עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by muminim,

אם עשיתי אוברקלוק וכל פעם עליתי ב10-15MHZ בFSB וגם עליה איטית במתחים עד שהגעתי להגדרות שבהם המחשב יציב ואז חזרתי למהירות סטוק, האם זה לא מסוכן בפעם הבאה לקפוץ ישר להגדרות שהגעתי אליהן מקודם שבדוק שמעבד מסוגל לעמוד בהן? (מדובר בהפרש בסביבות 1GHZ , המעבד הוא E8400) או שצריך (או עדיף) בכל פעם לעלות בצורה איטית?

2. Started by KingYes,

אהלן.. קניתי מחשב לפני כחצי שנה עם כרטיס מסך בשם: 9600GT 512MB Superclocked GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E השאלה שלי, מה זה ה-Superclocked הזה? האם זה אומר שהכרטיס תמיד במצב פעיל יותר מהרגיל בשביל להאיץ.. וזה המטרה שלו. או שבאמת זה אומר שמותר לי לעשות לכרטיס מסך OC ויש לי אחריות על זה?

• 3 תגובות
    • 667 צפיות
  3. Started by overload,

מה אתם חושבים שהבעיה? המתח בשמים (1.75V) אבל המעבד כאילו לא מקבל אותו בכלל- הוא לא מתחמם ממנו אפילו טיפה ולא מאפשר OC גבוה (זה המקסימום במטח הזה). ד"א הקירור הוא סטוק, אבל המארז פתוח, בערב אני מגיע גם ל 30-29 מעלות (בללא מאמץ). אתם חושבים שאפשר לתת לו מתח של 1.8V או יותר? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 9 תגובות
    • 641 צפיות
  4. Started by SharKiMaN,

אוקיי פירמטתי את המחשב והתקנתי VISTA, אמרתי יאללה בוא נעשה OC דרך הביוס כמו איזה דביל התחלתי לעלות דברים שמה ודברים יצאו מכלל פרופורציות.. הנה תמונה: לא מצאתי מדריך המספק אותי, אני יודע שהמתח של הזכרונות צריך להיות 2 אבל רשום בביוס רק בכמה אני רוצה להעלות אותו למשל -להרגעת הרוחות, הטמפ' סבירות נראה לי (בסביבות ה 45) -גוף הקירור הוא V1 -זכרונות 2X2GBPI שלGSKILL. משהו לא מסתדר לי עם התוצאות... עדכון: הצלחתי לעשות משהו, שיניתי את המכפלה ל9 והעליתי בתור התחלה ל300, עשיתי בדיקת מאמץ ולמרבה הפתעתי הטמפ' לא ממש עולות בהרבה. הפתעה נוספת על אף שעשיתי קצת OC, הטמפ' בIDLE נותרו זהות לטמפ' שלפני הOC... מעניין.. עכשיו זה 2.70 אחרי שאני אהפוך את הגוף קירור ואתקין קירור נור…

• 2 תגובות
    • 621 צפיות
  5. הנני עומד להיות בעל מחשב E6400 לוחGB 965P S3 וזיכרונות של 1G GSKILL 800 CL5(בר אופצית החלפה נכון להיות לאותו חברה 533 CL4) וקרור של TUNIQ120 אני מעוניין להגיע לליטנסי כמה שיותר נמוך (מחשב שמיועד לעבודה להקלטות וסאונד) השאלה איזה זיכרון יתן לי את התמורה הזאת- מבין ה2 שציינתי למעלה.(הבנתי שלהמהיר את המעבד לבאס 440 יתן לי יחס 1:1..אבל אני טיפה לא בעסקי הOC..ולכן זה יקשה עלי טיפה- אלא אם זה ממש פשוט לשנות את הבאס..כי הבנתי שאין התעסקות במתחים...אז לקרור שלום) יחס (להמהיר זיכרון ל1066) 2:1 יתן לי את הלייטנסי הנכסף גם כן?

• 9 תגובות
    • 802 צפיות
  6. Started by pro.surfer,

שלום לכולם ביצאתי OC מוצלח לכרטיס מסך HD4870 512MB הגעתי לתדרים של 790 ו 1000 ורואים טוב עבר את כול הבדיקות אבל הניקוד ב 3DMARK06 ירד ככל שהעלתי את המתחים ממבחן למבחן מה זה אומר ? ולמה אני יכול להגיע ב MEMORY רק עד 790 אין לי אפשרות בסקאלה ליותר

• 12 תגובות
    • 800 צפיות
  7. Started by roma4k,

ערב טוב. רציתי לדעת אם אני עושה OC אז האחריות נעלמת? יש איזשהי דרך להוכיח שעשיתי OC? תודה. חג שמח.

• 20 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by King omri,

שלום אנשים.. אחרי מעט יסורים קיבלתי סופסוף מחשב חדש (מפרט מצד ימין) שבוצע בו OC בחנות עבור שקל אחד! אני יודע שזה לא ממש "מקצועי" מצידי אבל חשבתי לעצמי שהם בטוח מבינים בזה יותר ממני וחוץ מזה מה אכפת לי שיעשו מה שיעשו נראה איך זה עובד ונמשיך משם, מקסימום נבטל את ב OC. הנה תמונות מחלון ה AI בביוס כפי שהגיעו מהחנות: הנה גם כמה תמונות מה CPUZ: אני אדם מאוד טכני אבל OC אף פעם לא עשיתי. מקריאה הפורום פה הבנתי שבכדי לבדוק עם OC יציב צריך לאמץ את המעבד בעזרת תוכנות כגון PRIME95. כמו ילד טוב התקנתי את התוכנה הפעלתי אותה והתבוננתי בטמפ" לצורת מדידת הטמפ" אני משמתמש בתוכנה PC PROBEII שקיבלתי עם הלוח אם. מעבד: מנוחה = 46 מאמץ = תוך שתי דקות הגיע ל 70 ואז מייד הפסק…

• 63 תגובות
    • 5.9k צפיות
  9. Started by shronxx,

היום ביצעתי OC למעבד הנחמד שלי וקיבלתי תוצאת דיי נחמדה ויציבות טובה.... הצלחתי להגיע ל 3904 MHZ על קירור אוויר Tuniq Tower עם מתח של 1.6 קיבלתי הצעה להחליף את המעבד בתוספת תשלום קטן ל Q6600 השאלה שלי האם הוא ישיג תוצאות טובות יותר ב OC?? צרפתי תמונה....

• 1 תגובה
    • 511 צפיות
  10. טוב אז ישבתי וחשבתי וחשבתי וחשבתי... (וזה ממש לא אני... מה לי ולחשוב? ;D) ואז החלטתי עכשיו אני שובר את מחסום 7K של הכרטיס שלי ולא מעניין אותי מה יהיה... לא ציפיתי שילך לי כל כך טוב... אני חושב שהכי טוב להראות בשלבים בדיוק כמו שעשיתי אז הנה ההתחלה.. מקווה שתהנו. ומאוד מקווה שיהיו הערות והארות! קרור: אין לי כרגע אפשרות לקנות קרור כל שהוא שלא נדבר על קרור מים ובטוח שלא גז.. מה עושים?? מסתכלים שמאלה וימינה ושוב שמא.... רגע! מה יש בצד ימין? מזגן!!! איזה יופי!!! תמונות! ** הדלת של המארז הייתה מלמטה בכדי לחסום אויר קר לצאת ולהשאר במארז השארתי פתח בדיוק כגודל הפתח של המזגן. *** יופי עד לכאן נראה טוב?!?! לא?! ;D השאלה הנשאלת כאן האם זה השפיע על הטמפרטורות? …

• 55 תגובות
    • 4.9k צפיות
  11. Started by Supernak,

שלום לכולם עכשיו כשהמחשב שלי מקורר היטב החלטתי לעשות לו OC מלא לכל החלקים (עד כמה שאשפר ) חלקים: INTEL 550 3.4GHZ HT (SEPPHIRE X800XT PCI-E (R423 ASUS P5AD2 DELUXE KINGSTON 512X2 DDR2 533 - בקשר לתיזמונים אני לא בטוח אבל בביוס שלי זה כרגע על 5-5-5-15 קירור: CPU - TT TOWER 112 - מגיע ל- 55 מעלות במאמץ מלא GPU - TIDE WATER - מגיע במאמץ מלא ל-45 מעלות והזכרונות של הכרטיס עם קירור פסיבי מנחושת מגיע גם ל-45 במאמץ עכשיו לשאלה, לאיזה חלק במחשב אני יכול לעשות OC שיהיה במקסימום שלו ואיך? ועוד דבר אחרון, ניסיתי לעשות OC לכרטיס מסך שלי כולל להחליף ביוס והוא כל הזמן קורס, הגיוני שהוא נעול ויש דרך לפתוח אותו או משהו כזה ? תודה רבה מראש!

• 5 תגובות
    • 714 צפיות
  12. Started by netanel38121,

המפרט שלי לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3R מעבד INTEL CORE 2 DUO S775 3.16GHz E8500 45nm : " SLAPK" - BOX זיכרון G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-4GBPQ כרטיס מסך GIGABYTE PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 512MB DDR5 : GV-R487-512H-B - RETAIL קרור למעבד ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ספק כוח SEASONIC M12II 500W עוד לא התחלתי לעשות שום דבר. יש לי קצת רקע בזה, בעבר עשיתי OC למעבד 6300. רק תגידו לי מה שונה בלוח אם הזה, יש שמה יותר מידי אפשרויות, ולא הייתי רוצה לגעת במשהו שאני לא אמור לגעת. תודה.

• 5 תגובות
    • 767 צפיות
  13. Started by Class889,

קודם כל השגתי מעבד E6300 במקום הE2180. עם המעבד הקודם העבודה היומיומית הייתה על 375*9 עכשיו עם המעבד הזה ממש פתחתי ללוח ולזיכרון תצורה. הצלחתי להפעיל את המחשב על 485FSB אבל מרוב החום הוא התכבה. אני כרגע עובד על 465 והכל יציב וחלק. אבל כשאני לדוגמא מפעילORTHOS הטמפ' במקסימום עולה ל78. כאשר שהטמפ' הרגילה היא 45 בערך. השאלה שלי היא כזו... האם זה בסדר טמפ' כזו גבוהה?? אני עובד עם טוניק חדש טוניק טאוור...

• 3 תגובות
    • 724 צפיות
  14. Started by ArCh,

אני רוצה להתחיל את הOC כמו בן אדם, וזה לא קל כמו שזה נראה כבר. המערכת : gigabyte ga-m95sli-s5 F7 amd 5200 mem twinmos twister 800 1GB 7900GS gigabyte zalman cooling חיפשתי דיי הרבה באינטרנט אנשים שעשו OC למערכות כאלה ואין שום דבר כמעט, לא לזכרונות לא ללוח וגם לא למעבד. עכשיו בלוחות היום יש את כל הHT וכ"ו ואני לא מצליח למצוא קונפיגורציה טובה. הדבר היחיד שעשיתי זה תזמון לזכרונות ולמרות שהוא עובד מצויין אני מאמין שאפשר יותר טוב. אני מחפש קינפוג טוב בלי להעלות הרבה מתחים. בנתיים הזכרונות שלי עבדו 5-5-5-18-23 וT2 כשעשיתי T1 אחרי עבודה של שעה ככה נפלה המערכת (קורה) בנתיים אני עובד על זה לאט לאט. עכשיו אני על 4-4-4-12-18 וT2 יש עוד כמה דברים לשנות שם אבל אני לא מבין ב…

• 0 תגובות
    • 433 צפיות
  15. Started by DJO,

אהלן, יש לי מזה מספר שנים מערכת AMD ATHLON XP 2500 על לוח אם מבוסס NFORCE2 של גיג'ה בייט GA-7N400 PRO2 עם 512RAM וכרטיס מסך GEFORCE 6600 LE. אני לא משחק יותר מידי ורוב השימוש זה גלישה באינטרנט (עם הרבה טאבים פתוחים..). המערכת עובדת בצורה טובה, בטח אחרי התקנה נקייה של XP SP3 אבל הייתי רוצה לנסות ולשפר את ביצועיה אם ניתן בכמה צעדים פשוטים. דבר ראשון אני מתכנן להוסיף 512 RAM נוספים אבל אני גם שוקל לעשות אוברקלוקינג אם מדובר, במקרה שלי, בפעולה פשוטה יחסית שלא דורשת הוספת קירור. אשמח לקבל פרטים! תודה מראש

• 7 תגובות
    • 583 צפיות
  16. Started by sashakrik,

שלום לכולם ! עשיתי אוברקלוק לכרטיס מסך תוצרת GIGABYTE שכולל מעבד 6600 (דגם הכרטיס: GV-NX66256DP) הכי גבוה שהצלחתי להגיע: תדר ליבה 570 (מקורי 450) תדר זיכרון 600 (מקורי 500) מישהו הצליח להוציא יותר מכזה כרטיס ? אלכס.

• 4 תגובות
    • 536 צפיות
  17. Started by gilloze,

יש לי 7900gt ומעבד 830 3.0 D ואני הפעלתי תבדיקה בסורס בדיקת fps ושמתי תהגדרות הכי הכי גבוההות וברזולוציה 1024*768 ושאני בלי OC אני מקבל 115 fps ואחרי זה עשיתי עוד בדיקה עם OCלמעבד 15 אחוז זאת אומרת מ3.0 ל3.4 עשיתי שוב בדיקה, (בלי OC לכרטיס מסך,) וקיבלתי 100 איך זה יכול ליהיות צריך לציין שאין לי איורור למעבד כאילו סתוק והוא לא חם הוא 50 53 בoc וגם בלי oc, ולא העלתי מתח רק העלתי ת200 ללמעלה זה מה שעשיתי כאילו 15 אחוז למה זה ככה ושאני הפעלתי 3dmark עם הoc קיבלתי תוצאה יותר תודבה ובלי oc קיבלתי פחות תודה מראש זה ב3dmark05 תודה גיל

• 9 תגובות
    • 519 צפיות
  18. Started by the hero,

אם אני יעשה OC למעבד שלי, זה ישפר לי את הביצועים במשחקים?או שזה רק הכרטיס מסך? (Pentium 4 3.0 GHZ) *קירור סטוק *השאר במפרט

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by m1s2,

קניתי מוגן 2, אחרי שהרכבתי אותו איפסתי את ה OC שהיה לי והתחלתי מהתחלה. עכשיו אחרי שסידרתי את כל הפונקציות אז שאני מעלה את תדר ה FSB ב 10, ואני רואה שתדר המעבד עלה אני לוחץ על F10 כדי לשמור את ההגדרות. אחרי שמערכת ההפעלה עלתה לי הפעלתי את התוכנות cpu-z ו HWmonitor ובשניהם אני רואה שכאילו לא עשיתי OC. איך אני פותר את הבעיה הזאת? ניסיתי גם לצאת למסך הראשי ואז לשמור וזה גם לא עוזר.

20. Started by integral,

שמעו, אני די בשוק. :o הרכבתי היום מחשב עם AXP2500, קרור מקורי, ולוח NF2 PRO (לא פרו II) של אלבטרון. גמרתי את ההרכבה והחלטתי שלפני שהוא עובר לבעלים (משפחה קרובה) אני אבדוק את ההרכבה. אז הרמתי באס ל 200, בלי להרים מתחים בכלל, העליתי PRIME95 וחיכיתי לטעות. אני כבר מחכה שעתיים לטעות ואין. תוך כדי הפריים אני עובד. הטמפרטורה לא עוברת את ה 50 עם קרור מקורי (והתוכנה של SUBX). מה שעוד יותר מפליא זה שללוח אין בכלל חיבור 12V קטן. רק חיבור רגיל. אז או שהגיע לידי בארטון מופלא, או שפשוט כל הכבוד ל ALBATRON :yelclap:

• 5 תגובות
    • 583 צפיות
  21. המפרט שלי: AMD 4200*2 Toledo(512KB*2 Cache) 2.2GHz (s939) Asus A8N-SLI Deluxe Kingston 512*2 + OCZ 1GB*2 400Mhz CL3 Asus 6600gt WD 160GB. Seagate 320GB Pioneer 212BK Hec 6AG1 + 400TRT Dell 2007WFP מעוניין להעלות כ- 200-400MHZ על מנת שהמעבד לא יהווה צוואר בקבוק לHD4870 שבכוונתי לקנות בהמשך. לא מעוניין להגיע למצב בו אני מעלה מתחים למעבד או לזכרונות. אם אעלה את הבאס ב 20-40MHZ זה יעשה את העבודה? האם הזכרונות יעמדו בזה? איזה קירור מומלץ למעבד בתקציב של כ-100 שח? תודה.

• 0 תגובות
    • 445 צפיות
  22. Started by Yuvky,

היי, בקשר ללוח אם שלי (מפרט בצד) , אם במקרה שהOC לא יציב והלוח לא מגיע לPOST , איפה הג'מפר של ה Clear CMOS ? אם אין, איך אני מחזיר את הלוח למצב default? תודה , יובל.

• 1 תגובה
    • 494 צפיות
  23. http://planet.nana.co.il/bead2216/New%20Bitmap%20Image5.JPG אני ינסה להמשיך את זה פשוט זה היה צריך לעבור 2 לופים ב-3d mark ועוד בדיקה של 5 שעות בפריים 95

• 4 תגובות
    • 614 צפיות
  24. Started by esaly,

מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

• 27 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Eluha,

לא תעמינו אבל לאחר החלפת מעבד מPENTIUM D820 לE8300 אני מבין מזה OC תמונה אם תוצאה לא רעה SPI לוח אם: GA-P31-DS3L מעבד: E8300 2.83 זיכרון: CORSAIR XMS2 800MHZ DDR2 וכמה שאלות: 1. זיכרונות 1:1 BUS:430 זה אומר שאני בOC על זכרונות 860MHZ (וזיכרונות שלי 800MHZ CORSAIR) מה אני צריך לעשות בשביל שזיכרונות לא יכנסו לOC? 2. כשה ניסיתי בהתחלה לשנות את PCI ל100MHZ המע' עשתה שיחזור מוזר לא? התפלתי מהטמפ' נמוכות : מנוחה 35-41 מאמץ 50-56 [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים