עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. תשובה אחת לא קיבלתי בקשר לכתבה עם המאווררים השקטים!!! מי מהם לעזעזל, __ומבלי__ להתחשב בביצועי קירור ומחיר הכי הכי שקט?! וסלחו לי על העצבנות הקלה, זה בגלל שאני יושן (לא יושן) כבר חודש וחצי עם עם "פטיש אוויר" ;D ;D תודה מראש לכל מי שיעזור.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by ZiX,

שלום , לא מזמן קניתי 4870X2 מארה''ב של Sapphire... הכרטיס מסך קורס בגלל בעיות חום (אני מעריך שמדובר בסירקולציה לא מתאימה במארז.. בכל אופן שהעמדתי עליו את הקירור של הכרטיס מסך הקודם שלי (Twin Turbo) הוא הפסיק לקרוס.. מה שגרם לי להבין שמדובר כנראה בבעיית טמפרטורות.. לכן אני רוצה לרכוש קירור לכרטיס מסך החדש.. איזה קירור כדאי לי לרכוש? והאם אי אפשר לעשות כלום עם הTWIN TURBO הקיים שלי ? (יש לי 2 כאלה... חבל שהם ישבו סתם בארון..) תודה

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by xtineR,

כרגע אני על 3.7 יציב עם מתח של 1.4 במאמץ מגיע לי מקסימום ל 54-55 עכשיו אני רוצה לעלות ל 4GHZ המעלות במאמץ יגיעו עד ל 65-67 ו AMD אומרת ש 62 מקסימום אז מה אתם אומרים זה קריטי ?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by zxc1301,

שלום אני אצל הדודים פה ...קנו מחשב חדש קונרו אז ככה ..gigabyte 945 ....E6300.....DDR2 667 1G הם קנו גם קירור איכותי למעבד ב200 שקל אז כבר אמרתי למה לא לעשות איזה אובר קלוק קטן כי קונרו + קירור איכותי לא באובר קלוק זה בזבוז .... השאלה שלי בקיצור ...עם הלוח והזכרונות הללו מה אני יכול לעשות ? לכמה לשנות ואת מה ? (אצלי יש AMD וזה שונה בביוס) ? אם אפשר תשובה מהירה , תודה.

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. אז ככה. שאני נכנס לביוס יש לי אפשרות להעלות את המהירות של המעבד. כאשר אני בוחר ב-MANUAL יש לי אפשרות או להעלות את הבאס או להעלות את ה-CPU FREQ. שלמען האמת אין לי מושג מזה. אבל שאני בוחר במנואל אני לא יכול להעלות את ה-MHZ כי הוא לא מופיע לי. וחוץ מזה הבאס וה א133 ואני לא יכול להעלות או להוריד אותו. אז השאלות שלי הן: מזה ה-CPU FREQ או משהו כזה ? (האפשרויות הן 2.5X , 3.5X וכו'...) למה אני לא יכול להעלות את הבאס או להוריד מ-133. איך אני יודע על כמה MHZ אני עומד כאשר אני בוחר ב-MANUAL ? ומישהו יכול לתת לי הסבר קצר על המכפלה, תפקידה המשעמות שלה וכו'... תודה מראש ד"א את הלוח שלי תוכלו לראות בצד.

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by ^oz,

אני מתנצל מראש על השאלה הדי דבילית אבל נתקלתי בבעיה בעייתית :-[, אני לא מצליח להוציא את צלעות הקירור מעל המעבד!, אני צריך לפתוח את המכפלה שלו ולכן אני צריך להוריד את צלעות הקירור מעליו אבל הן ממש תקועות חזק ומחוזקות ע"י פס המתכת הזה, ניסיתי בכל דרך לשחרר את התפיסה של פס המתכת אבל לא הצלחתי עד שממש פחדתי לפגוע בכרטיס האם או במעבד, למישהו יש פיתרון? ??? נ.ב צלעות הקירור והמאוורר הן הרגילות שמגיעות עם מעבד הamd ולא משהו אחר שהוספתי

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by arbily,

שלום, יש לי קירור גז ואני רציתי לדעת אם זה טוב או שזה סתם משהו, ואם זה מספיק למחשב כזה - Gigabyte GA-EP45-DS5 Intel Core 2 Quad Q9550 Box Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz Sapphire ATI Radeon HD4890 1024MB DDR5 PCIe CrossFireX Asus DRW-24B1ST X24 SATA DVD1 ואיזה קירור גז של gigabyte .... עוד שאלה : זה הנתונים של הטמפרטורות שלי, איך זה ? מעבד: 51 מעלות. כרטיס מסך: 68 מעלות. דיסק קשיח: 48 מעלות. קיצר אני מדבר תכלס, אם אני רוצה שכל המחשב שלי יהיה קר אני מוסיף collermaster V8 , ומוסיף2 מאוורים (עכשיו יש לי 1) זה יקרר לי את כל המחשב ?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום.. עד לא מזמן הצלחתי לסדר שהטמ' של הCPU תהיה בערך 19-30 מעלות. אבל נגעתי במשהו ועכשיו זה לא יורד מ47! ניסיתי לסדר הכל כמו שהיה אבל זה לא עוזר יש לי את התוכנה ABIT EQ... למישהו יש פתרונות? (נגעתי בעיקר בOC GURU)

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Gnome,

קודם כל אשמח אם מישהו יסביר לי את הקטע של המהירות בביוס.הכוונה: יש לי מעבד 866MHZ ( :smiley4:) וכשאני נכנס לביוס איפה שהמהירות כתוב לי בשורה מסויימת X6.5 ובשורה השניה כתוב 133/33.25 מה זה אומר בדיוק ה 33.25 וה 133? עכשיו לשאלה השניה: עשיתי בפעם הראשונה במקום 133/33.25 , 135/33.75 (אם אני לא טועה בקשר ל 33.75) ואז המחשב היה במהירות 877MHZ (וואוו איזה שיפור). אחרי עשיתי את שה 135 יהיה 142 (אבל אני לא זוכר איזה מספר היה במקום ה 33.75) ואז המחשב רץ במהירות של 923MHZ די יציב והטפמ' שלו הייתה רגילה (2 מעלות או שלוש יותר).יש לציין שהמתח של ה VCORE היה רגיל 1.70. אחרי זה עשיתי במקום ה 142, 155 ובעליתי את ה VCORE ל 1.75 אבל אז הנורה של המסך כל הזמן היבהבה ושום דבר לו היה. לפי הח…

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. שלום! החלפתי עם חבר לוחות וקיבלתי dfi infinity הוא השתמש במערכת קירור מים- ושם חומר מבודד מהיתעבות. לי אין צורך בזה- כל האיזור של הסוקט שמנוני בגלל זה. מבקש לדעת איך מסירים את החומר... תודה, נדב

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. יש לי HD4890 של POWERCOLOR, ביצעתי איתו בדיקות לOC והגעתי לתדרים חדשים: מהירויות בריר מחדל ליבה 850 זיכרון 975 עבר בהצלחה 30 דקות בדיקה בFURMARK STABILITY TEST במהיריות הבאות ללא ארטיפקטים ליבה 990 זיכרון 1150 AAX8 1680X1050 טמפ' ממוצעת עם הקירור על המקסימום בתום הבדיקה היא 64c, נוסף סקרינשוט מאמצע הבדיקה אימתתי את האוברקלוק בZ-GPU אני מעוניין לבצע לו מוד ביוס ולשנות לתזמונים החדשים שיהיה קבוע בלי שאני אצטרך כל פעם להיכנס ולהתעסק עם RIVATUNER מחפש בנרות מדריך או הסבר מפורט לעניין? תודה רבה לעונים. [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום חברים, בבעלותי: מעבד Core i5 750 קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 לוח אם Gigabyte GA-H55M-USB3 זכרונות G.Skill 1600MHz CL7 ECO מארז CM 690 ספק כוח Seasonic 520W Modular ניסיתי בעבר לעשות אוברקלוק למעבד אבל הקירור ממש גרוע(למרות שהוא נחשב טוב משום מה) - כל אוברקלוק קטן מקפיץ את הטמפרטורות גבוה בבדיקות מאמץ. עם הקירור הנוכחי זה בלתי אפשרי לעשות אוברקלוק בלי להגיע לטמפרטורות מסוכנות. עכשיו, חשבתי על לקנות Scythe Mugen 2 שלפי מה שהבנתי הוא נותן את התמורה הכי טובה לכסף, אלא אם כן השתנה משהו(?), ולעשות למעבד אוברקלוק אבל אני לא יודע אם לוח האם שלי טוב לאוברקלוק ואני לא רוצה סתם לזרוק כסף. אז מה אתם אומרים?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by DJPOWER,

אני מחפש קירור למעבד הכי טוב שאפשר(מבחינת קירור לא שום דבר אחר) עד 180 שח תודה מראש

• 31 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by Superior,

שלום רב לכולם, קניתי לפני כ3 וחצי חודשים את המחשב החדש שלי, ובזמן האחרון אני חש איטיות ממש מוזרה ללא שום סיבה במיוחד במשחקים - החנות ביצעה OVERCLOCK ל 4.5 ועד עכשיו לא ממש ניסיתי לראות עם המחשב תקין ואני ממש מודאג בקשר לעניין הזה כי אין לי שום ניסיון בדברים האלה. אז כמובן שאני כאן כדי לשאול אותכם מה אני צריך לעשות? (תוכנות טובות לבדיקה ואם יש מדריך עוד יותר טוב בשבילי) - אין לי ממש מושג מה היא הבעייה זכרונות, מעבד, כרטיס גרפי? (יש 2) ומאיפה להתחיל לבדוק את העניין הזה *-המחשב עובד על ahci mode הוא היה IDE בהתחלה ואחרי שקניתי את ה SSD שיניתי מIDE ל AHCI *הבדיקה שעשיתי, היא רק לבדוק את הטמפרטורה בעזרת התוכנה HWMonitor - למעבד היה משהו באזור ה -45-50C לאחר שעבד יותר מ 10שעות …

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by contA-,

שלום לכולם, כיצד אפשר לפתוח את חיישן הטמפ? (הכרטיס הוא מתוצרת Club3D ולא מצאתי חיישן עד עכשיו אבל שמעתי שיש כזה). תודה מראש, עמית [attachment deleted by admin]

• 28 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by RonCohen,

קניתי את הפרקטל R4 באמת מארז מעולה אבל אני רוצה להוסיף לו מאווררים למעלה ומקידמה בגלל שהוא מגיעה רק עם אחד מקדימה ואחד מאחורה על איזה מאווררים אתם ממליצים?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by Component,

מאיפה אפשר להוריד prime 95 ? רציתי לשאול את השאלה הזאתי בפורום תוכנה אבל אני מניח שהאנשים שיידעו את התשובה נמצאים בעיקר בפורום הזה.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שמתי לב שהמאוורר של Scythe Katana 3 שמותקן אצלי עושה הרבה רעש וזה הדבר היחידי בעצם שמרעיש במחשב. הייתי מעוניין להחליף את המאוורר למשהו הרבה יותר שקט אם זה אפשרי. אם לא, אז אשמח לקבל המלצה על Heatsink שקט. תקציב גמיש. תודה מראש לעוזרים!

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. אני בונה מערכת קירור מים רק למעבד ואני יכול בקלות לשחק עם הטמפ' אפילו למינוס(כמובן ששימוש בנוזל כמו אנטיפריז או משהו אחר) עכשיו יש ל בעיה קשה בקשר לבידוד. הטמפ' בחדר בזמן כזה היא 30 מעלות~ וקירור מים ל8 מעלות יגרום לעיבוי בתוך המארז וככה סתם הולך לי המחשב... עכישו בקשר לבידוד בצינורות אין בעיה אני שם ארמופלקסת בעיה אחת נפתרה. עוד בעיה היא הבידוד לבלוק קירור עצמו אז חשבתי ליצוק עליו גומי, סיליקון מן קצף מיוחד כזה לבידוד ואז עוד בעיה נפתרת. עכשיו השאלה היא החלק נחושת בתחתית הבלוק (שנוגע במעבד) אם יהיה לי גם שם עיבויי? או שהמשחה הטרמית תמנע עיבויי? אם כן אז איך כל התותחים בפורום מחו"ל שועשים OC עם קירור גז או חנקן נוזלי במינוס מעלות לא שורפים את המחשב?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by or,

המחשב שלי הטמפ' של: לוח-37 מעבד-41 מארז-38 זה נורמלי????

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by WildFire,

הכותרת דיי מתקצרת את מה שיש לי לומר כאן. מפרט בצד. לא, אין קירור מיוחד למעבד, אני על סטוק. הטמפ' לא עוברות 61 במאמץ [גם עם OC לא יציב] החלפתי ספק כדי להחליף כרטיס מסך וגם כדי לעשות OC, זה לא ממש עוזר. תדרים על סטוק כרגע, וגם כשעשיתי OC. ברגע שהגעתי ל2400 המחשב קפא, חזרתי ל2300 והוא לא היה יציב במשחק, ירדתי עד שחזרתי לסטוק, הוא לא יציב בשום אוברקלוק, אבל בשום אוברקלוק. פיתרונות?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by PeaS,

החלטתי לקנות את הכבלים המעוגלים, לא יקר, וזה יכול רק להועיל, זה לא יזיק. השאלה שלי היא איזה אני צריך, ובאיזה אורך. יש לי כונן תקליטורים, צורב, הארד דיסק, ופלופי. אם אני לא טועה אני צריך כבל אחד לכונן תקליטורים ולצורב (הצורב ישן מאד, כותב4x ולא תומך cdrw, אם זה קשור), שבאמצע שלו יש עוד יציאה, כבל IDE רגיל לHDD, ולפלופי כבל רגיל של פלופי. נכון, או שאני טועה? ובקשר לאורך, יש באורכים של (אינצ'ים) 10, 12, 18, 24. מה המרחק בערך בין הכוננים לחיבור על הלוח-אם? המארז הוא Enermax FS 710B, אם זה משנה.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. האם המחשב שלי שלי יהיה טוב לאוברקלוק..? מעבדי ?AMD? Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE קירור למעבד Thermaltake BIG Typhoon לוחות אם למעבדי ?amd - ABIT KN8 Ultra S-939, nForce4U,GBL,SATA II זכרונות? 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 x 2 כרטיסי מסך? ASUS Price Units Total 7800 GT 256MB DDR3 DUAL DVI+VIVO PCI-E דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL 200GB SATA II 7200RPM 8MB כוננים Teac/SONY 1.44 צורבים? NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 מארזים? HEC Compucase CI-69U6 400W אני רוצה לעשות רק למעבד , לכרטיס מסך אני לא רוצה לעשות , רק עוד הרבה זמן.. לכמה אני יוכל להגיע עם אובר למעבד בלי לפגוע בו ושהוא ישאר קריר ולא יתחמם? משהו יכול לעזור לי בלעשות את האובר קלוק? הסברים משהו? כי לא…

• 27 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. ברשותי מחשב מבוסס AMD שנקנה לפני כחודש. רכשתי שני מאווררים של 120MM מהאינטרנט ואלו צריכים להגיע השבוע! השאלה איפה ואיך להתקין אותם? המארז שברשותי הוא: Antec Two hundred V2 http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjM2NA== ניתן לראות את מדריך המארז כאן: http://www.antec.com/pdf/manuals/Two%20Hundred%20V2%20Manual_EN.pdf כפי שניתן לראות, המארז מגיע עם שני מאווררים של 14 ו- 12 ס"מ כך שהם יונקים אוויר מתוך המארז החוצה (פולטים). כמו כן למארז מסנן אבק קדמי אותו ניתן לשטוף במים. לאחר חודש של שימוש יום יומי במחשב, פתחתי אותו וראיתי שהוא צבר כמות נכבדת של אבל ובעיקר על גבי כ.המסך! כמו שרואים בתמונה של המארז, המארז כולו אטום בפני אבק ובפרט בחלקו הקדמי בו יש את מסנן האבק, אבל…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by א.ב. גימל,

שלום, ביצעתי חיפוש קצר ולא מצאתי דיון בנושא בפורום, אז פתחתי דיון חדש. איך כדאי לבצע OC לכרטיס מסך MSI GTX970 Gaming ? ע"י התוכנה MSI afterburner או תוכנה אחרת ? האם אני צריך תוכנות נוספות על המחשב ע"מ למטר את טמפרטורת הכרטיס ואחוז הניצול של המאווררים? וכמוכן למי שביצע המהרה לכרטיס זה, לאילו ערכים הגעתם?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים