עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by elerock,

שלום ברצוני לעשות OC לכ.מסך שלי הדגם הוא 8800GTS 320MB הכרטיס הוא G80. הכרטיס מקורר ע"י DuOrb של TT ולפיeverest הטמפ' הוא: 37 GPU 42 GPU Diode 37GPU Ambient הטמפ' במנוחה. אין לי בעיות סרקולציה במארז ואין לי רכיב העובר את ה 45 מעלות. אם זה משנה המעבד הוא AMD Triple Core 8450 עם OC קטנטן ל2.4GHZ. הזיכרון הוא 4GB של A-Data מסוג Viseta Extreme. יש לי RivaTuner אבל אני לא יודע איך להשתמש בא. הקלוקים לפי התוכנה הם: CORE 513 Shader clock 1188 Memory 792 תודה רבה לעונים

• 1 תגובה
    • 737 צפיות
  2. Started by sinister18,

אהלן חבר'ה...התלבטות בין שני מאווררים לקוואד קור אקסטרים...העדפה שלי שהמאוורר יהיה כמה שיותר שקט...על מי ללכת? http://www.scythe-usa.com/product/cpu/040/scmg2000_detail.html http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=1_42&mID=72&language=en

• 11 תגובות
    • 869 צפיות
  3. שלום, יש לי מעבד Q6600 על לוח אם P35-DS3L עם 2GB זכרון וSapphire HD 4870 Toxic 1GB שמחובר לCorsair 450W Pure. המעבד שלי (לפי RivaTuner) נמצא בטמפרטורה של 60 מעלות (בIdle) ל65-57 בזמן משחק (נאמר לי שטמפרטורות אלו לא סבירות למעבד). על המעבד יושב Arctic Cooler 7. הכרטיס מסך נמצא בערך באותן טמפרטורות. כמוכן, לאחר הרבה זמן במחשק מסויים, יש האטה בביצועים (המשחק זז הרבה יותר לאט). למישהו יש מושג ממה זה נובע? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 700 צפיות
  4. שלום לכולם, ברשותי המפרט הנ"ל עם FSB של 450 ומחלקי זיכרונות 1:1 בביוס אני מתלבט איך לכוון את הזיכרונות PI1000 DDR2 . כרגע הם מכוונים כך: CL5 tRCD-5 tRP-5 tRAS-15 CR-2T וTRC-45 מתח זיכרונות 1.9 יציב לבנתיים ואנסה להוריד כמה שניתן מחר בבוקר. השאלה אם אפשר להדק את התזמונים ואם כן לכמה ואם לא האם להשאיר אותם כך(יש לציין שרכשתי 2 SFLEX 1600 וברגע שאני ירכיב אותם(כנראה שיצטרך להוציא את הגוף קירור לצערי מפאת חסך בגישה להתקנה נורמלית של מאוורר אחורי) אז על הדרך אחליף משחה טרמית. בכל מקרה מתוכנן המשך OC לכיוון 460 אם ייתן יותר במתח נורמלי מה טוב. ;D בכל מקרה אודה לתשובה מהירה.

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by Patriarch,

אני עכשיו לא ממש יכול לישון אז חשבתי לשאול כמה דברים כמה שאלות, תענו אם בא לכם למרות שבעקרון יהיה מעניין לדעת בלי לחפור את האינטרנט יותר מדי לתשובה מדוייקת... 1. למרות שבמאמץ מלא(ב98% FAH)ביום טיפוסי כרטיס המסך שלי (HD4870) מחומם לכ71-3 מעלות והמאורר הוא על נראה לי 41-7% בלי ותר מדי רעש אם אני מפעיל את המאורר למרות שהטמפ' יורדת ל60(בעצם אולי פחות כי לא חיכיתי עד הייצוב) המאורר עושה רעש של פן טיפוסי --> הוא יכול להחזיק באחוזים כאלה לאורך זמן אם אני מקפיץ את הקלוק ל800-790 מגההרץ (ד"T החום של הסטרים הוא כ80 מעלות במאורר אוטומטי אבל שוב זה FAH נראה לי מאמץ אותם יותר) הכרטיס ישרוד מבחינת חום? (שאלה מפגרת כי אני צריך בעקרון לבדוק אבל הייתי רוצה שמישהו יענה מנסיון ץץץאבל טוב…

• 5 תגובות
    • 628 צפיות
  6. Started by MuGi,

חשבתי על זה קצת. ובעיקרון לדעתי אפשר לנתק מאורר מאובק מהמערכת לשטוף במים לדאוג שיתיבש טוב ולהחזיר למערכת.. אני לא רוצה סיבה למה זה יכול לעשות בעיות.. מה אתם חושבים? אם אני אראה פה מספיק אנשים שחושבים כמוני אני אתרום מאורר מאיזה מחשב ישן שפירקתי למטרת הניסוי

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by dudwity,

היי חברה, יש לי את הגוף קירור הנל מותקן על תושבת AM2 ואני מעוניין להתקין אותו במחשב אחר עם 775 ואין לי את המתאם . למישהו במקרה יש את המתאמים שבאו עם הקירור הנל ולא צריך אותם? תודה דודי.

• 1 תגובה
    • 547 צפיות
  8. Started by lol_minbet,

לכל החברים שמתקשים באוברקלוק לHD4890 עם מתחי הסטוק, הינה מדריך קליל שיסביר איך להגיע ל1000MHZ לליבה ו1200MHZ לזיכרון בקלי קלות : Increasing Voltages & Extreme OC HD 4890 Using RivaTuner http://vr-zone.com/articles/increasing-voltages--extreme-oc-hd-4890-using-rivatuner/6880.html?doc=6880

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. לאחרונה הרכבתי מחשב ל OC (מפרט בצד). החלטתי להשאיר את המעבד על OC של 3630 (330*11), Vcore אוטומטי בביוס. לא ביצעתי OC ל RAM והשארתי בתחום ה 800 MHZ. בימים האחרונים הרצתי מספר מבחני מאמץ (OCCT בעיקר) ללא בעיה כאשר במבחנים הראשונים הטמפרטורה המקסימלית לא עברה את קו 67 המעלות. אתמול המעבד חצה 74 מעלות והפסקתי את המבחן מספר פעמים. אילצתי את הקירור ל 100% וזה עדיין לא נפתר. מדגיש שלא מדובר במבחן ה LINPACK אלא ב OCCT הרגיל. אשמח להצעות לפתרון. תודה...

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. שלום לכולם.. אני מקווה שזה בסדר שאני רושם את זה פה - אני פשוט אעלה תמונה שתסביר את כל "הטענה" שלי.. והזיכרון.. זה זיכרון של OCZ - GOLD 1600MHZ CL8 - אני יודע שהלוח תומך עד 1333MHZ בלי אוברקלוק אבל פה אני רואה 1066MHZ אני לא מבין למה התדרי שעון נמוכים כל כך - ממש פי 2 ויותר, ובזיכרון.. אומנם לא פי שתיים אבל עדיין, זה ניראה לי מוזר אז החלטתי לשאול לעצתכם.. אגב הלוח שלי זה: Asus P6T Deluxe V2 תודה רבה לכולם.. שיהיה לכם שבוע מצויין, מתן.

• 18 תגובות
    • 995 צפיות
  11. אורח
    Started by אורח,

האם OC לכרטיס מסך יכול לגרום אישזהו נזק לחומרה של הכרטיס? כאילו עזבו לשרוף את הכרטיס פשוט לגרום לו לעבוד בצורה לא טובה ולהציג את הגרפיקה בצורה לא טובה? כאילו מה הסכנות של OC חוץ משריפת כרטיס?

• 8 תגובות
    • 625 צפיות
  12. Started by OmriF,

מישהו מכיר אתרים בחו"ל שניתן להזמין מהם קירור למעבד? אשמח להמלצה על מקום אמין כזה וגם אם תוכלו להמליץ לי על קירור למעבד E5400 ל-OC, עד 150 שקל (40 דולר). ראיתי שממליצים פה על ה: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2383 אבל אני לא מוצא מאיפה אפשר להזמין אותו..

• 13 תגובות
    • 854 צפיות
  13. רציתי גם לדעת את הטמ'פ במאמץ של 20% במאמץ ואיזה תוכנה מומלצת למאמץ של הזיכרונות חוץ מ S&M מפרט בצד הקירור שלי הוא Thermaltake BigTyphoon 120 VXAM2 בברכה ארז

• 11 תגובות
    • 846 צפיות
  14. Started by EagleXDR,

קודם כל, הרשו לי לציין שעברתי על הקישורים בסטיקי, אבל הם רק בלבלו אותי יותר :\ ולעניינו - מאורר 120 אחורי בCompucase 6A19 שווק משום מה, ואשמח להמלצה על מאורר 120 כמה שיותר שקט - ברמתו של המאורר הסטנדרטי, עדיף מזיגזאג, אך לא חובה, תודה.

• 2 תגובות
    • 681 צפיות
  15. Started by King omri,

שלום אנשים.. אחרי מעט יסורים קיבלתי סופסוף מחשב חדש (מפרט מצד ימין) שבוצע בו OC בחנות עבור שקל אחד! אני יודע שזה לא ממש "מקצועי" מצידי אבל חשבתי לעצמי שהם בטוח מבינים בזה יותר ממני וחוץ מזה מה אכפת לי שיעשו מה שיעשו נראה איך זה עובד ונמשיך משם, מקסימום נבטל את ב OC. הנה תמונות מחלון ה AI בביוס כפי שהגיעו מהחנות: הנה גם כמה תמונות מה CPUZ: אני אדם מאוד טכני אבל OC אף פעם לא עשיתי. מקריאה הפורום פה הבנתי שבכדי לבדוק עם OC יציב צריך לאמץ את המעבד בעזרת תוכנות כגון PRIME95. כמו ילד טוב התקנתי את התוכנה הפעלתי אותה והתבוננתי בטמפ" לצורת מדידת הטמפ" אני משמתמש בתוכנה PC PROBEII שקיבלתי עם הלוח אם. מעבד: מנוחה = 46 מאמץ = תוך שתי דקות הגיע ל 70 ואז מייד הפסק…

• 63 תגובות
    • 5.9k צפיות
  16. זאת אומרת שעם יש נפילות מתח קטנות בזמן מעמץ נגיד מ 1.392 ל 1.376 וזה עובר את הבדיקה של OCCT אז זה בסדר ?

• 3 תגובות
    • 629 צפיות
  17. יש לי PALIT SONIC 4870 בעל ה2 מאווררים. כמו שאתם יודעים יש לו 2 מצבים, אחד של OC קל ואחד בתדרים נורמלים, שאני במצב הנורמל המאווררים נעולים על 20% ולא זזים, לפעמים אני מגביר אותך ל50% כי הטמפ' כבר עולה מהר, וכשאני מפעיל את מצב הOC הם נעולים על 50% וזה עושה בנתיים רעש מיותר כי המחשב לא במאמץ אפילו ומשום מה הם לא יורדים בעצמם לנניח 20%. למה זה קורה? זה בכוונה ככה?

• 1 תגובה
    • 576 צפיות
  18. הכוונה שהגוף מתחבר ב-4 נקודות בריבוע שגודלו 60 על 60 מ"מ אם משהו מכיר משהו שיכול לעזור לי בזה, זה יהיה מטורף!

• 7 תגובות
    • 722 צפיות
  19. התחלתי לשחק עם OC בשביל הכיף על ה-Q6600, לא משהו רציני. ידוע לי שהפוטנציאל פה די נמוך אבל בא לי לשחק קצת בכל מקרה, כשאני מתחיל בקטן, הכל הולך חלק מן הסתם. שבשלב מסוים, די מוקדם (סביב ה-2600 כבר, לפעמים לפני) הווינדווס מתרסק באמצע הטעינה. POST עובר בשקט אבל ווינדווס פשוט לא מצליח לעלות. מה שקורה בשלב הזה הוא שהלוח מתחיל להתעלם מההגדרות של ה-FSB/DRAM וכו'. כלומר, כשאני נכנס ל-BIOS פעם ראשונה אחרי ההתרסקות הכל שם על AUTO. אני משנה חזרה, לכל דבר - אפילו שם על ידני אבל משאיר את המספרים ב-Default (כלומר לא OC בכלל) ושומר ויוצא. ואז כשאני חוזר ל-BIOS זה שוב על AUTO. כלומר, מאותו הרגע שווינדווס התרסק לי אני לא יכול לשנות יותר כלום והדרך היחידה להמשיך לעבוד על זה זה לעשות ריסט לל…

• 10 תגובות
    • 901 צפיות
  20. שלום חברים, בדיוק בשעה זו אני נעזר בפורום מפרטים ע"מ לבנות מערכת מחשב עבורי. קפצתי לבקר בפורום זה כדי לקבל עזרה ממוקדת יותר בנושא גוף הקירור למעבד. אני מחפש קירור שיהיה איכותי ושקט באופן כזה שישתלב יפה במערכת שכולה מתוכננת להיות שקטה במיוחד. דגם המעבד עדיין לא נבחר באופן סופי אבל אני יוצא מתוך הנחה שכל מעבד מסדרת C2D הוא בעל תושבת LGA 775 ועל כן ניתן כבר עכשיו להתאים לו גוף קירור עפ"י דרישותיי. קישור למפרט שנמצא בשלבי בנייה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=411823.new;topicseen#new אשמח לקבל המלצות לקירור שיענה על דרישותיי. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 624 צפיות
  21. שלום לכולם, הבנתי שהלוח שלי (DFI UT P35) מאד"בררן" בעניין הזכרונות. כרגע הרכיב החלש ביותר במפרט שלי הוא הזכרונות, כל נסיון ל OC, גם אם קטנטן לא נותן לאתחל את המחשב. כאן ראיתי רשימה של זכרונות שנבדקו ונתמכים על ידי הלוח: http://us.dfi.com.tw/portal/CM/cmproduct/XX_cmproddetail/XX_WbProdsWindow?action=e&downloadType=&windowstate=normal&mode=view&downloadFlag=false&itemId=537 אשמח לדעת אם יש למישהו המלצה על אחד מאלו המופיעים ברשימה. תודה

• 6 תגובות
    • 834 צפיות
  22. שלום , משהו יכול לומר לי איפה אני מגדיר את המספרים המסומנים באדום (בתמונה 1) בביוס? לוח אם Gigabyte G33M זכרונות G.SKILL 4gb 1000mhz PI המון תודה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 559 צפיות
  23. שלום חברים... רציתי לעשות ניסוי קטן על כרטיס המסך שלי... יש לי קירור סטוק מעפן של Twin Tech http://pcgenie.co.nz/images/products/8600GT-256XS.jpg הוא בדיוק כזה... רק רשום תשם של החברה שנייה.. הטמפ' שלי ממש לא מוצאות חן בעייני ורציתי לעשות סוג של מודינג(אם ככה קוראים לזה חח).. רציתי להחליף אותו בקירור של מעבד AMD Athlon XP 1.70Ghz הקירור דיי מסיבי והוא בגודל 60X60 MM...נראה לי נחמד..יש עליו מאוורר מאד חזק שיתחבר לבקר שלי ואני אשלוט בו משם... אני בטוח שהוא יוריד לי כמה מעלות ורציתי שתתנו לי עצה איך לשים אותו.. אח שלי הציע לי להדביק אותו לכרטיס ולתמוך בו עם סוג של 4 עמודי ברזל קטנים שיצמידו אותו לכרטיס בכדי שיעביר חום כמו שצריך.. יש אפשרויות אחרות?..אני לא ממש הצלחתי לחשוב ע…

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by DrStyle,

יש לי זכרונות 2X2GB OCZ 800MHZ ותזמוני המקור הם 4-4-4-15 ועכשיו זה על AUTO ואחרי הOC הם 5-6-6-19 ניסיתי לעשות 5-5-5-15 וזה לא הצליח איזה תזמונים אני יכול לעשות? לא נגעתי במתח עדיין מפרט בצד תודה

• 13 תגובות
    • 765 צפיות
  25. אני מתכנן לקנות מערכת מבוססת i7 ואני מתלבט בין שני הקירורים הנ"ל למעבד. גיגלתי קצת ומצאתי מבחן ביצועים בין השניים ובו ה TR השיג תוצאה של 2 מעלות פחות מה SCYTHE במאמץ. האם עדיף להשקיע עוד ~150 ש"ח עבור ה TR או שאפשר להסתפק ב SCYTHE? לא מתוכנן OC כבד למעבד. לפחות בהתחלה לא מתוכנן כלל ומאוחר יותר OC של לא יותר מ 3.5ghz.

• 2 תגובות
    • 941 צפיות

דיונים חדשים בפורומים