עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by infected-apple,

חברים יקרים! התחלתי - בדגש על התחלתי בביצוע אוברקלוק לא רציני וכעת המחשב מסרב להידלק - ברשותי לוח אקסטרים של אינטל - DP55KG ומעבד I5 750 ספק של SS 750 GOLD זכרונות XMS של קורסייר 4 GB מוגן 2 קירור ומארז CM 690 ADVANCE 2 התחלתי לבצע OC וכשהגעתי בערך ל3200 העלתי מתח במעבד ל1.4 כי המערכת לא הייתה יציבה, לפתע כבה המחשב וכעת הוא לא נדלק!!!1 אני לוחץ על ההדלקה והוא נותן זרם לשניה אפילו פחות ונכבה מיד... חיברתי ספק אחר אותה תוצאה.. הוצאתי זכרונות לא עזר השאלרתי רק אחד גם לא עזר.. ניתקתי כרטיס מסך וכלום.. הוצאתי סוללה לשעה וכלום ג'מפר נשלף החוצה לשחזור ולא עוזר.. למישהו יש מושג מה לעזעזל קרה פה???? המחשב בן יום!!!!!!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by zoyaniv,

שלום קודם כל אני חדש לחלוטין באוברקלוק ומעולם לא עשיתי אני חושב לעשות אוברקלוק למעבד 805D על לוח של גיגהבייט 954P-G איך אני עושה בדיוק הבנתי שכדאי לעלות את הבאס ל 166 כדי שיהיה כמו ה 840 לפחות אני מעוניין באוברקלוק מתון לא יותר מידי אם אפשר להסביר לי את כל השלבים דבר שני איזה קירור כדאי לי לשים על מעבד כזה עם אוברקלוק כזה? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 523 צפיות
  3. שלום! קניתי לאחרונה תוספת זיכרון DDR400 של 1GB למחשב שלי (P4 2.4 Northwood עם 256MB DDR333 X 2 לפני התוספת). הלוח תומך עד DDR333 אך באוברקלוק אפשר לעבור את המהירות הזאת (לא ניסיתי). המחשב באוברקלוק ל-3.1GHZ (167X18) וכשהוספתי את הסטיק החדש המחשב עשה RESTART אחרי מסך ה-BOOT ואיפס את הגדרות הלוח-אם להגדרות ברירת מחדל (266MHZ לזיכרון ואיפוס הבאס של המעבד ל-133MHZ). אני מאמין שהבעיה נובעת מכך שהמהירות של הזיכרונות שונה. צירפתי בתמונה את הגדרות ה-BIOS. אם אי אפשר להימנע מבחירה בין אחת מהאופציות הבאות: 1. שימוש בסטיק של ה-DDR400 1GB על 333MHZ עם אוברקלוק ל-3.1GHZ 2. שימוש בשלושת הסטיקים (1.5) במהירות 333MHZ עם מעבד על 2.4GHZ (מהירות מקורית) אז באיזה מהן לבחור. אני משתמש במחשב …

• 2 תגובות
    • 592 צפיות
  4. Started by alonkl,

וואלה לא נשמע לי הגיוני.. קונים מעבד ב100 שקל והופכים אותו למהירות של מעבד ב2000 שקל?

• 5 תגובות
    • 686 צפיות
  5. Started by jambo222,

יש לי כרטיס מסך HD6770 SAPPHIRE זיכרון 1GB אני רוצה לעשות לו אוברקלוק זהיר ויש לי מספר שאלות. 1. יש את התוכנה RIVA TUNER ויש את ATITOOL מה עדיף , האם עדיך להמהיר את הדרייבר או את הכרטיס המסך. 2. אני רוצה לעשות לו אוברקלוק קטן מבלי להוסיף מאווררים עד כמה אני יכול להגיע. 3. איזו תוכנה מנטרת את הכרטיס ( חום מאמץ .. ) 4. אני לא רוצה אוברקלוק קבוע אלה רק בזמן שאני מפעיל את הסימולטור P3D, וכשאני משוטט ועובד על תוכנות אחרות אני לא צריך את ההמהרה. 5. והכי חשוב האם אוברקלוק זהיר ישנה משהו וישפר את הגרפיקה או שאני לא ארגיש הבדל . פרטים נוספים מעבד E8400 זיכרון 6GB DDR2 לוח P5Q

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  6. Started by integral,

טוב, אז הגיעה ההזדמנות הנכספת להיפטר מה MV850 וה RDRAM. ישר רצתי וקניתי לוח 865 חביב ובנונשלנטיות המעבד עלה ל FSB 150. כלומר 1.6@2.4 מה שנקרא אוברקלוק מתון (יענו בלי מאמץ). פה אני עוצר כי אין לי זכרונות מתאימים וגם את ה HEC 400 ARTF אחליף בקרוב באיזה ENERMAX ואוסיף איזה זלמן. נראה מה יהיה התקציב ובהתאם נראה אם גם אוכל להשיג זכרונות נורמליים. קיצר, מחשב אחר לגמרי . [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום לכולם, לאחרונה החלטתי לבצע אוברקלוק למעבד שלי Q6600-G0. המפרט שלי הוא : מעבד : q6600-g0 - כרגע יושב על 3.4Ghz קירור מעבד - thermalright 120 extreme לוח : ga-x38-dq6 זכרונות - g.skill 8 gb 800mhz כרטיס מסך - 760gtx 4gb windforce בס"ד - samsung 840 pro 256gb ספק כוח - corsair HX520 (אגדה של ספק) חבר ביצע את האוברקלוק ולאחר שהגענו למצב שהמחשב עולה ולא נותן BSOD התחלנו להריץ intel burn test כדי לבדוק יציבות. לאחר מספר רב של בדיקות (בין היתר גם 3 שעות של OCCT ו ביחד Furmark כדי לראות שאין קריסה של המערכת במאמץ משולב של כול הרכיבים, הגענו למסקנה שהOC יציב. אז עכשיו כמה ימים לאחר מכן אני מתחיל לשם לב לתופעות שלא היו מלפני הOC. Micro stuttering במשחקים,פריזים ולאגים שבד"כ …

8. Started by Turbine,

איך אני יכול לדעת אם האוברקלוק שעשיתי יציב או לא? הכוונה אם זה ייתקע לי באמצע משחקים או לא??? ואם כן איך אני יכול לשנות שלא יתקע אין צורך לומר איזה מעבד יש לי כי מפורט בתמונה שלמטה מה שכן אני יפרט, בביוס הגרתי 1.55 וולט למעבד ו 1.90 לזכרון לפי התמונה זה טוב? רע? יותר?פחות? מה צריך לשנות, אם בכלל... ד"א הטמפ' בזמן מנוחה עומד על 70 יש לקחת בחשבון שללא אוברקלוקינג הטמפ' היא על 50 [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 467 צפיות
  9. Started by NaMnaM,

היום בדקתי טמפרטורות ואמרתי וואללה אוליי ננסה אובר קטנצ'יק של עוד 400 הרצ... אני בא לעשות אובר קלוק עם ClockGen ואחריי שאני עושה set values פתאום יש לי מסך כחול שאומר לי שיש error המפרט הוא: 3.2C asus p4c800e delux 512x2 twin mos 2.5-3-3-8 TT 475 PS השאר לא נראה לי חשוב... מה לא עשיתי נכון? (אחריי שעשיתי ריסטרט כל ההגדרות חזרו לקדמותן)

• 6 תגובות
    • 596 צפיות
  10. Started by contA-,

שלום לכולם, סוף סוף העזתי להתעסק קצת עם המחשב וגיליתי משהו מוזר לגמרי.. הזכרון שלי (בחתימה) לא מצליח להיות יציב בשום מצב אפילו ב600MHZ (המהירות המובטחת שלו).. ניסיתי לשים את המעבד על 1800MHZ בזמן שהזכרון ב600MHZ ו2.8V - לא עבד. ניסיתי לשנות מתחים ולשחרר תזמונים -לא עבד, עדיין הופיעו תוך כמה דקות המון שגיאות בMemtest86.. תוכלו לעזור? כמה HTT צריך לשים ,בין כמה MHZ צריך לשנות את הHTT -ולכמה? (לכמה HTT) על כמה צריכה להיות מכפלת המעבד ומתי היא צריכה להשתנות? ועוד דבר אחרון, מי שיש לו לוח כמו שלי או בכלל מסדרת ה NF4 UT של DFI, תוכלו להגיד לי איזה דברים צריכים להשתנות בזמן האוברקלוק על-מנת שאוכל להגיע למהירויות כמה שיותר גבוהות? תודה לכולם, עמית

• 43 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by chook_rl,

היי, ב windows 7 כתוב לי שהמעבד שלי הוא Intel.. 6600 (E6600) @ 2.40GHz 2.54Ghz האם זה אומר שהמעבד באוברקלוק? (המפרט המלא נמצא בפרופיל שלי) כמו כן, אשמח לדעת בהנתן המפרט שלי, וכרטיס מסך HD4870 sonic 1gb של palit, האם יש לי סיכוי לעשות עוד קצת אוברקלוק למעבד? (נגיד לאיזור ה 2.8) הספק הוא Antec SU-430 תודה רבה ושבת שלום

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by NightElf,

אוברקלוק למערכת הבאה: D805 2.66GHz ABIT N8 SLI based on NF4 chipset Infineon PC5300 ב CPU-Z אני מקבל את התוצאות הבאות: Processor Frequency 3600MHz Bus Speed 720MHz FSB 180MHz Memory Frequency 180MHz ה Everest מזהה את הזיכרון כ Dual DDR II - 360. ובמבחני ביצועים התוצאות לא מרשימות אותי בכלל. האם ניתן להאיץ את הזיכרון יותר? או לפחות להביא אותו למצב שבו הוא רץ במהירות של Memory Frequency 333MHz לפחות?

• 12 תגובות
    • 713 צפיות
  13. Started by kobibo,

בצעתי אוברקלוקינג לכרטיס בעזרת התוכנה Nvidia Tweak או משהו דומה ( הורדתי מההורדות באתר ) . בעזרת התוכנה AquaMark 3 בצעתי בהתחלה בדיקה והתוצאה היתה : ליבה : 175Mhz זיכרונות : 400Mhz תוצאה לפי AquaMark הייתה : 7,483 לאחר כמה שעות של ניסיונות של העלאת קצב ליבה ל- 210Mhz וקצב זיכרון ל- 458Mhz הגעתי לתוצאה של 10,180( שהיתה יציבה ) . האם בכלל היתה שווה ההשקעה ?, האם אני אוכל לראות איזשהו הבדל במשחקים ? או שכידי להחזיר הכל למצבו הקודם ? . אודה לתגובתכם .

• 0 תגובות
    • 494 צפיות
  14. לאחרונה רכשתי נייד דל 5110 , I7 2670qm , 8GB וכרטיס GT525 , וכאחד שאוהב ל"שחק" עם המחשב הפעלתי את Msi afterburner בשביל לראות כמה אני יכול למתוח את יכולות הגראפיות של הנייד.. בתמונה הראשונה במצב סטוק , 600/1200/900 ובתמונה השניה לאחר OC לתדרי 550M , שהם 740/1480/900 אבל את הזיכרון משכתי מ900 ל 1060 לא עשיתי מבחן לCPU כי לא היה שינוי... הבדיקות נערכו במצב ENRTY בגלל שהרזולוציה של המסך לא גבוה מספיק בשביל P (אולי אני אנסה מחר על מסך חיצוני) אשמח לתגובות [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. הגיע הזמן שהמפרט יממש את ייעודו האמיתי שלשמו הוא נקנה ;D אוקיי אז החלקים הרלוונטיים הם: מעבד - INTEL C2D E6300 1.86GHZ. קירור - TUNIQ TOWER 120 לוח אם - ASUS P5B DELUXE עם ביוס בגרסה 1004. זכרונות - SUPERTALENT 2X1GB DDR2 800MHZ 4-4-3-8 T800UX2GC4 ספק - ENERMAX LIBERTY 500W מארז - COMPUCASE 6919 עם שני מאווררי AC AF12025, אחד מכניס מקדימה ואחד מוציא מאחורה. טמפ' במנוחה - 33-35 מעלות. במאמץ (TAT),הטמפ' היא 45-46 מעלות. איך אתם ממליצים להתחיל ? באילו קפיצות לעלות את הבאס וכמה זמן לבדוק יציבות כל פעם ? (ועם איזו תוכנה: TAT או ORTHOS ?) אני חשבתי קודם כל להגדיר בביוס הכל לפי המדריך הזה - http://iopanel.net/forum/showthread.php?t=74

• 132 תגובות
    • 11.1k צפיות
  16. Started by Nikor,

שלום לכולם, הודעה ראשונה בפורום, נעים מאוד קניתי לפני זמן קצר מחשב בעל הפרט הבא: מעבד Intel Core2Duo E6600 2.4ghz זיכרון פנימי 2 ג'יגה DDR2 Corsair 800 cl4 Mhz. דיסק קשיח 320Gb במהירות 7,200 סיבובים בדקה WD. מארז Gigabyte Aurora Aluminum Black . ספק כח Enermax Liberty 500W Modular. לוח אם Asus P5B-Plus Vista Edition . כרטיס מסך Gigabyte Nvidia 8600 GTS 256mb Pci-Express. הייתי רוצה להתחיל להוציא יותר מכרטיס המסך, (מתחרט שלא לקחתי 8800 320מ"ב אבל לא משנה...) כרגע ה Core Bus הוא על 675 וה - Memory Bus על 1008, רציתי לדעת אם יש כאן אנשים עם אותו הכרטיס שעשו לו אוברקלוק ולקרוא לכמה הם העלו אותו ומה לדעתם הכיול הטוב ביותר שניתן להגיע עם המפרט שצויין. תודה

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Epidem,

אז קיבלתי היום את כל החלקים של המחשב החדש שלי כאמור המעבד i7 6700k קירור H110i GTX לוח אם Z170-A כלכך הרבה שנים התגעגעתי לאוברקלוקינג !!! כרגע אני מנסה לעשות OC אבל יש איזה קטע מציק עם החיישני טמפ' של הליבות אני לא יודע אם הם מזייפים או לא. קודם כל הם הגיעו לי ל 76 עם פריים95 ועם OCCT על סטוק עם הקירור הזה. עכשיו המספרים בהם לא תואמים וגם הם מאוד רדיקליים, קופצים כל הזמן בדילוגים של איזה 10 מעלות לדוגמא עכשיו סתם הרצתי משחק ברקע ואני עוקב אחרי הטמפרטורות, אז רגע אחד אני רואה אותה על 46 רבע שנייה אחרי זה קופץ ל52 ואז ל43 ושוב חוזר ל46 וכן הלאה, וכל התהליך הזה עניין של שנייה.. כאילו ממש לא יציב.. מה זה יכול להיות? אני מנטר עם HWMonitor, המ…

• 5 תגובות
    • 3.3k צפיות
  18. Started by mrsph666,

שלום, , אני חדש בפורום וזאת ההודעה הראשונה שלי כאן! אז ככה, יש לי מעבד Intel Pentium 4 2.6GHz Hyper-Threading וברצוני לבצע אוברקלוק ולעשות אותו שיהיה 3 או 3.2GHZ... מספר שאלות: 1. איזה מאוור כדאי? אחד שיקרר מספיק טוב - ולא קירור מים... 2. האם ה HT פוגע בביצועים במשחקים? 3. איזו טמפרטורה מומלצת למעבד שלי? תודה, והמשך יום טוב!

• 7 תגובות
    • 866 צפיות
  19. Started by LRa,

עד היום השתמשתי בSTOCK FAN והייתי על טמפרטורה של 52-55 מעלות. קבלתי ALX-800 ומאורר 80MM של VANTEC ועשיתי OC ל 2800 והטמפ' היא על 52 מעלות, נראה לכם סביר? לא קצת חם...

• 4 תגובות
    • 542 צפיות
  20. אוקיי כמו שהבנתי הלוח אם שלי די מתאים לאוברקלוק וגם מהמעבד אני אמור להוציא תוצאה לא רעה ורק הזכרונות המסריחים זה מה שמגביל אותי אז כמו שהסבירו לי אני שם את הזכרונות על 333mhz ועל תיזמונים 3-3-3-8 ובהגדרות שם החלפתי משהו ל 2T לא זוכר איך קוראים לזה ואת המכפלה אני שם על X5 אני מעלה את המתח על המעבד מ 1.4 ל 1.5 כמו שבנתי האוברקלוק אמור ללכת די חלק עד שהזכרונות מגיעים בחזרה ל 200mhz לא? כי אני מצליח להעלות את המעבד עד ל 235X11 שזה 2588MHZ והזכרונות במצב הזה על 184MHZ בערך ואני חושב שאני יכול להמשיך יותר אבל אני לא מצליח להעלות יותר ובדיקת הSUPERPIE אפילו ב 236 כבר נכשלת כאשר ב 235 הכל עובד חלק למישהו יש מושג מה מגביל אותי? ואיך אני פותר את זה?

• 3 תגובות
    • 532 צפיות
  21. Started by see4,

אובר קלוק ראשון למעבד שלי , יש לי הסתיגות בקשר למתח של מעבד 1.5V , אני חושב שזה גבווה , מישהו יכול לעזור , תודה ... בעומס הטמפרטורה בממוצע 60 ...

• 24 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by idanaz,

יש טעם לעשות oc ל agp fx 5200 של GINWORD

23. Started by bennnn,

שלום-אני מעוניין לבצע אוברקלוק לכרטיס מסך שלי יש לי 5850,ויש לי את התוכנה TRIXX מישהו שיש בבעלותו את הכרטיס יכול לומר לי לאיזה תדר אפשר לשנות את הCORE זיכרון- ומתח כדי שהכרטיס יהיה יציב ? תודה רבה אגב הכרטיס הוא ספייר-הוא היה בזמנו במנוחה על 55 מעלות,עכשיו הוא על 66 מעלות במנוחה.וניקיתי את האבק... העלתי עכשיו את התדרים ל 750 ול 1100 לזכרונות-במתח לא נגעתי ושיחקתי דרייבר סאן פרנסיסקו והיה יציב.השאלה אם לנסות להעלות עוד? והאם מותר לשחק גם במתח? אני לא רוצה שהכרטיס יישרף..תודה.נ.ב שאלתי פה ממש ממזמן את השאלה-אך לא המשכתי להתעסק בזה-אבל עכשיו אחריי באטלפילד 3 חייבים להמהיר אותו.. אוקיי העלתי בהדרגה והגעתי ל 775 לליבה ו 1150 לזכרונות והמתח נשאר אותו מתח. שאלה-האם תוספת…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by Shasoosh,

כמה שאלות אך לפני זה הקדמה, תחת COOLBITS יש אפשרות "הבחן בתדירויות רענון מיטביות" לאחר שאני לוחץ על זה זה עשה לי אוברקלוק מ 390/700 ל 422/766. הרצתי 3dmark03 שלוש פעמים והכל נראה בסדר. השאלות : האם האיבחון הזה אמין? האם הקירור המקורי מספיק לאוברקלוק כזה? האם האוברקלוק יכול לעשות נזק רציני אם הוא מבוסס אך ורק על קירור סטוק של הכרטיס? ברור לי שאני יראה ארטיפקטים על המסך אם הכרטיס יהיה במאמץ יתר, השאלה האם הוא יכול להישרף ללא התראה מוקדמת? (אחרי מאמץ גרפי של 3 הרצות ב 3dmark03 לא קרה כלום) שאלה אחרונה, איפה הזכרונות של הכרטיס? מתחת למאורר?

25. Started by super-MC,

חשבתי לעצמי כזה יכול לשפר וביגלל זה לא עשיתי את זה אד עכשו (טעות איומה ) אני חייב להגיד שההבדלים אדירים אין לי משהוא אחר להגיד שיחקתי ב Medal of Honor Airborne בצורה אדישה אחרי ה אוברקלוק המישחק רץ פגז כול כך כיף פיתאום לשחק קשה להסביר במילים !!!!! יש לצין אני עם קרור סטוק תמונה שלפני האוברקלוק לא הייה לי ממש כוח להמתין שוב ל 3d mark (אחרי איזה30 פעם שהרצתי אותו) הט'פ במאמץ מלא 83 [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 408 צפיות

דיונים חדשים בפורומים