עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי, המחשב שלי התחרפן ואיפס לעצמו את הOC הקודם... 3.89GHZ . יש לי מעבד INTEL CORE 2 DUO @ E8400. 4GB זכרון של 800MHZ, שני סטיקים של 2GB. לוח אם של ASUS P5QC. ביוס AMI גירסה 1306. תאמרו לי בבקשה איך אני עושה OC בחזרה ל3.89 או לפחות 3.6. (אני ממש בור בכל עניין ההמהרות, אז אני אשמח לא לקבל מדריכים מסובכים מדי).

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. מה המצב חבר'ה ?.. יש לי לוח Gigabyte 965P-DS3 Rev 3.3 עם הגרסא הכי מעודכנת F14, מעבד E5200, 2 סטיקים של 512 OCZ DDR2 800 Mhz CL4 ו - 2 סטיקים של 1GB כל אחד Corsair DDR2 800 Mhz CL4, גוף קירור Big Typhoon. הבעיה שלי היא שאני לא מצליח לייצב OC (אפילו ל - 3.33 Mhz כמו שהוא אמור לעשות בלי בעיות) .. לאחי יש EP31-DS3L והמעבד שלי היה במחשב שלו ועשיתי לו OC בלי להוריד אפילו את ה - EIST (וכל השאר שמפריעים ל - OC) ל - 3.33 Mhz עם מתח 1.30 והמחשב היה יציב ואצלי על אותן הגדרות הוא מצליח לעלות אחרי שאני שומר את השינויים אבל אם אני שומר את השינויים והמחשב מפעיל את עצמו מחדש ואני נכנס שוב ל - Bios ואז יוצא מבלי לעשות שינויים הוא מאפס את עצמו .. אפשר בבקשה עזרה לייצב את ה - OC ל - 3.33 M…

• 15 תגובות
    • 4k צפיות
  3. Started by ff10,

שלום חברים אני צריך את ההמלצות שלכם לגבי קירור למעבד שלי המעבד שלי הוא E6750 הסכום עד 450 ש"ח מה אני צריך לבדוק כשאני קונה קירור למעבד ?? ואיזה קירור את ממליצים למעבד כמו שלי ?? תודה מראש לעוזרים

• 15 תגובות
    • 3.4k צפיות
  4. שלום לכל חברי הפורום אז ככה , השאלה שלי האם אני צריך לעשות אוברקלוק לכרטיס המסך שיש לי שהוא Sapphire Radeon HD 6970 ביחס למעבד שיש לי שהוא AMD Phenom IIx4 965 3.4MHz , עשיתי לו אוברקלוק קליל ל-3.6MHz פשוט אני רוצה לדעת האם אני יכול בעזרת אוברקלוק לכ. המסך שיש לי להשיג ביצועים הרבה יותר גבוהים והמעבד לא יהיה לצוור הבקבוק או שאין צורך לעשות אוברקלוק ?

• 15 תגובות
    • 3.1k צפיות
  5. Started by L1ron,

שלום לכולם.אין לי ידע בOC , יש לי מעבד i5 2500k p67-ud3 4gb G.skill cl9 corsair 500w sycthe mugen 2 מעלות- מעבד 18 לוח אם 25 הבנתי שבמחשב כזה לא תהיה בעיה לOC. לדעתכם אוכל להגיע בלי סיכון ל4.5GHZ? והדבר הכי חשוב - איך מתחילים ?מה הם הפעולות הבסיסיות? תודה מראש

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by eliko78,

קניתי את I5 2500K עם קירור סטוק כשהמחשב במנוחה כמעט ולא שומעים אותו אבל ברגע שהוא מתחיל לעבד נתונים הוא מרעיש כמו מנוע סילון המארז שלי V3 BLACK יכול להיות שהרעש בגלל הקירור המקורי?

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. היי. לאחר ה-O.C האחרון הבנתי שעליי לבדוק עם התוכנה OCCT. הורדתי והתחלתי בדיקה. פעם אחת על עדיפות גבוהה - דבר שהקפיץ לי הודעת שגיאה ב-CORE 3 לאחר 2.5 דק' של בדיקה. לאחר מכן הרצתי שוב על עדיפות רגילה - הפעם החזיק 8 דק' כמעט והראה שגיאה ב-CORE 2. בזמן שימוש כללי במחשב כולל במשחקים אין שום בעיה,לא נתקע ולא קורה כלום. תוך כדי הבדיקה ב-OCCT הטמפ' המירבית לא עברה את ה-62. אני לא כ"כ מכיר את התוכנה..יש כמה תמונות של גרפים שיש..אני לא יודע איזה מהם לצרף לכם. אודה מאוד לעוזרים. שגיא

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by nstcl,

מקווה שאני במקום הנכון ,אני אף פעם לא התעסקתי עם OC בכלל יש לי מעבד i7 920 קירור סטנדרט מה שבא איתו לוח P6T זכרון 4GB 1600HZ יש את התוכנה הזאת עם הגדרות נורא פשוטות אני רוצה לעלות את הביצועים במעט אך ממש לא להסתכן בכלל הכיוון הוא ממש בסיסי, תודה לעוזרים אני מצרף תמונה אם תוכלו להתייחס אליה אלו ההגדרות DEFAULT Uploaded with ImageShack.us תודה לעוזרים.

• 15 תגובות
    • 3.2k צפיות
  9. עד כ120 ש"ח למעבד I5 2300 '1155 דגש על שקט אך לא על חשבון הביצועים חשבתי על FREEZER 7 PRO

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  10. Started by ElemenTal,

אני בתהליך OC לQ6600, עכשיו אני ב 3006MHZ וה OCCT אחרי בערך 5 דקות נתן שגיאה שהתגלתה בעיה ב CORE 1 אז ריצית לשאול מה לעשות עכשיו. מה שאני חושב זה שאם הוא מצא שהבעיה בדיוק ב CORE 1 ולא נתקע או נתן מסך כחול או משהו אחר, אז כנראה שצריך לעלות מתח למעבד..? עד עכשיו במתחים לא נגעתי. הלוח אם: P35-DS3L שתומך עד FSB של 1300 ואני עכשיו ב 1336 אבל לא ניראה לי שזאת הבעיה בינתיים זכרון: CORASIR XMS2 DDR2 800MHZ CL5 2X1GB וקירור למעבד TUNIQ TOWER ;D אז הטמפ' גם לא הבעיה... בינתיים אפשר להשאיר תמעבד במצב הזה מבלי שאני מאמץ אותו ? וד.א בתחילת ה OC היה צריך לקבוע למעבד את המתח שלו או פשוט להשאיר על NORMAL ? וב 10 הדקות שרמשתי את זה בינתיים הפעלתי PRIME95 והוא בינתיים לא נתן שום שגיאה... ע…

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. Started by talhashahar,

קניתי מחשב חדש עם קירור למעבד של Scythe דגם KATANA 3 אחרי שחברתי את כל החלקים והתקנתי WINDOWS הורדתי את התוכנה speedfan כדי לראות את המהירות ומעלות של CPU שלי.. ראיתי שRPM של הקירור עובד על 50-150 RPM בזמן שמחשב לא עושה כלום.. סתם דלוק בלי תוכנות מיוחדת רק GOOGLE CHROME והטמטרטורה שלו על 40 מעלות לפעמים 42.. זה ממוצע (יש לי I7 עם והוא מציג לי כל CORE עם טמפרטורה שונה) האם RPM עובד סבבה יחיסית למעלות? חשוב לציין שעדיין לא יצא לי לבדוק את הטמפרטורה בזמן מאמץ.

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by shimonta,

אני מעוניין לבצע החלפה למאווררי המארז, ולמאווררי הרדיאטור במארז שלי : חומרה מיועדת מארז Nzxt s340 , לוח msi x99 sli plus , קירור H100i כרגע קיימים: - שני מאווררים NZXT של המארז (מוציאים אוויר) - שני מאווררים של corsair (מכניסים אוויר) מה שאני רוצה לקנות : - מאוורר עליון 14cm - מאוורר אחורי 12cm - ארבע מאווררים 12 ס"מ קדימים push&pull לרדיאטור שאלותיי: 1. מה המלצה לגבי יצרנים? 2. העדפה שלי היא למאווררים שקטים אך בעלי כושר דחיפת אוויר טובה. 3. העדפה ברורה למאווררים הנשלטים מהלוח. תמונת המארז.

• 15 תגובות
    • 3.8k צפיות
  13. Started by Sh_Dor_Lq,

שלום לכולם יש לי מחשב חדש עם מעבד 7700K שמורכב על לוח GIGABYTE Z270X GAMING 7. אני משתמש בקירור נוזלי CORSIAR H60. הרכבתי את המחשב לבד (לא פעם ראשונה) ויש לי בעיה עם הטמפרטורה. כל פעולה הכי קטנה שאני מבצע במחשב אני שומע את המאוורר שצמוד לרדיאטור מסתובב ממש חזק והטמפרטורה מגיעה ל60 מעלות (אפילו קצת יותר) וזה נמשך לכמה שניות בודדות. אם אני משחק FIFA 17 לדוגמה אז לאחר כמה דקות המשחק כבר מתחיל לקרטע ובכל הזמן שאני משחק המחשב ""צורח"" מה לעשות?

• 15 תגובות
    • 6.7k צפיות
  14. Started by huber,

הי חברים. בעברי התעסקתי לא מעט ב OC. בשנים האחרונות די התרחקתי מהתחום וכמובן שהיו לא מעט שינויים. מתחשק לי להתנסות ב OC למערכת שלי, לא מחפש לשבור שיאים אלא תוספת סבירה ותו לא. זו המערכת שברשותי, אשמח להנחיות: מעבד Intel Skylake Core i7 6700K Socket 1151 8MB 4.0Ghz Tray קירור למעבד Enermax ETS-T40 CPU Cooler לוח אם Gigabyte GA-Z170X-Gaming 3 Fractal Design Define R5 Black SAMSUNG SSD 850 EVO 1TB gigabyte GIGABYTE GTX 1080 G1 32GB DDR4 2600MHZ ספק כח 750W

15. הרכבתי אצלי במארז 2 מאווררים למטה Arctic P12 PWM PST ואני רוצה להרכיב עוד אחד באמצע אבל הכבל הזה מפריע: תפסתי את החוטים של הכבלים למטה במארז עם אזיקון שלא יגעו במאווררים , אבל באמצע אי אפשר להרכיב כי הכבל עצמו מפריע , לא החוט שלו מה אני יכול לעשות? המפרט שלי אם זה יעזור : LIAN-LI Full Tower Case PC-O11 Dynamic Black ZOTAC Gaming GeForce RTX 3080 AMP Holo 10G Corsair DDR4 16GB (8Gx2) 3200 AMD 3rd Gen Ryzen 7 3800X Corsair RM650 650W PSU 80+ Gold Fully Modular Gigabyte X570 Gaming X 2560x1440 , "27 Samsung Odyssey G5 HFS256GD9TNG-62A0A TOSHIBA HDWD120 ST4000DM004-2CV104

• 15 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. שלום לכולם, ניסיתי לעשות OC למעבד שלי (E8400) ואני פשוט לא מצליח לעבור ת3.69GHZ.. הינה המפרט של המחשב שלי: מעבד: E8400 3.0GHZ זכרונות: G.skill 4096 800Mhz CL5 ספק: SeaSonic 500W קירור למעבד: AC freezer 7 Pro לוח אם: EP45-DS3 כרטיס מסך: HD4870 512MB עכשיו לא משנה מה אני מנסה(להעלות מתחים וזה) לא הולך לי... בבקשה משהוא יכול לעזור? *ההגדרות שיש לי עכשיו (שה3.69 פועל בהם) Vcore 1.33125 MCH core 1.400 הזכרונות על 2.1 וכל השאר על AUTO מכפלה על 9(הכי הרבה שאפשר) 50 מעלות בזמן מאמץ(זה השיא.. הוא לרוב על 45-47 ככה) ובמנוחה בין 27-31

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אני אנימטורית ועוסקת בתלת מימד, לקחתי שלשום את המחשב מהחנות (לא הרכבתי אותו לבד) ויש איתו כל מיני בעיות. אשמח גם לתשובה חלקית, לכל טיפ ועצה!! :-[ 1. הבעיה הראשונה נוגעת לטמפרטורה: ה-cpu נע בין 48-51 וה-system בין 49-52 גם כשאני לא מבצעת פעולות שדורשות משאבים. הנתונים האלו הם לפי התוכנה שהגיעה עם הלוח אם-"USUS-AI SUITE" לפני כמה דקות המחשב איתחל את עצמו, אני לא יודעת אם הייתה התראה לפני כן ( כי יצאתי מהחדר לדקה.) errors שניתקלתי בהם: א. "microsoft visual c++ runtime library !runtime error Program: c:/program Files (x R6025 -pure virtual call לפי מה שהבנתי, זאת בעיה שקשורה לזמן ריצה ואפשר לראות אותה עם היישום DebugBreak אבל אני לא יודעת מה זה אומר בדיוק.. ב.…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by navk2,

תמיד מדברים על זה שזה מסוכן ובלה בלה... אבל בתכלס, לאחד ממכם נשרף רכיב תוך כדי OC ? ממש מוזר, יש פה אנשים על OC של 150% ולפעמים יותר, אבל תמיד בחנויות אומרים שזה כל כך מסוכן..

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by Metalingus,

היי, יש ברשותי כרטיס מסך HD4670 של Gigabyte, המשתמש במקור במאוורר מובנה בתוך צלעות הקירור. מי שמכיר את הכרטיס הזה, יודע שהמאוורר הזה מאוד רועש, וכן לא ניתן לבצע לו בקרת מהירות. תמונה של המאוורר המקורי על כרטיס המסך: http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Image/vga_productimage_gv-r467d3-512i_big.jpg על מנת לפתור את הבעיה, הוצאתי את המאוורר המקורי, והנחתי מאוורר אחר שקט יותר מעל צלעות הקירור(הוא לא נכנס לחור של המאוורר המקורי). המאוורר החדש ששמתי הוא של 12v/0.15A, בעוד שהמאוורר המקורי הוא של 12v/0.2A. מבדיקות טמפרטורה שעשיתי עלה שעם המאוורר המקורי, הטמפרטורה המקסימאלית שהכרטיס הגיע היתה כ-69 מעלות, ואילו עם המאוורר המאולתר היא הגיעה לאזור ה-75 מעלות. הערה - את הבדיקה ביצעתי ע…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by guylederer0,

שלום התקנתי את התוכנה ופעלתי לפי המדריך ואני פשוט לא מצליח לשלוט במאווררים ( הם מחוברים ב 3 פינים ללוח אמ ) הלוח אמ שלי EP43-DS3L ... הגדרתי בביוס ב PC ( עזרה באנגלית ) את ה CPU Smart Fan ל Auto ( וגם ניסיתי את 2 האפשרויות השניות ) בתוכנה בשלב הזה סימנתי את שלושתם ל Software Controlled עשיתי REMEMBER ואז כתוב נחזור לתוית Speeds, הגדרות מהירויות המאווררים. בעת לחיצה על מאוורר שברשימה תראו הגדרות מהירות למטה. שם תוכלו לבחור את המהירות המינימלית והמקסימלית שלו. למשל המאוורר של המעבד מסתובב לאט מידי כשהוא בIDLE- במנוחה, תוכלו להעלות אותו מעלה. כנ"ל לגבי LOAD- במאמץ. זה מה שעשיתי והורדתי את כל המאווררים ל 10 מקס ו 0 מינימום וכלום לא קרה ... גם במסך הראשי של התוכ…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by E_XeQuit,

אני אתמול התחלתי להתעסק קצת עם OC דרך הביוס למעבד. כרגע אני עובד על 434*9 - 3900Mhz. כשאני מריץ בדיקה של Linpack דרך ה OCCT אז יש שגיאה לאחר 10-15 דקות. המתח שלי בביוס הוא 1.3, ולא נגעתי במתחים האחרים, הזכרונות עומדים על יחס של 1:1. הקירור למעבד הוא AC7PRO. יש לי כמה שאלות: 1. מה המתח המקסימלי שאותו לא מומלץ לעבור ? 2. עד לאן לדעתכם אני יוכל להגיע עם המפרט שלי (בצד) ? 3. איזה בדיקה יותר כדאית OCCT או Linpack - שלפי מה שקראתי מדמה את ה IntelBurnTest ? בקשר לכרטיס מסך, יש לי כרטיס מסך זמני 9500GT. אם אני יעשה לו OC זה יתן לי שיפור מורגש בביצועים ? תודה רבה רבה לעוזרים !

• 15 תגובות
    • 998 צפיות
  22. Started by shil_o,

שלום יש לי לוח אם מדגם P7N SLI PLATINUM עכשיו נכנסתי לתפריט של הCELL MENU ועשיתי שינוים לתדר של המעבד(OC) עכשיו מתי שהדלקתי את המחשב אז הוא כותב לי את התדר של המעבד כפי ששינתי אותו אבל מתי שנכנסתי למערכת הפעלה ובדקתי עם כמה תוכנות אז התדר של המעבד נשאר כמו שהיה בהתחלה למרות שבביוס זה לא כך מה אני עושה ואם זה דפק בלוח אם אז יחלופו לי את זה במסגרת האחריות? בתקווה לתשובה בקרוב בתודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום לכולם, זהו כרטיס המסך הראשון שלי מבית ati והפעם הראשונה שאני מתעסק עם הדרייברים שלהם כמו כן. לפני שבוע התעסקתי עם חבר ב-CCC על 4870 ב-oc חובבני. כעת התקנתי hd4670 על המחשב שלי ואני שם לב שב-CCC "ATI Overdrive" המחוונים מצד ימין כלל לא פעילים ואינם מראים לי את ה-activity וה-fan speed, כאשר אני חושב גם שזה אמור להציג עוד מחוון של הטמפרטורה. הנה תמונה: האם כך זה אמור להיות?

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by DrStyle,

יש לי עכשיו E8400@3.6GHZ עם OC שהחנות עשתה 1)איך הנתונים? 2)עד כמה אני יוכל להגיע בכיף? כאילו בלי סיכון יש לי קירור COOLER MASTER 212HYPER ולוח אם EP45-DS3

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by LanKo,

היי, יש לי לוח אם P5Q Pro של Asus. מעבד: E8400 על קירור סטוק. כעיקרון אני רוצה להביא את המעבד ל 3.5GHz, ובמידה ויהיה אפשרי על סטוק אז נמשיך ל 4.0GHz. אשמח אם מישהו ידריך אותי לכל אורך הגדרת הביוס ויגיד לי כמה מתח לשים למעבד בהתאם. אני מזכיר שאין לי שום ידע קודם ב OC, למרות שקראתי על זה ואני יודע מה הסיכונים פחות או יותר. ואת הקשר בין ה OC לזכרונות וכו'.. זה המפרט המלא של המחשב שלי: מעבד: Core 2 Duo E8400 3.0GHz כ. מסך: GIGABYTE ATI Radeon HD4850 512MB + Zalman Fan כ. זכרון: Kingston 4GB, 800MHz, PC26400 CL-6 דיסק קשיח: Seagate 500GB, 32MB Buffer מארז: Thermaltake Armor+ MX 230mm Fan לוח אם: Asus P5Q Pro - P45 Chipest תומך CrossFireX. ספק כוח: Topower 600W - Slient-EZ M…

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.