עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ערב טוב לכולם אני די חדש בעסקי ה OC ואף פעם לא יצא לי לעשות OC על מחשב אחר חוץ ממה שיש לי היום. יש לי מחשב נוסף שאני שוקל להתעלל בו, אבל הביוס שלו לא מכיר את כל האופציות של משחקי מתח, מהירות שעון וכו'. מדובר ב פנטיום 4 מהירות 1.6, לוח אם של asus (צ'יפסט של sis). הבנתי שאפשר לעשות את זה עם כל מיני תוכנות צד שלישי. אבל מה שמפחיד אותי זה מה קורה כאשר המערכת לא יציבה?? אני יכול לזרוק את הלוח אם לפח או שיש דרך חזרה? תודה

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by Sifo Jen,

זוכרים לפני חודש או חודשים שאלתי אותכם על אפקט קירור פסיבי ואמרתם שזה קיים בתאוריה אבל לא במעשה? אז חיפשתי,בדקתי ומצאתי חברה שמשווקת שבבי קירור מעולים לאוברקלוק, מגיעים ל15- מעלות ע"י זרם ממש מצחיק שאני לא בטוח כמה אבל לפי מה שראיתי מספיקה בטריה של שעון כדי להפעיל את זה. זה שקט יעיל ומחזיק להרבה זמן החיסרון היחידי שזה עולה 25$ אני כבר הזמנתי אחד לאוברקלוק שקט ורציני. לא ניראה לי שאני יכול לפרסם את שם החברה כי זה פורום ציבורי ואני לא בטוח שמותר לי אז אולי אחד המנהלים יבהירו לי את הנושא. יאיר.

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by maorakrish,

אני עם OC ל 3.6 בינתיים מתח על 1.26000 (מתח סטוק רק רשמתי אותו ולא שמתי על נורמל). ועם מעלות של 65 עם OCCT גוף הקירור YASYA רציתי לדעת עד אוכל להגיע במקסימום מעלות בבדיקת מאמץ בלי לפגוע בלוח אם או במעבד.. מעבד I5 750 לוח אם p55-us3l

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. לשני מחשבים ניידים שברשותי יש בעיית התחממות, שניהם מגיעים ל 80 מעלות עבודה. האחד מחשב של קומפק שעדיין באחריות, וכנראה שאאלץ לשלוח אותו לתיקון מאחר וגם כשניסיתי ומרחתי מחדש משחת קירור של זלמן על המעבד, תוך פרק זמן קצר מאוד הוא המשיך להתחמם כמו מקודם. מ 80 ירד ל 30~ ולאחר תקופה קצרה חזר שוב ל 80מעלות. המחשב השני הוא נייד של LG ששם הגוף קירור נמצא בטמפ' גבוהה הזו חודשים ואני לא ממש מצליח לפרק אותו מהלוח - הברגים תפוסים חזק מדי. לגבי ה LG אינני יודע מה יצפון לו העתיד מאחר ואני קצת תקוע איתו, אבל בקומפק- האם יתכן שעקב השהייה הארוכה בטמפ' גבוהה הרסה את הגוף קירור? האם זה מסביר את העובדה שתוך זמן קצר טמפ' העבודה שלו חזרה למה שהייתה לפני מריחה מחודשת של המשחה? אשמח לשמוע מה דעתכם…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. אחרי שאני מבצע O/C, לפי מה שהבנתי, אני אמור לבדוק את יציבות המערכת. מה אני צריך לעשות ואיך אני מוודא שהמערכת יציבה? כמובן חוץ מבדיקת הטמפ'...

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by ychig,

יש לי e4300@3GHZ (בOC) הTJ.max 100) Core Temp) מציג 58-60 במנוחה, לעומת הReal temp שמציג 47~, (הTJMAX כנראה 90) לפי טבלת הTJMAX מהסטיקי http://www.tomshardware.co.uk/intel-dts-specs,news-29460.html , הוא אמור להיות 70 או 80 :s05: ? מהי הטפמ' האמתית? תודה עדכון----- עדכנתי לגרסא האחרונה של Core temp, ההTj max ירד ב5C , עדיין גבוה מהReal temp

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום מחפש מומחה ל-OC (למחשבים חזקים (975),שרתים(xeon X 5570 ) ,מעבדים גרפיים (quadro FX 5800 ,tesla c1060)). תודה מראש אלי

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by naelq,

היי, אתמול סיימתי את גוף קירור המים שלי: http://www.villagephotos.com/pubbrowse.asp?selected=538946 מה דעתכם? ;D

9. אז ככה.. בלי OC הוא מגיע במאמץ ל 65 ככה... עם OC הוא מגיע ל76 וזה כבר נראה לי הטמפרטורה שבה הכרטיס כבר מתחיל לעשות בעיות ולקבל נזק בלתי הפיך... קיצר אני לא יודע מה לעשות.. בכל האתרים שביקרו ת'כרטיס הם היו על OC של 690 על 995 והצליחו לעבוד והטמפרטורה המירבית שראיתי זה 68... למה הכרטיס שלי כל כך חם?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. מישהו שמע על בעיה עם הבקר זכרון של האופטרון? אוברקלוקר מדהים אבל לא ביחס של 1:1 אם אני לא משתמש במחלק הוא לא יציב הזכרון הוא TCCD שנבדק על אותו לוח עם מעבד אחר ומגיע בלי בעיה ל300 גם עם האופטרון הוא עושה את זה אבל רק במכפלה נמוכה במכפלה גבוהה חייב להשתמש במחלק יש פתרון?

• 35 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. לא אכפת לי אם הוא לא כל כך טוב מבחינת זריקת אוויר אבל חשוב שיהיה שקט!!!

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Alexkmr,

המ..יש לי ממש בורות בקטע של לפרק את הלוח אם, והמעבד... פעם אחרונה שעשיתי את זה זה היה לפני כ5\6 שנים והמשחה טרמית זלגה מהמעבד ופשוט שרפה כמה חלקים..ומאז פחות או יותר יש לי טראומה... עכשיו אני אני צריך לפרק את הלוח אם, ובדרך אני גם רוצה להחליף משחה טרמית בכל המקומות שצריך: צ'יפים,מעבד. את הלוח אם אני צריך לפרק כי הטיפשים שהרכיבו לי את המחשב הדביקו מאחורי הלוח אם כבל חשמל, ועכשיו אני לא יכול להזיז את הספק כוח. חשבתי קודם כל להתנסות על המחשב הישן שלי ורק אחר כך על החדש... אני אשמח לטיפים ???

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. יום רביעי (10.8.05) קניתי את הקירור, אבל רק היום היה לי זמן להרכיב אותו. כשהמוכר הביא לי אותו, נבהלתי קצת מהגודל שלו :errrr: , אבל מתרגלים... הנה כמה תמונות שלו: ההרכבה היתה די פשוטה. חוץ מהעובדה שהיה צריך להוציא את הלוח מהמארז. בקופסה מגיע מדריך אחד צבעוני ואחד שחור לבן, , אבל מובן מאוד. הקירור מגיע עם משחה תרמית (בשקית ), אבל אני מרחתי MX-1. אני רוצה להגיד לכל מי ש"מפחד" מהגודל והמשקל של הקירור הזה, שאין מה לדאוג. הדרך שבה הוא מחובר ללוח היא חזקה מאוד. ואם הלוח מוברג טוב למארז, אז לא יקרה כלום. אני חייב לציין, שהקירור דיי מקשה על להגיע למקומות מסויימים במארז. לדוגמא, השתגעתי עד שהצלחתי לחבר את המאורר (שמתחת לכ.מסך) ללוח. (כי החיבור שלו נמצא בין…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. אומנם יקר אין ספק אבל האם זה נראה לכם שווה? וחוץ מזה אם הם מדברים על טמפ מתחת לאפס מה אם האיבוי?

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. היי, ההייתי רוצה לקבל בבקשה עזרה בעשיית OC למעבד יחסית ישן - פנטיום 4 , 3 ג'יגה הרץ, סוקט 478(פרסקוט) 800FSB כזכור לי לוח אם - ASUS P4P800 עכשיו העניין הוא כזה: כמה VOLT להגדיר מינימום לעוד 600MHZ שיהיו יציבים?(כאמור 3.6) 1.575V? יותר? פחות? עד כמה לשחק עם הוולטים בביוס? אני רוצה לשבור כבר את המחסום של ה600, להגיע ל800 ואפילו ל1000(שיהיה 4.0GHZ או לפחות 3.8 במקסימום) עד כמה וולט מותר להגיע למעבד הזה? יש לי בביוס עד 1.9V... אני מאמין שוולט כזה גבוהה הורג אותו מהר...נכון? ייתכן במיידית? שהכל יעבוד יציב וטוב.. עומס למעבד אני בודק רק עם התוכנה PRIME 95 שפועלת כפול משתי תיקיות שונות בכוננים שונים. האם זה מספיק להריץ אותה שעה? האם צריך יותר? הקירור שלי למעבד הוא ביגטייפון בן ש…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Demagh,

אני מנסה לאוברקלק X1950XT, אוקע? עכשיו, הסטוקים שלו הם 621 \ 900 (1800 יענו), וכשאני מעלה את הליבה מעבר ל 648, אני מקבל ארטיפקטים... מעבר לזה הכל מתרסק הזכרונות דווקא יותר מגיבים, ויציבים ב 950 (1900), אבל אני עדיין רוצה עוד. למה הכרטיס כזה אוברקלוקר מסכן? זו מגבלה של הצ'יפ או משו? הטמפ' בסדר... עם הקירור ה HOME MADE שלי הוא על 73-75 מעלות עם אוברקלוק במאמץ... מה מפריע לו להגיע רחוק יותר?

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by kip,

הי, יש לי את המפרט שבצד. רוצה להוסיף מאורר מקדימה ומתלבט. ראיתי את זה http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=18&Cat2ID=0&pid=CF-1412B ונראה מעניין. המון אוויר נכנס אבל כנראה לא שקט במיוחד. איך הוא יחסית למאורר שמגיע עם המארז? ניתן לשים 12\14 ס"מ. יש הצעות? היה מאוורר מבצע על 12 של CM ב IQPC אבל זה נגמר... מה זה PWM? איך עדיף ךחבר מאוורר? מה ההבדל בין החיבורים? תודה

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by urich,

יש לי מארז סביר אבל הצבע שלו מזעזע כסף מגעיל (לא ממש כסף אבל צבע מכוער) לכן אני חושב לצבוע אותו בשחור כי אם כבר לצבוע אז בשחור לא. אז אני מחפש צבע שחור לצביעה של המארז והכוננים cd ו floppy (אחד שניתן להשיג בארץ ולא במחיר מופרז) ומדריך לצביעה של המארז וגם את הכוננים הלבנים כדי שיתאימו

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום חברים, ברשותי המפרט הבא, ממתין לקירור מעבד לשם הרכבה: Intel i7 2600K Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 4GB G.Skill rawjigs WD 1TB Blue Sata3 SilverStone SG05B לראשונה הזמנתי Scynth Shuriken כי אמרתי, מה כבר יכול להיות. אבל אז במחשבה שניה אמרתי לעצמי שאולי המעבד קצת יסבול, אני אסבול מרעש, ולכן באתי להתייעץ עמכם. המארז הוא ITX קצת לחוץ, אבל יחד עם זאת המעבד לא יעבור שום OC ובשלב ראשון גם ללא כ. מסך חיצוני. חשוב לי מאוד השקט, אך לא על חשבון יכולות הקירור (המעבד יעבוד קצת, תלת מימד, 1080 וכו') ראיתי שKSP (בעעע) מוכרים Corsair H60 במחיר שאני מוכן לשלם. אך השאלה שלי האם יש צורך ? או יתרה מזאת, האם זה מערכת מומלצת, שקטה ומקררת כמו שצריך ? האם הShuriken לא יהווה פתרון טוב למעבד 95W ?…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by giliboy,

אוקי אנשים אני תריך עזרה...... התחלתי בבניה של המערכת הזאת ואני צריך פה עזרה... 1.לאחר שהלחמתם וסידרתם את החוטים, חיתכו חוטים שחורים כמספר המפסקים, בערך באורך החוטים שהלחמנו קודם (חוטי הפאזה), והלחימו אותם בצד אחד. אותו דבר עשו עם כל הפאזות של המפסקים איזה צד?? 2.את הקצוות של המפסקים אפשר לחבר בכמה דרכים למאווררים, אני השתמשתי ב-לוסטרקלמרה בגלל הקושי להסיג מתאמי 4, או 3 פינים. חברו את החוטים ל-לוסטרקלמרה ואת החוטים השחורים (-) ביחד עם ה- של הנורות כך: איזה קצבות?? כל מה שנשאר זה החוט האמצעי ואיפה בלוסטרקלמרה אני מחר אתה חוטים?? 3.השלב הבא הוא לחבר מתאם 4 פינים לשני הקצוות של החוטים השחורים ושל המפסקים שהלחמנו קודם. יש לחבר את החוטים למתאם כך שהחוטים של המפסקים יתחברו ל12…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Mafteah,

CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU - [691 NIS] Motherboard : ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) - [552 NIS] Memory : GeIL DDR-RAM 512MB 3200 Ultra Memory - [725 NIS] חשבתי על אלה מה אתם אומרים?

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום לכולם , רציתי לשתף אתכם בתמונות מהפרויקט שלי היום הרכבתי הכל על יבש לראות שהכל כמו שצריך תמונות : מה שחסר זה בידוד טוב ללוח ללבוש כפפות ו *מתכנן לשים עוד שכבת צבע על הבידוד שכל החריצים ייעלמו

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by scorpion,

וולקנו חדש מTT נראה די מבטיח........ במיוחד המאורר שעליו.. 75cfm ב48db זה די טוב וגם בסיס נחושת גם חיישן ששולט במאורר וגם שליטה עצמית הסינק די יפה וקוראים לו volcano 9 (דילגו כנראה על ה8......) מה דעתכם? אני אישית מחכה לבנצ'ים שלו המתוק הזה למרות שאני חובב Tharmelright/Alpha הסינק הזה נראה טוב למדי לעמוד הבית של המוצר

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by Mr Gadget,

אני רוצה לעשות לכרטיס Geforce2MX קצת אוברקלוקינג עכשיו משום מה 3DMARK 2001 לא עובד אצלי מכיוון שהוא לא מזהה את המעבד(אני כרגע ב OC יציב על המעבד) עכשיו לשאלתי למה 3DMark לא מזהה את המעבד האם זה בגלל ה OC? והאם מתי שאני עושה את ההמהרה לכרטיס מסך צריך לעלות את הליבה/זיכרונות כל פעם ב 2MHZ ולבדוק את היציבות ב 3DMARK 2001 או לחילופין 2003 ? אם אני יגרום להם לעבוד...

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. הכרטיס מסך שלי מתחמם (HD4870 512MB) גם אחרי שפתחתי את המחשב ושמתי צמוד אליו מאוור של בית מה לעשות??! עדכנתי דריברים! יכול ליהיות שבגלל זה GTA IV עם תקיעות.. ?

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים