עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by stas_k,

שלום, אם אני ישים מאורר volcano 8 על מעבד amd 2500 xp barton זה יהיה טוב יותר מהמאורר המקורי? ואיזה oc אפשר לעשות עם קירור כזה בלי שתהייה סכנה? תודה.

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by סער_שי,

הטמפרטורות מצויינות - כל החלקים פושרים להפליא. +0.2 מתח ל-MCH (שאין לי מושג מה זה... מה דעתכם?) +0.2 מתח ל-FBS 1.45 ל-CPU לא עולה מעל 435. למה? ניסיתי להעלות מתחים - מעבד:1.5, FBS +0.3... לא מזיז לו, הוא קורס וחוזר להגדרות המקוריות. הצעות?

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by kinggil,

שלום. כאשר קיבלתי את המחשב שלי ממישהו קרוב הייה על המעבד משחה טרמית בצבע לבן, והמעבד הייה מקסימום 37 מעלות. כיום יש לי משחה מוליכה שאני שמתי ב 15 שקל והמעבד 67 מעלות מקסימום!, כדאי לי לקנות את ה?Arctic Silver 5? וזה יוריד במעלות?

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Funkyzord,

תגידו לי בקשה אך עושים את OC למסך, מזה בכלל (מזה עושה, את מה זה משפער )ובכלל מידע על OC למסך

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. היי חבר'ס.. כרגע הגיע אלי המשלוח מFOXPC קירור לכ.מסך Thermalright HR-03 Plus ל8800GTS הקירור קצת כבד ונראה מדהים התמונות.. הנה הגיע המשלוח- http://img140.imageshack.us/img140/3947/p5153666yy3.jpg הקירור... http://img140.imageshack.us/img140/4895/p5153667sr9.jpg המשך--- http://img140.imageshack.us/img140/3810/p5153669tp0.jpg הכרטיס EVGA 8800GTS 320MB KO ACS3 http://img380.imageshack.us/img380/1429/p5153674it3.jpg הפירוק של נחושת ..ולדעתי שEVGA סתאם שמו בשביל ליופי http://img380.imageshack.us/img380/8900/p5153676sh2.jpg פירוק של מכסה לקירור זה מברזל מלא וכבד http://img140.imageshack.us/img140/2930/p5153678wv4.jpg הנה הקירור סטוק מקורי של EVGA http://img132.imageshack.us/img…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by Funkyzord,

למה לא עושים overclocking למעבדי amd? כמו למעבדי pntium4

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by dorosh,

הי חברים. אז כמו שהכותרת כבר מספרת ישנם 2 דגמים שאני מתעניין בהם למחשב של אחי, שניהם של חברת corasir אבל 2 דגמים שונים: הראשון הוא h150i pro ושהני הוא h150i pro xt ניסיתי לחפש מידע באינטרנט וההבדל הבולט שמצאתי היה שבדגם אחד יש הגבלה של ה rpm של המאווררים ובשני אין. אבל, מצאתי גם איזכור לכך שיש שוני במשאבת מים ולכן אני פונה אליכם. מישהו מכיר לעומק את הקירור וההבדל בין הסוגים? יש פרטים נוספים שיש בהם שוני? אשמח שמישהו ישפוך אור על העניין. תודה!

8. היי, לי כרטיס מסך ATI Radeon X1950 Pro והחל מיום ראשון הוא בפסיק לעבוד. ביום ראשון התקנתי גוף קירור של Accelero S1 ומאז התצוגה מפסיקה כאשר Windows אמור להציג את המסך כניסה עם שם משתמש וסיסמא. אני רואה את ה BIOS וגם את מסך הטעינה של מערכת ההפעלה אבל לא ממשיך לראות משם. המחשב גם מפסיק לעבוד (Num Lock&Caps Lock) לא נדלקים ונכבים. אני מצליח לראות ולעבוד ב Safe Mose וב - VGA Mode. מערכת ההפעלה מזהה את הכרטיס מסך אבל תוכנת השליטה של הכרטיס: Catalyst Control Center טוענת שלא מותקן הדרייבר הנכון. הסרתי את התוכנה ואת הדרייבר, התקנתי את אותה גירסא של דרייבר שהייה מותקן (8.1) לי לפני שהוספית גוף קירור וגם את הגירסא האחרונה ועדיין כלום. מה אני עוד צריך לעשות? איך אני יכול לוודא ש…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by asafgolan,

מעולם לא ביצעתי אוברקלוק ואני מעוניין להתחיל. המערכת שלי היא: Q6600+TUNIQ TOWER gigabyte p35-ds3l 2X1GB 800MHZ OCZ CL5 liberty 400w מה עלי לעשות לפני האוברקלוק? איך אני עושה בכלל את האוברקלוק? לאיזה תדר אני צפוי להגיע? כמו כן, יש לי מין כפתור מאחורי המחשב שנראה לי שקובע את מהירות המאוורר של הTUNIQ. כרגע הוא מסובב טיפה אחרי האמצע. האם מומלץ להעלות אותו למקסימום.

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום לכולם ושלום ל taotao שעזר לי באשכול הקודם שלי פה אז ככה אני מצליח לבצע OC עד 2.67GHZ כשאני עולה בביוס מעל המהירות הזו משום מה המחשב לפעמים מחזיר אותי לסטוק של המחשב ואין לי מושג למה. הטמ'פ של המעבד בסביבות ה 50-60 מעלות במאמץ כך שזה לא נראה לי הסיבה . בזיכרונות לבנתיים לא נגעתי בגלל שהיה פעם אחת שהמחשב נפל בגללם. זמן בדיקה בתוכנה S&M 30 דקות וגם בתוכנה OCCT הכול נרשם כעבר ויציב. לפעמים התוכנה S&M מפסיקה להגיב אינני יודע למה אולי בגלל שבהפעלת התוכנה יש הודעה שדריבר חסר אם יש למישהו פיטרון לזה יבורך ומי שיכול לעזור תבוא עליו ברכה. בברכה ארז

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. שלום לכולם... יש לי כרגע מארז מידי ג'נרי בעל ספק כוח ג'נרי של 250W אני רוצה להחליף לאנרמקס (FS-710( לכן יש לי 2 שאלות: א. האם לוח אם של פנטיום 3 (Aopen ax3s) יתאים למארז החדש שלי? ב. האם הספק כח יתאים? החוטים יגיעו וכו'.. ג. האם הספק כח של אנרמקס שמוכרים עם המארז יתאים לפנטיום 3? עריכה: אני בסוף כנראה אחליף לציפטק ax-10 ... תענו על השאלות בבקשה עם התיחסות למארז הנ"ל

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by sabosal,

החלטתי לתת קצת זריקת מרץ למחשב הישן שלי, כדי שיחזיק עד המחשב הבא, או שאולי אצליח לגרום לו להיות מספיק שימושי בשביל לא לקנות מחשב חדש. קראתי קצת על OC, ואיך עושים. נכנסתי לביוס ושיניתי כמה דברים, ואחרי שיצאתי מהביוס (שמרתי כמובן), הוא עלה בפוסט הראשוני וכתב מהירות שונה (כמו מה שקבעתי) ואז היה מאתחל את עצמו מיד שוב, וחוזר להגדרות הקודמות. כשאני נכנס חזרה לביוס, הוא מראה לי את הנתונים שהכנסתי, אך מבוטל אצלו cpu host clock control. והוא חוזר לאותו מצב בכל פעם מחדש. חיפשתי הגדרות מיוחדות בביוס שאולי גורמות לזה לקרות.. אולי סוג של הגנה, אבל לא מצאתי. המעבד: D920 לוח אם: GA-8i945p-g gigabyte ביוס: F11

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. מדובר על הדגם Arctic Cooling Accelero Twin Turbo II שזה למעשה סט של גופי קירור קטנים וגוף קירור גדול לכרטיס מסך לי יש GTX470 אז איך הם מציעים לחבר את גופי הקירור הקטנים לזיכרון זה פשוט, יש חומר A וחומר B שבא בשקית, צריך לערבב אותו במשך 5 דקות (פחות וזה לא ידבק) ואחרי שערבבתי מרחתי על הזיכרונות וצ'יפים אחרים והרכבתי הכל, עברו כבר 3 שעות וזה לא מראה שום סימן של התקשות וזה מתנדנד ואפילו נוטה ליפול (כתוב על האריזה, 5 שעות קירור) אבל אני רואה שמשהו פה לא קשורה, בקיצר יצא עסק מלוכלך ואני עם גופי קירור שלא מחזיקים בשיט על הלוח (עלק חומר A וB מזל שגם לא C ו D) למישהו יש רעיון בא לי כבר להכניס את הכרטיס למחשב ולעבוד איתו

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by bennnn,

שלום-אני מעוניין לבצע אוברקלוק לכרטיס מסך שלי יש לי 5850,ויש לי את התוכנה TRIXX מישהו שיש בבעלותו את הכרטיס יכול לומר לי לאיזה תדר אפשר לשנות את הCORE זיכרון- ומתח כדי שהכרטיס יהיה יציב ? תודה רבה אגב הכרטיס הוא ספייר-הוא היה בזמנו במנוחה על 55 מעלות,עכשיו הוא על 66 מעלות במנוחה.וניקיתי את האבק... העלתי עכשיו את התדרים ל 750 ול 1100 לזכרונות-במתח לא נגעתי ושיחקתי דרייבר סאן פרנסיסקו והיה יציב.השאלה אם לנסות להעלות עוד? והאם מותר לשחק גם במתח? אני לא רוצה שהכרטיס יישרף..תודה.נ.ב שאלתי פה ממש ממזמן את השאלה-אך לא המשכתי להתעסק בזה-אבל עכשיו אחריי באטלפילד 3 חייבים להמהיר אותו.. אוקיי העלתי בהדרגה והגעתי ל 775 לליבה ו 1150 לזכרונות והמתח נשאר אותו מתח. שאלה-האם תוספת…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. יש לי בעייה במחשב, שכשיש עליו קצת עומס (כמעט הכל, אבל לא אינטרנט) אז הוא נתקע. זה יכול לקחת לו בין דקת לכמה שעות, אבל הוא נתקע... לפי מה שהבנתי, זה יכול להיות הכרטיס מסך שלי (שיכול להיות שהוא פגום) או שזאת בעייה באיורור. אם זאת בעייה באיורור, אז הייתי רוצה שתמליצו לי על דרך לארוורר את המחשב שלי (איזה סוג של איורור, אפילו אם זה אומר לקנות מארז חדש). יש לי WINDOWS XP, 256 RAM וAMD 1200 (אני לא זוכר פירוט מדוייק) והכרטיס מסך שלי הוא GeForce 2 100/200 MX 32MB.

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by K0sTa,

טוב אז צץ לי רעיון בראש ואני רוצה שתעזרו לי להבין אם זה ממשי או פנטזי זה הולך ככה: לוקחים את כל המחשב מפרקים אותו לחלקים ומרכיבים אותו בתוך אקווריום..ממלאים את האקווריום במים מזוקקים, למי שלא יודע מים מזוקקים אינם מולכים מים כי אינם מכילים מלחים ושאר ירקות כמו במים מהברז וכך בעצם נמנע קצר חשמלי... לאחר שהמחשב נמצא בתוך המים המזוקקים לוקחים את האקוויריום שבתוכו המחשב ושמים אותו בתוך המקרר כדי למנוע התחממות של המים.. מה דעתכם ? הגיוני או בידיוני ? האם מישהו בעולם כבר עשה משהו דומה ?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by TheIronShit,

אהלן, אני מחפש להחליף את הקירור למעבד לקירור נוזלי, אני רוצה לקחת את ה OC לשלב הבא אחרי שכבר עשיתי OC ל- FX 8350 ל 4.4 GHZ שב Prime 95 מגיע למקסימום טמפ'-62 ולפעמים טיפה יותר( למרות שבתכלס במאמץ במשחקים וכו' הוא מגיע אולי ל 50 מעלות) אשמח להמלצה לקירור טוב שיעלה מקסימום 400 שקל, חשבתי אולי על Corsair H55/H60/H75. כרגע הקירור שלי זה Noctua NH-U14S עם מאורר אחד, המארז שלי זה Antec GX300 אז מבחינת מקום אני בספק אם תהיה בעיה. אשמח לחוות דעתכם, תודה.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. הקירור מים כמעט הושלם, רק חסר לי מיכל ( בתהליכי בניה מחדש, המיכל ההוא נזל) וריפדתי את המארז מבפנים עם ספוג רגיל. יכול להיות אני משיג ספוג מיוחד אם כמה שכבות שאוטם רעש.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by Jack_g,

קיבלתי את ה SK7 ויש בו 4 זוגות של תופסנים למאוורר הבנתי שזה ל 80 70 60 ו 50 מ"מ תקנו אותי אם אני טועה בכל אופן לקחתי את הזוג הכי גדול השחלתי ל חורים שיש בחלר התחתון של ה SK7 ואני פשוט לא יודע איך לסגור אותם על המאוור שיחזיקו אותו. בבקשה תעזרו. תודה מראש.

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. שלום ניכנסתי לכאן בפורום: http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=listprojects&cpu_type=Intel ולא מצאתי תוכנה שמתאימה למעבד שלי שהוא : INTEL PANTIUM 4 1500MHZ על SOCKET 423 מבקש שמישהו כאן יעזור ויתן לי תוכנה מתאימה. תודה

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. אני רוצה להוסיף חלון למחשב שלי, שיראה כמו זה של THE MASTER - זה יצא לו נהדר אבל הוא לא אמר איפה הוא קנה את הגומיות המגניבות האלה- חיפשתי בכל מיני חנויות של גומי בת"א אבל רובם פשטו את הרגל, אם תוכלו לתת לי שם, כתובת או מספר טלפון של חנויות שמוכרות גומי שמתאים לכאלה חלונו בזול אשמח מאוד. נ.ב איפה אפשר גם לקנות פרספקט או משהו כזה שקוף גם בזול (אני דל תקציב) והאם כדאי להשתמש בדיסק לחיתוך המחשב?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. היי, אתמול הצלחתי להחזיר לחיים כרטיס מסך שמת לי (SAPPHIRE HD6850 1GB). השתמשתי במייבש שיער על מנת להחזיר אותו לחיים וזה עבד. התקנתי במחשב, הכרטיס עבד 10 דקות במשחק על ההגדרות הכי גבוהות לפני שקיבלתי מסך אדום והכרטיס מת שוב ולא קיבלתי תמונה. כנראה הכרטיס כבר לא יכול לעבוד במקסימום שלו. ניסיתי שוב להחזיר אותו לחיים, אבל הפעם שמתי אותו מול תנור חימום למשך 8 דקות. הכרטיס חזר לחיים כשהפעם היה יותר יציב ואפילו שרד שעת משחק עם אנדרקלוק של 20% לליבה בתוכנה המעפנה של AMD. אני חושב שזה יהיה רעיון טוב לעשות אנדרקלוק גם לזכרון ולכן התחלתי להשתמש ב-TRIXX. קבעתי לו מהירות של 580 לליבה (775 מהמפעל) ו-850 לזיכרון (1000 מהמפעל) , אין …

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by BenK,

עשיתי אוברקלוק למחשב מP800 לp900 הכל היה טוב ויפה הוספתי קרור והרגשתי תאווה לעוד רק שהמחשב לא סחב כל כך אז העלאתי את המתח של המעבד מ1.65 ל1.75 המחשב תחילה לא עלה והחזרתי אותו ל ואת הP900... ואת הVcore ל1.65... באותו יום התעסקתי קצת עם המחשב... (פתחתי והוספתי צורב) ובעודי מתעורר גיליתי כי הסאונד בלסטר לא מזוהה אלא רק כPCI CARD והמודם עושה בעיות של התנתקויות... יש לי כמה שאלות... 1)האם הנזק נגרם ב"וודאות" מהעלאה במתח? 2)האם יש דרך אולי לבדוק/לתקן את כ.הקול (למודם יש ביטוח) 3)האם הזיהוי של הכ.קול כPCI CARD ולא כSound Blaster Live! Value בעצם מאשר לי את דפיקותו של הכרטיס (שאלה מתוך תקווה קטנה להצלתו...) מקווה שהבנתם.. ותודה!

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by djelectric,

היי, אני מעוניין כבר הרבה זה לבצע OC למעבד שלי אבל אני לא מה הם הטמפ' המומלצות לי כרגע יש לי קירור מעפן בעליל לכן אני לא מצפה ליותר מדי אבל בכל זאת הייתי מעוניין לשפר ביצועים... (אני קונה אולטרה 120 אקסטרים בקרוב אז אנא, לא לשלוח הצעות לקניית קירור חדש) (הצעות למבחני ביצועים?) Core 2 Duo E4500 המעבד פועל ב 2.2GHZ 200 FSB מכפלה של 11 מהי טמפ' נורמאלית במצב IDLE? ומה ב FULL LOAD ? ומהי טמפ' נורמאלית של הליבות עצמן? אני משתמש כרגע במבחן ביצועים CPU של 3DMARK06 הזזתי את הFSB ל220 מה שנותן לי 2.42GHZ ציון בסטוק קלוק: 1900-1980 ציון באוברקלוק ראשון: 2140 עדכון: שיניתי את התדר ל2560 לא ביצעתי שום העלאת מטח ולא שיניתי מכפלה ציון: 2265

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. רציתי לדעת באיזה מצבים מעבד יכול להישרף\להפסיק לפעול תחת אוברקלוק? בבאס גבוה מדיי? במתח גבוה מדיי? או מהירות של המעבד גבוהה מדיי? אם למשל אני יקח AXP2100 + Epox 8RDA ואני יוריד מכפלה ויעלה FSB {בהנחה שמה שאני אקבל זה 0.13M} ל-200Mhz ובסוף אני יקבל את אותה המהירות שיש למכפלה גבוהה יותר ו-FSB נמוך יותר, צריך להוסיף מתח או שיש סיכוי שהמעבד ישרף בלי המתח או שרק המחשב יקרוס? אני שואל כי אני מזמין את המחשב כולל המסך והציוד ההקפי דרך האינטרנט אז אם המעבד ילך קביני זו קצת בעיה. תודה מראש.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים