אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
לא פרצתי אותו.... כי אני לא יודע איך! ואני עושה אובר קלוק! ויש תסמינים שזה עובד! נגיד שזה מתחמם אז אני מתחיל ליראות נקודות וצרות מוזרות על המסך..... זה אפשרי שמתקיים OC ללא פריצת ביוס?????? עזרההה זה ממש חשוב לי
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני חדש בתחום האובר קלוק יש לי מעבד q6600 (לא g0 ) עשיתי אובר קלוק מ 2.4 ל3.33 ! ;D האם המעלות בסדר ובכלל זה בסדר ? http://img294.imageshack.us/my.php?image=overclockravivvq7.jpg http://img294.imageshack.us/my.php?image=tempun0.jpg http://img352.imageshack.us/my.php?image=000wk3.jpg http://img294.imageshack.us/my.php?image=002ea3.jpg http://img294.imageshack.us/my.php?image=007yb0.jpg כשסגרתי תמארז המעלות עלו בערך ב- 2-4 מעלות...
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אילתרתי צלעות קירור על-ידי חיתוך גוף קירור של מעבד ,את הצלעות קירור בכוונתי לחבר בחיבור קבוע לזיכרונות של כרטיס מסך ישן שבכוונתי לעשות לו המהרה, בשוק יש מגוון מישחות טרמיות ,השאלה היא- האם יש משחות טרמיות שהן גם בעלת יכולת הדבקה ואם כן מה היא המשחה הטובה ביותר ואיפה ניתן להשיגה הערה:ידיד שלי סיפר לי שהוא שמע שיש 2משחות טרמיות שיתכן שהן גם מדביקות אחת בשם נאנו טרם בלו והשנייה ארקטיק אלומינה אז אם למישהוא מכם יצא להשתמש במשחות האלה או אחרות לשימוש דומה אני אשמח לשמוע על הניסיון שלו ,לטובה ולרעה
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ליפני שאני קונה כרטיס חדש, יש לי כרגע gf2 mx200 64mb, (חברה אין לי מושג, כשקניתי אותו עוד הייתי די מטומטם, שאלתי אותם איזה חברה זה הם אמרו של נוידיה, בכל זאת התעקשתי ושאלתי איזה חברה ייצרה את הכרטיס, לא את השבב, ואמרו לי נוידיה, אמרתי טוב נו אני לא כזה מבין אולי הם מייצרים גם כרטיסים.. ככה שאני לא יודע על קירור\מהירויות\כלום) חשבתי לנסות לסחוט מהקיים מה שעוד נשאר בו, לפי מה שהבנתי אני צריך לדעת ת'מהירויות שלו כרגע, בקשר לקירור, כמו שאמרתי אין לי ממש מושג, אבל כשפתחתי פעם אחרונה את המחשב, שמתי לב שיש שם מאורר די קטן שלא מסתובב הכי חלק, הוא עושה כמה סיבובים מהירים, מאט טיפה בסיבובים וממשיך ביותר מהר, אז בקיצור אני לא יודע אם הקירור הזה טוב בכלל, הוא לא נראה מקרר משהו.. למיש…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני לא מבין מה קורה פה כבר חודשיים אני על OC למעבד ל 2.8 פתאום יום אחד אני רואה זה חזר ל1.8 לסטוק והכל מקונפג כמו שצריך בביוס ובכל זאת זה על 1.8... ניסיתי לבטל את ההגדרות ולהחזיר אותם שוב לOC ועדיין לא קורה כלום מה זה הדבר הזה?
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לילה טוב. יש לי במחשב 4 מאוורים במחשב רק של המארז, 1 120 בחזית,אחד בגב המחשב, ועוד שניים שאחד מורכב על תעלת אוויר למעבד, ועוד אחד שהתקנתי על הכרטיס מסך. חשוב לציין כל המאוורים חוץ מ ה120 כל השאר בגודל של 80m. השאלה שלי: האם זה יוצר עומס על הספק של המחשב? תודה. תכלס מאוורים במחשב 6 מאוורים כולל הכול....
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המפרט בקצרה: q8400 P5B Vanilla - vcore modded 4GB Mushkin redline xp2-8000 460gtx לאחרונה קניתי את ה460GTX - בשילוב עם ה-e6600@3.5 שהיה לי - להפתעתי(או לא להפתעתי) נתקלתי בbottleneck לא קטן. עמדו בפני שתי אופציות - הראשונה : לשדרג בערך ב2000 שקל לcorei5 לוח וזיכרונות חדשים. השניה: לנסות ולקחת q8400 ולראות כמה אני מצליח לשאוב ממנו (שעלה 600 שקל). בחרתי באופציה השניה (מתוך הנחה שאין זו בהכרח הנכונה) ויצאתי לדרך. להלן הOC הנוכחי(בלא מעט הקזות דם יש לציין): http://imageshack.us/photo/my-images/225/ocq8400.png/ שאלותי הן כאלה: האם יש טעם להמשיך? כמה תוספת ביצועים בפועל ייתןלי המשך הOC? תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אנשים,קניתי מחשב חדש ביום חמישי,יום שישי הרכבתי אותו והיום,יום שבת שמתי ווינדוס והכל עובד טוב ויפה,המשחקים טסים כי המחשב שלקחתי חזק ואיכותי... אבל... נתקלתי בבעיה קטנה\גדולה שהמחשב מתחמם,ממש מרגישים את זה כשנוגעים בו,יש לי מארז של טרמאלטייק סופראנו עם מאווררים והכל וספק של טרמאלטייק 550W,למה הוא מתחמם? אם צריך להציג את המפרט של המחשב שלי תגידו. תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מערכת בדיקה: מעבד AMD64BIT 3200+ בOC ל 2.5 GHZ כרטיס מסך :6800GS בתדרים 520/1510 דרייברים: 93.71 תדר AGP 66MHZ [מקור...] תדר AGP 90MHZ תוספת של 543 נקודות
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. בקצרה, מה עדיף? קראתי בפורום כלשהו, ששליטה ידנית במאוררים דרך SpeedFan מביאה ל"לחץ" (מתח?) לא בריא ללוח האם, ושהכי כדאי להשתמש בבקר מאווררים יעודי (שעולה בערך 10 דולרים). רציתי לשאול לדעתכם בנושא תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אחרי שעשיתי לממעבד הE8400 שלי OC עד שהיגע למהירות ליבה של 3.82 GHZ,אני צריך כמה עצות כיצד לייצב אותו... קודם כל,אני משתמש בלוח ASUS P5N-D,וארבעה סטיקים של ג'יגה זיכרון 800MHZ(מהם הווינדוס אקספי 32 ביט רואה רק 3 ג'יגה...) אז ככה,המעבד מקבל מתח של 1.35 וולט,הזכרונות מקבלים 2.09 וולט(חוץ משני אלה,כל שאר המתחים בAUTO) הזכרונות בתזמון 5-5-5-15(התזמון המקורי 4-4-4-12) טמפרטורת המעבד במנוחה על פי REAL TEMP היא 42 מעלות בערך...אבל תחת OCCT במאמץ היא עולה מעל ל60 מעלות... תדר הPCI-E על 100 בכל מקרה,המחשב אינו יציב,ונתקע לעיתים קרובות..אני צריך עזרה בלייצב אותו.. המחשב נתקע לא בהכרח במאמץ,ולכן אני מניח שהבעיה היא לא התחממות יתר...ניסיתי להוסיף מתח למעבד(עד 1.375 וולט),אב…
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי עם המחשב שלי זיכרון מסוג DDR PC3200 שמסוגל להגיע למהירות שעון של 400MHz. לרוע המזל, ב-Bios יש לי אפשרות להגיע רק ל-333MHz. מכיוון שהזיכרון שלי בעצם מסוגל להגיע רק עד ל -333MHz ושכל תוספת מהירות מעבר לזה היא בעצם המהרה (Overclocking) של הזכרונות, הבנתי שאני רוצה לעשות Overclocking לזיכרון שלי. איך עושים Overclocking לזיכרון? ע"י תוכנה מסויימת? אם כן, איפה מוצאים אותה? אם זה לא נעשה דרך תוכנה חיצונית, איזו עוד דרך קיימת כדי להמהיר זיכרון? יש לי זכרון מסוג Corsair CMX256A ואני חייב להמהיר את הזכרון שלי. הרי שילמתי תוספת כסף על זיכרון שמסוגל לעמוד בהמהרה והייתי רוצה תמורה בעד הכסף שהשקעתי. האם מישהו יכול לעזור, בבקשה? תודה רבה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי חלון גדול ויש עליו מלא סריטות חלקן גדולות וקטנות האם ישנה דרך או ספרי להעלים אותן? תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי שני מאווררים כאלה מנועה מחשבים, 40 שקל אחד...בעיקר כדי ליפות את המארז המשעמם שיש לי(הוספתי לזה גם קטודות UV...) המאווררים האלה פשוט אכזה, חוץ מזה שהם זוהרים ממש יפה, הם בקושי מוציאים אוויר, יש לי אחד שיושב על הצ'יפסט - אם אני מכבה אותו או משאיר אותו דלוק הטפמרטורה פשוט לא זזה אפילו במעלה (למטה הכוונה..)... כאילו זה שהוא שם או לא לא משנה כלום... בקיצור מאוד מאוד התאכזבתי מהמאוורים האלה - חוץ מיופי כשהם זוהרים הם לא עושים כלום, העפתי את המאוורר מהצ'יפסט שלי - והחזרתי את השחור הישן שיצא מאיזה מארז (הוריד 5 מעלות אחרי 20 שניות..), אתם מבינים כמה הוא גרוע?! רצוי לציין, המאווררים שקטים , אבל לא שקטים שלא שמים לב - באותה מידה כמו המאוורים הישנים שלי.... (והם לא ממש ,א…
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי Leadtek GEFORCE 6800GS ועם התוכנה של Leadtek בווינדוס ניתן לשנות את מהירות המאוורר שעל הסינק האם אפשר לשנות את המהירות באופן תמידי? ברגע שאני עושה RESTART מיד שומעים את המאוורר שם חורש עד שהווינדוס עולה חזרה ??? תודה,
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חיברתי את המאורר השני מקדימה ויש את הרעש הזה מה יכולה להיות הסיבה תודה
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלומות, אח שלי עשה OC למעבד שלו ושינה את התזמונים של הזכרונות (cl 2.5) והוא מקבל ביצועים ממש טובים ובבנצ'מארק של EVEREST הוא לוקח שמה את המקום ראשון.. עכשיו אני רוצה לדעת האם כדי לי לעשות OC למעבד שלי ? יש לי זכרונות ADATA עם תזמונים דיי חרא CL3 3-4-4-8 ... המעבד שלי סוס -כלומר שום דבר לא עובד לי חרא או משהו אבל בעבור ביצועים אם הטמפרטורה תהיה זניחה אז אין לי בעיה ואם זה ישפר ביצועים פלאים אז למה לא ?. אז כמה מעלות תעלה הטמפ' ? וכמה לעלות את ה FBS אתם ממליצים ? ועכשיו לגבי התזמונים של הזכורנות, אח שלי יכל לשנות את התזמונים שלהם אצלו בביוס, ולי אין בכלל בביוס לשונית של זכרון (או שיש ואני לא מוצא אותה) כי חפרתי בכל הביוס הרקוב הזה ואני לא מוצא כלום ! אשמח לעזרה או תמונו…
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כמה OC לדעתכם כדאי לי לעשות לכרטיס מסך? כרגע אני עושה בעזרת coolbits את הOC עד ל 500\300, כאשר במקור זה עומד על 446\250. האם לדעתכם מעבר לזה, הכרטיס יעשה בעיות? יש לי leadtek Gf4 Ti-4200 128mb (למקרה שאתם לא יודעים) תודה.
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי כמה נסיונות ובעיות התברר למה לוח זה מצד אחד יכול ומצד שני אינו יכול לבצע OC , הפוטנציאל של הלוח ממש טוב, וכן אחרי כמה ניסונות וללא מאוורר טוב אשר בקרוב יגיע ויפתור את הבעיה הלוח מסוגל לעבוד על יותר מ 133 (133:133:33) אבל עליה וקוץ בה, אחרי כיבוי המחשב התברר ששוב לא מסוגל המעבד להגיע למהירות של 1.6GHZ, ושוב חזר ל 1.52V ב CORE ולמרות שבביוס מוגדר לו 1.62V הוא לא עובר את 1.52, הפתרון הזמני שמצאתי ודי מסורבל, קודם כול להעלות את המחשב ב 1.62 או 1.67V על 128:128:43 במהירות 1534GHZ, אחרי שהXP עולה , עולה גם ה VCORE ל 1.69 או 1.67V ואז צריך לעשות RESET ולשנות בביוס ל 133:133:33 וזה רק ההתחלה כי אפשר יותר אבל לא ניסיתי בגלל בעיות חום כהראה צריך לדבר עם ASUS לתיקון הבעיה בלו…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הטמפרטורה במעבד שלי מתחילה ב59 ככה שאני מדליק ת'מחשב ועולה עד ל70 ומשהו לאט דרך הביוס בדקתי הטמפ של המערכת 28 מעלות... זה טבעי? או מה אפשר לעשות?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז ככה קניתי היום mugen 2 ואז אמרתי אני יעשה oc למעבד אז התחלתי לעלות כל הזמן קצת אני עכשיו על bus 170 מהירות מעבד 3.55 וv 1.344 טמפ' ב full לכול 8 הליבות הכלל על full הוא מגיע ל 86 +- ובמנוחה על 45-50 החום בחדר הוא 25 מעלות אבל המחשב באיזה פינה נגיד 26 מעלות הורדתי את ה v ל 1.306 ועדין הוא על 3.57 ghz ואני לא מבין בזה אז העלתי בביוס רק את ה bus מ 130 ל 170 ואת ה pcie מ 100 ל 115 ואת המתח ל 1.34 משהו כזה לא זוכר בידיוק אבל 1.3 מה אתם אומרים להמשיך להוריד לעלות משהו אחר אני לא מבין בזה אז תעזרו לי קצת תודה עמית
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מקווה שאני בפורום הנכון [מה שלא קורה לי הרבה בזמן האחרון] אז ככה.. אני צריך תוכנה שתראה לי את הטמפ' במחשב, התוכנה שבא עם המחשב נדפקה.. יש לי אוורסט, אמרו לי שזה יכול אבל היא לא מראה לי מעלות.. צריך להגדיר אותה ? או אולי תוכנה אחרת ? תודה ויום טוב אלון
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
איך אני בודק אם הכרטיס באמת מגיע עם OC ? אם איזה תוכנה כי אני לא מבין כלום ב NVIDIA ובכל תוכנה אחרת זה מראה לי שבתאכלס אין לו OC הוא על 1800 MEMORY אבל בכל מקרה אני רוצה לוודא
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מה דעתכם על הקירור הנ"ל? האם מפריע לזכרונות גבוהים? נראה לי סבבה, 210 ש"ח בארץ. מעבד: Core i5 750 (1156) לוח: Intel DP55WB זכרונות: 4x2 G.SKILL RIPJAWS מארז: antec 300 בהתחלה חשבתי על מוגן 3, אבל דאגתי שיגע בזכרונות כאן אני רואה שהנוקטואה מקרר יותר טוב http://www.rwlabs.com/article.php?cat=&id=454&pagenumber=6 ובאותו מחיר.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש להגיע לרמת שקט מקסימאלית, ואחת הדרכים היא להשתמש בקירור פאסיבי על הכרטיס מסך. יש לי תקציב של בערך 1600 לעסק הזה (כולל הכרטיס) אלו שתי האופציות שלי, איזה מהן עדיפה? 1. כרטיס מסך עם קירור פאסיבי מקורי של ספארקל שעולה 1580 שח (היתרון שהוא שומר את האחריות שלו) Sparkle Geforce 8800GT 512 mb DUAL DVI Retail PASSIVE COOLING 2. כרטיס מסך 8800GT רגיל שעולה 1317 שח וקירור מיוחד Thermalright HR-03GT For 8800GT Cards בסה"ך זה יוצא 1639 שח איזה אופציה עדיפה?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-