אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,127 דיונים בפורום זה
-
שלום יש מצב שאני הולך לבנות מערכת קירור למחשב החדש שלי - ואני רוצה עזרה לגבי מה אני צריך להזמין בשביל שהכל יעבוד - אז דבר ראשון המחשב החדש הולך להכיל: X58 RAMPAGE III EXTREME I7-930 RADEON 5970 HX1000W HAF-932 RIPJAWS 2000MHZ [3 X 2GB] RAM SAMSUNG HD LG DVDRW עכשיו אני רוצה קירור מים אבל אני צריך עזרה בחלקים - מה שחשבתי - https://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=978 https://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=585 https://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=491 https://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=865 https://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=858 …
-
- 53 תגובות
- 7.1k צפיות
-
-
בע''ה, לאור הפתיל הקודם שפתחתי בנושא התחממות המארז וכ.המסך ובעקבות ייעוץ של חברי הפורום החלטתי להצטייד במאווררים נוספים למארז ולכרטיס המסך(Accelero XTREME GTX 280 VGA Cooler). אני צריך ייעוץ לגבי איך למקם את המאווררים ואיזה דגמי מאווררים אתם ממליצים לשם כך המארז מכיל כרגע שלושה מאווררים(סטוק של המארז) בגודל 120MM: בחזית המארז יש מאוורר מכניס אויר, בדופן השמאלית יש עוד אחד שמכניס אויר וכמו כן אופציה למאוורר נוסף: (עד 140 מ''מ) המאוורר הנוסף שפולט אויר נמצא מאחורה: ובתצורה הזאת כאמור, החום לא מתפזר כראוי והמחשב חם יש לציין שקיימת אפשרות למקם עוד שני מאווררים של 120/140 מ''מ בדופן העליונה של המארז: אני חשבתי על תצורה שבה אוסיף שני מאווררים פולטי אויר לדופן…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מה דעתכם על סידור הכבלים הבא? אפשר לשפר משהו? מקדימה: מאחורה: [/url ] תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כל כמה זמן צריך להחליף את נוזל הקירור ? כמה זמן לוקח לצינורות להתייבש ולהיסדק (מתי צריך להחליף אותן) ? עוד משהו בתחזוקה שלא לקחתי בחשבון ? תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי 8800GT ואני רוצה להחליף לו את הקירור בגלל שהוא עובד על טמפרטורות ממש גבוהות: מנוחה: 70, מאמץ: 105... יש למישהו קירור טוב להציע? (אני שוקל אולי לעשות OC על הדרך)
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חבר'ה, יש לי ליבות שהחומר הטרמי הישן עליהן עיקש משהו, אלכוהול 70% לא עוזר.. יש תחליף בארץ ל-Arcticlean? או מקום שמוכר את זה? או אולי אלכוהול יותר חזק יעשה את העבודה? חוץ מזה אני צריך שייבות (washers) מניילון, כמו בתמונה הבאה: http://www.llamma.com/xbox360/repair/images/x-clamp/xclamp%20028.jpg כדי למנוע מגע עם לוח האם. הן צריכות להתאים לבורג 5 מ"מ ולהיות בעובי 1 מ"מ. לא מצאתי בחנויות לחומרי בניין - יודעים אולי איפה יש? אני יכול להכין כאלו בעצמי מפרספקס, השאלה אם הוא יעמוד במשך הזמן בלחץ של ההברגה לגוף הקירור.
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
הרכיבו לי מחשב והייתי רוצה לדעת עד כמה הוא שקט(מ1-10) תודה לכל העוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני בטוח שאני לא הראשון שמבקש עזרה ולא האחרון, אבל באמת שאני נאבד. המערכת שלי היא כזאת: מעבד:Intel Q6600 2.4 Ghz לוח אם: Gigabyte P35C-DS3R זכרונות: G.Skill 4G DDR2 800 CL5 - קניתי 2 סטיקים של 1G בזמנו ועכשיו עוד אחד של 2G, סה"כ 3 סטיקים אם זה משנה. כרטיס מסך: ASUS GeForce 8800 GT ספק כוח: Corsair 520W מארז: Gigabyte 3D Aurora אם חסר משהו, תגידו לי. בכל מקרה אני מעוניין לעשות אוברקלוקינג למעבד ולכרטיס מסך. ראוי לציין שאני מבין ממש כלום בתחום, ולא משנה כמה אני קורא על זה אני פשוט מסרב להבין. קראתי את המדריכים שיש במדור המדריכים, אבל אני עדיין לא יודע מה לעשות. מה שאני מחפש זה 1 מ2 אפשרויות: 1. לשלם למישהו שיעשה עבורי אוברקלוקינג. אם יש מעבדה שעושה עבודה כזאת א…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני כרגע בניו יורק וקניתי חלקים למחשב כולל מעבד 875K 2.93 אני מתכונן לעשות לו אוברקלוק(עד 4 גיגה)ברגע שאני יגיע לארץ השאלה שלי היא איזה קירור הכי טוב בשבילו שאני יכול לרכוש בארצות הברית יש לי כמה אפשרויות שהם לדעתי הכי טובות 1.Noctua NH-D14 CPU Cooler 2. Thermalright Ultra-120 eXtreme 775 3.prolimatech mega shadow ה 3 לדעתי הכי טוב אבל אני רוצה לשמוע כמה דעות שלכם תודה....
-
- 23 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מספר שאלות לגבי קירור המחשב,יש לי מעבד E6300 שהוא דיי חלש אז אני רוצה לעשות לו OC ואני לא יודע איזה קירור לקנות לפי ההמלצות יש את הMUGEN 2 אבל יש מלה סוגים איזה סוג אני צריך ? או שבכלל כדי לקנות קירור אחר תקציב באזור ה250. חשבתי גם על אפשרות של קירור לכ.מסך שלי X1900XT כדי לעשות לו OC השאלה היא עם בכלל מומלץ לעשות לו ואם כן אז איזה קירור מומלץ עד 200 שקל . והשאלה האחרונה , יש לי מחשב נייד HP Compaq nc2400 חשבתי לקנות לו איזה פלטת קירור על עיזה אתם ממליצים אחן הגבלת תקציב נ.ב רצוי שיהיו כמה שיותר שקטים תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 868 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה יש לי בעיה במן האחרון הכרטיס מסך שלי עושה לי בעיות הוא מתחמם ממש וא שאני באמצע משחק המסך נכבה והמחשב נתקע אין לי מושג מה גורם לזה כי עד עכשיו הוא עבד מעולה כנראה בגלל שאלה משחקים חדשים שקצת כבדים עליו אז מה שאני צריך זה ככה הצעה לפתרון קירור לא יקר מידי והצעה לכרטיס מסך שגם יתאים לחחומרה שלי וגם יהיה טוב למשחקים חדשים שיצאו זה המחשב שלי http://up203.siz.co.il/up1/lzezhjmtziy0.png תודה
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מעבד E8400 אני לא עושה שום אוורקלוקינג, והוא מתחמם לי עד 70 מעלות בזמן עבודה עם קירור שבא איתו מ INTEL. זה הקירור שבא בקופסא המקורית, בזמנו רכשתי גרסת BOX . השאלה אם הקירור ZALMAN 7000C Al System Integration EDITION יקרר יותר, למישהו כאן יש נסיון איתו ? יש לי גם אפשרות ללכת על ה EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN, שנמצא בסדר גודל של אותו מחיר, אלא שאני נוטה לZALMAN יותר בגלל צורת ההרכבה היותר מסיבית שלו על הלוח אם, בלי כל הפלסטיקים שתופסים הנה הקישורים בהתאמה לשני המוצרים http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php?cPath=21_256&products_id=8525&language=en http://tms.co.il/product/8447
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי היי , לא היתה לי ברירה , בסוף הצמדתי את הקירור הארוך (זה שתופס 4 זיכרונות בשורה) עם פד רך שהוצאתי מהקירור שיש בקירור של הגשר הצפוני מלוח אם חדש אבל פסול , בלוחות האלא של גיגבייט יש מיתחת לכל קירור פדים גמישים אבל שהם קצת דביקים , עשיתי מין מוד כזה , חתחתי מרובעים קטנים מהפד והצמדתי לכל 4 הזיכרונות , לקחתי דבק פרופוקסי (דבק שמערבבים ביד כמו פלסטלינה משתי חומרים ) ושמתי נקודה בצד של זיכרון צדדי , לאחר זאת הצמדתי את פלטת הזיכרון הארוכה לאחר שהסרתי מימנה את הפד המקורי שבא מהיצרן ,עד שאלומניום היה נקי לחלוטין , לאחר שראיתי שהכל מהודק טוב , הרצתי OCCT למשך 10 דקות , בחדר ממוזג קיבלתי 60 מעלות מקסימום בבדיקת כרטיס המסך. אני מקווה מאוד שזה יחזיק מעמד , אין סיכויי שהפלטה טיפול…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ניסיתי לעשות את זה פעם 1 בחיים עכשיו לא יודע מה יצא לי אבל לא נראה לי שמשהו טוב ניסיתי לעשות את זה עם התוכנה של אסוס הגעתי כמעט ל100 מעלות.... כרגע החזרתי את המחשב למצבו הקודם כדי שלא יהיו לי בעיות.... יש מצב שהרסתי משהו או שהכל בסדר? בפעם ה1 שעבדתי עם התוכנה היה מסך כחול עשיתי ריסט ואז עוד הפעם התוכנה העלה את הבאס לאחר מכן המחשב נתקע עוד ריסט וזהו הוספתי תמונה מה תגידו על מה שעשיתי http://img96.imageshack.us/img96/9785/4444444444444444d.jpg קירור זלמן 7700ALCU
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מה דעתכם על המאוורר הזה? Scythe JAPAN KATANA 3 (קישור: http://tms.co.il/product/7946) ושאלה נוספת - איך חברת Scythe ? יש להם מוצרים איכותיים או שעדיף במחיר הזה לקחת משהו אחר? *כמו שרשמתי בכותרת - אני לא מתכנן לעשות OC במערכת, פשוט המעבד שלי לא מגיע עם מאוורר ואני מחפש תחליף.
-
- 14 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום שלום .. ברשותי מארז ANTEC TWO HUNDRED ורציתי לדעת אם אפשרי לעשות מודינג ( של סידור הכבלים מאחורי הלוח ) , זאת אומרת = כמה שפחות יראו כבלים וחוטים . לצורך סירקולציה טובה יותר של אוויר וגם לצורך עיצוב \ יופי במארז . תמונות בסוף הפוסט המארז שלי כיום נראה כך : *לא הצלחתי ממש להבין איפה אני אמור להעביר כבלים , אין לי אולי גישה או שהמארז כנראה לא מתאים למוד הנ"ל . אשמח אם למישהו יש רעיון טוב יותר תודה רבה !
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הסוגיה היא כזו, קניתי מחשב (מארז coolermaster 690 II advanced) חדש ובאתי לחנות עם מפרט ספציפי שכלל גוף קירור למעבד mugen 2 על פי המלצות הפורום ולאחר קריאת סקירה בטומ'ס. כשהגעתי לחנות (Skypc דרך אגב, האם יש להם מוטיבציה מוגברת למכירת arctic cooling?) הם המליצו לי לא ללכת על המוגן והחליפו לarctic cooling freezer 7 pro ואמרו לי לחשוב על זה בבית אם אני רוצה להחליף או לא (בנוסף דחפו עוד שני מאווררים קטנים של cooler master למארז בגלל שלקחתי כרטיס gainward 1gb gtx 460 GS שנחשב חם יחסית, האם יש צורך?) בכל מקרה הגוף קירור של ארקטיק קולינג לא נראה לי מספק ולא ממש מקבל ביקורות מרהיבות ברשת (ובכלל לא מומלץ למעבדי 4 ליבות), צלצלתי בכל זאת להתעקש שיחליפו לי למוגן והבחור שענה לי אמר שלמ…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. גרמתי למאוורר האחורי שמחובר ללוח אם לפעול על מהירות מקסימאלית (בגלל שהוא מאד איטי המקסימום הוא 900RPM) בעזרת התוכנה. הבעיה שאם אני לא מדליק את התוכנה המהירות שלו חוזרת להיות בשליטת המחשב. איך אני גורם לכך שתוכנה תמיד תפעיל אותו במהירות מקסימאלית? או שאולי זה בביוס בכלל ואני לא צריך את התוכנה? תודה.
-
- 8 תגובות
- 905 צפיות
-
-
המאוורר הקודם כבר לא עובד, והכרטיס כבר מגיע ל 135 מעלות במקסימום מאמץ.( היה גם ריח ונראה לי הוא נשרף קצת). אז אפשר המלצה למאוורר חדש, או שהנזק כבר נעשה לכרטיס והוא תמיד יהיה בטמפ' גבוהה ?. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי לוח אם של אביט עיין ניק. זיכרון 1G שני דיסקים קשיחים 80+240G ומעבד פנטיום 4 הבעיה היא שהוא מגיע בקלות ל80C במשחק של ג'אזז הארנב למשל הוא מגיע לשמונים והמחשב עושה לי חור בראש עם הצפצופים אבל אני רוצה לפטור את הבעיה של החום כי הבנתי שזה לא הכי בריא למעבד. כבר החלפתי משחה טרמית יש לי מאוורר על המארז חדש המעבד נראה בערך ככה: :pissed: :pissed: ... עוד יש לציין שניקיתי אותו מאבק ממש ממש טוב וכן שהוא כבר בן כמעט שש. העזרה שאני מבקש זה בקשר לקירור. לפני החלפת המשחה והניקוי הוא לפעמים צפצף שהוא מגיע ל90C
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות קירור חדש למעבד שלי יש לי INTEL PENTIUM D 925 איזה יש אחד זול שמתאים בול
-
- 6 תגובות
- 993 צפיות
-
-
אני לא מבין איך הזיכרון משפיע על האוברקלוק למעבד... אם אני עושה אוברקלוק למעבד אני אז מוריד מכפלה - אם הייתי 133Mhz X12 אז עכשיו אני 150X12 - אז אני מקבל 1500Mhz במקום 1600Mhz במקור - איך זה עוזר לי בביצוע אוברקלוק ? האם אני יכול לשנות תזמונים של הזיכרון ככה שהוא יעבוד יותר מהר? מה משפיע על מהירות הזיכרון הMhz או התזמונים? מה שלבסוף עשיתי זה במקום 133Mhz X 12 שיניתי ל 160Mhz X 10 - ככה אני מקבל 1600Mhz - זה המהירות המקורית... האם כדאי להוריד את הזיכרון ל 1333Mhz ולשנות תיזמונים?? אשמח למידע בנושא.
-
- 3 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום, נתונים: המחשב הוא pentium 4 על לוח של ASUS P4S800D היום החלפתי למאוורר Samurai Z מרחתי משחה תרמית של ZALMAN STG-1 גם על המעבד (לאחר שנוקה באלכוהול) וכן על המאוורר החדש (המאוורר הקודם נשברה לו הרגלית של החלק שמהדק .. הלך לעולמו) את השינוי הזה ערכתי מכיוון שהטמפרטורות של הCPU נעו קרוב ל- 60 מעלות סלציוס גם במנוחה. לאחר השינוי ... הטמפרטורות עדיין מאד גבוהות טמפרטורת המינימום 49 מעלות צלסיוס טמפרטורת המקסימום 62~66 מעלות . רוב הזמן זה קרוב ל 60 מעלות. הנתון הוא דרך cpuid hardware monitor - וכן דרך טמפרטורת הCPU בביוס. מה אפשר לעשות כדי להוריד את הטמפרטורה? כל עצה תתקבל בברכה תודה [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי ידוע לכם היכן ניתן להשיג בארץ פדים כאלו, פירקתי את הקירורים ואין לי אפשרות להדביק אתם.
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, מאור. אני מתעסק הרבה בעיצוב תלת-מימד לאחרונה, ומעבד חזק משפיע רבות על זמני-רינדר (מי שמבין על מה אני מדבר) בכל אופן בקהילה הבינלאומית (CGSociety) הציעו לי לעשות אוברקלוקינג.** כמובן שאוברקלוקינג למעבד שכחתי לציין*** אולי ל3GHZ אם אפשר אז יותר D: המפרט שלי: Gigabyte GA-P35-DS3 QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz - 9 x 267 Zalman CNPS7500-Cu LED Retail - קירור למעבד 2 X 2GB Corsair XMS2 CM2X2048-6400C5 DDR2-80 = 4GB - DUAL CHANNEL NVIDIA GeForce 8800 GT 512 MB ENERMAX LIBERTY 400W ____ אני לא מבין בזה הרבה אבל אני מניח שאצטרך ספק חדש ואולי קירור יותר רציני למעבד... אודה לכולם על המלצות בנושא! ראיתי גם ביוטיוב שכל התהליך הוא "רק" שינוי הגדרות בביוס אחרי שנסגרת ע…
-
- 42 תגובות
- 3.7k צפיות
-