עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי כרטיס נוידיה GT220 והתחלתי לעשות OC בעזרת התוכנה MSI Afterburner נתקלתי בבעיה - את המד של המאוורר אי אפשר להזיז תמונה: http://www.up2me.co.il/images/24323338.jpg כאשר מנסים להזיז את המד, כל התוכנה זזה הצידה.. אי אפשר ללחוץ על זה ואיך בינתיים נראית ההתקדמות? (צילמתי לקראת סוף בדיקת מאמץ של רבע שעה ע"י התוכנה ATItool) מהירות הליבה ההתחלתית הייתה 625Mhz (העלתי בינתיים 30) בזכרונות עוד לא נגעתי

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by nirmarcu,

קניתי מחשב לפני שבועיים והוא נכבה כמה פעמים בזמן משחק. החזרתי אותו חזרה לבדיקה ואמרו שהייתה בעיה (כנראה בהרכבה) של הקרור על המעבד. עכשיו שוב יש בעיות, אחרי שעה של משחק ב- GRID/COD4, אני רואה שהמעבד ב- 80 מעלות !!!! (אז כמובן שאני מפסיק). ב- idle אני רואה שהמעבד ב- 37 מעלות פחות או יותר (אני משתמש ב- EasyTune 5 כדי לבדוק את הטמפ'). אני מנסה להבין משהו, האם זו תקלת חומרה או שיש בעיה של איוורור ? האם משהו במפרט נראה בעייתי ויכול לגרום לטמפ' הגבוהה ? מה לעשות ?!!?

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by A-L-o-n,

שלום יש לי מארז של אנטק. אל המאוור של האנטק (המאוורר העליון) מחובר מין מתג כזה... אני חושב שזה מין שינוי של כיווני אוויר, תקנו אותי אם אני טועה. עדיין לא בדקתי את זה אבל אם כן האם אפשר לעשות זאת באמצע שהמחשב מופעל?

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. שלום לכם, אני חדש פה וחדש בכלל בOC, ניסיתי לקרוא ולחפש איך עושים ולא ממש הבנתי איך עושים את זה... נתחיל אם המפרט: מעבד: E8400 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L זכרונות: A-DATA 2GBX2 כרטיס מסך: : PALIT ATI Radeon HD 4850 ספק: 550W מסך: 17" CRT המעבד (אולי גם הזיכרונות, אני לא ממש יודע) בא ממוהרים מהחנות (לדעתי הוא ממוהר ל-3.6 GHZ לפי מה שרשום בEVEREST), התמפרטורה שלו במנוחה 40 מעלות, ושל הכרטיס מסך במנוחה 34 מעלות לעומת 49-50 במאמץ. כרגע ב3DMARK06 אני מקבל 12800, אני רוצה להגיע לאיזור ה-14000, ואם אפשר יותר אז למה לא. ניסיתי להעלות את הMEMORY CLOCK ל998 (לעומת 993 בסטוק) ותוך כמה דקות ב-3DMARK קיבלתי הודעת VPU RECOVER (דרייבר 8.12). אשמח אם מישהו יוכל לתת איזה הסבר קטן על מה מ…

• 26 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by Transfer,

אתם יודעים.. הכיס הזה שמתחבר כמו מאוורר לחלון שיוצר תעלת אויר למאוורר של ה CPU היה לי אחד כזה ואבד לי למי שיש מיותר או הכוונה מאיפה אוכל לרכוש את זה אשמח אני מראשון

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by stingeR-,

ביוס חדש ותוצאה חדשה תוצאות לפניכם(חייב לשים אותו על גז!!!!!!!) הולך להישבר השבוע כי הייתי רק על 2310MHZ... ORB : http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1556348 [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. עדכון בעמוד 2!! יש לי מחשב בן כמעט 3 שנים עכשיו ואני מתכוון לקנות חדש בסוף השנה. עד אז אני מנסה להשאיר אותו בחיים.... כדי שהוא ישמש מחשב מישני/הורדות. הבעייה היא שהמאווררים עושים לי רעש והטמפרטורות מתפסות לאט לאט. הנה המפרט שלי: Intel Pentium 4, 2800 MHz (14 x 200) Abit IC7(-G) (5 PCI, 1 AGP Pro, 4 DDR DIMM, Audio, IEEE-1394) Intel Canterwood i875P 512 MB (PC3200 DDR SDRAM) ATI Radeon 9600 XT (RV360) 256MB WDC WD800JB-00FSA0 (74 GB, IDE) WDC WD1200JD-00GBB0 (111 GB, IDE) TEAC CD-W552G (52x/32x/52x CD-RW) TOSHIBA DVD-ROM SD-M1402 (12x/40x DVD-ROM) הכל ארוז במארז של HEC עם מאוורר אחורי. הנה קצת טמפרטורות שאני מקבל ב-EVEREST עכשיו (ללא מאמץ מן הסתם לאחר שהדלקתי את המחש…

• 38 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. שלום, הSLI שלי יושבים צמוד מידי על הלוח וזה גורם להבדל של 10 מעלות ביניהם חשבתי ללכת על קירור מים לכרטיסי מסך ואז לא תהיה את הבעיה הזאת של המאוורר שפולט את כל החום על גב הכרטיס השני מדובר ב9600GT של חברת Twintech בכל אופן, האם זה הפיתרון האידאלי? אם כן - איזה קירור מים הייתם ממליצים והאם עדיף לקנות בארה"ב(יש לי איך להביא, במידה וזה לא גדול מידי) אז אם אפשר המלצה טובה לקירור מים לכרטיסי מסך ואם כבר הלכתי על קירור מים אז עדיף גם שיהיה לצ'יפסט ולמעבד, לא? אז המלצה לערכה שכוללת את כל זה תעזור לי מאוד. ואם אפשר אתר שאפשר לקנות בו את הדברים ולשלוח אותם לניו יורק. וסתם שאלה לידע כללי, אם הטמפ' של הכרטיס מסך לדוגמא 55 מעלות במאמץ בקרייסיס(v.high) אז כמה המעלות יהיו עם הקירור מים?…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by AxeOr,

ראיתי שאפשר לנקות עם פחיות אוויר דחוס אבל זה נראה לי נגמר מהר . רציתי לדעת אם יש אפשרות להשתמש במכונה כזו לדוגמא ? http://www.ebay.com/itm/DC-12V-Car-Auto-Electric-Pump-Air-Compressor-Tire-Inflator-Tool-Portable-300-PSI-/141148487608?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20dd1affb8 היא יכולה להיות לי שימושית לכמה דברים , אבל אני לא בטוח אם זו המטרה שלה .

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. האם כדאי להשקיע להשקיע בקירור מים? והאם הוא נחשב הקירור הטוב ביותר? ואם לא אז איזה כן?

• 37 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by ha,

הרכבתי את המערכת באה: מעבד - Core i5 750 תדר סטוק של 2.67GHz לוח אם - ASUS P7P55D קירור - Scythe MUGEN 2 זיכרונות - A-Data Series G 1600MHz CL9 כרטיס מסך - NVIDA GeForce 9600 GT מארז - Antec Performance One P180 ספק - Corsair hx520 מערכת הפעלה WIN xp32 לאחר הרכבת המערכת השתמשתי באחת מהתוכנות הנמצאות בביוס (לא זוכר איזה אבל היא כיבתה והדליקה את המחשב שוב) כדי להגיע ל OC מקסימלי בצורה אוטומטית. לאחר מכן ראיתי כי תדר השעון עלה ל 3.7 ג'יגה וטמפרטורת המעבד בחדר נטול מיזוג (נמדדה באמצעות CoreTemp כי לא הצלחתי למצוא מדידה כזו בחבילה של אסוס...) היא כ 60 מעלות לאחר מכן גיליתי את הבעיות הבאות. אשמח לקבל עזרה ועיצות מיכוון שהניסיון האחרון שלי בהמהרה היה לפני כ 3 שנים עם Q6600 ולו…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. כי יש לי אחד כזה ... חיברתי אליו 3 בטריות של 9 וולט ורק במהירות הזאתי הייתי מרוצה מהתפקוד שלו ... (כעקרון הוא מאוורר 12 וולט של ספק ישן)

• 32 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. יש לי מארז ENERMAX FS710B מותקנים בו שניי מאווררים גנריים מאחור שניים מקדימה אחד בחלון שאני עשיתי ושניים של הספק . חשבתי על להחליף את שניי המאווררים הקדמיים באחד של 120ס"מ האם הוא יתרום יותר לסירקולציה של האוויר במארז, או שלא שווה מה אתם אומרים?

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by manbot,

טוב, אז מצאתי דרך חדשה לקירור המעבד עם חנקן נוזלי קבוע (לא ששופכים כל פעם קצת אלא עם קומפרסור) שאותה לא אגלה כרגע. בדרך שמצאתי נמנע הלחץ הרב על המעבד שקיים בבלוקים רגילים, אך השוק התרמי נשאר ורציתי לבקש את עזרתכם ועצותיכם בנוגע לכך. מישהו יודע?

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. ברמז לבעיה שהייתה באייבי. מעניין מה אינטל עשו בסיבוב הזה... יש כבר פרטים, מידע, משהו?

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by jackhammer,

איזה קירור אויר הכי טוב למעבד Q6600 אני מדבר על 2 דברים קודם כל טכנולוגיה כלומר עם פייפים, בלי פייפים, עומד (מגדל), שוכב וכו' וכו'.... ודבר שני מתוך הקטגוריה הטובה מהו הדגם הטוב והמומלץ ביותר? יש לי Q6600 כרגע על 3.2 עם קירור סטוק תחת לחץ הוא מגיע ל60-65 ונראה לי שראיתי כבר כמה פעמים בודדות 70 אז אני גם רוצה להגיע יותר רחוק בOC וגם יותר טמפ' יותר נמוכות בקשר לתקציב אני לא ממש סגור אבל בסביבות ה250-300 שקל זה נראה לי נחמד תודה מראש לעוזרים

• 27 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. שתי התוכנות שאני מכיר הן: 1. Prime95 בגירסה 24.14 2. S&M בגירסה 1.8.2b האם יש תוכנת בדיקת יציבות מעבד עדיפה משתי אלו ?, אם לא, האם אני משתמש בגרסאות המעודכנות ביותר ?.

• 29 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. קודם כל יש לי מעבד E8400 קירור CM 212 HYPER מארז CM690 המעלות קצת עלו עם הקיץ ואני רוצה להוריד המאווררים במארז שלי ככה : (ויש עוד אחד על הדלת של המארז) (התמונה לא שלי.. מפורום אחר) למי שלא רואה גם למעלה יש 2 מאווררים עכשיו למעטה בין הPSU לHDD יש עוד מקום למאורר חשבתי לשים שם 120MM חשבתי על זה: (כדי להכנס צריך ללחוץ על עיר) http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7587 גם 2000RPM גם לד ורק 50 שקל נראה נחמד בקשר למעבד יש לי קירור CM212HYPER ויש לו מצד אחד מאוורר ומהצד השני מקום לעוד אחד אז איזה כדאי לקחת? ורק צריך לחבר אותו לקירור והוא יפעל? בלי לחבר ללוח אם או לספק? כי המאוורר שכבר מחובר לקירור לא מחובר לכלום לפי מה שאני רואה תודה

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by Mafteah,

בינתים זה המחשב שלי בקרוב אני יסיים לעלות חצי מודינג שעשיתי תהנו http://www.katzd.dbz.co.il/moding.rar http://www.katzd.dbz.co.il/comp.rar

• 26 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. ??? ??? ??? זה אלכוהול 70% וסילזול 2% זה לא יהרוס משהו?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by Animor,

שלום לכולם! ראשית, אציין שקראתי את המדריכים בנושא OC. המפרט שלי מצוין בצד ימין. המטרה שלי היא OC ל-Q6600 על גבי לוח אם Asus P5Q. הבעיה היא שב-BIOS יש המון אפשרויות, ואני לא כל כך יודע מה לעשות איתן. מה עשיתי עד עכשיו: 1. ביטלתי C1E ו-EIST. 2. העליתי את ה-FSB bus ל-333MHz במקום ה-266Mhz המקורי. את כל השאר השארתי על Auto. 3. שמתי לב שה-P5Q העלה לי אוטומטית את ה-VCore ל-1.35v, אז הורדתי אותו ידנית ל-1.25v, משום שזה היה המתח המקורי. 4. הרצתי prime95 על Small FFTs למשך כ-6 שעות. הכול עבר. טמפרטורה מקסימלית: 58C. 5. שמתי לב שהזכרונות שלי ב-OC, למרות שלא תכננתי. אני חושד שה-P5Q שינה לי גם את המתחים שלהם ואת ה-LAT. מצורפים קבצים עם הנתונים מ-realtemp ו-cpuz. השאלות להמשך: 1. האם…

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by efee123,

התקנתי לאחרונה את הקירור המצויין הזה אבל לפתע אני שומע אותו מרעיש ממש אני לא יודע ממה זה. כל הברגים מחוזקים כמו שצריך, אין אף חוט שנוגע באף מאוורר אם למישהו יש רעיון אני אשמח. דרך אגב הRPM של הnocuta עומד על 1250 בערך במנוחה ובמאמץ הוא על-1300. יש סיכוי שהוא עובד על 100% גם במנוחה (הטמפרטורה היא בין 29-35).

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by yonib5,

ללא ברירה נאלצתי להתעניין בקירור עבור המחשב החדש שלי במיוחד עבור הכרטיס מסך שמתחמם לו... באותה הזדמנות חשבתי על קירור כול המארז בתקציב פתוח אבל לא מופרז ורציתי לדעת אם אני מעלה פה תמונה חדה וברורה של המחשב מבפנים תוכלו להנחות אותי איך להרכיב את אביזרי הקירור במחשב? ואיך להתקין אותם? כי אני בלי שום נסיון בנושא... אולי הרכבתי דיסקים קשיחים וכונני CD אבל שום דבר מעבר לזה...... במארז שלי יש מקום למאוורר גדול מאחורה נראה לי 80 מ"מ ואפילו עוד מקום עכשיו שאני מסתכל שוב....

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. קודם כל איזה עדיף מבין אלו: 1. http://www.skypc.co.il/pl_product~AC-FREEZER-7-PRO~18~0.htm 2. http://www.skypc.co.il/pl_product~LXM-8200~18~0.htm אממ כמובן שחשוב לי שיקרר כמה שיותר טוב...אבל גם חשוב לי שקט, אני לא רוצה שקט טוטאלי אבל שיהיה שקט מספיק כדי שלא יציק תוך כדי שימוש במחשב. לא יודע אם זה חשוב אבל המעבד שלי זה PENTIUM D 930 ולוח אם INTEL D945PSN - לא אמורה להיות בעיה בחיבור עם החומרה הזו, הכל מתאים, נכון? עריכה: מה לגבי הקירור הזה: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=752 ??? אני מוכן לחרוג אם זה ממש שווה את החריגה.[br]פורסם בתאריך: 9.09.2008 בשעה 17:30:13 מישהו??אני חייב תשובה מהר כי אני רוצה ללכת לקנות עכשיו ואני לא יודע מה לקנות.................

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by eyal,

קניתי מחשב עם מעבד פנטיום 4 1700 והמאוורר עושה רעש מעצבן אמרו לי שזה נורמלי ואם אני רוצה שקט אז לקנות מקרר מים או מאוורר מתקדם יותר תמליצו מה ואיפה לקנות וכמה זה בערך יעלה

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים