עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Real_Me,

יש לי כרטיס מסך חדש GF2 Ti/500 של GAINWARD שמציג התנהגות לא הכי יציבה במבחני 3DMARK 2001 וכבר נעזרתי כאן בנושא הזה. לצערי, הבעיה לא ממש נפתרה והנה ראיתי בפורום שיש כמעט תמימות דעים שכרטיס GF4 MX440 שלפי בדיקה ברשת אמור להיות ברמת המחיר של הכרטיס שלי, עדיף עליו כמעט בכל קטגוריה. GF3 כנראה קצת יקר לטעמי. אני אברר אם אוכל לקבל את ה-GF4 במקום ה-GF2 אבל רציתי לשאול על איזו חברה אתם ממליצים (ABIT, MSI) כי לא מצאתי ביקורות השוואתיות בין חברות. דבר נוסף שרציתי לברר הוא נקודת אי התמיכה ב-DIRECTX8 של GF4. נראה שכמה חושבים שזה חיסרון רציני למרות שממה שהספקתי לראות אפילו ה-GF2 מריץ משחקים כמו SERIOUS SAM, QUAKE ו-MAX PAINE בצורה יפה (ואולי אין קשר?) האם זה אמור להיות שיקול רצינ…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  2. שלום לכם כבר בחודש האחרון קניתי מחשב חדש ויחד איתו גיליתי את תחום הOC ועכשיו הגעתי ל 400 FSB זאת אומרת 3.8 GHZ עם E7200 במתח של 1.36 (טמפ' 67 מקסימום בreal temp) השאלה היא הלוח אם לא יגביל אותי אם אם אחרוג מה 400 FSB ואני ממש לא מבין בCPU-Z יש rated fsb ושם כתוב 1600 ובbus speed זה 400 ובקופסא של הלוח אם כתוב FSB OC 1600 אז מה אני צריך לעשות והאם זה מהווה מגבלה? ולגבי הזכרונות: אם הזכרונות לא יהיה יציבים אחרי OC איזה מתח אני אמור להזרים להם העליתי תמונה של הSPD בcpu-z תודה רבה לכל מגיב. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 625 צפיות
  3. Started by kobibo,

אני מדבר בכלליות ובפרט על 120 מ"מ איזה "טכנולוגיה" עדיפה במאווררים ? לפי מה שבדקתי כאן הדעות דיי חלוקות. יש כאלו שטוענים שה 2BALL עדיפים הגלל הקירור הטוב שלהם במהירויות גבוהות וישנם שטוענים שה Sleeve יותר שקטים...אז מה לגבי ה Thunderblade ? גם מקרר מעולה וגם מפיק רעש לא מבוטל והוא בטכנולוגיית ה Sleeve ( רק דוגמא ) אז מה יותר מומלץ ? ואיזה דגם ? אני אחלפתי את ה thunderblade שלי שהיה רועש בצורה בלתי רגילה וגם מקרר מעולה ב 120 ULTRA UV שאומנם קצת פחות מקרר אבל שקט מאוד ( Sleeve ).

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  4. עשיתי oc למעבד 11% וגם לכרטיס מסך עכשיו שאני מריץ את ה 3dmark05 זה נתקע לי האם זה בגלל שהעלתי יותר מדיי באוברקלוק (12% שניהם) והקירור לא מספיק טוב או בגלל שעשיתי גם אוברקלוק למעבד או בכלל משהו אחר? תודה...

• 8 תגובות
    • 702 צפיות
  5. Started by SensatioN,

שאני משחק במשחקים הכרטיס [7950gt] עולה ל110 מעלות ובמנוחה הוא 65, זה יותר מדי ?

• 2 תגובות
    • 550 צפיות
  6. Started by Trumpeldor,

אני רוצה לעשות אוברקלוק מזערי בלי נסיונות קירור לכ.מסך כדי לראות אם המצב משתפר. יש לי את התוכנה POWERSTRIP שהבנתי שהיא טובה אני רק רוצה לראות שהניסיון שלי לא פוגם במחשב ANY 1 ???

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. תכננתי להזמין מאמאזון את ה-Mugen 5 Rev. B של Scythe, אבל בגלל שהם הפסיקו לשלוח לארץ עד שהמצב ירגע קצת נתקעתי. חיפשתי בארץ ואני רואה שאין אף חנות שמוכרת קירורים של Scythe, לא מאווררים למארז ולא גופי קירור. זכור לי שבעבר ה-Mugen 2 נמכר ב-TMS. מעבר לזה, סקייט חברה סופר איכותית שלא נופלת מנוקטואה באיכות אבל עולה חצי מחיר- המוגן עולה 50$ באמאזון ומציג אותם ביצועים של ה-NH-D15 שעולה 100$ (או 117$ עם מיסים). ה-D15 שקט בדציבל וקריר במעלה, אבל זה ברמת הטעות הסטטיסטית. יש סיבה לדבר?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  8. Started by idanmal,

יש לי לוח מדגם ga-k8n-sli עכשיו ככה אני רוצה לקרר את הצ'יפסט שלי שכרגע מקורר עלידי צלעות קירור שהגיעו עם הלוח, הבעיה שלי שכמה מילימטרים מעל יושב הכרטיס מסך שלי x850xt מה עושים איך אפשר לדחוף שם איזה מאוורר או שיש אחד שמתאים....פעם ראשונה ואחרונה שאני קונה לוח של gigabyte אוברקלוקרים על הפנים......

• 6 תגובות
    • 695 צפיות
  9. Started by Farmalot,

אהלן לא מזמן החלטתי לנסות להמהיר את הכרטיס מסך. בין לבין גיליתי שיהיה נחמד גם לפתוח צינורות עיבוד. אז ניסיתי בעזרת הריבה טיונר, ולאחר הריסטרט הראשון שהוא מבקש, הוינדוס עלה קצת מוזר. קצת אמרתי?, למעשה בעליה היו כל מיני חירבושים, כשבסופם קפץ לי בלו סקרין, שמסביר שהוינדוס קרס בגלל קובץ שנקרא nv4_disp. לא קראתי הרבה מאמרים, אבל הבנתי שאם יש כשל בפתיחת הצינורות, אז הבלאגן היה צריך לקרות כשאני מפעיל משחק, ולא כשהווינודס עולה (נכון או לא נכון?). אז השאלה שלי היא האם הקריסה היא בגלל הפיתחת צינורות, או יכול להיות משהו אחר? כ. מסך של ג'יגהבייט 6800GS, עם קירור מים אגב בנוגע לקירור מים, אני ארחיב במועד מאוחר יותר (קירור מים שבניתי מאפס, על כל קומפוננטות המחשב, כרגע טמפ' המעבד הי…

• 0 תגובות
    • 386 צפיות
  10. Started by RazorJunior,

אני מחפש הסבר ברמת העיקרון על קירור בעזרת HEATPIPES. באיזה גזים משתמשים? ומה גורם לתנועתם? ההשערה היחידה שלי היא שהגז מתחמם הוא עולה למעלה, שם הוא מתקרר ויורד חזרה להתחמם מהמעבד... אבל אם זה באמת העיקרון, אז ניתן להשתמש ב HEATPIPES רק כשגוף הקירור "שוכב"... לא? תודה

• 11 תגובות
    • 862 צפיות
  11. תעזרו לי בבקשה אני לא מבין כלום בנושאים האלה אבל אשמח לקבל הצעות מה לעשות בנוגע לקירור זאת אומרת איזה מאוורר או\ו איזה מערכת קירור כדי לי לקנות? איזה חברה? כמה מאווררים? ועוד שאלה קטנה: מה החום הסטנדרטי שצריך להיות במחשב(מעבד ולוח אם)? נ.ב יש לי AMD XP 1900 והלוח אם "רק" ב 48 מעלות

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום כרגע המחשב על OC של 2049MHZ, כלומר 178 כפול 11.5 עם תזמונים Optimal שזה 3.0-4-4-8 ניסיתי להעלות ל 180 כפול 11.5 שזה 2070MHZ, המחשב עובד אבל זה נראה שהוא עובד לאט. וגם תוכנות לא מגיבות עכשיו, יש לי 2 סטיקים של 512MB של A-DATA. אחד מהם תומך ב3.0-4-4-8 ואחד מהם ב 2.5-3-3-8 השאלה שלי זה אם אני מגדיר בביוס על Turbo שזה 2.5-3-3-6 מה יקרה? האם רק אחד מהם יעבוד יותר מהשני או מה? איך זה הולך? על מה עדיף בכלל להגדיר אותם? כ 2.5 או 3 בשביל ה OC? ניסיתי את שניהם וזה נראה שהמחשב מתחרפן עם 2.5 כרגע ב Super PI זה מחשב 1M תוך 55 שניות עד דקה (תזמונים 3.0) כשאני על 2070MHZ זה מחשב 1M תוך 50-51 שניות עם תזמונים 3.0, כשאני על 2.5 יש הבדל זניח של שניה או משהו כזה אך כשאני מבצע בדיקה ב 3…

• 13 תגובות
    • 612 צפיות
  13. Started by DimRah,

הם בסדר? כי זה נראה מאוד גבוה באחד מהכרטיסי מסך... כרגע מחוברים שני מסכים.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by matvey99,

תקציב 100 - 200 שקל , שחור , ושלא יאיר לי את כל הבית באורות צבעוניים ( לא משנה לי אם זה יהיה פאנל רגיל או עם מסך LCD ) תודה.

• 2 תגובות
    • 517 צפיות
  15. Started by Ancient1,

Crucial Anniversary PC5300 2.2V 3-3-3-12 667Mhz default 3-3-3-12-20 800Mhz 2.3V [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 529 צפיות
  16. Started by Ghosthunter,

הלך המאוורר של הGEFORCE של חבר שלי(כך הוא טוען). האם יש דרך להחליף את המאוורר או לקנות חדש, ואם כן איזה מומלץ לקנות? אני לא מתכוון לעשות לו OC, רק להפעיל אותו בחזרה(כי עכשיו הוא מושבת). תודה רבה.

17. איזה קירור יותר טוב למעבד CoolerMaster Hyper TX3 - I5 או Scyth Shuriken Rev B? אני רוצה שהקירור יקרר כמה שיותר טוב ושיהיה כמה שיותר שקט, יכול להיות שבעתיד אני יעשה OC קטן לאיזור ה3Ghz, אז איזה קירור אתם אומרים שיותר טוב?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום, אני קונה את המעבד intel quad q6600, ואני לא הולך לעשות לו OC. למרות זאת,המליצו לי לקנות קירור,האם באמת אני צריך לקנות קירור? רציתי לדעת האם יש הבדל בין שני המוצרים שאותם ציינתי: glacialtech igloo 5073s שעולה 48 שקל לfreezer 7 pro שעולה 113 שקל האם ההפרש ביניהם מצדיק את המחיר של הfreezer? בנוסף, שקט מאוד חשוב לי, מי מביניהם יתן לי את זה? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 511 צפיות
  19. Started by ido,

עומד אני לקנות בחו"ל מעבד AthlonXP 1800+ RETAIL אני לא מתכוון לבצע אוברקלוקינג. על איזה מאוורר/היטסינק אתם ממליצים. שקט הוא ערך עילאי. כמו כן השיקול הכספי. חשבתי על ה Volcano 9, יש לו ביצועים לא הכי טובים, אבל יחסית למחיר הם בסדר. הוא עולה בחול 27$ יותר זול מאשר קניית כל צירוף של AX-7/SLK ו Vantec (שזאת בעיה כי הם לא במלאי בחנות ממנה אני מזמין).

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. המחשב לא נתקע אבל גם אחקי שעה זה עדיין לא סיים... למה? אגב כשאני מריץ את הדבר הזה אז קופצת הודעה שצריך nforce 2 או משהו כזה והצ'יפסט שלי זה nforce4... או שבכלל אין לי מושג על מה אני מדבר.....

21. Started by yot,

קניתי לא מזמן מאוורר למארז 80 מ"מ. ויש לי שתי שאלות: 1)איפה אני יכול למצוא מישהו שייקדח לי את החור? 2) זה משנה אם אני קודח עם מקדח כוס של עץ למרות שיש לי מארז אלומניום? תודה.

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. המערכת קירור מים הזאת מתאימה למעבד שלי? יש לי מעבד AMD 2400+ http://www.thermaltake.com/watercooling/cl-w0005bigwater/cl-w0005.htm ואיך אני יודע אם אני אוכל להתקין את הבלוק מים הזה על המעבד שלי? כי ראיתי שצריך לשים אותו עם החורים שיש על הלוח אם האם ללוח אם שלי יש חורים? יש לי ג'יגה בייט 7VT600-L תודה,טל.

23. Started by MAOR,

רק בזמן האחרון התחלתי להתעסק אם מודינג/OC .... ככה שרק בחודש האחרון דאגתי לקירור טוב למארז .... ולכרטיס מסך לפני שהייתי מתעסק אם זה .. פעם אחת בדקתי את החום של המחשב (לא זוכר מה זה היה .. אבל התוכנה הציגה מעלות) והיום שאני מתעסק אם זה ... והתקנתי קירור וקדחתי חורים ... אני רוצה לדעת את המעלות ... ולא ... כל התוכנות לא נותנות לי טמפ'. הלכתי לחנות שקניתי את המחשב ... ושאלתי אם באמת יש בו חיישני חום (שאני לא מדמיין) והם אמרו לי שיש חיישנים ..... אני כמעט בטוח שהחיישנים שלי נשרפו/נדפקו... ישנה דרך להחליף את החיישנים ?? האם זה מסובך ?? וכמה יעלה לי העסק ?? (נכון לעכשיו אין לי תקציב ואני גם לא מעוניין לקנות את המקרר של ההארד דיסק אם הסנסורים אז אל תתנו את זה כאופציה ....)

• 3 תגובות
    • 681 צפיות
  24. Started by D@nny,

הכרטיס כבר שנה במהירות וצינורות כמו של X850XTPE אז חשבתי לצרוב BIOS כי אין עוד תוכנת אוברקלוק עם DIGITALLY SIGNED DRIVER לWINDOWS VISTA. הכרטיס שלי הוא: SAPPHIRE RADEON X800GTO2 מצאתי בTECHPOWERUP! שני BIOSים: ATI.X850XT.256.Samsung16.041108 Sapphire.X850XT.256.Samsung16_041108 שניהם לX850XTPE PCI-E. א) איזה עדיף להתקין ? ב) האם יש סיכונים מבחינת תפקוד של הכרטיס, לדוגמא מהירויות מאוורר (יש לי AC SILENCER 5 REV2) וכו' ? תודה רבה

25. אהלן, רציתי לדעת איזה קירור לדעתכם מומלץ כדי להחליף את קירור ה BOX של המעבד שלי? ה BOX לאחורנה מתחמם יותר מידי (82 מעלות במאמץ) *שימו לב שהלוח שלי הוא לוח מיני (כמו למחשבים סלוניים) - ולכן אני חייב לוודא שהקירור Alpine 11 Rev2 המומלץ יתאים ללוח הצפוף, ראו תמונה של הלוח בהמשך הפוסט. כל רעיון ההחלפה צץ מכיוון שחוותי לאחרונה קריסות פתאומיות באמצע משחק ב BF3 ולאחר מס' דק' הכול חוזר לעבוד כשורה, המעבד הציג שהוא על תפוקת של 100% ולכן מיד בדקתי וראיתי ששני רכיבים מתחממים יתר על המידה: המעבד וה mSATA SSD שצמוד אליו, תמונה של המחשב: https://lh4.googleusercontent.com/MVCX00yzHk5UUh9PXWl6NYQSLSVP_E7CKu123EAUR27cBxVJyLH-li_Srw-v0QITXnpB6Q=w1563-h808 *נכון להיום שני המאווררים פועלים ו…

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.