עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by NuNaTaK,

אני תקוע עם pentium e6300 על 3800mhz, יש לאן להתקדם או שאפשר להפסיק לנסות? המצב הוא כזה: קירור - מעבד TT BigTyp 120VX, מאוורר 20cm בגג המארז שמוציא אוויר, 12cm קדמי שמכניס אוויר ו12cm אחורי שמוציא אוויר. מעבר לזה יש את המאווררים של הספק והכ. מסך. מתחים - לא נגעתי, הכל על Auto. מעבד - 362*10.5. זכרונות - 1GB X2, 512MB X2, ארבעתם 667mhz. שמתי 2.000D ככה שעכשיו הם ב724mhz. לוח אם - GB EP43-DS3L. טמפ' מקסימום במאמץ - 67 מעלות. הרצתי את הבדיקה הרגילה וLinpack של OCCT במשך כמה שעות והכל יציב, ברגע שאני מנסה לעלות ל3900mhz אני מתחיל לקבל שגיאות. ניסיתי להעלות מתחים (1.9v לזיכרונות ועד 1.35v למעבד) וזה לא עזר, יכול להיות שזה פשוט המקסימום שאפשר להוציא מהמעבד? ניסיתי גם להוריד את …

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. שלום יש לי את המיפרט הנ"ל : לוח אם :ga-660tz-ud3 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270&products_id=27730 כרטיס מסך : GeForce GTX460 1Gb http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_273&products_id=30813 זכרון : DDR3 4GB Kit DDR3 1333Mhz http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271&products_id=31045 ספק : Seasonic S12II-620 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_281_2758&products_id=28259 ארדיק : WD 320G 7200RPM מארז : Compucase 6A19 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_402_2249&products_id=12195 מעבד : AMD 965 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_269&products_id=27315 קיר…

• 12 תגובות
    • 4k צפיות
  3. Started by lllb,

שלום רציתי לשאול האם אכן אפשר לצרוב מחדש ביוס של כרטיס מסך ואם כן מה זה יכול לשנות ודבר שני האם אפשר איכשהו לעשות OC למעבד P4 HT 800FSB ? תודה מראש ???

• 5 תגובות
    • 484 צפיות
  4. Started by meidale,

שלום, בחודש הבא אני אקנה מעבד 3700 סאן דייגו רציתי לדעת רק איזה שבוע הכי טוב ל OC מבין סדרת ה 051X ? תודה רבה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 638 צפיות
  5. Started by Saliman,

תבניות/שבלונות לגרילים בשביל המארז (בעיקר בגודל של 80 מילימטר) אני זוכר שפעם היה איזה קובץ פה באתר עם כל מיני דוגמאות אבל אני לא מוצא אותו. תודה לעוזרים ולא, לא מצאתי שום דבר ב

• 2 תגובות
    • 528 צפיות
  6. Started by karpad,

אז השאלות שלי ככה: 1.על איזה קירור אתם ממליצים ל6600GT? 2.איך הכרטיסים של GIGABYTE בOC(בגלל שאף אחד לא ענה לי בדיון הקודם שלי)

• 5 תגובות
    • 863 צפיות
  7. Started by sub_man,

טוב יש לי כרטיס מסך ג'יפורס 2 MX עכשיו אני לא יכול לעשות OC למעבד.... בגלל הצער הזה חשבתי על כרטיס המסך. עכשיו לשאלות.... : 1. מה הסכנות בOC לכרטיס מסך? 2. איך עושים 3. מה התוכנות הדרושות? 4. איך זה יעזור לי עם הכרטיס שיש לי 5. אם יש לי היט סינק+מאוורר של ספק אני יוכל להעזר בהם לפרוייקט? 6. תודה לכל העוזרים

8. Started by Sickp,

יש לי עכשיו מחשב ישן רצח שעוד מעט עף מהשולחן (אני קונה חדש דנדש!) ביינתים אני רוצה להתנסות בOC על המעבד של המחשב הישן כדי שאני אעשה בעתיד על החדש... יש לי לוח אם P4B-M תומך עד ל3.0 GHZ במעבד. 25 מעלות קבוע מעבד (חרא) 1.6 GHZ 16 * 101MHZ וואטים בין 55~75 וולטים 1.73~ קירור סטוק. ~51 מעלות במאמץ. מה אתם עוד צריכים לדעת? זכרונות 2 * 128MB 100MHZ 128 MB 133MHZ חיפשתי בביוס ולא מצאתי איך אני עושה OC (איך אני משנה את תדרי המעבד) יש איזה נעילה שצריך לשחרר? משהו? מה הביצועים של המעבד הזה בOC ?

• 5 תגובות
    • 631 צפיות
  9. Started by nadav1379,

אני רוצה לדעת כל כמה זמן שמים גריז על הליבה? איזה גריז הכי מומלץ? כמה ליבות יש בכלל ואיפה?

• 2 תגובות
    • 996 צפיות
  10. Started by Armageddon1,

1.6 פנטיום 4 נורטווד 478 סוקט מה הטמפרטורה המומלצת ? וכמה צריך לעלות גוף קירור שיהיה לא יקר כזה אבליספק את הסחורה....

• 0 תגובות
    • 568 צפיות
  11. קראתי את המדריך שפורסם באתר (http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu). המדריך נכתב בצורה טובה, אך בשביל מישהו שעושה את זה בפעם הראשונה, כמה דברים עדיין לא מובנים לי. כשאני מתחיל להעלות את הfsb, איך אני יודע כמה multiplier וcpu vcore להעלות? כמו כן לא מצאתי בביוס שלי (לוח אם m2n-e) איפה נמצא CPC Command Rate שאלה נוספת. אם הבנתי נכון, לנעול את PCI Express זה אומר להשאיר אותו על 100MHz?

• 3 תגובות
    • 992 צפיות
  12. Started by ccc,

פעם הוא היה עושה לי 2300MHZ 1.725 והיה עובד יציב עכשיו הוא לא עושה 2300MHZ לא משנה איזה מתח אני נותן לו... ואיזה מכפלה (החלפתי לוח.. אבל מה זה משנה? זה המעבד לא הלוח...) הבעייה השנייה היא משהו עם הבאס.. אני לא מצליח להגיע ל230. ניסיתי מכפלה נמוכה ו230, כידוע בעיית נכות.. אבל מה זה משנה. המחשב קורס לפני שהוא מגיע למסך טיענה של ווינדוס ניסיתי לתת מתח VDD הבעייה היא לא הזכרון.. הוא לא בדיפולט שלו אפילו, בכל מקרה נתתי לו קאס 2.5-4-4 ומתח 2.9.. ספק צונמי 350. למה אני לא מצליח 230? כל שאר החבר'ה בחול עם הלוח הזה עושים 230 בכיף בלי מודים ובלי כלום, רק לי זה קורס. אני לא מבין למה..

• 8 תגובות
    • 597 צפיות
  13. Started by windshear,

שלום, קניתי את ה- VOLACNO 12 ואני רוצה להתקין אותו האם יש פרוצדורה מיוחדת או שאני פשוט מוציא את הישן ומכניס את החדש ?

• 7 תגובות
    • 701 צפיות
  14. ביום שיש אני מתחיל לבנות את הבלוק לכרטיס מסך ואני מחפש רעיונות לצורה של הבלוק.. מכיוון שקראתי במאמר בפיסי ספוט ששיטת וויט וואטר נחשב לאחת השיטות היותר יעילת לקירור המעבד חשבתי לנסול לבנות בלוק וויט וואטר לכרטיס מסך.. אם לא, אשמח אם תתנו לי רעיונות לקירור יעיל לכרטיס המסך. (שאני אכין להם מודל בסקאץ' אפ) אגב, הבלוק יהיה רק לליבה, לזכרונות אני אשים סינקים..

• 14 תגובות
    • 691 צפיות
  15. תסבירו לי בבקשה איך להעלות את הרמה של הכרטיס מסך שלי עד כמה שאפשר אך לא יותר מידי. תודה מראש !!!

• 10 תגובות
    • 722 צפיות
  16. שלום לכולם לפני מספר ימים קיבלתי את הציוד למערכת קירור מים שהחלטתי לבנות עכשיו סיימתי לחבר את הכל ושמתי לב שבשני קטעים נוצרו לי כיסי אוויר... בכל שאר המקומות פשוט על ידי שאיבה/שאיפה בתוך הצינורות הוצאתי את כיסי האוויר, אבל את שני אלה אני פשוט לא מצליח. ועוד משהו שאולי קשור, שמתי לב שאם אני מרים את המשאבה יחסים גבוהה לשאר הרכיבים נוצר כיס אוויר בהתחלה שלה ואז היא פשוט לא עושה כלום... צירפתי תמונות של המחשב שלי. תודה מראש על העזרה יוגב [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by DJPOWER,

עשיתי אובר קלוק למעבד..המפרט כתוב למטה הוא לא נתן לי לעלות ב2500 אז העלתי 0.050 או 0.50 אני לא בטוח חח עד איזה מתח אני יכול? אני עכשיו על 1.53 וטמפ: 51 מאמץ

• 7 תגובות
    • 665 צפיות
  18. Started by HWgeek,

אחים שלי שוחררה גירסה חדשה לתוכנה RIVA TUNER מי שרצה ליבדוק פתיחת צינורות לX800GT או ל7800GT שיבדוק ויגיד אם יש תוצאות מקור: http://www.guru3d.com/news.html#3043 לפי מה שהבנתי יש פה הרבה עידכונים ואצלי למשל התקניתי וכעת אני יכול לישלוט על מהירות המאורר של הכרטיס! ויש לי עוד שדה בגרף של הטמפ' שניקרא :

• 2 תגובות
    • 657 צפיות
  19. Started by emuzon,

היי אני מתכננן ממש בקרוב לקנות מחשב משהו פשוט יחסית כדי לא לבזבז סתם כסף עד שהמרובעי ליבה יהיו חזק בתוך השוק טוב המפרט בקצרה הוא E4300 (אני הולך לעשות לו OC ל 3.0-3.2 בערך) Striker Extreme nForce 680i SLI s775 Conroe Evga 8800gts 640MB או Evga 8800gts 320MB sc סופרקלוקד אעדיף המלצה לאיזה מהם יש אובר יותר טוב ביציבות. 2x1GB Corsair Dominator TwinX CL4 בכל מקרה אני דיי הולך לעשות להכל אוברקלוק רציני עד כמה שאפשר אז השאלה היא לאיזה מערכת קירור יש עדיפות? למים או אוויר? אם למים אז עדיף מומלצת ביותר שתקרר את הכרטיס מסך , המעבד והזכרונות או הלוח אם . תקציב עד 2000ש"ח כנ"ל לגבי מערכת אוויר חוץ מהתקציב נ"ב המארז הולך להיות ה3D אוורה 570 אלומיניום של GB תודה רבה על כל עזרה.

• 8 תגובות
    • 921 צפיות
  20. לוח של Asus M2N-E מעבד AMD ATHLON 64 5600 DUAL CORE זכרונות קינגסטון DDR2 800 רציי לדעת כיצד לקבוע את יחס תדר FSB לזכרונות 1:1 אני לא מוצא את האופצה בביוס . וטמפ' של המעבד היא מינוס 64c באמצעות פאן ספיד מה זה אומר מינוס?

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. היי, אני רוצה לבצע OC לכרטיס שלי (של ASUS) באמצעות התוכנה atitool. יש בתוכנה הזו פונקציה לבדיקה של מקסימום OC שניתן לבצע לליבה ולזיכרונות. הבעיה היא שאני די מפחד לבצע את זה כי אני לא יודע מה הטמפרטורה של הכרטיס (אין לו סנסור שבודק טמפרטורה). האם יתכן שהתוכנה תבצע את הבדיקות שלה ותגיע למקסימום OC לליבה ולזכרונות כשהכרטיס יציב (ללא ארטיפקטים) ועדיין בפעולה ממושכת הכרטיס ישרף? אותו כנ"ל אם אנסה לבצע OC ללא התוכנה, כלומר אני יכול להעלות כל פעם ב 5 מגה הרץ עד לזיהוי ארטיפקטים, להתייצב על מהירות יציבה ועדיין לשרוף את הכרטיס בהפעלה ממושכת. מה עושים? תודה על העזרה, אופיר

• 2 תגובות
    • 560 צפיות
  22. Started by Lanzar,

שלום לכולם יש לי בעיה עם מעבד 2600 MOBILE עשיתי לו OC ל 2700MHZ !!! והוא יציב והכל סבבה אבל הוא ממש ממש לא מהיר גם לא במהירויות האלו בווינדוס למשל הוא עובד ממש מהר אבל ברגע שזה מגיע לתלת ממד כמו מישחקים כבדים או למשל בדיקות 3DMARK וכאלה הוא ממש עייף !! קיבלתי איתו 17,000 עם 1G זיכרון (GEIL) ו 9800XT ולאומת זאת קיבלתי 23,500 עם ה 3200+ עם OC ל 2500 MHZ שניהם היו על אותו FSB ה 3200 היה על 11*225 וה MOBILE היה 225*12 מישהו יודע אוליי למה הביצועים העלובים ???

• 1 תגובה
    • 533 צפיות
  23. Started by Ash Binary,

החלפתי מאוורר CPU ב Dell optiplex GX 150 (דסקטופ Pentium 3) - מאוורר 80 mm רגיל אם 3 חוטים המאוורר הקודם עבד ללא בעיה 10 שנים ונשרף המאוורר החדש (ניסיתי כמה, כולם אותה בעיה) עובד אבל לפעמים המחשב לא מזהה אותו וכותב Fan failure המאוורר הקודם - של Delta מאווררים חדשים - ניסיתי של EZcool. Delta, Foxconn, Bestcooler (ה EZcool Delta Foxconn לא מזהים בערך ב 1/2 מהמקרים באקראי ללא חוקיות מסויימת, ה Bestcooler לא מזהה בכלל - הוא כל כך גנרי שיש מצב שהחוט sense לא מחובר בפנים)

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  24. Started by DrLEON,

התוכנה היא ATITOOL 0.25 BETA 16.. א)זכרונות אי אפשר לעלות בכלל בכלל עם התוכנה כשמעלים ומציבים המחשב נתקע והמסך כבה..אז אתייחס רק לליבה. 648@581 2 בדיקות 3DMARK רצו ברציפות בלי ארטיפקטים ובלי כלום, אחרי איזה רבע שעה משחק בFEAR/NFS:C אין ארטיפקטים וכד' המחשב נתקע לגמרי והמסך נכבה, לא נהיה שחור אלה בכלל כל המחשב נתקע אין סאונד והלד של המסך מהבהב..והכרטיס לא היה חם כל כך פחות מ90 מעלות, סביב ה85 שזה לא נורא בכלל הכרטיס בקלות יכול לעבוד ב100 מעלות. ניסיון שני: 622@581 דילגתי על ה3DMARK וישר שיחקתי ברצופות כשעתיים והכל עובד מצויין.. ............... למישהו יש רעיון, רוצים לעזור? בשמחה. אמשיך לעדכן.

• 4 תגובות
    • 511 צפיות
  25. Started by BLASTER,

שלום, אני צריך המלצה על גוף קירור הכי שקט שיש{שמקרר טוב} בלי מגבלת תקציב{לא קירור מים..} חשבו שיתמוך בלוח אם של אינטל בוננזה 875...ובמעבד 2.8 פרסוקט{הגוף שהטכנאי שלי שם מקרר אחלה אבל הוא עושה רעש בתי נסבל..} ????????????????? ??? ??? ??? ??? תודה לעוזרים

• 29 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.