אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם אני די חדש באוברקלוקינג ואני רוצה לעשות למעבד שלי קצת אוברקלוקינג אז ככה זה המפרט שלי: לוח אם: גיגהביט ga-p35-s3g מעבד: intel c2d e8200 זיכרון: 2*2 גיגה של קינגסטון 2* 512 מגה יונדאי או משהו סתם משהו שבא עם המחשב זיכרונות הם 800mhz קיירור למעבד:igloo 5062 טמפרטורה של המעבד במאמץ 55 (לליבה המקסימלית) בשיא החום 38 לא במאמץ בשיא החום עם מישהו יוכל לעזור לי בנתונים שצריך להכניס בשביל אוברקלוקינג נחמד אני לא רוצה משהו מטורף משהו כמו 2.8-3.0 במקום 2.6 למעבד שיהיה משהו בטוח.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אז ככה יש לי פנטיום 3 600 slot 1 ולוח אם pcpartner bx440 ובביוס אין לי אפשרות לשנות את הfsb :'( אז יש דרך אחרת חוץ מלשחק עם הג'אמפרים לשנות את הfsb? אולי עם תוכנה? אהה ורשום לי בmanual של הלוח אם שיש רק fsb - 100,133,auto יש דרך לעשות יותר גבוהה? תודה רבה רבה לעוזרים! אני חוזר עוד חצי שעה.. אז עד אז אני לא יענה 8)
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עשיתי OC למעבד שלי phenom 2 x4 965 בעזרת התוכנה של הדרייבר של הכרטיס מסך של AMD. עכשיו אל תשאלו למה דווקא מימנה כי יש סיבה וזה לא שאני לא יודע דרך הביוס. קיצר היא בדקה יציבות על כמה תדרים ויצא שעכשיו אני על 4GHZ עם מתח של 1.5V. יכול להיות שניתן עם מתח נמוך יותר אבל התוכנה הזו ישר מעלה ב- 0.1V את המתח בזמן OC. בכל מקרה במאמץ אני נע סביב ה- 75-80 מעלות בעוד שבנתוני היצרן רשום מקסימום 62 מעלות. נדמה לי שהכל יציב אחרי שעה של בדיקת יציבות ועוד כמה שעות משחק בעולם האמיתי. אז אני שואל יש מה לדאוג בגלל הטמפרטורות ולמה לצפות בקיץ...תהיה לפחות קפיצה של 10 מעלות, אני הורג את המעבד לאט לאט? נ.ב: בעבר ביצעתי OC על כ.מסך שהיה יציב לחלוטין ויום בהיר אחד נהרס כליל..אז אני כבר לא סומך ב-…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם רוכש מחר מערכת htpc עם מעבד a6 3500 המעבד מגיע עם מאוורר ה-box של amd. לא הצלחתי למצוא תשובה קונקרטית ברשת עד כמה המאוורר הזה מרעיש. אני הולך על מערכת שקטה ככל שניתן במסגרת היכולות ללא קירור מים או משהו כזה. המארז הוא fractal design r3, כך שאני מניח שהוא יעשה חלק מהעבודה ויפצה. (לא מעוניין במארז שוכב) השאלה שלי היא האם יש צורך להחליף את המאוורר למאוורר אחר, טוב יותר, שקט יותר? במידה וכן, האם יש המלצות? (ה-a6 3500 הוא בעל תושבת fm1) תקציב- סביב ה150. תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן שדרוג מארז וקרור למעבד למטרות שיפור ביצועי הקרור במקסימום האפשרי בתקציב (500-550ש"ח), וחשבתי על פחות או יותר 2 אפשרויות: רכישה בKSP: (סביר להניח שבמקרה הזה ארכוש מאוורר רפרנס נוסף בשבילו) SCYTHE MUGEN 2 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7613 CM 590 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6964 או רכישה בIQPC: LANCOOL PC-K60B http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5971 AC FREEZER EXTREME http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4065 (החנות הנוספת הבודדה שאני יכול לרכוש ממנה היא אייבורי) איזו מהקומבינציות עדיפה? האם יש אופציות טובות יותר בתקציב?
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב. יש לי לוח MA78LM-S2H של Gigabyte שתומך בתדר של 1066mhz של הזיכרון, ושתי סטיקים של 1066mhz של G.Skill של 2gb כל אחד. נוכחתי לדעת כשאני מפעיל את המחשב שהזיכרון פועל על 800mhz מסיבה כלשהי, וכשניסיתי לשנות את המכפלה של הזיכרון ל1066 הוא פשוט קפץ לביוס הגיבוי ולא עשה בוט. עכשיו יש לי קצת ניסיון עם OC, והשאלה היא האם אני צריך להמהיר בסימוכין את המעבד והזיכרון ביחד, כי לפי מה שהבנתי דרך הכי קלה היא פשוט להעלות את המכפלה של המעבד ובכך אני פועל מול גורם אחד ואין שום דבר שיגביל אותי חוץ מהמעבד. אגב המעבד הוא Phenom x3 720 Processor Black Edition עוד שאלה לגבי הטמפ' (עומדת על 38-47 סטוק-מאמץ ללא OC), הטכנאי של ksp הגאון התקין לי את הקירור של המעבד הפוך זאת אומרת שהוא לוקח …
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום כולם !!! את מחשבי אתם יכולים לראות במפרט שלי... בכל אופן יש לי סירקולציית אוויר מושלמת 2 מאווררים מלמטה מכניסים אוויר שניים למעלה מוציאים ואחד בדלת מכניס סינק SK-7 עם SF2 ובכל זאת הטמפ' בIDLE היא 39-37 מעלות... שזה הרבה יחסית למה שיש לי... מרחתי משחה טרמית והכל... ובכל זאת הטמפ' גבוהות או שמה הם נראות גבוהות רק לי? אם יש לכם רעיון איך להוריד ת'טמפ' אל תתביישו להשמיע את קולכם... תודה לכל עוזרים עריכה: אני אחרי אוברקלוקינג קטנטן של במקום 133*13 אני עכשיו על 150*13 ויש לציין שהמאוורר במלוא כוחו הטמפ' יורדת ל34-35 מעלות... אבל הרעש לא הכי נסבל....... בכל אופן אני עדיין פתוח להצעות...
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רציתי לעשות אוברקלוק נחמד לכרטיס, כרגע אני ב 615 לליבה ו 800 לזכרונות. יש שיפור נחמד במשחקים שנראים לעין. יש קירורים נחמדים ולא יקרים שאפשר להרכיב על הכרטיס? והאם צריך בהרכבה של הקירור למרוח משחות תרמיות? תודה וגמר חתימה טובה.
-
- 28 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איזה קירור שקט יותר? Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 Scythe Shuriken Scythe Big Shuriken Scythe Katana 3
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, התקנתי את ה- 7900GS לפני יומיים ועכשיו הגיע הזמן להתחיל למתוח אותו לאט לאט. טמפרטורה במנוחה 49c תדרי עבודה דיפולטיביים: Core: 450MHz Memory: 660MHz אני מתחיל בזהירות, הוספתי את ערכי ה- REG של Coolbits ובדקתי את אופציית ה- Detect Optimal Frequencies. תוצאות: Core: 490MHz Memory: 745MHz טמפרטורה 52c ב- Idle שיפור של 9% ב- GPU שיפור של 13% בזכרון בינתיים יציב כמו שד, בנצ'ים ב- 3DMARK בהמשך היום. מחר נגיע ל- RivaTuner [attachment deleted by admin]
-
- 26 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה אותו מעבד לא ? אם ממהירים את התדר של Q6600 ל 2.66 אז הוא בעצם משתווה ל Q6700 לא ?
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הצלחתי לייצב את ה2500K על 4.4GHZ. בינתיים אני עם vcore של 1.275V ואני עדיין בתהליך של ירידה במתח הבעיה היא שבמתח 1.27V מתי שאני רואה סרטון ביוטיוב יש מסך כחול (לפעמים זה קורה אחרי כמה שניות, לפעמים גם אחרי חצי שעה ביוטיוב) איך זה יכול להיות שהמחשב יהיה יציב בPRIME 95 וOCCT אבל יקרוס דווקא ביוטיוב? יש אולי הגדרה שצריך לשנות?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת.. אם אפשר גם שהמחיר יהיה נמוך.. או לפחות להשתדל... תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה, פרקתי את הלפ-טופ שלי בשביל לנקות אותו מאבק וכאשר הורדתי את ההיט-סינק מהמעבד גיליתי שם תמונה מדאיגה של משחה תרמית בכמות גדולה. השאלה שלי היא, האם זה בסדר? אני חשבתי אולי שהמששחה נמסה קצת ואולי נזלה, אם דבר כזה אפשרי (היו מקרים שבהם טמפ' המעבד הגיעה ל-90 צלסיויס והמחשב נכבה עם מסך כחול). ואם זה לא בסדר, היתי רוצה המלצה למשחה תרמית חלופית שתחזיק מעמד. צרפתי תמונות של ההיט-סינק והמעבד, המחשב הוא DELL Inspiron 1520 והמעבד Intel Core 2 Duo Mobile, Centrino T7100 [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני ממש ממש צריך עזרה דחופה בקשר לחיבור מד סל"ד למאוורר שלי..זה מאוורר של קולמאסטר הכבל של חיישן המהירות לא מתחבר לשום מקום במאוורר ואין לי מושג איך לחבר אותו..תעלומה! אם מישהו מוכן לעזור לי אני אשמח מאוד תודה רבה!! אהה ואגב אני אותו מעלה ת'מוד לגלריה...יצא פ33ה!! תודה....[move]NeoMesH[/move]
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם חיפשתי ולא מצאתי
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אהלן אני כרגע בOC על המפרט שבצד , גירסת ביוס F9 של DS3 הזיכרונות עובדים על 790 והעלתי להם 0.4V אחרי 790 המחשב לא עולה, האם לעלות מתח למעבד? אני נמצא על קירור סטוק השאלה שהכי מעניינת אותי כמה מתח אני יכול להוסיף ולהשאר עם הקירור הנוכחי? הרצתי את המחשב כל הלילה עם שני PRIME95 והכל היה טוב עוד לא עשיתי בדיקה עם memtest, אני אעשה הלילה, ת'אמת שאף פעם לא השתמשתי בתוכנה הזאת, אז גם טיפים ודרכי שימוש יעזרו לי מאוד תודה
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם . והינה אני כאן הגשמתי היום חלום , סוף סוף הוצאתי משהו מה 3800+ הזקן שלי . אני חושב זה הMAX שהצלחתי אני להוציא פה .. יותר מכך לא היתאפשר , אי אפשר להעלות עוד מתח הוא לא נותן לי . ב-CRYSTAL CPU ולתמונות : טמפ' מנוחה : מעבד 35-38 לוח 38-43 טמפ' עבודה : מעבד 42 בלחץ ! לוח 47 בלחץ ! קרידיט ל-LEGENDARY_Undertaker על העזרה והתמיכה והתוצאה שהגעתי עד פה . *שימוש ע"י STEP RECORDER בווינדוס 7 , במדריך שנעשה דרכו שעזר לי בפרוייקט !. ושכחתי לציין , שהכל על קירור סטוק !! אוויר כמובן . מאורר של הCPU של TT RC1 משהו כזה - מה שהגיע עם המעבד לפני שנתיים .
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי מארז מסוג PHANTOM 410 יש לי שני מאווררים למעלה אחד מאחורה אחד מקדימה ואחד על הדלת ויש לי קירור למעבד מסוג NACTUA NH-D14 שמופנה אחורה רציתי לדעת מה תצורת המאווררים האפקטיבית ביותר שאני יכול לעשות מבחינת כניסה יציאה וכו' תודה על התגובות נ.ב. העליתי תמונה עם התיאור יש לי אפשרות להוריד את המאוורר הקדמי יותר נמוך השניים העליונים וזה שבדלת הם 140 והאחרים הם 120 [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אתמול בלילה שיחקתי במשחק Americas Army ו-3 או 4 פעמים פשוט נתקע לי המחשב אחרי כמה דקות של משחק והייתי צריך לעשות Reset. בפעם האחרונה שזה קרה (בהתחלה לא הבנתי למה זה) אחרי שהמחשב עלה מחדש בדקתי את הטמפ' של המעבד והיא הייתה על 64 מעלות ככה שהמחשב נתקע שזה היה על 66 מעלות אני מעריך. מה לעשות, המזגן לא היה פתוח בלילה... :-[ בכל מקרה, פתחתי את המארז וכיוונתי עליו מאורר והמחשב לא נתקע יותר... העניין הוא שהמעבד הגיע לחום הזה כבר בעבר במשחקים ולא קרה כלום. אז יכול להיות שהכרטיס מסך התחמם או משהו כזה? זה Radeon 8500 של Xpertvision/Palit.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את הAX7, אבל בכל המבחנים שראיתי בדקו אותו עם מאווררי דלתא ודומיהם, שהם צועקים "ביצועים", אבל תרתי משמע, הם באמת צועקים... עכשיו, אני אוהב מה שנקרא בפי העם "שקט", אז אני לא מתכוון לשים איזה 80mm אימתני של דלתא או משהו כזה... אז, שתי שאלות: 1) איזה מאוורר 80mm הוא טוב, איכותי, דוחף הרבה אוויר ושקט (אין התפשרות על השקט) 2) איך יהיו הביצועים אז של הAX7 עם מאוורר שקט ולא "ביצועים"? כי בכל המקומות בדקו אותם עם דלתאות וכאלה...
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מאוורר אנרמקס שוף בצד הדלת, ואני מתכנן לקנות קטודה, עכשיו האם הוא בכלל יושפע ממנה ויציג אור יפה (יש לי חלון) שונה מהאור בשאר החלון או שזה סתם יהיה שם?!?! זה משנה כי אני חושב אם לקנות עוד מאוורר שקוף ליותר למעלה במארז אבל אם זה לא יהיה יפה...
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
פירוט: 2*512MB במהירות של 466(לא מנוצלים במלואם עדיין) golden dragon במתח של 2.75V תזמונים 2.5/7-3-3@1T מתח למעבד - 1.525V כול השאר <----סתכלו כאן
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-