עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני מחפש תוכנה שתמדוד את החום של הכרטיס בזמן שימוש ביישום תלת-מימדי (כלומר כמו Fraps אבל לטמפרטורה). יש כזה דבר?

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by yambtz,

אז ככה, זה קשור יותר בקירור פשוט. לכן זה בפורום הזה. כמו כל דבר אחר במחשב שלי, גם הדיסק WD 40 GB שלי מתחמם. ואין לי בעיות זרימת אוויר. יש לי רק דיסק אחד. ומולו יש את המאוורר 80 שמכניס אוויר קר מקדימה. הבעיה שהאוויר עובר במקביל אליו. הלוח המודפס למטה הוא שמתחמם אז חשבתי לשים את הדיסק בשיפוע ולתפוס מקום של שניים או שלושה דיסקים. זה ייצור שטח מגע יותר גדול עם הרוח מהמאוורר. השאלה אם זה לא יהרוס את הדיסק (הוא מסתובב שם באיזה 150-200 קמ"ש) ואם זה יפריע לזרימת האוויר. יש לי מאוורר 80 מאחורה מוציא ומחר אני מקווה לשים עוד אחד שיוציא בגג. יש לי גם חורים בדלת לכניסה פסיבית של אוויר.

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by rshadwtd,

היי לכולם אני קראתי על שני קירורי המעבד Scythe Mugen 2 ו OCZ Vendetta 2 שניהם שקטים וקירורם ממש טוב הפרש המחיר ביניהם כעשרים ש"ח מי מהם עדיף? מדובר במעבד E8400 מתכנן OC משמעותי יחסית. תודה

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by SAM-MY,

יש לי מערכת PENTIUM 4 3 GHZ במארז MIDI. הדפנות הצדדיות של המארז אטומות וכן גם הצד הקדמי. למארז מאוורר אחורי אחד בלבד בקוטר 8 סמ' המוציא אוור החוצה. התקנתו דומה מאוד לתמונה במאמר: http://hwzone.co.il/guides/casecool (תמונה של מאוורר יחיד) היות ויש לי בעייה של חימום הורדתי הצד הימני של המארז וכך אני עובד למעלה מ- 5 חודשים - נכון יש קצט אווק שאני מקנה פעם בחודש. השגתי 3 מאווררים : אחד של 8 סמ' ושניים של 12 סמ'. כוונתי היא לעבוד כמה שפחות, ולהתקין מאוורר 12 בצד הימני (בערך באמצע) של הדופן שיכניס אוויר פנימה ומאוורר 8 בכלוב מתחת ל HD כפי שמתואר בתמונה http://hwzone.co.il/guides/casecool/2/ אבל למטה יותר (כי הכלוב שלי ריק למטה) ותפוס עם אזיקונים לדפנות הכלוב (כמו בתמונ…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. המפרט : מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H81M-PLUS LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1 כונני SSD: כונן קשיח Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III 1 הספק יהיה ככל הנראה seasonic 300-350w והמארז הוא : http://ksp.co.il/?uin=20356 הוא מגיע עם 120Mm אחד מאחור, ויש אופציה לשניים X 120mm מלפנים שנראים לי פיתרון טוב מאוד לכניסת אויר רענן לתוך המארז. אני מחפש מאוררים זולים ככל האפשר אך עדיין איכותיים ושקטים יחסית. אין ד…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  6. Started by iLoveElectrO,

איך הוא ביחס ל Arctic Cooling Freezer i11? טוב בהרבה? כי הבנתי שה i11 הוא גם אחלה של קירור... ועוד דבר, יש לו חיזוק אחורי? הבנתי שהוא לא הכי קליל... (המארז שלי הוא NZXT Phantom 410 אם זה משנה משהו...). תודה מראש...

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. שלום יש לי מעבד AMD ATHLON64 3200 VENICE E6 על לוח ABIT AN8-SLI עם קירור ThermalTake BIGTYPHOON האם 27-28 מעלות במנוחה זה בסדר לקירור כזה? תודה,

• 27 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by gilgol,

נראה טוב לא??! אבל אני תקוע, לא מצליח להגיע ל400 עזרה...?

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by Ranja,

אני אעשה את זה קצר , הקירור שיש לי עכשיו Noctua NH-D14 "קצת" גדול שחוסם את הזיכרונות וממש באלי קירור חזק וקטן - לפי מה שבדקתי ראיתי שה H100 נורא קל להרכבה ובלי יותר מדי פרוצדורות. אחבר לרדיאטור שלו עוד שני מאווררי 120MM כדי להוציא את החום וככה יעבוד על פחות RPM. התייחסותכם.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. אנשים בתכנון שלי למחשב החדש עמדה במרכז מערכת קירור מים.. חבר שלי אמר לי שהוא שאל את בן-דוד שלו שמנהל חברת מחשבים גדולה בארץ (שככתי את השם) וגם אני שאלתי את אבא שלי שמבין בדברים האלה :[ והוא אמר שעדיף ליצור סירקולציה גדולה של אוויר וקירור אוויר למעבד כי! בקירור מים תמיד יש את הסיכון של נזילה הכי קטנה או פיצוץ באחד הצינורות ואז גם הלך המחשב :[ תעזרו לי בבקשה!@!#$@%$#

• 31 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by ShadowFlame,

שלום לכם. למשך השנה האחרונה (בערך), שהיא בעצם כל התקופה שבה ידעתי על מודינג, הרעיון (של מודינג) משך אותי מאוד... העובדה שיש לי מארז מגעיל ג'נרי מצופה בבועת פלסטיק תמיד הרתיעה אותי, ולכן עד שלשום, כל מה שעשיתי היה הכנת כבל IDE עגול אחד (שלא השתמשתי בו), והתחלת ההכנות לכבל שני (שמעולם לא סיימתי אותו...) לפני יומיים-שלושה, התחלתי שוב להתעניין בנושא המודינג, ולקרוא המון מדריכים בכל מיני אתרים... ביניהם, מדריך נוסף להכנת כבלי IDE עגולים, בשיטה אחרת, שנראתי לי יותר פשוטה ונחמדה. אז אתמול החלפתי את אחד מכבלי הIDE בעלי 40 הפינים שלי בכבל מעוגל בתוצרת ביתית, והיום גם את השני. אבל אני לא אסתפק רק במארז עם זרימת אוויר בריאה... לא ולא... אני רוצה גם שתהיה לזרימת האוויר הזו מטרה,…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by GHOST,

יש לי מעבד אינטל פנטיום 4 1.4 ולוח אם גיגה ביט (יותר פירוט אפשר ליראות במפרט שלי) אני דיי מתחיל בנושא הOC לכן אני לא בטוח אם זה בכלל אפשרי אבל.... השאלה שלי היא כזאת איך אני יכול לפתוח את המכפלה של המעבד ואיך אני יכול לשנות את המכפלה(בהנחה שאני יצליח לפתוח אותה) ואת ה FSB אם אין לי את האופציות לזה בביוס כי הלוח יחסית ישן? ???

• 30 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. עצה לכל מי שיש לו קירור כבד+ תמונות היי חברים מאחר שמאוד הציק לי שהקירור החדש שלי יכביד על הלוח אם עם הזמן יותר ויותר (בכל זאת מחשב חדש אז התקנתי תחתיו עיפרון רגיל שיתמוך ויחזיק בעיקר הכובד כך שהמשקל יורד מלוח האם כמעט לגמרי פשוט לא נראה לי בריא כל העסק הזה שהלוח סוחב ועוד לי יחסית יש קירור קטן יש כאלו עם קילו שלם מקווה שנתתי רעיון כללי נחמד התמונות [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Onn_the_levy,

ARCTIC SILVER THERMAL ADHESIVE EPOXY 44.00Arctic Silver Arctic Silver II heat conducting paste 3g מזה מי ומי זה מה? מי דבק מי גריד, או ששניהם גריז, או ששניהם דבק??

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by tb0001,

מהוא המאוורר הכי טוב (עד 150 שקל) מיבחינת קירור (רעש לא משנה) למעבד הנ"ל ? תודה

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by TheShadow,

חח יש עליו 3 מאווררים + אחד יונק (ובלי רעש מהמאווררים האלו בכלל!) דרך אגב זה כטיס של לידטק.. אז אל תקטלו על ההתחלה... מעניין מה יקרה אם אני יפרק את הפלסטיק מהליבה וימרח AS5..

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. במפרט שלי מופיעה המערכת הנוכחית שלי, שרצה יציב על 3.3G כבר זמן רב: מעבד : E6600 לוח אם : P5B DLX זיכרונות: CORSAIR 4X1GB DDR2 ULTRA 800MHz CL4 קירור למעבד : NINJA אבל יש לי גם אינפיניטי/טוניק * אני משתמש בו לסימולציות MODELSIM שתלויות בעיקר בתדר המעבד ועובדות על ת'רד בודד. * נפח הזיכרון הוא 4G ואני לא יכול להסתפק בפחות בשל צרכי הסימולציה. * השדרוג דחוף למדי ואני לא יכול לחכות לדגמים עתידיים. כדי לשפר את ביצועי הסימולציה, אני מעוניין לשדרג את המפרט בתקציב של 2-2.5K כדי להגיע לתדר השעון המקסימלי על אוויר. מעבד : ככל הנראה E8400 בסביבות 1000 ש"ח הוא הבחירה הטובה והמשתלמת ביותר. ה-E8200 הפגין יכולות OC נחותות וה-E8500 יקר משמעותית ויגרום לפשרה בשאר הרכיבים.…

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by DarkIDevil,

עד כמה OC אנייכול לעשות עם המפרט שאציג לכם והאם אני יכול לעשות את ה-OC ישר בלי כל התהליך של להעלות רק 10MHZ כל פעם? AMD Phenom 2 X3 720 Black Edition Triple Core AM3 Tray, יחידות 1 ₪620 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1049 Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER , יחידות 1 ₪124 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1051 Gigabyte MA-770-UD3 Rev2 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ₪409 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1048 OCZ 4GB Kit DDR2 800Mhz Reaper HPC CL5, יחידות 1 ₪397 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=123 WD 320GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS, יחידות 1 ₪222 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=89 Sapphire ATI Radeon 4870 1GB Vapor X G…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. טוב אני מניח שאפשר לקרוא לזה מודינג איך שהוא... HERE תעברו על התמונות זה מדהים!

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. מה צריך לעשות חוץ מלהיכנס לביוס ולעלות את הFSB? כי זה מה שאני עושה וזה לא עובד- הצלחתי להגיע ל 110 FBS, מעל זה המחשב לא עולה בכלל, רק אחרי שמכבים אותו ומנתקים מהחשמל לשתי שניות. השאיפה שלי היא לפחות 133 ברגיל המעבד עובד ב43O (מוזר, עם הלוח הישן הוא עבד ב 33 ) והביוס הוא הכי חדש שיש (לפחות לאביט ) מה הבעיה ? אני חדש בOC אז אל תפציצו אותי, תסבירו לאט ואני יבין.

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by adilevy20,

שלום לכולם אני חייב להחליף את הקירור בכרטיס עקב התחממות יתר, שמגיעה עד 90 מעלות במאמץ הכרטיס שלי: XFX GF 6600 256MB AGP והוא נראה ככה בגלל שאף סיילנסר לא מתאים לכרטיס שלי על איזה קירור שקט ויעיל הייתם ממליצים?? תודה לעונים [attachment deleted by admin]

• 33 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. שלום לכולם לפני כ5 דקות התקנתי V1 חדש דנדש על הE8400 שלי...והייתי רוצה חוות דעת על הטמפרטורה הנוכחית של המעבד,כי היא די מבהילה לטעמי... הטמפרטורה של המעבד עכשיו,בשעה שש בערב,בחדר חם בלי מזגן,על פי הביוס,OCCT וCORETEMP,היא 49 מעלות...לטעמי גבוה מדי..מה דעתכם? הייתכן שגם בהתקנה הקלילה של השני שלבים של הקירור הזה פישלתי במקום מסויים והתקנתי אותו לא טוב? או שחום הסביבה מסביר טמפרטורה שכזאת?

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. אותי מעניינת הדעה שלכם עלי (בגבול הטעם הטוב ) בלי קללות וגידופים תעשו את זה באופן בוגר ואז תאמינו לי תגיעו רחוק . וגם מעניין אותי מה אתם חושבים הפורום מבחינת התוכן שלו -מעניין או משעמם ,תפרטו בבקשה. אפשר גם להוסיף הערות\הצעות לשיפור . אני מדגיש ! לשמור על רמת דיון נאותה כי כל התרד הזה הוא בשבילכם !! כדי שאני ידע אם אתם מרוצים ממה שאני מנסה לעשות בשבילכם. אני ישאיר את הסקר כסטיקי לבערך שבוע ונראה איך זה יתפתח.

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by ophirv,

האם יש כאן מישהו שמתעסק עם phase change cooling או שאף אחד לא מבין על מה אני מדבר !

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by urizi,

יש לי GA-7VTXE+ AMD ATHALON XP 1800+ Ge-Force 4 mx 440 Tornado האם כדאי להתחיל עם כל הקטע של האובר קלוק ואם כמה כסף אני אצטרך? האם כדאי להחליף את המאוורר שקיבלתי עם המעבד(סתם משהו פשוט) אם אני לא מתכוון להמהר? תודה

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.