עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ואם כן, אז באיזה הספק.

• 35 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by mwalker03,

לאחר שלמדתי את הנושא עד כמה שאני יכול, קראתי כל פוסט אפשרי על קירור מים, החלטתי לעשות צעד ולהתחיל לתכנן לי גם מערכת אחת .. מכיוון שהפוסטים והמדריכים על הקירור מים פה די ישנים, לא הצלחתי להרכיב מערכת שתתאים למחשב שלי וכן הביקורות על הרכיבים גם כן די ישנים .. לכן אני פונה לעזרתכן בהרכבת מערכת לקירור מים, אני מתכנן להשקיע כ 1500 שקל .. הקירור אמור להיות למעבד ולכ.מסך כאשר אני בהתלבטות איתו ... מפרט המחשב שלי הוא 2600K 9800GT ASUS p8p67 evo השאר לא נראה לי חשוב ... הכרטיס מסך שלי הוא מהמחשב הקודם, אבל אין לי שום צורך באחד אחר ולכן אני בהתלבטות אם להשקיע עליו קירור .. בכל מקרה, אשמח להמלצות לרכיבים טובים שעלי לקנות. נ.ב אני מתכנן לעשות OC .. שיעבוד קבוע תודה לעזורים

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום, אני עומד לקנות מחשב חדש, וכבר די נסגרתי על מפרט למעט פתרונות הקירור. אני מחפש מאווררים למארז, וכן קירור למעבד. אני מבקש המלצה לדגמים ספציפיים מהחנות הזו: http://www.iqpc.co.il, מפני ששם ארכוש את המחשב. מאווררים למארז: המארז הוא compucase 6A19 (אני משתמש במארז קיים עבור המפרט החדש בשביל לחסוך בעלויות). אני מעוניין בשני מאווררים (אחד מקדימה מכניס אויר, ואחד מאחורה מוציא אויר, בדומה למה שקיים עכשיו), אלא אם כן תגידו שצריך לעשות משהו אחר. אני מחפש מאווררים במחיר סביר, שיהיו שקטים יחסית וטובים מבחינת זרימת אויר (ברור לי שהדברים האלו באים אחד על חשבון השני בד"כ, אז אני מחפש פשרה טובה). השקט לא קריטי (המחשב לא בחדר שינה), אבל אני מעדיף מאווררים שקטים יחסית. מצד אחד המליצו…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום מחפש מומחה ל-OC (למחשבים חזקים (975),שרתים(xeon X 5570 ) ,מעבדים גרפיים (quadro FX 5800 ,tesla c1060)). תודה מראש אלי

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by BloodyW,

היי אין לי ניסיון בתחום וזאת פעם ראשונה שאני הולך להמהיר את המעבד. הסטפינג של המעבד הוא B3. לפי המפרט שלי, עד כמה אני יכול להמהיר אותו עם קירור סטוק? אני לא מעוניין ב OC גדול כרגע, רק לצבור קצת ניסיון, לראות אם השיפור בביצועים עוזר לי ולקנות בעתיד קירור טוב יותר. להמהיר ל-2.7-2.8GHZ לפחות, אפשרי?

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by naelq,

היי, אתמול סיימתי את גוף קירור המים שלי: http://www.villagephotos.com/pubbrowse.asp?selected=538946 מה דעתכם? ;D

7. Started by Psychopath,

Ok, after putting a lot of thinking into what exactly I plan to do, I've come to distinctive desicions with this case - Supertalent (the one with 5 fans and a window): - Paint all the inside parts which are currently metalic, in light blue. - Drill an 80mm fan hole up on the top and add a nice grill i saw in pandas with a chick on it. - Pain my logo "sexypwnz" on the top of the case when the 80mm fan is a part of the "p" in "sexypwnz" Now, the idea is to have 3 blue led fans (which I already have), those fans will light up the entire blue surface inside... I also plan to somehow get rid of all the HDD/floppy drive bays in order to miprove the airflow and make the cas…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by NAND,

היי חבר'ה. המעבד שלי נוטה להתחמם יתר על המידה בימים חמים, אז לקראת הקיץ שיגיע אלינו לא עוד הרבה זמן חשבתי לקנות קירור חדש. כרגע יש לי קירור BOX המקורי של אינטל. רציתי לדעת איזה קירורים טובים אתה יכולים להמליץ לי עד סכום של 150 ש"ח? אני לא מתכנן OC או משהו כזה, צריך פשוט משהו שיכול לבלום את החום הזה שפולט המעבד בעומס מלא שלו. ועוד שאלה - הרכבה של גוף קירור מחייבת פירוק של לוח האם? אני פוחד להסתבך עם זה. בלי לפרק את הלוח נראה לי שאני אסתדר. תודה למי שמנסה לעזור. - - - תגובה אוחדה: - - - חשבתי לקחת אולי את ה-Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2, אבל משהו בסיקור הזה לא נראה לי הגיוני - http://www.hardwaresecrets.com/article/Arctic-Cooling-Freezer-7-Pro-Rev-2-CPU-Cooler-Re…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. למה אין לי שליטה על המאוורר של הכרטיס מסך מפרט בצד...בכול דרייבר שהתקנתי...

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום התחלתי oc למפרט athlon ii x3 445 שנפתח ל phenom ii x4 b45 בהצלחה לוח asus m5a78l-m lx Kingstone ddr3 1333 4gb Sapphire hd 6850 Seasonic ss-500et קירור hyper 212 plus ומארז מאורר היטב הגעתי לbus בתדר 230. הpci נעול על 100. הזכרון נעול על 667 אבל בcpuz רואים כי הזכרון בoc לפי מחלק 3:10 שאי אפשר לשנות. אני דואג שהht link לא יעבור את ה2000 עי הורדת המכפלה. איפה אני טועה כי קצת מעל ה230 המחשב קורס בבדיקה של occt תודה לכם

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by moshikoko,

לוח של אינטל P965L. קראתי בפורום שמיוחד ללוח זה והמליצו שם על PPL מסויים. העלתי FSB מ 266 ל 300 והמחשב עשה RESET. לפני הRESET ראיתי ב EVEREST שיפור של 11% במהירות של הליבה. יש לי E6600. מה יכול לגרום לRESET? תודה.

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by rony1880,

היי אני רוצה לעשות אובר קלוקינג למעבד שלי, יש מיפרט בצד, אשמח לעזרה. בתודה רוני

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. יש לי רעיון נחמד לעשות, אבל אני לא יודע איך לעשות אותו. (בטח צריך קצת אלקטרוניקה) אני רוצה לקחת מאוורר עם 4 לדים כחולים. במצב שההרד דיסק לא פעיל, אז שהלדים הכחולים ישארו דולקים. אם יש עבודה על ההרד דיסק (כלומר גישה רגילה לדיסק, כמו שהלד שבפרונט של המארז דולק) אז הכחולים יכבו ו4 אדומים אחרים ידלקו. לפני שתגידו לי על ה A1640 של thermaltake, אז אומנם זה דומה אבל זה לא. למאוורר הזה יש 2 כחולים ו2 אדומים, ושיש גישה כולם דולקים ולא רק האדומים. וגם במאוורר הזה חייב לנתק את הלד של הפנל הקידמי. טוב אנשים, איך עושים?

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. היא בממוצע 69 אבל אחרי הלילה היא בערך 50 יש לי AMD DORUN 1100 עם לוח אם של GIGABYTE 198זיכרון מה צריך תרשמו . אני בתהליכים לקנות מאוררים למארז אבל אני מסתבך אז אני תקוע . לא ייודע בסופו של דבר מה לקנות. סידרתי היום קצת את כל החוטים במארז הוצאתי את הכונן הנשלף של הדיסק הקשיח הוא היה מאוד מפריע במארז הקטן שיש לי מה כדאי לעשות . ד.א גם הטמפרטורה של לוח האם גבוה אבל היא לא קבועה בכלל ממוצע:41-50

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by benyben,

שלום. ראו בבקשה תמונה מצורפת. לא ברור לי אם המאווררים שממוקים בדלת המארז (ליד הכרטיס הגרפי) אמורים להכניס אוויר או להוציא אוויר. שאלה נוספת - האם אחורי המאוורר הוא הצד אליו האוויר נע? סליחה על הפדיחה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by amr_2000,

מופיע ב xtremesystems תחת ZX6R (תמונה מלאה) http://img243.imageshack.us/img243/9459/superpi32m1ax.jpg http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=53290 TRCD = 3

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אוקיי, אז התחלתי באוברקלוק למעבד, עדכנתי לגרסא 1.1 של הביוס, אך אני חושב שהיא מזייפת כי לפי הביוס (וסנדרה) אני ב-47-48 ב-Full load ובלי O/C אני ב-39-40 ~ ב- Full load עכשיו אני על 10.5*190, יציב -5 שעות בפריים, בלי VCORE בכלל. אני חושב שאני יכול להגיע הרבה יותר רחוק אבל מה שמונע ממני זה החשש מהטמפ', אם מישהו יכול לעזור לי להשיג את הביוס העדכני ביותר אודה לו מאוד (לוח - Abit nf-7 rev 2) 3D mark score - 8793

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. היי שלום לכולם, מאוד שמח שקיים פורום ואתר כל כך מקצועי בארץ בתחום החומרה, אני אישית חושב שזה עוזר להמון אנשים. אוקי אז לענייננו אתמול קיבלתי את מחשבי החדש שהשקעתי בו סכום לא קטן ולצערי הרעש שציפיתי לקבל מהמחשב הוא יותר גדול ממה שחשבתי שיהיה. אני מאלה שלא רק שאוהבים שקט, אלא לא רוצים לשמוע את המחשב בכלל. כאילו שאני יבוא למחשב ואני לא ידע אם הוא דלוק או לא, רק שאני יראה את הנורה שמראה לי שהמחשב דלוק, זה המצב שאני רוצה להגיע אליו. אז ככה, המארז שיש לי הוא של חברת Thermaltake Soprano DX VE700BWS מארז נורא מרשים, במארז הוסיפו לי ספק של Thermaltake ה 400W שלהם עם מאוורר ל 120MM שלפי הבדיקות שלי הרעש לא מגיע ממנו. לגבי המאוורר של המעבד, יש איוורר שקט מאוד של חברת AC. בקיצור לאחר…

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום לכולם בלוח האם שלי (חתימה) השליטה על מהירות המאוורר שך ה-CPU היא רק עי PWM וכמובן מאוורר תומך. כשהמערכת הייתה חדשה המאוורר המקורי שהגיע עם ה HSF של INTEL נשלט בצורה מושלמת עי ה-Q FAN. לאחר ששידרגתי לקרור צד שלישי והשתמשתי כמה חודשים במאוורר ללא שליטה על המהירות (3 פינים), החלטתי להחליף את המאוורר ל-PWM ולתת ל-Q FAN לשלוט על המהירות. לאכזבתי אף מאוורר PWM (כולל המקורי של INTEL) עובדים במקסימום מהירות ! ניסיתי לחזור לגרסת ה-BIOS המקורית, ריסטטי את ה-RTC , בדקתי אם הלוח אם ... כלום לא עזר. רעיונות ? תודה

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by a_beilis,

הרצתי את התוכנה לפני ואחרי אוברקלוק ואלה התוצאות... core:500 mem:595 3dmarks05:9891 core:668.25 mem 738 3dmarks05:10192 מה אתם אומרים? איך התוצאות?

• 33 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. עד סכום קניה של 200~300 ש"ח. אני מעוניין להחליף את הקירור של כרטיס המסך, GeForce 7600 GS ושל המעבד Intel core 2 duo E6300 איזה דגם של מאורר כדי לקנות לכל אחד מהם?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by nenestyle,

הייי יש ברשותי i7-6850K כבר תקופה, ומרגיש שהגיע הזמן לתת לו דחיפה קדימה בתדר. כרגע משתמש בקירור scythe mugen 3 rev b על הגדרות סטוק. לאיזה קירור הייתם ממליצים לשדרג כדי לסחוט ממנו את הלימון?

23. היי, יש לי 9800GTX. שמתי לב שבמנוחה המאוורר שלו נמצא על 45%. במאמץ על 70% בערך אבל כאשר הכרטיס יוצא ממאמץ וחוזר למנוחה והטמפ' יורדת המאוורר שלו עדיין נשאר על 70%. כדי שהמאוורר יחזור למצב מנוחה צריך לעשות ריסטארט. יש לי RIVATUNER במחשב ואין X על Enable low-level fan control אבל שאני שם X המצב AUTO מסומן באפור ולא נותן לי ללחוץ עליו (רק על FIXED) מה לעשות? תודה.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by e-d-a,

בגלל שהרעש מפריע לי החלטתי להוריד את הוולט של המאוררים לחמש או שבע, והקפדתי שהם יקבלו כבל לבד בלי שום סי די או הארד דיסק, אז איך אני הוףך אותם עכשיו לחמש\שבע וולט? וכמה זה ישפיע לי על המעלות ?

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by ProSoldier,

שלום. אני רוצה לקנות קירור למעבד AMD Athlon 64 3500+ Integrated into Chip FSB Socket 939 חשבתי לקנות את הקירור Thermalright XP-120 בפנדה את הקירור הזה במלאי. איפה אני יכול לקנות בארץ את הקירור 120XP חוץ מפנדה? ודיברתי עם אחד מהעובדים שלהם והוא אמר לי שה-Thermalright 90 XP יותר טוב. מה דעתכם? מה יותר כדאי לקנות? את ה-120XP או ה- 90XP? התקציב לקירור למעבד הוא 300 ש"ח לא כולל המאורר חריגה עד 50 ש"ח אם זה שווה את החריגה.

• 41 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.