עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by J S Bach,

עריכה: החלפתי קירור לאחד טיפה יותר גדול ושמתי משחה טרמית איכותית והטמפ' יציבות על 102-106 מעל' [עם OCCT]. השאלה היא האם זה בסדר או שבכל זאת כדאי לקנות קירור עוד יותר איכותי [פלטות נחושת]? לאיזו טמפ' אני אמור להביא את זה? 80? *במנוחה זה יושב על ה-50. ובקרייסיס על הגדרות מקסימליות בלי AA בDX10 על 1050*1680 כשהכ.מסך עובד על 98% הטמפ' של הVDDC עומדת על 86-87. הנה תמונות של הטמפ' במנוחה לפני החלפת הקירור על גבי ה-VDDC: זה מה שקורה במאמץ של OCCT ברזולוצית מבחן של 1280*1024 לפני החלפת הקירור על גבי ה-VDDC [שימו לב לטמפ' המפחידות של ה-VDDC]: מה עם להחליף את הקירור שלהם בזה: http://www.sidewindercomputers.com/enbmfocobgar.html ולשים MX-2 בתור דבק?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by e-Pit@m,

אני מתכנן כבר המון זמן לבודד את המארז .. בעזרת ספוגים. אך, אני מעוניין למצוא סוג של בידוד שבצד החיצוני שלו הוא חלק.. כלומר.. לא בעל מרקם ספוגי שמזמין אבק לנוח עליו.. במשך תקופה ומשנה ציבעו.. ולאחר חצי שנה נראה כמו עור מקומט... למישוה יש הצעות לגבי בידוד מתאים? או יוכל ליעץ קצת מניסיונו?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. מפרט בצד, שמתי מכפלה על 17 ולכן המעבד כרגע על 3400GHZ ומתח למעבד מ1.325 ל1.4 [אני אחר-כך אמשיך ] כל התוכנות מציינות את הטמפרטורה של הליבות שזה מנוחה-31 מאמץ-43 [מאמץ 40 דקות בתוכנה OCCT] רק EVEREST מציינת טמפרטורה כללית שם זה מנוחה 48 , מאמץ 60 . -ובביוס המעבד עומד על 39 -גם לפני ה-OC זה עמד ככה משהו כמו 38] התוכנות הם OCCT , HWMonitor ,CoreTemp32 [שם מצויין הליבות] אבל ב-HWMonitor שם יש מעלות בדיוק כמו בEVEREST [מעבד טמפרטורה כללית] תחת שם TMPIN1 . ולמטה יש של הליבות כפי שציינתי . אז לפי מה הולכים?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by BloodyW,

היי אין לי ניסיון בתחום וזאת פעם ראשונה שאני הולך להמהיר את המעבד. הסטפינג של המעבד הוא B3. לפי המפרט שלי, עד כמה אני יכול להמהיר אותו עם קירור סטוק? אני לא מעוניין ב OC גדול כרגע, רק לצבור קצת ניסיון, לראות אם השיפור בביצועים עוזר לי ולקנות בעתיד קירור טוב יותר. להמהיר ל-2.7-2.8GHZ לפחות, אפשרי?

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by Bengo5,

הוצאתי את הקירור שעליו יש את המאוורר... איך אני מוציא את המאוורר? ואפשר לסגנן איזה קירור טוב? ישלי 2 קירור סטוק של מעבד.. ושלוש מאווררים של 80

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by The Coolest,

שלום, עשיתי חיפוש קצר ולא הגעתי למסקנה ברורה מה עדיף. אני מתכנן לקנות לעצמי מארז בקרוב מאד. ככל הנראה זה הולך להיות הTT EUREKA או GB AURORA 570. עכשיו אני מנסה להחליט על קירור שקט למעבד. המעבד יעבור OC. בגדול כרגע אני מסתכל על 3 עיקריים: 1) Scythe Infinity 2) Sunbeam Tuniq Tower 3) TT BigTyphoon VX מכל הביקורות שקראתי הם היו בערך שווי ערך גם ביכולת הקירור וגם ברמת הרעש. אני רוצה לבחור את הקירור הכי טוב מביניהם (או משהו אחר שאפשר להזמין כבר היום\מחר) באותה רמת מחיר. מה דעתכם בעיניין?

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by moshikoko,

לוח של אינטל P965L. קראתי בפורום שמיוחד ללוח זה והמליצו שם על PPL מסויים. העלתי FSB מ 266 ל 300 והמחשב עשה RESET. לפני הRESET ראיתי ב EVEREST שיפור של 11% במהירות של הליבה. יש לי E6600. מה יכול לגרום לRESET? תודה.

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by zippobuyer1,

קניתי מחשב חדש אתמול והמארז שלו מוציא קולות מטריפים של שריקה כזאתי מהמאוורר יחד עם רעש אוורור חזק יש דרך לסדר את זה?!

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by koby058,

יש להתחשב בציטוט שנלקח מהאתר הזה "ה-MX-1 אינה מכילה מתכת ולכן אינה מעבירה חשמל, היא אף אינה נוזלת ואיננה מתאדה. על מנת להגיע לרמת ביצועים מקסימלית היה עלינו לאפשר לה 200 שעות התקשות שלאחריהם הביצועים השתפרו באופן משמעותי. כמו כן, בדיקה קצרה שערכנו העלתה כי ה-MX-1 מספקת ביצועים טובים יותר מאשר ה-Arctic Silver 5, שנחשבת כיום למובילה בתחום" http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=freezer6.php

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by RenTex,

עשיתי כבר בעבר OC של 8*400 אבל אני רוצה לעשות עם מכפלה 9. אני על 360*9 spread spectrum כולם על DISABLE Pci-ex 100 זיכרונות 1:1 c1e disable אני על מתח 1.365 משו כזה, אני עכשיו יסתכל כמה בדיוק .. אני מעלה כל פעם ליבה אחרת נופלת בבדיקות. ב OC הקודם אמרו לי לשי מתח לגשר ועוד דברים לגשר .. אני לא מבין בזה בגשרים הכוונה .. אם תסבירו לי זה יחסוך לכם זמן =] אז לבינתיים מה לעושת להמשיך להעלות ?

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. הנה מפרט המחשב : board : ASUS TUSL2-C with BIOS Version 1012 CPU : Intel Celeron Tualatin 1.2Ghz HeatSink : Volcano 7+ Memory : Kingston SDRAM 256Mb PC133 אלה הרכיבים הבסיסיים. אין ללוח הזה אפשרויות O/C מדהימות ובכל זאת חשבתי שאוכל להגדיר מהירות FSB של 133 מגה הרץ לזיכרון ולמעבד ואז התדר של ה-PCI הוא 33 מגה הרץ ללא O/C בכלל. בדקתי שיש קירור כמו שצריך , בדקתי מתחי VCORE שונים (הלכתי אפילו עד המקסימום שהלוח מאפשר-1.8 וולט) ובכל זאת, המחשב נתקע באיזשהו שלב (זה קורה באקראי ולא בשלב מסוים) של טעינת WINDOWS XP PRO. גם אם פעם אחת המחשב כן עולה עד הסוף זה לא מספיק ובפעם הבאה הוא שוב יתקע האם זה אומר שהמעבד שלי פשוט לא מאפשר O/C של 400 מגה הרץ מסכנים ?? אולי זאת בעיה אחרת ? או…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by NadavAfuta,

היי חבר'ה, ברשותי כבר מספר שנים i7 920, ציפוי D0 וקירור של Scythe Mugen II. המעבד בOC ל3.8ghz, זכרונות DDR3 1600mhz (כרגע עובדים על 1440mhz). המארז שלי הוא Coolermaster RC690. הבעיה שלי היא שבעצם למעבד טמפרטורות Idle גבוהות יחסית 47+ ובLoad של Prime95 בכלל הוא מגיע ל82-83. מה יכול להיות הגורם לכך? האם אני צריך לנסות להושיב מחדש את הMugen II (שזה אומר גם לנקות את השכבה של הדבק הטרמי ולמרוח חדשה), ואם כן, מה הדרך הכי מומלצת לעשות זאת? בנוסף, הזמנתי 3 מאווררי Scythe GT 120mm 1850RPM, איפה הכי יהיה כדאי למקם אותם? אולי בכלל שווה להשתמש באחד מהם כדי להחליף את המאוורר שבא עם הMugen? כל עצה תעזור לי פה.

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. מחר אני יביא עוד תמונות אם אתם רוצים תמונות מאיכות יותר גבוהה רק תגידו

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. שלום, יש לי מחשב ישן בעל מאוורר 80mm קדמי רועש, והייתי רוצה להחליף אותו באחד שקט יותר. המאוורר הזה הוא המאוורר היחידי במארז (חוץ מהקירור של המעבד והספק כמובן). התקציב הוא עד סביבות ה50 ש"ח, כי אין טעם להשקיע יותר מדי במחשב הזה. מפרט המחשב: P4 2.6Ghz Northwoord 1G RAM 6600GT עם קירור פסיבי עריכה: מצאתי את המאוורר הזה http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=17766 כדאי ללכת עליו?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. שלום אני בונה מחשב קטן בתצורת micro atx. המעבד יהיה i5 2500 ולא מתוכנן אוברקלוק. מכיוון שרוב גופי הקירור הרגילים והמומלצים למעבד גדולים מדי עבור מארז micro atx חשבתי על גוף קירור בעל פרופל נמוך כמו scythe shuriken. האם גוף קירור כזה יספיק כדי לקרר את המעבד שלי ? אשמח גם לשמוע על המלצות אחרות. תודה

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by ad112,

התקציב - 200 ש''ח כמה שיותר מאווררים. מארז: Cm690 מאוורר קדמי + אחורי + צדדי באו עם המארז. מאוורר עליון 80MM מוציא . קירור המעבד הוא big typhoon לא VX. מרעיש גם כן. מחפש דרכים להשקטת המארז + המלצה על מאוררים שקטים ומקררים מאזור ר''ג\ת''א. תודה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. שלום לכולם . איזה קירור (מפלונטר) כדאי ל- i5 3470 ? בתוך מארז ANTEC P100 + 280X תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. שלום, יש הרגע מבצע ב IVORY קירור מיים ב 195ש"ח Thermaltake BigWater A80 הנה קישור: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6251 אני לא ממש חובבת של אינטגרציה בין מיים ואלקטרוניקה, אבל בימים אלו שבחוץ מגיע ל 41 מעלות אני הייתי רוצה לקרר יותר את המעבד. כרגע יש לי את ה ZALMAN SZ CC92HS זה הפשוט שנראה כך: אז מה דעתכם על ה Thermaltake BigWater A80 ----------------------------------------------------------------------------- אז לאחר נבירה מעטה הבנתי שהקירור מיים הוא לא....ALL THAT. אז אולי מישהו יכול להמליץ לי על קירור ל 2500K שיהיה יעיל ושקט עד 250ש"ח?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by hal,

היי, יש לי את מאוורר המעבד שנזכר בכותרת. אמנם הוא ישן אך שאלתי האם הוא מתאים לתושבת AM4? תודות.

20. אני חייב לדעת עם ה Thermaltake Volcano 6CU CPU Cooler עושה הרבה רעש כי המחשב שאני הולך לקנות עם המאוורר הזה הוא ממש ליד המיטה שלי אז אני רוצה לדעת עם אני יצליח להירדם... הוא עושה הרבה רעש? זה ממש מפריע?

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. כרגע אני עם באס 196 ומכפלה 10 במעבד AXP 1700. מתח 1.725 יציב. כשאני מנסה להגיע לבאס 200 המחשב קורס אפילו במתח 1.875 ואותו דבר במכפלה 10.5. נעלתי את הAGP, ביטלתי Thermal Throttling ואני פשוט לא מבין מה הבעיה.

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by tront,

ברשותי מאוורר קידמי 12X12X2.5 במארז שעובד על מתח 12V אך אינני מרוצה מאספקת האויר שלו. האם אפשר לחבר מאוורר באותו גודל שעובד על מתח 220V AC בתוך המארז כדי שיספק יותר אויר?

• 32 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by n0stredamus,

לעניינינו ... המחשב שלי כרגע (ענייני תקציב) p3-1ghz - original cooling for cpu asus cusl2 tnt2 32mb 512ram 133mhz - 1 samsung, 1 micron - each 256 enermax case/ 430watt enerman psu 3hd's + 2 burners inside the case fans 4 right now the system is clocked as followed : fsb-150mhz sdram - 150mhz pci 37mhz vcore : 1.80 volt מכפלה של 7.5 = 1125mhz עד עכשיו (רץ יותר מלילה שלם) לא הרגשתי שום בעיות, אני חושב שהרכש העתידי : צלעות קירור לזכרונות, מודינג לדלת של המארז - תוספת שתי מאווררים במתקון כלשהוא עם חלון עליה, ערכת קירור מים (שאפשר יהיה להשתמש במשאבה לשתי צלעות (גם למעבד וגם לכרטיס מסך עתידי)) אני חושב שעם האלמנטים הנ"ל אני אוכל להגיע למהירויות של 1.5 ואולי יותר ... מ…

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by Kirma,

מה הטמפ הנכונה ? השתמשתי בארבעת התוכנות האלה AIDA64 RealTemp CoreTemp CPUID\HWMonitor Tool\Core RT CT AIDA64 CPUID Core 1 42 42 32 43 Core 2 43 43 34 43 Core 3 38 38 28 39 Core 4 40 40 30 40 Tj. Max 100 100 n/a n/a אם הבנתי נכון ה Tj Max של המעבד שלי הוא 90מעלות מה שאומר -10 מעלות בתוכנות RT/CT ובעצם יראה תוצאה כמו ב AIDA64 אז הטמפ הנכונה מוצגת ב AIDA64 ?

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. טוב אז המעבד שלי Q6600. אבל אני רוצה שתיהיה אפשרות לS1156 וגם ל1366 וכמובן לS775 תקציב שלי בין 300 ל400. מארז HEC 66RC לא כזה גדול אז לא משהו ענקי כן. תודה! אני רוצה להגיעה ל3.8GHZ לפחות.

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים