עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי קניתי מחשב חדש עם C2D E4300 ולוח אם 965P-S3 של GYGABYTE יש אפשרות לעשות אוברקלוקינג בלי להיכנס לכל המונחים האלה (שאני לא מבין אותם)? המערכת שלי: מעבד: C2D E4300 לוח אם: 965P-S3 זכרונות 1GB X2 667 MHz כ"מ: 8800GTS 320MB OC ספק כח: ENERMAX LIBERTY 400 מארז: GYGABYTE Tryton חיישנים של המחשב: (EVEREST) Temperatures: Motherboard 24 °C (75 °F) Aux 42 °C (108 °F) GPU 55 °C (131 °F) Cooling Fans: CPU 1507 RPM Chassis 6618 RPM Voltage Values: CPU Core 1.28 V +2.5 V 1.82 V +3.3 V 3.36 V +5 V 4.97 V +5 V Standby 5.13 V VBAT Battery 3.09 V אולי יש פה מישהו עם מערכת דומה שאני פשוט אוכל לשים הגדרות כמו שלו? (או שזה לא עובד ככה...) …

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום רב, במארז שלי המאווררים כבר עושים יותר מדי רעש.....יותר סטטי ושימון לא עוזר. אני אשמח להחליפם - אם אפשר הצעה למאווררים של 120 ו140 MM ההכי שקטים שאפשר לרכוש ? (וכמובן שיועילו גם)

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by FatherBoard,

הורדתי את התוכנה בהמלצתכם, אבל התוכנה משוגעת לגמרי. קודם כל, היא מראה לי טמפרטורות מטומטמות כמו 170- מעלות (מתחת לאפס) וכלה ב-90 מעלות חום בלתי אפשריות. ניסיתי לשנות את הגדרות החיישנים אבל זה לא עוזר. (כאילו דהה, אני לא גר לא באנטרטיקה ולא על השמש). חוץ מזה, שמכל שלושת המאווררים שלי, היא מזהה רק אחד, וגם זה רק ע"י חיישן מסכן אחד. כל שאר החיישנים בכלל לא עובדים. ולסיום, בכלל לא מצאתי שום אפשרות לשינוי מהירות המאוורר. (לוח המדדים של זה הוא סתם חתיכה לבנה עם שעונים כמו במכונית). ??? :AR15: הקיצר, השתגעתי לגמרי מהתוכנה הזאת. אנא הסבירו לי למה כל הבלבול הזה קורה?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by eyal107,

הזמנתי את הקרטיס הזה ואני מעונין לדעת? א. אך הקרור שלו ועד כמה הוא טוב? ב. OC-של בעלי נסיון כמה ניתן? ג. האם ניתן וכיצד להעלות מתח לכרטיס בביוס של הכרטיס? תודה רבה.

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. רציתי לדעת איזה קירור עדיף למפרט הזה: האם SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm או THERMALTAKE V1 FOR AMD&INTEL S462/478/754/775/939/AM2 : CL-P0401 זה המפרט: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.0GHz(E4400) 800MHz/FSB 2MB- BOX לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L כרטיס מסך: SPARKLE PCI-EX GeForce 8800GTS CALIBRE OVERCLOCK 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL דיסק קשיח: WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 מארז: NZXT APOLLO w/o PS SILVER ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ה-OC שאני מכנן להגיע אליו הוא לפחות 3.0 ג'יגה הרץ אז מה יותר כדאי לי ?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by shloosh,

האם טמפ של 48-51 מעלות היא סבירה למעבד i5 760 ? אל תשכחו שמדובר בקיץ החם הזה... המעבד באוברקלוק קטן מ-2.8 ל 3.1 והזכרונות מ1333 ל- 1470 במאמץ מגיע ל62-65 , ויש לומר שהמחשב לא נמצא כמעט במאמץ... אני רק גולש וקצת מוזיקה ,ופה ושם סרטים. ועוד משהו... מאיזה חנות אני יכול להזמין קירור לסטיקים של קינגסטון שיש לי?? הם לא זכרונות שמיועדים לאוברקלוק,ואני קצת מפחד עליהם... בינתיים המחשב עובד טוב ואפילו לא העליתי מתח למעבד ולזכרונות... מה שמגביל באוברקלוק לזיכרון זה בעצם הטמפ'? אם הטמפ' טובה והזיכרון יציב אז הכל בסדר? מה כדאי לקנות? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by b3ta0,

שלום אני מחפש אחר פתרונות קירור למעבד מרובע ליבות, דגם Q6600, קירורים הקיימים בארץ (או שצריכים להגיע). אם יש כמה אפשרויות, אם אפשר לדרג כל אחד לפי יעילות וכו עריכה: קירור אויר בלבד, אין הגבלת תקציב. תודה.

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by shlomid,

אז ככה: קראת בהרבה מקומות שאת ה- 9800 לא פרו של ג'יגהקיוב ניתן להמהרה בקלות למהירויות ליבה וזיכרון של 9800 פרו ואף מעבר לכך, אבל צרך לשים לב שהזיכרון יהיה של חברת אינפאון. מישהו יודע איפה בארץ ניתן למצוא כרטיס עם הזיכרונות הללו? הכרטיס של הרקולס ה- 9800 לא פרו- לא מצאתי שום נתון כל יכולות ה- OC שלו, מאידך הוא בנוי טוב יותר מהג'יגבקיוב , ויש לו קירור לזיכרונות, אבל לא מצאתי באף מקום איזה סוג זיכרונות אלו ומה יכולות ה- OC של הגרטיס הזה? בלי קשר מישהו יודע מה יכולות ה- OC של 9800 פרו של ג'יגב קיוב? תודה מראש

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. אהלן. אני רוצה לעשות אוברקלוק ל- AMD 3000 Venice שלי. הדבר היחיד שמעכב זה שהזכרונות גם עלולים לבצע OC, דבר שאני לא מעוניין בו. הלוח שלי הוא Gigabyte GA-K8NF-9, חיפשתי וחיפשתי ב-BIOS לא מצאתי שם את היחס בין המעבד לזכרונות. מישהו יודע מה היחס בין המעבד 3000 לזכרונות GeIL DDR 400 1 ג'יגה? ובכלל, איפה אמור להיות כתוב היחס שלהם בביוס הספציפי הזה?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. כמו שאתם רואים אלו הטמפרטורות במנוחה. אולי יש לי אבק אבל אין לי כח לנקות בינתיים, הטמפרטורה מסכנת את המעבד בעבודה של זמן ממושך? אני כבר הרבה זמן ככה זה מסוכן? מפרט בצד.

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Sooki,

היי, קניתי מחשב חדש לא מזמן. עקב כך שבמחשב הקודם היו לי תמיד בעיות חימום החלטתי להשקיע יותר בקירור התקנתי גוף קירור ו-3 מאווררים נוספים במארז. אבל עכשיו הבעיה שלי היא שהמחשב שלי פשוט הפך לשואב אבק! הפתחים של המאווררים במארז פשוט מפוצצים באבק, המארז מבפנים מלא בגושים של אבק. ניסיתי לנקות את המארז בעזרת בקבוקי לחץ האוויר האלו אבל אחרי שבוע המצב חזר לקדמותו. יש מה לעשות בעניין? עצות? אני מניח שאני לא היחיד בעולם שזה קרה לו (אפילו שלא מצאתי פיתרון בחיפוש) תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. המחשב מכיל ארבעה מאווררים:בספק,במעבד,בכרטיס מסך ובגב המארז. ניתקתי אותם לסירוגין ע"מ לבדוק מי מרעיש יותר ומי מרעיש פחות, ובכן שכל המאוררים היו מנותקים מלבד הספק היה שקט מאוד מספק. לגבי שלושת האחרים הם מרעישים בערך באותה המידה-אבל שלושתם ביחד זה סיוט ממש. בינתיים גם ניתקתי את האוורור לכרטיס מסך-ממילא אני לא משחק וגם את זה שבמארז.אבל גם אז המאוורר של המעבד די מפיק רעש, אמנם לא כמו שלושתם אבל עדיין לא מספק.תודה רבה ושבת שלום!

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by lipa,

אבל לקנייה בארץ (היה פה דיונים עם כל מיני שמות ולא מצאתי איפה אפשר לקנות אותם) שייתן מקסימום ביצועים במינימום רעש

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. צריך קירור לOC מי בא אחרי טוניק BT VX?? אם הייתי יודע הייתי קונה שנים לפני כמה חודשים...

• 27 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום, יש לי לוח Ma78GM-S2H, של Gigabyte. בגרסה הראשונה שלהם (rev 1.0) הלוחות הגיעו עם heatsink קטנטן ל-northbridge, מה שמוביל לטמפ' קיצוניות (80-110 מעלות צלזיוס). יתכן שגם מעורב חיישן טמפ' דפוק (בכל הלוחות, לא רק בשלי) אבל כך או כך הרכיב אכן רותח, ומוביל לכיבוי המחשב. אני מעוניין להחליף את הקירור שלו. אופציות שחשבתי עליהן ואשמח לשמוע את דעתכם: Thermalright HR-05 (כ-100 ש"ח) יחד עם מאוורר 80 מ"מ כלשהו. סה"כ כ- 150 ש"ח. Thermaltake Extreme Spirit II (ידוע גם בתור CL-C0034) שכבר כולל מאוורר 40 מ"מ. עלות כ-90 ש"ח. הבדלי המחר זעירים ושוליים מבחינתי, ואני מעוניין בקירור טוב של הגשר. יתר הרכיבים מקוררים כראוי ומפגינים טמפ' נורמליות. אשמח לשמוע עצות/רעיונות. תודה!

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by kotvana,

קרתה לי תקלה עגומה כשניסיתי להוציא את הקירור למעבד AMD 3000+ על תושבת 939. הפינים התעקמו וכשניסיתי לישר אותם אחד מהם נשבר. מדובר בפין בשורה החיצונית ביותר בסוף השורה. הצלחתי ליישר את כולם, עם מברג והכנסתי בחזרה וזה יושב הרמטי. השאלה שלי היא - האם זה בטוח לנסות להפעיל את המחשב עם המעבד הזה, או שהלוח ישרף?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום לכולם, בלוח ה-Gigabyte GA-7N400-L שברשותי ישנה אפשרות לקבוע בג'מפרים את המכפיל וכמובן לשנות ב-BIOS את ה-FSB. אם ברשותי מעבד AMD Athlon 2000+ שעובד ב: 12.5 x 133Mhz = 1674Mhz האם ע"י אני יכול להפוך אותו ל: 10 x 166Mhz = 1660Mhz תודה לכל העונים.

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. טוב אז לכבוד האביב והשרבים המתקרבים החלטתי להקדים תרופה למכה שהולכת לבוא עלי. כמו שאתם יכולים לראות מהמפרט שלי יש לי מספיק רכיבים שאוהבים לחמם (באמצא החורף אחרי משחק של FAR CRY 2 אפשר היה לחמם ביצה על הכרטיס מסך :-\) הבעיה העיקרית היא שהמחשב יושב ליד הרגליים שלי במין מקום שדי חסום לאוויר. והיום תודות לשרב פשוט נשבר לי והחלטתי שאני חייב למצוא פיתרון קירור שיוריד ממני את החום (ואולי גם יוריד את רמת הרעש) אחרי ההקדמה הקצרה באה הבקשה להמלצה למערכת קירור מים טוב(עם מחשבה לOC בעתיד הקרוב) הדרישה היחידה שלי מהמערכת (חוץ מקירור טוב, ושקט) הוא שלא יהיו חלקים מחוץ למארץ, שהכול ישב במקום של הכונני ה5.25 (משהו כמו הBigWater 760is) אני בכוונה לא מגדיר מחיר(יש אפשרות להביא מארה"ב דברי…

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by שורטי,

יש לי שאלה ישאיזה שהוא חומר שקל להשיג והוא מפזר חום טוב ואני יוכל לחבר אותו לחלקים במחשב? אם כן איפה אני יכול להשיג אותו?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום לכולם ושלום ל taotao שעזר לי באשכול הקודם שלי פה אז ככה אני מצליח לבצע OC עד 2.67GHZ כשאני עולה בביוס מעל המהירות הזו משום מה המחשב לפעמים מחזיר אותי לסטוק של המחשב ואין לי מושג למה. הטמ'פ של המעבד בסביבות ה 50-60 מעלות במאמץ כך שזה לא נראה לי הסיבה . בזיכרונות לבנתיים לא נגעתי בגלל שהיה פעם אחת שהמחשב נפל בגללם. זמן בדיקה בתוכנה S&M 30 דקות וגם בתוכנה OCCT הכול נרשם כעבר ויציב. לפעמים התוכנה S&M מפסיקה להגיב אינני יודע למה אולי בגלל שבהפעלת התוכנה יש הודעה שדריבר חסר אם יש למישהו פיטרון לזה יבורך ומי שיכול לעזור תבוא עליו ברכה. בברכה ארז

• 29 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום לכולם... יש לי כרגע מארז מידי ג'נרי בעל ספק כוח ג'נרי של 250W אני רוצה להחליף לאנרמקס (FS-710( לכן יש לי 2 שאלות: א. האם לוח אם של פנטיום 3 (Aopen ax3s) יתאים למארז החדש שלי? ב. האם הספק כח יתאים? החוטים יגיעו וכו'.. ג. האם הספק כח של אנרמקס שמוכרים עם המארז יתאים לפנטיום 3? עריכה: אני בסוף כנראה אחליף לציפטק ax-10 ... תענו על השאלות בבקשה עם התיחסות למארז הנ"ל

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by arkadur,

אנ שוקל לשים במע' קירור מים שלי - שמן האם זה כדאי? (מבחינת ביצועים), והאם זה מתאים לרכיבים? (לדוג'- האם המשאבה "תצליח" להזרים את הנוזל) ועוד יתרון - הוא לא מוליך..

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. היי חבר'ס.. כרגע הגיע אלי המשלוח מFOXPC קירור לכ.מסך Thermalright HR-03 Plus ל8800GTS הקירור קצת כבד ונראה מדהים התמונות.. הנה הגיע המשלוח- http://img140.imageshack.us/img140/3947/p5153666yy3.jpg הקירור... http://img140.imageshack.us/img140/4895/p5153667sr9.jpg המשך--- http://img140.imageshack.us/img140/3810/p5153669tp0.jpg הכרטיס EVGA 8800GTS 320MB KO ACS3 http://img380.imageshack.us/img380/1429/p5153674it3.jpg הפירוק של נחושת ..ולדעתי שEVGA סתאם שמו בשביל ליופי http://img380.imageshack.us/img380/8900/p5153676sh2.jpg פירוק של מכסה לקירור זה מברזל מלא וכבד http://img140.imageshack.us/img140/2930/p5153678wv4.jpg הנה הקירור סטוק מקורי של EVGA http://img132.imageshack.us/img…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by Overshot,

אז שלום חברה. ניסיתי לחפש בפורום ולא הצלחתי למצוא את התושבה... א. אני מעלה ומעלה את ה-FSB, מתי אני יודע שזה הזמן להעלות את המתח במעבד? (במידה וה-OC הוא רק למעבד). היו לי כמה מקרים של מסך כחול, כן, כשהעלתי את ה-P4 630 ל-4.3 GHZ על סטוק VOLTAGE... ב. מה זה NORTHBRIDGE VOLTAGE בכלל? למה ומתי צריך להעלות אותו? לוח : Asus Maximus Formula X38, לוח אם כל כך רע, תראו מה קורה אצלו בביוס וכמה VOLTAGE יש :

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. בתראד הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=2&action=display&threadid=23132&start=0 סיפר הבחורצ'יק שהוא שמע על אנשים שמרכיבים להם מסכי LCD. מי, מה, איך? מדריכים ולינקים התקבלו בברכה.

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.