עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני ממש חדש בבעולם של המהרות. לפני שקניתי את הכרטיס מסך החדש שלי בכלל לא הייתי צריך OC, אבל הגעתי כרגע למצב שיש לי טיפה צוואר בקבוק. אני לא מצפה להגיע למהירויות מטורפות בגלל שאני נשאר עם הקירור סטוק של המעבד. כרגע במארז יש 3 מאווררים נוספים: 2 של 8 אינצ'.. אחד מכניס אחד מוציא (מכניס לכיוון המעבד/מוציא יושב מתחת לספק), ומאווור 4 אינצ' שיושב על הגשר הדרומי. (מצרף טמפרטורות ומתחים נוכחיים) לכמה המעבד יכול להגיע? ואיך בדיוק אני עושה את זה? תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום, אני זקוק לכמה עצות בקשר לOC בפעם הראשונה שלי, אני מעוניין להמהיר את המעבד והכרטיס מסך שלי ולסחוט מהמחשב את המיץ במשחקים כבדים. כרגע אני מקבל מספרים יחסית נמוכים בCOD5 FALLOUT3 באזורים פתוחים ורוצה עוד FPS. מהקריאה בפורום הבנתי שצריך לשדרג את הקירור מאחר שלהחליף לגמרי חלקים עולה יותר כסף. אז התקציב שלי לפרויקט הוא עד450. כרגע הקירור למעבד הוא אלפין 7 וסטוק לכרטיס מסך, צירפתי תמונות של הטמפרטורות בסדר הבא: הראשונה REAL TEMP שהרצתי כמה דקות לטמפ' מעבד, עומד יציב על 30c שניה - טמפ' של הכ.מסך כשהמאוור על 25% בRIVATUNER שלישית - טמפ' של הכ.מסך כשהמאוור על 100% בRIVATUNER - מאוד רועש רביעית - צילום מהתוכנה ET6, רשום לי פה שהCPU על 20c וזה לא הגיוני כי בREAL TEMP רשום 30, ר…

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  3. אם אני מבין נכון זה אותו המעבד בדיוק רק אם תדר נמוך יותר וזכרונות DDR5 לעומת DDR3. האם אני צודק? מה שבעצם אני שואל זה אם אני אעלה את התדר של המעבד ל750 והזכרונות בהתאם, האם אני יכול "לעשות" כרטיס שהוא בעצם 4870? (כמובן שזה כולל צריבת ביוס וכו'). תודה

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by eliil1,

יש לי במארז בדלת בצד מאוורר 200MM , אבל הוא לא דוחף אויר בשיט הוא בקושי מכניס איזה רוח...איך אני מגביר אותו?

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. אז ככה.. בלי OC הוא מגיע במאמץ ל 65 ככה... עם OC הוא מגיע ל76 וזה כבר נראה לי הטמפרטורה שבה הכרטיס כבר מתחיל לעשות בעיות ולקבל נזק בלתי הפיך... קיצר אני לא יודע מה לעשות.. בכל האתרים שביקרו ת'כרטיס הם היו על OC של 690 על 995 והצליחו לעבוד והטמפרטורה המירבית שראיתי זה 68... למה הכרטיס שלי כל כך חם?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by ziv0798,

יש לי מעבד E8400 C2D 3.0GHZ עם קירור שקיבלתי עם המעבד עצמו(לא קניתי משהו נוסף) ולוח אם Gigabite P43 F9a מה המהירות המקסימלית שאני יוכל להגיע עם המעבד(E8400)?

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by The_Byter,

אחרי 4 שעות + קרח יבש + המעבד 965 שלי + Rampage II Extreme אלה התוצאות : 8M: 32M: וכמה ... כמה אפשר .... 1M שלי ! היה כיף גדול, במיוחד עם הלוח שהיא נוח מאוד וגם המעבד שעושה 1MB על 5.1 .... :toast: תודה גדולה לדודי שעזר לי בהכל (זה הבחור שעזר לי בתחרות ולקח את הפרס בשמי)

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. לוח DFI LANPARTY T2RS PLUS, ביוס אחד לפני הכי חדש... ( אין תיקונים מעניינים באחרון ) ניסיתי הכל... שחקתי עם כל המתחים ( כולל PLL ) ניסיתי לשחק בן כל הסלוטים של הזכרון, ניסיתי לעבוד עם סטיק בודד, ניסיתי לשחרר/לנעול PCI-E, ניסיתי שני גרסאות MEMTEST, ניסיתי עם זכרונות G.SKILL 1066 אחרים שיש לי בבית, ניסיתי לעבוד עם GEIL BLACK DRAGON 1066, הקטע המצחיק שהזכרונות יציבים ב 600*8 למשל ( שזה 1200 אפקטיבי ) הבעיה רק ב TEST 5... כל השאר עוברים יופי... לפני שאני דופק ביס ללוח, מה יכולה להיות הבעיה ? מה עוד לנסות...? :-\ תודה

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by noamsmi,

ברשותי המפרט הבא: amd athlon 64 3200+ @ 2.4ghz ga-k8n-sli geforce 6800gs רץ על ווינדוס XP pro 32bit עכשיו לבעיה, הכרטיס מתחמם יותר מדי גם כשאני משחק במשחקים פשוטים אפילו למחשב שלי. אני משתמש ב-gpuz וב-speedfan כדי לבדוק טמפרטורות הכרטיס מגיע עד ל-118C במאמץ גם ניסיתי להוציא את הכרטיס ולנקות אותו אבל שום דבר לא עזר הכרטיס נמצא ב-66C ב-ideal

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום, שדרגתי את המחשב בחלקים הבאים: Core i3 540 H55M-D2H Kingston KVR1333D3N9/2G *2 המעבד הגיע לי עם קירור של EVERCOOL שלפי מה שאני שומע הוא לא שקט במיוחד הייתי מעוניין בקירור שקט מאוד ובתקציב סביר (עד 200 נניח אלה אם זה ממש שווה להשקיע יותר) אני לא מתכנן OC אני רק רוצה כמה שיותר שקט, נמאס לי להיות כל היום ליד הרעש רקע הזה של המאוורר. תודה

• 16 תגובות
    • 2.9k צפיות
  11. Started by gerdamen,

שלום: מפרט: e6750 P35C-DS3 gigabyte 4G ram 8800 GTS זכרון320מגה.)כולל OC. TT 500w RT2 מארז TT ARMOR ברצוני לבצע OC למעבד, המעבד כרגע נמצא עם קירור מקורי הטמפ' במנוחה 45 מעלות, אני יודע שזה גבוה. בנתיים הזמנתי משחה של MasterColer. קראתי את המדריכים הנעוצים, לא הבנתי ממש מה לעשות. הבנתי שההמהרה אמורה להתבצע בביוס. אני שוקל לקנות קירור של OCZ Vendetta כרגע הוא עומד בתקציב. אני יבצע בקרוב שימון של כל המאווררים במחשב. השאלה היא כזאת: האם קים מדריל מפורט יותר לעשיית OC? האם המעבד/לוח אמ עמידים לOC? האם יש צורך להחליף את הקירור? מה בנוגע לעשות OC לראמ? בברכה עמית.

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. Started by חובב,

עשיתי Oב לE7400 הגעתי למתח 1.45 (בOCCT המתח הצויין הוא 1.4 אולי קצת פחות) לFSB של 391 . חום בעבודה לא עובר את ה70 בדר"כ גם לא מגיע לשם(MUGEN II).יציב עם OCCT. רציתי לשאול כמה שאלות שלא כל כך מצאתי להם תשובה: האם המתח תקין כלומר אין לי פגיעה במעבד? כאשר אני מנסה להגיע ל4.2 GHZ (שזה ל400 בFSB) אני לא מצליח בגלל יציבות וצריך לעלות את המתח למעל 1.5 ששם אני נתקע בגלל חום האם זה הגיוני? (ד"א בOCCT המתח הוא נמוך יותר בכיוון ה1.45 -147) יש עוד איזה פתרונות יצירתיים ליצב את המערכת חוץ מהעלאת מתח למעבד? הזכרונות באנדרקלוקינג -היחס הוא 1:1 ובשל כך זה יוצא 782 MGH האם יש השפעה גדולה בביצועים(לדעתי לא אבל סתם שאלה להיות בטוח)? תודה

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. יש לי מעבד AMD 4800 שהרכבתי עליו מוגן 2 (דרך אגב הרכבתי בערך 4 פעמים באפשרויות שונות ובכולם קיבלתי אותה טמפ') הטמפ' עומדות על 48 - 53 במנוחה שזה גרוע! כל המארז שלי מאורר מאוד וכל הרכיבים קרים (כ.מסך:29 -33, הארד דיסק 22-24,לוח 30) המעבד דפוק?

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. Started by ksn1981,

שלום לכולם, מתכנן i5-2500K@4.5GHz. ומתקשה עד אינסוף למצוא את הקירור שעונה על דרישותיי! עזרתכם בבקשה.. דרישות קירור - שייתן לי לעשות את ה- OC הנ"ל באופן קבוע וללא בעיות. שליטה - שתהיה אוטומטית (PWM) ללא התערבות שלי. משקל - אם כבד, אז שייתמך כמו שצריך (BackPlate או whatever..). שקט - שקט (ככל שניתן במגבלת שאר הדרישות). מימדים - קטן (ככל שניתן במגבלת שאר הדרישות). מחיר - היות ואני דבק בכל הדרישות לעיל, אני מוכן לשלם את המחיר הדרוש לכך!! לא Mugen2 : מניסיון אישי (על i7-870 וללא OC) הוא מדהים בכל הדרישות לעיל מלבד במימדים דבר שמפריע לי נורא עד כדי שמוריד לי אותו מהאופציות. TT-FRIO : ידוע לי שמבחינת קירור הוא מספיק (מביקורות על חומרה ו- OC די זהים לשלי), אבל שוב, הוא ג…

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. Started by idandavid,

אני באמצע OC ממש עכשיו מפרט: לוח אם gigabyte ud4p מעבד core i5 760 זכרונות: 4gb kingston 1333mhz ספק כוח seasonic 620 הנתונים בביוס כרגע הם: vcore: 1.31875 dram: 1.560 QPI: 1.210 מכפלה: 21 BCLK: 182 הזכרונות כרגע על 1480mhz המעבד על 4ghz בערך אני רוצה להשאר באיזור הזה של ה4 אבל לא חייב ואפשר לרדת טיפה אם צריך. המחשב עולה סבבה אבל אי אפשר לשחק GTA יותר מעשר דקות ואז המשחק קורס (לא המחשב כולו) תודה לכולם!

• 16 תגובות
    • 2.8k צפיות
  16. Started by maorakrish,

אני כרגע מבצע OC למעבד, וחלק מהאפשרויות לא נמצאות לי בביוס System Voltage Control במקום זאת יש לי CPU VCORE CPU TERMINATION CPU REFERNECE DRAM VOLTAGE בCPU VCORE עשיתי על 1.1 ובכל השאר עשיתי על נורמל האם זה בסדר או שצריך לשנות? [br]פורסם בתאריך: 20.02.2011 בשעה 20:15:50 מופיע לי EROR העלאתי את מתח המעבד ל 1.2 ואני מנסה שוב בדיקת מאמץ

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by ilan_td,

היי שמתי לב שבמצב רגיל (גלישה באינטרנט) המעבד מגיע לטמפרטורה של כ-48 מעלות לכל הפחות כשאני משחק זה עובר את ה70 מעלות וכשהרצתי עכשיו את תוכנת הבדיקה prime 95 הוא הגיע מהר מאוד ל 100 מעלות אז סגרתי את התוכנה מהר מישהו יכול להגיד לי מה טווח הטמפרטורות שצריך להיות לפי המלצת intel ואם מצב זה הוא לא תקין תודה מעבד-i7920 לוח גיגהבייט ex58-ud3r

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by israel_gt,

האם יש דבר כזה להזמנה קירור לGTX470 ?

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by matan007,

הזמנתי לפני יומיים מאווררים מ EBAY למארז שלי. סה"כ בנוסף לשני המאווררים שהגיעו עם המארז (140+120) שהם שקטים ואיכותיים, ייתוןוספו עוד שלוש של 120 שקניתי שהם לא שקטים במיוחד מטבע מחירם וחוסר המותג. זה לא כל כך משנה לי במהלך היום אלא רק בלילה שאני מורידים דברים וישן! יש שני פתרונות אפשריים לדעתי עזרו לי להחליט: 1)יצירת מנגון שפשוט או יכבה או ידליק את כל 3 המאווררים הנוספים ע"י מפסק או משהוא דומה. 2)קניית בקר לו יש כמה מגבלות שתכף אני יגיד. הערות: 1)לגבי אופצייה 1, יש לי נסיון באלקטרוניקה וכמובן מבחינה מעגלית אין כל כך מה לעשות פה! אני רק שואל איפה אני ישים את המפסק הזה כך שיישתלב יפה או אם למישהוא יש פתרון יצירתי? 2)לגבי אופצייה 2, הבעיתיות היא בשל כמה סיבות: התקציב שלי…

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. Started by natan805,

המחשב עושה לי בעיות ופתאום נתקע ואני חושב שהמעבד מתחמם יותר מדי. רציתי לדעת כמה טמפ' מומלץ שיהיה במצב מנוחה ובמצב של מאמץ? זכור לי שאצלי במנוחה הוא על 60 ובמאמץעל 80 או 90 .

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. Started by d.c.n,

שלום יש ברשותי מעבד‎ ‎,Amd ‎965 ובאחד המשחקים ששיחקתי הוא הגיע ל ‏60 מעלות שזה מטורף לדעתי הסטוק הוא הקירור שמקבלים עם המעבד כל הרעש שהוא עושה והוא כ"כ חם במאמץ. השאלה שלי עם הטפרטורה תקינה ובעקות זה חשבתי לקנות קירור מעבד רציני שיעשה את העבודה התקציב הוא 200 ש"ח, תודה.

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by ZiX,

אז ככה.. AMD DUAL CORE 3800+ לוח אם NFORCE 4 של DFI.. 2GB RAM HD4870 512MB ששידרגתי לא מזמן (בקרוב גם המעבד..) והיה לי ספק כח 480W אם אני לא טועה ENERMAX.. שנשרף לי ביום שבת (היה קצר בבית) ושידרגתי לENERMAX 525W.. ומאז כל פעם שאני נכנס לאיזה משחק (FIFA / COD4) אז המחשב נכבה לאחר כמה דקות.. והכרטיס מסך פשוט לוהט.. ממש חם.. ואני מעריך שזאת הסיבה.. כאמור לפני שהחלפתי את הספק כח זה לא היה ככה.. יש לכם מושג איך אני מסדר את זה? ומה גורם הבעיה? כי לא חשבתי שזה שאני אחליף ספק כח יגרום לחימום יתר של חלקים במחשב שלי.. תודה *על המארז יש לי מד מעלות של הטמפרטורה במאז .. 24 - 30 מקסימום... קבוע ויש לי קירור מצויין..

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Cereal Killer,

אהלן, רציתי לשאול, איך מקבעים יחס של 1:1 לזכרונות? הלוח הוא EP43-DS3L מצאתי שם רק יחס של 2:1...

24. טוב, אחרי שהגיעו כל החלקים החלטתי לעשות איזה אוברקלוק נחמד, אבל לצערי נתקלתי בבעיה, אני מגיע לבאס של 250 במכפלה 10 והכל יציב, מעלה ל258 ושום דבר לא עולה! לא הביוס ולא כלום, מה שאני נדרש לעשות זה לעשות ריסט לCMOS, מה שנראה לי מוזר שהמחשב בכלל לא עולה, הרי אין איזשהו עומס על המאבד כך שלא חושב שיש סיבה שלא יעלה + אני מעלה בקצת כך שבעיות האי יציבות לא אמורות להתחיל במערכת ההפעלה? זה נורמלי המצב שלי? הוספתי צילום של CPU Z. ב.נ: עדיין לא העלתי מתחים. את שאר המפרט תוכלו לראות בצד. תודה! [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by FastJack,

שלום. אני רכשתי לאחרונה את הקירור AC Freezer 64 pro, ואני רוצה להתקין אותו על המעבד שלי. כרגע על המעבד שלי יש קירור סטוק של AMD. האם יש על הקירור סטוק משחה טרמית? אם כן איך אני מנקה אותה מהמעבד? אני יודע שלAC יש מדבקה טרמית, ישנה דרך מיוחדת להתקים את הקירור? או שפשוט תוקעים אותו על המעבד? תודה.

• 16 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.