עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם, כרגע אני נמצא על OC של 4.0, הכל עובד חלק. המעבד מקבל מתח של 1.5 שזה דיי גבולי (לטעמי) הגוף קירור שלי הוא מוגן 3 + זוג מאוררים. ללא מזגן אני נמצא על 62-63 מעלות. עם מזגן בערך 55 מעלות. כל זה במאמץ כמובן :-) אני לא רוצה להביא מערכות קירור שישבו לי בצורה מוזרה מגב המארז, אני מעדיף יחידת קירור שלמה שתשב בקדמת המארז במפרצים. חשבתי ללכת על BigWater 760 Plus של Thermaltake. האומנם לא הכי זולה אבל לא שמעתי תלונות. השאלות שלי: 1: האם המערכת הנ"ל תתן לי תוצאה טובה יותר מהמוגן 3? מבחינת המתח אני חושב שאני דיי בגבול, חשוב לקחת בחשבון. 2: המערכת הזו טובה? (ביקורות בארץ לא מצאתי חוץ מזו שהיא לא ממש ביקורת) http://hwzone.co.il/news/135620 3: מה המחיר שלה באר…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by BLACK SHARK1,

שלום רב, יש לי את מחשב נייד : HP Pavilion dv6-3125ej XR528EA כבר קרוב ל4 שנים. בחצי השנה האחרונה הוא התחיל ממש להתחמם, קניתי לו משטח קירור אבל זה בכל זאת לא עובר. מישהו יודע אם יש פתרון? ועוד דבר איך בודקים מה הטמפרטורה של המחשב?

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by MasterOr,

רציתי לבנות מערכת קירור גז למעבדת יש לי את האפשרות אבא שלי עובד בקירור ויש לי את הכלים הדרושים. המערכת היא פשוטה והיא כמו כל מערכת קירור גז שמכירים יהיה לי מדחס וצינורות נחושת שיכנסו לתוך הבלוק קירור בנוסף יהיה לי טרמוסטט עם רגש שיעזור לי לקבוע את טמפ' הגז. המערכת כולה תהיה מבודדת בעזרת ארמופלקס שיושחלו על הצינורות. עכשיו הבעיה שלי היא אם הבלוק קירור מים שאני רוצה להשתמש בו לגז הוא מבודד טוב? כאילו אין סיכוי שיהיה לי שם הזעה של הבלוק מים וכתצואה מכך תהיה לי נזילה על המעבד?? יש לי את האפשרות לבנות מערכת קירור מים במקום אם הגז לא יסתדר פשוט הגז הרבה יותר טוב ויחסוך לי חלקים כמו מיכל מים וכו' הבעיה היחידה בקירור גז הם צינורות הנחושת שהם פחות גמישים מצינורות המים מפלסטיק…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. שלום יש לי מחשב חדש יחסית (את המפרט אפשר לראות בתמונה המצורפת) והאמת הטמפרטורה שלו לא ממש הגיונית במיוחד שהטמפרטורה האלו במנוחה וגם יש לי קירור מעבד TUNIQ TOWER בקשר למארז זה 3D AURORA 360 החדש (מאוורר 120 מכניס ועוד שני 120 שמוציאים)כמובן חוץ מהקירור של הלוח אם וכרטיס מסך וספק

• 27 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by stingeR-,

איזה קירור למעבד יותר טוב? לא משנה הכסף... וחייב קירור רק של טרמלטייק... http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/CL-P0310-01/cl-p0310-01.asp http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/Cl-P0369/cl-p0369.asp

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. שלום לכולם, אחרי שהרבה ביקשו אני מבצע. המפרט שלי כרגע הוא AMD Mobile 2500@3200 @ 11x200 1.6v 2x512 Dual Channel DDR400 By Corsair 7-3-3-2.5 Abit NF7-SL @ 200 fsb וכמובן ה 9800 פרו של ספייר (ליבת R360) (מחברת ניו-אג ב 212$) קניתי את ה- VGA Silencer בזיגזאג ב 114 ש"ח קניתי גם סינקים לזיכרונות (מנחושת, כי המארז שלי מאוורר) והנה התוצאות : (בנצ'ים בהמשך) מהירויות סטוק - 380/680 OC קירור סטוק 416/730 OC קירור סיילנסר 434/734 (זה המקסימום של המקסימום של הזכרונות) המארז (Compucase MIDI 6919) מאוורר ע"י 2 מאווררי 80 ממ מלפנים (אחד מהם סמארט פאן 2 על 2700 סל"ד) 1 מאוורר 120 ממ מאחור (טרמלטייק שקוף עם לדים כחולים על מהירות 2500 סל"ד) המעבד מקורר ע"י Vantec AeroFlow עם מאוורר TMD ש…

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by ^Z^,

שלום אני מחפש בלוק קירור למעבד, כמובן קירור מים, עד 200 ש"ח עם אופציה לחריגה של לא יותר מ50 ש"ח. תודה, Zzzz נב : איך הבלוק של שגיא?

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. אני מדליק תמחשב הוא עובד 10 שניות וניכבה אבל בדיוק ב 10 שניות ההלו הספקתי לבדוק תחום של המעבד בביוס הוא מראה לי 100 103 106 מעלות אולי בגלל שגירדדתי את כול המחשה הטרמית?????

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by OmerK,

אוך עושים את זה?? ???פשוט מדביקים את הכיסוי על הסידי????? ואיך פותחים אותו (דרך WINDOWS?) ו שאפשר גם חיצונית למי שלא מבין על מה אני מדבר תמונה מצורפת

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. אני קצת יחפור פה אז אני מקווה שתהיה לכם סבלנות לקרוא ולעזור לי תודה מראש אוקי אז המטרה שלי היא להביא את המעבד (Q9550) למקסימום שהלוח (EP45-DS3L) יכולל לסחוב (עם זה משנה יש לי זכרונות OCZ REAPER 1066HZ וקירור למעבד AC EXTREM) אז ככה אני צריך קצת הסבר והדרכה בשלב הראשון אני צריך לכבות בלוח את כול הפיצ'רים של החסכון בחשמל זאת אומרת לחכות את C1E ו EIST (כבר עשיתי את זה) בשלב השני להכין את המעבד ל OC לשים את ה CPU CLOCK RATIO על הכי גבוה (במקרה שלי זה X8.5) לשנות את ה PCI EXPRES FRECAUANCY ל 100MHZ בשלב השלישי אני צריך להכין את הזכרונות ל OC עכשיו פה תתקנו אותי עם אני טועה קראתי שצריך לשים את ה SPD ל 2.00D שהיחס של הזכרונות היה 1:1 ביחס ל FSB זה נכון ? לשנות את התזמוני…

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by leahd3,

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by bah10,

קיבלתי את המעבד החדש pentium4 2000A (northwood הוא לא הגיע עם משחת קירור, אבל בכל זאת שמתי משחה על המעבד. זה היה צעד נכון, או שכדאי לנקות את המשחה ששמתי?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by maxwell10,

יש לי AC Freezer 64 Pro חדש שקניתי לא מזמן והמאוורר שלו מרעיש. המארז כולו נקי מאבק ולשמן את המאוורר נראה לי מיותר כי הוא חדש. אני לא מצליח להוריד את מהירות המאוורר באמצעות speedfan , נראה לי שלוח האם שלי ישן מידי וכנראה שאין את האופציה הזו. (ראו מפרט מחשב) האם ישנם מאווררים שקטים שאפשר לחבר ל Heat Sink במקום המאוורר המקורי??

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by Transfer,

אתם יודעים.. הכיס הזה שמתחבר כמו מאוורר לחלון שיוצר תעלת אויר למאוורר של ה CPU היה לי אחד כזה ואבד לי למי שיש מיותר או הכוונה מאיפה אוכל לרכוש את זה אשמח אני מראשון

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by IME3,

איך בדיוק אנשים מגיעים לאובקלוקים גבוהים של 4+ גיגה ואפילו 3.6 במבט ראשון זה נראה שהמהירות זכרון מונעת ממני להגיע לשם הנה כמה אפשרויות שהייתי רוצה לנסות אני הייתי מרוצה להגיע ל 3.6 עם מכפלה 9 בזכרון אבל בביוס אין לי מכפלה כזאת רק 8 ו 10 ו 10 מביא את הזכרון ל 1720 ותאמת שהסתכלתי בביוס זה לא מדוייק לפי מה שאני זוכר הקפיצה הייתה ל 1800 והבחירה מתחת הייתה 1500 או משהו כזה האם כל האנשים שעושים אוברקלוק מקפיצים את המהירות של הזכרון בצורה כזאת? אין לי מושג למה זכרונות מסוגלים אבל ממש לא נראה לי שאני יהפוך את ה 1600 קרוסייר שלי ל 1800 ככה סתם והלוח עצמו יכול לעבוד על באס של 170 ואפילו פתחתי את המחשב על 200 ו הורדתי את כל השאר נמוך ועלה רק אני לא אוהב שמתח עולה יו…

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. יש חיבור למאוורר שהיה בקירור המקורי של הכרטיס (8800GT PALIT 512MB).. השאלה האם אני יכול לחבר שני מאווררים למקור החשמל שעל הכרטיס (בשביל להמנע מחוטים מיותרים במארז.) ועוד שאלה קטנה על אותו עיקרון- אם וזה אפשרי ששניהם יקבלו חשמל כמו שצריך וזה לא יפריע לחשמל של הכרטיס: אם שני המאווררים יש להם חוט שליטה כמו בחיבור 3פינים ללוח.. האם אפשר לחבר את שניהם וכשאני אשלוט בתוכנה אז המהירות של שניהם תשתנה בו זמנית? בבקשה בלי תגובות של 'בשביל מה שטויות תחבר לחשמל רגיל' או 'בשביל מה שני מאווררים אחד מספיק'.. תודה מראש עריכה: דוגמא למה שאני רוצה לעשות- http://www.overclock.net/nvidia-cooling/262169-8800gt-accelero-s1-fan-mod-lots.html רק שהוא עשה מאוורר אחד, אני רוצה שניים.

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. כי בפעם הראשונה שעידכנתי ביוס הוא שינה לי את הטמפרטורות. אנירוצה לדעת אם יש סיכוי טוב\גדולשגם בעידכון הבא יהיה ככה. ABIT NF7-SL (לא חשוב הא?)

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by andrewv,

p4 2.8c @ 3.36 ghz abit ic7 bios 26 twinmos 400mhz 256mb *2 2.5-3-3-8 wd 80gb se 240mhz Cpu:Mem 1:1 1.675vcore 2.8vdimm הצלחתי להגיע ל 240mhz ב1:1 וזהו ב241 ויותר הוא כבר לא יציב אפילו לא מחשב לי SuperPi :\ יש למישהו רעיון איך אפשר לרד עוד שנייה או שתיים בSuperPi אני תקבוע ב40 שניות וזהו :\ [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 48 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. פעם (עוד לפני העיצוב החדש) זה היה בחדשות אבל לא מצאתי גם שהלכתי הרבה אחורה... אם מישהו יתן לי לינק זה יהיה פצצה !

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. חשבתי לעשות oc לכרטיס / מעבד .. כדאי לעשות את זה בתור מישהו שלא התעסק עם זה אף פעם ? החשש לפגוע / להרוס / לשרוף חלקים

21. כשאני יסגור את במארז הטמפרטורה תגיע ל65....אין לי קירור מיוחד במחשב יש בקושי קירור רגיל...(יש מאוורר אחד שמכניס אוויור וגם הוא בקושי עובד, המחשב בא רק עם קירור לספק) מחשב פנטיום 4 1400...ששמעתי שבמעבדי אינטל המעבד מאט את עצמו כדי להתקרר עד כמה זה נכון ועד כמה זה משפיע? האם אני צריך לרוץ עכשיו לחנות כדי לקנות ערכת קירור או כמה מאווררים... אגב החוטים במארז די מסודרים ולא מפרעים למהלך זרימת האוויר...

• 33 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. המעבד שלי... +AMD ATHLON XP 1800 עובד על 70.0 °C משום מה ואני לא יודע למה....... המארז פתוח משני הצדדים יש לי שלושה מאווררים שנים מוצאים אוויר אחד מכניס ויש לי את המאוורר המקורי שבא עם מעבד ה AMD..... יש למישהו מושג למה המעבד כזה חם? ומהי הטמפרטורה שאני צריך להתחיל לדאוג בה?

• 28 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. טוב, אז ישבתי וחשבתי והחלטתי שהTURBO MODULE לא מספיק לי.. אמרתי נשים מאורר 120ממ.. אבל אז החלטתי שגם זה לא יספיק לי.. בסוף הגעתי לצומת בה חשבתי שלשים את הTURBO MODULE + מאורר 80ממ חזק מלמטה בנוסף להם יהיה טוב.. הסתבר לי שגם זה לא הספיק לי(לא שהמעלות היו גרועות פשוט רציתי פתרון טוב יותר מהTURBO MODULE בהרבה...) בכל מקרה בסוף לקחתי 2 מאוררים מקוררים שמגיעים עם הגופי קירור למעבדים של אינטל ופשוט הלבשתי אותם על הAC ACCELERO S1 בקלות רבה בידיוק כמו שמלבישים את הTURBO MODULE.. לתוך הפינים, והמאוררים נתפסו פשוט מדהים מכיוון שזה נכנס טיפה בלחץ.. אז הם גם יושבים יותר טוב מהTM.. וגם הרבה הרבה יותר חזקים מהם..(אני חושב שהם גם יותר גדולים) בכל מקרה, אני אתן לתמונות לדבר, ולמי שיש את …

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by bad-sector,

אני קצת חדש בקטע של OC, יש לי סינק מנחושת - העלתי ת FSB ל 145 (גבול היכולת), ואני על 1810 MHZ, שזה 2200+ - והמערכת יציבה... יש גם קטע של המתח ולהעלות וכאלה ועוד דברים נכון ? מה שמוזר הוא שהטמפרטורות ירדו במקום לעלות... הייתי ב 2000 עם 41 מעלות עכשיו אני ב 2200 עם 37 מעלות בסנדרה - וגם הביוס מראה אותו דבר... בקיצור - איך אני מביא את המחשב לקצה היכולת עד שמשהו מגביל אותי? להלן הנתונים : Processor(s) Model : AMD Athlon XP 2200+ Co-Processor (FPU) : Built-in Speed : 1.81GHz Model Number : 2200 (estimated) Performance Rating : PR2627 (estimated) Type : Standard Packaging : Socket A PGA Multiplier : 12.5x Generation : 7th (7x86) Model Information : Duron M6…

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by Motix,

יש לי מארז FRACTL R4 שני מאווררים קדמיים. אחד על המעבד (בגוף קירור), אחד מעל הספק (מכניס למארז אוויר), ושמתי אחד על הצד גודל 14 שמכניס אוויר. יש רעשים מהצד שם, כנראה בגלל שהוא אמור להוציא אוויר ולא להכניס. האם לשנות שיוציא אוויר?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים