אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
הי האם אפשר להתקין MUGEN3 עם זכרונות גבוהים כמו G.SKill Ripjaw? הייתי בKSP ונדהמתי מהתשובות המטומטמות שלהם. הם לא יודעים אם מתאים. שאלתי אם אפשר לבדוק אם זה מתאים, רק לשים על המעבד בלי להרכיב ואמרו לי שברגע שפותחים את הקופסה אין החזרה של המוצר. קראתי את מדיניות החזרת המוצרים שלהם ושם רשום שאפשר להחזיר באריזה מקורית, אבל לא כתוב שאי אפשר לפתוח ולהחזיר לאריזה. פשוט איש מכירות תמוה (חדש). היה גם שם איש שרצה שיכבדו את ההבטחה שלהם למחיר הכי נמוך בעיר, כי חנות אחרת מוכרת יותר בזול, והנציג עונה לו שאיך הוא יודע שהחנות השנייה לא מוכרת מוצרים גנובים..בקיצור, תשובות של ילדים מפגרים מקבלים שם, אשמח לעזרתכם.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי מאוור למעבד Antec a30. באריזה שלו נכתב שהוא מתאים לסוקט am3. כשפתחתי את המאוורר התושבת מרובעת ובלוח אם היא מלבנית. האם אין דרך לחבר את זה? אם לא, למה כתוב שהוא מתאים לam3?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
-
הגיעה אלי תכני מחשבים ואמר לי כך להוסיף מאוורר קדמי ואחורי 120 MM להחליף משכה טרמית ולשים קירור טוב יותר למעבד (קירור שעומד של זלמן ) להחליף את המאוורר ה 240MM של EZCOOL במאוורר של חברה אחרת כמו זלמן (אותו גודל) הוא אומר שהכרטיס מסך חם מידי (106 מעלות) וזה כשהמשחק ברקע אז הבעיה זה סיקרקולציה אז בקיצור אני צריך 2 מאווררים 120MM(*שליטה מהלוח אם) מאוורר 240MM איכותי(*שליטה מהלוח אם) מאוורר איכותי למעבד (זלמן איכותי) אני הולך להרכיב את הכול אז אני השמח לקבל קצת עזרה בעניין תקציב 500 שח תודה מראש . הכרטיס מסף HD 4850 מעבד Q6600 תושבת 775 לוח אם MSI P6NGM בדקתי ויש רק כניסה אחת למאורר שנשלט על ידי המערכת הוא המליץ לי על מאווררים כאלה http://www.ivory.co.il/product.asp?produc…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הנה רעיון למוד שלפי דעתי יהיה מאוד נחמד אם למישהו יהיה זמן לעשות אותו (לי אין, בינתיים) הרעיון הוא לקחת שתי חתיכות פרספקס (עדיף דקות ככל האפשר) ולחבר אותן יחד כך שבינהן יהיה חלל של בערך סנטימטר... למה אתם שואלים ? פשוט מאוד בתוך החלל שופכים את הסופר דרינק הכחול והמוזר הזה (או הירוק או כל מה שבא לכם העיקר שיהיה שקוף, לא כמו מיץ תפוזים למשל) וכל הדבר הזה ישמש בתור חלון למארז. ככה יצא לכם חלון צבעוני, מיוחד, ובשילוב תאורה מתאימה בתוך המארז אני לא חושב שיהיה משהו יותר יפה מזה...
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לעשות בקרוב וולטמוד לכרטיס המסך שלי (7600GS Sonic AGP) ולכן אני התחלתי להתעניין בגופי קירור לכרטיסי מסך. הוולטמוד יהיה בעיקר לליבה כך שחשוב לי שהיה תהיה קרה ככל האפשר. בינתיים חשבתי על 3 אפשרויות, וקשה לי להחליט מה עדיף (כי בכל אתר שאני נכנס אליו יש דעות מנוגדות...)- הturbo2 של Evercool שיש לי אפשרות להשיג ב130 ש"ח (בחנות שקרובה אליי אז אין צורך במשלוח): ה-V1 של טרמלטייק ב120 ש"ח+משלוח (לא מצאתי את הV1Ultra http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4041 או VF900CU ב175 ש"ח+משלוח: http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=3017 אתם יכולים גם להציע דגמים עדיפים אם ידוע לכם על כאלה. תודה.
-
- 30 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איך זה ישפיע על מערכת הקירור? יגביל אותי מבחינת גובה של רכיבים שחייבים להיות מאונכים?
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
-
המערכת מופיעה בחתימה מטה כולל המארז הצולע, אני רוצה לעשות OC לכ. מסך ולמעבד, השאלה אם בכלל הקירור הבא יעשה את העבודה ואני באמת אצליח לעשות OC, האם לדעתכם ההשקעה תצדיק את עצמה ? כרגע חשבתי על הקירור הבא: כמות מחיר Zalman VF700 Cu VGA Cooler 1 189 ¤ - לכרטיס מסך. Arctic Silver 5 Thermal Grease 1 39 ¤ - משחה למעבד. Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler 1 229 ¤ - היטסינק למעבד. הכ. מסך שיש לי זה 6600GT של XFX בתצורת PCI EXPRESS, האם הזלמן יתאים ? כמו כן הזלמן בא עם היטסינקים כחולים לזכרונות, זה יתאים ? או שיש כבר על ה XFX ? כמו כן האם ה BIG TYPHON יתאים ללוח אם שלי, P5GD1 ואיך הוא בכלל על הפרסקוט ? והאם המשחה הטרמית Arctic Silver 5 Thermal מתאימה למריחה על ה GPU יותר ממה שבא עם ה…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מחשב PENTIUM 2 300 MHZ עשיתי OVECLOCKING לBUS CLOCK (אם גאמפרים) והגעתי למהירות של 450 MHZ :D(על ידי העלה מ60MHZ ל100MHZ ) יש לי קרור ואין לי בעיות יציבות בינתיים ניסיתי אחרי זה להעלות ל133 MHZ (דרך הBIOS ) אבל המחשב לא עלה וחזרתי ל100 MHZ . יש לי לוח אם של SOLTEK ודרך הדף שהם הביאו לי העלתי את הBUS ל100 MHZ, כתוב שם ש1-4 גאמפרים אחראים לBUS RATIO SELECT ולמטה רשומות מכפלות של BUS RATIO מ כפול 3 עד כפול 8.0 !!!!! מה זה אומר שאני אוכל להגיע למהירות של 800 MHZ אולי אני טועה אבל אני רוצה להגיע ל550 האם זה אפשרי? תסבירו לי מה אומר המושג ??? ???BUS RATIO SELECT ?
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה לא עשיתי.. מרחו לי משחה טרמית על המעבד ניקיתי את גוף הקירור של המעבד ניקיתי את המאוררים של המארז(יש לי 2 אחד מכניס אוויר אחד מוציא אוויר) שמתי אזיקונים על החוטים שלא יפריעו למאווררים להכניס/להוציא אוויר סידרתי את כל החוטים ניקיתי אבק יסודי יסודי מכל המחשב! שמתי רווח של 50 ס"מ בין הקיר לבין המאווררים של המארז פתחתי את המארז שמתי מאוורר ביתי שמתי מזגן שמתי את המחשב על החלון חח מה לא עשיתי! אבל עדיין! המעבד נע בין 50-60 ללא שום התאמצות! ועם אני מדליק תוכנה שלוקחת קצת משאבים או מתעסק עם המחשב כמה שעות הוא מגיע גם ל 70 בלי בעיה! לקחתי את המחשב לחברה שממנה קניתי מרחו לי משחה טרמית עידכנו לי את הביוס עזר קצת הדברים האלה ואחרי זה החום חזר! החלטתי לקנות ספק חדש הלכתי לחנות הוצ…
-
- 38 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחר לימוד מסויים וחיפוש בפורום רציתי לבצע אוברקלוק למעבד AMD Phenom II X4 965BE (המפרט בצד ימין). הצלחתי להגיע ל-3800MHz ללא העלאת מתחים. לאחר מכן התחלתי להעלות במקביל למכפלה גם את המתח למעבד בצורה הדרגתית ואיטית, עד שהגעתי ל-4100MHz (מכפלה x20.5) עם מתח 1.55V (דרך אגב, למה ב-CPU-Z וב-PC Health בביוס המתח הוא 1.536V?). הרצתי בדיקה של שעה ב-OCCT ללא שגיאות וריסטים. הטמפרטורות הן: 29 מעלות במנוחה ו-48 מעלות במאמץ. לאן אני ממשיך מכאן? [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עם לדוגמא שמרתי בפרופיל 1 את הOC ואני לא רוצה כל פעם במקש לקבוע את זה,יש אפשרות בתוכנה שהמחשב כל פעם יעלה עם הOC? תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם... אני תוהה האם יש למישהו מושג איך אני יכול (אם בכלל) להפוך מאוורר רגיל של מארז (8MM) בעל חיבור 4 פינים למאוורר בעל חיבור 3 פינים כך שיוכל להתחבר ללוח האם ? חשוב להזכיר שלמאוורר בעל חיבור 4 פינים (כזה שמתחבר לספק) יש רק שני חוטים היוצאים מהמאוורר (אדום ושחור) ואילו למאוורר בעל חיבור של 3 פינים ישנם 3 חוטים (אדום שחור וצהוב). כמובן שניתן לחבר רק שני חוטים ליציאה של 3 פינים, אבל השאלה היא האם אני יוכל לשלוט על מהירות המאוורר דרך הביוס. תודה מראש...
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מארז cm 690 II ומעבד core i5 760 וכרגע בoc על 4ghz. על המעבד נמצא ה scythe kabuto. ראיתי בביקורות באינטרנט שהוא לא נחשב טוב כל כך. שווה להחליף אותו ל scythe yasya שיש עליו ביקורות מעולות? תודה רבה לכולם!
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איזה מהקירורים האלה עדיף אין הרבה הבדל במחיר ואין לי בעיה עם התאימות למארז תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי AMD Athlon 64 3000 veniece s939 הגעתי איתו לתוצאה הזו : מה המתח שלא רצוי לעבור איתו ? עכשיו זה על 1.51, למרות שהתוכנה מראה יותר אני מחר מקבל ספק טוב ואני לא רוצה לשרוף את המעבד מעודף מתח
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לום לכולם יש לי כרטיס sapphire r9 390x tri-x 8gb וכרגע המהירות שהוא הגיע מהמפעל הם ליבה 1055 והזיכרון על 1500 וגם שאני פותח את התוכנה של sapphire trixx הוא מראה לי שהמתח ליבה הוא 13mv+ לא נגעתי במתחים הכרטיס מגיע לטמפרטורות מקסימליות של 82C במשחקים אני רוצה לעשות קצת אוברקלוק בלי לפגוע בכרטיס כמובן מישהו יכול לתת לי הגדרות שהוא ניסה והאם אפשר לעלות את הליבה ל1100 בלי לגעת במתחים של עכשיו? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלם לכוללםםםם! התחלתי לעבוד על פרויקט המודינג למארז שלי והשבוע אני מרכיב חלון פרספקט למארז ואני בונה על תאורה יפה בפנים מכיוון שיש לי מחסור בתקציב בתור התחלה החלתי ללכת על המאוורר 80MM של ספיר שעולה 50 שקל והוא עם שני צבעים (אדום וכחול) ואחרי זמן מה להוסיף קטודה עם 3 צבעים של טרמלטייק למארז. שאלתי היא האם האור שיופץ מהמאוורר עם הלדים יהיה דיי חזק שיפעל בלי קטודה? האם השילוב שלו עם הקטודה יהיה בסדר אחר כך? ו אם יש לכם מאוורר עם תאורה עד מקסימום 70 ש"ח שהוא יפה ומפיץ אור חזק אז בבקשה תמליצ ליי בתודה ניבב
-
- 41 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מישהו ממליץ???
-
- 28 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שהרבה ביקשו אני מבצע. המפרט שלי כרגע הוא AMD Mobile 2500@3200 @ 11x200 1.6v 2x512 Dual Channel DDR400 By Corsair 7-3-3-2.5 Abit NF7-SL @ 200 fsb וכמובן ה 9800 פרו של ספייר (ליבת R360) (מחברת ניו-אג ב 212$) קניתי את ה- VGA Silencer בזיגזאג ב 114 ש"ח קניתי גם סינקים לזיכרונות (מנחושת, כי המארז שלי מאוורר) והנה התוצאות : (בנצ'ים בהמשך) מהירויות סטוק - 380/680 OC קירור סטוק 416/730 OC קירור סיילנסר 434/734 (זה המקסימום של המקסימום של הזכרונות) המארז (Compucase MIDI 6919) מאוורר ע"י 2 מאווררי 80 ממ מלפנים (אחד מהם סמארט פאן 2 על 2700 סל"ד) 1 מאוורר 120 ממ מאחור (טרמלטייק שקוף עם לדים כחולים על מהירות 2500 סל"ד) המעבד מקורר ע"י Vantec AeroFlow עם מאוורר TMD ש…
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ניתן לקרר את ה-E5200 ללא מאוורר אם אין OC? חושב על להיות עם מאוורר מארז בודד של 120 מ"מ באזור ה-800-900 RPM. מארז לבינתיים 6A19. חשבתי על ה-Thermalright Ultra 120 Extreme - יעשה את העבודה? יהיה נחמד אם יש קירור שלא צריך לו פלטה מאחורי הלוח אם.. אגב OC כמה צפוי להוציא ממעבד כזה על לוח GA-P43 עם זיכרון 1000mhz? (בהנחה ולא מדובר על קירור רועש).
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://www.techpowerup.com/realtemp/docs.php יש את התוכנה הזאתי, זה המדריכים שלה עכשו כל תוכנה אומרת דברים אחרים ויש גם עניין (תקראו את המדריך, די מעניין) של אי דיוק וכו'. אז מה אתם משתמשים? מה הדרך הכי אמינה ונוחה לבדוק תחת חלונות את הטמפ' המדוייקת של המעבד? אני משתמש בCORE TEMP והגעתי למסקנה שהוא פשוט ממש לא מדוייק!
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מבין גופי הקירור הבאים איזה גוף קירור הכי שקט ונותן את הביצועים הטובים ביותר? הדגש הוא יותר על השקט מאשר ביצועים. המחיר לא רלוונטי בכלל. התשובה חייבת להיות מתוך הרשימה הזאת בלבד. בבקשה אל תכניסו גופי קירור אחרים שלא ברשימה. עוד דבר חשוב - חייב להתאים לסוקט AM3 של AMD! פרטים נוספים על המפרט: לוח Gigabyte GA-MA78LMT-S2, מעבד AMD Phenom 2 X4 965 Black Edition Quad Core AM3 BOX. אם אתם חושבים שעדיף להישאר עם גוף הקירור המקורי שמגיע בבאנדל עם המעבד זה גם בסדר. שוב אני חוזר: המחיר לא משמעותי. מה שחשוב זה קודם כל שקט ואח"כ ביצועים. GLACIALTECH 5057 / 8 / 9 Glacialtech GLACIALTECH 5062 / 3 Glacialtech ZALMAN S700AI ZALMAN DEEPCOOL ALPHA 6 DEEPCOOL DEEPCOOL ALPHA 7 DEEPCOOL GLA…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אזז ככה כמו שאתם רואים בחתימה תמערכת שלי, יש לי E2180 והוא נחשב למעבד קר יחסית הוא עובד לי כרגע על 2.0GHZ ועל מתח של 1.325 סטוק טמפרטורות מנוחה-35 מעלות, מאמץ 40 מעלות וכשאר אני מעלה תמהירות ל3.0GHZ מתח ל1.575 הטמפרטורות במנוחה 40 מעלות, במאמץ 50 עד 55 מעלות זה בסדר ? כשאני נוגע בגוף קירור הוא קר מאשר חם ואני לא מבין כלום, בנוסף החדר שלי חם בטירוף והמארז של המחשב פתוח מי שני הצדדים וניראה לי שהחיישנים של המעבד מזייפים יכול להיות מצב כזה ? ועוד שאלה יש לי GF9600GT שעובד על טמפרטורה של 50 מעלות במנוחה ו65 מעלות במאמץ מלא זה טמפרטורה טובה או גרועה ? השאלה פו האם אני יכול להרשות לעצמי OC במעלות כאלו או שלא כדי לנסות ? כי אחרי שהעלתי לתדרים הבאים 700-2000-1750 הכרטיס פשוט סירב…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-