עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by white_rider,

אני משדרג את המפרט שלי, ובאותה הזדמנות אני רוצה לשפץ את המארז Thermaltake Xaser V שיש לי, המארז מגיע עם שני מאוררי 80 ושלושה מאוררי 90 שחלק מהם נותק כי הוא הרעיש יותר מדי ושנים מהם נשלטים על ידי בקר שליטה מובנה במארז. ויש לו 2 USB קדמי ושקע קול שהתחיל לעשות קצת בעיות. 1. האם הקירור הקיים נחשב לטוב עם זרימה טובה? מספיק רק להחליף את כל המאוררים ולהשאר עם הקירור הדיפולטי או שיש הצעות אחרות? 2. איזה מאוררים 80 ו 90 אתם ממליצים שיהיו שקטים ברמת האפשר? 3. ניתן למצוא יציאות קדמיות חדשות? אולי אפילו עם USB3 וקול יותר איכותיים? היום זה נראה כך 4. להעיף את המיכל של הדיסקטים? זה יעזור לזרימה? 5. יש מישהו שחושב שהמארז הזה לא שווה את ההשקעה ושכדאי לי חדש? תודה לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by אלבר,

מה דעתכם על הקירור הנ"ל? האם מפריע לזכרונות גבוהים? נראה לי סבבה, 210 ש"ח בארץ. מעבד: Core i5 750 (1156) לוח: Intel DP55WB זכרונות: 4x2 G.SKILL RIPJAWS מארז: antec 300 בהתחלה חשבתי על מוגן 3, אבל דאגתי שיגע בזכרונות כאן אני רואה שהנוקטואה מקרר יותר טוב http://www.rwlabs.com/article.php?cat=&id=454&pagenumber=6 ובאותו מחיר.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Overshot,

אז שלום חברה. ניסיתי לחפש בפורום ולא הצלחתי למצוא את התושבה... א. אני מעלה ומעלה את ה-FSB, מתי אני יודע שזה הזמן להעלות את המתח במעבד? (במידה וה-OC הוא רק למעבד). היו לי כמה מקרים של מסך כחול, כן, כשהעלתי את ה-P4 630 ל-4.3 GHZ על סטוק VOLTAGE... ב. מה זה NORTHBRIDGE VOLTAGE בכלל? למה ומתי צריך להעלות אותו? לוח : Asus Maximus Formula X38, לוח אם כל כך רע, תראו מה קורה אצלו בביוס וכמה VOLTAGE יש :

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by THE FOX,

מערכת בדיקה: מעבד AMD64BIT 3200+ בOC ל 2.5 GHZ כרטיס מסך :6800GS בתדרים 520/1510 דרייברים: 93.71 תדר AGP 66MHZ [מקור...] תדר AGP 90MHZ תוספת של 543 נקודות

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלום רב, קיים אצלי גוף קירור MUGEN (גרסא ראשונה) על מעבד Q9550 + לוח אם GA-EP45UD3LR. בתצורה הנוכחית, הגוף חוסם לי סלוט אחד מתוך 4 של זכרונות, בגלל הרוחב. אבקש המלצה לגוף קירור בעל פרופיל צר יותר, המיועד לOC בינוני (פחות או יותר באותה הרמה). תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Slayer,

ליפני שאני קונה כרטיס חדש, יש לי כרגע gf2 mx200 64mb, (חברה אין לי מושג, כשקניתי אותו עוד הייתי די מטומטם, שאלתי אותם איזה חברה זה הם אמרו של נוידיה, בכל זאת התעקשתי ושאלתי איזה חברה ייצרה את הכרטיס, לא את השבב, ואמרו לי נוידיה, אמרתי טוב נו אני לא כזה מבין אולי הם מייצרים גם כרטיסים.. ככה שאני לא יודע על קירור\מהירויות\כלום) חשבתי לנסות לסחוט מהקיים מה שעוד נשאר בו, לפי מה שהבנתי אני צריך לדעת ת'מהירויות שלו כרגע, בקשר לקירור, כמו שאמרתי אין לי ממש מושג, אבל כשפתחתי פעם אחרונה את המחשב, שמתי לב שיש שם מאורר די קטן שלא מסתובב הכי חלק, הוא עושה כמה סיבובים מהירים, מאט טיפה בסיבובים וממשיך ביותר מהר, אז בקיצור אני לא יודע אם הקירור הזה טוב בכלל, הוא לא נראה מקרר משהו.. למיש…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. אני כבר 7 שנים עם המארז והגיע הזמן להחליף מאוררים. אני צריך את עזרתם לגבי בחירת מאוררים. אני צריך להוסיף 3 של 120מ"מ 1 של 140מ"מ הדבר הכי חשוב שתהיה סירקולוציה של אויר תקינה נושא הרעש לא מפריע..

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום, יש לי וינדוס 7 (אני חושב שזה חשוב) ויש לי כרטיס מסך ATI SAPPHIRE HD4650 512MB עכשיו מהירות שעון הסטוק שלו היא: CORE CLOCK:600MHZ MEMORY CLOCK:400MHZ עכשיו ניסיתי לעשות OC עם הATI OVERDRIVE אבל שאני עושה OK או APPLY זה חוזר למהירות ברירת מחדל. הATI TOOL בכלל לא עובד אצלי כי הוא נתקע משום מה. והRIVA TUNER גם בכאילו עושה OC והכל אבל בפועל הטמפ והכל נשארים באותו מצב. איך עושים את זה כמו שצריך?מה צריך להגדיר?בביוס התדר PCI הוא על 100

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Speed Demon,

היי אנשים,קניתי מחשב חדש ביום חמישי,יום שישי הרכבתי אותו והיום,יום שבת שמתי ווינדוס והכל עובד טוב ויפה,המשחקים טסים כי המחשב שלקחתי חזק ואיכותי... אבל... נתקלתי בבעיה קטנה\גדולה שהמחשב מתחמם,ממש מרגישים את זה כשנוגעים בו,יש לי מארז של טרמאלטייק סופראנו עם מאווררים והכל וספק של טרמאלטייק 550W,למה הוא מתחמם? אם צריך להציג את המפרט של המחשב שלי תגידו. תודה.

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by SilentBob,

שלום לכולם אחרי שעשיתי לממעבד הE8400 שלי OC עד שהיגע למהירות ליבה של 3.82 GHZ,אני צריך כמה עצות כיצד לייצב אותו... קודם כל,אני משתמש בלוח ASUS P5N-D,וארבעה סטיקים של ג'יגה זיכרון 800MHZ(מהם הווינדוס אקספי 32 ביט רואה רק 3 ג'יגה...) אז ככה,המעבד מקבל מתח של 1.35 וולט,הזכרונות מקבלים 2.09 וולט(חוץ משני אלה,כל שאר המתחים בAUTO) הזכרונות בתזמון 5-5-5-15(התזמון המקורי 4-4-4-12) טמפרטורת המעבד במנוחה על פי REAL TEMP היא 42 מעלות בערך...אבל תחת OCCT במאמץ היא עולה מעל ל60 מעלות... תדר הPCI-E על 100 בכל מקרה,המחשב אינו יציב,ונתקע לעיתים קרובות..אני צריך עזרה בלייצב אותו.. המחשב נתקע לא בהכרח במאמץ,ולכן אני מניח שהבעיה היא לא התחממות יתר...ניסיתי להוסיף מתח למעבד(עד 1.375 וולט),אב…

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום יש לי Leadtek GEFORCE 6800GS ועם התוכנה של Leadtek בווינדוס ניתן לשנות את מהירות המאוורר שעל הסינק האם אפשר לשנות את המהירות באופן תמידי? ברגע שאני עושה RESTART מיד שומעים את המאוורר שם חורש עד שהווינדוס עולה חזרה ??? תודה,

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אני לא מבין מה קורה פה כבר חודשיים אני על OC למעבד ל 2.8 פתאום יום אחד אני רואה זה חזר ל1.8 לסטוק והכל מקונפג כמו שצריך בביוס ובכל זאת זה על 1.8... ניסיתי לבטל את ההגדרות ולהחזיר אותם שוב לOC ועדיין לא קורה כלום מה זה הדבר הזה?

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Lishay,

שלום, יש ברשותי מחשב נייד Compaq CQ61 שקניתי לא מזמן, חשבתי אם לפתוח את הנושא כאן או בפורום מחשבים ניידים, אבל החלטתי שבסוף פה.. אם זה לא המקום אז תעבירו בבקשה אממ בנוגע לבעיה, המחשב מעט מרעיש, זה סביל, הבעיה היא שאני נמצא איתו בכיתה ולפעמים יש שקט ואני לא יודע אם שומעים את זה ממש כי עוד לא ניסיתי להפעיל את המחשב כשהיה שקט, אבל לדעתי שומעים אפילו במעט את הרעש וזה קצת לא נעים, במיוחד במיוחד כשמפעילים בהתחלה את המחשב המאווררים על מלוא העוצמה ונרגעים אחרי כמה שניות, זה מעצבן. בדקתי דרך ה BIOS משהו בקשר למאוררים ולשליטה בהם ולא מצאתי משהו מיוחד מלבד איזו פונקציה שקוראים לה Fan Always on , וזה מסומן, עכשיו לא ידעתי מה יקרה אם אני יבטל את זה אז לא רציתי לגעת, מלבד זה לא היה שום…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. ערב טוב , הגיע הזמן להחליף קירור למעבד שלי ( בחתימה ) הטמפ' עבודה ב IDLE היא סביב 50 מעלות ובמאמץ ( משחקים ) עובר את 60-65 . חשבתי לקנות את הזלמן 7700 עם האלומיניום המלא במחיר של 270-280 שקל. לפי ביקורות שקראתי הוא אמור לעזור לפחות ב 5-10 מעלות שזה קריטי. לגבי המערכת קירור מים של TT ( הבסיסית שלהם ) אין לי מושג . מה שאני יודע זה שזה 100 שקל יותר , אבל אם היא תשפיע בצורה טובה יותר מהזלמן אז אני אשקיע את ההפרש במחיר. זו המערכת - http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_394&products_id=859 במידה ויש המלצות אחרות במחיר של עד 400 ש"ח שיתן שיפור רציני אשמח לשמוע. תודה רבה.

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by nizans,

מישהו יודע או ניסה להכניס MUGEN 2 במארז הזה?: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811133017 - TT ARMOR JR

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. כמה OC לדעתכם כדאי לי לעשות לכרטיס מסך? כרגע אני עושה בעזרת coolbits את הOC עד ל 500\300, כאשר במקור זה עומד על 446\250. האם לדעתכם מעבר לזה, הכרטיס יעשה בעיות? יש לי leadtek Gf4 Ti-4200 128mb (למקרה שאתם לא יודעים) תודה.

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. יש לי את המארז XASER 3,המאווררים שבאים עם המארז ממש חלשים. חשבתי להחליף את כל ה-7 ל-SF2,כדאי לי? בכמה זה יוריד את הטמפ' כי עכשיו שלי נעות סביב ה-60(AND 2000).

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Holy,

איך הקירור Stock שמגיע עם המעבדים? 1. כמה הוא מתאים ל-OC? 2. איך הוא מבחינת קירור? 3. איך הוא מבחינת רעש? 4. האם מומלץ לקנות קירור אחר? איזה קירורים שקטים מומלצים? (אם יש שליטה על מהירות המאורר אז עוד יותר טוב)

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by AMIT_MEG,

טוב אז ככה קניתי היום mugen 2 ואז אמרתי אני יעשה oc למעבד אז התחלתי לעלות כל הזמן קצת אני עכשיו על bus 170 מהירות מעבד 3.55 וv 1.344 טמפ' ב full לכול 8 הליבות הכלל על full הוא מגיע ל 86 +- ובמנוחה על 45-50 החום בחדר הוא 25 מעלות אבל המחשב באיזה פינה נגיד 26 מעלות הורדתי את ה v ל 1.306 ועדין הוא על 3.57 ghz ואני לא מבין בזה אז העלתי בביוס רק את ה bus מ 130 ל 170 ואת ה pcie מ 100 ל 115 ואת המתח ל 1.34 משהו כזה לא זוכר בידיוק אבל 1.3 מה אתם אומרים להמשיך להוריד לעלות משהו אחר אני לא מבין בזה אז תעזרו לי קצת תודה עמית

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. מה קורה חברה.. אז כך אני יכול להבין את כול החלקים החדשים מחו"ל 7800gtx דותן כול התדרים המתאם של אסוס amdx2 4200/4400/4800 fx57!! וכו וכו וכו אני אולי יעשה הזמנה בקרוב אז עם מישהו רוצה להיצטערף זה הזמן.. יחיאל

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Alroit,

הי ותודה מראש על התגובות לאחרונה החלפתי מעבד מ- E6600 ל E8400 עד פה הכל טוב - המעבד חזק רק מה משום מה הטמפ' שלו בלי OC ובלי מאמץ ב- IDLE = 45 למרות בהוא 45 ננו וגם ה- VCORE שלו נמוך יותר משל ה- E6600 עם ה- E6600 הייתי מגיע לטמפ' הללו ב- LOAD FULL אשמח לעזרה בנושא

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by lipa,

חיברתי את המאורר השני מקדימה ויש את הרעש הזה מה יכולה להיות הסיבה תודה

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. אחרי כמה נסיונות ובעיות התברר למה לוח זה מצד אחד יכול ומצד שני אינו יכול לבצע OC , הפוטנציאל של הלוח ממש טוב, וכן אחרי כמה ניסונות וללא מאוורר טוב אשר בקרוב יגיע ויפתור את הבעיה הלוח מסוגל לעבוד על יותר מ 133 (133:133:33) אבל עליה וקוץ בה, אחרי כיבוי המחשב התברר ששוב לא מסוגל המעבד להגיע למהירות של 1.6GHZ, ושוב חזר ל 1.52V ב CORE ולמרות שבביוס מוגדר לו 1.62V הוא לא עובר את 1.52, הפתרון הזמני שמצאתי ודי מסורבל, קודם כול להעלות את המחשב ב 1.62 או 1.67V על 128:128:43 במהירות 1534GHZ, אחרי שהXP עולה , עולה גם ה VCORE ל 1.69 או 1.67V ואז צריך לעשות RESET ולשנות בביוס ל 133:133:33 וזה רק ההתחלה כי אפשר יותר אבל לא ניסיתי בגלל בעיות חום כהראה צריך לדבר עם ASUS לתיקון הבעיה בלו…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by galgalgal2001,

ראיתי קצת ביוטוב אנשים שהצליחו... אשמח לשמוע איך עושים את זה.. תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by שורטי,

יש לי שאלה ישאיזה שהוא חומר שקל להשיג והוא מפזר חום טוב ואני יוכל לחבר אותו לחלקים במחשב? אם כן איפה אני יכול להשיג אותו?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים