עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני מחפש מאוורר שאני יוכל לשלוט לו על הלדים לכבות ולהדליק דרך המארז כמו שיש לי עכשיו מיקדימה המארז הוא Cooler Master Haf922 אני יודע איך מחברים את המאוורר רק אני לא מוצא עוד מאוורר כזה

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום לכולם... אני תוהה האם יש למישהו מושג איך אני יכול (אם בכלל) להפוך מאוורר רגיל של מארז (8MM) בעל חיבור 4 פינים למאוורר בעל חיבור 3 פינים כך שיוכל להתחבר ללוח האם ? חשוב להזכיר שלמאוורר בעל חיבור 4 פינים (כזה שמתחבר לספק) יש רק שני חוטים היוצאים מהמאוורר (אדום ושחור) ואילו למאוורר בעל חיבור של 3 פינים ישנם 3 חוטים (אדום שחור וצהוב). כמובן שניתן לחבר רק שני חוטים ליציאה של 3 פינים, אבל השאלה היא האם אני יוכל לשלוט על מהירות המאוורר דרך הביוס. תודה מראש...

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by ezman,

שלום לכולם ברשותי i7-2600K ASUS Z68-v-PRO- GEN3, עם 8 GB זכרון הצלחתי לייצב את המחשב על ההגדרות הבאות בטמרפטורות עבודה של 67-70 מעלות במאמץ בבדיקת ייציבות של 13 שעות. AI Overclock Tuner - Manual BCLK/PEG frequency - 100 Turbo Ratio - By All Cores EPU Power Saving Mode - Disable VRM Frequency - Manual and 350 CPU Current Capability - 140% CPU PLL Overvoltage - Disabled Load-Line Calibration - Ultra High Phase Control/Duty Control - Extreme VCORE-1.34V PLL VOLTAGE-1.7 עכשיו בפועל היו לי BSOD עד ששיניתי את: LLC, CPU Current Capability-140%, VRM Frequency - Manual and 350 (לפני זה היה על AUTO), ואתה ה - PLL-העברתי מאוטומאט ל 1.7 (ערך האוטומאט היה 1.8) כל זה ע" המלצות שונות …

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by shlomi2003,

...

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by newz,

השבוע קניתי מחשב חדש מלא בעיות שנפתרו אט אט וכעט אני מאוד מרוצה ממנו. קניתי מחשב בעל מעבד AMD XP 1800 ולוח של חברת ECS ועל המעבד מאוורר יחיד (ה - VOLCANO 5 אם מישהו מכיר) וכעט המחשב עובד בטמפרטורות יחסית נורמליות בשביל כזה מעבד (50-60 מעלות צלזיוס בעבודה מאומצת) הבעיה שהתחילה אגב ממתי שהתקנתי את ה CD-ROM החדש שקניתי הוא שאומנם המעבד ממשיך לעבוד בטמפרטורות הנ"ל אך הלוח התחיל להתחמם מאוד ומגיע בקלות ובמהירות לטמפרטורה של 40 או 40 ומשהו מעלות וכאשר אני נוגע במארז הוא רותח מחום ואין לי מושג למה זה קרה מכיוון שמקודם הלוח היה עובד בדרך כלל בטפרטורת החדר פלוס מעלה או שניים לכל היותר (והחדר בטפרטורה רגילה של 28 עד 30 מעלות). על המארז אין שום מאוורר ובהתחלה כשעבדתי על המחשב לא היי…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by Omry,

עברו בדיקה ב-MEMTEST 2.0, יציבים עד מאוד. דגם: OCZ Platinum XTC 1,333MHZ CL7 נפח: 3x1GB תדר סופי: 1,973MHZ CL9 (ככה נקבע בביוס, בפועל 1,967MHZ CL9) מתח: 1.645V http://img21.imageshack.us/my.php?image=1967mhz.jpg לא קוררו בשום צורה מיוחדת, לוח האם הוא RIIE.

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by leebanami,

מפרט OC מה אומרים? עבר בדיקה עם OCCT ו INTEL BRUN בהצלחה [ למי שלא עובד התמונות שיכנס לפה , http://img257.imageshack.us/gal.php?g=96985425.png ]

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by TheIronShit,

היי, עשיתי ל FX 8350 OC היום ל 4.4 GHZ מ 4, ומשום מה התדר של ה NB וה HT לא עלו. השאלה שלי אם זה באמת משנה? כי המטרה שלי בסופו של דבר היא לקבל ביצועים יותר טובים ל single core. תודה!

9. שלום... קניתי את הרכיבים הבאים ורציתי לדעת האם הם מספיקים לC@ נורמלי למעבד הזקן שלי (נשמע מטורף נכון? למה לקנות למעבד כזה זקן חלקים שהשווי שלהם פחות או יותר מחשב חדש) http://www.albatron.com.tw/english/it/mb/overview.asp?pro_id=53 http://www.pcdiscount.co.il/Product.asp?productid=70 x2 http://raidmax.com/specs/cobra.htm האם צריך להוסיף עוד משו?

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. היי חברה... הגיע הזמן לתת למעבד שלי פוש טוב כדיי שאוכל בצורה נוחה לייצב אותו על 3.2GHZ, מה שאומר שיתפקד היטב בגיימינג וזאת המטרה שלי. כמו שציינתי הקירור מן הסתם תושבת 775 התקציב שלי הוא כ200 שקלים והקירור הנוכחי הוא הALPINE 7 של AC, שפשוט לא מספק את הסחורה ולכן אני צריך קירור יותר טוב. אסטתיקה? ממש לא משנה לי... חריגות? אין חריגות, גם ככה ה200 האלה הם חריגה בשבילי. כשבתי על כמה אפשרויות, האחת היא הFREEZER EXTREME שך AC השניה היא הscythe KAMA CROSS השלישית היא OCZ Vendetta הרביעית היא Thermaltake CL-P0114 Big Typhoon הביאו עצותכם, תודה .

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by abyss20,

אני הולך לקנות קונרו ואני חושב לקנות קירור מים למעבד כדי לעשות OC כמה שיותר טוב אני רק צריך המלצה לקירור שכזה

• 39 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by SomeoneUknow,

שלום , אני בטוח שקראתם את אחד מהנושאים הקודמים שלי , אז עד עכשיו משחה טרמית אני קונה MX2 זכרונות אני קונה OCZ Reaper Dualchannel 2048MB 1150MHZ CL5 (במחיר מצחיק ! ) והנה השאלה הבאה שלי גוף קירור אני צריך גוף קירור למעבד כדי להמשיך את הOC ולמי שלא יודע אז המעבד שלי לא תקין (גם בOC הראשון הוא היה לא תקין אז זה לא בגלל הOC ) ובגלל המעבד הזה החלפתי HDD ולוח אם שעלו יחסית הרבה כסף אז אני מקווה שהוא יעבוד שהוא יחזור מתיקון . מה גוף הקירור הכי טוב עד 290 ש"ח למעבד ?

• 30 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by kira,

טוב חשבתי פתאום למה לא לקנות מקרר קטן לדוגמא מקרר זה http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=29293 ולהכניס לתוכו תמחב מה אתם אומרים הרעיון בר ביצוע ?

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. שלום חברים, עכשיו כשאמאזון שולחים בחינם לארץ על קניה של $49 ומעלה, אני מעוניין לשדרג (סוף סוף) את קירור המעבד שלי. הבחירה בנוקטואה היא כי שאר המאווררים במארז שלי הם שלהם ואני מאד מרוצה. העניין הוא שהמבחר שלהם עצום ואני קצת מבולבל. אשמח לעזרה ועצה בעניין. תודה

15. Started by ברק2000,

הפריזר מותקן על פנטיום 4 3GHZ שהתקנתי אותו אז לא כל הפינים עשו קליק אבל נראה היה שהם יושבים טוב ושהקירור יציב אבל הקירור לא יורד מ2700 סיבובים לדקה גם במנוחה האם זה בסדר?

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. יש בעיה חמים? [attachment deleted by admin]

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by efee123,

התקנתי לאחרונה את הקירור המצויין הזה אבל לפתע אני שומע אותו מרעיש ממש אני לא יודע ממה זה. כל הברגים מחוזקים כמו שצריך, אין אף חוט שנוגע באף מאוורר אם למישהו יש רעיון אני אשמח. דרך אגב הRPM של הnocuta עומד על 1250 בערך במנוחה ובמאמץ הוא על-1300. יש סיכוי שהוא עובד על 100% גם במנוחה (הטמפרטורה היא בין 29-35).

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. אם משמעם לכם אז תסבירו לי בבקשה אי פועל קירור מים, כיאילו מה זה, איך זה פועל, ממה הוא מורכב ואיך יכול להיות שיש מים בתוך המחשב? ועוד משהו, מה זה פתיחת צינורות? איזה צינורות כבר יש לכרטיס מסך שאפר לפתוח אותם? כמו שהבנתם כבר אני ממש N00B בכל הקטע של OC וקירור מים והכל אז תסבירו לי קצת איך הכל עובד...

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by אלבר,

הי האם אפשר להתקין MUGEN3 עם זכרונות גבוהים כמו G.SKill Ripjaw? הייתי בKSP ונדהמתי מהתשובות המטומטמות שלהם. הם לא יודעים אם מתאים. שאלתי אם אפשר לבדוק אם זה מתאים, רק לשים על המעבד בלי להרכיב ואמרו לי שברגע שפותחים את הקופסה אין החזרה של המוצר. קראתי את מדיניות החזרת המוצרים שלהם ושם רשום שאפשר להחזיר באריזה מקורית, אבל לא כתוב שאי אפשר לפתוח ולהחזיר לאריזה. פשוט איש מכירות תמוה (חדש). היה גם שם איש שרצה שיכבדו את ההבטחה שלהם למחיר הכי נמוך בעיר, כי חנות אחרת מוכרת יותר בזול, והנציג עונה לו שאיך הוא יודע שהחנות השנייה לא מוכרת מוצרים גנובים..בקיצור, תשובות של ילדים מפגרים מקבלים שם, אשמח לעזרתכם.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by YNT,

שלום, רציתי לספר לכם על המוד הראשון שלי זה היה בליל חורף קריר, הרוח נשבה, ונכנס באוטו שלנו נהג מפגר, בקיצור טוטל לוס, מה לעשות שמחים (או שלא) הוצאנו את כל מה שיכולנו מהאוטו לפני שמחזירים לחברת ביטוח, ושאני אומר כל אני מתכוון לזה (מיד תבינו). בקיצור חזרתי עם ארגז מלא כל טוב ממכוניתינו היקרה שהלכה לעולמה (יהי זיכרה ברוך) המשולש אזהרה נתלה על דלת חדרי, הרדיו התחבר לקיר, הכיסויים של המושבים הלכו לכיסאות וכיוצ"ב ... אבל מה אני אעשה עם המנורות שאל יאיר, הסתכלתי על המחשב, על המנורות, שוב על המחשב ואמרתי נלך על זה, בקיצור התוכנית שלי היא להרכיב את כל נורות הרכב על המחשב, התחלתי בקטן קטן כדי לראות איך זה הולך, כמה קדיחות, קניית חומרים והמוד הראשון מוכן, יש לציין שהנורה בפנס אי…

• 26 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by shai87,

יש לי מארז HEC 6C11 עם מעבד Q6600 וכרטיס מסך 4850 עכשיו כמו שהוא הגיע, הכרטיס מסך היה 78 מעלות במנוחה! והמעבד 52 עכשיו שמתי מאוורר מתחת לכרטיס מסך ומאוורר על דלת המארז הצלחתי לשפר את המעבד ב-2 מעלות ואת הכרטיס מסך הורדתי ל-67 מעלות במנוחה אני מעוניין להוריד את הטמפרטורה במארז בעוד כ-7-8 מעלות מה אפשר לעשות??? תודה!

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. עשיתי לכרטיס HD4770 אוברקלוק , ל 850MHZ בליבה ו 975MHZ בזיכרון. הוא עבר חצי שעה של בדיקת מאמץ OCCT GPU , אבל כשהפעלתי משחק (HAWX על ההגדרות הכי גבוהות ו DX10) הוא קרס אחרי 5 דקות של משחק. ברור שהמשחק גם על ההגדרות הגבוהות לוקח פחות כוח מהכרטיס מאשר הבדיקת מאמץ , אז ממה זה נובע?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  23. Started by Flash,

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  24. Started by Ran B,

אוקי ככה חבר'ה, חשבתי על קירור מים, לא במטרה לקנות, אלה על המצבים שקורים, עכשיו חשבתי על זה כבר ממזמן, וזה נשמע לי הגיוני, אבל מין הסתם זה לא הגיוני כי אז לא היו עושים קירור מים, תעשו ניסוי קטן.., תקחו בקבוק קולה.., שימו אותו במקרר למשך איזה שעה משהו כזה, שיהיה קר, אחר כך תוציאו אותו, ושימו בחדר..., חכו כמה דקות/עשרות דקות.., ותראו שהבקבוק מאבד את הקור שלו, ומתחמם, אז יש לו טיפות מים על הבקבוק!, עכשיו חשבתי על זה בקירור מים.., המים מגיעים קרים למעבד, במטרה לקרר אותו.., ואז הם נהיים קצת חמים, כי המעבד חם.., אז לא יכול לקרות מצב שפתאום יהיה על הצינורות של המים טיפות מים מבחוץ לצינור, כמו בתהליך של הבקבוק, ששמים אותו בחדר, אז יש טיפות מים מבחוץ, אז זה לא יכול לקרות כ…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by chmmr,

1. איזה מאוורר נחשב ליותר טוב ? (או שזה לא משנה במקרה הזה) THERMALTAKE Fan 120mm http://www.thermaltake.com/products/dcfan/a1280.htm או VANTEC Stealth 120MM FAN - SF12025L http://vantecusa.com/product-cooling.html# 2. איפה באיזור חיפה יש חניות שאפשר לקנות בהם כזה מאוורר (אין ב KSP, ואל תשלחו אותי לפנדה - זה יותר מדי רחוק)

• 27 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים