עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by BulbuloNi,

מצטער אם זה נוגד איזה משהו פה אני חדש.. לפני כמה ימים שידרגתי את המעבד,זכרון ולוח אם הלוח אם הישן - ASRock asrock h71m-dgs הלוח אם החדש - Asus B85M-G 16 ראם וקודם היה 8 המעבד החדש - i7 4790 3.6 המעבד הישן - i5 3470 3.2 טוב, בקיצור הורדתי את כל מה שאני צריך למחשב.. הדלקתי משחק והתחלתי לשחק והמחשב התחיל לרתוח בטירוף! (לעומת מה שהיה קודם) הורדתי HWM ובדקתי את הטמ''פ. בדרך כלל כשאני לא משחק בכלום ורק התוכנות הרגילות שלי פתוחות המעבד על 50 מעלות. אבל אם אני משחק במשחק (League of Legends) המעבד בדרך כלל על 75-78 אבל אם יש כמה זמן של יותר דברים על המסך ויותר דברים לטעון זה הגיע עד 81 ואז מהר כיביתי ונתתי לו לנוח. אמרו לי לא להגיע עד 85. אבל אני חושב שזה יצליח להגיע אם אפעיל עליו…

• 16 תגובות
    • 4.1k צפיות
  2. Started by roma,

שלום רב! ברצני בצע אוברקלוק על הכרטיס שלי וכבר הזמנתי סינקים לזכרונות. שמתי לב שהקירור של הספייר קטן כזה ולא נראה לי שהוא מקרר טוב. יש מצב שאני יכול להחליף אותו במשהו יותר טוב? (כאילו האם אני יכול להחליף אותו?) אם כן אז במה והאם זה יתן לי לשחוט עוד איזה 40-50 MHZ? ראיתי כמה קירורים בPCH. אני מעדיף לקנות אצלהם כי יש לי עדיין זיכוי שם. ראיתי כמה:Thermaltake G4 VGA Copper Cooler ,Thermaltake Crystal Orb Chipset/VGA Cooler, Titan TTC-CUV2AB VGA/Chipset Cooler וגם את Vantec Iceberq 3CCB-A1C VGA/Chipset Cooler הם טובים? איזה הכי טוב? תודה רבה מראש!!! נ.ב: כן, אני יודע, הגזמתי קצת עם השאלות

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום! אני רוצה לנסות להעלות את מהירות המעבד שלי, אבל אני רוצה לדעת באיזה שלב המתח שאני אתן למעבד יהפוך להיות מסוכן ו/או מקצר חיים. אז כמו שרשום, עד איזה V אפשר לתת למעבד בלי לפגוע בתוחלת החיים שלו. כמובן שאני מדב רעל עבודה שוטפת (OC תמידי), ולא מתח שיזרום למעבד ל15 דקות של בנצ'ים ואז יחזור למצב רגיל...

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. איזה קירור יכול להתאים למפרט כמו שלי? (המפרט בצד <) לפי דעתי צריך להשים קירור לכרטיס מסך כי הוא דרוש לו מערכת קירור.. אשמח לתגובות והמלצות .. תודה

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by KoDkOd,

יש ליהרבה חוטים במחשב כמו לכולם אנירוצה לדעת אם יש דרך להסתיר לסדר לארגן את כל זה זה ממש מציק שאני עבוד על המחשב... ???

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by skullfacer,

לבנתיים אני רוצה להתחיל עם oc של 3.2 עכשיו הידע שלי לא כולכך נרחב בזה אתה יכול להנחות אותי בעתיד אני מתכנן לעשות לו ל4.0 אבל זה בחורף =] קיצר לעשות oc ל3.2 מה אני צריך לעשות? לא הבנתי תמדריך כולכך קירור Thermalright 120 extreme לוח אם p5kc

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום לכולם יש לי מחשב חדש אז זה לא בעיה של אבק הכרטיס מסך שלי מתחמם אפילו מעבר ל 100 מעלות במאמץ כשאני שם אותו באוטומט בריבה טיונר כשאני שם אותו על 75 אחוז כוח הוא מגיע גג ל80 בשיא המאמץ הבעיה היא שאני לא רוצה לשחוק את המאוורר של הכרטיס מסך כי הוא קבוע על 75 אחוז עוצמה FIXED חשבתי לעשות ששני המאווררים של המארז יעבדו חזק יותר ואז המארז יהיה קריר יותר ואני לא אצטרך לקרוע את המאוורר של הכרטיס מסך אין אבק המחשב חדש , בדקתי שאחד מכניס ואחד מוציא במארז מדובר במארז SETTO 1000 של GYGABYTE עם 2 מאוורררים 12 סמ אחד מלפנים ואחד מאחור שאר המפרט : intel e7200 core 2 due gygabyte mother bord -p43 - dsl gtx 275 gygabyte seagate 1 tb termaltake 500 w psu 2gb kingston memory X2 אין צור…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום קניתי יחידת קירור של antec מסוג khuler 950 ואני משיג טמפרטורה בזמן גלישה באינטרנט של בערך 30 מעלות ובזמן משחק כבד אBF4 64 PLAYERS אני מקבל טמפרטורה של בערך 50-55 מעלות האם זה תקין והכל בסדר עם הקירור?

• 16 תגובות
    • 8.4k צפיות
  9. Started by The_overclocker,

WELL, נו לאן אתם חושבים אני כבר יכול להגיע עם העגלה הזאת ? כך גם אני חשבתי..עד ששייפתי את ההיטסינק המקורי, החלפתי משחה טרמית (לאחת זולה מ10% כסף - סתם קקה..) והתחלתי להעלות את הבאס ה דיפולט שלי זה 133 והזכרונות ג'נריים כאלו (משהו PGI, עלו 800 ש"ח בזמנו..) התחלתי להעלות... אני מגיע ל 700MHZ עולה ועולה ל775MHZ עולה עוד... ל825MHZ ועוווווד עד ל 900MHZ !! נו מה אתם אומרים ?? תשלחו\ תעלו ללדטא בייס כי לי אין מושג למי לפנות. הנה תמונה: תאדדדדם : תעלו את זה בקשה ל OC דאטה בייס ............

10. Started by newz,

השבוע קניתי מחשב חדש מלא בעיות שנפתרו אט אט וכעט אני מאוד מרוצה ממנו. קניתי מחשב בעל מעבד AMD XP 1800 ולוח של חברת ECS ועל המעבד מאוורר יחיד (ה - VOLCANO 5 אם מישהו מכיר) וכעט המחשב עובד בטמפרטורות יחסית נורמליות בשביל כזה מעבד (50-60 מעלות צלזיוס בעבודה מאומצת) הבעיה שהתחילה אגב ממתי שהתקנתי את ה CD-ROM החדש שקניתי הוא שאומנם המעבד ממשיך לעבוד בטמפרטורות הנ"ל אך הלוח התחיל להתחמם מאוד ומגיע בקלות ובמהירות לטמפרטורה של 40 או 40 ומשהו מעלות וכאשר אני נוגע במארז הוא רותח מחום ואין לי מושג למה זה קרה מכיוון שמקודם הלוח היה עובד בדרך כלל בטפרטורת החדר פלוס מעלה או שניים לכל היותר (והחדר בטפרטורה רגילה של 28 עד 30 מעלות). על המארז אין שום מאוורר ובהתחלה כשעבדתי על המחשב לא היי…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by Bug2000,

כידוע (או שלא) לא היתי פה חודשים מסיבות מפחידות... עכשיו חזרתי כשרוב המפרט שלי שונה ועשיתי אוברקלוק למעבד שלי פנטיום 4 1600 WILLIAMETTE והמהרתי אותו ל 2000 MHZ טמפרטורת מנוחה 40 וטמפרטורת עבודה 50 וכנראה זה בגלל שהמתח שהמעבד מקבל הוא 1.84 וכשבביוס המתח עומד על 1.75 למישהו יש רעיון למה זה ככה? המעבד מקורר על-ידי VANTEC AEROFLOW . עוד מספר ימים אני מקבל קירור לזיכרונות של הכרטיס מסך . יש לי כבר קירור למעבד של הכרטיס מסך היטסינק של פנטיום 3 800 והוא כבר מודבק... קצת תמונות: למרות שאני עובד בבאס 125 אני יכול לשים בלוח אם שלי את מהירות השעון של הזיכרון על 333 והתיזמונים של הזיכרון הם : 2.5-2-2-5 המפרט החדש שלי : מעבד אינטל 1600 מומהר ל 2000 לוח אם אסוס p4pe זיכרון…

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by naorM,

טוב אז יש לי מעבד i5 2500k 3.3GHz ולוח אם:ASUS P8P67 אם אני יקנה קירור מים טוב לכמה אני יוכל להגיע לאחר OC כבד תודה מראש נ.ב יש אנשי מקצוע שעובדים ב oc?

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by sh_idan,

ככה עם האצבע פשוט ? ובאיזה צורה ? שמעתי על כוכבים וזה..... מתקין ברגעים אלו ממש את ה פריזר 64, אודה לכם על תגובה מהירה !

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by IME3,

איך בדיוק אנשים מגיעים לאובקלוקים גבוהים של 4+ גיגה ואפילו 3.6 במבט ראשון זה נראה שהמהירות זכרון מונעת ממני להגיע לשם הנה כמה אפשרויות שהייתי רוצה לנסות אני הייתי מרוצה להגיע ל 3.6 עם מכפלה 9 בזכרון אבל בביוס אין לי מכפלה כזאת רק 8 ו 10 ו 10 מביא את הזכרון ל 1720 ותאמת שהסתכלתי בביוס זה לא מדוייק לפי מה שאני זוכר הקפיצה הייתה ל 1800 והבחירה מתחת הייתה 1500 או משהו כזה האם כל האנשים שעושים אוברקלוק מקפיצים את המהירות של הזכרון בצורה כזאת? אין לי מושג למה זכרונות מסוגלים אבל ממש לא נראה לי שאני יהפוך את ה 1600 קרוסייר שלי ל 1800 ככה סתם והלוח עצמו יכול לעבוד על באס של 170 ואפילו פתחתי את המחשב על 200 ו הורדתי את כל השאר נמוך ועלה רק אני לא אוהב שמתח עולה יו…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by DeeKay,

שלום לכולם. יש לי ידע נרחב בתוכנות וכול מה שקשור לנושא וכשניכנסתי לעולם ה-Hardware חשבתי שזה יהיה לא פחות פשוט. די מהר הבנתי שטעיתי. בגדול. מאט הידע שהיה לי בנושא החומרה בכלל לא היה נכון. למשל, חשבתי שהדיסק הקשיח הוא בעצם השבב הקטן הזה מתחת להיטסינק ושהמעבד הוא חלק גדול ובלתי נפרד מלוח האם... לאחר שקראתי מספר מדריכים שפירסמתם פה(וניסיתי אחד מהם. עזר לי מאד), גברה בי ההתעניינות והתחלתי לחקור לעומק... זאת הסיבה שנרשמתי לאתר. ועכשיו לבעיה: יש לי מחשב ישן יחסית, לוח אם (Pentium 4 Socket 478 Motherboard(P4V845, מעבד 1.6 (אין לי מושג איך אני מברר את השם) וכרטיס GeForce 4 MX שלאחרונה נודע לי(להפתעתי הרבה) שזהו כרטיס חלש... ובעצם מה שאני רוצה לעשות, זה להגביר את מהירות המחשב. יש …

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. הקיץ בא ועם זה התחממות המחשב, כנראה. לפני כמה דקות קפצה לי הודעה באמצע המשחק שמזהירה אותי מהתחממות המחשב. הופתעתי מאוד, כי זה משחק מאוד קל (RYL), וזו הפעם הראשונה שזה קורה לי. (קרה בעבר עם משחק אחר, אבל הורדתי את ה-AA והבעיה נפתרה). מוזר מאוד כי לפני כן שחקתי במשחק אחר, כבד יותר שלקח יותר משאבים מהמחשב (הסנדק 2), ולא היית שום בעיה. איך זה ייתכן? במשחק היותר קל שלוקח פחות משאבים אני מקבל הודעת התחממות, אבל במשחק היותר כבד שלוקח יותר משאבים אני לא מקבל את אותה ההודעה. בנוסף להודעה אין שום דבר אחר שמעיד על חום המחשב. בדקתי עם היד (חאפר, מה לעשות) והמחשב לא מרגיש כ"כ חם כמו שהוא הרגיש עם משחקים אחרים, ובנוסף גם ירידת FPS מה שמאוד צפוי שיקירה ביחד עם התחממות המחשב. אשמח אם מ…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אוקי, אז לפי התמונה הזאת: http://tms.co.il/pictures/products/big/tr-ifx14.jpg יש את הגוף קירור עצמו, ויש עוד אחד.. זה לצ'יפסט? או מה זה?

• 16 תגובות
    • 908 צפיות
  18. Started by card,

שלום נתקלתי באיביי עכשיו במוצר הזה: 2pcs Thermal Conductive Heatsink Mount Sticker Adhesive 35mm X 35mm http://www.ebay.com/itm/2pcs-Thermal-Conductive-Heatsink-Mount-Sticker-Adhesive-35mm-X-35mm-/111027845240 אני חייב לציין שזו פעם ראשונה שאני רואה כזה דבר האם זה טוב? האם יש לזה יתרון על פני משחה טרמית? למשל, אם מרכיבים את המאוורר על המעבד, ואחרי שנה מפרקים את המאוורר בשביל לנקות אותו מאבק, האם המדבקה בעצם רב-פעמית? או שאחרי שמסירים את המאוורר פעם אחת, היא נהרסת? - כמו שקורה עם משחה טרמית..

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by Xane,

איך עושים אוברקלוק למעבד כפול ליבה? אני מדבר על AMD Athlon 64 X2 3800+ Dual-Core, הקירור הוא Thermaltake BigTyphoon. חשבתי לעשות לו אוברקלוק קטן שהוא מגיע אלי, אבל לא לקחתי חומרה מתאימה ל-OC מלבד ה-BT. אגב לא עושים OC לכל ליבה בנפרד נכון?

• 16 תגובות
    • 870 צפיות
  20. יש לי לוח של אסוס P5B 965 ואני לא מוצא את אפשרות יחס הזכרונות,סייד ספקטרום מהירות FSB שאני אמור לעלות וכד'. יש למישהו מושג למה או היכן זה אמור להיות? וכיצד אני יכול לפתור את הבעיה ? תודה רבה!

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by HackerPitbull,

אז ככה, קניתי: AMD 2600+ Athalon XP 512 DDR 400Mhz Elixir MB 2U400-A nForce 2 Ultra 400+MCP 266/333/400 Dual DDR 40 Giga 7200RPM Western Digital זה פעם ראשונה שאני מרכיב מחשב אז לקחתי על עצמי את האתגר. ההרכבה הלכה חלק, ידעתי לאן נכנס כל חלק. אחר כך, הלוח זיהה מעבד פחות טוב ממה שיש לי, אז חבר אמר לי שאמור להיות ג'מפר ליד היזכרונות לשחק איתו, לא היה ג'מפר אז הוא הדריך אותי לעלות בביוס את ה-FSB מ-100 (מוגדר כברירת מחדל) ל-133Mhz אבל עדיין לא זיהה את המעבד הנכון, העלתי ל-166Mhz ועובד :} עכשיו נמשיך, התקנתי אקס פי הכל עבר טוב וחלק ופתאום Blue Screen והמערכת כל פעם קרסה, התקנתי שוב אותו דבר, התקנתי עוד הפעם - אותו דבר. חבר שלי אמר לי שיש לי בעיה בחומרה וכנראה בזיכרון…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by gilibong,

שלום לכם! תראו אני בדילמה יש לי מאוור למעבד termaltek וגם מאוור מארז של אותו החברה והמחשב שלי יושב על 39 מעלות ואני רוצה להוריד אותו עוד יותר אני לא ידוע איך עושים את זה כול החוטים שלי בתוך המחשב עוברים בתוך תעלות מיוחדות ויש מלא מקום בתוך המחשב אני לא מבין למה הוא כזה חם מה אני עושה אני מאוד ישמח אם תעזרו לי ??? :-X

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by Psychedelic,

שלום, עשיתי OC לnorthwood שלי..שהוא סטוק 2.6 עכשיו הוא 3.4 על קירור סטוק במנוחה 35 מעלות..מאמץ 45.. הסטפינג הוא D1..למישהוא יש מידע על הסטפינג הזה ? טוב לא טוב..? תמונה.... http://img72.imageshack.us/my.php?image=18ou2.jpg אפשר להרים אותו עוד טיפה למעלה ל3.6? עם קירור סטוק כמובן..או שעדיף כבר BT ?

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by ido-nava,

עשיתי אוברקלוק קטן של 200MHZ AMD 3500+ ל 2400MHZ בקיצור לאחר שהחזרתי הכל הוא נשאר לי על 2226MHZ .. עכשיו במקרה של נזק אז האחריות תוסר נכון ? בביוס ה FSP על 200 באברסט רשום 11 * 206 ככה זה צריך להיות ? תודה רבה לעוזרים

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. מספר אנשים כבר אמרו לי שחיבור זיכרונות בשיטת Dual DDR כלומר שני סטיקים של זיכרון גורם למאמץ ניכר מהגשר הדרומי החלטתי לבדוק את הנושא והוצאתי את אחד מהסטיקים של הזיכרונות החוצה. מדדתי את הטמפרטורה, במאמץ ובמנוחה וגיליתי שהטמפרטורה צנחה ב- 11 מעלות

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.