עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום חברים, ברשותי המפרט הבא, ממתין לקירור מעבד לשם הרכבה: Intel i7 2600K Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 4GB G.Skill rawjigs WD 1TB Blue Sata3 SilverStone SG05B לראשונה הזמנתי Scynth Shuriken כי אמרתי, מה כבר יכול להיות. אבל אז במחשבה שניה אמרתי לעצמי שאולי המעבד קצת יסבול, אני אסבול מרעש, ולכן באתי להתייעץ עמכם. המארז הוא ITX קצת לחוץ, אבל יחד עם זאת המעבד לא יעבור שום OC ובשלב ראשון גם ללא כ. מסך חיצוני. חשוב לי מאוד השקט, אך לא על חשבון יכולות הקירור (המעבד יעבוד קצת, תלת מימד, 1080 וכו') ראיתי שKSP (בעעע) מוכרים Corsair H60 במחיר שאני מוכן לשלם. אך השאלה שלי האם יש צורך ? או יתרה מזאת, האם זה מערכת מומלצת, שקטה ומקררת כמו שצריך ? האם הShuriken לא יהווה פתרון טוב למעבד 95W ?…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by extreme2611,

תקשיבו אני ממש מיואש כבר.. למה תמיד שאני מגיע ל2.7 באוברקלוק המחשב לא עולה ?? אפילו הקפצתי פעמיים מתח והוא לא עולה .. השקעתי בזה מלא כסף ובסוף זה לא עובד.. אתם יודעים אולי מה הבעיה? אולי משהו שקשור לזיכרון\תיזמון?? אני יעלה תמונות מהביוס (אחרי האיפוס כמובן כי הווינדוס לא עולה לי ) אשמח אם תגידו לי מה לשנות שמה .. כי אני לא מוצא ת'קטגוריה *System Memory Multiplier (SPD)i אם אין אותה אז איך אפשר להוריד את היחס של הזיכרון ? CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+ Motherboard Name Gigabyte GA-M56S-S3 (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) DIMM4: G Skill F2-6400CL5-2GBPQ יש לי קירור מוג'ן 2 אשמח אם מישהו י…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. לא בדיוק הבנתי, גם מהמדריך באתר

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by BloodyW,

היי אין לי ניסיון בתחום וזאת פעם ראשונה שאני הולך להמהיר את המעבד. הסטפינג של המעבד הוא B3. לפי המפרט שלי, עד כמה אני יכול להמהיר אותו עם קירור סטוק? אני לא מעוניין ב OC גדול כרגע, רק לצבור קצת ניסיון, לראות אם השיפור בביצועים עוזר לי ולקנות בעתיד קירור טוב יותר. להמהיר ל-2.7-2.8GHZ לפחות, אפשרי?

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by natanel102030,

אהלן אני עם מארז Corsair Air 540, מעבד 6700, עם GTX1080 ולוח H170-Gaming 3 של Gigabyte. כרגע מאוכלסים לי שני סלוטי 8G DDR4 בדואל צ'אנל ואני לא יכול להוסיף עוד שניים מהסיבה שהקירור הנוכחי שלי, I30 CO פשוט תופס מקום של אחד ( וסלוט בודד של 8 פשוט לא סימטרי לי, לא בעין ולא כ24GB במחשב ). מחפש קירור טוב יותר. מתעקש על זה שיהיה שקט באותה המידה. מעדיף אוויר כי זו פחות תחזוקה ובואו לא נתווכח שאין באמת הבדלים עם קירורים טובים, כי אין ( מניסיון עם הI30 CO שעולה חצי מקירור מים ). כן, הוא ממש לא אמור להתחמם מדי אבל אני רוצה להיות בראש שקט. תודה רבה לכולם

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  6. מחר אני יביא עוד תמונות אם אתם רוצים תמונות מאיכות יותר גבוהה רק תגידו

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by Black_Citadel,

היי. אני רוצה לקנות אחד מהמאוררים הללו אבל קשה לי קצת להחליט מצב אחד אני רוצה גם שקט וגם קירור איכותי... אני לא אוברקלוקר.. Igloo 7200 Light: 20dbA Speed (RPM) 1,900 Airflow (CFM) 29.20 Igloo 7200: 26dbA Speed (RPM) 2,400 Airflow (CFM) 35.04 עכשיו, האם תוספת הקירור של ה7200 הרגיל שווה את ההפסד של 6 דציבל מה7200LIGHT ? אני שוב מדגיש, אני לא אוברקלוקר... אהה אגב מגיע עם המאורררים האלו משחה טרמית ?

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by wares2002,

??

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by Idanp,

עשיתי OC קטנטן עכשיו המעלות במנוחה 42-43 ובמקסימום מאמץ56.. עכשיו המעלות האלה מסוכנות??או אפשר לעבוד איתם? והאם הOC מקצר את חיי המעבד?

• 30 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by dude1221,

bus speed:310 multiplier:x10.5 cooling:evercool buffalo טמפ' במנוחה: 40 42 טמפ' באימוץ מלא 43 44

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. קניתי לאחרונה מחשב חדש עם לוח אם FOXCONN A88GMV ומעבד אתלון X3 מקורר עם פריזר פרו של AC. ניסיתי לנטר את מהירויות המאווררים והטמפרטורות כדי להחליש אותם, מאחר והמחשב עושה יותר רעש ממה שהתכוונתי כשקניתי אותו, והוא לא מתאמץ כלל. אחרי שניסיתי לנטר עם CORE TEMP וSPEED FAN שטענו לטמפ' של 16C נכנסתי לביוס ואח"כ גם מצאתי את תוכנת הניטור של פוקסקון (רציתי גם להבין איזה טמפ' מיוחסת לאיזה רכיב בספיד-פאן). התוכנה והביוס מצד אחד נותנות לי טמפ' סבירה יותר למעבד ( 40C יציב), אבל לא מצליחות לקבוע את מהירות המאוורר של המעבד. ספיד-פאן נעה בין 0-50 RPM הביוס נותן לסירוגין 0-1400-2800 והתוכנת ניטור נעה על 800-1400-67500 . למישהו יש רעיון מה גורם לקריאה המוזרה הזו? בנוסף מה זה הפרמטרים של (nor…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. לא ידעתי בדיוק לאן לזרוק את הנושא הזה... אבל זה בכיוון... יש לי מעבד E8400 שבשימוש ב-HTPC שלי, שמתי לב שהוא מאוד חם - כנראה הסיבה היא השריטה הקטנה שיש עליו (כאשר הורדתי את הסטיקר של האחריות, החליקה הסכית היפנית פעם או פעמיים ) מדובר בכ-48-50 מעלות במנוחה... (גוף קירור STOCK). כאשר לפני זה היה במחשב הראשי שלי עם ZALMAN cu7700 למי שמכיר, עם טמפרטורה של 43~ במנוחה (המון יחסית לגוף קירור ברמה הזו - כרגע עובד עם מרובע ליבות עם 36 מעלות במנוחה). רציתי לעשות lapping למעבד בתור פתרון... קראתי על מה שצריך לעשות, אבל לא יודע איזה ניירות שיוף יש בארץ ואם כדאי להתחיל מהניירות הגסים כמו במדריך. יש כמובן אפשרות להזמין מ-eBay: http://cgi.ebay.com/1-Sandpaper-Wet-and-Dry-Sand-Paper…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. השידה התמימה שלא יודעת מה מחכה לה בבוקר.....

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by geverem,

היום הגענו למסקנות נחרצות שה Tuniq הוא ללא ספק אחד מהקירורים הטובים ביותר שיש למעבדים כיום, אבל... ואבל גדול... אחרי בדיקה מקיפה, מסתבר שיש לו יריב שטוב ממנו ! והוא נקרא Cooler Master GeminII, לפי אתרי סקירות כמו X-Bit שערכו מבדקים, ה Cooler Master GeminII שמצויד עם 2 מאווררים של 120 (שצריך לרכוש בנפרד) עדיף בכמה רמות ומאפשר OC בטוח יותר, יתרון נוסף שלו על הטוניק היא האפשרות להתקין את הקירור על לוחות AM2, עם היתרונות מגיעים גם חסרונות... מה לעשות.. אי אפשר בלעדיהם... הגישה אל הסלוטים של הזכרונות לא ניתנים לגישה לאחר ההתקנה שלו, אבל בנינו... מי מחליף כל יומיים זכרון ? ואם התפוקה של GeminII טוב משל ה Tuniq... אז אפשר להכתיר את GeminII כקירור אוויר הטוב ביותר לכל הסוקט…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by yakir4u,

מישו יכול לתת לי מדריך איך להתחיל ? ועם איזה תוכנות אני בודק יציבות כל מה שמצאתי זה תוצאות של אנשים ואין לי מושג מאיפה אני מתחיל בכלל :\

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. בסיקור שלו רשום שזה המקסימום לעבודה 105 מעלות !! יש לי את מחשב באיזור שבועיים בהתחלה הGPUZ נתן 50 בלי משחק ברקע ו 80 עם CRYSIS ועכשיו 80 בלי לשחק (5 שעות בלי משחק) ו 105 עם CRYSIS gygabyte 275 gtx gygabyte ep43-ds3l intel e7200 seagate 1tb 32mb מארז setto 1000 של GYGABYTE שני מאווררים 12 CM אחד מקדימה אחד מאחורה לא עשיתי OC מסך T220P SAMSUNG מה גרם לשינוי לרעה בטמפרטורות בתקופה של רק שבועיים שיש לי אותו ? האם זה בריא לעשות שהמאוורר כרטיס מסך יסתובב מהר יותר או שזה פוגע במשהו ? למה לעשות את זה במחשב חדש ? על כמה אחוז לשים אותו ב RIVA TUNER (אם זה מה שצריך לעשות) בקיצור - מה לעשות אנשים ? אני אהיה בפורום מחר רק מ 3 בצהריים אז אם יש איזה עצה בנתיים תכתבו לי אני אגיב אח…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by Screw_Master,

אני רוצה לבדוק יציבות של אוברקלוק. פעם הייתי עושה את עם IntelBurnTest, היום אני לא בטוח איזה תוכנה מאמצת את המעבד הכי הרבה. בכל מקרה, אני עכשיו עם OCCT, ורוצה לדעת איזה מבחן להריץ: את ה-Linpack, שהוא גם 64 ביט, או את הסטנדרטי, שעליו ממליצים יותר בסטיקים פה. אני רוצה להריץ את הבדיקה ל-8 שעות, בשביל לדעת שהמעבד יציב ברמה גבוהה. חוץ מזה, איך עובד עניין קריאת הטמפרטורה? היא מדויקת או שלהסתמך על תוכנה אחרת? ולאיזה קו אדום מומלץ לא להגיע? איפה לעצור?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by urich,

יש לי מארז סביר אבל הצבע שלו מזעזע כסף מגעיל (לא ממש כסף אבל צבע מכוער) לכן אני חושב לצבוע אותו בשחור כי אם כבר לצבוע אז בשחור לא. אז אני מחפש צבע שחור לצביעה של המארז והכוננים cd ו floppy (אחד שניתן להשיג בארץ ולא במחיר מופרז) ומדריך לצביעה של המארז וגם את הכוננים הלבנים כדי שיתאימו

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום לכולם, החלטתי סוף סוף לנסות ולבצע OC למחשב קראתי המון, המון חומר, גם פה וגם בפורומים אחרים ברשת שהגעתי אליהם אחרי חיפושים בגוגל ע"פ המעבד שלי ולוח האם קראתי גם את ה"סטיקי" פה בפורום אבל בסופו של דבר אני מתחיל להתבלגן כדי לעשות סדר בראש אני שואל פה (: מעבד Q6600 1. בכל מיני פורומים בחו"ל ראיתי שאומרים לא לעבור את רף ה 60-65 מעלות אבל מחיפוש פה (וגם במקומות אחרים) ראיתי שאומרים לא לעבור את ה70-75. עד כמה שניתן, מי צודק? 2. שאלה שניה וכנראה קשורה גם לראשונה, אני מקבל קריאות שונות מ Real Temp לעומת Core Temp. קראתי המון וכל מקום אומרים דברים שונים. בסופו של דבר אני רואה ש RT עובדת אצלי ע"פ TJ של 90 בעוד CT עובדת ע"פ TJ של 100. מהעמוד הבא, אני רואה שהTJ צר…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by asdasdasd,

בביוס מראה 33..... אבל ישר שעולה המחשב האברסט מראה לי 48 !!!!!! WTF ???? [attachment deleted by admin]

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by TomB,

מישהו כאן יכול לחסוך לי את החיפוש? חוץ מ"קשיוף" יש עוד חנויות יחסית זולות עם מגוון רחב? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום לכולם, שנים שלא ביקרתי פה ושנים שאני לא מתעדכן בענייני החומרה והקירור .... אז ככה, עכשיו יש לי את ה VANTEC AERO FLOW (סוקט 478)שהמאורר שלו גוסס (פעם פועל פעם לא), מאחר ואני גם ככה לא מרוצה כל כך מהגוף קירור הזה החלטתי לקנות גוף קירור חדש - זול, טוב ושקט. חשבתי על ה THERMALRIGHT SLK948U הוא עולה בפנדה רק 145 שח ואני משלב את זה עם מאורר של זלמן 92ממ ב 45 שח. זה יוצא 200 שח וזה סביר בשבילי, השאלה שלי היא האם יש משהו טוב יותר במחיר הזה? למיטב ידעתי THERMALRIGHT עדיין שולטים בכל מה שקשרו לקירור טוב(אני צודק?) ? תודה מראש.

• 35 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by AxeOr,

\\\

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום שאלות: 1)איך אני פותח אפשריות נוספות בביוס כגון:מתח מעבד,תדר זיכרונות,תיזמונים וכ"ו 2)ראיתי שיש בביוס אפשרות אוברקלוק על בסיס אחוזים,האם ככל שאני מעלה את האחוזים גם המתח עולה?? חוות דעת על אובקלוק: מעבד:p4 2400 northwood לוח:asus p4p800 ספק:גינרי.. קירור סטוק אינטל מעפן+AS-5 ?מתנה ממני.. ) זיכרונות:kingstone 512mb ddr 400mhtz pc 3200 cl3 אוברקלוק: מעבד: 2400@3200 מתח סטוק 1.6~1.55 זיכרונות:400@460 מה אתם אומרים על מתח סטוק??? ואני רוצה לעשות גם לכרטיס שלו fx5200 אז תוצאות יבואו בהמשך!! נ.ב מחשב טכנאים הא...חח עריכה: איך שכחתי טמ"פ!!! לפני אובר: לפני ניקוי המארז ומריחת משחה טרמית: 68 בביוס אחרי ניקוי המארז ומריחת משחה טרמית:25 בביוס אחרי אוברקל…

• 36 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. הצלחתי להעלות ליבה ל: 460 זיכרנות ל: 330 בינתיים עובד טוב עבר בדיקה ב-Atitool לא ממש מתחמם בוא נגיד ככה מה דעתכם איך אני בודק אם יש שיפור רציני בכרטיס?! תודה ענקית לעזורים,

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.