עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני לא מבין איך הזיכרון משפיע על האוברקלוק למעבד... אם אני עושה אוברקלוק למעבד אני אז מוריד מכפלה - אם הייתי 133Mhz X12 אז עכשיו אני 150X12 - אז אני מקבל 1500Mhz במקום 1600Mhz במקור - איך זה עוזר לי בביצוע אוברקלוק ? האם אני יכול לשנות תזמונים של הזיכרון ככה שהוא יעבוד יותר מהר? מה משפיע על מהירות הזיכרון הMhz או התזמונים? מה שלבסוף עשיתי זה במקום 133Mhz X 12 שיניתי ל 160Mhz X 10 - ככה אני מקבל 1600Mhz - זה המהירות המקורית... האם כדאי להוריד את הזיכרון ל 1333Mhz ולשנות תיזמונים?? אשמח למידע בנושא.

• 3 תגובות
    • 939 צפיות
  2. במחשב של חבר שלי אני לא מצליח לעשות oc למעבד כאשר אני פותח את האפשרות הזוcpu host clock conterol לenable בכדי לעשות oc יש את הכתוב באדום system voltage is not optimizie למה שאני עושה enable ישר מופיע לי כאילו עשיתי איזה משהו לא תקין ואני שם לב אחורי הenable כאילו לא השתנה שום מתח או משהו לכן מוזר למה יש את ההודעה הזו system voltage is not optimizie תגידו לי אם עשיתי משהו לא טוב 9X400=3600 מתח למעבד שמתי על 1.375 fsb +0.1V והיחס של הזיכרונות על 2 ככה שהם על 800 ואם אני משנה את האפשרות של system control voltage ל auto אז ההודעה נעלמת אבל אבל אז אני לא שולט על המתחים מה עושים? מישהו נתקל במקרה דומה ?

• 22 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. אני יודע שקיץ וזה...אבל את האוברקלוק ל3.12 עשיתי כשהיה די חם והוא לא עבר ת50. עשיתי ניקוי ממש לא מזמן והוספתי מאוור שמוציא אויר מלמעלה, מה שמוזר זה שהאוויר שיוצא לא חם. להפוך את המאוורר? יש לי מאוורר 24[נראלי] שמכניס אויר על כל הלוח, מאוורר קטן שמוציא מאחורה [8 נראלי] ועוד אחד להארדיסקים שמכניס. יש לי גם 4850 ככה שתתחשבו. מארז חצי ג'נרי של איזיקול אבל הוא תמיד עבד לי טוב...כולו רשת. [המעבד מגיע ל79 במאמץ כמובן] אני חייב להוריד אוברקלוק? עריכה: הוספתי משהו שחררטתי הרגע בסקצ'אפ...המאוורר הגדול מכניס [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. בטעות שברתי את הקליפסים של המאוורר לקירור.. ואני מחפש קירור פשוט עד 70 שקל ... משהו שיחזיק הרבה זמן ויקרר את המעבד טוב ...וכמובן שלא ירעיש אשמח לקבל הצעות לקירור זול וטוב.. אם צריך עוד פרטים תשאלו..

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Murmur,

שלום, אני מנסה להרביץ OC בינוני פלוס לצרכי שימוש ארוך טווח ל-E6500 של אינטל. הלוח שלי הוא Gigabyte P35-DS3L שעשה עבודה יפה ב-OC עם ה- E2160 שהיה קודם. זכרונות 800 MHZ ספק Antec Neo 430 קירור Thermaltake Max Orb בינתיים העליתי באס ל-300 ושמתי מחלק זכרון 2.5 (ככה שהזכרון עובד ב-750 מה"צ) - עם המכפיל X11 אני מגיע לתדר עבודה של 3300 MHZ. השארתי את המתחים באוטומט ובעומס (עם ORTHOS) המעבד מגיע לטמפ' של 66-67 מעלות, במתח 1.385V (אוטומט בביוס, כאמור). האם אפשר להעלות תדר ולהוריד טמפרטורה עם מתחים גבוהים יותר למעבד? קראתי אפשהו שלא מומלץ לליבות 45nm לעלות ל- 1.4V אולי להוריד את המכפלה ולהעלות תדר יעזור? אנא עזרתכם, תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. יש לי מחשב די ענתיקה (בלשון המעטה) ולאחורנה המאוורר של המעבד התחיל לעשות רעשים מטרידים ניסיתי להסירו ולנקות אותו מאבק אבל זה לא עזר הרבה ואני מפחד שהמאוור עשה את תפקידו בעולם הזה והגיע הזמן להחליף אותו הבעיה היא שאין לי מושג בכל הקשור למאווררים ואני זקוק בדחיפות לעזרה- איזה מאוורר אני צריך? אגב מאוד חשוב לי מאוורר שקט פרטים על המחשב- מעבד: פנטיום 4 2.4MH לוח אם: ASUS P4SPMXSE תודה מראש

• 4 תגובות
    • 796 צפיות
  7. בע''ה, הכרטיס הינו ZOTAC GTX 260 SYNERGY. מגיע לטמפ' של 85-89 במאמץ ומפזר חום בצורה לא יעילה. התקציב שלי הוא עד 200 ש''ח. מתלבט האם לרכוש את ‏Accelero XTREME GTX 280 VGA Cooler‎ /קירור אחר / האם בכלל כדאי. מה אומרים המומחים? תודה, ינון

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by morpheus1234,

ברשותי המערכת הבאה: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ Gigabyte GA-MA78GM-S2H v1 DIMM1: Corsair XMS2 CM2X1024-6400C4 סה"כ 4GB של RAM לאחרונה מאוורר הסטוק של AMD שבק חיים במקור חשבתי לעשות OC "על הדרך" עם קניית קירור חדש, בפורום OC המליצו לי על מוגן2 מכיוון שהוא לא בתקציב וגם אני לא רואה סיבה ממשית לOC ירדתי מהרעיון ואני צריך קירור שיקרר את המעבד ויהיה שקט. הבנתי שסדרת הalpine של AC מומלצת - שקט וקירור טוב אך ראיתי שיש כמה דגמים שמתאימים לתושבת AM2: http://www.ksp.co.il/hpart_uin.php?uin=4673 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=8559 מה ההבדל מינהם ואיזה מהם טוב יותר? בנוסף, אני מחפש מאורר 12CM קדמי למארז Compucase HEC 6A19 חשוב שקט אך שיצליח לדחוף מספיק אוויר ראיתי המל…

• 3 תגובות
    • 960 צפיות
  9. היי יש לי בעיה גדולה, פירקתי את הקירור שלי מכרטיס מסך 9800GTX , אבל את הסינקים אני כבר לא יכול להחזיר לזיכרונות של כרטיס המסך, הדבק כבר לא שווה, מה אני עושה עכשיו, אני לא יכול להחזיר לשימוש את הכרטיס כך ללא הגנה על הזיכרונות, מבקש את עזרתכם ברעיונות. בתודה רוני

• 5 תגובות
    • 830 צפיות
  10. למחשב אינטל פנטיום סטנדרטי 5300 סוקט 775 - שאינו סובל מבעיות חימום - מחפש רק לשדרג למשהו שקט שלא ירעיש (גם לאחר שנוקה אבק) תודה,ערן

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  11. בע''ה, שלום חברים, לאחרונה המחשב התחיל לתת לי ירידות FPS רציניות במשחק GTV IV. אני חושש כי הירידות הללו נובעות מההתחממות של המחשב בזמן האחרון בתוך המשחק. חשוב לציין שאני לא מאמץ אותו יתר על המידע בהגדרות המשחק וכי הוא בכל זאת רותח. אני חושב שהמאווררים ככל הנראה לא מספיקים. נ.ב, המחשב נקי, חשבתי שהבעיה בגלל האבק אבל לא. מפרט: מעבד INTEL E8400 כ.מסך: ZOTAC GTX 260 מארז: CM 690 ראיתי שהאתר מציע תוכנות לבקרה ובדיקה של טמפרטורה אבל אני לא מבין בזה ממש אז אשמח אם תוכלו לתת לי את שם התוכנות, אני אוריד ואתקין ואגיד לכם מה התוצאות, במידה ויש צורך בקניית מאווררים אשמח לשמוע הצעות בקיצור, יש לי על המעבד מאוורר של AC Alpine 7 ובמארז קיימים המאווררים המקוריים שלו (ללא שינו…

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. היי ניסית להצמיד כמה שאפשר את גוף הקירור לזיכרונות עם הפד בדבקה , לאחר זאת ראיתי שיש 2 זיכרונות שלא מוצמדים לפד , יש מירווח של בערך חצי מילימטר , יש אפשרות לתקן זאת? והאם זה מסוכן לזיכרונות ? גוף הקירור אמור לקרר 4 זיכרונות בשורה . הכונה לקירור הארוך שבתמונה

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. מה טוב,שקט, ומקרר טוב? 1.Thermaltake Contac 29 CPU Cooler - 120mm Fan 2.Arctic-Cooling Freezer 7 Pro

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. http://www.facebook.com/album.php?aid=252955&id=587817925&l=bdda17d1fa הדף פתוח לכולם. זה הקירור הראשון של גליד לכרטיסי מסך ואני חייב לציין שנכון לעכשיו הוא עושה עבודה מעולה. בד"כ הכרטיס היה באיזור ב75 מעלות במנוחה עכשיו הוא לא עובר את ה45. בקרוב אתן באנצ'ים ומספרים.

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by RoNeR,

יש ברשותי את הלוח p45 neo2 של msi עם מעבד q9550 + קירור mugen2 משום מה אני לא מצליח לעבור את ה3400... יציב.. בלוח הקודם שלי עם אותה חומרה אותו זכרונות הגעתי ל3800 בקלות ויציב... מישו מכיר את הלוח ויודע מה מגביל אותו?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. ברשותי המערכת הבאה: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ Gigabyte GA-MA78GM-S2H v1 DIMM1: Corsair XMS2 CM2X1024-6400C4 סה"כ 4GB של RAM לאחרונה מאוורר הסטוק של AMD שבק חיים מכיוון שצריך לקנות קירור חדש חשבתי לעשות OC "על הדרך" אני מעוניין להגיע למצב שהשיפור מורגש, גם אם זה לא שיפור מטורף על איזה קירור הייתם ממליצים למערכת הנ"ל למטרות OC ולאיזה תדר ניתן להגיע? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by cheat-it,

הייתי רוצה לעשות OC לכרטיס שלי (8800GT) מישהו יכול לתת לי דרך איך לעשות את זה ואיזה מאוורר כדאי לקנות לו??? המפרט שלי: Intel Core 2 Duo E6750 BOX Asus P5K Western Digital 250GB SATA II 16MB AAKS ASUS NVIDIA GeForce 8800GT 512MB DDR3 OCZ REAPER HPC 2GB DDR2 800MHZ CL3 LG DVDRW H62NK X18 SATA RAIDMAX SAGITTA ENERMAX NOISETAKER II 420W

• 1 תגובה
    • 943 צפיות
  18. שלןם אני צריך עזרה במציאת גוף קרור לכרטיס מסך GTX 470 אם מישהו מכיר חנות שיש בה ואם בכלל קיים גוף קרור שמתאים לכרטיס הזה כי הרפרנס ממש רועש תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  19. Started by dlazard,

מישהו מכיר חברה בשם AVC ? הציעו לי מפרט למחשב שכולל מאורר של החברה, הדגם הזה http://www.avc.com.cn/ediy/products/Xuan%20ice%20drum.htm, שמו ICE COLD קשה למצוא מידע על החברה ברשת, זו כנראה חברה סינית גדולה שמייצרת עבור כל מיני יצרנים. המאורר חלק ממפרט שכולל מעבד Intel Core i5 - 750 - 2.66GHz לוח-אם GIGABYTE GA-P55-US3L זכרונות 4096MB (2048MBX2)1066/1333 MHz DDR3 כרטיס מסך ATI SAPPHIRE 5570 1GB אחת הבעיות היא שבספציפיקאציות יש רשימה של מעבדים נתמכים, שה-Core i5 לא כלול בה, רק עד Core 2 Extreme, אבל אולי אין לזה משמאות. בקיצור כבר הבנתם שאני לא מבין בעינני קירור (וחומרה בכלל) ואני מבקש את אזרתכם: האם מישהו מכיר או שמע על החברה הנ"ל? מישהו שמבין יכול אולי להיסתכל על הנתו…

• 2 תגובות
    • 897 צפיות
  20. Started by Jenia24,

שלום, אני מחפש המלצה למשחה טרמית מKSP, שלא יהיה יקר מדיי ויעשה ת'עבודה. תודה מראש. נ'ב צריך למרוח משחה טרמית גם על הכרטיס מסך?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by ab1c3,

ה Overclocking עובד ללא בעיות וגם הטמפרטורה מצוינת אבל כשאני חוזר ממצב Sleep לפעמים אני מקבל מסך כחול ואתחול של המערכת. הנה ההגדרות בביוס שלי, האם אפשר לשנות הגדרה מסוימת לשיפור המצב ? ASUS P5Q-E Template: 3.4GHz AI Overclock tuner: Manual CPU Ratio Setting: 8.5 FSB Frequency: 400 PCI-E Frequency: 100 FSB Strap to North Bridge: 400 DRAM Frequency: DDR2-800MHz DRAM CLK Skew on Channel A1: AUTO DRAM CLK Skew on Channel A2: AUTO DRAM CLK Skew on Channel B1: AUTO DRAM CLK Skew on Channel B2: AUTO DRAM Timing Control: AUTO DRAM static read control: AUTO DRAM read training: AUTO Mem. OC charger: AUTO AI clock twister: AUTO AI transaction booster: AUTO CPU Voltage: AUTO CPU GTL…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  22. האם פלטייר שלא מקורר מספיק יכול להישרף? (כמובן מהצד השני שלו, בצד החם) להישרף בצורה כזאת שלא יהיה אפשר להשתמש בו בכלל. עד כמה מעלות הוא יכול לשרוד? הטווח הוא 90-180C?.. (נניח ל400W) מאוורר 120 מ"מ לצד החם שמספק 250CFM מספיק עוזר לפזר את החום ולמנוע שריפה? זה תלוי כמה וואט הפלטייר לגבי הטמפ' שלו? למשל פלטייר 100W יכול להיות על 90 מעלות והוא יעבוד בסדר, ופלטייר של 400W יכול לעבוד על 150 מעלות ולעבוד בצורה תקינה? או שזה לא קשור? תודה

• 4 תגובות
    • 916 צפיות
  23. Started by Guy950,

אני מעוניין לעשות OC למעבד שלי, רציתי לדעת כמה רחוק אוכל להגיע עם המעבד הזה על הלוח שלי? מבלי לשנות מתחים כמובן. מה שלא הבנתי בעשיית OC זה שאני צריך לשמור יחס של 1:1, יחס בין מה למה?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by boss,

תקציב לא חשוב. אני מחפש קירור מעולה ,אני חושב על Corsair Water Cooling H50 מספיק? בשביל מעבד 920 או 860 כי בקרוב אקניה במחשב חדש. תודה

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים