עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי, ההייתי רוצה לקבל בבקשה עזרה בעשיית OC למעבד יחסית ישן - פנטיום 4 , 3 ג'יגה הרץ, סוקט 478(פרסקוט) 800FSB כזכור לי לוח אם - ASUS P4P800 עכשיו העניין הוא כזה: כמה VOLT להגדיר מינימום לעוד 600MHZ שיהיו יציבים?(כאמור 3.6) 1.575V? יותר? פחות? עד כמה לשחק עם הוולטים בביוס? אני רוצה לשבור כבר את המחסום של ה600, להגיע ל800 ואפילו ל1000(שיהיה 4.0GHZ או לפחות 3.8 במקסימום) עד כמה וולט מותר להגיע למעבד הזה? יש לי בביוס עד 1.9V... אני מאמין שוולט כזה גבוהה הורג אותו מהר...נכון? ייתכן במיידית? שהכל יעבוד יציב וטוב.. עומס למעבד אני בודק רק עם התוכנה PRIME 95 שפועלת כפול משתי תיקיות שונות בכוננים שונים. האם זה מספיק להריץ אותה שעה? האם צריך יותר? הקירור שלי למעבד הוא ביגטייפון בן ש…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by Crown,

OK כמה דברים על המערכת שאתם רואים בצד הבדיקה התבצע במארז פתוח ללא מאווררים!!! רק המאורר של ה TUNIQ שהחלפתי ב מארוורר של SILVERSTONE להלן התוצאות המעבד ללא OC ! CPU idle 24-23C (firefox + winamp + everest ) CPU burn 27C ( firefox + winamp + everest + cpu burn) CPU burn 27C ( firefox + winamp + everest + SuperPi 1mb) CPU burn 29-28C ( firefox + winamp + everest + cpu burn+ superpi 2mb כן אתם רואים נכון! לא עברתי את קו ה 30 מעלות!!! בלי שום מאווררים שמכניסים או מוציאים אווירר! מטורף!!! מומלץ!! אם יש עוד דרכים לחמם את המעבד תתנו לי נראה למה הוא מסוגל השילוב הזה ואני פשוט חייב לציין את העבודה שאין פה שום מאוורר שמוציא או מכניס אוויר! פי 2 ביצועים באותה רמ…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by RenTex,

עשיתי כבר בעבר OC של 8*400 אבל אני רוצה לעשות עם מכפלה 9. אני על 360*9 spread spectrum כולם על DISABLE Pci-ex 100 זיכרונות 1:1 c1e disable אני על מתח 1.365 משו כזה, אני עכשיו יסתכל כמה בדיוק .. אני מעלה כל פעם ליבה אחרת נופלת בבדיקות. ב OC הקודם אמרו לי לשי מתח לגשר ועוד דברים לגשר .. אני לא מבין בזה בגשרים הכוונה .. אם תסבירו לי זה יחסוך לכם זמן =] אז לבינתיים מה לעושת להמשיך להעלות ?

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. יש לי מעבד i5 4460 וכ.מסך rx460 amd יש לי מאורר מעבד פשוט של אינטל המאורר הנוכחי בן 3 שנים אבל עובד סבבה ניקיתי אתמול את הצלעות קירור והכנפיים מאבק ושמתי משחה תרמתי חדשה. אני משתמש בreal temp ומשום מה המעבד מגיע לטפרטורות של 70 מעלות שאני משחק משחקים פשוטים כמו cs 1.6 ושאני ממיר וידיאו בHandBrake המעבד מגיע ל100 מעלות אני לא יודע למה זה קורה המאורר מסתובב מאוד מהר קר בבית מאוד אני לא מדליק חימום בכלל בחורף. מה שעשיתי בשביל לתקן את זה הוא להיכנס advanced power options ואז לProcessor power management ולהגביל את Maximum Processor State ל50% ואז הטמפ' של המעבד בc.s 1.6 ירדה ל60 מעלות ובHandBrake ל50 מעלות. המחשב עובד סבבה שהמעבד על 50% אני לא משתמש כבד. השאלה שלי אם אני יקנה…

5. שלום לכולם, החלטתי סוף סוף לנסות ולבצע OC למחשב קראתי המון, המון חומר, גם פה וגם בפורומים אחרים ברשת שהגעתי אליהם אחרי חיפושים בגוגל ע"פ המעבד שלי ולוח האם קראתי גם את ה"סטיקי" פה בפורום אבל בסופו של דבר אני מתחיל להתבלגן כדי לעשות סדר בראש אני שואל פה (: מעבד Q6600 1. בכל מיני פורומים בחו"ל ראיתי שאומרים לא לעבור את רף ה 60-65 מעלות אבל מחיפוש פה (וגם במקומות אחרים) ראיתי שאומרים לא לעבור את ה70-75. עד כמה שניתן, מי צודק? 2. שאלה שניה וכנראה קשורה גם לראשונה, אני מקבל קריאות שונות מ Real Temp לעומת Core Temp. קראתי המון וכל מקום אומרים דברים שונים. בסופו של דבר אני רואה ש RT עובדת אצלי ע"פ TJ של 90 בעוד CT עובדת ע"פ TJ של 100. מהעמוד הבא, אני רואה שהTJ צר…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by geverem,

היום הגענו למסקנות נחרצות שה Tuniq הוא ללא ספק אחד מהקירורים הטובים ביותר שיש למעבדים כיום, אבל... ואבל גדול... אחרי בדיקה מקיפה, מסתבר שיש לו יריב שטוב ממנו ! והוא נקרא Cooler Master GeminII, לפי אתרי סקירות כמו X-Bit שערכו מבדקים, ה Cooler Master GeminII שמצויד עם 2 מאווררים של 120 (שצריך לרכוש בנפרד) עדיף בכמה רמות ומאפשר OC בטוח יותר, יתרון נוסף שלו על הטוניק היא האפשרות להתקין את הקירור על לוחות AM2, עם היתרונות מגיעים גם חסרונות... מה לעשות.. אי אפשר בלעדיהם... הגישה אל הסלוטים של הזכרונות לא ניתנים לגישה לאחר ההתקנה שלו, אבל בנינו... מי מחליף כל יומיים זכרון ? ואם התפוקה של GeminII טוב משל ה Tuniq... אז אפשר להכתיר את GeminII כקירור אוויר הטוב ביותר לכל הסוקט…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by Bug2000,

הוא בא אם מאורר או לא ? כי קניתי לאח שלי אחד כזה והוא בא בלי מאורר כלל אבל יש לו היטסינק יותר גדול מן הרגיל אבל נראה לי שהתקיעות עצלו במחשב באות בגלל ההתחממות של הכרטיס כאשר נגעתי בהיטסינק לא הצלחתי להחזיק את היד עליו יותר מ 5 שניות...

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. הנה מפרט המחשב : board : ASUS TUSL2-C with BIOS Version 1012 CPU : Intel Celeron Tualatin 1.2Ghz HeatSink : Volcano 7+ Memory : Kingston SDRAM 256Mb PC133 אלה הרכיבים הבסיסיים. אין ללוח הזה אפשרויות O/C מדהימות ובכל זאת חשבתי שאוכל להגדיר מהירות FSB של 133 מגה הרץ לזיכרון ולמעבד ואז התדר של ה-PCI הוא 33 מגה הרץ ללא O/C בכלל. בדקתי שיש קירור כמו שצריך , בדקתי מתחי VCORE שונים (הלכתי אפילו עד המקסימום שהלוח מאפשר-1.8 וולט) ובכל זאת, המחשב נתקע באיזשהו שלב (זה קורה באקראי ולא בשלב מסוים) של טעינת WINDOWS XP PRO. גם אם פעם אחת המחשב כן עולה עד הסוף זה לא מספיק ובפעם הבאה הוא שוב יתקע האם זה אומר שהמעבד שלי פשוט לא מאפשר O/C של 400 מגה הרץ מסכנים ?? אולי זאת בעיה אחרת ? או…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by TomB,

מישהו כאן יכול לחסוך לי את החיפוש? חוץ מ"קשיוף" יש עוד חנויות יחסית זולות עם מגוון רחב? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. ערב טוב לכולם אני די חדש בעסקי ה OC ואף פעם לא יצא לי לעשות OC על מחשב אחר חוץ ממה שיש לי היום. יש לי מחשב נוסף שאני שוקל להתעלל בו, אבל הביוס שלו לא מכיר את כל האופציות של משחקי מתח, מהירות שעון וכו'. מדובר ב פנטיום 4 מהירות 1.6, לוח אם של asus (צ'יפסט של sis). הבנתי שאפשר לעשות את זה עם כל מיני תוכנות צד שלישי. אבל מה שמפחיד אותי זה מה קורה כאשר המערכת לא יציבה?? אני יכול לזרוק את הלוח אם לפח או שיש דרך חזרה? תודה

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by tmpusr,

http://www.frostytech.com/permalink.cfm?NewsID=65646

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. המחשב המדובר: לוח EP43-DS3L שאר הפרטים בחתימה. משום מה, המאוורר של המעבד, V1, מסתובב על מהירות מקסימאלית, למרות שבביוס מוגדר על SMART. אין לי אפשרות לשלוט על שאר המאווררים המחוברים ללוח עם SPEEDFAN (הגדרתי אותו כמו שצריך). למישהו מכם, יש מושג למה זה קורה?

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by tront,

ברשותי מאוורר קידמי 12X12X2.5 במארז שעובד על מתח 12V אך אינני מרוצה מאספקת האויר שלו. האם אפשר לחבר מאוורר באותו גודל שעובד על מתח 220V AC בתוך המארז כדי שיספק יותר אויר?

• 32 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by BraNco,

שלום לכל המומחים :-) יש לי מחשב HTPC יחסית חדש, לא השקעתי בקירור כשהרכבתי אותו, ועכשיו אני רוצה לשדרג שם את העסק, בעיקר בשביל לגרום לו להיות שקט (וכמובן שגם ישאר יחסית קריר - אבל יותר חשוב השקט). המעבד שלי הוא G2020 (SOCKET 1155) והמארז הוא - http://www.chyangfun.com/cfi-axx89.html מארז קטן אז אין מקום לקירור מפלצתי. כמו כן אני רוצה להחליף את המאוורר 80 מ"מ שיש שם כרגע במשהו שקט יותר, כל הצעה תתקבל בברכה, ואם יש למישהו רעיון אחר אשמח לשמוע גם כמובן תודה מראש, מתן.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. יש לי כרגע מעבד פנטיום 4 2.4B 533 ואני חושב שהוא נדפק בגלל שהוא עבד חודשיים ב 1.85 וולט ועכשיו כשהחלפתי לוח אם, וזכרונות, הוא לא רוצה לעבור לי את ה 2.6 ג'יגה הרצים באוברקלוק, וכן, פתחתי על זה דיון, וכבר חשבנו על כל האפשרויות, וזה המעבד, סתכלו על המפרט שלי ותראו את שאר המערכת. 1 )שאלה שלי היא האם כדאי לי להחליף את המעבד הזה באותו סוג של מעבד, אני מתכוון לגרסת ה B או שבכלל אני יקח את ה C שעובד ב 800 באס, אבל הבעיה היא שהזכרונות שלי הם 400 מגה הרץ ועם מעבד של 800 באס אני לא יצליח לעשות כלום באוברקלוק אבל מצד שני אלו מעבדים יותר טובים באוברקלוק. 2 )וגם חשבתי בכלל לקחת את ה 2.4B או להחליף ל 2.6B אבל השאלה שלי היא האם יש סטפינג למעבדי פנטיום 4? או שזה סטפינג אחד לכל המעבדים מאו…

• 30 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. הכרטיס מסך שלי מתחמם (HD4870 512MB) גם אחרי שפתחתי את המחשב ושמתי צמוד אליו מאוור של בית מה לעשות??! עדכנתי דריברים! יכול ליהיות שבגלל זה GTA IV עם תקיעות.. ?

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by kip,

הי, יש לי את המפרט שבצד. רוצה להוסיף מאורר מקדימה ומתלבט. ראיתי את זה http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=18&Cat2ID=0&pid=CF-1412B ונראה מעניין. המון אוויר נכנס אבל כנראה לא שקט במיוחד. איך הוא יחסית למאורר שמגיע עם המארז? ניתן לשים 12\14 ס"מ. יש הצעות? היה מאוורר מבצע על 12 של CM ב IQPC אבל זה נגמר... מה זה PWM? איך עדיף ךחבר מאוורר? מה ההבדל בין החיבורים? תודה

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Screw_Master,

אני רוצה לבדוק יציבות של אוברקלוק. פעם הייתי עושה את עם IntelBurnTest, היום אני לא בטוח איזה תוכנה מאמצת את המעבד הכי הרבה. בכל מקרה, אני עכשיו עם OCCT, ורוצה לדעת איזה מבחן להריץ: את ה-Linpack, שהוא גם 64 ביט, או את הסטנדרטי, שעליו ממליצים יותר בסטיקים פה. אני רוצה להריץ את הבדיקה ל-8 שעות, בשביל לדעת שהמעבד יציב ברמה גבוהה. חוץ מזה, איך עובד עניין קריאת הטמפרטורה? היא מדויקת או שלהסתמך על תוכנה אחרת? ולאיזה קו אדום מומלץ לא להגיע? איפה לעצור?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by Spootnik,

טוב חברה הוספתי מאוורר של 80 מ"מ על המארז + מאוור ענק של 120מ"מ על הצד וזה הוריד לי ב 12 מעלות האם זה הגיוני? יש לי 22 מעלות עכשיו במעבד מקודם היה לי 35 לינק לתמונה למטה. עכשיו האם זה יספיק לי לקרר ת 805D אחרי אוברקלוק אני צריך טמפרטורות ל 805D שאני אדע האם זה פועל טוב תודה מראש. [attachment deleted by admin]

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. לא ידעתי איפה בדיוק לשים את הנושא הזה , אז סורי בקצרה , היה לי " היה " מאורר זלמן CU7000 נראה לי , 90מ"מ עם קירור מנחושת לתושבת 478 . בגלל טעות אנוש שלי המאורר נשבר ( נשברו 2 כנפיים מהמאורר ) ולא יכלתי להישתמש בו יותר . אז השאלה שלי , איזה מאורר אני יכול לשים במקום המאורר של הזלמן הקיים ? והאם זה ישב טוב , או במקרה אחר .. לשים על הצלעות מאורר מאורר של 120 או 80 מ"מ ולהצמיד אותו לצלעות . האם זה יתן לי קירור טוב כמו קודם או שזה יהרוס לי את כל העסק ותעלה הטמפ' .. אם תרצו תמונות העלה לכם , מה שקרה לזלמן המסכן הזה :'( תודה לכולם ול"ט

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by laviii,

אהלן, יש לי מארז יחסית שקט, מבעיות חימום של הכרטיס מסך אני מעוניין להוסיף 12 מאוורר לדופן המארז זקוק להמלצה למאוור טוב ושקט, אם יש אפשרות לשלוט במהירות זה יהיה מעולה. בנוסף זקוק להמלצה למאוורר למעבד של מחשב אחר, amd 810Quad שקט וקריר ככל הניתן לא למטרות OC תודה

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום לכולם אשמח לקבל עזרה בהקדם. רכשתי מחשב עם מערכת קירור מים (יעוד המחשב גרפיקה ו 3D MAX ( להלן המפרט. זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 2X- סה"כ 4GB מעבד AMD Athlon 64 X2 6000+ Socket AM2 Box כרטיס גרפי Leadtek Quadro FX560 128MB PCIe לוח אם GIGABYTE GA-M61P-S3 מסך מחשב רחב Samsung 22" SyncMaster 226BW WIDE מארז ללא ספק Thermaltake Armor-Jr Thermaltake UV Sensative Coolnat Water מערכת קרור מים Thermaltake BigWater 745 - 3x12cm Liquid Cool כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB צורב ASUS DRW-1814BLT X18 DVD מקלדת Logitech Media Keyboard מערכת הפעלה Windows XP Home ספק כח ThermalTake TR2 420W הרכבתי הרבה מערכות מחשב בעבר ולכן החלטתי להרכ…

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. 1. איך הבלוק הזה? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_937&products_id=4296 2. כמה בערך תעלה לי משאבה ומאיפה אני יכול להשיג? 3. מאיפה אני יכול להשיג רדיאטור?

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. לכל המזלזלים למיניהם, אנא כנסו לפה ותסבירו לי למה זילזלתם....

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by Guy950,

אני מעוניין לעשות OC למעבד שלי, רציתי לדעת כמה רחוק אוכל להגיע עם המעבד הזה על הלוח שלי? מבלי לשנות מתחים כמובן. מה שלא הבנתי בעשיית OC זה שאני צריך לשמור יחס של 1:1, יחס בין מה למה?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים