אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
היי אני מתלבט בין וולקנו 7 + לוולקנו 9 שקט די חשוב אבל אני רוצה גם ביצועים ... ככה שאני צריך משהו שייתן ביצועים בעד שקט... השקט חשוב בעיקר בלילה אז אם אתם אומרים שאני יכול לשים את הוולקנו 9 על הכי נמוך בלילה והכל יעבוד סבבה רק בעלייה של איזה 5-6 מעלות אז זה סבבה ואני קונה אותו כי הוא ב17 דציבלים על הכי נמוך!!! לעומת 24 של הוולקנו 7 פלוס בהכי נמוך אז רק תגידו לי מה יותר כדאי מבחינת ביצועים + שקט ? תודה ;D
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה. שאני נכנס לביוס יש לי אפשרות להעלות את המהירות של המעבד. כאשר אני בוחר ב-MANUAL יש לי אפשרות או להעלות את הבאס או להעלות את ה-CPU FREQ. שלמען האמת אין לי מושג מזה. אבל שאני בוחר במנואל אני לא יכול להעלות את ה-MHZ כי הוא לא מופיע לי. וחוץ מזה הבאס וה א133 ואני לא יכול להעלות או להוריד אותו. אז השאלות שלי הן: מזה ה-CPU FREQ או משהו כזה ? (האפשרויות הן 2.5X , 3.5X וכו'...) למה אני לא יכול להעלות את הבאס או להוריד מ-133. איך אני יודע על כמה MHZ אני עומד כאשר אני בוחר ב-MANUAL ? ומישהו יכול לתת לי הסבר קצר על המכפלה, תפקידה המשעמות שלה וכו'... תודה מראש ד"א את הלוח שלי תוכלו לראות בצד.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ! אני מדבר על GeForce 4 MX 440 שמתי צלע קירור ענקית על הכרטיס מסך ורציתי לראות כמה אני יצליח לסחוט מהליבה !! לפני זה היה על הליבה בלו אורב והצלחתי להגיע ל 325 מגה הרץ כשהכרטיס עובד יציב, אם היתי מעלה עוד הגראפיקה מתחילה להישבר. אבל הפעם תוך כדי שהעליתי מהירות לאט לאט גם בדקתי את הניקוד. (הציון לפני אוברקלוק 3757 ) הנה התוצאות: ליבה זיכרון ניקוד 300 450 3799 310 480 3810 315 490 3813 320 495 3803 320 500 3797 שמתי לב שאחרי 490 מגה הרץ הזיכרון לא מוציא תוצאות טובות ואת הליבה לא ניסיתי להביא לגבול היכולת עדיין אבל אני לא רואה טעם כי הציון מתחיל לרדת והשיפו…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש ברשותי את הזיכרון הנ"ל ואת הלוח GigaByte 7VRXP, היכן אני יכול לשלוט על התזמונים לזיכרון בביוס ? ( או במקום אחר ? ), היכן ניתן למצוא חומר המסביר על קביעת התזמונים ובכלל... ובלי שום קשר : הגעתי רק ל- 150FSB * 11.5 עם XP1800 וה- CPU לא התחיל אפילו להתחמם ! והמחשב מתחיל להתקע ... ( שיחקתי קצת עם המתחים... ) עם מישהו הצליח מעבר לזה - אנא הסבר איך וכיצד... תודה...
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי רעיון נחמד לעשות, אבל אני לא יודע איך לעשות אותו. (בטח צריך קצת אלקטרוניקה) אני רוצה לקחת מאוורר עם 4 לדים כחולים. במצב שההרד דיסק לא פעיל, אז שהלדים הכחולים ישארו דולקים. אם יש עבודה על ההרד דיסק (כלומר גישה רגילה לדיסק, כמו שהלד שבפרונט של המארז דולק) אז הכחולים יכבו ו4 אדומים אחרים ידלקו. לפני שתגידו לי על ה A1640 של thermaltake, אז אומנם זה דומה אבל זה לא. למאוורר הזה יש 2 כחולים ו2 אדומים, ושיש גישה כולם דולקים ולא רק האדומים. וגם במאוורר הזה חייב לנתק את הלד של הפנל הקידמי. טוב אנשים, איך עושים?
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איפה אפשר לקנות לד טוב לא מהאינטרנט ובטח שלא מחו"ל בבקשה חנויות לאלקטרוניקה זה טוב? ???
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אתם חושבים שמישהו ירצה לקנות כרטיס מסך וודו 3 3000 בשביל מודינג רצחני?.... ואני לא מתכוון כזה של לחבר לו לדים ושטויות אלא יותר לאלה שלוקחים רובי אויר ונפצים קטנים או משאית או אפילו ועושים לכרטיסים, מעבדים, מדפסות וכו'... מודינג :AR15: היה איזה מישהו ששם פה לינק לאתר כזה.... ;D
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום , לפעמים אני חושב למה צריך לסבול כלכך מהחימום יתר של ה amd לא עדיף לקנות intel וזהו?? האם ה -amd שווה את כל השטויות האלה ?!
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המממממ ....... ככה : כל מי שחושב שיש לו את הביצים לטגן את המחשב שלו בלי רגשות חמלה , מי שלא פוחד להרוס , להלחים , ולעשות כל דבר , שיביא את המחשב שלו לדבר הבא : הFSB הכי גבוה , ולתדר מעבד מקסימלי הכי יציב , עם 2 כרטיסי PCI , כרטיס מסך לבחירתו , מערכת יציבה למשך 24 שעות של קריעת מעבד , מה עוד ? BYTER , תוסיף כרצונך סעיפים . זה צריך להיות מעניין . המנצח , נחשוב כבר על משהו הולם שהפסיכופט יקבל .
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היום ניסרתי את הדלת של המארז עם מסור חשמלי ,הגימור כמובן מכוער. איך שייפתם את החיתוכים כדי להוריד שבבים מיותרים ולעשות גימור יפה? איזה רעיון יש לכם כדי להסתיר את החיתוך כי בואו נגיד שלא היית ממש ישר(:
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
OK לאחר ששמעתי על הבעיה של יותמו, וMB אמר לי ללכת על CORSAIR V2.0 או צ'יפים של מיקרון, יש לי כמה שאלות: מי OCקר יותר טוב? ה2.0 או ה1.8, עם האפוקס 4G4A+? על איזה זכרונות כדאי לי ללכת, והאם אני יכול לחוות בעיות OC עם MUSHKINPC2700? עוד שאלה: על מנת לאפשר תמיכה של הלוח בזכרונות, כל מה שאני צריך לעשות זה להעלות את הFSB ל133, ואז אני מקבל גם OC למעבד? אנא השיבו בפירוט,תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מפרט: Intel Celeron 3 800 לוח Asus 256 Ram כרטיס מסך Asus שהיו שתי מאווררים מנוחה - 40 - 43 המאמץ הכי גבוהה - 71 מעלות שיש 4 מאווררים מנוחה - 37 - 40 המאמץ הכי גבוהה - יכול להגיד ל 90 !!! אני מוריד עכשיו מקאזזה ! והמחשב הגיע ל - 69 אלה טמפ' יותר טובות ??? איך אני יוכל להוריד עוד את החום ?? (בלי להוציא עוד כסף !!!)
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי את ECS P4VXASD2 הוא עובד כרגע על 100 מגהרץ כפול 17 = 1700 מגהרץ. הלוחות האלה טובים לאוברקלוק? או שכדאי לוותר כבר עכשיו..
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני שוקל לעשות אוברקלוקינג למעבד שלי (2 GHZ) לשיפור קל של משהו כמו 400-600 MHZ בקשר למערכת איוורר יש לי: מאוורר CPU של אינטל מאוורר 80 מ"מ בצד הקדמי למטה שמכניס אוויר מאוורר 80 מ"מ בצד האחרוי באמצע שמוציא אוויר ואת זה של הכרטיס מסך (אני לא חושב שזה חשוב) אז בקיצור האם אני יכול לעשות אוברקלוקינג בתנאים שלי? עוד מידע על המחשב במפרט שלי
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הנה מפרט המחשב : board : ASUS TUSL2-C with BIOS Version 1012 CPU : Intel Celeron Tualatin 1.2Ghz HeatSink : Volcano 7+ Memory : Kingston SDRAM 256Mb PC133 אלה הרכיבים הבסיסיים. אין ללוח הזה אפשרויות O/C מדהימות ובכל זאת חשבתי שאוכל להגדיר מהירות FSB של 133 מגה הרץ לזיכרון ולמעבד ואז התדר של ה-PCI הוא 33 מגה הרץ ללא O/C בכלל. בדקתי שיש קירור כמו שצריך , בדקתי מתחי VCORE שונים (הלכתי אפילו עד המקסימום שהלוח מאפשר-1.8 וולט) ובכל זאת, המחשב נתקע באיזשהו שלב (זה קורה באקראי ולא בשלב מסוים) של טעינת WINDOWS XP PRO. גם אם פעם אחת המחשב כן עולה עד הסוף זה לא מספיק ובפעם הבאה הוא שוב יתקע האם זה אומר שהמעבד שלי פשוט לא מאפשר O/C של 400 מגה הרץ מסכנים ?? אולי זאת בעיה אחרת ? או…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בשיטוטים קלים בפורומים של AnandTech מצאתי טבלה נחמדה שכוללת את כל הסטפינגים לסדרת ה-AthlonXP בעלי ליבות הפולימינו, וכדיי לעשות לנו חיים קלים יחד עם דירוג מ-1 עד 10 לסטפינג הכי טוב לאוברקלוקינג.. קבלו אותה: לגזור ולשמור! ההודעה המקורית בפורום AnandTech
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
סוף סוף אחרי שיש לי כבר מחשב חדש החלטתי לעשות אוברקלוקינג הכי עצבני שאפשר למחשב הישן שלי, לא שלא חשבתי על זה קודם פשוט אז עוד פחדתי לאבד אותו... אז ככה המחשב הישן שלי הוא פנטיום 2 300 MHZ מהדור החדש ה Deschutes שנעול משינוי המכפלה אשר עובד על לוח המבוסס על ערכת השבבים BX440 של אינטל ותומך בבאס של עד 133. כמובן שלוח יש בקר שבודק אם הלוח אמור לעבוד עם באס של 66 או 100 פלוס מינוס ולצערי שלי היה חסום על 66-83 בבאס אבל כיסיתי את הפין B21 כדי "לעבוד" על המחשב ולגרום לו לחשוב שהוא עובד עם מעבד 333-450 ומכיוון שהמכפלה היתה נעולה על 4.5 מהירות המעבד קפצה לי מ 300 ל 450 וכאן בעצם מתחילות הבעיות. :'( כמובן שגם הצטיידתי בציוד קרור פשוט והוספתי מאוורר ליציאה הקידמית של המחשב אבל לא נג…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שאמור להתלבש על SLK-800 עבור מעבד פנטיום 3 866 מה"צ אני לא מחפש את הכי שקט אלא מאורר איכותי שלא ימות לי אחרי חודש כמו המאורר המעפן הקיים (המחשב עובד 16 שעות ביממה!!) אני מחפש מאורר שיחייה הרבה זמן יעמוד בעומס יתן קירור טוב אבל לא יפיל את החרסינה במטבח צריך את המלצתכם!
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
-
שלום יש לי לוח אם של GIGABYTE לפרטים נוספים אפשר לראות במפרט מחשב טמפ' ה NB שלי מגיעה ל55 מעלות במנוחה זה נורמאלי?? אני רואה אצל חברים שלי משהו כמו 38 ומטה ולי יש מעל ל50 הקירור שיש לי הוא היטסינק ומאוורר קטן אני חושב להחליף את הגריז הטרמי בארטיק סילבר 3 ולבדוק שוב את הטמפ האם המעשה הזה נכון?? או שלהשאיר את הNB כמו שהוא
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מקווה שאתם עומדים בקצב שלי...על תדאגו, אחרי זה אני הולך למנוחה של איזה שבועים שלושה. בניסיונותי להגיע למחשב שקט, ואחרי שמערכת המים עובדת ומחוברת. עדין הרעש הפריע לי ולא בדיוק הצלחתי למצוא מה לעשות. המאוורר היחיד שנשאר להוריד הוא מאוורר הספק. אבל זה כנראה לא רעיון טוב. כסף לספק כח חדש אין לי, מה גם שאני לא כל כך בטוח מה ההבדל ברעש בין ספק רגיל של 200 ש"ח לספק "שקט" של 500 ש"ח. חיפוש מהיר באינטרנט http://www.digital-explosion.co.uk/index.php?articleID=29 גילה לי שאני לא הראשון שנתקל בבעיה. הרעיון הוא להכניס צינור נחושת בצורת U שישב על צלעות הקירור של הספק. יש לדאוג למגע מירבי בין חלקי המתחת על מנת שיעבור כל החום. הספק מתחבר בטור למערכת כולה - משאבת מים -> למעב…
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולכם ונעים מאוד אני תמיר , לפני כמה ימים החלפתי מחשב והתחלתי להתעניין בOC והנושא מאוד מעניין אותי,קראתי כמעט את כל האשכולות שלכם ולמדתי המון, המפרט שלי בקצרה: P-4 2.6 800 MHZ WD 40 GB 7200 8 BUFER RADEON 9500 PRO ABIT IC7 SAMSUNG 256 X2 400MHZ PC3200 עכשיו אני יודע שרובכם יגידו שמחשב כזה לא ממש צריך OC אבל אני מתעקש ללכת איתו קדימה ולראות עד לאן אני יכול לסחוט את המערכת ולהיות חלק מהקהילה של הOC אמרתי לכם אני נעול לעשות ואני אכן אעשה,העניין הוא שאני קורא המון על מכפלות מתחים FSB ועוד ועוד... אבל אין לי מושג מה ואיך לעשות נכון,אציין לכל המעוינינים לדעת שאני לא ילד כמו שכמה שאלו אותי בפרטי,יש לי שניים משלי ואני חולה מחשבים מיום שגיליתי אותם לפני כשבע שנים…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-