עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by a_beilis,

אני רוצה להתחיל לעשות oc למחשב שלי... איך אני עושה את זה ואיך אני יודע אם המערכת שלי יציבה אחרי הoc? חיפשתי מדריכים אבל לא הבנתי כלום... בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 392 צפיות
  2. Started by m.l,

קודם כול: איך אפשר לדעת מה הטמפרטורה של הזיכרונות (DDR?) כי יש לי אוורסט ולא רשום שם... ויש את הסוג הזה של הקירור לזיכרונות: Thermaltake Copper Memory Heat Spreader ממה שהבנתי זו חברה טובה לקירור וזה אמור ליהיות דיי טוב...מה אתם אומרים?

• 1 תגובה
    • 392 צפיות
  3. השאלה בכותרת... הכיוון הטבעי הוא כשהמדבקה שיושבת על ה thunderblade כלפי חוץ - ואז הוא שואב אוויר מה xp-120 ודוף אותו החוצה.. האם עלי להפוך את המאוורר כך שיחוף אוויר על הגוף קירור, ולא ישאב ממנו? תודה, נדב.

• 3 תגובות
    • 392 צפיות
  4. שלום יש לי שתי שאלות 1. יש לי פנטיום 3 של אינטל (667MHZ) ולוח של ASUS P3V4X שעובד נכון לעכשיו על 133MHZ רציתי לשאול אם יש דרך כולשהי שאוכל לפתוח את מכפלת המעבד בבקשה?? 2. מה הטמפרטורה הממוצעת שאמורה להיות למחשב כמו שלי(ללוח ולמעבד)? תודה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 392 צפיות
  5. אני משתמש בRivaTuner, המפרט בצד... משום מה כשאני מבצע אוברלקוק של עד 958Mhz (לזכרונות) של כרטיס המסך, המשחקים זזים סבבה... אם אני עולה ממנו, המשחקים (יותר נכון המחשב) נתקע, פשוט קופא, ואז חובה לעשות ריסט בכדי לחזור לווידנוס מחדש. עניין זה מתאפיין גם כך. אם אבצע אוברלקוק של עד 958Mhz, אעמוד עם העכבר על שולחן העבודה ואפתח תיבת סימון (פשוט אגרר את העכבר), אראה מספר של נקודות אדומות קטנטנות...(בערך 50-30). אך עדיין אוכל לשחק בלי בעייה כל שהיא... אך אם אעלה את האוברלקוק ליותר מ958Mhz מספר הנקודות יעלה ללפחות 120-150... ואז, אם אשאר בשולחן העבודה או במחשב בכלל, יש מצב גדול שיתקע, או בכניסה למשחק... פשוט יתקע המחשב. אין לי מושג למה זה קורה, אם מישהו יודע איך אפשר להוסיף עוד טיפה…

• 2 תגובות
    • 392 צפיות
  6. Started by yonib5,

יש תוכנה שמציגה לי את החום במארז אפשר לקבל אותה?

• 1 תגובה
    • 392 צפיות
  7. Started by fit3,

קודם כול המון תודה לכם אנשים אבל השאלה מה עדיף ?Thermaltake BIG Typhoon 4 IN 1? ל ?Zalman 9500 Cu LED? ??? ואני יודע ששניהם מתאימים לסוקט 775 שזה הלוח שלי השאלה שלי האם בטוח לא תהיה לי בעיה עם הגודל שלהם בתוך הלוח???? שוב הלוח שלי הוא Intel Cherry Creek D915PCY אני יודה מאוד למי שיוכל לעזור לי...

• 0 תגובות
    • 392 צפיות
  8. Started by galCool,

שלום רציתי המלצה למאוורר 120ס"מ.. תודה.

• 2 תגובות
    • 392 צפיות
  9. Started by p-o-i,

שלום לכולם....אם מישהו יכול לומר לי איך לסדר את כניסת ויצאת האויר במחשב.......זה יעזור מאוד.....ז"א מה הכי אפקטיבי... אז תקשיבו שניה....במשחב שלי יש 2 מאוורים מאחורה מהצד הרגיל שמכניסים......ויש לי אחד בצד הקידמי שמוציא.....ויש לי אחד על בדלת לא בידיוק על האמצע...הו נימצא בצד יותר ולמטה יותר....הוא מוציא אויר...(הוא מכוון על הכ.מסך....בניתי לכרטיס קירור ניוחד משלי...צינורות קירור מנוחשת...אז המאוור מוציא אויר שפוגע בצינורות ומקרר אותן.....).אז אני חשבתי על להוריד את הקידמי....לגרום לזה של הכרטיס מסך להכניס במקום להוציא....ולהוסיך על הגג אחד של 120 שמוציא מן ארובה כזאת....וגם להוסיף אחד שיהיה מכוון על הזיכרונות.....אהה ויש לי סילנט טוואר על המעבד....אם מישהו יוכל לומר לי א…

• 1 תגובה
    • 391 צפיות
  10. Started by zion561,

קניתי מאוורר לפני כמה ימים של 80MM ואני לא יודע איך לשים אותו קיצר שמתי אותו במקום שצריך שמתי 2 ברגים אז סבבה והגיעו איתו כאלו 2 שקעים לבנים כמו 2 שקעים לאיפה אני מכניס אותם?

11. מבקש עזרה בבחירת קירור למערכת הזאת (ל-OC) מבלי לשנות את המוצר הנקנה (מבלי להחליף מאוורר או משהו כזה). 1. מה עדיף מבחינת ביצועים? קירור אויר איכותי או מערכת קירור מים פשוטה יחסית? לאיזו מהירות מעבד יציבה אני יכול להגיע עם זה ועם זה? 2. מה משתלם יותר מבחינת עלות/תמורה מבין שני הסוגים? האם מחיר כפול (600 בערך) של מערכת קירור מים יצדיק את המחיר וייתן שיפור ממש משמעותי לעומת קירור אויר (300 בערך)? 3. וכמובן הצעות לסוג הקירור שלדעתכם עדיף (ושהכי מתאים למחשב זה)

• 0 תגובות
    • 391 צפיות
  12. Started by the godfather,

שלום יש לי מעבד סוקט A 462 ואני רוצה מאוור שהעיקר יהיה שקט אבל יש לי בעיה אי לי חורים מסביב למעבד אז ביטי למשל לא מתאים לי בבקשה תנו לי עזרה הרעש שיגע אותי

• 1 תגובה
    • 391 צפיות
  13. Started by hag911,

אני צריך את הקירור אויר הכי חזק והכי טוב למפרט הבא: Intel Q6600 Retail - G0 Stepping SLACR Asus BLITZ FORMULA LGA 775/QUAD READY INTEL P35 HD Corsair DHX XMS2 Dominator Dual 2048MB PC8500 DDR2 1066Mhz Memory Enermax Liberty 500W Evga8600GT SEAGATE ST3250620AS 250GB 16MB SATA II 7200 Barracuda7200.10 Thermaltake Tsunami +window LG LCD 19" L1970HR DVDRW PIONEER DVR-212DBK LOGITECH CORDLESS OPTICAL DESKTOP EX110 Dominator Airflow Fan Arctic Cooling MX-2 חשבתי על זה: thermalright ultra 120 exteme + SilverstonFm123, אמרו לי שהוא הכי חזק באאיבוריי, מה אתםאומרים?! לא חשוב לי המחיר!

• 2 תגובות
    • 391 צפיות
  14. אהלן, המפרט בחתימה, היום התווסף לו Twinmos Twister BH-5 512MB Pc 3200, ככה שעכשיו אני עומד על ג'יגה זכרון. בהתחלה, כשהיה לי רק את הסטיק של ה speed premium 512mb pc3500 סחטתי 2700 מה"ץ מהמעבד עם 250mhz בזכרון תחת 1T. כשהתגייסתי החזרתי הכל לסטוק כדי שלא תהיה איזו תאונה כשאני לא נמצא. ככה המצב היה שנה+. היום קיבלתי את עוד סטיק, וחשבתי לאמץ אותו קצת. העלתי באס ל270, מחלק זכרונות על 5/6 (כלומר 224), מכפלה 10. שמתי מאוורר 80 על המייצב מתח, והרמתי מתח זכרונות ל3.3. מתח מעבד הועלה ל1.425. אני עדיין מקבל כ35 שניות בסופר פאי למגה. איך, איך, איך זה יכול להיות, אם קיבלתי את אותה תוצאה עם סטיק אחד, בסטוק?! אני על דואל צ'אנל עם 1T, ואני לא מבין איך זה קורה. מישהו יכול לעזור? עריכה: הלי…

• 0 תגובות
    • 391 צפיות
  15. מישהו יודע משהו על הקירור של ה E6300?? האם הוא טוב/רע?? לאיזה קירור אפשר להשוות אותו??

• 1 תגובה
    • 391 צפיות
  16. כשהפעלתי את המחשב קיבלתי אזהרה CPU FAN FAIL . פתחתי את המחשב והמאוור באמת לא עבד טוב,בקושי הסתובב. והיה חם מאוד מתחת למאוורר. החלפתי אותו היום למאוור חדש+מריחת משחה טרמית חדשה. המאוור עובד טוב עכשיו אבל האזהרה עדיין קיימת כשאני מפעיל את המחשב. אני צריך ללחוץ F1 כדי להתעלם ממנה.

• 0 תגובות
    • 391 צפיות
  17. שלום קניתי מחשב חדש לפני כחודש, המפרט שלי כתוב בצד. קניתי בכוונה חלקים שמתאימים לאוברקלוק - זיכרונות CL4 עם קירור פאסיבי, קירור תותח למעבד, ספק עצבני. הבעיה היא שאין לי כל כך זמן לעשות אוברקלוק למערכת הזאת, מה גם שאין לי חשק לחפור בזה (שינוי, בדיקה, שינוי, בדיקת יציבות וכו'). רציתי לדעת מה אני מפסיד מבחינת ביצועים, של משחקים, תוכנות פופולריות וכו' (בעיקר משחקים). אודה אם תוכלו להביא לי איזשהו השוואת ביצועים של מערכת כמו שלי (חייב להיות כזה, כי מערכת כזו היא פופולרית וחדשה בקרב הגיימרים..) עם OC ובלי OC. נקווה בישבילי שההבדל לא קריטי..

• 2 תגובות
    • 391 צפיות
  18. Started by Ac-Boy,

קודם כל השאלה, שזה בעצם בקשה.. אם אפשר את אופן העשיה של הOC שאני אעשה? תמליצו לי במה להתחיל? אני חושב בהתחלה לעלות את התדר של מעבד בלי לעלות מתח אם הוא לא יציב אני אעלה מתח והאם אני כול לעשת משהו עם המכפלה? http://img140.imageshack.us/img140/9586/dscf0927qt8.jpg בתמונה הזאת ניתן לראות את הביוס שלי, מה אני צריך לפתוח ומה לסגור בשביל לעשות OC.

• 1 תגובה
    • 391 צפיות
  19. Started by tomerzhr,

אפשר לעשות פתיחת צינורות ל MSI Radeon x600 xt pro 256 mb ואם כן עם איזה תוכנה?

20. Started by moshe55501,

יש מעבד פרסקוט 64 3 גיגה הרץ והטמפ שלו 55 אפילו שיש עליו tower 112 של תרמלטייק אבל שאני מכוון מזגן הטמפ יורדת ל35 1 האם יש בעיה בקירור של המעבד ואם כן מה אפשר לעשות? 2 איך אני יכול לקרר את המארז שלי מבפנים ? בלי מזגן ובלי המאווררים שיש לי כי יש לי 4, 2 שמכניסים ושתיים שמוציאים וזה לא עוזר

• 1 תגובה
    • 391 צפיות
  21. Started by Goldlm,

שלום, אני בשלבים של בניית מחשב, חיברתי מעבד P3 Coppermine 600MHZ SLOT1 ללוח אם ישן שהיה ברשותי, התקנתי הכל וחיברתי. אך הבאס של הלוח הוא 100MHZ וזהו משום מה המקסימום שהלוח אם נותן,וזה גורם לי לכך שהCLOCK של המעבד הוא רק 450MHZ וזה נורא מפריע. רציתי לשאול, איך ניתן להעלות את הבאס של הלוח אם? האם זה אפשר? כי לא הצלחתי לסדר את זה עם הג'אמפרים. האם ניתן לעשות את זה דרך הBIOS או להוריד תוכנה כלשהי שתעשה זאת? יש אפשרות כזו? אשמח לעזרה. תודה רבה והמשך יום נהדר.

• 2 תגובות
    • 391 צפיות
  22. לפי EVEREST מהירות המאוורר בכרטיס מסך שלי היא: 2090RPM שזה 27%. איך אני משנה את המהירות הזאת ומה ההשלכות של השינוי? תודה מראש בני

• 0 תגובות
    • 390 צפיות
  23. Started by gkeeper,

שלום לכם אני מחפש גופי קירור שיכולים להתאים לי ל asus extreme n5750 256mb . אם אפשר שמות של דגמים וחנויות אשר מוכרות את גופי הקירור בארץ. דרך אגב, למי שלא יודע זוהי יציאת pci express תודה רבה מתן

24. Started by wow,

אני שם לו בלוק לקירור מים של זלמן. ואגב אם אני עושה לו OC עד לאיזה רמה של כרטיס אחר הוא יכול להגיע (בערך) ??

• 0 תגובות
    • 390 צפיות
  25. Started by r0075,

בוקר טוב- אני כבר מחפש הרבה זמן תוכנה לבדיקת טמפ' של הכרטיס מסך ואני לא מוצא שום תוכנה- תעזרו לי בבקשה. תודה ??? ???

• 2 תגובות
    • 390 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.