אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
טוב אנשים הגיע הזמן לעבור לi7 אני די N00b בכל הקשור להמהרות - אבל אני עורך וידאו שחייב עוצמה לרינדור ואפקטים. והבנתי בגדול שהמפתח להמהרה טובה הוא שילוב של לוח אם איכותי זכרון איכותי, מעבד טוב להמהרות וקרור אידיאלי. בחירת המעבד I7 920 - אני רוצה להמהיר אותו לאיזור ה-3.8 לפחות ושיהיה יציב. הלוח שאני הולך עליו הוא GIGABYTE GA-X58-EXTREME או GA-X58-UD5. שהם זהים רק שהאקסטים יקר יותר ומציע קרור טוב יותר והכנה לקירור טרמי. בחרתי בדגם הזה כי יש לו 10 יציאות סאטה שיעזרו לי מאוד - והוא מתאים מאוד להאקינטוש. ולכן שללתי את ASUS p6t DELUXE כי יש לו רק 6 יצאות סאטה והוא פחות תואם להאקינטוש. מגיעים לשלב הזיכרונות: אני רוצה 12 גיגה (8 לא הספיק לי עד כה) הבנתי שבשביל המהרה איכותית צריך ז…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב ניקיתי את המחשב היום והוצאתי את המאוורר של המעבד (ברוב טיפשותי) יש לציין שמשכתי אותו קצת בכח כדי להוציא אותו מהשיינים שתופסות אותו והוא התנתק ובדיעבד גיליתי שהיה שם מן תופסן כזה שמחובר ללוח אם והמאוורר היה עם סיליקון או חומר לבן כזה.. בכל אופן,חיברתי אותו בחזרה,חיברתי את כל הכבלים(חשמל,מסך וכו..) והמחשב נדלק לכ-20/30 שניות ונכבה המסך לא עולה,ז"א הביוס לא עולה והמסך אפילו לא מגיב(כאילו שלא נדלק בכלל המחשב) אם מישהו יודע אולי מה הבעיה אני אשמח לתשובה..
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם אני יכול לעשות oc ל 9600xt של שפריר כשלא הוספתי שום קירור והמאוור היחיד שיש לו זה מה שהוא בא איתו? כשאני אומר oc זה רק להעלות את ה core וה memory שנמצאים לי עכשיו על 500/250 דרך אגב יש לי 9600xt עם 256 מגה
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
איך המערכת הבאה לO/C: Intel P4 2 Ghz 512 cache GIGABYTE GA-8IHXP 1066 RDRAM Kingston 256 RDRAM 1066 מכיוון שהמעבד הזה עובד בבאס של 100 וFSB של 400 חשבתי על לעשות O/C קטן של 133 באס ככה הלוח יעבוד במקסימום וגם הזכרונות וזה יהיה P 4 2.66 השאלה היא האם השילוב הזה טוב לO/C ואיזה מאוורר צריך לקחת, ועוד שאלה האם אני אצטרך להעלות את הVOLTAGE ובערך לכמה?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי ידע נרחב בתוכנות וכול מה שקשור לנושא וכשניכנסתי לעולם ה-Hardware חשבתי שזה יהיה לא פחות פשוט. די מהר הבנתי שטעיתי. בגדול. מאט הידע שהיה לי בנושא החומרה בכלל לא היה נכון. למשל, חשבתי שהדיסק הקשיח הוא בעצם השבב הקטן הזה מתחת להיטסינק ושהמעבד הוא חלק גדול ובלתי נפרד מלוח האם... לאחר שקראתי מספר מדריכים שפירסמתם פה(וניסיתי אחד מהם. עזר לי מאד), גברה בי ההתעניינות והתחלתי לחקור לעומק... זאת הסיבה שנרשמתי לאתר. ועכשיו לבעיה: יש לי מחשב ישן יחסית, לוח אם (Pentium 4 Socket 478 Motherboard(P4V845, מעבד 1.6 (אין לי מושג איך אני מברר את השם) וכרטיס GeForce 4 MX שלאחרונה נודע לי(להפתעתי הרבה) שזהו כרטיס חלש... ובעצם מה שאני רוצה לעשות, זה להגביר את מהירות המחשב. יש …
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב כל הזמן מרעיש בגלל המאוורר הדבילי, אבל חשבתי על זה שאולי זה בגלל שהמעבד מתחמם יותר מדי אז המאוורר מתאמץ(זה מאוור רגיל של אינטל, ומעבד D) קיצר אם אני אחליף תמעבד לדואל קור 2 ואוסיף זיכרון גי'גה, זה יעזור? או שצריך לקנות גם מאוורר טוב יותר? זה הלוח אם שלי Motherboard Name Gigabyte GA-945GZM-S2 (3 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gig bit LAN) אפשר בכלל להוסיף דואל קור 2 ללוח הזה? האם המעבד הזה:Dual Core E2180 Box Intel יותר טוב מהמעבד הנוכחי שלי : intel Pentium d 925
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום . לפני כמה חודשים עשו לי OC למעבד(E8400) והעלו לי את התדר מ 3.0 ל 4.0 והכל עבד מעולה .. לפני כמה ימים נדהמתי לראות שהתדר ירד ל 3.0 בחזרה , ואין לי מושג איך זה קרה . השאלה שלי אם יש אפשרות להחזיר את התדר ל 4.0 בלי לעשות O.C מחדש ? יש לי לוח : Gigabyte EP43-DS3L
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כאשר אני מנסה לעשות ל6870 שלי בדיקת מאמץ בATITOOL, אחוז הניצול של הכרטיס עומד על 63% מאמץ ולא כ100% כפי שהבנתי שזה צריך להיות. השאלה שלי היא האם זה יהוה בעיה בבדיקת היציבות של הכרטיס או שזה לא קריטי? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כרטיס מסך ממש חופר ומרעיש... ואני כבר מתחרפן רציתי לשאול איזה קירור פסיבי מומלץ לכרטיס מסך ATI 2600xt אני צריך קרור אפקטיבי ביותר וזול יחסית.. תודה רבה
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב, הנה סיפור אמיתי ועצוב על חשיבותה של משחה טרמית (אבל עם סוף טוב) מי שלא רוצה לקרוא את הסיפור, מוזמן לקפוץ לפסקה האחרונה. לפני שלושה שבועות בערך, קצת אחרי שקניתי למחשב שלי כמה חלקים, יצא לי לבדוק עם אוורסט את הטמפרטורה (במנוחה) של המחשב של ההורים שלי. המחשב, רק כדי לסבר את האוזן - פרסקוט 3GHZ עם קירור סטוק וארובה ובמארז יש מאורר 80 מ"מ. באופן עקרוני המחשב מסודר (חוטי חשמל וכאלה מסודרים ביחד והזרימה דיי סבירה). בכל אופן - בדיקת אוורסט קצרה העלתה שהטמפרטורה של המעבד היא בסביבות ה-70 (!!) מעלות. ריבוט קצר העלה שגם בביוס הוא מתנהג ככה (סביבות ה-65-70 מעלות). מיד הודעתי להורים שלי שהם חייבים לכבות את המחשב כשהם לא משתמשים בו ובהזדמנות הראשונה אני אנסה לסדר להם את זה. הי…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בגלל מקרה מצער :s05: שקרה, שאלה בנוגע למשחה טרמית אני חושב עכשיו לקנות קירור שלם לכ.מסך כי הפדים נדפקו ועד כמה שהבנתי להשיג פדים אי אפשר. הכ.מסך הוא GTX 260 של ASUS עם OC מהחברה (אסוס) של 12% לדעתי, לא זוכר בדיוק. אני חושב ללכת לקנות את ה Accelero XTREME GTX 280 VGA Cooler ראיתי אותו בקי אס פי ב- 150 ש"ח נשמע סבבה. בסיקורים שונים שקראתי לא הבנתי אם הוא יותר שקט או זהה לסטוק? יש חילוקי דעות באתרים שונים. ועוד דבר הרבה מאוד דיברו על בעיה שאין קירור מיוחד ל VRM. האם זה ישפיע עלי אם אני לא מתכוון לעשות OC? אינה קישור למוצר: http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8263. אם יש הצעות אחרות בטווח מחיר זה אשמח לקרוא.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום , באחד המחשבים שאני מטפל בהם טמפרטורת המעבד מגיעה ל 75 מעולת, גם אחרי שהמחשב כבוי כמה שעות הטמפרטורה שלו עולה מ 50 מעלות ל 75 ומטפסת מהר מאוד כל המאוררים נוקו ושומנו וגם עם ספרי מגעים, ההיטסינק סוקט של אינטל עם משחה טרמית שמרחתי חדשה עכשיו אין שום שינוי וכמובן ניקיתי את האבק מהירות סיבוב מאורר לדקה 2700 RPM טמפרטורת מעבד 75 מעלות, ההיטסינק יושב חזק כמו פלדה והמחשב עדיין עושה ריסטים והמעבד חם,יש הצעות ? מעבד סוקט 478 אם אני לא טועה פנטיום 4 2.4, מה ההצעות שלכם לפתור את התקלה?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.pchardware.co.il/docs/pd318468362.htm זה של CoolerMaster והדגם הוא Aero 7+ מישהו שמע על המוצר הזה? האם הוא טוב? ובכלל על החברה כי פעם ראשונה שאני שומע עליה...
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הציעו לי את LIMBA 2000 ואת TT הציעו לי גם עוד הרבה אחרים טובים רק אני לא יכול אותם כי הם דורשים שיש מסביב לסוקט 4 חורים מה שאין לי!!!! אם תוכלו להציע לי אחד ממש טוב (או אחד ממה שאמרתי) אודה לכם! (: SweeT EviL
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ניסיתי דרך התוכנה Speedfan ולא הבנתי כלום בתוכנה הזאת ניסיתי דרך ה bios לא מצאתי איך אפשר לשנות מצאתי רק על כמה הוא נימצא יש לי לוח אם של ASUS אין ב bios שלו אפשרויות לשינוי המטח למעבד כלום טוב אם יש איזה תוכנה או אולי משו אחר שיעזור לי לעשות את המאוור של המעבד יותר מהיר ואז הוא יקרר לי אותו למה הוא חם! אה עוד משו אין מדריכים לתוכנה speedfan איך לעלות את המהירות של המאוורר של המעבד.. טוב תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רציתי לקנות ספק למחשב בגלל שהספק שבא אם המארז עוצר אותי בOC בנוסף אני רוצה לקנות קירור טוב למעבד בשביל OC תקציב לספק עד 450 ש"ח לגוף קירור 400 ש"ח מפרט של המחשב מעבד 1.8 P4 OC ל 2.3 לוח איביט IS7-E זיכרונות ADATA מהירות DRR500 2 סטקים אז אל מה את ממלצים תודה לעוזרים
-
- 26 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הכירו את שיא ההמהרה החדש שמצטרף אל הרשימה הבלתי נגמרת, והפעם עבור מעבד Skylake שהומהר מ-4GHz ל-7GHz באופן יציב, עם לא מעט אמצעים בדרך למטרה עבור כל מוצר חומרה שמגיע אל השוק, בין אם זה מעבד, לוח אם, זיכרון ואפילו נוספים (אם כי על אש הרבה פחות גבוהה) מתקבצים מגוון אוברקלוקרים מרחבי העולם, חלקם ידועים בקהילה וחלקם אנונימיים, אך המשותף לכולם הוא אותה מטרה: ליהיות זה שמוציא את המהירות הגבוהה ביותר מרכיב חומרה ספציפי. היום השיא הזה שייך למעבדי ה-Skylake, ואם ניהיה יותר ספציפיים, החזק שבינהם, ה-Core i7 6700K שמגיע בתדר פעולה של 4 ג'יגה-הרץ. השיא הינו 7,025.66 מגה-הרץ, והוא שייך לאוברקלוקר ההונג-קונגי צ'י קוי לאם. והוא לא לבד. לא בוחלים באמצעים בשביל לסחוט עו…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עכשיו אני צריך להחליט מה מאלה לקנות בארה"ב.. מה נראה לכם? המערכת קירור מים דיי "מושכת" אותי , בגלל השקט והביצועים, אבל השאלה היא כמובן, המחיר. מישהו יודע כמה בערך מערכת כזו עולה? מה הפרשי הביצועים בינה לבין ההיטסינקים שהזכרתי? על הראש אני לא ישאל, זה ברור מאליו.. ) חוצמזה, אם אני יקנה אחד מההיטסינקים האלה, על איזה מאוורר אתם ממליצים? ד"א, המאווררים החדשים של Y. S. TECH מתאימים להיטסינקים האלה? מוכרים אותם כבר או שהם עוד לא יצאו? נראית קנייה כדאית...
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני הולך לשפר במשמעותית את המעלות של הרכיבים במחשב שלי,ואני צריך שתיעצו לי כמה רכיבים שיקררו. אני צריך: 2 מאווררים 80mm קירור לצ'יפ קירור לכרטיס מסך - Geforce 7600GS וזהו, תקציב... שהכל ביחד לא יעבור את ה-700. ד''א אני לא מתכנן לבצע OC. בתודה מראש, MuTaTiOn.
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לאחר כמה חודשים של סבל (תקיעות , ריסטרטים וכו) . החלפתי את הקירור של ה 8800GT SLI שלי . הכרטיסים עבדו על 60 IDEL . הגיעו עד 100 מעלות במאמץ (קריסיס ,ATITOOL) וזה עוד על סטוק ! עשיתי OC כמו מפגר והטמפרטורות הגיעו לשמיים . קיצר עכשיו עם OC קל 700/1750/1000 הIDEL שלי זה 45-7 והמקס שלי זה 55-7 . אני ממש ממליץ על הקירור הזה הוא לא יקר יחסית ועשה את העבודה מצויין ! ההרכבה פשוטה למרות שהוא לא כביכול מתאים . :yelclap:
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עברתי על המלצות הקירור: אני מחפש קירור טוב ושקט לפנטיום 4....ע"פ המלצות הפורום: Thermalright SP-94 with Enermax 92m"m Fan רציתי לדעת איפה ניתן לשיג את ה-Enermax 92m"m Fan? האים ניתן לחבר את המאורר הנ"ל ללוח האם - כך שלוח האם ישלוט על מהירותו בהתאם לטפרטורה? היכן ראיתם ביקורות על שילוב זה? אם למישהו יש המלצה יותר טובה אשמח לשמוע! נמרוד
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
היום יש לי גיפרוס 8600GT 256MB DDRIII, HDTV, 2xDVI, PCI-E http://www.pointofview-online.com/default2.asp?content_id=206 הגעתי למצב שהקרטיס כאשר אני לא מפעיל יסומים גרפים עומד לי על 54 מעלות ובמאמץ מגיע בשיא ל-70 מעלות חשבתי להחליף אותו לאותו דגם של אסוס האם כדיי האם הוא יתחמם פחות...? http://www.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=6&l3=514&l4=0&model=1627&modelmenu=1
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בקשתי שיטפלו לי במחשב בקטע של סדר וניקיון כי אני לא הכי בראש של לעשות את זה. הוא אמר פירוק הכל ניקיון וסידור כבלים 120 ש"ח. מחיר סביר או יקר? כדאי לעשות או לא?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, ראשית, מפרט המחשב שלי: לוח אם intel DP965LT Q6600 quad core 2400 MHz 2GB DDR2 NVIDIA GeForce 8600 GTS 512 MB 1) בדקתי את טמפרטורת המעבד בעזרת התוכנה EVEREST, והוא נראה לי חם מדי. במנוחה: 65C מייד לאחר משחק מחשב: 76C אני משתמש במאוורר המקורי שהגיע עם המעבד. א. האם זה תקין? ב. האם זה קשור למיקום המארז (בתוך נישה בשולחן)? אולי לא מרחתי טוב את המשחה כשהתקנתי את המעבד? ג. האם מאוורר + היט סינק אחרים יורידו משמעותית את הטמפרטורה? 2) האם ניתן לבצע OC עם לוח האם שלי? הבנתי שאינטל מקשים על כך. תודה מראש לעונים!
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-