. אני לא מתכוון להוציא יותר מדי כסף על מאוורר, ראיתי שתי הצעות הגיוניות: Antec 80mm SmartFan retail http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=1575 Thermaltake 80mm smart fan http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140&products_id=1057 מה הבדל ביניהם? איזה מהם אתם ממליצים? 3. השאלה הנוספת שלי היא, האם אני צריך לחבר אותו למאזר? וכשאני פותח את המארז מה אני יעשה? החוטים הרי מחוברים... או כמו ש…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by בררר,

יש לי PENTIUM 4 1.6עם מכפלה פתוחה איזה מישחה טרמית כדאי לי לשים : מה ההבדל בין: ARCTIC ALUMINA ARCTIC ALUMINA THERMAL ADHESIVE ARCTIC SILVER 3 ARCTIC SILVER THERMAL ADHESIVE ??????? תודה לכל מי שיעזור

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. אני מחפש איזשהו פרויקט לקיץ ובהתחלה חשבתי על איזה מודינג נחמד. אחרי שראיתי את הדיון שנפתח לא מזמן על נושא בניית הקסקייד נפתח לי התאבון... קראתי את הדיון אבל ראיתי שהוא לא באמת הוקדש לנושא ולכן החלטתי לפתוח דיון משלי. אני לא מתכוון לקסקיידים ודברים מסובכים כאלה כי אלו דברים שמן הסתם דורשים נסיון בתחום אני מדבר על קירור של שלב אחד שאני בטוח שגם הוא יספיק... הייתי שמח לקבל קצת פרטים על איך העסק עובד, מה צריך כדי לבנות קירור כזה ומה העלות המשוערת של החלקים. תודה.

• 29 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by 2130TOMER,

שלום אני רוצה עכשיו לשדרג את המחשב שלי וחשבתי על המעבד Core 2 Extreme Quad Q6600 ולפי מה ששמעתי עליו הוא "תנור" אז אני רוצה ליקנות לו קירור רציני עד 500 שקל איזה קירור כדאי לי ליקנות

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. בפסח הבא עלינו לטובה ב"ה בלי עבודות מבית הספר, יש אופציה נפלאה לעשות כסף =) אני כבר מתכנן במשך חודש+- Phase Change... התיכנון המקורי הוא מארז בבניה עצמית מפרספקס שיושב על Phase Change(בבניה עצמית) מפרספקס... אחר כך התווסף לו הרעיון של: "למה לא נוסיף ציל'ר מלמעלה?" אבל אין לי מספיק כסף לזה. שהגז יקרר את המעבד, הציל'ר את הכרטיס מסך וה-Chipset... אז בוא נערבב: עלותו הכללית של הכנת ציל'ר(+חלקים מ-DangerDen) למעבד, Chipset ולכרטיס מסך(יש עוד משהו שאפשר לקרר?) זה +- 2500 שקל כולל הכל(חלקים, משלוח, גז, טכנאי גז ונספחיו...) עלותו הכללית של Phase Change(למעבד בלבד) זה +- 1200 שקל... כסף יש, השאלה... ציל'ר או PHASE?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by nineball,

ערב טוב לכולם החלפתי היום קירור למעבד (ועל הדרך... גם מעבד), כמובן שהתחלתי לעשות אוברקלוק, אבל נתקלתי בבעיה קטנה בנוגע לטמפרטורות- כל תוכנה מדווחת על טמפרטורות אחרות, והייתי שמח לדעת- לאיזו תוכנה להאמין? Realtemp, Coretemp או אברסט? (שלוקחת את המידע שלה ישירות מהביוס...) תודה לעונים

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by gambit_elaad,

פרטים מדויקים: אחרי משחק קצר בNBA על רזולוציה 1600 ו32 ביט (לא יודע עם זה קשור) לקראת סוף המשחק המחשב התחיל להשתגע ועבד עם תקיעות קשות! ואז יצאתי מיד מהמשחק וראיתי שהמעבד על טמפ' 81 !! והלוח אם על 40 !! :'( :'( שאלתי היא כזו: 1) מתי אמור להישרף המעבד ? 2) האם המעבד שלי במעלות סבירות? (יש לי מעבד 3.06 ) 3) איך ניתן לתקן זאת? 4) מה יכולה להיות הבעיה?? תודה מראש!!

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by LsDX,

שלום פירקתי פנטיום 2 ישן שחבר שלי הביא לי והוצאתי לו את הגוף קירור אני יכול לשים על איזה שהוא רכיב במחשב שלי? מי שמכיר (אני ישים תמונה אחר כך ) הגוף קירור הזה לא קצת גדול בשביל לשים אותו על כרטיס מסך?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שמתי לב שהוא על טמ''פ מאוד מאוד גבוהות הקירור מותקן טוב שכן עם קירור הסטוק הוא על כמעט 80 במאמץ ראוי לציון שהמשחה המרוחה היא MX2 הקירור אכן מתחמם , המתח הוא סטוק , כרטיס 7900GS שלא מתחמם כל כך , סירקולצית אויר בינונית ו4 סטיקים של זיכרון על 2.1 וולט המעבד יציב לחלוטין ולכן אני תוהה אם זה בעיות בסנסור או באמת הוא רותח עדכון !! המעבד בלי OC בכלל ועדיין עומד על 60

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by rafi-s-,

1 הקירור הזה מקרר גם את הזכרונות? 2 הוא מוציא את האוויר החם החוצה? תודה

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. מעוניין איזה מאוורר מומלץ להלביש משני צידי THERMALRIGHT דגם ULTIMA-120 EXTREME ? תודה מראש !!!

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. ובאיזה קירור השתמשו ?

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. אז ככה אני רוצה לעשות OC למעבד שלי המעבד הוא INTEL P4 NORTHWOOD 1.6 GHZ. אז השאלה שלי האם אני יכול לעשות לו OC?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Cereal Killer,

אהלן, אני מחפש מאורר 120 לתקוע על TRUE מה אתם אומרים על: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1389 ?

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by phototam,

שלום יש לי שאלה רק אליכם התותחים באמת כי מהחובבנים התיאשתי אז ככה כמו שהבנתם יש מעבד amd שמתי שתי מאוורים אחד למעלה שפולט אוויר ואחד למטה שיונק אוויר לתוך המחשב יש לי גם מאוורר על המעבד שהוא נחשב טוב thermaltake dragon 3 וחומר קירור בינהם ARTIC SILVER grease {בין המעבד למאוורר} ויש לי טמפ של 68-72 תלוי כמה אני מעמיס מה לעשות אני כבר עובד עיצות

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. האם זהו פיתרון טוב לקירור המעבד שלי? יש לי AMD 1800+ רציתי לדעת האם הוא מקרר כמו שצריך וגם האם הוא מרעיש ממש הרבה? או שקט? והאם הוא שווה 185ש"ח? תודה לכל העוזרים

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. זה מה שתכננתי Smart Fan 2 * 4 +Funbus ,מכניסים אוויר. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_330&products_id=6682 המאוורר שבדלת ושתי המאוורררים מאחורה הם המאווררים שבאים עם הRaidmax 868,מוציאים אוויר. המפרט: A64 3000+ Clawhammer Epox 8KDA3J A-DATA 512Mb 400MHZ XFX 6800NU המעבד עבור אוברקלוק של 200Mhz והכרטיס מסך בין 100-150Mhz לזכרונות ולליבה.

• 31 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by ybe,

אחד הנושאים שדנים בו הרבה - טמפרטורת המעבד ,ותמיד עולה השאלה האם המעבד נמצא בטמפרטורה נכונה?.בתיאוריה ישנה טמפרטורת עבודה מסוימת אבל את הגולשים מעניינת המציאות .נכון שהתוצאה משתנה גם בהתאם לתוכנת המדידה שמשתמשים בה, אבל בכל מקרה נקבל קנה מידה מסוים.אני באופן אישי רכשתי מחשב לפני שבוע והטמפרטורה במאמץ(max payne) של המעבד מגיעה ל-53 מעלות, הבדיקה בוצעה באמצעות sisoftware sandra (לצערי, לא הצלחתי להפעיל את התוכנה MBM5 ). נא הצבעתכם ותגובותיכם...

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. אני מנסה לסדר מפרט הכי שקט שיש, המחשב הוא לשימוש ביתי של הרבה גלישה ומוזיקה, אין פה שום גיימינג, עכשיו, הוצע לי בעיקר מעבד I3 , הבנתי שהוא לא חייב במאוורר שישב עליו, ושניתן לשים לו קירור פסיבי של רק צלעות? אשמח ללינק/דוגמאות לקירור פסיבי כזה, כי בחנויות לא טרחו בשיט להגיד לי בכלל שיש קירור פסיבי ובאתי הביתה עם מאוורר שזימזם לי. והוא נחשב לאיכותי לטענתם. אז אני לא רוצה שוב שמשהו יזמזם לי, אני כבר מעדיף קירור פסיבי אם אפשר להמנע ממאוורר. ללא שיהיה נזק למעבד כנל הוצע לי לשים מאוורר 15 או 20 ממ למארז , אני רוצה המלצה לשמות מאווררים שידועים כהכי שקטים. תודה

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by omerz90,

שלום, הכנתי מפרט ואני מתכנן לעשות לו OC, מה שאני רוצה זה שתגידו לי איך המפרט לOC, ולכמה GHZ לדעתכם אני יוכל להגיע עם המעבד? אני מתכנן לעשות OC למעבד, לזיכרונות ולכרטיס מסך. מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX ¤1199 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP45-DS3L ¤543 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1000 CL5-5-5-15 - F2-8000CL5D-4GBPI ¤326 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4890 1GB GDDR5 - RETAIL ¤1126 צורב DVD: [..] ASUS DVDRW DRW-20B1LT LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤146 מארז: [..] NZXT TEMPEST w/o PSU ¤467 ספק כוח: [..] SEASONIC 550W : SS-550HT ¤406 קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN II CPU COOLER ¤229 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדי…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. לפני שאני מעיף לכל הרוחות את ההיטסינק המקורי של אינטל ... רציתי לבדוק את הטמפ' שלי - הבנתי שהלוחות של ABIT מחשבים לא לפי ההיסטיק ולכן מתקבלת טמפ' גבוהה משאר הלוחות. המעבד שלי במנוחה 44-43 מעלות ובמאמץ הוא מגיע עד ל65-66, האם משחה טרמית תעזור במידה רבה או שאני חייב גם היטסינק חדש דנדש שיעשה לי חור בכיס. אני מאוורר עם 2X120 מ"מ אחד מקדימה מכניס ואחורה מוציא. חוטים מסודרים.

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by 00Amir,

האם יש קירור מים יעודי לכרטיסי מסך? למעבד אני כנראה אקנה את קורסייר H100 ואני מחפש משהו לכרטיס מסך, עוד לא נסגרתי על עצמי איזה כרטיס מסך (לא שזה משנה) תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. (וכבר עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי על סינקים לפנטיום 3...וגם הלכתי 7 דפים אחורה ולא מצאתי, אז בלי צעקות.... :) אני רוצה להחליף לפנטיום 3 שלי ת'היטסינק והמאוורר שעליו, ואולי גם לקנות משחה טרמית, האם המשחה arctic alumina טובה? אם יש לכם המלצות אחרות למשחה או hsf(לP3), אשמח לשמוע אותם.... תודה מראש T0M3R

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Holy,

אז ככה נמאס לי מהרעש שהקירור של הציפ בלוח של gigabyte עושה כל פעם שמדליקים את המחשב אז החלטתי לפתוח אותו ולגלות מה מסתתר מאחורי הגריל (שעד היום אני לא מבין למה הוא מותקן לא בכיוון הנכון) ואלה התוצאות תמונה 1 תמונה 2 עכשיו השאלה היא איפה אני משיג מאורר 40 מ"מ (עדיף משהו איכותי שיחזיק יותר מחודש)

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים