אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
היי אנשים אני בונה HTPC מבוסס על אחד המעבדים בכותרת שאולי יעברו OC, בנוסף יהיה במחשב לוח מבוסס P35 של גיגבייט וכרטיס HD2600/HD2400 זאת ימוקם באחד משני המארזים הבאים: האנטק דואט, Silverstone lc17s המידות שלהם הן: סילברסטון : 425 mm x 170 mm (H) x 425 mm (D) דואט: 455 X 148 X 455 mm לכל זאת אני מחפשת קירור אייכותי וסופר שקט. עברתי על המומלצים שלכם וראיתי 1. Tuniq Tower 120 - הקירור המומלץ ביותר לאחר אלו הנזכרים לעיל. עלותו כ-250-300 ש"ח וביחס למחירו הוא המשתלם ביותר מבין כל קירורי האוויר. מעט רועש כאשר המאוורר פועל בעוצמה מלאה. 2. Scythe Infinity - מחירו כ-250 ש"ח. Rev B אינו דורש פלטה אחורית ולכן אינו דורש את פירוק הלוח. המאוורר שמגיע עם המוצר הינו שקט אך בעל ב…
-
- 29 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש ברשותי כרטיס v8200 ti 200 של asus , התוכנה שמסופקת עם הכרטיס smartdoctor לא נתמכת על ידי מערכת ההפעלה שמותקנת במחשב שלי-WIN XP PRO . מכיוון שבצעתי המרה "כבדה" לכרטיס 220/500 אני מעונין לבדוק את הטמפ'(אני מעונין לנסות עוד להתקדם), יש איזה תוכנה מומלצת?
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, לאילו חלקים בתוך מארז המחשב - נחוץ קירור (למעבד שלי - יש קירור,ספק הכוח (ENERMAX) מקרר את עצמו,כרטיס המסך גם כן מקרר את עצמו,לא?) - מה עוד? - האם מאוורר מעבד - מאוד איכותי,מאסיבי ויוקרתי (של ZALMAN),אשר כרגע מורכב בתוך מארז המחשב שלי - יכול למנוע צורך במאוורר מארז סנטדרטי (לא מפירמה ידועה,אמינה,ונחשבת),אם אוסיף מאוורר מארז 8CM איכותי של ENERMAX,זה יוסיף משהו? אשמח לשמוע הסברים,תגובות והצעות... סליחה על הבורות,ותודה רבה מאוד מראש .
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חב'רה אני מעוניין להחליף את המוגן שלי למשהו יותר חזק אז השאלה היא עם הH70 יותר חזק מהנוטיקה D14 תודה לעוזרים.
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
http://www.frostytech.com/permalink.cfm?NewsID=65646
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המפרט מעבד: AMD ATHLONX XP 1700 סטפינג: JIHUB0302 קירור: THERMALIGHT AX-7 זכרון: WINBOND 512DDR PC3200 cl 2.5 BH-5 לוח: EPOX 8RDA PLUS העלתי את ה VOLTAGE אחרי זה ל 2.050 V בליבה (יש לי עד 2.200) ואת ה FSB ל 200 ואת המכפלה ל11.5 יצא לי 2300MHZ אבל זה לא היה מספיק יציב ולא הצלחתי לקחת תמונות
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, שנים שלא ביקרתי פה ושנים שאני לא מתעדכן בענייני החומרה והקירור .... אז ככה, עכשיו יש לי את ה VANTEC AERO FLOW (סוקט 478)שהמאורר שלו גוסס (פעם פועל פעם לא), מאחר ואני גם ככה לא מרוצה כל כך מהגוף קירור הזה החלטתי לקנות גוף קירור חדש - זול, טוב ושקט. חשבתי על ה THERMALRIGHT SLK948U הוא עולה בפנדה רק 145 שח ואני משלב את זה עם מאורר של זלמן 92ממ ב 45 שח. זה יוצא 200 שח וזה סביר בשבילי, השאלה שלי היא האם יש משהו טוב יותר במחיר הזה? למיטב ידעתי THERMALRIGHT עדיין שולטים בכל מה שקשרו לקירור טוב(אני צודק?) ? תודה מראש.
-
- 35 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש קירור שהוא יותר טוב מה MUGEN II ל סוקט AM3 בסביבות ה 200 ושלא יהיה עצום המארז שלי לא יכל להכיל דברים עצומים יש לי את ה TT V3
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני לא מצליח לעשות OC זה לא שומר אותו וחוזר לMHZ רגיל. מפרט : q6600 + tunic tower Asus Striker ii formula XFX 8800GTS 512 SLI G.skill DDR2 4g 1066mhz eNERMAX 720w wd 500g אני ניכנס לביוס מעלה מגה הרצים נגיד מ1066MHZ ל1080MHZ שומר ויוצא וזה לא שומר זה חוזר למצב הרגיל.. מה אפשר לעשות???
-
- 26 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, רציתי לשאול האם הכרטיס בעל פוטנציל טוב לOC? אם כן תוכלי להכווין אותי איך לעשות את הOC - כוונתי היא באיזה תוכנה להישתמש, קראתי בכל מיני מקומות שATI TOOL היא תוכנה טובה וחלק לא המליצו עליה (גם הבנתי שיש בה OC אוטומטי, איך זה? לא מסוכן?), איך לבדוק יציבות אחרי כל העלאת מהירויות? ומהו סדר הפעולות הברור? וכמה מסוכן זה OC לכרטיס מסך? קראתי את המדריך בנעוץ אבל עדיין אני צריך הכוונה לפחות כללית לדרך הביצוע, אשמח לתגובות. תודה רבה, דניאל.
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי רכישת שני מאווררי ארטיק קולינג וירידה משמעותית ברעש המחשב (היה לי קודם טרמלקטייק...) אני מתלבט על החלפת מאוורר המעבד שלי בדגם שלהם אבל יש לי בעיה.יש שני דגמים כמעט אותו דבר. ההבדל ביניהם הוא פונקציה שניקראת PWM והתג מחיר הוא 40 ש"ח.אני לא ממש הבנתי מה זה עושה ואני לא עוסק באוברקלוק ואשמח לקבל הבהרה מה הדבר הזה.מקריאה באתר החברה אני הבנתי שזה בקרה בתור המאוורר היקר יותר שאין בזול.אשמח להסבר מבעלי ניסיון יותר חכמים ממני. 170 PWM 130 בלי PWM. תודה רבה על התגובות.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי עד עכשיו אוברלוקינג זה אומר לגרום לרכיב מסויים במחשב(מעבד, כרטיס מסך, הרדיסק...) לעבוד מעבר ליכולת הטבעית שלו ובכך לגרום לו להתחממות יתר שנמנעת ע"י קניית מאוורר טוב. מה שלא הבנתי זה איך עושים את זה?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אומנם יקר אין ספק אבל האם זה נראה לכם שווה? וחוץ מזה אם הם מדברים על טמפ מתחת לאפס מה אם האיבוי?
-
- 29 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי. אני רוצה לקנות אחד מהמאוררים הללו אבל קשה לי קצת להחליט מצב אחד אני רוצה גם שקט וגם קירור איכותי... אני לא אוברקלוקר.. Igloo 7200 Light: 20dbA Speed (RPM) 1,900 Airflow (CFM) 29.20 Igloo 7200: 26dbA Speed (RPM) 2,400 Airflow (CFM) 35.04 עכשיו, האם תוספת הקירור של ה7200 הרגיל שווה את ההפסד של 6 דציבל מה7200LIGHT ? אני שוב מדגיש, אני לא אוברקלוקר... אהה אגב מגיע עם המאורררים האלו משחה טרמית ?
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לכל המזלזלים למיניהם, אנא כנסו לפה ותסבירו לי למה זילזלתם....
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל המלצות לגבי קירור אוויר ממינימום 300 ש"ח עד ל550 ש"ח (אפשר לעשות יותר פשוט, המלצת מינימום והמלצת מקסימום) אז ככה יש לי מחשב עם מעבד i7 860 @ 2.80G וארבע ג'יגה זיכרון שמתחמם ומגיע לטמפרטורות של 70-80 מעלות בזמן עבודה (אני מקודד עליו סרטים) שדי מאיטות את הביצועים שלו בהשוואה לחודשים הראשונים שהיה לי אותו ובזמן שקניתי אותו לא חשבתי על קירור בכלל כי לא היתה לי כל כוונה לקודד עליו סרטים אבל עכשיו המצב השתנה. כנ"ל לגבי המחשב השני שלי עם מעבד Q9550 @ 2.80G גם ארבע ג'יגה זיכרון הטמפרטורה שלו נעה בין 65-70 מעלות (ללא הקירור שיש לי SpinQ) והייתי רוצה לשדרג את מה שיש לי באותה הזדדמנות. יכול להיות שאני טועה ולא צריך קירור והטמפרטורות נורמליות? העדיפות שלי היא לק…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עשיתי OC קטנטן עכשיו המעלות במנוחה 42-43 ובמקסימום מאמץ56.. עכשיו המעלות האלה מסוכנות??או אפשר לעבוד איתם? והאם הOC מקצר את חיי המעבד?
-
- 30 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
bus speed:310 multiplier:x10.5 cooling:evercool buffalo טמפ' במנוחה: 40 42 טמפ' באימוץ מלא 43 44
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היום הגענו למסקנות נחרצות שה Tuniq הוא ללא ספק אחד מהקירורים הטובים ביותר שיש למעבדים כיום, אבל... ואבל גדול... אחרי בדיקה מקיפה, מסתבר שיש לו יריב שטוב ממנו ! והוא נקרא Cooler Master GeminII, לפי אתרי סקירות כמו X-Bit שערכו מבדקים, ה Cooler Master GeminII שמצויד עם 2 מאווררים של 120 (שצריך לרכוש בנפרד) עדיף בכמה רמות ומאפשר OC בטוח יותר, יתרון נוסף שלו על הטוניק היא האפשרות להתקין את הקירור על לוחות AM2, עם היתרונות מגיעים גם חסרונות... מה לעשות.. אי אפשר בלעדיהם... הגישה אל הסלוטים של הזכרונות לא ניתנים לגישה לאחר ההתקנה שלו, אבל בנינו... מי מחליף כל יומיים זכרון ? ואם התפוקה של GeminII טוב משל ה Tuniq... אז אפשר להכתיר את GeminII כקירור אוויר הטוב ביותר לכל הסוקט…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מנסה להוריד את ההיט סינק שבא עם המחשב שלי. אבל לא נראה לי שהוא תוכנן להורדה.... המעבד הוא athlon xp 1800, וההיט סינק הוא גוש אלומיניום פשוט. הקליפסים שתופסים את המעבד מסרבים לצאת ואני מפחד להשתמש ביותר מדי כוח. האם יש טריק להוצאת ההיט סינק? או שפשוט להיות ברוטלי ולהשתדל לא לשבור את המעבד לשניים? ???
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זה המפרט שלי כרגע: האם הייתם ממליצים להוסיף קירור למארז? אם כן, איפה ועל איזה מאוורר הייתם הכי ממליצים (במחיר נמוך ככל האפשר)? תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כמה עולה מטר פרספקס , אמרו לי 120 ש"ח אבל זה נראה לי ממש מוגזם , אפשר בבקשה מחיר מדוייק למה אני לא רוצה להיות פראייר ולשלם 120 ש"ח על מטר
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני חייב לדעת עם ה Thermaltake Volcano 6CU CPU Cooler עושה הרבה רעש כי המחשב שאני הולך לקנות עם המאוורר הזה הוא ממש ליד המיטה שלי אז אני רוצה לדעת עם אני יצליח להירדם... הוא עושה הרבה רעש? זה ממש מפריע?
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים ברשותי: Q6600 2GB 8800GS ומותקנים מחשב כ4 מאווררים: 1. ספק 2. מתחת לספק 3.על הכרטיס מסך והמעבד 4. בחלק הקדמי באזור הUSB ובתוכנת FANSPEED הוא מראה לי 2 מאוררים בלבד בנוסף, שמתי לב במשחקים הטמפרטורה עולה עד 59 מעלות! בנוסף - המאורר שמתחת לספק לא עובד בכלל. רציתי לדעת האם יש דרך להגיד את המאוורים שיש במחשב? יכול להיות שהמעבד לא מודע שיש את כל המאווררים ולכן הוא לא מקרר מספיק טוב? אשמח לדעתכם. תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, ההייתי רוצה לקבל בבקשה עזרה בעשיית OC למעבד יחסית ישן - פנטיום 4 , 3 ג'יגה הרץ, סוקט 478(פרסקוט) 800FSB כזכור לי לוח אם - ASUS P4P800 עכשיו העניין הוא כזה: כמה VOLT להגדיר מינימום לעוד 600MHZ שיהיו יציבים?(כאמור 3.6) 1.575V? יותר? פחות? עד כמה לשחק עם הוולטים בביוס? אני רוצה לשבור כבר את המחסום של ה600, להגיע ל800 ואפילו ל1000(שיהיה 4.0GHZ או לפחות 3.8 במקסימום) עד כמה וולט מותר להגיע למעבד הזה? יש לי בביוס עד 1.9V... אני מאמין שוולט כזה גבוהה הורג אותו מהר...נכון? ייתכן במיידית? שהכל יעבוד יציב וטוב.. עומס למעבד אני בודק רק עם התוכנה PRIME 95 שפועלת כפול משתי תיקיות שונות בכוננים שונים. האם זה מספיק להריץ אותה שעה? האם צריך יותר? הקירור שלי למעבד הוא ביגטייפון בן ש…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-