עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by The UnKnown,

אוקיי הבנתי בערך איך הולך התהליך האצה של המעבד והזיכרון (במקביל) והיחס מעבד:זיכרון. אבל יש גם אוברקלוק ללוח, מה זה עושה ? איך עושים את זה? מה זה נותן בעצם? המון תודה, אם אפשר הסבר מפורט זה יהיה טוב, לא אכפת לי אפילו אם יהיה מצוטט מת'רד אחר או משהו, המון תודה מראש!

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by Guarding angel,

היי אני על סף החלטה בין שני המעבדים הללו. אחד מהם ישב במערכת הבאה במקום הE7200 ה"זקן" שלי הדרישות הן אוברקלוקינג ממוצע+. הבינותי שסטפינג E0 קריר יותר וצורך פחות מתח וכך ניתן להגיע איתו רחוק יותר. השאלה היא איך הוא יכול "לסחוב" אוברקלוקינג משמעותי (צפי ל4.0-4.5GHZ) עם המערך הנוכחי : Xigmatek HDT-S963 H.D.T (במידת הצורך יוחלף לקירור יעיל יותר) DFI LANPARTY UT P35-T2R G.SKILL HK 4GB (2 x 2GB)DDR2 800mhz F2-6400CL4D-4GBHK SeaSonic 500W SS-500ET-APFC-F3 הE8400 E0 יעלה לי 450שח והE8500 C0 יעלה כ500. ושאלה נוספת : האם הזכרונות הנ"ל יכולים להגביל את יכולות האוברקלוקינג?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. המחשב שלי ממוקם בחדר שלי שממוקם מתחת לעליית הגג, מה שאומר חום נוראי בקיץ. בחורף, שום רכיב במחשב שלי לא עבר את ה-30 מעלות, ועכשיו, אתם עדים: http://shokata.co.il/files/82001401.bmp תמונות של המארז שלי שחשבתי שיועילו: המארז שלי מקדימה, כמו שאתם רואים למטה יש פסי אוורור (אין שם מאוורר): http://shokata.co.il/files/22912777.jpg צד שמאל של המארז שלי, וכאן אפשר לראות את החורים (גם פה אין מאוורר, אבל בתמונה הבאה תוכלו לראות משהו שאולי יועיל): http://shokata.co.il/files/70955847.jpg והנה דלת המארז שלי מבפנים, אין מאוורר בדבר הזה שתלוי עליו: http://shokata.co.il/files/60300289.jpg אם זה משנה, המחשב יושב בתוך הדבר הזה מתחת לשידה: http://shokata.co.il/files/79363951.jpg פנים המארז, נ…

• 30 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Aviko,

אני רוצה לקנות משאבה בכדי להכין איתה מערכת קירור מים, מצתאית אחת בחנות דגים שעושה 2000 ליטר בשעה, הבעיה זה שבעל החנות אמר שזה כעיקרון "פילטר" והוא קורא לזה ראש כוח, האם הרעיון זה משאבה טבולה??, תודה לעוזרים החביבים, אבי

5. המעבד יהיה AMD Sempron עדיף דירוג 2800 או 3000? (בקיצור עדיף עוד 256KB או מכפלה גבוהה ב-1?) לוח אם EPoX EP-8NPAJ, ראיתי תוצאות מרשימות שלו עם סמפרון 2500 ואני מעדיף PCI-Express לכן הוא הלוח הנבחר אלא אם כן יש לוח S-754 עם PCI-E שהוא אוברקלוקר יותר טוב וניתן להשיג אותו בארץ זכרון יהיה סטיק אחד של Vitesta 500MHz 512MB כרטיס מסך 6200TD / 6600TD של איזו יצרנית שתמליצו שמגיעה הכי רחוק (הבנתי ש MSI Diamond מגיע רחוק אבל הוא עולה 1000 שקל שזה מוגזם) הספק יהיה FSP 350W / 400W Version 2.0 תודה מראש על העזרה

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by EpoXi,

שלום לכולם, קניתי את הכרטיס לאחרונה ורציתי לשאול אם יש טעם לעשות לו OC אם אני משחק ברזולוציה 1360X768 ועם מעבד AMD 630 2.8@3.6? או שכרגע המעבד הוא הצואר בקבוק וOC לכרטיס לא יועיל? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by ABL,

יש לי Gigabyte GA-Z77-D3H i7-3770k קראתי המון על אוברקלוקינג וכל אחד אומר לשנות דבר אחר בביוס. רציתי לדעת מה לשנות בביוס לפני שמתחילים באוברקלוק. רשימה של דברים תעזור לי מאוד ובכל מקרה הנה כמה הגדרות שהייתי רוצה לדעת מה לשנות בהם: :advanced cpu core features (?Turbo power limit: ? (250 (?Core current limit: ? (250 ? :Cpu core enabled ? :cpu enhanced halt ? :c3/c6 state support ? :cpu thermal monitor ? :cpu eist function :cpu core voltage control ?? :cpu PLL :3D power control (?Vcore loadline calibration: ??? (extreme

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by pichu7,

התייצבתי על OC למעבד ב (3770MHZ (1.360V. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=580166 יש לי שתי בעיות: 1. לא מצליח לקבוע מתח קבןע למעבד ב BIOS - הוא לרוב עומד על 1.344 ב CPUZ ועולה ל 1.360 במאמץ מלא לשניה או שתיים. 2.ליבה 1 נכשלת במבחן PRIME95 לאחר כשעתיים - הבנתי שהגדרות כוונון עדין של GTL אמורות לעזור ליציבות העבודה של המעבד: http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3129&p=12 איך אני קובע מתח קבוע (ניסיתי לבטל את ה VDROOP ב BIOS ולא עזר....) ומהן הגדרות ה GTL? תודה על העזרה.

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by surfface,

בהמשך לשיחה שלי עם ליאור שכנראה שמו לי לא קירור סטוק אלא משהו אחר אייך הקירור הזה האם הוא טוב יספיק לאובר קטן?

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. אני על טמפרטורות נמוכות, המערכת עובדת יציב ללא קריסה אחת.. אני משחק CRYSIS 2 גולש רואה סרטים HD 1080P, בקיצור המחשב פתוח 24\7 ללא קריסה . השאלה היא למה כשאני מפעיל OCCT על HIGH (בדיקת מעבד כמובן) המחשב קורס .? טמפרטורה תקינה מתחים יציבים ..

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. יש לי כרגע ASUS A7V133. עם 512MB SDRAM. :AR15: אני רוצה לשדרג אותו למשהו חדיש יותר (אני יודע שאני משוגע על שידרוגים, ושהוא עדיין לוח אם טוב) כמו ASUS A7V266E. אבל, בעוד כ3-4 חודשים יצא הצ'יפסט החדש של VIA, ה KT333. אז, כדאי לי לחכות ללוחות אם המבוססים על הצ'יפסט החדש? או לשדרג עכשיו? ??? ואני לא מתכוון לשדרג את המעבד כרגע. (יש לי Athlon 1.33GHz). מקווה שתעזרו לי להחליט, IIIways.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. אוקי פרסמתי הודעה בפורום ספקים ומארזים לגבי המפרט שאני רוכש: כששאלתי לגבי קרור הפנו אותי לכאן. פה נמצא הפירוט המלא (לא רוצה לעשות DOUBLE POSTING) אז הינה קישור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=280186.0 בקצרה: מעבד: Q6600 שאני רוצה להמהיר לכוון ה3Ghz - אשמח לשמוע דעתכם בנושא... לוח אם: P5K Deluxe/WiFi-AP זכרון: CORSAIR TWIN2X4096-6400C5DHX DDR2 4GB (2GBX2) 800MHZ CL5 XMS DH מארז: ECA5000 Uber Chakra כרטיס מסך: SAPPHIRE ATI RADEON X1950XT 256MB הבנתי שהקירור שלו רועש אז אני מתכוון להתקין עליו: Zalman VF900-Cu LED http://zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=201&code=013 פה אתם נכנסים לתמונה: CPU Cooling: THERMALTAKE BIG TYPHOON או Cool…

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. קניתי לא מזמן מאוורר של SCYTHE 120 מ"מ 1600 RPM, המוכר אמר לי שהוא יהיה רועש אבל לא תיארתי לעצמי שזה יהפוך לטרקטור של ממש... 2 האופציות שיש לי כרגע הן: 1. להבריג את המאוורר למארז עם תושבות גומי. 2. לחבר בקר ולהעלות\להוריד את הסל"ד על פי הצורך. אני חושב שהכי טוב זה השילוב של שניהם.. אשמח אם תעזרו לי בנושא. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Eternal Bliss,

לאחרונה אני מתחרפן לאור העובדה שיש לי קריסטל אורב על הכרטיס המסך ולמי שיש את זה יודע כמה רעש זה עושה, אז לקחתי ארנק ונסעתי לחנות הקרובה לביתי(טוב נו אז 30 דקות נסיעה זה לא קרוב) וקניתי פאן באס לארבעה מאוררים... לא, לא קניתי את הנקסוס למרות שהוא נראה מאוד יפה.. קניתי של סאן בים(sunbeam) ולהגיע לכם ת'אמת.. הוא לפי דעתי יותר יפה. הלדים שלו מזה חזקים(אחת הסיבות למה התמונות בלי פלאש לא יצאו כאלו טובים)... בכל מקרה לקח לי כשעה לחבר הכל(לקח לחיים: לא לחתוך חוטים לפני שבודקים שהם ארוכים מספיק), חטפתי קריזה ולא היה לי כח לסדר את כל הכבלים אז ביום שישי\שבת הכבלים יהיו מסודרים ותמונות חדשות יעלו לאויר.. תמונה 1 גימור מאוד יפה... תמונה 2 בלי הפנל הקדמי תמונה 3 כן כן אני יודע שהכבלים …

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. שלום לכולם, היום רכשתי 2 מאווררי AC , המומלצים בשל היותם שקטים וחזקים (Arctic-Cooling AF Fan 120 Exhaust/Intake) המאווררים שהיו לי במארז הם 120mm שהגיעו איתו. 0.30A , שהורדתי אותם ב SpeedFan ל10%/15% (15% מכניס אוויר, 10% מוציא אוויר) לפני שהרכבתי את המאווררים החדשים, אטמתי את החדר והקלטתי את המחשב ממרחק 1 מטר וממרחק 5 ס"מ עם המאווררים הישנים. המאווררים החדשים הם 0.13A (חלשים יותר מבחינת צריכת זרם) ואין אפשרות לשלוט על מהירות הסיבוב שלהם דרך SpeedFan :-\ חיברתי את המאווררים החדשים והקלטתי בדיוק מאותם מקומות. לצערי, הרעש גדול פי 2 או 3. אמנם הטמפ' של הרכיבים ירדה ב5-10 מעלות לכל רכיב (4 HD / מעבד / לוח) , אך הרעש בלתי נסבל לידיעה, אורן.

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. ערב טוב, הדיון הזה נפתח ע"מ שתוכלו לשאול שאלות במידה ומשהו לא מובן לכם לגבי התחרות. פתיחת התחרות: היום. סגירת תחרות ופתיחת סקר: יום חמישי הקרוב (3.10.13) בשעה 20:00. סגירת סקר: יום ראשון (6.10.13) בשעה 12:00 בצהריים. למי שלא הבין, מטרת התחרות היא לרשום כיצד הייתם מקררים את המחשב שלכם, אך להציג את הרעיון שלכם בצורה מקורית, כגון: - חמשיר - סיפור עלילתי - תמונה - סרטון/קליפ וכדומה. ניתן כמובן לשלב איך שאתם רוצים כמובן ולאו דווקא להציג באחת הצורות שצויינו. ההצעות שהוצגו בצורה המקורית והמיוחדת ביותר יבחרו, כאשר ישנו גם דגש לרעיון כמובן. לרשום "הייתי מקרר את המחשב עם חנקן נוזלי" או "טובל אותו באקווריום" לא יקדם אתכם לשום מקום, כי זו לא מטרת התחרות, וחבל שכך (לכל אחד י…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by BeNzZy-BoY,

טוב חברה אני רוצה לדעת אחת ולתמיד איך המארז הזה Simbadda Master I LU - Silver - 480W + WINDOW + NEON ? ? ? אני יודע שהספק כוח שלו הוא של ג'נרי וזה קקה אבל זה לא משנה מחליפים אותו.. השאלה שלי היא לכל השאר, איך הבפנים מבחינת מיקום המאווררים, איך העיצוב, הבנתי גם שהוא עשוי מפח שזה לא משהו.. הבעיה היא שחלק אומרים שהם דווקא ממש ממש מרוצים ממנו ושאין להם בעיה איתו, והשאר אומרים שהוא *רא ושהוא לא שווה תכסף בלה בלה בלה.. אז אחת ולתמיד אני רוצה לשמוע את הדעות של כולם !! הינה תמונה למי שלא יודע על איזה מארז מדובר שחור : כסוף :

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by m.k,

אני מחפש מאוורר של 80MM שיתן ביצועים טובים אבל שיהיה שקט ולא עם רעש של מנחת מטוסים. אז כמו שהבנתם בשום פנים ואופן אני לא קונה DELTA! אני מעדיף שהמאוורר יהיה מחברה מוכרת כמו: TT, VANTEC, ZALMAN, COOLERMASTER וכו'. תקציב: גג עד 100 ש"ח. תודה לעוזרים!

• 34 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. אז ככה: מת לי לוח האם החמוד הקודם והחלטתי להשתדרג למעבד E8400 ולוח EP43 DS3L. משום מה אני לא מצליח לקבל מידע לגבי הזכרונות לא בCPUZ ולא ב EVEREST. יש למישהו דרך לפתור את זה? ועוד שאלה ככה לדחוף אם אני כבר כאן, ניסית לתת בOC קטן ולהריץ את הזכרונות ב1:1 לFSB, נעלתי את הPCIX,ביטלתי את כל האופציות שיכולות להגביל אותי C1E,C2E וכו', נתתי מתח של 1.325 לCORE תזמונים בלאי לזכרונות כדי לבדוק אם זה בכלל ירוץ, תדרים מינימליים לMCH ו ICH ו 2.1 לזכרונות(כי זה מה שהם כביכול דורשים. משום מה ההגדרות פשוט התאתחלו. מה ניתן לעשות,אילו מתחים צריך להגדיר ולכמה? זכרונות 800MHZ 2GB של MUSHKIN

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Tzah22,

שלום לכולם ברשותי המפרט הבא : Intel Core 2 Duo E8400 4.0GB Dual-Channel DDR2 ASUSTeK Computer INC. P5QL-EM 1024MB GeForce 9800 GT (Point of View) Ezcool 500w מארז Antec 902 ----------------------------------------------------------- אני מתכנן לקנות קירור למעבד לצורכי OC ושמעתי המון ביקורות טובות על הMUGEN 2 אני רק רוצה לדעת אם הקירור יכנס לי במארז. כי גם עכשיו הקירור סטוק כמעט ונוגע במאוורר העליון.. תמונה להמחשה : האם תהיה לי בעיה להתקין את הקירור MUGEN 2 במארז הזה? תודה מראש לכל העוזרים =)

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by SharP,

צריך לעלות core voltage ? מה צריך לשנות כי אני העלתי ב4 FSB ואם אני מעלה יותר זה פשוט לא מעלה ווינדוז גם VOLTAGE העלתי ב5% זה בסדר ?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by saphisto,

שלום לכולם, רציתי עצה לגבי גירור למעבד הנ"ל, כרגע יש לי arctic freez 7 אבל הבעיה שלי איתו שהוא עושה הרבה רעש (המעבד שלי הוא ללא OC, הוא לא K) וחשבתי להחליף לקירור אחר, אבל אני דיי מתלבט לגבי coolver master 212 evo או דגם אחר. הסוקט שלי הוא 1155. אגב, האם יש המצלמה גם להחליף למעבד אחר?

23. Started by pain,

לאחרונה התחלתי לעבוד עם מעבדי HYPER THREDING של אינטל והטמפרטורות לא נראות לי הגיוניות..... לאחר מאמץ (רב מאוד יש לציין) עם מארז בעל קירור מעולה והיט סינק מקורי עם מאוורר מקורי (אינטל) על לוח אינטל 865PE אני מקבל תוצאות גבוהות מאוד! 66c !!!!! מעולם לא הגעתי לכאלו תוצאות עם מעבדי אינטל גם לאחר המהרה רצחנית על לוחות אחרים.... אין לי מושג מה קורה פה ואשמח לשמוע דעות אבקש תשובה רצינית בבקשה ולא גיבוב של ניחושים ...תודה

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by War-Hammer,

אני מתכנן לקנות השבוע מחשב המבוסס על מעבד הברטון 2500. (איזה סטפינג הכי טוב ל OC ?) המפרט יהיה בשביל אוברקלוק מקסימלי! לכן אני צריך לוח אם טוב, אני מתלבט בין האיפוקס לבין האביט, אני רוצה לוח שמבוסס על NFORCE 2.. זכרונות, איזה יתנו לי ביצועים הכי טובים באוברקלוק ומשחקים?, אני יודע זה שאני צריך 3200 ו1024 MB (ג'יגה ראם) ושיהיה בשני סטיקים כדי שאני ינצל את הדואל. התקציב נע בין 3000-3500. נ.ב אני גם צריך קירור טוב, חשבתי על ה SLK 600 או על ה SLK 800, איפה ניתן להשיג אותם בארץ ? ובבקשה כל מוצר שאתם ממליצים לי עליו תנו קישור. תודה לכל העוזרים

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום לכולם, אז הגיע הזמן לשדרג את המחשב ולהחליף את השילוש: מעבד / לוח אם / זיכרון. כיוון שיחסית הרבה זמן לא התעדכנתי בכל נושא הקירור למעבד אז אני מבקש את המלצתכם. אז אני מבקש המלצה לקירור אוויר למעבד Intel(R) Xeon(R) Processor E5-2699 v4 לסוקט LGA2011-v3 . הייתי רוצה שהקירור: * ייתן מקסימום ביצועים לתקציב שלי. * שיהיה שקט. * קל יחסית להרכבה. היום הקירור שלי הוא scythe mugen 2 rev b אז קירור בגודל הזה אמור להיות סבבה במארז הנוכחי שלי. תודה מראש על העזרה, אלי.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים