עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אהלן. אני רוצה לעשות אוברקלוק ל- AMD 3000 Venice שלי. הדבר היחיד שמעכב זה שהזכרונות גם עלולים לבצע OC, דבר שאני לא מעוניין בו. הלוח שלי הוא Gigabyte GA-K8NF-9, חיפשתי וחיפשתי ב-BIOS לא מצאתי שם את היחס בין המעבד לזכרונות. מישהו יודע מה היחס בין המעבד 3000 לזכרונות GeIL DDR 400 1 ג'יגה? ובכלל, איפה אמור להיות כתוב היחס שלהם בביוס הספציפי הזה?

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by asafgolan,

מעולם לא ביצעתי אוברקלוק ואני מעוניין להתחיל. המערכת שלי היא: Q6600+TUNIQ TOWER gigabyte p35-ds3l 2X1GB 800MHZ OCZ CL5 liberty 400w מה עלי לעשות לפני האוברקלוק? איך אני עושה בכלל את האוברקלוק? לאיזה תדר אני צפוי להגיע? כמו כן, יש לי מין כפתור מאחורי המחשב שנראה לי שקובע את מהירות המאוורר של הTUNIQ. כרגע הוא מסובב טיפה אחרי האמצע. האם מומלץ להעלות אותו למקסימום.

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by uvs1984,

שלום לכולם לאחרונה המאווררים במארז התחילו לזייף ומתחילים להרעיש ללא סיבה מיוחדת (כשהמחשב במנוחה למשל), פתחתי את המארז וניקית מאבק ושמנתי את המאווררים מה שעזר לכמה ימים ואז הם חזרו להרעיש כל אחד בזמן שונה. הייתי מעוניים לקבל המלצה על זוג מאווררים שקטים שיחליפו אותם, השקט מאוד חשוב לי כי המחשב נמצא בחדר השינה שלי אין לי תקציב מוגדר אבל אני גמיש ומוכן לשלם עבור משהו טוב אם אפשר על המלצה מהחנות של אייבורי זה יהיה הכי טוב כי הם הכי קרובים אלי במקום מגורי תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by original,

אני לפני רכישת מחשב, כשהדבר האחרון שנשאר לי להחליט עליו זה על הקירור למעבד. קראתי שהקירורי BOX שבאים עם המעבדים טובים מאשר הקירורים בדור הקודם, ואף ניתן להגיע איתם לOC של 4.3GHZ, כך שחשבתי להסתפק בקירור הBOX, אך בדיון שפתחתי כאן http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=487850 נאמר לי שקירורי הBOX גרועים כמו בדור הקודם, ויש צורך בקירור ייעודי. בעקבות דיון כאן בפורום http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=470584.0 חשבתי ללכת על katana 3, אך בדיון שפתחתי דווקא המליצו על FREEZER 7 PRO REV2 או TX3. מכיוון שאני רוצה מחשב שקט ואף מתכנן OC בעתיד, מה דעתכם? ללכת על הקירור BOX או על קירור ייעודי-ואם כן איזה?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by dadzik,

יש לי את המעבד הזה בערך 3 שנים, יציב מאוד (שווה מאוד את המחיר עד היום), הריץ לי מלא דברים ללא בעיה. אך בזמן האחרון נוצרה בעיה, אותה אני מרגיש לרוב במשחקי FPS התחממות יתר של המעבד (והיא גם גורמת לי לדרופים ב-FPS במשחקים). באיידל המעבד עומד על 45C בזמן משחק הוא בין 78 ל-85! זה רע מאוד כמו שאפשר לראות, אני משתמש באותו המאוורר מאז שהמעבד נקנה (מאוורר הסטוק של AMD), ויכול להיות מצב שהמשחה תרמית שיש לי לא טובה? כי לא נדמה לי שהיא עוזרת בכלל בטמפרטורות. בכל מקרה אני צריך פתרון לעניין הזה (תתחשבו בכך שיש לי מארז Antec 200, כך שהוא לא מאוד רחב). חשבתי בכיוון של Noctua NH-L12, יש למישהו הצעות? אם צריך תמונות ודוגמאות אני אוכל להעלות. תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by spatz,

יכול להיות שהיא מזייפת? פשוט כולם פה אומרים שהיא מדוייקת אז גם אני התחלתי להאמין בזה, אבל כרגע אני מפקפק... התקנתי כל מיני תוכנות למדוד טמפ' מעבד, וכולם אומרות שהוא 32 מעלות ב-idle והלוח ב-28, אבל רק mbm אומרת שהמעבד ב-48 והלוח ב-28. יכול להיות? קשה לי להאמין שכל התוכנות שבדקתי מזייפות ורק mbm צודקת...

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by elyaz,

התחלתי לעשות אוברקלוק לכרטיס המסך ע"פ המדריך שיש באתר. כאשר שיניתי רק את התדירות של הGPU לא הצלחתי לעבור את ה 680 MHz כאשר אני רואה שאחרים מגיעים לתוצאות גבוהות יותר לפני שינוי מתחים (נראה לי). בזיכרון הגעתי ל 1070 MHz. כאשר אני עושה את שני התוצאות ביחד ובודק יש לי אלפי שגיאות ב OCCT. את ההמהרה ביצעתי בעזרת RivaTuner מה אני לא עושה נכון? הכרטיס שלי: sapphire HD4850 512MB לוח אם :gigabyte ep43 ds3l תודה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by K0sTa,

טוב אז צץ לי רעיון בראש ואני רוצה שתעזרו לי להבין אם זה ממשי או פנטזי זה הולך ככה: לוקחים את כל המחשב מפרקים אותו לחלקים ומרכיבים אותו בתוך אקווריום..ממלאים את האקווריום במים מזוקקים, למי שלא יודע מים מזוקקים אינם מולכים מים כי אינם מכילים מלחים ושאר ירקות כמו במים מהברז וכך בעצם נמנע קצר חשמלי... לאחר שהמחשב נמצא בתוך המים המזוקקים לוקחים את האקוויריום שבתוכו המחשב ושמים אותו בתוך המקרר כדי למנוע התחממות של המים.. מה דעתכם ? הגיוני או בידיוני ? האם מישהו בעולם כבר עשה משהו דומה ?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. טוב לאחר כל הבעיות של בקירור מצאתי דרך לסדר הכל בו נגיד דרך מיוחדת משהו! לאחר תיסכול רב התיעצתי עם אבי שהוא מהנדס אלק הרבה יותר בכיר ממני (רק 30 שנה ניסיון לעומת שנתיים שלי),אמרתי אבא מה אני עושה אין לנו בבית סיליקון גריז למעבד? אז הוא אמר טוב תראה אפשר לשים וזלין על ההיט סינק ולחבר חזרה והכל יהיה בסדר .... אמרתי אני מוכן לניסוי אבל אם אנחנו שורפים מעבד הלך לי 1500 ש"ח (AMD XP2100 זה מה שאני יקנה ) הוא ענה שהכל יהיה בסדר. הלכתי וחיפשתי בבית וזלין בצורת משחה ולא מצעתי הייתי ממש מעוצבן,טוב עוברת עוד חצי שעה ואבי מגיע עם שפורפרת של קרם NIVEA לגוף !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אמרתי לו שזה ממש לא נראה לי, לא עזר כלום מרחנו את ההיטסינק והפעלתי את המחשב (אני מזכיר קודם בהפעלה ללא עו…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by simla101,

קיים?

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by dorosh,

הי חברים. אז כמו שהכותרת כבר מספרת ישנם 2 דגמים שאני מתעניין בהם למחשב של אחי, שניהם של חברת corasir אבל 2 דגמים שונים: הראשון הוא h150i pro ושהני הוא h150i pro xt ניסיתי לחפש מידע באינטרנט וההבדל הבולט שמצאתי היה שבדגם אחד יש הגבלה של ה rpm של המאווררים ובשני אין. אבל, מצאתי גם איזכור לכך שיש שוני במשאבת מים ולכן אני פונה אליכם. מישהו מכיר לעומק את הקירור וההבדל בין הסוגים? יש פרטים נוספים שיש בהם שוני? אשמח שמישהו ישפוך אור על העניין. תודה!

12. Started by The_Byter,

מיכל + משאבה, פיתרון מעולה וסקסי. גופי קרור יפיפיים לזיכרונות של הכרטיס מסך. הבלוק של EK ל260 השני שלי. הכרטיס לפני. בלי המאווררים. מתפשט... ערום ! מוכן לבלוק. עבודת נמלים הפדים הטרמים האלה, לחתוך ולהניח - חתיכת עבודה. מורכב הRX360 של XSPC הסתבר ששני הכרטיסים לא יכולים לשבת בSLI במרחק חריץ אחד ביניהם, בגלל המחברים, אז נוצר אילוץ להזיז את הכרטיס התחתון לסלוט השלישי -האחרון- מול אותו סלוט יש bracket בודד... על הכרטיס יש bracket כפול... אז יד ימיני dhob187 עשה לנו bracket מתאים מהbracket-ים שהגיעו עם המארז - אחלה עבודה - תודו ! את המיכל המדהים הזה מצאתי בחיפושים ברשת אחרי פיתרון טוב למשהו קומפקטי+משאבה+מיכל, הדבר הזה כמעט מושלם ! הוא…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by djelectric,

היי, אני מעוניין כבר הרבה זה לבצע OC למעבד שלי אבל אני לא מה הם הטמפ' המומלצות לי כרגע יש לי קירור מעפן בעליל לכן אני לא מצפה ליותר מדי אבל בכל זאת הייתי מעוניין לשפר ביצועים... (אני קונה אולטרה 120 אקסטרים בקרוב אז אנא, לא לשלוח הצעות לקניית קירור חדש) (הצעות למבחני ביצועים?) Core 2 Duo E4500 המעבד פועל ב 2.2GHZ 200 FSB מכפלה של 11 מהי טמפ' נורמאלית במצב IDLE? ומה ב FULL LOAD ? ומהי טמפ' נורמאלית של הליבות עצמן? אני משתמש כרגע במבחן ביצועים CPU של 3DMARK06 הזזתי את הFSB ל220 מה שנותן לי 2.42GHZ ציון בסטוק קלוק: 1900-1980 ציון באוברקלוק ראשון: 2140 עדכון: שיניתי את התדר ל2560 לא ביצעתי שום העלאת מטח ולא שיניתי מכפלה ציון: 2265

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. האם זה אמור להיות כל כך חם ?!?!?

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. היי, לי כרטיס מסך ATI Radeon X1950 Pro והחל מיום ראשון הוא בפסיק לעבוד. ביום ראשון התקנתי גוף קירור של Accelero S1 ומאז התצוגה מפסיקה כאשר Windows אמור להציג את המסך כניסה עם שם משתמש וסיסמא. אני רואה את ה BIOS וגם את מסך הטעינה של מערכת ההפעלה אבל לא ממשיך לראות משם. המחשב גם מפסיק לעבוד (Num Lock&Caps Lock) לא נדלקים ונכבים. אני מצליח לראות ולעבוד ב Safe Mose וב - VGA Mode. מערכת ההפעלה מזהה את הכרטיס מסך אבל תוכנת השליטה של הכרטיס: Catalyst Control Center טוענת שלא מותקן הדרייבר הנכון. הסרתי את התוכנה ואת הדרייבר, התקנתי את אותה גירסא של דרייבר שהייה מותקן (8.1) לי לפני שהוספית גוף קירור וגם את הגירסא האחרונה ועדיין כלום. מה אני עוד צריך לעשות? איך אני יכול לוודא ש…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by asafmanor,

אני מעוניין לעשות את המוד הראשון שלי ;D אני מתכוון לצבוע את המארז שלי באדום, אולי עם פס שחור. להוריד ולהדפיס את הסוס של פרארי ולהדפיס שבלונה עם חבר שלי שלהוריו יש חברה של שלטים... על אחת הדלתות "לחצוב" את הסוס ולכסות (?) עם פרספקט שקוף (או צבעוני - איפה קונים?). לשים לדים צבעוניים בפנים. תוצאה: משהו בסגנון של המארז של SEVEN ועכשיו שאלותיי: עם מה "לחצוב" את הסוס - ג'יגסו או מספרי פח? אולי עם ג'יגסו ולתקן עם מספרי פח? איפה קונים משוריות לג'יגסו - צריך אחת עדינה. איפה אני קונה לדים בסביבות לוד/רמלה/מודיעין/רעות-מכבים ואם אין אז בתל אביב? איזה לדים כדאי לשים בפנים? האם אולטרה הם סגולים ובאמת עושים אפקט של אולטרה? חשבתי בכיוון של כחול/סגול. האם כדאי לשים את הפרספקט? …

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by Speed Demon,

היי אנשים,קניתי מחשב חדש ביום חמישי,יום שישי הרכבתי אותו והיום,יום שבת שמתי ווינדוס והכל עובד טוב ויפה,המשחקים טסים כי המחשב שלקחתי חזק ואיכותי... אבל... נתקלתי בבעיה קטנה\גדולה שהמחשב מתחמם,ממש מרגישים את זה כשנוגעים בו,יש לי מארז של טרמאלטייק סופראנו עם מאווררים והכל וספק של טרמאלטייק 550W,למה הוא מתחמם? אם צריך להציג את המפרט של המחשב שלי תגידו. תודה.

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by The_Byter,

הרצות ראשונות: בלוק קרור: 60C- מעבד: 35C-

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by spinchicken,

אחת קצרה - מה שווה? ואיך מתקינים?

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. קניתי מערכת של XSPC ויש לי מספר שאלות בקשר לנוזל הקירור. צריך משהו חוץ ממים מזוקקים (אני מקבל עם הערכה גם killcoil נגד זיהום)? אני צריך להוסיף אנטיפריז או משהו מונפץ? עצות נוספות יהיו מקודמות בברכה.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by redead,

התושבת מבחינת הקירור היא כמו 775 או תושבת אחרת שכבר הייתה נתמכת? או בקיצור אם אני קונה אותו הוא בודאות יתאים לתושבת ולא משנה גם אם מדובר בפריט ישן שישב קצת זמן בחנות?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by superginiman,

יש את הSILENCER 3 שמותאם ל9800 PRO 256 ול 9800 XT האם הוא גם יתאים ל9800 PRO 128? כי לא בא לי לקנות את 1 שמתאים לרוב הרדאונים ושלא בא עם קירור זיכרון

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by swisaman,

שלום לכולם! יש לי את המעבד AMD PHENOM II 955 והגעתי איתו לOC יפה של 3.8GHZ עכשיו,אני צריך עזרה בהתייצבות על 4GHZ :\ Clock Ratio: x18 Nb Freq:x8 ]1484 FSB:212 HT Freq:1484 Mem Clock: 1333 cl9@cl7 CPU Vol:1.425 CPU NB VID:1.3750 NB/PCIe/PLL Vol:1.860v SB/HT Vol:1.240v NB Vol:1.260 Dram Vol:1.515v פרט המערכת: AMD Phenom II x4 955 3.2 GIGABYTE GA-790XT-USB3 Kingstone DDR3 1333MHz CL9 טמ"פ: 58 מאמץ מלא! אפשר למשוך ל4 אתם אומרים?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by danatg,

שלום, רכשתי מחשב נייד של לנובו עם מעבד i5-7200u שהנתונים שלו אמורים להיות 2.5Ghz-3.1Ghz . בפועל המעבד מראה על 2.5Ghz-2.7Ghz . נכנסתי לBIOS וגיליתי שלנובו ביטלו את הPERFORMANCE TAB . נכנסתי לSERVICES וגיליתי שINTEL TURBO BOOST לא נמצא בכלל ברשימה. מישהו יודע מה הסיפור ואיך ניתן לסדר את זה? תודה

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום למומחי הקירור והשקט, יש לי מחשב בן 4 שגדל עם הזמן... זה המפרט שלו: מארז HEC CompuCase 6AG1B ספק corsair CMPSU-450VX מעבד intel i3 530 2.93GHz קירור מעבד arctic freezer 7 pro 92 mm לוח אם Gigabyte_H55M_UD2H זכרון 8GB מארבעה DDR3 kingston kvr13n9s6/2 pc3-10600 שני כרטיסי מסך פאסיביים Gigabyte nvidia geforce 210 GV-N210SL-1GI 64bit דיסק מערכת הפעלה kingston SSDNow 120GB sv300s37a120g דיסק מידע Seagate Barracuda 500GB 7200RPM 16MB Cache st3500418as דיסק נוסף סתם יושב שם ולא מחובר צורב LG DVD מערכת הפעלה win7 64bit כרגע שני מסכים מחוברים, בשאיפה לגדול לארבעה בעתיד(מערכת מסחר להצגת גרפים). כך נראה המחשב מהצד כשהמארז פתוח: https://drive.google.com/file/d/0BzVK…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים