אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
אני אעשה את זה קצר , הקירור שיש לי עכשיו Noctua NH-D14 "קצת" גדול שחוסם את הזיכרונות וממש באלי קירור חזק וקטן - לפי מה שבדקתי ראיתי שה H100 נורא קל להרכבה ובלי יותר מדי פרוצדורות. אחבר לרדיאטור שלו עוד שני מאווררי 120MM כדי להוציא את החום וככה יעבוד על פחות RPM. התייחסותכם.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה זה fun bus או איך שלא כותבים 2. איך עושים את זה 3. מאיפה קונים שבלונות למארז 4. מאיפה קונים ספריי זוהר באולטרה 5. מהי המנורה כמו קטודה ולד וכאלה שמפיץ הכי הרבה אור 6. איך מכברים לד נגיד בעכבר אופטי המקום הרגיל האדום בבקשה תענו לי ???
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה היום קצת התחלתי להגדיל את OC ולהגיע לתוצאות יפות יותר בנתיים הגעתי ל באס 450 ללא מאמץ מיוחד ,לא שינתי כלום בביוס חוץ מבאס ,נעלתי PCIX על 100 ויחס זיכרונות 1:1 טמפ' במנוחה לפי TATבין 50-55 מעלות בביוס הוא מראה גג 45 מעלות טמפ' לוח אם 40 מעלות גם בביוס וגם באורסט אז אני מניח שזה נכון אז הנה השאלות שלי: 1.לא נגעתי בתיזמונים בנתיים הם על אוטו' במהירות הזאת התזמונים הם 5:6:6:18 שזה די משוחרר ,האם כדאי לנסות להחזיר אותם ל 5:5:5:15 עכשיו אני לא סגור מה המתח שלהם בביוס ראיתי שכתוב DIMM +0.3V נראה לי שזה מראה את המתח לזיכרונות אבל אני לא בטוח 2.המתח למעבד 1.408V בביוס כתוב CPU Voltage Control וזה על [Normal] וגם Normal CPU Vcore וזה לא ניתן לשינוי ועומד על 1.3875V אז ל…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם... ברשותי המפרט הבא: E8400 עם קירור TUNIQ TOWER Gigabyte P35-DS3L G.Skill 2x1024mb 6400 400MHZ CL4 8800GT ENERMAX LIBERTY 400W מארז GIGABYTE 3D AURUA.... ככה, התחלתי עם OC למעבד, הצלחתי להגיע ל 425MHZ מ 333MHZ, עם מתח של 1.360V למעבד. ביצעתי בדיקה עם OCCT ויצא תקין ללא תקלות.. הטמפרטורות במנוחה 40 - 39 מעלות, ובמאמץ בבדיקה עם OCCT טמפרטורה 55-57 מעלות - מעבד. אני בעיקרון רוצה להגיע ל 4GHZ שזה 445MHZ... ניסיתי לעלות מתח למעבד ל 1.408V ועדיין אני לא מצליח עם הבדיקה של OCCT. עכשיו ניסיתי להוריד את המכפלה מ 9 ל- 6 ולהישאר על אותו BUS, והרצתי בדיקה והיא עברה בהצלחה ללא תקלות, עכשיו לא הבנתי מה זה אומר - שהזכרונות והלוח אם מגבילים אותי אם הורדתי את המכפלה והבאס נשאר…
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
רק רציתי לדעת אם OC מבטל את האחריות על המעבד הלוח והזכרון שלי או שזה "חוקי" (OC למעבד כמובן) לצערי , אני מניח שאני יודע מה התשובה... (לפחות בקשר למעבד...)
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ישלי מחשב פנטיום 4 אבל אני מרגיש שהמחשב לא עובד כמו שצריך ניסית כמה דברים פירמטתי התכנתי את windows xp וזה עדיין לא עזר..אז חשבתי אולי זה לא מעבד מקורי וזה סתם בדקתי את המסמכים פתחתי תמחשב והכל היה מקורי וזה אכן פנטיום 4....אני לא יודע מה לעשות...אם תכולו לעזור או לתת הצעות ליעילות המחשב אני ישמח...תודה..
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מעבד 930D מאוורר BT אני ארשום לפי הסדר ב- BIOS תחת הכותרת CELL MENU: dynamic overclocking memory function control fsb&memory clock ratio memory voltage cpu fsb frequency pci-e frequency pci-e voltage auto detect pci clk spread spectrum העליתי קצת את ה FSB ל 220 במקום 200 אבל הווינדוס לא עולה בגלל זה וגם אחרי restart המחשב לא נדלק מחדש אלה הנורה על המסך נשארת צהובה במקום כחולה מה שפותר את זה זה רק כיבוי והפעלה מחדש דרך כפתור POWER של המארז זה קורה אותו דבר אחרי יציאה מה BIOS אשמח אם מישהו כאן באמת מכיר את הציפסט הזה כי הוא חדש יחסית בשוק וידריך אותי צעד צעד איך לעשות אוברקלוקינג כמו שצריך קראתי את המדריך של הפורום אבל בכל זאת לא הצלחתי להבין אחרי שה…
-
- 15 תגובות
- 940 צפיות
-
-
ללא שום בעיה...סתם ישר שמתי FSP על 350..יכול להיות אני יכול עוד להעלות! אבל אני מפחד קצת על הזכרונות שיישרפו. שמתם לב שהזכרונות עובדים חופשי! על 875MHZ המפרט: E6300 945P-S3 KINGSTON 512*2 [DC] 667MHZ 250G WD SATA II http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=162392 יכול להיות מאוחר יותר אני אעלה את הFSB ..רק תמליצו ותנו עצה מה לעשות?
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הנה המפרט שלי: opteron 180 denemark 939 asus a8n32-sli deluxe samsung 1GBX2 elsa pci-e 9800gt 3XHDD WD 32GB coolermaster aquagate max אם צריך עוד פרטים תעדכנו אותי אני כרגע בוולט של 2.7 לזיכרונות ונעלתי אותם על 133 לכל כרטיס עד שאני אגיע למצב שאני אעשה התאמות בקשר לתיזמונים שלהם בינתיים רק רציתי לדאוג שהם לא יפריעו לאוברקלוק של המעבד המעבד על 1.600 הוא כרגע על 242 FSB מכפלה 12 כשאני מעלה את הוולט אל מעל ל 1.65 הוא לא עולה לי ואז אני מכבה את המחשב ומדליק אותו מחדש והביום עולה לי ואני משנה בחזרה אני לא מבין גדול אבל עושה רושם שהוא מסתתדר בוולט נמוך מ 1.65 יותר טוב מאשר ב1.65 או 1.64 האם זה אפשרי בכלל שיקרה מצב כזה או שאני מדמיין הוא על 55C ב FULL LOAD מה אני יכול לעשות כדי …
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי קתודה קרה כחולה ולד 3 כיוונים ירוק איך אני מחבר אותם ולאן ואם יהיה ציורים או תמונות זה ממש יעזור תודה לכולם
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי קנה מחשב חדש עם כרטיס מסך 9800GT 512MB של Point of view, ובזמן משחק הכרטיס מגיע לטמפ' של 90 מעלות ויותר, ופעם אחת אפילו נכבה לו המחשב בזמן משחק. מהי הבעיה? האם הבעיה היא בכרטיס מסך? ד"א יש לו קירור מצויין במארז (מאורר 25CM ועוד).
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב חדש עם מעבד 7700K שמורכב על לוח GIGABYTE Z270X GAMING 7. אני משתמש בקירור נוזלי CORSIAR H60. הרכבתי את המחשב לבד (לא פעם ראשונה) ויש לי בעיה עם הטמפרטורה. כל פעולה הכי קטנה שאני מבצע במחשב אני שומע את המאוורר שצמוד לרדיאטור מסתובב ממש חזק והטמפרטורה מגיעה ל60 מעלות (אפילו קצת יותר) וזה נמשך לכמה שניות בודדות. אם אני משחק FIFA 17 לדוגמה אז לאחר כמה דקות המשחק כבר מתחיל לקרטע ובכל הזמן שאני משחק המחשב ""צורח"" מה לעשות?
-
- 15 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
היי. אני רוצה לקנות אחד מהמאוררים הללו אבל קשה לי קצת להחליט מצב אחד אני רוצה גם שקט וגם קירור איכותי... אני לא אוברקלוקר.. Igloo 7200 Light: 20dbA Speed (RPM) 1,900 Airflow (CFM) 29.20 Igloo 7200: 26dbA Speed (RPM) 2,400 Airflow (CFM) 35.04 עכשיו, האם תוספת הקירור של ה7200 הרגיל שווה את ההפסד של 6 דציבל מה7200LIGHT ? אני שוב מדגיש, אני לא אוברקלוקר... אהה אגב מגיע עם המאורררים האלו משחה טרמית ?
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היום הצלחתי להוציא מה3200+ שלי 1790 יציב בסופר פי איי אני יכול להגיע עד 2840 והמחשב לא יוצא מהווינדוס אבל לא יציב... החומרה כתובה במפרט והזכרונות הם הקורסייר שלי! 736 מגה הרץ ואני מוכר אותם הלוח דיי מגביל אותי , בנוגע למכפלה אולי אני יקנה LAN PARTY הקירור: סוניק + מאוורר 120 ולצ'יפ TT אקסטרים אם מאוורר דלטא 60 על LOW VOLT אז... הנה התוצאות:
-
- 15 תגובות
- 896 צפיות
-
-
חברים, עבדתי עם המחשב שכתוב במפרט שלי עם אוברקלוקינג והכל עבד חלק במשך כשנתיים. גיליתי לפני איזה חודש שהמשחקים פשוט עובדים בצורה נוראית (פשוט זזים מאוד מאוד לאט), ניסיתי להוריד את האוברקלוק אך גם אז המשחקים עובדים בצרוה כמעט בלתי שחיקה. אנא עזרה אני עובד עצות מה ניתן לעשות??
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אז ככה הכל התחיל כאשר נשבר לי מהרעש של הDELTA 80 (למרות שהיא עם פוטנציומטר) , הבאתי מאוורר 80 רגיל והתקנתי אותו על הSLK 800 שמקרר את הPLAMINO 1700 שרץ על 166X11=1826 ומתח 1.95 וולט. עם הDELTA לא היו שום בעיות יציבות המעבד עבד על 44,50 לאחר החלפת המאוורר התחילו הבעיות עם מכסה סגור 52,58 וקריסות עם מכסה פתוח 51,56 וקריסות נדירות. וכאן מתחילה הבעיה: 1) להישאר על 11X166 !!! 2) למנוע מצב קריסה 3) No way DELTA אגב המארז הוא של TASK מידי טואר , פשוט מאוד בלי שינויים , מאווררים: אחד למטה מקדימה מכניס , 3 מאחורה מוציאים (ספק, 80 , 60) הזה מקדימה גם 80 , הכל רץ שקט למדי ..... וכמובן גם את זה אין לי כח לשנות או רצון להחליף! הפתרון: 1) להשאיר מחשב עם מכסה פתוח -=> נופל , לא …
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בגלל שהמארז שלי כרגע ג'נרי ואין לו מאוררים טמפ' המעבד עומדת כרגע על 75 מעלות דבר שבגלל לא בריא וגורם לניתוקים של המחשב אז עוד היום אני קונה את כל החלקים. אני קונה תמארז הזה: http://www.pchardware.co.il/docs/pd- 2050385026.htm דבר ראשון איך המארז הזה?מקרר טוב?יש לכם המלצות טובים יותר למארזים בטווח המחירים האלה שמקררים טוב?המעבד שלי זה AMD2000 דבר שני אני צריך מאוורר למעבד התקציב לא חשוב העיקר שיהיה חזק וטוב,תודה מראש לעוזרים. הנה הטפרטורה וזה עוד שיש לי ארו פלו,הטמפרטורה פה נמוכה ב-15 מעלות מהביוס בביוס הוא עומד על 76 מעלות וזה לא במאמץ!!! זה כבר חודשיים ככה מעניין כמה שנים זה כבר הוריד למעבד שלי תמונה להוכחה: עוד שאלות: איך יכול להיות שיש לי ארו פלו והטמפרטורה …
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקיי חברים תראו יש לי ויכוח עם חבר על איזה מערכת יותר חזקה..מערכת ראשונה : Amd Barton 2600M Geil Value 256X2 400 MHZ Dual NF7 SL-v2.0 SP97 המערכת עובדת על 11.5X216FSB. המערכת השנייה : Intel Northwood 2.8 GHZ @ 3.4 GHZ Abit ic7 Twinmos 256mb * 2 400 mhz SP94 המערכת עובדת על 14X238FSB עכשיו...טכנית נראה שהמערכת שלו יותר חזקה,אבל עשינו שנינו בדיקה ב - SuperPI,לי יצא 40 שניות לבדיקה של 1 מגה,ולו יצא 42 שניות עם אותה בדיקה. הוא מתעקש עדיין שהמערכת שלו חזקה יותר למרות שבבדיקות בנצ'מארקים אני תמיד מקבל יותר ממנו בציוני המעבד,מה אתם אומרים?
-
- 15 תגובות
- 982 צפיות
-
-
Core speed 2694MHz Multipiler X8 Bus speed 331MHz FSB 1324MHz הזכרונות של GSKILL 800MHz 2GB....אני ממש לא בקיא באיך להגיע כמעט עד הקצה באוברקלוק,מה שעשיתי פשוט העלתי את הBus speed בביוס..לא רוצה לגעת סתם במתחים,אני אשמח עם מישהו שמכיר את הביוס של הלוח יתן לי איזה טיפ להשתפר ולהשיג תוצאה גבוהה יותר(או שזאת כבר לא רעה בכלל)...תודה !
-
- 15 תגובות
- 971 צפיות
-
-
מה מבין המאווררים יותר יקרר לי את הכרטיס? יש לי את הכרטיס Redaon x1950 series
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעבד - 2.4C לוח - GIGABYTE 8IK100 זכרון - 2*512 WINBOUND 3200 העליתי את הבאס מ200 ל-230 (=2766 MHZ), זכרון השארתי על מצב אוטומטי וזה עבר ל- 1.66 (=381) חוץ מזה לא שיניתי כלום! עדיין לא הרצתי בדיקות יציבות לאורך זמן אבל כן הרצתי ל15 דקות בשביל לקבל מושג על הטמפרטורה. יש שינוי של 3 מעלות לכל היותר: TOAST מגיע ל43 מעלות שזה כמו לפני האוברקלוק ו- PRIME מגיע עד ל-55 מעלות כאשר קודם הגיע ל52 (תמיד PRIME מגיע לטמפרטורות מטורפות) האם לדעתכם אוברקלוק כזה הוא טוב...יש עוד פרמטר שצריך לשנות...אולי בזכרונות? שווה כבר לתת לו בדיקת מאמץ ארוכה או שאין טעם להתחיל עם טמפרטורות כאלה??
-
- 15 תגובות
- 823 צפיות
-
-
היי, המאורר שלי הלך ואיתו גם הלכה (נשברה על ידי) התושבת (הפלסטיק שמסביב לsocket) שאיתה המאורר יושב טוב מבלי ליפול השאלה היא - האם כשאני קונה מאורר 478 אני מקבל גם את התושבת או שלא? במידה ולא - מהי העלות של העניין הזה? אגב - יש למישהו מושג איך לפרק את התושבת הזאת? (היא מולבשת על הלוח אם ע"י צ'יפים לבנים).
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שווה לקנות את הקירור הזה ב 80 ש"ח? http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=6000 הייתי דיי מופתע מהמחיר כי הוא בדרך כלל עולה יותר... ומה יותר טוב הקירור הזה או Freezer 7 pro ?
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני נורא חדש פה זה השאלה הראשונה שלי שמעתי שאם משייפים היטסניק(צלע קירור) מלמטה היא תוליך חום יותר טוב האם זה נכון???
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הבנתי שאחרי עידכון ביוס הוא תומך במעבדי WOLFDALE ואני שוקל לשדרג את ה - E6300 שלי ל - E5200. מה גם שלא צריך זכרונות מהירים בשביל להמהיר אותו, נשאלת השאלה האם הלוח שהיה בזמנו האוברקלוקר הכי טוב לא יגביל את המעבד.
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-