עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Kenny,

קבלו את זה http://www.vr-zone.com/guides/AMD/TBred/ תראו לאן הגיעו עם המעבד הזה @#@!

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by stalbetman,

החלון נעשה עם משורית.... את המאווררים חתכתי גם עם משורית.... ומסביב למאוררים החיצוניים והחלון עצמו מרחתי חומר נוזלי זוהר....

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלום, האם Scythe Mugen-2 מתאים למארז P182 ? הבנתי שהקירור דיי גבוה ולכן עלול לשלא להכנס בצורה חלקה. תודה

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by tttrrr888,

שלום אני מחפש קירור טוב למעבד 939 AMD 4800X2 אשמח לקבל כמה מילים על איכות הקירור

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. רציתי לדעת באיזה מצבים מעבד יכול להישרף\להפסיק לפעול תחת אוברקלוק? בבאס גבוה מדיי? במתח גבוה מדיי? או מהירות של המעבד גבוהה מדיי? אם למשל אני יקח AXP2100 + Epox 8RDA ואני יוריד מכפלה ויעלה FSB {בהנחה שמה שאני אקבל זה 0.13M} ל-200Mhz ובסוף אני יקבל את אותה המהירות שיש למכפלה גבוהה יותר ו-FSB נמוך יותר, צריך להוסיף מתח או שיש סיכוי שהמעבד ישרף בלי המתח או שרק המחשב יקרוס? אני שואל כי אני מזמין את המחשב כולל המסך והציוד ההקפי דרך האינטרנט אז אם המעבד ילך קביני זו קצת בעיה. תודה מראש.

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by DDgeva,

קניתי את ערכת ה4 מאוורים של TT [A2003], ומאוורר לכרטיס מסך Zlaman VF900 Cu. כמה פה הפחידו אותי שהמאווררים ירעישו וכו'.. קיצור, קניתי התקנתי שני מאווררים במארז (אחד 80מ"מ מאחורה שמכניס אוויר, אחד 120מ"מ מהצד שמוציא), אכניס עוד 80מ"מ בקרוב, והתקנתי 120מ"מ מחוץ למחשב (על השולחן שלי), ל"קירור עצמי".. חחח יצא שווה ביותר. אני לא שומע שום רעש. נקודה. אפילו לא מהמאוורר שליד יד ימין שלי (זה שבחוץ). אגב, אני מכין לו מעמד בקרוב.. שלא יפול.. יש המלצות\עצות? הכרטיס, במקום מה שהוא היה קודם (48-55 במצב רגיל, 55-60 בשימוש "גרפי" בווינדווס, 75-85 בזמן משחק כבד), רץ עכשיו על טמפרטורות שמדהימות אותי. 39-42 במצב רגיל, 40-45 בשימוש גרפי בווינדווס, ולא עובר את הפאקינג 55 בTES4: Oblivion, המשחק…

• 32 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. המחשב מכיל ארבעה מאווררים:בספק,במעבד,בכרטיס מסך ובגב המארז. ניתקתי אותם לסירוגין ע"מ לבדוק מי מרעיש יותר ומי מרעיש פחות, ובכן שכל המאוררים היו מנותקים מלבד הספק היה שקט מאוד מספק. לגבי שלושת האחרים הם מרעישים בערך באותה המידה-אבל שלושתם ביחד זה סיוט ממש. בינתיים גם ניתקתי את האוורור לכרטיס מסך-ממילא אני לא משחק וגם את זה שבמארז.אבל גם אז המאוורר של המעבד די מפיק רעש, אמנם לא כמו שלושתם אבל עדיין לא מספק.תודה רבה ושבת שלום!

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. זה המפרט שלי http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=488659.10 (בהודעה ציינתי מטעמי נוחות רק זיכרון, לוח אם ומעבד) ניתן לראות הדרישות המלאות שלי מהמפרט, אך השילוש הוא החלק הכי חשוב לי במקסימום אני יוריד מהדברים האחרים (SSD). אז ככה שניתן לשנות ולהעלות את הדרישה הכספית (אבל לא ביותר מ-200~300 ש"ח). אבקש חוות דעת: Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box, יחידות 1 ₪1068 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2329 Gigabyte GA-P67A-UD3 P67 CHIPSET, יחידות 1 ₪701 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2256 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪223 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1921 האם אחד המרכבים …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by LiranUdi,

היי. האם תוכלו להמליץ לי על קירור לכ.מסך? GeForce 9400GT 1GB במנוחה הוא 60~70 לרוב 65 כשאני משחק [MW2 למשל] הטמפרטורה מגיעה ל85. ואז מתחילות הבעיות, LOW FPS. אין לכ.מסך מאוורר יש רק ברזל שחור כזה מתחת לכ.מסך.. אז אני צריך מאוורר לכ.מסך אבל לא יותר מידי יקר מכיוון שאני חוסך למחשב חדש.. תודה .

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by almor12,

אני עובד עכשיו על פרויקט חדש, אני בונה מארז HTPC קטן וקומפקטי שכנראה יתלה על הטלוויזיה. כרגע אני מחפש קירור שקט וקטן שיהיה על המעבד. יצא לי לקרוא כמה ביקורות על הBIG SHURIKAN של SCYTHE , עושה רושם שהוא שקט אבל הוא גדול יחסית. דבר נוסף ראיתי את הNUCTUA ואת הSCYTHE KOZUKI אבל לא כתוב עליהם הרבה לגבי גודל וגובה. המארז שאני בונה בסה"כ יהיה בגודל של 17X17 וגובה של 9 ס"מ, ככה שאני מוגבל יחסית. דבר נוסף אני גם מחפש קירור למארז עצמו, חשבתי על שניים כאלה http://ksp.co.il/?select=.1066..39..186..176.&list=1&sort=2&glist=1&uin=13202&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 בחלקו העליון והתחתון של המארז יהיו צלעות קירור שפורקו משני מאווררים של AC. המפרט …

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. כמו שאתם רואים אלו הטמפרטורות במנוחה. אולי יש לי אבק אבל אין לי כח לנקות בינתיים, הטמפרטורה מסכנת את המעבד בעבודה של זמן ממושך? אני כבר הרבה זמן ככה זה מסוכן? מפרט בצד.

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום לכולם ברשותי עומד להיות מארז CoolerMaster 690 ii. המארז מגיע עם מאוורר 140mm מקדימה, 120mm מאחור ועוד 140mm מלמעלה. הייתי מעוניין להוסיף מאוורר נוסף שיכניס אויר לטובת קירור כרטיס המסך והמעבד, והפיכת הלחץ במארז לחיובי. האפשרויות הן האם להוסיף מאוורר 120mm ברצפת המארז ליד הספק, או להוסיף 140mm בדלת המארז. למאוורר 120mm יש מסנן אבק שמגיע בתחתית המארז. כמו כן האויר הקר ביותר בחדר נמצא למטה. בנוסף גם המיקום שלו הוא מיקום שקט יותר בתחתית המארז מאשר קרוב לדלת, וצורת המיקום שלו היא כך שהוא יזרוק אויר קר ישירות לקירור כרטיס המסך שיונק אויר. החיסרון שאולי יש הוא שאולי בתחתית המארז אין יותר מידי "מקום" ליניקת אויר, אבל זה לא נראה לי משמעותי. מצד שני מאוורר ה-140mm יכול לדחוף י…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by shaul,

יש לי AXP 2000+ NFORCE 2 LEADTEK וזיכרון 256 3200 של סמסונג עכשיו השאלה היא אם, עם מעבד בטמפרטורה של 49 ומאוור של AMD המחשב שלי יחזיק מעמד אם אני אעלה את הFSB ל166

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום לכולם... יש לי כרגע מארז מידי ג'נרי בעל ספק כוח ג'נרי של 250W אני רוצה להחליף לאנרמקס (FS-710( לכן יש לי 2 שאלות: א. האם לוח אם של פנטיום 3 (Aopen ax3s) יתאים למארז החדש שלי? ב. האם הספק כח יתאים? החוטים יגיעו וכו'.. ג. האם הספק כח של אנרמקס שמוכרים עם המארז יתאים לפנטיום 3? עריכה: אני בסוף כנראה אחליף לציפטק ax-10 ... תענו על השאלות בבקשה עם התיחסות למארז הנ"ל

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. הורדתי תוכנה בשםhardware sensors monitor ומשהו מוזר התוכנה לא מזהה את החיישן שנמצא על הלוח אם ומראה כאילו יש לי שני מעבדים איזה מהם זה הלוח אם!? ??? וגם יש לי שתי הארדיסקים שרק חיישן של אחד מהם התוכנה מזהה אם זה חשוב אז ההארדיסקים הם 1 wd 60 gb 7200 8mb buffer 2 seagate 40 gb 7200 יכול להיות שלאחד מהם אין חיישן טמפ'? תמונה שווה יותר מאלף מילים :

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. בס"ד שלום רב אני צריך עזרה בבקשה אני מתלבט האם לקנות את הגוף קירור הזה CoolerMaster Hyper N520 - למעבד Core I 7 (LGA 1155 או Scythe דגם Katana 3 SCKTN3000I למעבד CORE I7 LGA1155 ! מחכה לתשובה תודה לכל העוזרים !

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by Jenia24,

שלום, אני כרגע בתהליכי OC למעבד שלי: 4000X2 כרגע הצלחתי להגיע איתו לFSB של 250 שזה 2600mhz~, הורדתי את תדר הזיכרונות ל533 (במקור 800). והעלתי את המתח מ3 ל3.5 ואני מבצע בדיקות של חצי שעה בתוכנה של OCCT, בהגדרות של Medium Data Set, ו Normal ב-Priority. המעבד בשיא המאמץ מגיע ל65-67 מעלות. כרגע הכל יציב ומתפקד מצוין ויש לי כמה שאלות לגבי המשך הדרך. 1.אני מבין ש65 מעלות זה כבר ממש חם בשביל המעבד, האם כדאי להמשיך ולדחוף?, והאם משחה טרמית יכולה לעשות הבדל משמעותי? 2.האם ההגדרות שלי בOCCT הם בסדר? וכמה זמן מומלץ להריץ את הבדיקה הסופית כדי לוודא סופית שה-OC יציב? 3.מה בדיוק עושה ה-HT Link וכל מה שקשור לHT במעבד. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Torn,

שלום לכולם, אתמול הרכבתי את המחשב החדש שלי, את המחשב הרכבתי ממעבד I7 930 + טריפל צ'אנל DDR3 1600. הקירור שאותו שמתי על המעבד הוא - Arctic Cooling Freezer XTREME לפי ביקורות שקראתי הוא לא מדהים בביצועים (קניתי אותו כי הוא היה זול, וכי אני לא מתכנן אוברקלוק). הקירור הגיע עם משחה טרמית MX2, שאמורה להיות מאוד איכותית את קריאת הטמפ' אני עושה באמצעות EVEREST, התוכנה נותנת לי 5 קריאות שונות של המעבד, קריאה אחת למעבד עצמו ועוד 4 קריאות לכל אחת מהליבות. הקריאה של המעבד עצמו בתחום הסביר, מדובר על מקסימות 58 מעלות במאמץ מלא של חצי שעה. אך הקריאה של שאר הליבות לא משהו בכלל, הליבות יכולות להגיע ל78 מעלות במאמץ. רציתי לדעת אם זה תקין ? יכול להיות שמה שחשוב זאת הקריאה הכוללת…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by boss,

תקציב לא חשוב. אני מחפש קירור מעולה ,אני חושב על Corsair Water Cooling H50 מספיק? בשביל מעבד 920 או 860 כי בקרוב אקניה במחשב חדש. תודה

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. ערכתי כי חבל לפתוח אשכול חדש הבנתי את הקטע של הפלטייה ירדתי מזה גם קראתי שמצד אחד היא קרה אבל מהצד השני היא פולטת חום אדיר שקשה לסילוק חשבתי להכין לדוד שלי מאוורר עם צלעות נחושת משהו כזה לקחת מאוורר 80M רגיל לחתוך לו את המסגרת להדביק על הליבה את הסנפירים ומעל לשים את המאוורר זה יעבוד ? אפשרי לעשות כזה דבר ?

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by shainov,

שלום לכולם, רציתי להתחיל לעשות OC למערכת HTPC שלי: מפרט: *CORE I3 530 *GIGABYTE H55M-UD2H *OCZ PLATINUM 1333MHHZ *OCZ 550W FATALITY PSU רציתי לשאול לגבי העלאת מתחים למעבד ולהגיע לOC של 3.520 ו1600MHZ לזיכרונות.הקירור שלי הינו glacialtech igloo והמארז הינו TT 103 עם מאוורר 120 מכניס ו2 70 מ"מ מוציאים. טמפ' מעבד במנוחה ֹSTOCK :25 מאמץ : 36 מעלות כדי להגיע לתדר הנ"ל איזה מתח מומלץ למעבד/זיכרונות והאם צריך לשענות עוד דברים (כמו קיבוע SPD וכו') תודה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Jar with me,

שלום הוצאתי את המאוורר של הספק הישן שלי (לפנטיום 133) במטרה לשלב אותו במחשב הנוכחי שלי (פנטיום 3 550) , אבל אני לא יודע איך מחברים אותו למחשב. שמעתי שאפשר לחבר אותו או ללוח אם או לספק , נראה לי שלחבר אותו ללוח אם זה יותר קל . מישהו יודע איך לחבר אותו ללוח אם (או לספק)? אני רק יודע שמהמאוור יוצאים 2 חוטים , אחד חכול ואחד אדום , שניהם מתחברים בסוף למעין פלסטיק לבן עם 2 חורים . ומה זה אדמה? אמרו לי שהחוט האדום זה המתח אם אני לא טועה , והכחול זה אדמה , מה זאת אומרת ? תודה

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by The-Q,

אם למישהו ישנו אתר בעל מספרים סידוריים של צ'יפים אלקטורניים ופעולתם אשמח לקבל לינק לאתר כזה. :saint: תודה! ;D

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  24. Started by rubus,

שלום לכולם, אני מתעניין בנושא הקירור למעבד, וקיוויתי שאולי תוכלו לעזור לי עם מס' שאלות. במחשב המיועד למשחקים, אני נתקל בדעות חלוקות לגבי איזה קירור כדאי להצמיד למעבדי i5 או i7 - קירור intel שמגיע עם המעבד בגרסאות BOX (או לחלופין קניית קירור 95W של אינטל למעבד tray) או קירור צד-שלישי של באזור ה 120 ש"ח כמו Arctic 7 pro או cooler master tx3 evo, כמו שאני רואה שממליצים פה בפורום מפרטי מחשב הרבה פעמים... נראה שרוב הדעות בפורומים שונים שאני נתקל בהם הם שקירור סטוק מספיק לכל שימוש כל עוד לא מבוצע OC. השאלה שלי היא: האם זה נכון? האם בארץ יש צורך בקירור חזק יותר בגלל אקלים חם? האם מעבד שרץ בטמפרטורה נמוכה יותר, הוא בעל פחות סיכון להינזק בהכרח, או שההבדל גם ככה לא משנה? האם למ…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by dorosh,

הי חברים. אז כמו שהכותרת כבר מספרת ישנם 2 דגמים שאני מתעניין בהם למחשב של אחי, שניהם של חברת corasir אבל 2 דגמים שונים: הראשון הוא h150i pro ושהני הוא h150i pro xt ניסיתי לחפש מידע באינטרנט וההבדל הבולט שמצאתי היה שבדגם אחד יש הגבלה של ה rpm של המאווררים ובשני אין. אבל, מצאתי גם איזכור לכך שיש שוני במשאבת מים ולכן אני פונה אליכם. מישהו מכיר לעומק את הקירור וההבדל בין הסוגים? יש פרטים נוספים שיש בהם שוני? אשמח שמישהו ישפוך אור על העניין. תודה!

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.