עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. הבנתי שמי שעושה OC למעבד זה גורם לזכרונות שלו לעלות יחד עם המעבד בבאס... (במקרה שלא משתמשים במחלק כמובן) אבל זה גם קורה בהפך? אם נגיד אני מעלה את הבאס של הזכרונות שלי ב20 אז גם הבאס של המעבד יעלה ב20 ?

• 0 תגובות
    • 416 צפיות
  2. הכירו את שיא ההמהרה החדש שמצטרף אל הרשימה הבלתי נגמרת, והפעם עבור מעבד Skylake שהומהר מ-4GHz ל-7GHz באופן יציב, עם לא מעט אמצעים בדרך למטרה עבור כל מוצר חומרה שמגיע אל השוק, בין אם זה מעבד, לוח אם, זיכרון ואפילו נוספים (אם כי על אש הרבה פחות גבוהה) מתקבצים מגוון אוברקלוקרים מרחבי העולם, חלקם ידועים בקהילה וחלקם אנונימיים, אך המשותף לכולם הוא אותה מטרה: ליהיות זה שמוציא את המהירות הגבוהה ביותר מרכיב חומרה ספציפי. היום השיא הזה שייך למעבדי ה-Skylake, ואם ניהיה יותר ספציפיים, החזק שבינהם, ה-Core i7 6700K שמגיע בתדר פעולה של 4 ג'יגה-הרץ. השיא הינו 7,025.66 מגה-הרץ, והוא שייך לאוברקלוקר ההונג-קונגי צ'י קוי לאם. והוא לא לבד. לא בוחלים באמצעים בשביל לסחוט עו…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by FARKASH7,

יש לי לוח של חברת גיגבייט מדגם GA-8IRX ומעבד 1600A INTEL PENTIUM 4 רציתצי לעשות למעבד OC כי שמעתי שהוא טוב לזה אבל לפני שהתחלתי בדקתי כמה פרטים על הלוח. קראתי בהתחלה ביקורת עליו וראיתי שכמו אצלי בביוס אין אפשרות להעלות VCORE אבל אז המשכתי לחפש ומצאתי שתי אתרים שבהם מוזכרת אפשרות להעלאת VCORE מנהלים בבקשה אם מישהו יכול לחפש לי ביוס כזה תודה רבה. והאם זה קשה לעדכן את הביוס כי פעם אחרונה שעידכנתי היה בעזרת הדיסק שקיבלתי והכול עבר חלק. http://www.overclockers.co.nz/ocnz/review.php?id=02boardi845d000gigabyte8irx00000105-זה האתר שאומר שאין VCORE בדיוק כמו אצלי בביוס אלה האתרים שמזכירים VCORE http://www.abcd.com.au/motherboard/ga8-irx-pentium4-socket478.htm http://www.noticias3…

• 0 תגובות
    • 549 צפיות
  4. אוקיי חבר'ה (דרך אגב אני בת למי שעונ הבצורה של בן) יש לי חלון בצד של המארז, ומנורה (קטודה נראה לי) כחולה וכל מיני... וראיתי תמונות של מארזים עם חלונות כאלה קטנים בתקרה של המארז וזה מצא חן בעיניי ואני רוצה לעשות גם אבל אני צריכה קצת עזרה ממי שכבר יש לו את זה במארז. אני צריכה מדריך לזה (עדיף בעברית) שיגיד לי איפה יש? ואני גם צריכה מידות סטנדרטיות לחלון מי שכבר עשה ומתמחה. אז הצעות טיפים ותמונות מי שיכול שיכתוב פה.. מחכה לתשובה תודה רבה 8)

• 4 תגובות
    • 613 צפיות
  5. שלום, אני רוצה לדעת איך הקירור סטוק של אינטל? אני לא הולך לעשת OC אז רציתי לדעת אם הוא עושה את העבודה? אהה...המעבד הולך לניות I5 760 כנראה

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by walla,

מה ההבדל בין הקטודה הזאת http://www.pch.co.il/docs/pd203496857.htm לקטודה הזאת: Thermaltake PerfectLight Sound-Activated Cathode ובין זה גם http://www.pch.co.il/docs/pd585443331.htm וזה: http://www.pch.co.il/docs/pd905624200.htm ואחרון חביב: Cold Lighting Cathode Kit - 2 lamps הם גם שונים במחירים למה?

7. Started by BlackBurn,

אני צריך לבחור גוף קירור ל-Q6600 שיצליח לקרר אותו בצורה מספקת (ושקטה) בOC של 3.0GHz אני לא בטוח כמה כזה דבר צריך לעלות, אבל אני לא מתכוון לעלות מעבר לכך ולכן אני צריך משהו מינימלי שיעלה על הדרישות הנ"ל, וחובה שיהיה מהרשימה שנמצאת כאן : http://tms.co.il/cat/146/22:26 אין לי אפשרות לקנות ממקום אחר ואני לא מרכיב את המחשב (זה יוצא זול וחוסך זמן התעסקות). תודה מראש לכל העוזרים.

• 4 תגובות
    • 497 צפיות
  8. Started by eylonG,

חיברתי 4 לדים , UB 3V כ"א בטור לV12 (לפי חישוב הנגדים אין צורך בנגד, חלוקת מתח...). שמתי לבד שהם מתחממים וכיביתי כדי לא לגרום נזק אפשרי. הם זה סימן שהם ישרפו ? בסה"כ זה עובד יפה ומאיר מעולה את המארז.. אני יעלה תמונות שאני אסיים את המודינג.. תודה רבה למשיבים!

• 6 תגובות
    • 603 צפיות
  9. Started by spider272,

הקירור הזה של ה4870 יתאים ל 4850?

• 2 תגובות
    • 829 צפיות
  10. Started by PhoenixBoy,

החלטתי גם לנסות לעשות את מה שHWgeek עשה והפכתי את ה-FX5200 שלי ל-FX5500 בלי שינוי בקירור הסטוק שהוא רק היטסינד קטן על הליבה ללא מאוורר. השינוי החשוב הוא שקודם היה לי מקסימום 60fps ועכשיו יש לי 100 (ב-Counter Strike).

• 29 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. כאמור הכרטיס הוא: leadtek winfast px8800 gts 640mb אלה בערך התוצאות: סטנדרטי.513\792 מנוחה: 61-63C מאמץ: 66-73C תוצאה ב 3DMARK06 לפני אוברקלוק 8614 דירוג 69 אוברקלוק.564\871 מנוחה: 62-63C מאמץ: 66-78C תוצאה ב 3DMARK06 אחרי אוברקלוק 9277 דירוג 29 רציתי לדעת אם אני מסכן ככה את הכרטיס מסך אם לא להוריד או לעלות את האוברקלוק?

• 1 תגובה
    • 493 צפיות
  12. Started by yakir4u,

יש לי קרור סטוק למעבד פנטיום 4 אני מחפש קרור שבינתיים יקרר את המחשב העגלה שלי וגם בעתיד הקרוב אני יוכל להעביר אותו למחשב החדש אני מחפש קרור עד 250 שקל הכי שקט שיש הוא ישב בתוך Fractal Design Define R4 עם הספק Seasonic X-660 X-Series 660W (לא נראה לי רלוונטי אבל אמרתי אני יוסיף לכל מקרה) אפשר לחרוג עד 300 אבל שיתן את הקרור הכי טוב עם הסטוק אני יושב על סביבות ה70-80 מעלות והכי חשוב שיתאים גם ל775 וגם ל1155

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by daniel86,

האם יש אפשרות לעשות oc לכרטיס מסך של מחשב נייד, או למעבד?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. זה כבר התרד השלישי שלי בנושא עכשיו קניתי MUGEN 2 בשביל לתת עוד מתח ולהישאר בטמפ' טובה אבל לא משנה כמה מתח אני יתן זה לא מתייצב על 2.8 שיחקתי עם הכל אבל כלום לא עזר הבאתי מתח 1.54 גם לNB הבאתי מתח וכל דבר אפשרי אבל בבדיקת OCCT המחשב נתקע בשניות הראשונות של הבדיקה אפשר לעשות משהו או שזהו זה?

• 6 תגובות
    • 760 צפיות
  15. בעיקרון יש לי שתי מאוורים ג'נריים במארז (120 מ"מ אחד מסתובב ב 2400rpm ואחד ב 1900rmp) רציתי האם ניתן לחשב איכשהו את מידת האוויר שהם דוחפים ואיך הם י לעומת smartfan 120mm ? האם מאוורים באותו גודל ומהירות דוחפים אוויר באותה עוצמה (אני מבין שלא וזה מושפע מעוד גורמים אבל עד כמה הגורמים האחרים קריטיים )?

• 1 תגובה
    • 488 צפיות
  16. שלום, קניתי מחשב חדש לפני שלושה ימים ויש לו מעבד G640, זכרונות 8 GB וכרטיס מסך Sapphire HD7850 2GB. לפי מה שהבנתי, הכרטיס הזה מעולה ל- OC וגם לפי מה שקראתי, OC לכרטיס מסך נעשה על ידי תוכנה ולא מה- Bios ולכן זה לא אמור להיות כל כך קשה. הבעיה שלי היא שיש לי את המעבד G640 שכבר עכשיו אני יודע שהוא מגביל אותי קצת בביצועים ואני לא בטוח שה - Overclock יעזור במשהו בגלל המעבד, מישהו יכול לעזור לי ולהגיד אם למרות המעבד, ה- OC כן ישפר את הביצועים? יש לי ספק כוח Seasonic 430 ומארז Luxo X10 עם 3 מאווררים. תודה רבה לעוזרים!!

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. הנה קצת תמונות .

• 39 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by leahd3,

אחי מזמינים מגש חדש של 6700K... תזכיר לי אני אבדוק לך BATCH, רוצה שתשבור שיא עולם

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. אוקיי אז יש לי מחשב...ואני ממש אבל ממש לא מבין באוברקלוקינג אבל אני רוצה לעשות כזה.... אז הנה המפרט שהעתקתי מתוכנה שאומרת את המידע על המחשב SiSoftware Sandra Mainboard Manufacturer : Gigabyte Technology Co., Ltd. MP Support : 2 CPU(s) MPS Version : 1.40 Model : 8IG1000-G Version : x.x System BIOS : 09/08/2004-i865G-6A79AG0LC-00 Chipset : Intel 865/848 (Springdale) System Memory Controller Location : Mainboard Error Correction Capability : None Number of Memory Slots : 4 Maximum Installable Memory : 4GB Bank0/1 - A0 : Empty Bank2/3 - A1 : None None None None DIMM 512MB/64 @ 333Mt/s Bank4/5 - A2 : Empty Bank6/7 - A3 : Empty Chipset 1 Model : Giga-Byte Technology 82865G/PE/P…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by cupra,

ראשית מילה רעה ל asus שסיבכו את העסק, הגדרת ה pat בביוס מסורבלת ולא מובנת. בביוס קיימות 2 הגדרות שנוגעות בעיניין, הראשונה נקראת: תחת הגדרת הציפסט יש performance acceleration mode ומוגדרת כ auto או enabled, פה הסירבול, כל אדם יכול להבין שזה בעצם ה pat, מה גם שהדבר לא מוזכר בביוס או בחוברת ההוראות, וזה לא. ניסיתי לבדוק את העיניין ולא היה ולו תוצאה 1 שונה בין 2 המצבים. תחת האפשרות השניה שנמצאת בביוס היא performance mode וניתנת לשינוי כ auto ו standard ו turbo, דווקא האפשרות הזו נראית ככיוון הטיימינג של הזיכרונות, מה שהסתבר כלא נכון. כדי להיות בטוח שאכן זו אפשרות ה pat נשארתי במצב auto הבאס התכוונן ל mhz הדיפולטי של הזיכרונות שלי 250 ( 3.75ghz ) והורדתי תיזמונים מ 3-4-4…

• 5 תגובות
    • 585 צפיות
  21. Started by Sicarius,

למה המאורר אשר בתמונה [השמאלי ביותר] לא עובד משום מה וכאשר אני נוגע בו אני מרגיש שהוא רותח: מצאתי כמה מאווררים שנראה לי קשורים לאוורור מארז [שאם אני לא טועה זה המאוורר שלא עובד לי-אבל תקנו אותי אם אני טועה] http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=948 Scythe Slip Stream SY1225SL12H 120mm 1600rpm ----- http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=529 Scythe S-Flex SFF21G 120mm 1900rpm\35dba איך הם? יש המלצות למשהו טוב יותר?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. השאלה למעלה. מצורפת תמונה [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 809 צפיות
  23. Started by Episode-666,

אוקיי אז יש לי מחשב מעולה באמת חדש לגמרי אני לא אכנס לפרטים שלא תזילו ריר אני רק יגיד שמפאת חייתיותו הייתי צריך XASER בתור מארז וכן את החדש מביניהם הלבן שכחית את הדגם עכשיו.. בקיצור ולעניין בזמן גלישיתי נתקלתי ב קרור מים שם THERMALTAKE האם הוא טוב ? הם מציינים שיעבוד טוב במיוחד עם המארז למרות שאני חשוב שזה שטויות אבקש לשמוע את דעתם של המבינים בעניין תודה חברה

• 10 תגובות
    • 732 צפיות
  24. אני מעוניין לקנות בקר שליטה על מתח המאווררים בנוסף הצגת טמפרטורה (לא חובה), עם כניסת eSata (חובה) וקורא כרטיסים וכו' (לא חובה). עד כה נתקלתי בבקרים של חברת Aerocool (בעיקר סדרת ה- Cool Panel), אבל נראה לי שמישהו שם התלהב עם התמחור וגם קשה להשיג בעלות משלוח סבירה לארץ. בינתיים היחיד שעונה על הצרכים שלי (הייתי רוצה יותר אפשרות לחבר יותר מאווררים) במחיר יחסית סביר הוא ה- Scythe Kama Panel 3, אבל הוא זוכה לפידבקים עלובים (כגון, מפסיק לעבוד תוך כמה שבועות ועוד). למישהו יש המלצות נוספות או הערות/הארות ? תודה

• 3 תגובות
    • 893 צפיות
  25. שלום לכולם , עברה במוחי מחשבה לפני כמה ימים לשדרג את השילוש שלי למשהו קצת יותר חזק כמו 2.8C עם לוח וזיכרונות טובים אבל אחרי הבדיקות ראיתי שזה הוספה של לא מעט כסף ( 1000 ש"ח )שאני לא בטוח שהוא שווה את ההשקעה ביחס להבדל הביצועים שאני אקבל. בכל מקרה חשבתי אולי לנצל יותר את המערכת מבחינת האוברקלוק כי אני זוכר שקראתי פה על אנשים עם מעבד כמו שלי שהגיעו לתוצאות יפות מאוד אפילו עם קירור סטוק של INTEL , משהו כמו 3.0 - 3.4 ג'יגה אם אני לא טועה. הבעייה העיקרית שלי כרגע היא שהלוח ( <-------- מפרט ) לא מסוגל להתמודד כמעט בשום אוברקלוק . זה מניסיון אישי וגם מבדיקות שעשיתי באיטרנט על הלוח והביקורת עליו רשמו שהוא חלש מאוד לאוברקלוק.. המקסימום שהגעתי איתו ביציבות מלאה הוא 2.6 ג'…

• 3 תגובות
    • 428 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.