עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. כרגע המאוורר היחידי שיש מחובר ישירות לספק, האם עדיף לחבר אותו ישירות ללוח אם ל sys fan?

• 2 תגובות
    • 845 צפיות
  2. Started by shisho8,

אהלן אנשים , המאוורר המקורי שבא עם המעבד מרעיש בלי סוף בצורה מזעזעת ואני לא יכול יותר לעבוד עם המחשב כשהוא דלוק. ניקיתי , פירקתי , הרכבתי אבל הרעש רק משתנה , לא מפסיק. אני רוצה לקנות גוף קירור חדש שיתאים למעבד . התקציב הוא עד 200 שקל . זה המעבד שלי INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX תודה רבה !

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by jitz,

היי, יש לי לוח GA-P55-UD2M של ג'יגהבייט, עם מעבד i7 860. מעולם לא השתמשתי בspeedfan בעבר, כי לא היה לי צורך... אבל אני מתכנן לראשונה לעשות אוברקלוקינג קל. הבעיה - הבנתי שצריך להגדיר את התוכנה כמו שצריך בהתאם למאווררים/חיישני הטמפ' שיש על הלוח, ואני לא כל כך מצליח להבין מה זה מה שם לאחר הפעלת התוכנה, היא מזהה את החיישנים על הלוח, כמו שתראו בצילום מסך... לאיזו טמפ' אני צריך להתייחס שם כטמפ' המעבד? מה הם החיישנים האחרים? 3 מגיעים מצ'יפ שנקרא IT8720F ו-8 מאחד שנקרא INTEL CORE... ועוד שאלה - מהן הטמפ' המומלצות למעבד שלי (i7 860) להגדרות של טמפ' ה-Desired/Warning? כרגע הכל שם דיפולטי וממש לא נראה נכון... המון תודה מראש צילום מסך: http://i41.tinypic.com/s5zcy1.png

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by grove,

האם המוצר הזה יכול להתאים למארז P183? של ANTEC כמובן

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. איזה גופי קירור הכי זולים יש היום למעבד Q8400 ללא אוברקלוק, שיכולים לתפקד במצב פסיבי בתוך מארז עם מאוורר אחד? מדובר במפרט די בסיסי הכולל כרטיס מסך 8500GT בעל קירור פסיבי, 4GB זיכרון, והארדיסק 500GB של היטאצ'י שכמעט ולא מתחמם. כל הסיפור הזה יושב במארז מעפן ב130שח הכולל ספק כח מאוד מרעיש "400W" של חברה לא ידועה. מה שאני צריך לעשות זה להשקיט את המערכת עד כמה שאפשר. דבר ראשון שעשיתי זה החלפת המאוורר של ספק כח לדגם שקט 1200RPM של Scythe, והחלפת מאוורר במארז לדגם שקט 120ממ של אותה חברה. והדבר האחרון שעדיין מרעיש זה הקירור Intel של המעבד. בינתיים מה שמצאתי זה Mugen2 שמוכרים בKSP ב150שח, אבל לדעתי זה קצת overkill למחשב הזה. השאלה: האם יש גופי קירור פסיביים בתקציב יותר נמוך, שיכול…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. שלום לכל באי הפורום, ת'רד זה נועד לשתף את שאר המשתמשים במערכת הקירור שלכם. תוכלו לתת/לקבל פה הערות/הארות/התרשמות/פידבקים וכדו' ככל העולה על רוחכם, בתנאי שזה נעשה בצורה מכובדת ולא סוטה מהנושא המרכזי. קווים מנחים לפרסום התמונות: * רזלוציית התמונה לא תעלה על 800X600 פיקסלים, וזאת על מנת לשמור על הסדר ונוחות העיון בת'רד. * התמונות יאוחסנו בשרת חיצוני - ImageShack ודומיו, שכן תמונות המועלות לשרת הפורום נמחקות מידי כמה זמן. * הסברים לגבי קונפיגורציית המאווררים במארז יתקבלו בברכה. * אין צורך לפרסם מספר רב מידי של תמונות (3-4 תמונות יספיקו בהחלט כדי להציג תמונה מלאה של המערכת).

• 1k תגובות
    • 135.6k צפיות
  7. הבא. חוזר למעבד ולמארז כל אחד לחוד. פרט לכך, קראתי על קירור מים יש כזה בארץ? או שניתן להשיג רק בייבוא אישי? מעבד: INTEL CORE i3 S1156 3.1GHz 540 - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪705 לוח אם: ASUS P7H55-M PRO אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪637 זיכרון: KINGSTON 1024MB DDR3 1333MHZ כמות: 2 אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪152 כרטיס מסך: ASUS HD4350 512MB DDR2 - EAH4350 SILENT/DI/512MD2 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪240 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA כמות: 2 אחריות: שנתיים. מחיר: ₪124 מארז: COOLERMASTER ELITE 334 NVIDIA EDITION w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ₪321 ספק כוח: SEASONIC 500W : SS-500ET אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪322 דיסק קשיח: SAMSUNG F3 1…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by dekken,

שלום, כפי שראיתי יש אלפי מאווררים שונים ומגוונים למארז. אני מחפש המלצה למאווררים טובים שאני יוכל לשים גם על הקירור של המעבד שלי וגם על המארז. הקירור שלי הוא Thermalright Ultra Extreme, עם אפשרות להרכיב שני מאווררים של 120mm, כנ"ל למארז. הרעש לא ממש מציק לי. מה שאני מחפש זה מאווררים חזקים יחסית ואמינים. תודה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  9. אהלן, אני קונה את המפרט הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=458390.0 בחנות (RSM) נגמר ה-Freezer 64 Pro והציעו לי ThermalTake Silent 1156 בתוספת 10 שקלים. השאלה שלי - האם המאווררים דומים ברמת השקט שלהם? אם לא, איזה מאוורר עדיף לי לקנות? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 765 צפיות
  10. שלום אני מתחיל לתכנן מחשב חדש והפעם אני רוצה מארז קטן (קוביה עם לוח mATX). מבחינת מעבד, נראה לי שאני אחכה לראות מה שווים משושי הליבה של AMD ואז אני אחליט אם ללכת על אחד כזה או על ה i5 860. מכיוון שאני מדבר על מארז קטן (SFF) אז לא כל גוף קירור יוכל להיכנס לתוכו והשאלה שלי היא האם ישנו גוף קירור מומלץ למעבד שהוא נמוך יחסית ובכל זאת יעיל ? יש לציין שלא מתוכנן אוברקלוק. תודה

• 1 תגובה
    • 693 צפיות
  11. Started by n00kie,

קראתי את המדריך וניסיתי לעשות כמו שאומרים, אבל בBIOS שלי אין בכלל אפשרויות. אין PCIE FREQUENCE/CLOCK SYNC, אין SPREAD SPECTRUM ואין אפילו מתחים עד כמה שראיתי הדבר היחיד שאני יכול לשנות זה את הBUS (שמתי על MANUAL). מה עושים?

• 6 תגובות
    • 965 צפיות
  12. שלום, ברצוני להחליף מאוורר למעבד שלי, לעבור ממאוורר סטוק רגיל למשהו קצת יותר טוב. אם כבר אני מפרק את המאוורר, רציתי לרענן את המשחה. ברצוני לשאול כיצד לדעתכם הכי טוב לנקות את המשחה הישנה (מבחינת בטיחות ושמירה על המעבד), האם עם סמרטוט מבד, עם נייר (טואלט או משהו דומה). האם יש צורך בחומר כלשהו כדי להוריד את המשחה הישנה ? תודה !

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. היי, יש לי מעבד בעל תושבת AM2 והמאוור (סטוק) הלך לי, מה שבהוצע לי בחנות הוא החלפת כל תושבת המאוורר וזה יקר בסביבות 130 ש"ח. למעשה המאוורר שיש לי הוא סטוק ושקט ועבד מצוין אבל אני לא מצליח להלדיג משהו זהה וחבל לי להשקיע כסף על מאוורר משובח כיון שהמחשב ישן וממילא אני לא עושה OC, אם מישהו יודע היכן ניתן להזמין מאווררים פשוטים ללא גוף הקירור אשמח.

• 3 תגובות
    • 819 צפיות
  14. Started by RomanKr,

שלום לכם. אתמול החלטתי לנקות קצת את המחשב מאבק, הוצאתי את המאוורר של המעבד וגוף הקירור, ניקיתי אבק שימנתי את המאוורר קצת והחזרתי למקום. באותו יום גם התקנתי את התוכנה sandra lite 2010.spid, וגם ניסיתי לעלות את תדר העבודה של המחשב על ידי שינוי הג'אמפרים בלוח אם, זה לא עזר משום מה, אז החזרתי הכל למקום כמו שהיה. לא היו לי שגיאות במחשב, או נפילות או משהו כזה, חוץ מבעיה אחת ששמתי לב והיא שמהירות המעבד תקועה על 3150-3250 RPM ללא קשר לשינוי הטמפ'. בדקתי עם כמה תוכנות, וגם בביוס זה מראה אותו הדבר. העלתי את טמפ' המעבד בכ 15 מעלות וזה עדיין לא השתנה, לפני הבעיה הזאת המאוורר היה מעלה את ה RPM ביותר מאלף RPM. לקחתי מאוורר נוסף עם שלושה חוטים (גם המאוורר המקורי של המעבד הוא עם 3 חוטים)…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by House M.D.,

אני מעוניין לקנות משחה טרמית חדשה, מצאתי משחה GELID GC-2 שנראית ממש טובה וקראתי עליה ביקורות טובות. האם היא משחה טובה או שכדאי לקנות משהו אחר? בארץ לא מצאתי אותה אבל מצאתי ב EBAY. היא עולה 6$ + 5$ משלוח לישראל שזה בערך 42 ש"ח. שווה?

• 1 תגובה
    • 736 צפיות
  16. Started by reggeman,

יש לי מעבד Q9300 INTEL 2.5 וכרטיס מסך HD5770 1GB לוח-אם EP45-UD3L GIGABYTE ועכשיו השאלה האם כדאי לי לעשות המהרה ועד כמה אני כבר אראה הבדל בעניין ..... תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 786 צפיות
  17. כותרת.. הייתי רוצה לבצע OC כי המעבד דיי ישן ואני אשמח לשיפור בביצועים רק מהחניות KSP ו PANDAS http://ksp.co.il/ http://pandas.co.il/ חשבתי על אלה : Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan Freezer Xtreme Rev.2 CPU Fan‎ Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler Yasya CPU Cooler או גם מבין הדגמים האלו של זלמן: CNPS9300 AT CNPS9500A LED CNPS9700 LED המעבד הוא intel pentium D 945 זה סדרת מעבדים מאוד חמה..

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by gev088,

בחודש האחרון המחשב שלי נכבה ונדלק באופן פתאומי וגם למסך יש בלאקווטים לכמה שניות ולפי מה שהבנתי זה קשור להתחממות המחשב.הורדתי את ספידפאן ואכן המעבד של מתחמם בצורה ניכרת כאשר אני פותח את האינטרנט ונכבה לאחר כמה זמן. חיברתי מאוורר חזק למאוורר הנוכחי כדי להגביר את זרימת האוויר ואף פתחתי את המחשב וחיברתי מאוור לילה קטן לגוף המחשב כשהוא מכוון על לוח האם.שמתי לב שגם ההארד דיסק שלי חם מאוד רק מנגיעה בו ושמתי מאוורר נוסף שהיה לי מתחתיו כשהוא תלוי באוויר. כל אלה עזרו בהתחלה והוא נכבה פחות אבל עכשיו הוא נכבה כרגיל. החום של המעבד מגיע ל63 מעלות כאשר המחשב נכבה לעומת 40 ברגיל.כל המדדים בספידפאן ממראים שהכל בסדר עד שאני עושה פעולה אפילו קטנה.אני ניקתי את החשב כמה פעמים בחודשים האחרונים…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by Zeev86,

היי. יש לי מעבד בן שלוש שנים AMD 5600, אני רוצה לעשות לו OC. הטמפ' בשיא מגיעות לקרוב לשישים מעלות, כשהמקסימום זה שבעים. לכן אני רוצה להחליף לו קירור יותר טוב. אשמח להצעות, מומלץ שיהיה קירור שקט, לא משנה מה התקציב. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 968 צפיות
  20. Started by k6_3m,

אהלן יש לי מעבדQ9300 (ללא OC ) עם קירור סטוק והוא מתחמם יותר מדי מדדתי עם CORETEMP והוא מגיע ל 50-65 מעלות במנוחה, ובשעת מאמץ מגיע גם ל 100!!! ניקיתי אותי מאבק אבל ללא שינוי את המחשב קניתי לפני שנתיים בערך: לוח P35-DS3L של GB מארז SONATA III + ספק 500W של ANTEC כרטיס מסך: 8800GT 512 של GB אני רוצה לציין שבשעת מאמץ הכרטיס מגיע ל 58 שזה מצויין - נמדד עם GPU-Z [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by House M.D.,

לחצו להגדלה. הכרטיס מסך נמצא במנוחה. תראו את ההבדל בין הליבה והזיכרון לבין השיידרים! במאמץ, הליבה והזיכרון על 50 מעלות והשיידרים על 75 מעלות... האם הטמפרטורה של השיידרים חשובה? ולמה כזה הבדל משאר כרטיס המסך? בתוכנה GPU-Z מופיע אותו חיישן עם אותה בעיית התחממות. נ.ב. בתמונה המעבד מקודד סרט אז אל תתיחסו לטמפרטורה שלו.

• 5 תגובות
    • 769 צפיות
  22. Started by warezon,

חשוב לציין המחשב לא יעבור אובר קלוק לכן לא צריך לחפש קירור עם יכולו מטורפות. מה שאני מחפש זה קירור קצת יותר יעיל מהסטוק שיהיה שקט בכל מצב ויעשה את העבודה בצורה טובה+. אשמח לקבל המלצות במחירים של עד 200 ש"ח

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. היי ידוע לכם האם זו מישחחה איכותית לקירור טוב? רוני

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. זה המפרט שלי כרגע, קניתי אותו לפני שבועיים: Intel Core i5-750 Gigabyte GA-P55M-UD2 Kingston KVR1333D3N9/2G x2 Sapphire ATI Radeon HD 5850 1024MB PCIe Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS Seasonic 520W S12II-520Bronze Retail Antec Two Hundred Artic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2 Retail Zalman ZM-F3 Retail לפי מה שקראתי, המעבד שלי מתאים מאוד לOC, וראיתי מלא דוגמאות שאנשים מעלים אותו בקלות ל4GHZ. המפרט שלי מתאים לOC כלשהו למעבד? (אפילו אם לא ל4GHZ) הנה תצלום מSpeedFan של הטמפ' במנוחה: בכל אופן המחשב ממש חזק, מריץ הכל על High, אבל תמיד רוצים יותר ביצועים תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 872 צפיות
  25. Started by nirnir93,

יש לי מחשב חדש-מעבד i3 530 לוח אם MSI h55m-e33 והתקנתי את הגאדג'טים של ווינדוס 7, ובניהם אחד שמראה לי כמה כל ליבה פעילה. המד הזה מראה לי שחלק מהזמן פועלות ליבות 3 ו4 בשיעור שונה מליבות 1 ו2 (למי שלא הבין המעבד שלי הוא כפול ליבות ולא מרובע ליבות)... רציתי לשאול למה זה קורה-כלומר אם הגיוני שבמעבד הזה חוסמים 2 ליבות פגומות ואיכשהו אצלי הן פעילות ומזוהות... והם זה סתם טעות מערכת אז בלי קשר אם יש במעבד 4 ליבות ש2 מכובות ואם כן-איך פותחים אותם???

• 5 תגובות
    • 951 צפיות

דיונים חדשים בפורומים