עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. במפרט שלי מופיעה המערכת הנוכחית שלי, שרצה יציב על 3.3G כבר זמן רב: מעבד : E6600 לוח אם : P5B DLX זיכרונות: CORSAIR 4X1GB DDR2 ULTRA 800MHz CL4 קירור למעבד : NINJA אבל יש לי גם אינפיניטי/טוניק * אני משתמש בו לסימולציות MODELSIM שתלויות בעיקר בתדר המעבד ועובדות על ת'רד בודד. * נפח הזיכרון הוא 4G ואני לא יכול להסתפק בפחות בשל צרכי הסימולציה. * השדרוג דחוף למדי ואני לא יכול לחכות לדגמים עתידיים. כדי לשפר את ביצועי הסימולציה, אני מעוניין לשדרג את המפרט בתקציב של 2-2.5K כדי להגיע לתדר השעון המקסימלי על אוויר. מעבד : ככל הנראה E8400 בסביבות 1000 ש"ח הוא הבחירה הטובה והמשתלמת ביותר. ה-E8200 הפגין יכולות OC נחותות וה-E8500 יקר משמעותית ויגרום לפשרה בשאר הרכיבים.…

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by arik100,

האם OC למעבד/זכרונות/כרטיס וכו' ולו OC הנמוך ביותר יבטל לי את האחריות במידה והמעבד יהרס? או שזה לא משנה ? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by gilgol,

נראה טוב לא??! אבל אני תקוע, לא מצליח להגיע ל400 עזרה...?

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. מה צריך לעשות חוץ מלהיכנס לביוס ולעלות את הFSB? כי זה מה שאני עושה וזה לא עובד- הצלחתי להגיע ל 110 FBS, מעל זה המחשב לא עולה בכלל, רק אחרי שמכבים אותו ומנתקים מהחשמל לשתי שניות. השאיפה שלי היא לפחות 133 ברגיל המעבד עובד ב43O (מוזר, עם הלוח הישן הוא עבד ב 33 ) והביוס הוא הכי חדש שיש (לפחות לאביט ) מה הבעיה ? אני חדש בOC אז אל תפציצו אותי, תסבירו לאט ואני יבין.

• 29 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by KoDkOd,

שלום , לפעמים אני חושב למה צריך לסבול כלכך מהחימום יתר של ה amd לא עדיף לקנות intel וזהו?? האם ה -amd שווה את כל השטויות האלה ?!

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by sub_man,

טוב אז ראיתי הרבה ששמים מאווררים גדולים מאוד וחשבתי אולי זה הפתרון אז הינה כמה שאלות: 1. מכירים את המפזרי חום הקטנים? האם יש בהם מאוורר טוב שהוא רגיל כי לפי מה שהבנתי יש מאוורר שמכניס אוויר ובפנים יש עוד משהו שמחמם? 2. האם זה יעזור מאוורר גדול מהרגיל? 3. מה עדיף מכניס או מוציא? 4. האם יש סיכון? 5. האם יש בעיתיות כלשהיא לשים כזה מאוורר? 6. מי יש לו תמונות שלו או של אחרים שיש בהם מאוררים גדולים שיביא בבקשה... יאללה תודה לכוללללללם!!!

• 43 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. שלום, אני צריך קירור למחשב של ידידה שלי. המפרט: לוח אם Gigabyte GA-8I945GZME-RH מעבד- DualCore Intel Pentium D 820, 2800 MHz (14 x 200) המאוורר שלה עובד קבוע על 4400 RPM והמעבד על 73 מעלות ב-16%. אני זקוק למאוורר מKSP עד 70 שקל שיהיה פשוט ושקט. 70 ש"ח זה אחרי חריגה אם אפשר פחות אז יותר טוב. חשבתי על - ‏Alpine 11 GT או ‏Alpine 11 Rev.2 או ‏Alpine 11 Pro Rev.2 למחשב לא מתוכנן שום OC הוא יושב בחדר שינה ומשמש לעבודה משרדית ולצפייה בסרטים. חשוב מאוד שהוא יגיע עם משחה יחד איתו(אם יש בכלל). תודה!

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. שלום לכולם, אני אחרי שדרוג המחשב, היה ברשותי גוף קירור מאוד גדול Mugen II. פרקתי אותו וכרגע אני נמצא סטוק (מקורי לחלוטין) אני מעוניין עדיין לעשות OC לכן אני רוצה לשדרג את הגוף המקורי. קבלתי הצעות מאחד מנהלי הפורום לגופי הקירור של KATANA / Freezer והתרשמתי דיי לטובה. סה"כ הם לא יתנו לי OC גבוה כמו של הMugen אבל עדיין ייתנו משהו. מטרת האשכול הוא עזרה לבחירת הגוף המתאים. דרישות: 1: עד כמה שיותר שקט לפחות כמו הזאלמן 9500. למה? כי אני יושן בערך 1.20 מטר מהמחשב (לכן זה חשוב שיהיה פחות או יותר כמו הזאלמן שאיתו כן הצלחתי לישון.) 2: גוף קירור יחסית קטן, לא במשקל כבד ובגודל המטורף של הMugen אחרת לא עשיתי כאן כלום. 3: שיתן לי תוצאות OC טובות עד כמה שאפשר לבקש מהגופים ה…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by ccc,

מוכרים כאלה בכלל? רק את המרובע זה אמור לעלות שני שקל מוכרים?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by daniel86,

האם יש אפשרות לעשות oc לכרטיס מסך של מחשב נייד, או למעבד?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by Kriz,

אוקי , אז הגעתי למספר מסקנות לאחר אוברקלוקינג כושל , כיוון שהמכפלה של המעבד , XP1800 לא פתוחה , השינוי היחידי הוא בFSB , לאחר אין ספור נסיונות , לא יכולתי לעבור את ה141 בFSB , לא משנה שינויי המתח והטמפ' של המעבד , אגב , אשר לא היתה גבוהה (עם הSLK 600 שלי) , הבעיה היא התחממות יתר של הגשר הצפוני אשר עליו מותקן CRYSTAL ORB... עכשיו, האם יש לכם מוצרים , אותם אפשר לרכוש בארץ (גם אצל הדובים אם זה מה שידרש) אשר יעזרו לי בשמירת טמפ' בה אני אוכל לעלות את הFSB יותר?

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by YNT,

שלום, רציתי לספר לכם על המוד הראשון שלי זה היה בליל חורף קריר, הרוח נשבה, ונכנס באוטו שלנו נהג מפגר, בקיצור טוטל לוס, מה לעשות שמחים (או שלא) הוצאנו את כל מה שיכולנו מהאוטו לפני שמחזירים לחברת ביטוח, ושאני אומר כל אני מתכוון לזה (מיד תבינו). בקיצור חזרתי עם ארגז מלא כל טוב ממכוניתינו היקרה שהלכה לעולמה (יהי זיכרה ברוך) המשולש אזהרה נתלה על דלת חדרי, הרדיו התחבר לקיר, הכיסויים של המושבים הלכו לכיסאות וכיוצ"ב ... אבל מה אני אעשה עם המנורות שאל יאיר, הסתכלתי על המחשב, על המנורות, שוב על המחשב ואמרתי נלך על זה, בקיצור התוכנית שלי היא להרכיב את כל נורות הרכב על המחשב, התחלתי בקטן קטן כדי לראות איך זה הולך, כמה קדיחות, קניית חומרים והמוד הראשון מוכן, יש לציין שהנורה בפנס אי…

• 26 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. או שאני ישבית אותו עם החומרים האלו....... :

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by amilo,

לילה טוב לכולם. המהרתי את המעבד שלי ל 3640 MHZ יציב כמו סלע עבר OCCT ו S&M ונתקעתי הנה הנתונים: מתח מעבד: 1.52 מתח זיכרון: 1.5 מכפלת מעבד: 14 מכפלת HT : 8 HT: 2080MHZ MEM FREQUENCY: 693 MHZ הקירור הוא Scythe Mugen 2 זכרון G-skill pc-10700 667 MHZ שאגב הצלחתי כבר להריץ ללא בעיות על 1660MHZ בלי טעויות בMEMTEST . לפי נתונים באינטרנט אני אמור להצליח להגיע לבערך 3.7 . עכשיו לשאלות 1) איך אני מתקדם אם בכלל? 2) האם נתתי יותר מדי מתח? כלומר יותר מדי באופן שיסכן את המעבד?

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. נניח ועשיתי המהרה לכרטיס המסך שלי, ונניח שהוא נשרף כעבור כמה חודשים. איך החברה שאצלה אני מממש את האחריות יודעת אם הוא נשרף בגלל אובקלוק או סתם בגלל תקלה אחרת? כנ"ל לגבי מעבד.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. כשאני יעשה OC מחשב שאני קונה בשבוע הבא.. P4 2260 533 512.... בלה בלה בלה... EPOX 4g4a+(הוא טוב???) זכרון לא בחרתי אני צריך שתעזרו לי לבחור (אבל זה כבר סיפור אחר)... כרטיס מסך: MSI GF4 Ti 4600 כשאני יעשה למחשב הזה OC באילו דרכים אני עלול לעשות נזק תמידי לחלקים במחשב? והאם כדאי לי לעשות את ה OC לבד או שיש פה מישהו שירצה לעזור לי מה אתם אומרים על ה לוח אם הוא תומך בשליטה נפרדת על החלקים השונים של המחשב או שאם אני יעלה את ה FSB זה יגרום לי לאי יציבות? אני דיי סגור על ה צ'יפסט כי הוא של אינטל ומישהו מהפורום המליץ לי על הלוח הזה אני צריך לדעת אם יש לו ביצועים טובים עם ובלי OC... ואני צריל שתעזרו לי גם לבחור זכרון DDR

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. שלום. אני מתכוונת בימים הקרובים לקנות מחשב חדש. אני כבר סגורה על המפרט, אך אני לא יודעת איזה קירור אני צריכה לרכוש. המפרט שאני קונה הוא: XP 2100 עם 8RDA+ ועם ג'יגה זיכרון - 512 *2 (2700), רדאון 9700 של הרקולס. המארז הוא: Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case מתכונן אוברקלוק, אך לא בזמן הקרוב, האוברקלוק גם לא יהיה כבד ורציני. עכשיו...בקשר לשאלה... אני חשבתי לקנות קירור למעבד...את ה- Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 CPU Cooler for AMD ולמארז - מאוורר 120 מ"מ שקט שיוציא אויר חם. שאלתי היא האם הקירור הזה מספיק? אם לא אז על מה אתם ממליצים? כמו כן, הV9 טוב? הוא מרעיש? אם הוא לא כל כך טוב, אתם יכולים להמליץ לי על קירור אחר למעבד בערך באותו הסכום? מה…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. בגלל החום המחשב שלי מתחרפן. הטמפרטורות עלו דיי דרמטית מאז שהתחיל הקיץ ואני לא מוצא דרך להוריד אותן. בחורף הייתי עומד על 33-34 מעלות. היום אני במינימום 43. יש לי במארז 5 מאווררים: 120 ממ מקדימה מכניס, 80 ממ מאחורה מוציאים(לא כולל ספק), 80 ממ בדלת מכניס ואחד 120 ממ מוציא אוויר (הוא לא מופעל, משום מה שאני מפעיל אותו הטמפרטורות עולול ל- 45... זה ממש מוזר אני לא מוצא לזה הסבר הגיוני...). כמו כן יש לי וולקנו 7+ מופעל על השיא עם AC3 מרוח עליו. אני נמצא באוברקלוק ל 1900MHZ, עם 1.75V (הכי מעט שעובד חלק) כל שאר המפרט מופיע בפרטים שלי... תגידו אתם... מה הטמפרטורות הממוצעות שלכם בימים אלו? למישהו יש טיפים להוריד את הטמפ'?

19. Started by omripel,

שלום, התחלתי היום לעשות OC למעבד שלי על מנת לשפר את הביצועים של המערכת שלי.. (AMD 3800X2 , 2GB DDR2 667MHZ , 8800GT) אז התחלתי לעשות OC למעבד, והגעתי ל 2200. האורגינל בא עם 2000. אם אני מעלה אותו ל 2240 אז הווינדוס לא עולה. הוא מגיע לשלב אחד לפני הטעינה של הווינדוס ומשם חוזר על עצמו כל הזמן. החזרתי ל 2200 וזה עלה רגיל. הטמפ' של המעבד שלי נמוכה מאוד. בין 9-22 במנוחה. ד"א, זה ה OC הראשון שלי ואני לא ממש מבין בזה ככה שאם תוכלו להסביר לי במונחים שאני אבין אני אשמח. איך אני ממשיך את ה OC? אני רוצה להגיע לפחות ל 2.5-2.6 .. הינה תמונה של ה BIOS כדי תוכלו להסביר לי יותר טוב מה לעשות : [attachment deleted by admin]

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. להורים שלי יש את הפרסקוט הידוע לשימצה החום שלו קבוע על 60-70 מעלות רציתי לדעת האם הקרור הנ"ל יצליח להוריד אותו לפחות ל 40-45 ? ועוד משהו האם הקרור שקט ? (גם אחרי שמוש של שנה שנתיים ?)

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by ברק2000,

הפריזר מותקן על פנטיום 4 3GHZ שהתקנתי אותו אז לא כל הפינים עשו קליק אבל נראה היה שהם יושבים טוב ושהקירור יציב אבל הקירור לא יורד מ2700 סיבובים לדקה גם במנוחה האם זה בסדר?

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. נתקלתי בכתבה על סנפירי פינים במפזרי חום (איטסינקים), בירחון "טכנולוגיות". הרי לכם כמה נתונים מרעישים!!! החום מפוזר בכל כיוון אפשרי, היעילות הנפחית שלהם גדולה הרבה יותר, נוצרות מערבולות אוויר שמזיזות כל אוויר נייח שקיים בין הפינים... משמע: הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר טוב! וככל שיש יותר פינים - יותר טוב אלומיניום 38X38 מ"מ - 64 פינים = 1.49 צלסיוס לוואט אלומיניום 38X38 מ"מ - 32 פינים = 2.1 צלסיוס לוואט אלומיניום 13X13 מ"מ (לרכיבים זעירים ביותר) 9 פינים (קוטר פין 2.5 מ"מ וגובה 13 מ"מ) = 9.43 צלסיוס לוואט (זה טוב מאוד) ומה אנחנו רוצים? נחושת 38X38 מ"מ - 121 פינים (קוטר פין 1.7 מ"מ וגובה כולל 20.3 מ"מ, עובי בסיס 2 מ"מ) = 1.04 צלסיוס לוואט!!!! {כל הנתונים הם עם זרי…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. שלום, קניתי 5מאוורים איפה ובאיזה כיוון כדאי לי למקם אותם? וגם איזה מערכת שליטה במאוורים (פנל בקרה) כדאי לי ליקנות? (עד 380 ש"ח)

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by chmmr,

1. איזה מאוורר נחשב ליותר טוב ? (או שזה לא משנה במקרה הזה) THERMALTAKE Fan 120mm http://www.thermaltake.com/products/dcfan/a1280.htm או VANTEC Stealth 120MM FAN - SF12025L http://vantecusa.com/product-cooling.html# 2. איפה באיזור חיפה יש חניות שאפשר לקנות בהם כזה מאוורר (אין ב KSP, ואל תשלחו אותי לפנדה - זה יותר מדי רחוק)

• 27 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by יואב גולדהורן,

*המפרט, כולל הקירורים, בחתימה* אוקי אז בשעה טובה ואחרי שעשיתי ש"ב בנוגע לטמפ' המקסימלית של המעבד שלי ואיך בדיוק עושים OC, הצלחתי להעלות את המעבד שלי מ-2.8 (סטוק) ל-2.9. כרגע אני על 2907MHZ ומקווה להגיע ל-3GHZ או ל-3.2. נחייה ונראה. לדעתי הלוח שלי יגביל אותי בשלוש, מה דעתכם? יש לי כמה שאלות בסיסיות: במדריך באתר קראתי שיש לבטל SPREAD SPECTRUM, ולהגדיר את מחלק הזיכרון ל-1:1. את שניהם לא מצאתי באף מקום בביוס. כתוב גם לנעול את תדר ה-PCI-E. שמתי אותו על 100, כשקודם הוא היה על AUTO. זה בסדר? מתי בערך אני כבר לא אהיה בצוואר-בקבוק עם ה-8800GT המומהר שלי? תודה רבה וסופ"ש נעים.

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים