עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום יש לי Leadtek GEFORCE 6800GS ועם התוכנה של Leadtek בווינדוס ניתן לשנות את מהירות המאוורר שעל הסינק האם אפשר לשנות את המהירות באופן תמידי? ברגע שאני עושה RESTART מיד שומעים את המאוורר שם חורש עד שהווינדוס עולה חזרה ??? תודה,

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. תעזרו בבקשה האם הFREQUENCY של הזיכרונות שלי כמו שהוא צריך ליהיות ?

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלום, החלטתי להתנסות ב- O/C למעבד ושמתי לב שכאשר אני מתכוון לשנות את ה- SPD, יש משהו לא ברור: אני לא מבין מה ההבדל בין הערכים שציינתי בכותרת, מלבד העובדה שהאות בסוף מסמלת את ה- FSB. מה מסמלים המספרים? ניסיתי לחפש בגוגל אך ללא הועיל, אולי לא הזנתי את מילות החיפוש הנכונות. אודה מאודה לעזרה. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. צריך להחליף מאוררים לקורסיר I100 ,רעיון איזה ? קרור מעבד מתחברים לחשמל ועם מנגנון כיוון עוצמה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by eltoro,

מערכת: Asus P5B Deluxe (bios 0804) E6600 B4 stepping 6 Corsair XMS2-6400C4 2GB Enermax Liberty 620W ThermalTake BigTyp 120 VX @ 1300RPM יציב לחלוטין ב-3.2GHz, vcore=1.38V, mem=888MHz 4-4-4-12 2.1V, FSB=355MHz ניסיתי להעלות את הבאס ל-400MHz, אבל המחשב לא היה יציב, למרות שהעלתי את ה-vcore ל-1.45V. הזכרון עובד יציב לחלוטין גם ב-900MHz 4-4-4-12 (2.1V, לכן כשאני משנה את היחס מעבד:זכרון ל-1:1 אני יודע שהזכרון הוא לא הסיבה כשהוא עובד רק ב-800MHz 4-4-4-12. שאלות: 1. מהי הגדרת הביוס ב-P5B Deluxe המקבילה להגדרת ה-MCH voltage בלוחות אחרים? 2. מה משמעות שלושה ביפים שמשמיע ה-P5B Deluxe כאשר אני מדליק את המחשב באוברקלוק גבוה יותר מ-3.2GHZ ל-E6600 (המחשב נדלק אחרי השמעת שלושת הביפים ומ…

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by d.k.,

היי, קיבלתי לפני כמה ימים מחשב חדש, לפי המפרט: מעבד: phenom 2 940 לוח אם: gigabyte ga-ma770-ud3 כרטיס מסך: palit gts 250 מארז: coolermaster sileo 500 קירור למעבד: scythe zipang כונן קשיח: WDC-WD5000AAKS הדגש היה על שקט, אבל לקחתי OC של חנות, אני יודע שהמארז לא מתאים לזה, אבל סיקרן אותי לבדוק את היכולת של המחשב... כשקיבלתי את המחשב עם OC הוא הגיע ל3600Mhz אבל הטמפ' הייתה באיזור 55 מעלות במנוחה כשהמאוורר של CPU עובד על 940 RPM. הורדתי את הBIOS לdefault והטמפ' של CPU ירדה לאיזור של 46 מעלות במנוחה והמאוורר לאיזור 830 RPM. אחרי שהרצתי בדיקת OCCTP, הטמפ' במאמץ הייתה באיזור 60-61 מעלות, אחרי רבע שעה של בדיקה וRPM כ980. מה יכולה להיות הסיבה לטמפ'? +המלצות... הטמפ' אחרות: לוח אם…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. לאחר החלפת המאוורר שנשרף בלוח אם הנה הטמפ' החדשות . מאוורר 120MM מכניס מקדימה מאוורר 120MM מוציא מאחורה 80MM מוציא מלמעלה. קירור שבא עם הכרטיס מסך ביג טייפון על המעבד הטמפ'' http://img524.imageshack.us/my.php?image=2323dq4.jpg עכשיו בצד שמאל שמתי תמונה של התוכנה speedfan. מישהויכול להסביר לי עליה? האם הטמפ' בסדר לאוברקלוק של המעבד והכרטיס מסך? (בקרוב ירכש קירור חדש לכרטיס מסך)

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by vner@,

אותו פאן באס כבר מספר חודשים טובים אצלי בקדמת המארז... היום הוספתי לד צהוב חזק לבקרת פעולה כללית, והוספתי לכל הלדים מסגרת קליפ שחורה - שימו לב בתמונות הבאות. אשמח לתגובות, אבנר.

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by THE_COMMANDER,

מה המידות שלו????

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  10. היי אחרי הרבה זמן של חוסר זמן, מצאתי בפורים כמה שניות כדי לעשות איזה משהו... המסך LCD ניראה ממש מדליק אז אני רוצה לבנות אותו אבל.... יש לי כמה שאלות: 1. אם אתם מחברים את המסך למחשב, איך אחרי זה אתם מחברים את הפרלל החוצה (סאת אומר, הרי צריך לעשות איזה חור כדי להוציא את הכבל אל מיחוץ למחשב, לחיבור LPT שעל הלוח אם) 2. למה צריך בכלל את ה RIBBON CABLE? 3. אם אני יקנה מסך עם אותו בקר, אבל יותר גדול זה ישנה משהו? 4. (בהקשר ל 1) החיבור עם הפרלל לא מסורבל, ומגושם אם מחברים את הצג מיחוץ למחשב (כמו שראיתי תמונות של מישהו שעשה את זה חיצוני, שיושב על כן קטן)? תודה, ותשתדלו לעזור מהר (אני רוצה לקנות את זה מחר (יום שלישי) בבוקר, אחרת אני לא יספיק )

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by JentuS,

שלום לכולם. תעזרו לי בבקשה לבחור את הזכרונות שהכי מתאימים לאוברקלוק לפי מה שהבנתי מ-Toms Hardware זכרונות שיש לי (קיט של 4GBX2) ובכלל כל הסטיקים של 4GB כמעט ולא ניתנים לאוברקלוק אם בכלל לא ניתנים וגם בנוסף לזה הרבה לוחות אם לא מסתדרים עם הסטיקים של 4GB . אז בגלל זה אני רוצה להחליף את השני סטיקים שלי שקניתי כבר ב 4 סטיקים של 2GB כל אחד , פשוט אני לא מבין גדול בזכרונות אז בגלל זה אני מבקש פה את עזרתכם. כמה דברים : 1. אני צריך שתבדקו רק בחנות הזאת http://www.goldtop.co.il/ כי שם אני אחליף אותם 2. כמו שאמרתי אני צריך שני קיטים של 2GBX2 ושיהיו הכי מתאימים לאוברקלוק 3. שלא יהיו עליהם צלעות קירור גבוהות כי הם פשוט לא יכנסו בגלל ה-Scythe Mugen II Rev.B 4. אם אפשר גם לבדוק שחוץ מה…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by guli,

הי. המחשב שלי מתחמם מאוד בזמן האחרון ורציתי לקרר אותו קצת, לצורך העניין קניתי מאוורר חדש 120 מ"מ. אני מתכוון להוסיף אותו ובתקווה מאוור נוסף שאני אציל מספק כוח ישן (בעזרת המדריכים מהאתר). מה שרציתי לדעת זה איזה מאווררים כדאי לי לשים שיזרימו אויר פנימה, ואיזה יוציאו אותו החוצה? (במידה והשאלה לא הייתה ברורה - שהמאוורר הגדול יכניס אויר והקטן יוציא, או שהקטן יכניס אויר והגדול יוציא?) המון תודה! יגאל

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by גיימרית,

על מה אתם ממליצים?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by AxeOr,

היי הקירור שיש לי עכשיו פשוט מעצבן אותי , הוא רועש מדי לדעתי [ כשאני משחק BF3 לדוגמא לפעמיים אפשר לשמוע אותו דרך האוזניות ] וגם הטמפ' שהוא מציג לא הכי טובות. אני מגיע ל 73 בערך אחרי כמה דקות משחק. אני יודע שאני לא הולך לבצע O.C ולא צריך להפגיז בקירור , אבל אם כבר אני מחליף שיהיה משהו טוב. אם אני אקנה מTMS חשבתי על זה - http://www.tms.co.il/product/11458 אם מKSP , על זה - http://ksp.co.il/?uin=13196 אשמח לשמוע מה עדיף עד 210 ש"ח בערך. זה מה שיש עכשיו - http://www.deepcoolglobal.com/Product/ALTA9/ עוד נושא שחשוב לי , המשחה הטרמית. ראיתי שבחלק מהקירורים יש משחה על התושבת. האם זה אומר שאפשר לוותר על קניית ומריחת משחה חדשה ? רק לנקות את הישנה וזהו ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. המפרט בקצרה: q8400 P5B Vanilla - vcore modded 4GB Mushkin redline xp2-8000 460gtx לאחרונה קניתי את ה460GTX - בשילוב עם ה-e6600@3.5 שהיה לי - להפתעתי(או לא להפתעתי) נתקלתי בbottleneck לא קטן. עמדו בפני שתי אופציות - הראשונה : לשדרג בערך ב2000 שקל לcorei5 לוח וזיכרונות חדשים. השניה: לנסות ולקחת q8400 ולראות כמה אני מצליח לשאוב ממנו (שעלה 600 שקל). בחרתי באופציה השניה (מתוך הנחה שאין זו בהכרח הנכונה) ויצאתי לדרך. להלן הOC הנוכחי(בלא מעט הקזות דם יש לציין): http://imageshack.us/photo/my-images/225/ocq8400.png/ שאלותי הן כאלה: האם יש טעם להמשיך? כמה תוספת ביצועים בפועל ייתןלי המשך הOC? תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by gnk,

שלום.. הזמנתי מעבד ATHLON XP 1800 האם זה בא עם משחה? או שאני צריך לקנות.. ואם בכלל צריך את זה? ואם צריך אז איזה כדאי.. הבנתי שה-Arctic Silver II זה מה שהולך..

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by -=THE MUMMY=-,

יש לי מעבד אינטל והקירור של המעבד הוא של אינטל המקורי(רגיל) יש לי תוכנה של הלוח ששם רשום חום מעבד לוח מארז ורשום שם גם את סיבוב המאורר של המעבד פתאום התוכנה מצפצפת ואני רואה שהמהירות של הסיבוב של האוורר אפס פתחתי את המארז וכשהמחשב דולק סיבבתי אותו כמה פעמיים והוא חזר לפעול השאללה איםזה קרה במקרה או שיש לי בעיה במאוורר ? או יש איזה בעיה אחר?????????

18. Started by yohan_bar,

שלום לכולם תודה מראש למי שיגיב לפני כמה חודשים החלפתי מעבד מp2.4c ל - p3.2e (פרסקוט בתושבת 478) אני משתמש בלוח של אביט IC7 עכשיו אני יודע שלוחות של אביט מראים 10 מעלות מעל לטמ"פ האמיתית של המעבד אני עדין עם הקירור סטוק שהגיע עם המעבד בשעת מעמץ (משחק + אי מיול) אידה32 מראה לי שהמעבד עומד על 70 מעלות !!! אז נוריד 10 עדיין 60 מעלות ? ידעתי שפרסקוט מתחמם אבל זה ממש מוגזם , והמחשב שלי נמצא בתנאים די טובים מארז של טרמלטק אלומינום 7 מאווררים כבלית מעוגלים אני חייב להחליף גוף קירור אבל אני לא מוצא גוף שיתן תוצאות ממש טובות פרט לקירורי מים למינהן אני מוכן להשקיע מה אתם מציעים לי לעשות?

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by f1,

יש לי מחשב P4 2000 ואני רוצה לעשות לו OC. אני יודע שצריך להעלות את FBS בביוס אבל לא מצאתי אותו.... ??? אז אך אני בכול זאת עושה OC למעבד, ואך אני יכול לעקוב אחרי ה OC ולדעת מתי הוא יגיע לשיא(או שעד המעבד יתחמם יותר מידי). המעלות של המעבד זה בערך 45 במאמץ.

• 27 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by AMIT_MEG,

טוב אז ככה קניתי היום mugen 2 ואז אמרתי אני יעשה oc למעבד אז התחלתי לעלות כל הזמן קצת אני עכשיו על bus 170 מהירות מעבד 3.55 וv 1.344 טמפ' ב full לכול 8 הליבות הכלל על full הוא מגיע ל 86 +- ובמנוחה על 45-50 החום בחדר הוא 25 מעלות אבל המחשב באיזה פינה נגיד 26 מעלות הורדתי את ה v ל 1.306 ועדין הוא על 3.57 ghz ואני לא מבין בזה אז העלתי בביוס רק את ה bus מ 130 ל 170 ואת ה pcie מ 100 ל 115 ואת המתח ל 1.34 משהו כזה לא זוכר בידיוק אבל 1.3 מה אתם אומרים להמשיך להוריד לעלות משהו אחר אני לא מבין בזה אז תעזרו לי קצת תודה עמית

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. קניתי שני מאווררים כאלה מנועה מחשבים, 40 שקל אחד...בעיקר כדי ליפות את המארז המשעמם שיש לי(הוספתי לזה גם קטודות UV...) המאווררים האלה פשוט אכזה, חוץ מזה שהם זוהרים ממש יפה, הם בקושי מוציאים אוויר, יש לי אחד שיושב על הצ'יפסט - אם אני מכבה אותו או משאיר אותו דלוק הטפמרטורה פשוט לא זזה אפילו במעלה (למטה הכוונה..)... כאילו זה שהוא שם או לא לא משנה כלום... בקיצור מאוד מאוד התאכזבתי מהמאוורים האלה - חוץ מיופי כשהם זוהרים הם לא עושים כלום, העפתי את המאוורר מהצ'יפסט שלי - והחזרתי את השחור הישן שיצא מאיזה מארז (הוריד 5 מעלות אחרי 20 שניות..), אתם מבינים כמה הוא גרוע?! רצוי לציין, המאווררים שקטים , אבל לא שקטים שלא שמים לב - באותה מידה כמו המאוורים הישנים שלי.... (והם לא ממש ,א…

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. אני בונה מערכת חדשה לפי הפירוט הבא: מעבד: Q6600 קירור למעבד: AC7 (לבנתיים, כי יש לי אחד מיותר. סביר להניח שאשתמש בקירור מים אחרי שאתחיל להאיץ...) זיכרון:2 * DDR2 2048MB 800MHZ CL5וG.Skill מארז:Antec Performance One P180 ספק: עוד לא בחרתי אבל כנראה איזשהוא 600W דיסקים: 3*200GB SATA בחיבור RAID5 קודם כל, איזה מהלוחות אם הבאים יתמוך הכי טוב בהאצה ל 3.6 ויותר? ABIT IP35 PRO GAP35TDQ6 Gigabyte ASUS P5K-E ASUS P5KC אם יש לוח אחר במחיר של כ 1000 ש"ח שהוא טוב יותר, אשמח לשמוע. האם ה DDR2 2048MB 800MHZ CL4וG.Skill עדיף על ה CL5 כאשר מבצעים האצה? בנוסף, איזה ספק כדאי לקנות? ...ואנשים, אני רוצה להזמין כבר השבוע את החלקים, אז תעשו טובה ותנו פידבק...

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. המחשב שלי I5 760 4GB DDR3 1066MHz LeadTek GTX460 768 ספק כוח Sea Sonic 430W בכל מקרה פעלתי לפי המדריך פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=459130.0 אבל נתקלתי בכמה קשיים דבר ראשון הCore Clock והShader Clock נעולים אחד עם השני ואין לי אפשרות להזיז כל אחד בנפרד דבר שני אני לא מצליח להזיז את המד את של ה Core Voltage (mV) (לא הבנתי בכלל אם יש לי צורך לגעת בזה) ועוד דבר אחרון, איך אני יודע בפועל אם אני באמת מקבל ביצועים יותר טובים?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by ElroyD,

תקציב: לא ידוע פשוט תתנו דגם מעבד: Intel i7-4820K LGA2011 דגם הלוח אם: ASUS P9X79 WS LGA2011 שימושים: לקירור ממשי של המעבד האם יש חשיבות לשקט בקירור: 5 מארז שברשותך: עדיין לא קיים אזור מגורים ו/או חנות מועדפת: Los Angeles, Anahaim חנות: Amazon קירור לבקשת חוות דעת: (במידה ויש). הערות נוספות: שיהיה קירור אוויר שיהיה מעולה++ !!!

25. Started by maCr0T,

ברשותי שני כרטיסי ג'יפורס 2 MX400, האחד יוצר ע"י נבידיאה בכבודה ובעצמה, והשני יוצר ע"י ויז'ינטק. נסיתי לעשות קצת קצת OC ע"י RIVATUNER, ולא יצאתי מהקו הכחול, 186 MHZ בזכרון ו216 ב :-/GPU . אני מוריד 3DMARK ואתן לכם דיווח תוך שעה... רציתי לשאול עד כמה אתם הגעתם עם קירור סטנדרטי? כמה הציון הלא מומהר ב3DM? מה הסכנה בOC הקטן הזה ועד כמה כדאי לעלות? האם יש תכנה שמודדת טמפ מהחיישן (שקיים??) בכרטיס?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.