עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Dimka,

אני לא חדש בתחום המחשבים, ואפילו די מכיר (תאורטית) את נושא קירור המים, אך מעולם לא התנסיתי בזה. חקרתי קצת על קירור מים וראיתי שניתן לקנות מערכת די זולה ~650 ש"ח וגם קיבלה ביקורות ממש טובות ברשת: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_168_1053&products_id=21948 כמה שאלות בנושא: 1. ראיתי שכל המערכות מבוססות על נוזל קירור שנקרא Ethylene glycol, למה הוא בריכוז קטן? מה יעשה ריכוז של נגיד 60-80% במקום 30% כמו שמוכרים? פה ושם דיברו על חומר שנקרא HFE שזה סוג של שמן, מאיפה משיגים? 2. איפשהו תמיד ידעתי ש"אם בונים מערכת קירור מים, עדיף לבנות לבד ויצא יותר זול", אבל משום מה כמה שלא ניסיתי להתאים חלקים, זה יוצא יותר יקר (!). 3. אני לא מפחד לבנות עם חלקים נפר…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. שלום לכולם אני יכול להשיג דרך חבר מחירים של דילר על הגופים הבאים Thermaltake BigTyp 120 VX Thermaltake Volcano V1 Thermaltake DU ORB (CL-P0464) cpu cooler השניים האחרונים אני לא בטוח שהם נכנסים למארז,אבל בואו נצא מנקודת הנחה שכן כמו כן הומלץ לי בעבר על http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=3944 שאותו אני לא יכול להשיג דרך החבר אבל הוא עדיין יותר זול מהאחרים גם אחרי "ההנחה" אני כרגע עם קירור סטוק שעומד על 55 מעלות במנוחה ולפעמים יותר..במשחקים המחשב רותח אני לא רוצה לגרום נזק איזה מהם הכי מומלץ? ואיזה הכי שקט..אני פשוט לא יכול לסבול מחשב רועש תודה רבה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 800 צפיות
  3. Started by croetro,

אהלן, אוקי אז זה האוברקלוק הראשון שלי עשיתי לפי מדריך שאמור להביא אותי ל 4GHZ ברגע שהמחשב ניסה להעלות את הוינדוס המחשב נפל. זה תמונות של הסרקולציה: http://img34.imageshack.us/gal.php?g=picturess001.jpg יש עוד מאוורר נוסף בדלת שמכניס אוויר לכיוון הכרטיס מסך. הורדתי את ה BCLK מ-200 ל 175 והגעתי ל 3.5 מפרט בצד IDLE: 42 מאמץ: 74 הכי הרבה. תוצאה ב 3DMARK06 : 17772 אני רוצה לדעת מה דעתכם. הרצתי את REAL TEMP עם PRIME95 ובחרתי באפשרות של הבדיקה האמצעית שהכי מעמיסה על המחשב , הנה התוצאות : מה אתם אומרים ? עוד מעט אני אעלה תמונות מהביוס אני רוצה לדעת אם המתחים תקינים ושאני לא חורג ..

• 8 תגובות
    • 978 צפיות
  4. יש לי כבר שנה וחצי את הכרטיס לא בדקתי אף פעם טמפרטורה ככה שאני לא יודע אם זה תמיד היה ככה. היום אני משחק (COD:WAW) וקופצת הודעה (של הCATALYST) שהוא הוריד את המתח עכב חום, המשכתי לשחק ובדקתי את הטמפרטורה מייד אחרי שאני משחק - 108 מעלות, אחרי כחצי שעה הוא על 67 מעלות. מדובר על כרטיס 1950x pro Saphire. זה נורמלי?! לא עשיתי מעולם OC נ.ב. פעם לחצתי בדרייבר על הUNLOCK של הOC אבל לא שיניתי כלום, אם אני מחזיר לאחריות הם יכולים לראות את זה?, כי אחרי שפירמטתי והתקנתי מחדש הUNLOCK שוב לא לחוץ..

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום לכולם, קיבלתי את המחשב שלי סוף סוף היום (מפרט בצד ימין) והפעלתי את CPUZ בשביל לראות מה הולך , וראיתי שזה לא יציב (אני לא יודע אם זה מתאים לפה או לפורום מעבדים, לוחות-אם וזכרונות - נראה לי פה ) אני לא מבין גדול עדיין ב OC וכל הדברים שקשורים למתחים וכו - ובינתיים אני לא מתכוון לעשות OC , אולי יותר מאוחר הבעיה שהמתחים לא יציבים ובמקום שזה יהיה , אני יודע שלפי המעבד שלי זה צריך להיות CoreSpeed 2.6 ו Multiplier 10 אבל משום מה המתחים קופצים כל הזמן והמהירות שלי רוב הזמן היא 1600.1 לבין 1600.3 וה Core Vottage כל הזמן מתשנה לסמפרים 1.264 1.252 1.232 1.168 כמו כן גם ה Rated FSP זז בין 1066.7 - 1066.9 בנוסף ללפעמים - כל דקה או מספר שניות ה Multiplier קופץ ל 10.0 וה …

• 4 תגובות
    • 634 צפיות
  6. שלום לחברי הפורום, קניתי קירור ARCTIC FREEZER PRO7 והוא בא עם משחה מרוחה עליו, נכון שהנושא נשאל פורום אבל כל אחד ענה משהו אחר. קניתי גם משחה טרמית MX2 . השאלה האם להוריד את זה ולמרוח משחה חדשה או להשאיר , המחשב מיועד לOC לכן לא רוצה בעיות של התחממות (מדובר על מעבד E7400) קראתי את המדריך וכתוב שצריך אלכוהול 70% אני לא חושב שיש לי כזה השאלה האם ספירט 95% שאני ידלל קצת עם מים יהיה טוב? חחח או שאני ישים קצת וודקה. התמונה של הקירור והמשחה , נגעתי קצת בפינה וזה לא נראה כאילו היא התייבשה, למרות שלך תדע כמה זמן הצלע קירור הזה עם המשחה היה במחסנים.

• 4 תגובות
    • 551 צפיות
  7. Started by זאק,

מחפש קירור ל- 8800 gts 640 mb leadtek

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by WitheNoise,

סימתי להתקין את מערכת המים שלי ונראה לי שהטמפ' גבוהה מידי : Cpu i7 Normal load :50c Full load (99%) : 69c האם אלה טמפ' רגילות לקרור מים ?

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by kfirr111,

הורדתי את cpuz ואז גיליתי שהמעבד עובד על 2.6mhz במקום 3.1 נכנסתי לביוס ושיניתי ל default באמת העלה ל 3.1 333 מהירות הבאס עם מכפלה של 9.5 ומתח של 1.22v כל ההגדרות על auto אבל עכשיו המחשב מנסה לאתחל 3 פעמים לא מצליח ואז נדלק ואומר שלא הצליח לאתחר ושואל עם אני רוצה להכנס לביוס או להמשיך המשכתי והכל עובד חלק וה cpuz מראה לי על 3.1 אבל הבעיה שכל פעם שאני מדליק את המחשב הוא מאתחל איזה 3 פעמים עד שנידלק הטמפרטורה אחרי 5 דקות מעמץ מלא על 53 מעלות ותודה מראש לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 576 צפיות
  10. Started by זאק,

אני מחפש קירור לכרטיס 8800 gts 640 mb של leadtek.. תודה לכל העוזרים..

• 1 תגובה
    • 485 צפיות
  11. Started by iosi,

שלום, אני מחפש משהו שבטח כבר קשה למצוא, מדובר בתושבת ובקליפס של סוקט 423 שמקבעים את הגוף קירור והם נשברו והם מאוד קריטיים לטמפ' של המעבד. אלו החלקים: אני צריך אחד כמו הכסוף ואחד כמו השחור. אם למישהו יש את זה או יודע איפה מוכרים בארץ זה יעזור לי מאוד! תודה!

• 5 תגובות
    • 616 צפיות
  12. Started by King omri,

שלום אנשים.. אחרי מעט יסורים קיבלתי סופסוף מחשב חדש (מפרט מצד ימין) שבוצע בו OC בחנות עבור שקל אחד! אני יודע שזה לא ממש "מקצועי" מצידי אבל חשבתי לעצמי שהם בטוח מבינים בזה יותר ממני וחוץ מזה מה אכפת לי שיעשו מה שיעשו נראה איך זה עובד ונמשיך משם, מקסימום נבטל את ב OC. הנה תמונות מחלון ה AI בביוס כפי שהגיעו מהחנות: הנה גם כמה תמונות מה CPUZ: אני אדם מאוד טכני אבל OC אף פעם לא עשיתי. מקריאה הפורום פה הבנתי שבכדי לבדוק עם OC יציב צריך לאמץ את המעבד בעזרת תוכנות כגון PRIME95. כמו ילד טוב התקנתי את התוכנה הפעלתי אותה והתבוננתי בטמפ" לצורת מדידת הטמפ" אני משמתמש בתוכנה PC PROBEII שקיבלתי עם הלוח אם. מעבד: מנוחה = 46 מאמץ = תוך שתי דקות הגיע ל 70 ואז מייד הפסק…

• 63 תגובות
    • 6.5k צפיות
  13. לילה טוב. לפני שבועיים קניתי את ה-Twin Turbo ל-4850 שלי. היום כשהסתכלתי על הכרטיס, ראיתי (יש רווח בין הקירור לכרטיס) שהגופי קירור הקטנים האלה של הזכרונות נפלו. ניסיתי להדביק אותם שוב אך ללא הצלחה... כנראה הלך הדבק. מה עושים? יש דרך להדביק את זה? או שאין מה לעשות ואני צריך לקנות קירורי זכרונות חדשים...? תודה.

• 4 תגובות
    • 533 צפיות
  14. Started by croetro,

שלום, החלפתי את מאוורר הסטוק ל MUGEN 2 ושמתי עליו 2 מאווררים: SCYTHE S-FLEX 120MM 1600RPM אחד מכניס ואחד מוציא. הרכבתי את הקירור כמו בהוראות היצרן אחד על אחד. שמתי משחה MX-2 כמו שייעצו לי: כמובן לאחר שניקיתי מהמשחה הישנה, לשים ככדור אפונה באמצע המעבד ולהרכיב את הגוף. בנוסף יש מאווררי S-FLEX 120MM 1600RPM אחד בקדמת המארז שמכניס אוויר ואחד שמכניס אוויר בדלת המארז. +עוד מאוורר שמוציא אוויר מהצד האחורי של המארז. הרצתי בדיקה עם REAL-TEMP+PRIME95 והנה התוצאות: כמו שאתם רואים בטמפ' במנוחה: 42 במאמץ טמפ' מרבית : 64 טמפ' החדר : 29 התוצאות סבירות עם הנתונים שיש לי ?

• 37 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. Started by ShadowK,

זה לכך לי 3 שבועות אבל סיימתי וזה 100% יציב אך ? http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=570716

• 8 תגובות
    • 717 צפיות
  16. אורח
    Started by אורח,

הורדתי RIVATUNER והתוכנה אומרת לי שהיא לא מוצאת את הדרייברים של הכרטיס מסך, ובלי זה אי אפשר ליעשות OC ויש לי את הדרייברים האחרונים של נוידיה. מה לעשות?

• 6 תגובות
    • 582 צפיות
  17. מישהו ניסה דבר כזה? שמעתי שאפשר לעלות מתח במשהו שנקרא [bios Mod 1.1V]

• 2 תגובות
    • 616 צפיות
  18. Started by shainov,

שלום לכולם, ברשותי המפרט הנ"ל בחתימתי. כרגע המערכת יציבה מאוד ועומדת על 445 FSB ומתח של 1.29 למעבד ו 1.9 לזיכרונות (לאחר בדיקה של 4 שעות עם OCCT), שמתי לב שבמשחקים לאחר כ40 דקות המשחקים/אפליקציות קורסות לי למרות שבפריים 95 וOCCT לא קורה שום דבר. יש לציין שכ.מסך מומהר (9600GT) מ700 ל750 בליבה ול1870 לזיכרונות (שוב נבדק מעל לשעה וחצי עם OCCT בבדיקת GPU ולא קרתה שום קריסה של מערכות. האם הספק לא מספיק למערכת הנ"ל :SEASONIC 500W מודולרי. כמה וואט לוקחת לי כל הערכת ברמת העיקרון לפי הOC הזה? אודה לתגובות.

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום לכם, כשאני ממהיר ואני רוצה לבדוק את היציבות, ועושה test custom clocks, אז המסך נכבה ואחר כך אין תגובה. יש לי את הדרייבר האחרון (9.5). מה עושים? תודה.

• 10 תגובות
    • 901 צפיות
  20. Started by Kolshamen,

OCDB לכרטיסי מסך עם תמונה מGPU-Z הגיע הזמן לעשות... מה אתם חושבים?

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  21. אני משתגע! יש לי מעבד E7400 שמגיע בסטוק במהירות 2.8 אבל משום מה הוא כל הזמן נשאר על 2.2 אם אני לא טועה! ומה שמעצבן זה שכם בCPU-Z וגם באוורסט רשום גם בשיא המאמץ של המעבד 2288.2 במקום שיהיה נורמאלי ושיהיה על 2800.0 מה הבעיה של המחשב הזה לעזאזל?????? ומשום מה התדר באס שלו זה 286 (העלתי משום מה את הסטוק שהוא הגיע איתו שהיה 266 ) מה אפשר לעשות????? להעלות בפעם אחת ישר את התדר של המעבד ל 2.8???????? ומה שני לא מבין זה שכשלוחצים קליק ימני על המחשב שלי במאפיינים רשום שהמחשב הוא E7400 2.8@3.0 ואפילו באוורסט תראו מה הולך העתקתי הכל : Field Value CPU Properties CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo CPU Alias Wolfdale-3M CPU Stepping E0 Engineering Sample No CPUID CPU …

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום קניתי 4 מאווררים של CM אלה שמגיעים עם המארז[רק ב 65 ש"ח] על מנת לקבל סירקולציה מלאה שמתי אחד למטה שמכניס אוויר אחד בצד [בנתיים שמוציא ברגע שאוכל להשים למעלה מאווררים ההפוך אותו להכניס אוויר ונשארו לי עוד שניים שאותם אני רוצה להשים למעלה איך הברגים שקיבלתי קצרים מידי ואני בבעיה לא מצליח לחבר מה לעשות ??? אשמח לתגובות

• 3 תגובות
    • 544 צפיות
  23. Started by myrev,

שאלתי את זה בשאלות כלליות והפנו אותי לכאן קניתי מחשב לפני כמה ימים. לפני שקניתי ביררתי בפורום קצת על מחשבים, ושמתי דגש על מחשב שקט כי זה ממש חשוב לי. מההמלצות בפורום שמתי במחשב מאוורר למארז 8 ס"מ שקט 19dBA ומאוורר למעבד pro 775 arctic cooling. במארז פשוט שיש לחנות. (אייבורי). הנציג שמכר לי את המחשב אמר לי שאין מה לדאוג, זה מחשב שקט. אני די מבואס מהמחשב "השקט" הזה. אני לא חושב שהוא שקט בכלל, חשבתי אולי לבנות איזה ארון מעץ כמעט אטום כדי להפחית את הרעש. האם זה רעיון טוב, או שזה יחמם את המחשב מדי? יש לכם עצות מה אפשר לעשות? אשמח לתגובות. תודה

• 2 תגובות
    • 582 צפיות
  24. אני מעוניין להחליף קירור לכרטיס מסך הבעיה שאין לי מושג איזה בידוק.. http://www.xpcgear.com/01gp3n809ar.html זה הכרטיס מוכן להשקיע עד 300 שקל תודה לכל העוזרים!

• 10 תגובות
    • 727 צפיות
  25. ביטלתי EIST וC1E ואחרי שאני מעלה את זה מCPUZ "Rejected by CPU-Z 1.51" בדקתי לפני זה וזה אישר יש הסבר למה?

• 5 תגובות
    • 733 צפיות

דיונים חדשים בפורומים