עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. המעבד החדש בבאס 800 פנטיום 4 2.6GHZ אפשר להגיע איתו לאוברקלוק סביר?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by KoM,

אוקיי, אז נכון שאני עושה מהכל כתבה נחמדה והכל, אבל בינתיים אני רוצה שתשמעו קצת רשמים... כרגע המעבד על 1500, עם מתח התחלתי כלומר 1.475, יציב להפליא, ואני בטוח שעם היטסינק נורמאלי הוא לא היה עובר 38 במאמץ, כרגע הוא על 40 בגלל הוולקנו 7 הנוראי... שמחתי שהמעבד יציב כל כך במהירות הזאת, עוד עם מתח התחלתי כזה נמוך, איזה יופי... רואים שהסלרון מתחיל לצבור כוח ככל שמהירותו עולה, תסתכלו על זה במהירות של 1.5 ג'יגה הרץ... תוצאות מכובדות בהחלט לדעתי... וכל זה ביציבות מופלאה... בניסיון שלי להעלות ל-1600 כלומר בביוס החלפתי את מערך המחלקים ל-133:133:33, העליתי את המתח אפילו למקסימום והוא לא עשה לי פוסט... מתח של 1.675 לא הספיק לו, ונראה לי שנצטרך מוד כלשהו למתחים שם, כי הוא לא …

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. שלום לכולם, ניסיתי לעשות OC למעבד שלי (E8400) ואני פשוט לא מצליח לעבור ת3.69GHZ.. הינה המפרט של המחשב שלי: מעבד: E8400 3.0GHZ זכרונות: G.skill 4096 800Mhz CL5 ספק: SeaSonic 500W קירור למעבד: AC freezer 7 Pro לוח אם: EP45-DS3 כרטיס מסך: HD4870 512MB עכשיו לא משנה מה אני מנסה(להעלות מתחים וזה) לא הולך לי... בבקשה משהוא יכול לעזור? *ההגדרות שיש לי עכשיו (שה3.69 פועל בהם) Vcore 1.33125 MCH core 1.400 הזכרונות על 2.1 וכל השאר על AUTO מכפלה על 9(הכי הרבה שאפשר) 50 מעלות בזמן מאמץ(זה השיא.. הוא לרוב על 45-47 ככה) ובמנוחה בין 27-31

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by navk2,

תמיד מדברים על זה שזה מסוכן ובלה בלה... אבל בתכלס, לאחד ממכם נשרף רכיב תוך כדי OC ? ממש מוזר, יש פה אנשים על OC של 150% ולפעמים יותר, אבל תמיד בחנויות אומרים שזה כל כך מסוכן..

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by -BISHOP-,

אז אחרי שהתייעצתי פה וקראתי כמה ביקורות בחרתי בקירור הנ"ל של AC. בסך הכל ההרכבה שלו לא קשה, והיו לי ציפיות שהוא מוריד לי לפחות 15 מעלות. אך למרבה האכזבה הטמ"פ ירדה בלא יותר מ 9 מעלות מ 63 בממוצע ל 54. הבנתי שצריך להעלות את המהירות שלו (של המאוורר) ל100 אחוז בשביל לקבל את מלוא הכוח, אבל ניסיתי בATI TOOLS להעלות ל 100 אחוז את המהירות אך לא קרה דבר. יאמר לזכותו שהוא באמת סופר שקט אבל מבחינתי עדיף שיעשה יותר טוב ת'עבודה, מאשר לא להפריע לשכנים בין 2 ל4... מדובר פה ב X1800 GTO

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by TAsraf,

אני רוצה לשים מאוורר מתחת לHDD שלי (להדביק אותו) האם זה יהיה חכם? 80 מ"מ ואיפה הכי כדי להדביק? בצדדים? למעלה? למטה?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by SmurFin,

יש לי שני מאווררים אחוריים שמוציאים אויר אחד מכניס אויר מקדימה והלוח אם שלי חם חיברתי לאחרונה עוד מאורר שמשליך על הלוח קור עם אזיקונים ולא השפיע עליו אני מחפש פתרונות

• 15 תגובות
    • 879 צפיות
  8. Started by Guarding angel,

הקירור הפסיבי הכי מוזר שראיתי על כרטיס כולשהו

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by guyishai,

היי לכולם, אני חושב שגיליתי שמקור בעית הארטיפקים שלי הוא טמפרטורה גבוהה מדי של הכרטיס מסך (יש לי Albatron GF6600GT). כשהתחילו הארטיפקטים, פתחתי את המארז והרגשתי שצלעות הקירור של הכ. מסך היו פשוט לוהטות! השארתי את המשחק לעבוד קצת כשהמארז היה פתוח וזרימת האוויר הייתה טובה יותר, והארטיפקים נפסקו וגם הרגשתי שצלעות הקירור כבר לא כ"כ חמות. עכשיו כמה שאלות, האם הקירור שמגיע עם הכרטיס לא אמור לדאוג לכך שהדברים האלו לא יקרו??? (לא עשיתי OC או משהו כזה) בנוסף יש לי שני מאווררי 120MM במארז, חשבתי כשקניתי את המחשב שהכל צריך להספיק... אם אני צריך להחליף קירור, מה כדאי לקנות? (ד"א אם זה לא שייך לפורום הזה אז אפשר להעביר, פשוט חשבתי שרוב ההודעה מתאימה יותר לכאן) אשמח לקבל עצות תו…

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by ElemenTal,

אני בתהליך OC לQ6600, עכשיו אני ב 3006MHZ וה OCCT אחרי בערך 5 דקות נתן שגיאה שהתגלתה בעיה ב CORE 1 אז ריצית לשאול מה לעשות עכשיו. מה שאני חושב זה שאם הוא מצא שהבעיה בדיוק ב CORE 1 ולא נתקע או נתן מסך כחול או משהו אחר, אז כנראה שצריך לעלות מתח למעבד..? עד עכשיו במתחים לא נגעתי. הלוח אם: P35-DS3L שתומך עד FSB של 1300 ואני עכשיו ב 1336 אבל לא ניראה לי שזאת הבעיה בינתיים זכרון: CORASIR XMS2 DDR2 800MHZ CL5 2X1GB וקירור למעבד TUNIQ TOWER ;D אז הטמפ' גם לא הבעיה... בינתיים אפשר להשאיר תמעבד במצב הזה מבלי שאני מאמץ אותו ? וד.א בתחילת ה OC היה צריך לקבוע למעבד את המתח שלו או פשוט להשאיר על NORMAL ? וב 10 הדקות שרמשתי את זה בינתיים הפעלתי PRIME95 והוא בינתיים לא נתן שום שגיאה... ע…

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. טוב אז קניתי SLK948U למעבד +SF2 וATI SILENCER VER3 אז בהתחלה לא הייתי זהיר- שלפתי את המעבד ושברתי שני פינים- כל הזין- הלך המעבד- משמע לך תקנה חדש- אז שבוע סבלתי בלי מחשב- היום קיבלתי הכל- מעבד חדש , ואת כל הרכיבים הרכבתי ו...אני בשוק!!! על המעבד שמתי משחת ARCTIC SILVER 5 על הכרטיס מסך שמתי על הליבה את הגריז הטרמי שהביאו (כי פחדתי לשים עליו את המשחה כי היא מוליכה והכל- אבל על הזכרונות של הכ.מסך שמתי את המשחה. אוקיי - המעבד צנח מ55 מעלות- ל35!!!! 20 מעלות!!! הכרטיס מסך (התנור שלי-9800XT שעבד קבוע בין 70-75 מעלות) צנח ל55-60 מעלות- מ-ט-ו-ר-ף!!! את המאורר של המעבד הישן תקעתי בדלת שיכניס אוויר (לא שזה משהו חזק מי יודע מה אבל מוסיף קצת לדעתי) אייי המותק ממש בוכה לי עכשיו-"בוא …

• 15 תגובות
    • 899 צפיות
  12. Started by liran_h,

שלום יש מעבד פקסקוט 3 גיגה שיש לו בעית רעש (אינטל מקורי) אני רוצה המצלה להחלפת מאורר שיהיה שקט משהוא שיתן רעש כמו 2000 סיבובים של המאורר המקורי של אינטל (בזמן עבודה רגילה ללא מאמץ) כמו כן כרגע המעבד עובד קבוע על 5400 סיבובים לשניה והטפרטרות עומדות על 52 מעלות למעבד ו 37 מעלות ללוח האם שהוא AUSUS דגם p4c800 e dulex תודה מראש

• 15 תגובות
    • 810 צפיות
  13. היא ה + ו איזו מהן היא - תודה רבה

• 15 תגובות
    • 9.6k צפיות
  14. Started by Aviad56,

היי, יש לי את הכרטיס מסך HD 7970 בגרסאת ה-reference (קירור רגיל) כבר שנתיים וחצי. עד היום הוא היה יושב במנוחה על 60, ובמאמץ 80. החלטתי לא מזמן להחליף לו קירור ל-Arctic Accelero 7970, ועכשיו המעלות במנוחה לא עוברות את ה40-45, ובמאמץ לא עוברות את ה60-65. אני מעוניין לקבל ביצועים טובים יותר במשחקים כמו GTA V, וזכור לי שבזמנו ל-7970 היה פוטנציאל גדול ל-OC. השאלה היא: האם ביצוע OC יקנה לי ביצועים טובים יותר במשחקים? באיזו תוכנה מומלץ לבצע את ה-OC? באיזו שיטה להעלות תדרים? משהו שאני צריך לדעת לפני כן? תמונה מMSI Afterburner: http://prntscr.com/79zqnj מה הקטע שכתוב 925MHz, אבל בצד ימין רק 500MHz? איך אמורים להתייחס לזה? תודה רבה לעוזרים

• 15 תגובות
    • 9.4k צפיות
  15. Started by YOAV28,

שלום יש לי כרטיס מסוג 8800 ULTRA ואני רוצה להחליף את הקירור שלו חשבתי על ZALMAN VF1000 ורק קציתי לדעת מה דעתכם עליו ועל מה עוד היתם יכולים להמליץ לי שבת שלום יואב

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by roei88,

אם עושים לAMD XP 1700+ אוברקלוק נגיד ל-2000, אז הוא יעבור בביצועים את ה-BARTON 2500+? ומה עם ה-2100 וה-2200 הם גם טובים לoc? ולכמה אפשר להגיע איתם? עשיתי חיפוש ולא מצאתי.. תודה רבה מראש! 8)

• 15 תגובות
    • 994 צפיות
  17. Started by Kalen,

חג שמח באוקטובר שנה שעברה קניתי מעבד E6300 עם GB-P965-S3. מאז ועד עכשיו, עבדתי על 3150Mhz, יציב לחלוטין. הגעתי גם ל 3400+, אבל לא בדקתי יציבות, מכיון ש 3150Mhz סיפק אותי לבינתיים. כל זה עם מאוורר סטוק. לפני מספר ימים החלפתי את המעבר ל E6320, ומייד נתקעתי ב 3050Mhz. יותר Voltage לא עוזר. לפני השינוי עדכנתי את ה bios ל F9 מ F8. כרגע אני עובד על 3050, וניראה יציב, אבל לא בדקתי יותר מדי. לא השתמשתי באותו מאוורר וצלעות, אלא בחדש מאותו סוג. שמתי לב המעבד החדש עובד קר יותר, גם אם לקחת בחשבון את ה OC הנמוך יותר. לעוד מישהו יש נסיון לא טוב עם ה 6320 ? או שפשוט היה לי מזל רע? אשמח לשמוע התנסויות נוספות. אני שואל מכיון שאני יכול להחליף חזרה למעבד האורגינלי, או לנסות E6320 נוסף.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Fir3DragoN,

אני קונה בקרוב E2180 עכשיו השאלה איזה גוף קירור יספיק כדי להגיע ל 3GHZ? אני רוצה להגיע לכמה שיותר אבל אם מגיע ל 3GHZ אני מרוצה. אני קונה לוח אם GA-P35-DS3L וזיכרונות GSkill 800MHZ CL 4 1024X2 יש לי כמה בחירות לגופי קירור: 1. Stock 2. Arctic Cooling Freezer 7 3. Thermaltake Big Typoon VP (שני מאווררים של 120MM גרסה חדשה) 4. Sunbeam Tuniq Tower 120MM מה מספיק כדי להגיע ל3GHZ. מה שווה לי מבחינת מחיר וביצועים ומה ההבדלים ביניהם. מה מקרר הכי טוב לפי הרצף. תודה רבה זה יעזור לי . סידרתי את זה גם לפי המחיר שלהם.

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by tamir2,

כל מי שיכול לעזור לי !!.. אני צריך תוכנה שמראה את טמפרטורת המעבד... ועם אני עושה אובר קלוק גם... אז מי שיכול לעזור לי שיתן לי קישור או משו.. תודה לכל מי שיעזור לי!!!!!

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אנשים היום שמתי לב למשהו מפחיד רצח במעבד לשי.. הפעלתי את ה cpu-z סתם כזה לסבבה חח והשארתי אותו פתוח בוכל מקרה פתאום אני רואה שיש קטעים (במיוחד במאמץ יענו משחקים וכאלה.פשוט יש לי שני מסכים אז אני יכול לראות מה קורא בתוכנה בזמן המשחק במסך השני) ואז אני רואה שהמהירות מעבד שלי קופצת מדיי פעם ל4500 מגהרץ ואפילו 4800 מגהרץץ מה הולך פהההה וכמובן כמו שידוע הוולט למעבד משחק לו חופשי בין 1.423 ל1.600 וולד למעבד ממש משחק הולך פה מה קורה עם זה?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by aquarius,

איך בנוי קירור גז שאלה פשוטה שמצפה לתשובה פשוטה

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by arel508,

http://i48.tinypic.com/rv92j9.jpg המעבד שלי זה 955, כרטיס 5870 ומארז cm 690 תגידו מה אני צריך לעשות בישביל לסדר את הטמפרטורה? אם אני קונה MUGEN 3 זה יסתדר? כי זה קירור רק למעבד ולא נראה לי שרק המעבד הוא הבעיה.. (אגב בתוכנה הזאת מה שייך למה? זאת אומרת הראשון למה השני למה השלישי ובלה בלה - או שזה כולם רק המעבד וזה הליבות?) *חשוב לציין שמעולם לא עשיתי אוברקלוק עריכה: הוצאתי את הקירור ניקיתי אותו וזה ירד ל75-80, השארתי את המחשב במאמץ כמה שעות אני פותח ת'תוכנה ותראו מה אני רואה: http://i50.tinypic.com/t8w70k.jpg בחיים לא חשבתי שיצא לי לראות מעלות כל כך גבוהות מהמחשב שלי

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. Started by avi-noams,

הי האם הקרור במפרט הבא מספיק או שיש להוסיף עוד משהו? 949 1 כרטיס גרפי PNY Quadro FX580 512MB PCIe 319 1 מארז ללא ספק Antec Three Hundred 141 1 קרור למעבד Scythe Kama Cross 1270 1 מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray או Intel Core 2 Quad Q8400 Tray 319 1 ספק כח HEC 550TE 550W 414 1 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-15 Reaper 636 2 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB סדרה כחולה 155 1 צורב LG GSA-GH22L X22 IDE DVD 435 1 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L 150 1 הרכבת מחשב הכוללת פתרונות קרור + בדיקת מאמץ 24 שעות לכל הרכיבים 454 1 מערכת הפעלה Windows XP Home Hebrew OEM 12 פריטים 5243 סכום כולל מע``מ תודה

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום לכולם, זהו כרטיס המסך הראשון שלי מבית ati והפעם הראשונה שאני מתעסק עם הדרייברים שלהם כמו כן. לפני שבוע התעסקתי עם חבר ב-CCC על 4870 ב-oc חובבני. כעת התקנתי hd4670 על המחשב שלי ואני שם לב שב-CCC "ATI Overdrive" המחוונים מצד ימין כלל לא פעילים ואינם מראים לי את ה-activity וה-fan speed, כאשר אני חושב גם שזה אמור להציג עוד מחוון של הטמפרטורה. הנה תמונה: האם כך זה אמור להיות?

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by matanyaniv,

לפני כמה זמן ההורים שלי באו לחדר שלי לראות את המחשב, יש לי בו חלון וקטודת UV... כשהם הסתכלו פנימה הם התלוננו שהקטודה עושה כאב בעיניים. לי אישית זה לא מפריע אבל האם באמת הקטודה גורמת נזק כלשהו?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.