עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני עושה אוברקלוק לכרטיס מסך 4870 512 MB עם התוכנה של ATI עכשיו אני שם את GPU על 800 ואת ה MEM על 1050... וזה רושם לי למטה ב CURRENT VALUES . ש ה- MEM על 1050 אבל ה GPU הוא רושם בכל מצב על 500 שזה בכלל מונמך. כי הערך שלו בלי אובר קלוק זה 750. אז רציתי לדעת אם מישו יכול לחשוב מה הבעיה. ואולי בכלל זה בעצם כן עשה אובר קלוק ולא רשם את זה בערך פשוט. אני מצרף תמונה שתבינו על מה אני מדבר. באדום זה מה שמוזר... הצהוב סבבה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 497 צפיות
  2. Started by LielZ,

עשיתי oc מזמן עכשיו פירקתי תמחשב והחזרתי אותו והoc איכשהו ירד זה חזר להיות אוטמוטי כמו בהתחלה אז עשיתי שוב oc כמו בהתחלה ועכשיו הבעיה שאני נכנס לcpu-z הoc עובד והכול יציב ובסדר אבל כל פעם זה יורד ב multipiler ל X6 ואז ככה גם הmhz מ3.6 יורד ל2.3 משהו כזה אבל שאני נכנס למשחק זה תמיד על 3.6 והמולטיפליר הזה תמיד על 9 אבל שאני סתם במחשב הוא עובר מ9 ל6 . זה בסדר או שצריך לשנות את זה?

• 9 תגובות
    • 734 צפיות
  3. יש קירור למעבד יותר טוב? בחנות סקאי פי סי? לא איכפת לי שיעלה 50 שח יותר.

• 11 תגובות
    • 965 צפיות
  4. Started by The Un4givN,

מישהו אמר לי שיש משהו כזה, אתם מכירים או שאני אצטרך להמציא את זה? זה יכול להיות יעיל אם יהיה אפשר לשלוט בטמפרטורות? חוץ מהטמפרטורה וההספק של הספק יש עוד דברים שקובעים את הגבול של האוברקלוקינג??? אני יודע שזה נשמע כמו מדע בדיוני אבל יש למישהו מושג בדבר הזה?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by Big_White,

25 מעלות ? היתכן? נמדד באוורסט. בעבודה באינטרנט וכאלה הטמפרטורה עולה ל 28-30 קירור סטוק של אינטל הגיוני או שהתוכנה טועה?

• 41 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by gilgil123,

מעבד אינטל E4400 CORE2DUO CONROE אמרו לי להחליף לו את המאורר כי הוא עושה רעש בכללי לגבי מאוורים האם קל להתקין אותם ? איך בוחרים מאורר טוב ? גם כאלו שנמצאים על המארז מה ההבדל בין קירור מאוררים לבין קירור מים או קירור אחר ? איפה אני לומד מהתחלה על קירור מים איך מתחילים והאם זה מתאים לכל מחשב ? עוד שאלה אפשר להחליף מאורר של כרטיס מסך ? תודה למי שיענה לי ;D

• 7 תגובות
    • 686 צפיות
  7. Started by nahum8,

הטמפרטורות מעצבנות אותי לחלוטין! ניקיתי את המחשב לפני שלושה ימים, אין אבק, יש 3 מאווררים (SCYTH S-FLEX) אחד למעלה, אחד מאחור (שניהם מוציאים) ועוד אחד מקדימה שמכניס. קירור מעבד - TT V1 עם מאוורר צד שלישי שהרכבתי לו לבד (מודינג קטן שהוריד עוד 4 מעלות לערך). 4890 עם קירור סטוק (כרגע, אני עוד מחפש היטסינקים לזכרונות ולVRM, יש לי את ה S1 שעוד לא מורכב). 4890 עובד על 100% מאוור והטמפ' שלו 55 מעלות בIDLE! לא יאמן! לוח אם, רותח! מעבד, עוד יותר! אשמח לשמוע הצעות לעניין! -כמו כן, רציתי לשאול אם כדאי להחליף מארז, יש לי כרגע GB TRITON שבו המחשב מורכב, ויש לי עוד מארז חדש TAGAN TWIN ENGINE, ואין לי מושג אפ כדאי להרכיב בו את החלקים.

• 10 תגובות
    • 784 צפיות
  8. שלום אני overclocking newbie :-[ יש לי מעבד e7400 2.8 הגדלתי את הfsb מ266 ל300 ושיניתי את הdram freq ל600 (DDR2 800 ocz) כך שיוצא יחס 1:1 ותדר 3150. בסטינג של המתח לא נגעתי כך שזה על auto עם וולט של 1.312 (cpu-z) בגדול רציתי לדעת כמה דברים: 1.האם היחס של 1:1 משתלם או שעדיף לי להשאיר את הdram freq על auto ולקבל יחס של 4:5 2.באתר של אינטל ראיתי שהמתח המקסימלי שממולץ למעבד זה 1.3625V וכפי שאתם רואים אני די קרוב אליו... עכשוו השאלה שלי היא בכמה כדי לי לנסות להוריד את המתח לפני שיתחילו להיות "unstable issues" ? הבחנתי שיש בביוס שלושה פונקציות שקשורות למתח(Vcc,Sbcore,Nbcore) מה שמשאיר אותי די מבולבל :-[ משום שאני רוצה עוד להגדיל את הfsb ל333 אני מפחד שהמתח שהלוח אם יתן באופן…

• 8 תגובות
    • 852 צפיות
  9. Started by BuNKeR,

שלום לכולם, יש לי בעיה עם הכרטיס מסך שלי (1900XT) המאוורר שלו(ZALMAN משהו כבר לא זוכר איזה דגם שמתי) זורק את האוויר החם כלפי תחתית המארז ושם אין אף מאוורר שיפלוט אותו החוצה ראיתי את זה ‏PCI Slot Blue Led Fan A2426‎ נראה לי פתרון מעולה לבעיה שלי מישהו מכיר את המאוורר הזה משתמש בו ?

• 1 תגובה
    • 523 צפיות
  10. הארות הערות והצעות יתקבלו בהחלט את המיכסה סוגרים שישה ברגים חזקים למד עדיין לא החלטתי איזה עובי צינורות אני ישתמש ואיזה רדיאטור לכן כל העסק הזה עדיין תקוע עד שיתפנה לי קצת זמן בברכה ארז [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 679 צפיות
  11. שלום אני רוצה להתקין על המעבד שלי קירור הקירור שיש לי כרגע של הבוקס של אינטל רועש וממש לא מספק ... אני רוצה ללכת על ה coller master v8 ורציתי לשמוע חוות דעת עליו ... תודה רבה!!!

• 1 תגובה
    • 547 צפיות
  12. Started by tidan26,

שלום! ברצוני לקנות גוף קירור לכרטיס מסך gtx 295 איזה גוף קירור מתאים לו?... ???

• 1 תגובה
    • 589 צפיות
  13. Started by n_aviv1,

אני רוצה להוסיף למפרט. סתם שאלה: למה קיבלתי קירור של ZALMAN ולא קירור סטוק? לא ביקשתי אותו ואני לא מתכנן OC? יכול להיות שהקירור סטוק לא מספיק בשביל לקרר את המעבד שלי או שסתם הוא פרגן לי קירור? הנה תמונות: (בהקטנה זה לא עובד משום מה)

• 4 תגובות
    • 677 צפיות
  14. Started by rap_tr,

אהלן, אני רוצה למרוח משחה טרמית על המעבד,קראתי כמה וכמה מדריכים וכולם כאמור זהים,הבנתי את העיקרון ואעשה הכל בזהירות. השאלה שלי היא כיצד "לגעת" במעבד,בחלק מהמדריכים נכתב שצריך לעמוד על הרצפה ולהיות משוחרר ממתח חשמלי,בחלק נכתב שצריך לשים שקית מיוחדת כלשהי וכו.. השאלה שלי היא האם מותר להניח את המעבד על שולחן עץ(לא מלא אם זה משנה) והאם אפשר להחזיר את המעבד למקום מיד לאחר המריחה כדי לטפל בחלק של הקירור? אשמח לתשובות ולטיפים ל"מורח המתחיל" יום טוב.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by dan9,

היי יש לי כבר מחשב קיים (מפרט 4 ) שכולל OC עם E4500 ל 3GHZ במקום 2.2GHZ ויש לי הזדמנות למכור אותו ולקנות E6300 חדש השאלה היא עד כמה אני יוכל להגיעה עם OC? אני יודעה שזה מאד אינדיבידואלי וזה לא מדויק ושהכי טוב לנסות... ועוד אבל בערך? יש מצב לעבור את מחסום ה4HGZ או פחות? תודה לעונים..

• 6 תגובות
    • 807 צפיות
  16. Started by Electric Boom,

אחד של AC , 12CM דגם PWM http://skypc.co.il/pl_product~AC-AF-Fan-12025PWM~18~0.htm השני גם 120 מ"מ של scythe slip stream הראשון אמור להיות יותר שקט, גם במהירות מקסימלית, אבל השני דוחף יותר אוויר ביותר רעש אני לא חושב שיש לי עוד חיבור 3 פינים על הלוח(ואני לא הולך להרכיב את הfan bus בשביל מאוורר למארז) ככה שהשליטה במהירות של ה-PWM לא רלוונטית. שניהם עולים אותו דבר! על איזה מהם עדיף ללכת?

• 5 תגובות
    • 735 צפיות
  17. Started by danikingh,

יש לי שאלה תמליצו לי קירור מים טוב בישראל כי אני צריך ושלא יהיה aquagate max

• 3 תגובות
    • 579 צפיות
  18. אני לפני קניית מחשב חדש ועד עכשיו הייתי נעול על ה AC Freezer 7/64 Pro התפנה קצת תקציב אז התחלתי לחפש קירורים יותר רציניים, וראיתי ב IQPC את הונדטה 2 ב 160 ש"ח התחלתי לחפש קצת ביקורות באינטרנט ולא האמנתי.. הוא ברמה (אם לא יותר טוב..) מהרבה קירורים שעולים 200-300 ש"ח: CM Hyper 212 ב 230 ש"ח CM V8 ב 297 ש"ח THERMALRIGHT ULTRA 120 ב 304 ש"ח!! Xigmatek S1283 ב 215 ש"ח Thermaltake Big Typhon ב 205 ש"ח (מחירים מ IQPC ו TMS) תסתכלו כאן: http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/19383-cooler-master-hyper-212-plus-cpu-cooler-review-9.html וגם בדף אחריו שיש ביצועים על ה i7 720 מה אתם אומרים? הקירור הכי כדאי לא? (מיותר לציין שזה קירור ל OC) המפרט יהיה: AMD Phenom …

• 11 תגובות
    • 964 צפיות
  19. Started by elixvx,

יש לי את הPerformance של ניוידיה ואני רוצה לדעת איך להגדיר נכון ולשמור שהמאווררים יפעלו יות מהר במאמץ וכו' כי הרגע שיחתקי COJ והכרטיס הגיע ל78 מעלות! והדלת של המארז פתוחה! ראיתי שהמאוורר היה רק על 45% איך להגדיר? ואיךאני ידע ב100% שזה ישמור את ההגדרות ולא יתאפס בריסט או משהו?

• 1 תגובה
    • 629 צפיות
  20. Started by ezana9,

הטמפרטורה של המעבד שלי ללא מאמץ היא 67 בביוס רשום 81 בערך לפני יומיים זה היה 45-43 מוזררררררר ולבעיה השנייה הכרטיס מסך שלי גם רותחח פשוט נגעתי בו ויקבלתי כוויה אז הוצאתי את הכרטיס מסך ואני בינתיים משתמש בכרטיס מסך פנימי של המחשב וכל פעם שאני מתקין משחק ונכנס עליו זה מעלה לי הודעה הנה תמונה תעזרוו לי בבקשה אני לא יכול לשחק בכלום...

• 16 תגובות
    • 941 צפיות
  21. שלום, בקרוב אני מתכנן לבצע OC על מעבד הפנום2 720 שלAMD. שעון הליבה שלו עומד על 2.8 ואני רוצה להביא את המעבד לסביבות 3.4. הקירור שכנראה יהיה מולבש על המעבד יהיה Xigmatek HDT-SD964: http://www.xigmatek.com/product/air-hdtsd964.php האם יש קירור יותר טוב תמורת פחות מ150 שקלים? אשמח לשמוע את דעתכם. תודה, לילה טוב!

• 2 תגובות
    • 533 צפיות
  22. Started by d.k.,

היי, קיבלתי לפני כמה ימים מחשב חדש, לפי המפרט: מעבד: phenom 2 940 לוח אם: gigabyte ga-ma770-ud3 כרטיס מסך: palit gts 250 מארז: coolermaster sileo 500 קירור למעבד: scythe zipang כונן קשיח: WDC-WD5000AAKS הדגש היה על שקט, אבל לקחתי OC של חנות, אני יודע שהמארז לא מתאים לזה, אבל סיקרן אותי לבדוק את היכולת של המחשב... כשקיבלתי את המחשב עם OC הוא הגיע ל3600Mhz אבל הטמפ' הייתה באיזור 55 מעלות במנוחה כשהמאוורר של CPU עובד על 940 RPM. הורדתי את הBIOS לdefault והטמפ' של CPU ירדה לאיזור של 46 מעלות במנוחה והמאוורר לאיזור 830 RPM. אחרי שהרצתי בדיקת OCCTP, הטמפ' במאמץ הייתה באיזור 60-61 מעלות, אחרי רבע שעה של בדיקה וRPM כ980. מה יכולה להיות הסיבה לטמפ'? +המלצות... הטמפ' אחרות: לוח אם…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by redead,

סתם מעניין אותי מה ההבדלים כבר בין Scythe Mugen 2 - Infinity לבין Arctic Cooling Freezer 7 Pro.?

24. "בשרת" הביתי שכל כך הרבה זמן כבר רציתי להפעיל אותו ולא היה לי חלקים... לוח אם ABIT NF7-S2G מעבד: AMD SEMPRON 1800 Mhz Socket A זיכרון: DDR1 OCZ DUAL CH PLATINUM EDITION 2-3-2-5 2 GB קירור:TT pipe 101 משחה טרמית מקורית שבאה עם הקירור מאורר ג'נרי עם לדים. כ.מסך:RADEON 9550 GIGABYTE הרדיסקים סאטה: 160 ג'יגה ו 80 ג'יגה (צריך כרטיס הרחבה לסאטה ויצטרפו עליו עוד הרדיסק של טרה בייט ועוד אחד של 80) הרדיסק IDE זמני: 40 ג'יגה ספק די ג'נרי עם מאורר 120 מילימטר. צורב DVD ו כונן DVD קצת שרינק וזה מה שיצא הסידור לא כזה משנה במארז הספציפי הזה כי הוא לא נסגר חח יש לו רק דלת אחת וגם היא לא נסגרת זה מארז שנימצא ליד הפח ליד הבית שלי. תגובות

• 0 תגובות
    • 448 צפיות
  25. Started by yoni_gelb,

שלום, הרכבתי את המחשב החדש שלי: Intel Core I7 920@2.67 GHz 45nm GIGABYTE GA-EX58-UD4 (X58) i7 Nehalem - ATX OCZ GOLD DDR3 TRIPLE CHANNEL 6GB 1600MHZ CL8 SAMSUNG 1000GB (HD103UJ) -32MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F1 GAINWARD HD 4870 1024 GDDR5 Golden Sample - RETAIL SAMSUNG DVR-S223F x22 (BLACK) DUAL LAYER SATA PCPOWER&COOLING S61EPS Silencer 610W Retail COOLERMASTER (CM-690) 690 עם קירור סטוק והפד הטרמי המקורי שעל ההיט-סינק. אתמול ביצעתי בדיקת טמפ' במנוחה ובמאמץ וקיבלתי 50-55 מעלות בIDLE ומעל 90 מעלות בעומס מלא! יש הצעות לגבי מה שאפשר לעשות?

• 44 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים