אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
-
שלום לכולם, כרגע אני נמצא על OC של 4.0, הכל עובד חלק. המעבד מקבל מתח של 1.5 שזה דיי גבולי (לטעמי) הגוף קירור שלי הוא מוגן 3 + זוג מאוררים. ללא מזגן אני נמצא על 62-63 מעלות. עם מזגן בערך 55 מעלות. כל זה במאמץ כמובן :-) אני לא רוצה להביא מערכות קירור שישבו לי בצורה מוזרה מגב המארז, אני מעדיף יחידת קירור שלמה שתשב בקדמת המארז במפרצים. חשבתי ללכת על BigWater 760 Plus של Thermaltake. האומנם לא הכי זולה אבל לא שמעתי תלונות. השאלות שלי: 1: האם המערכת הנ"ל תתן לי תוצאה טובה יותר מהמוגן 3? מבחינת המתח אני חושב שאני דיי בגבול, חשוב לקחת בחשבון. 2: המערכת הזו טובה? (ביקורות בארץ לא מצאתי חוץ מזו שהיא לא ממש ביקורת) http://hwzone.co.il/news/135620 3: מה המחיר שלה באר…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש ברשותי את הזיכרון הנ"ל ואת הלוח GigaByte 7VRXP, היכן אני יכול לשלוט על התזמונים לזיכרון בביוס ? ( או במקום אחר ? ), היכן ניתן למצוא חומר המסביר על קביעת התזמונים ובכלל... ובלי שום קשר : הגעתי רק ל- 150FSB * 11.5 עם XP1800 וה- CPU לא התחיל אפילו להתחמם ! והמחשב מתחיל להתקע ... ( שיחקתי קצת עם המתחים... ) עם מישהו הצליח מעבר לזה - אנא הסבר איך וכיצד... תודה...
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, יש לי את הכרטיס 8800GT של Sparkle. היום (מניח שבעקבות העומס חום) הוא הגיע ליותר מ100 מעלות C במאמץ (COD4) לוקח לו גם המון זמן לרדת, גם אחרי 10 דקות של מנוחה הוא עדיין ב~80 מעלות, זכור לי שלפני כמה חודשים הוא היה ב50 מעלות IDLE. המארז שלי מאורר היטב (CM690 עם 6 מאווררי 120) כך שלא נראה לי שמדובר בקירור המארז שבעייתי. האם תקין? אם לא, אבקש המלצה לקירור איכותי לכרטיס, ממש לא רוצה טוסט ב1400 ש"ח תודה לעוזרים!
-
- 28 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, קניתי היום מחשב חדש עם המעבד I5 2500K דבר ראשון יש לציין שבSYSTEM INFROMATION רשום 3.30 GHZ ולאחריו רשום 3.60 GHZ... כאילו עשיתי OC למרות שלא קיצר, הכול עובד מעולה, אבל שבדקתי טמפרטורות זה לא היה נראה מבטיח בIDLE הוא על 40 מעלות, ובמאמץ מגיע לאיזה 65 הקירור הוא של ZALMAN משו זול (30 שקל כזה) אבל הבנתי שהוא עושה את העבודה.. בדקתי טוב שחיברתי איתו ושמתי מישכה לפי הכמות שצריך לשים האם הטמפטורות האלה טובות?
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אוקיי - אז ככה אני לוקח במחשב החדש את ה AMD 1600+ ורציתי מאוורר לקירור המעבד יותר טוב ממה שהם נותנים מישהו מנוסה בתחום?
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני קצת יחפור פה אז אני מקווה שתהיה לכם סבלנות לקרוא ולעזור לי תודה מראש אוקי אז המטרה שלי היא להביא את המעבד (Q9550) למקסימום שהלוח (EP45-DS3L) יכולל לסחוב (עם זה משנה יש לי זכרונות OCZ REAPER 1066HZ וקירור למעבד AC EXTREM) אז ככה אני צריך קצת הסבר והדרכה בשלב הראשון אני צריך לכבות בלוח את כול הפיצ'רים של החסכון בחשמל זאת אומרת לחכות את C1E ו EIST (כבר עשיתי את זה) בשלב השני להכין את המעבד ל OC לשים את ה CPU CLOCK RATIO על הכי גבוה (במקרה שלי זה X8.5) לשנות את ה PCI EXPRES FRECAUANCY ל 100MHZ בשלב השלישי אני צריך להכין את הזכרונות ל OC עכשיו פה תתקנו אותי עם אני טועה קראתי שצריך לשים את ה SPD ל 2.00D שהיחס של הזכרונות היה 1:1 ביחס ל FSB זה נכון ? לשנות את התזמוני…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מארז FRACTL R4 שני מאווררים קדמיים. אחד על המעבד (בגוף קירור), אחד מעל הספק (מכניס למארז אוויר), ושמתי אחד על הצד גודל 14 שמכניס אוויר. יש רעשים מהצד שם, כנראה בגלל שהוא אמור להוציא אוויר ולא להכניס. האם לשנות שיוציא אוויר?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, לאחר בדיקה של 3DMARK, המליצו לי בפורום כרטיסי-מסך לעשות OC למעבד שלי. אז ככה. אני אחד שממש מפחד מהנושא הזה. כל הזמן שאני רק שומע OC אני נכנס לטרואמה וקשה לי לצאת ממנה. (רציני!) יש לי כמה שאלות בנושא הזה, אשמח מאוד לעזרה. אז ככה, הנה הפרטים הטכניים שלי: המפרט כמובן כתוב בלינק שלי בצד. מעלות המעבד שלי מגיע ל-25 מעלות. מהירות המעבד שלי הוא 2.2MHZ. לכמה מהירות אני אמור לשדרג ב-OC למעבד? אני פשוט לא רוצה לקנות שום קירור נוסף, רוצה להשאר עם מחשב כמו שהוא. עד כמה מעלות המחשב עובד יחסית בסדר? ושוב - שאלת המליון !! - האם יש דרך לעשות OC מבלי להסיר את האחריות מהמעבד והלוח? בעבר שמעתי על OVER-DRIVE, האם זה באמת עושה את העבודה? תודה על הכל.
-
- 31 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
משהו מוזר .. אחרי OC האוורסט אומר שיש לי מעבד 4600+ וזיכרון TWINMOS 3800 CPU @2400 1.475V TWINMOS BH-5 3500 240 MH'Z 3.2V (2.2.2.5 תמונות [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן , לא ידעתי איפה לפתוח את הת'ראד מקווה שכאן זה מתאים פחות או יותר . לאחרונה רכשתי מחשב חדש שעלה לא מעט ואשמח למישהו שידריך אותי כיצד ניתן לנקות את המחשב בצורה הכי יעילה והכי בטוחה . במחשב הקודם הייתי משתמש בפן ( מצב קור כמובן ) ומפזר את האבק מחוץ למארז אך הבנתי שזה לא מומלץ \ לא מנקה בצורה טובה . אעריך מאוד עזרה בנושא . תודה (:
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
זה האוברקלוק שעשיתי לGeforce2 MX200 ככה היה לפני: וככה אחרי: האם כדאי לי להשאיר את זה?? המחשב יציב וזה בסך הכל הוסיף לי עוד 300 נקודות ל3DMARK חשבתי גם במקום להשתמש בפאוור סטריפ לצרוב את זה לביוס איך אני עושה את זה?
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש במארז גדול וטוב SIMBADDA 400WATT לוח אםEPOX 4SDA SIS645 ומעבד P4 1.6A עכשיו אמרו לי שאני יכול להעיץ אותו ל 2000 בלי בעייות אבל בלי העצה הוא אצלי ב 55 מעלות כך הוא כותב בביוס!!! (הזמנתי מפנדה ב 200 שקל את VULCANO 7+ עוד שבוע וחצי אני יקבל) אבל עםה חום שהוא כותב לכמה אני יכול להעיץ?? והאם הוא מזייף? מה לעשות?
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני אולי ארצה לעשות אוברקלוק על המחשב החדש שלי, אם הולכים בדיוק על פי ההגדרות והסעיפים הנכונים, מהם הסיכויים שיקרה משהו למחשב? האם אפשר לדעת לכמה MHZ זה יגיע על פי המחשב? אם כן: AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) ATI Radeon 9800 128MB DVI OEM Video Card Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD HEC (Heroichi) 300ER Power Supply DVD-ROM LG 16/48 Bulk Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50D) Memory HEC (Heroichi) 300AR-T Power Supply Thermaltake Volcano 10 Highest Performance Cooler for AMD
-
- 29 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לאחרונה המחשב שלי עובד באיטיות גם לאחר פירמוט. כשפתחתי את המחשב גיליתי בפנים כמויות מסחריות של אבק. 1) האם אבק משפיע על ביצועי המחשב? הרי אבק הוא חומר מבודד ולא אמורה להיות לו שום השפעה במגע עם רכיבי המחשב. 2) במידה ויש השפעה איך אני מנקה את כל הכמות הזו של האבק?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
גם כשעדכנתי את הדרייבר ל ati ctalyst 10.9 פשוט בתוכנה של ati אני יכול לעלות מקסימום 850 על 830 .שזה ממש קצת .תראו בתמונה והתוכנה river tuner רושם לי שהוא לא מזהה את הדרייבר ומומלץ לי לעדכן את ה river tuner והרי יש לי את שניהם בגירסה הכי חדשה .ואחרי זה הוא לא מזהה לי את האוברקלוק בתוכנה תראו בתמונה [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום....הייתי רוצה ליקנות קירור לכ.מסך.... עכשיו....יש לי התלבטות...מה דעתכם? Zalman ZM80A-HP VGA Heatpipe Cooler ------------------------------------------------------------- Thermaltake GIANT II Highest Performance VGA Cooler [הקישורים צונזרו-אין פרסום באתר זה]
-
- 30 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ההיטסינק הוא חיקוי של וולקאנו 6. עולה 40 שקל. הוא מסתובב ב 4500 - 5000 סל"ד. והגוף קירור בדיוק כמו בוולקאנו. המעלות ב IDLE: http://forums.ort.org.il/files/30/1666125/9159101.jpg עכשיו הבעיה: יש לי מחשב סלרון 533 והוא היה תמיד באוברקלוק ל 1000. פתאום אחרי שהלפתי את ההיטסינק והמעלות ירדו,כאשר המעבד באוברקלוק הוא פשוט לא עולה ! רק בפעם הראשונה נכנס ישר לביוס ואז אחרי שיוצאים מהביוס הוא פשוט לא עולה, לא אם ריסטרט כלום ! אבל אם מכבים ומדליקים - הוא עולה וקופץ ישר לביוס. עכשיו הורדתי את ה OC החזרתי ל 533 והכל עובד טוב. למה זה ? אפילו אם אני מעלה את הבאס רק למעבד - ולא לזכרונות. זה ממש מוזר - איך אני פותר את הבעיה ?
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
פשוטו כמשמעו, ראיתי שיש אותו בפנדה והמחיר לא כל כך מהווה כאן פקטור, מה גם שלפי הסקירות השונות הוא פשוט מעולה. ה8800 שלי פשוט לוהט אז לא נראה לי שיש כאן כל כך ברירה אלא להחליף HSF אבל אני צריך לדעת שזה הכי טוב שיש ולשמוע דעות של אנשים שיש להם אותו ולדעת איך הוא. דבר נוסף הוא ההתקנה, פשוטה או לא? צריך לקנות בנוסף גם גריז תרמי? ובנוגע למאוורר, על איזה 92 אפשר להמליץ לי? ואם כבר פתחתי דיון אני די רוצה להחליף את המאוורר של הטוניק למאוורר יותר חזק, יש המלצות?
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המחשב שלי התחיל לקרטע, אז פתחתי את המארז וגיליתי שהמאוורר 12 ועוד מאוורר 8 של ההארד דיסק שבקו חיים. קניתי באינטרנט שני מאווררים ולא שמתי לב שלשניהם יש 4 פינים. בלוח אם יש לי סלוט אחד Fan Sys 2 עם 4 פינים Fan Sys עם 3 פינים ועוד סלוט של 4 פינים CPU Fan שאליו מחובר המאוורר של המעבד. (שיש לו 3 פינים) האם אפשר לחבר את המאוורר של המעבד לסלוט Fan Sys (יש למאוורר רק 3 פינים) ולחבר לשם את אחד המאווררים ? או לחילופין, האם אפשר לחבר חיבור 4 פינים של מאוורר לסלוט 3 פינים ?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, יש ברשותי כ.מ MSI HD 6950 בעל 2 מאווררים. הוא התחיל להתחמם ושמתי לב שאחד המאווררים שלו הפסיק לעבוד. וכשהוא עובד הוא רועש כמו מטוס לא משנה כמה אני משחק עם AMD CCC. אז חשבתי לרכוש קירור חדש פשוט שיעשה את העבודה. כמו כן, אם יש אפשרות להחליף רק את המאוורר הדפוק אז בכלל יהיה מעולה! אשמח לעזרה, יום טוב
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
https://www.facebook.com/hardwarex.zone/videos/1833823990210193/
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לדעת איך הקירור סטוק של אינטל? אני לא הולך לעשת OC אז רציתי לדעת אם הוא עושה את העבודה? אהה...המעבד הולך לניות I5 760 כנראה
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מקבל את הQX9650 וכמובן אני ארצה לנצל את היכולות שלו ואני מתכנן איזה OC קטנטן ל3.5GHZ כיוון שלא בא לי להוציא המון על קירור אז תמליצו לי על משהו טוב שיחזיק QX9650 בOC קל. עזבו תקציב. ועוד שאלה, לדוגמא יש תקציב של 200 שקל לקירור. האם עדיף להשקיע 100 במאווררים למעבד ו100 לקירור. או להסתפק במאווררים שבאים עם הCM690 ולהשיע 200 בקירור מעבד איכותי?
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי כ/מ חדש של אסוס 580GTX הוא דיי חם, אני יודע שזה תקין והמחשב שלי דיי שקט ואני שומע את המאוורר שלו. רוצה להדגיש שהכל תקין אבל בכל זאת יש קירור יעיל יותר ושקט יותר חוץ מקירור מים? תודה מראש.
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-