עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by waizman,

אוקיי, הזמנתי מפנדה את ה Smart Fan 80mm של ThermalTake, אבל לצערי נגמר להם המלאי של זה. לאחר שלא הצלחתי למצוא מאוורר שישמש לי כתחליף, הגעתי לפיתרון: אני יקנה Volcano 7 וינתק ממנו את המאוורר (זה אותו המאוורר - הסמרט פן). והנה השאלה: זה אפשרי בכלל??? ואם כן - איך המאוורר מוצמד לגוף קירור? עם דבק או ברגים או עם מה???

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. ברשותי המערכת הבאה: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ Gigabyte GA-MA78GM-S2H v1 DIMM1: Corsair XMS2 CM2X1024-6400C4 סה"כ 4GB של RAM לאחרונה מאוורר הסטוק של AMD שבק חיים מכיוון שצריך לקנות קירור חדש חשבתי לעשות OC "על הדרך" אני מעוניין להגיע למצב שהשיפור מורגש, גם אם זה לא שיפור מטורף על איזה קירור הייתם ממליצים למערכת הנ"ל למטרות OC ולאיזה תדר ניתן להגיע? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by shy30h,

הי אנשים איך אני מבצע אוברקלוקינג לזכרונות שלי אחרי שהגעתי ל- Q6600 GO 2.4ghz -> 3.2ghz? 4GB OCZ PLATINUM DDR2 1066 PC2 8500 Timing 5-5-5-18 Cas Latency 5 Voltage 2.1V - 2.2V http://s7.postimg.org/4sn5fj06z/20_227_298_16.jpg' alt='20_227_298_16.jpg'>

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. ערב טוב, הדיון הזה נפתח ע"מ שתוכלו לשאול שאלות במידה ומשהו לא מובן לכם לגבי התחרות. פתיחת התחרות: היום. סגירת תחרות ופתיחת סקר: יום חמישי הקרוב (3.10.13) בשעה 20:00. סגירת סקר: יום ראשון (6.10.13) בשעה 12:00 בצהריים. למי שלא הבין, מטרת התחרות היא לרשום כיצד הייתם מקררים את המחשב שלכם, אך להציג את הרעיון שלכם בצורה מקורית, כגון: - חמשיר - סיפור עלילתי - תמונה - סרטון/קליפ וכדומה. ניתן כמובן לשלב איך שאתם רוצים כמובן ולאו דווקא להציג באחת הצורות שצויינו. ההצעות שהוצגו בצורה המקורית והמיוחדת ביותר יבחרו, כאשר ישנו גם דגש לרעיון כמובן. לרשום "הייתי מקרר את המחשב עם חנקן נוזלי" או "טובל אותו באקווריום" לא יקדם אתכם לשום מקום, כי זו לא מטרת התחרות, וחבל שכך (לכל אחד י…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by ackohen,

שלום, אני מתכנן לעשות OC ראשון עבורי. רציתי לשאול בתור אחד חסר נסיון - מה הפוטנציאל היחסי למפרט שלי. אני לא רוצה למתוח את ה - OC לקצה מעצם זה שאני לא מנוסה בזה. אבל לאיזה רמה של המהרה אפשר להגיע מבלי ליצור סיכונים מיותרים. המפרט הוא: מעבד i5 760 2.8 קירור מעבד hyper tx3 לוח אם UD4 ברור לי שהמאוורר לא אופטימלי לאוברקלוק כבד - אבל ביחס ללוח אם ולמאוורר לכמה OC בערך אפשר לכוון - לרמה של קל - בינוני.. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by IlanF,

המאוורר על הקירור הנוכחי שלי התחיל להרעיש למרות שהכל מתוחזק ונקי מאבק. רציתי להחליף אותו למשהו קצת יותר טוב ושקט. הקירור הנוכחי שלי הוא זיוף כלשהו של Shagon ARC-118 (קניתי בזמנו מה שהיה כתוב באתר בחנות כשאגון אבל עכשיו מתברר לי שהגיע לי זיוף, המק"ט הוסר מאז מהחנות והוחלף במוצר אחר - מה שאני חושב שזה מהסיבה הנ"ל) הייתי יכול פשוט לפרק אותו להחליף משחה ולשמן את המאוורר, אבל אם אני אצטרך להתעסק עוד פעם עם הקליפסים הנוראים של אינטל הקירור הזה פשוט יעוף מהחלון המפרט בצד והמחשב משמש בעיקר לגיימינג בנוסף אני הופך מחשב ישן שלי לHTPC ורוצה להחליף גם את הקירור שלו לאחד שקט ובגלל שזה הולך ליהיות HTPC השקט חשוב לי הרבה יותר כאן. אני לא זוכר כרגע בדיוק את המפרט שלו, אבל זה core 2…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by ElemenTal,

יש את ה CPU / CORE 1/2/3/4. ויש את ה CPU הראשי (אחרי הלוח אם) מה הטמפ' הזאת מיצגת ? ממוצע של כל הליבות זה בטוח לא. אז מה, טמפ' כללית של המעבד, מבחוץ כאילו, אם נוגעים בוא עם היד ?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by maorakrish,

עד כמה אני יכול לעשות OC עם הלוח אם p55-us3l אני יודע שיש איתו בעיה והאם אפשר לעשות OC ללא עלית מתחים.. המעבד i5 750 2.66 וכמה אני יכול להגיע לל עלית מתחים?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by faza,

רכשתי מארז של GIGABYTE MIB T5140: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Chassis/Products_Spec.aspx?ClassValue=Chassis&ProductID=3109&ProductName=MIB T5140 ובתוכו לוח אם GA-GC300UD אינטל אטום 330 : http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3082&ProductName=GA-GC330UD לאחר ההפעלה הראשונית במצב עבודה נורמלי כמו גלישה באינטרנט (לא משחקים) המארז כולו מתחמם מאד. בבדיקה עם תוכנת REAL TEMP הוא מזהה את המעבד שבתוך המארז ATOM 330 ונותן לי איבחון של 80-90 מעלות. המארז עצמו רותח עד למצב שאי אפשר לגעת בו. אני משער לעצמי שזה לא תקין, אבל למה זה ככה? הרי המחשב לא מועמס בעבודה. בדקתי איוורור והכול תקין.קיים מאוורר אחד קטן שיושב על המעבד ו…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. בתראד הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=2&action=display&threadid=23132&start=0 סיפר הבחורצ'יק שהוא שמע על אנשים שמרכיבים להם מסכי LCD. מי, מה, איך? מדריכים ולינקים התקבלו בברכה.

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Nastradamus,

מחפש הסברים מקיפים על מערכות קירור מים , חלקים , חלקים מומלצים וכו יש למישהוא אתר או משהוא בנושא ?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by TAMIRRR013,

שלום! יש לי כרטיס 9800gtx+ עכשיו ליפני זה ליבה 738 זיכרון 2200 אחרי זיכרון 2282 ליבה 780 עכשיו ב OCCT הוא מגיעה ל 80 מעלות ומידי פעם אני מבחין בריבוע שחור שקופץ ליפעמים אבל בסוף הבדיקה הוא אומר לי without error ! למה זה? הרי אני כן שמתי לב לארטיפקטים קלים, ארטיפקס מסוג זה אומר על זיכרון או ליבה? במה אני צריך להוריד?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. סוף סוף.............השאיפה שלי הייתה להגיע ל51 שניות בסופר פיי,לא לשכוח שלפני האוברקלוק קיבלתי 1 ו12 שניות! הישג של ממש...........עכשיו אני יעלה עוד קצת ,השאיפה שלי עכשיו להגיע לפחות ל49 (מה שנראה לי שאני לא יצליח :-\ אבל לימדו אותי תמיד לשאוף גבוהה..... ) האובר קלוק התבצע ללא העלאת מתח למעבד עם טמפטורה קבועה של 27-30 מעלות במנוחה ו39-41 מעלות במאמץ (snm) ,העלאת מתח לזכרונות מ2.5 ל2.9 FSB של 150 ,באס של 590 ,מכפלה של 20 למעבד. מגיע לי מזל"ט ;D

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. הי כמו שניתן לראות בתמונה, המהירות אצלי היא 1 ג'יגה קבוע, כאשר המהירות אמורה להיות 2. מחשב דל נייד D820 אשמח לקבל עזרה. תודה ושבוע טוב! [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. הרכבתי מחשב עם מארז של קולר מאסטר 2 690 בייסיק , לוח אם אינטל Z68 - 1055 , מעבד I7 2600K יש סידור כבלים טוב עכשיו הזרימת אוויר הולכת ככה : מאוורר מלפני ההארד דיסק צמוד לדופן המרכזי של המארז = כניסת אוויר יש מאוורר שמוציא אוויר באחורי המארז ושמתי מאוורר שמכניס אוויר בדופן הימנית של המארז מלמעלה שמכניס אוויר על הלוח אם/מעבד/זיכרון יש על המעבד סטוק קולר כפי שציינתי וטמפרטורה באיידל נעה בין 55-59 מעלות צלזיוס על המעבד לא מרחתי משחה על המעבד, שמתי את הקולר עם ה3 פסים שהוא בא איתם מהיצרן האם זה תקין ? או שעדיף למרוח משחה בכל מקרה? יכול להיות שהחוט של החשמל של המאוורר שתפוס מסביבו (יש לו מן תפסים כאלה שהוא כרוך מסביב לבית מאוורר ) מפריע למאוורר להסתובב? - למרות שזה נשמע לי מופר…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by pain,

לאחרונה התחלתי לעבוד עם מעבדי HYPER THREDING של אינטל והטמפרטורות לא נראות לי הגיוניות..... לאחר מאמץ (רב מאוד יש לציין) עם מארז בעל קירור מעולה והיט סינק מקורי עם מאוורר מקורי (אינטל) על לוח אינטל 865PE אני מקבל תוצאות גבוהות מאוד! 66c !!!!! מעולם לא הגעתי לכאלו תוצאות עם מעבדי אינטל גם לאחר המהרה רצחנית על לוחות אחרים.... אין לי מושג מה קורה פה ואשמח לשמוע דעות אבקש תשובה רצינית בבקשה ולא גיבוב של ניחושים ...תודה

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by Blackend,

לפני שלושה ימים סוף סוף רכשתי את המפלצת . אני מאד מרוצה מהביצועים וזה הבדל אדיר מה fx5200 שהיה קודם . בכל מקרה היום שיחקתי איזה שעה ורציתי לראות כמה הכרטיס מתחמם . נגעתי בסינק האחורי והקדמי והם היו מאד מאד חמים. לא מספיק חמים בשביל לגרום לי להזיז את היד אבל כן כאב לי להשאיר אותה שם ...(כן אני יודע שזה נשמע מטופש וזה לא מדד) בכל מקרה חשבתי להחליף קרור אז רציתי להתייעץ מה דעתכם ? האם כדאי לרכוז את ה vga silencer? זה יעשה הבדל משמעותי? במידה וכן האם אני צריך היט סינקים לזיכרון? אם כן איזה או האם יש לכם המלצות מג'ב טק (בלבד) כי אני עושה את ההזמנה משם. תודה רבה רבה דניאל

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. המעבד יהיה AMD Sempron עדיף דירוג 2800 או 3000? (בקיצור עדיף עוד 256KB או מכפלה גבוהה ב-1?) לוח אם EPoX EP-8NPAJ, ראיתי תוצאות מרשימות שלו עם סמפרון 2500 ואני מעדיף PCI-Express לכן הוא הלוח הנבחר אלא אם כן יש לוח S-754 עם PCI-E שהוא אוברקלוקר יותר טוב וניתן להשיג אותו בארץ זכרון יהיה סטיק אחד של Vitesta 500MHz 512MB כרטיס מסך 6200TD / 6600TD של איזו יצרנית שתמליצו שמגיעה הכי רחוק (הבנתי ש MSI Diamond מגיע רחוק אבל הוא עולה 1000 שקל שזה מוגזם) הספק יהיה FSP 350W / 400W Version 2.0 תודה מראש על העזרה

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. הבנתי שהוא מתחמם ברמות.. שבמאמץ הוא מגיע ל-90 מעלות בסטוק.. אז על איזה מאוורר אתם ממליצים לי...? זה מטורף 90!

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by pichu7,

התייצבתי על OC למעבד ב (3770MHZ (1.360V. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=580166 יש לי שתי בעיות: 1. לא מצליח לקבוע מתח קבןע למעבד ב BIOS - הוא לרוב עומד על 1.344 ב CPUZ ועולה ל 1.360 במאמץ מלא לשניה או שתיים. 2.ליבה 1 נכשלת במבחן PRIME95 לאחר כשעתיים - הבנתי שהגדרות כוונון עדין של GTL אמורות לעזור ליציבות העבודה של המעבד: http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3129&p=12 איך אני קובע מתח קבוע (ניסיתי לבטל את ה VDROOP ב BIOS ולא עזר....) ומהן הגדרות ה GTL? תודה על העזרה.

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Armageddon26,

יש לי מעבד 990X בתוך לפטופ (ולכן גוף הקירור לא משהו). כשאני מריץ אפליקציה שמנצלת את כל 6 הליבות ב-100% אז אני מגיע לכ-93 מעלות בממוצע והכי חם - 98 מעלות (לפרק זמן קצר). המקסימום למעבד הוא 101. עד כמה כדאי לעבוד כך למשל זמן? מה הטמפרטורה הכי גבוהה שהיא בסדר לעבודה למשך זמן? האם כדאי לנסות לשדרג את הקירור שבתוך הלפטופ? תודה!

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. הבעיה היא כשאני משחק ב GTA 4 או Prototype אז לאחר כ-5 דקות משחק המחשב פתאום משמיע רעשים של אמבולנס מאיזה רמקול פנימי שלא קיים. לא מובן לי הסיפור כי זה לא רעש שאמור להיות

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. היי שוב, אם למישהו יש המלצה על בקר טוב, לפי הפירוט שאתן בהמשך, אשמח לשמוע. אז ככה, דבר ראשון, מדובר במארז CM 690 III(בגרסא ללא החלון); http://www.coolermaster.com/case/mid-tower-cm690-series/cm693/ המאווררים: 1 קדמי, 200מ"מ, מגיע עם המארז. 2 עליונים, 120מ"מ, Scythe Slip Stream-1900RPM ; http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/slip-stream-120.html 3. 1 אחורי, 120מ"מ, מגיע עם המארז. 4. אחד תחתון: 120מ"מ, Scythe Slip Stream-1900RPM. 5. 2 על הדלת, 120מ"מ, SP120 High Performance Edition, High Static Pressure; http://www.corsair.com/en/air-series-sp120-high-performance-edition-high-static-pressure-120mm-fan 6. 2 מאוורים של הקירור למעבד Noctua Nh-D15. סה"כ מדובר ב-9 מאווררים.…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  24. Started by psychuil,

השתעשתי במחשבה לעשות קצת OC למחשב החדש שלי (במפרט). בין השאר בעיקר כדי ללמוד מה איך ולמה. השאלה אם יש טעם בכלל לעשות OC שפוי? כי זה לא נראה שיתן לי הרבה.

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by vk,

אני עם 965p-ds3 וזכרונות של twinmos ddr2 800 כשאני מגיע ל fsp 310 המחשב לא נדלק... אני משאיר אותו מכובה דקה והוא מאפס לבד ה OC וכשאני בודק את זה ב EVEREST אני רואה שהוא הוריד את המהירות ל 1.6 ולמכפלה 6. יש לי קירור INFINITY ניסיתי לבטל את EIST והC1E אבל זה לא שינה וגם ראיתי שמישהו כתב שזה לא מפריע ממש בOC קטן כזה..

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים