עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. איוורור למעבד + מאוורר 120MM עד 150 ש"ח לשניהם ביחד. כאשר הדרישה היא שקט מוחלט (עד כמה שהדבר אפשרי), יש חיה כזו? אני צריך את הנ"ל אבל המטרה היא שזה יהיה שקט במקסימום האפשרי אפילו על חשבון הביצועים! המחשב הוא ללא OC! יש מפרט מחשב. נ.ב. האם קירור פסיבי בתנאים הנ"ל הוא אופצייה? תודה רבה מראש.

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. יש לי במארז 2 מאוררי 12" אחד קדמי ואחד אחורי , האחורי מחובר ללוח האם עם חיישן טמפ' ולכן הוא שקט ומסתובב בהתאם לחום המארז אבל ל12" הקדמי לא היה מקום לחבר על הלוח :-( אז חיברתי אותו ישירות למולקס ועקב כך החיישן שלו לא פעיל והוא מסתובב במקסימום עוצמה ורעש יש משהו לעשות? מה עדיף איזה פאן באס או שאולי יש מאורר שלשהו שמגיע עם פאן באס קטן משלו בשביל שאני לא יצטרך לקנות סתם משהו גדול נ.ב. הטמפ' במחשב שלי סבבה הכל יחסית קריר

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלום לכולם ושלום ל taotao שעזר לי באשכול הקודם שלי פה אז ככה אני מצליח לבצע OC עד 2.67GHZ כשאני עולה בביוס מעל המהירות הזו משום מה המחשב לפעמים מחזיר אותי לסטוק של המחשב ואין לי מושג למה. הטמ'פ של המעבד בסביבות ה 50-60 מעלות במאמץ כך שזה לא נראה לי הסיבה . בזיכרונות לבנתיים לא נגעתי בגלל שהיה פעם אחת שהמחשב נפל בגללם. זמן בדיקה בתוכנה S&M 30 דקות וגם בתוכנה OCCT הכול נרשם כעבר ויציב. לפעמים התוכנה S&M מפסיקה להגיב אינני יודע למה אולי בגלל שבהפעלת התוכנה יש הודעה שדריבר חסר אם יש למישהו פיטרון לזה יבורך ומי שיכול לעזור תבוא עליו ברכה. בברכה ארז

• 29 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. שלום ניכנסתי לכאן בפורום: http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=listprojects&cpu_type=Intel ולא מצאתי תוכנה שמתאימה למעבד שלי שהוא : INTEL PANTIUM 4 1500MHZ על SOCKET 423 מבקש שמישהו כאן יעזור ויתן לי תוכנה מתאימה. תודה

• 25 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by spatz,

יכול להיות שהיא מזייפת? פשוט כולם פה אומרים שהיא מדוייקת אז גם אני התחלתי להאמין בזה, אבל כרגע אני מפקפק... התקנתי כל מיני תוכנות למדוד טמפ' מעבד, וכולם אומרות שהוא 32 מעלות ב-idle והלוח ב-28, אבל רק mbm אומרת שהמעבד ב-48 והלוח ב-28. יכול להיות? קשה לי להאמין שכל התוכנות שבדקתי מזייפות ורק mbm צודקת...

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. סוף סוף.............השאיפה שלי הייתה להגיע ל51 שניות בסופר פיי,לא לשכוח שלפני האוברקלוק קיבלתי 1 ו12 שניות! הישג של ממש...........עכשיו אני יעלה עוד קצת ,השאיפה שלי עכשיו להגיע לפחות ל49 (מה שנראה לי שאני לא יצליח :-\ אבל לימדו אותי תמיד לשאוף גבוהה..... ) האובר קלוק התבצע ללא העלאת מתח למעבד עם טמפטורה קבועה של 27-30 מעלות במנוחה ו39-41 מעלות במאמץ (snm) ,העלאת מתח לזכרונות מ2.5 ל2.9 FSB של 150 ,באס של 590 ,מכפלה של 20 למעבד. מגיע לי מזל"ט ;D

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by cool_man,

היי, יש לי מארז סטנדרטי MIDI-TOWER.. לא משו מפוצץ... שמתי בו מאורר קדמי (מלמטה) 2 מאוררים בדלת הצדדים ועוד מאורר אחורי למעלה מתחת לספק... כרגע יש לי: GA-MA78LMT-US2H AMD Phenom II X4 955 GeForce 7600 GT SeaSonic 600W (אני מתכוון לקנות כרטיס מסך חדש.. כניראה 6850)... הבעיה היא כזאת: ההארד דיסקים שדיי רחוקים מהכל הם טמפרטורה סבבה... 30 מעלות בערך... הכרטיס מסך על 56 בIDLE... והמעבד ב44 IDLE בערך... \= כשאני מפעיל איזה תוכנה שעושה חישובים ודברים אז זה עולה לאיזה 55 בערך... (עדיין לא ניסיתי משחק לראות כמה זה עולה) יש לי את הגוף קירור של AMD מה שמקבלים עם המעבד.. והמאורר שלו מסתובב על 5000 RPM במצב רגיל... ועולה לאיזה 6000 - 6500 כשזה מגיע ל55 מעלות בנוסף הספק כח דיי מעיף את …

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. בס"ד שלום רב אני צריך עזרה בבקשה אני מתלבט האם לקנות את הגוף קירור הזה CoolerMaster Hyper N520 - למעבד Core I 7 (LGA 1155 או Scythe דגם Katana 3 SCKTN3000I למעבד CORE I7 LGA1155 ! מחכה לתשובה תודה לכל העוזרים !

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by esoreanu,

האם זה בר ביצוע? בלי לגרום למחשב להישמע כמו טרקטור... ולקחת בחשבון שאני רוצה אולי גם לרכוש את ה- 8800GTS מה שיוסיף עוד חום למערכת...

• 29 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Jenia24,

שלום, אני כרגע בתהליכי OC למעבד שלי: 4000X2 כרגע הצלחתי להגיע איתו לFSB של 250 שזה 2600mhz~, הורדתי את תדר הזיכרונות ל533 (במקור 800). והעלתי את המתח מ3 ל3.5 ואני מבצע בדיקות של חצי שעה בתוכנה של OCCT, בהגדרות של Medium Data Set, ו Normal ב-Priority. המעבד בשיא המאמץ מגיע ל65-67 מעלות. כרגע הכל יציב ומתפקד מצוין ויש לי כמה שאלות לגבי המשך הדרך. 1.אני מבין ש65 מעלות זה כבר ממש חם בשביל המעבד, האם כדאי להמשיך ולדחוף?, והאם משחה טרמית יכולה לעשות הבדל משמעותי? 2.האם ההגדרות שלי בOCCT הם בסדר? וכמה זמן מומלץ להריץ את הבדיקה הסופית כדי לוודא סופית שה-OC יציב? 3.מה בדיוק עושה ה-HT Link וכל מה שקשור לHT במעבד. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. היי המחשב שלי היה היה בעבר מריץ crysis warhead בהגדרות הכי גבוהות(כשהמשחק יצא) ככה: על רזו' טבעית של המסך (1680x1050p) על AA של 16x עם Vsync היה מריץ בלי בעייה(אני מתכוון שהמשחק עבד חלק,הוספה נוספת של AA והמשחק כבר התחיל לקרטע) הכל היה סבבה עד שבתקופה האחרונה,היו לי הרבה בעיות בהרצה של משחקים fallout 3 לא הצלחתי להריץ על הרזו' הטבעית כשכל שאר ההגדרות על מקס' ממש שמתי לב לשינוי הזה כשניסיתי להריץ prototype על רזו' טבעית ועל מקס' הגדרות המשחק ממש קרטע ואפילו שהורדתי את שאר ההגדרות,המשחק עדיין קרטע כבר חשבתי על להחליף כרטיס מסך בעתיד עד שהיה לי בעיה עם המשחק Bionic Commando,המשחק היה קורס ברגע שהגיע ל- new game(הדרייבר העדכני היה מותקן) גרסא 190.38 אז חשבתי…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by jackhammer,

מישהו יכול להמליץ לי על מאוורר 120 מ"מ זה הולך להיות מאוורר שני על SCYTHE MUGEN II חייב להיות 120 ממ חשוב לי מאוד שזה יהיה עם תאורה כחולה (כמובן שהתאורה תהיה איכותית ולא סתם איזה חצי לד) ומה שעוד יותר חשוב זה שהמאוורר יהיה סלים כאילו דק כי המיוגן יושב ליד הסלוטים של הזכרונות ומאוורר בעובי רגיל לא נכנס שם (הסטיק הרביעי של הזכרון מפריע לו ממש טיפה - אבל עדיין אין אפשרות להכניס אותו) שיהיה לא רועש (בכוונה אני לא אומר שקט כי אני מוכן לסבול עד 25-27) ושתהיה לו זרימת אוויר טוב (55-60CFM ומעלה) מצאתי את המאוורר הזה שהוא פשוט מעולה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6730 אבל אין לו תאורה ןאני גם לא סגור אם זה סלים או לא אני יודע שיש פה הרבה תנאים אבל אם מישהו יכול להמליץ לי משהו טוב…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. החלטתי ללכת על משהו יותר גדול מאשר לדחוף מאוורר מסכן בצד. המארז: מארז ג'נרי פשוט שאייבורי מציעים... ><" המאוורר של המעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro. מאוורר קדמי: 12 ס"מ, מכניס אוויר, מתחת לסידירום. מאוורר קדמי: 8 ס"מ, מכניס אוויר, מוסתר מאחורי הפאנל הקדמי. [אני לא יודע אם כדאי לי להוסיף את המאוורר הזה] מאוורר אחורי: 8 ס"מ, מוציא אוויר. מאוורר אחורי: 6 ס"מ, מוציא אוויר. שרטוט: מה אתם אומרים? אני צריך שתתקנו אותי והצעות לשיפורים! וגם תמליצו לי על מאווררים טובים במחירים נורמליים בבקשה... תודה :]

• 28 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by boss,

תקציב לא חשוב. אני מחפש קירור מעולה ,אני חושב על Corsair Water Cooling H50 מספיק? בשביל מעבד 920 או 860 כי בקרוב אקניה במחשב חדש. תודה

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by shainov,

שלום לכולם, רציתי להתחיל לעשות OC למערכת HTPC שלי: מפרט: *CORE I3 530 *GIGABYTE H55M-UD2H *OCZ PLATINUM 1333MHHZ *OCZ 550W FATALITY PSU רציתי לשאול לגבי העלאת מתחים למעבד ולהגיע לOC של 3.520 ו1600MHZ לזיכרונות.הקירור שלי הינו glacialtech igloo והמארז הינו TT 103 עם מאוורר 120 מכניס ו2 70 מ"מ מוציאים. טמפ' מעבד במנוחה ֹSTOCK :25 מאמץ : 36 מעלות כדי להגיע לתדר הנ"ל איזה מתח מומלץ למעבד/זיכרונות והאם צריך לשענות עוד דברים (כמו קיבוע SPD וכו') תודה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by rubus,

שלום לכולם, אני מתעניין בנושא הקירור למעבד, וקיוויתי שאולי תוכלו לעזור לי עם מס' שאלות. במחשב המיועד למשחקים, אני נתקל בדעות חלוקות לגבי איזה קירור כדאי להצמיד למעבדי i5 או i7 - קירור intel שמגיע עם המעבד בגרסאות BOX (או לחלופין קניית קירור 95W של אינטל למעבד tray) או קירור צד-שלישי של באזור ה 120 ש"ח כמו Arctic 7 pro או cooler master tx3 evo, כמו שאני רואה שממליצים פה בפורום מפרטי מחשב הרבה פעמים... נראה שרוב הדעות בפורומים שונים שאני נתקל בהם הם שקירור סטוק מספיק לכל שימוש כל עוד לא מבוצע OC. השאלה שלי היא: האם זה נכון? האם בארץ יש צורך בקירור חזק יותר בגלל אקלים חם? האם מעבד שרץ בטמפרטורה נמוכה יותר, הוא בעל פחות סיכון להינזק בהכרח, או שההבדל גם ככה לא משנה? האם למ…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by Yossi1981,

אם אני ישים נגד כלשהו באמצע של החוט האדום ( 12V+) שמקושר למאורר המעבד שלי , כלומר יחתוך את החוט ויחבר אותו שוב עם נגד אבל, האם מהירות המאורר תקטן בהתאם להתנגדות הנגד? זה קשור למודינג , כי אני חושב על דרך לבנות מפסק לברירת מהירות המאורר שלי

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Arile,

קניתי למעבד amd 64 bit 3000 מה אתם אומרים כדי לבצע איזה oc קטן ?

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. 47 מעלות!!!!!!!! החדר נעים לא חם לא קר כל מה שמופעל זה 3 חלונות אקספלורר (נענע, ytv, הפורום הזה) אייסיקיו, נורטון אנטיוירוס ווווזזזזזהההההווווווו אין אפילו spy programs כי הרצתי ניקוי לפני שעהההההההה מהההההה פההההההה קורהההההה פהההההההה אני עם ספארק 7 + וסמארט פאן 2 כמו שאפשר לראות בצילום את המהירויות שלהם (רעש מפחיד...) מעבד סלרון 2.4 על לוח אסוס זה לפעמים יורד ל 43, לפעמים עולה חזרה ל 48 מהההה זהההה למה זה כל כך חםםםםם זה כולה סלרון זה לא AMD שאמור להתחמם :( !!!!!!

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. איזה קירור למעבד(AMD Athlon 64 3700 (939-pin) Box San Diego) יותר טוב: (מחשב למישחקים כבדים..)! Arctic Cooling Freezer 64 http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=9386 או Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=&products_id=9438

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by גולדי,

חשבתי על הקירור המושלם: מכניסים את כל המחשב לתוך תא הקפאה, מכוונים על מינוס מעלה אחת ולא צריך שום קירור נוסף. מה דעתכם?

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by galgul,

התקנתי Omega drivers ,עכשיו כשאני נכנס לאפשרויות זה מראה לי משהו כזה: http://img160.imageshack.us/img160/8282/untitled3fh1.jpg עכשיו..מה ההמלצה שלכם לאוברקלוקינג..(יש לכרטיס מסך מאוורר של עצמו). אני יודע שזה כרטיס מסך חלש יחסית,אבל אל תסתלבטו..פשוט רק תגידו מה ההמלצה שלכם..לאיזה מספרים לשנות?

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by Am0s,

תודה לעוזרים!!!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by djelectric,

היי, אני מעוניין כבר הרבה זה לבצע OC למעבד שלי אבל אני לא מה הם הטמפ' המומלצות לי כרגע יש לי קירור מעפן בעליל לכן אני לא מצפה ליותר מדי אבל בכל זאת הייתי מעוניין לשפר ביצועים... (אני קונה אולטרה 120 אקסטרים בקרוב אז אנא, לא לשלוח הצעות לקניית קירור חדש) (הצעות למבחני ביצועים?) Core 2 Duo E4500 המעבד פועל ב 2.2GHZ 200 FSB מכפלה של 11 מהי טמפ' נורמאלית במצב IDLE? ומה ב FULL LOAD ? ומהי טמפ' נורמאלית של הליבות עצמן? אני משתמש כרגע במבחן ביצועים CPU של 3DMARK06 הזזתי את הFSB ל220 מה שנותן לי 2.42GHZ ציון בסטוק קלוק: 1900-1980 ציון באוברקלוק ראשון: 2140 עדכון: שיניתי את התדר ל2560 לא ביצעתי שום העלאת מטח ולא שיניתי מכפלה ציון: 2265

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Jar with me,

שלום הוצאתי את המאוורר של הספק הישן שלי (לפנטיום 133) במטרה לשלב אותו במחשב הנוכחי שלי (פנטיום 3 550) , אבל אני לא יודע איך מחברים אותו למחשב. שמעתי שאפשר לחבר אותו או ללוח אם או לספק , נראה לי שלחבר אותו ללוח אם זה יותר קל . מישהו יודע איך לחבר אותו ללוח אם (או לספק)? אני רק יודע שמהמאוור יוצאים 2 חוטים , אחד חכול ואחד אדום , שניהם מתחברים בסוף למעין פלסטיק לבן עם 2 חורים . ומה זה אדמה? אמרו לי שהחוט האדום זה המתח אם אני לא טועה , והכחול זה אדמה , מה זאת אומרת ? תודה

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים