אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
לאחרונה המחשב שלי עובד באיטיות גם לאחר פירמוט. כשפתחתי את המחשב גיליתי בפנים כמויות מסחריות של אבק. 1) האם אבק משפיע על ביצועי המחשב? הרי אבק הוא חומר מבודד ולא אמורה להיות לו שום השפעה במגע עם רכיבי המחשב. 2) במידה ויש השפעה איך אני מנקה את כל הכמות הזו של האבק?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברה צריך קצת עזרה פה (אני חדש בפורום) אז ככה ישלי פנטיו 3 במהירות שעון אמיתית שך 750 מגה הרץ עכשיו הצלחתי לעשות לו עובר קלוקינג דרך הביוס אבל יש בעיה (לפחות ניראה לי שזה אובר קלוקינג לא נכון) בשביל להמהיר את מהירות המעמד (שעכשיו היא 840 מגה הרץ) נאלצתי להמהיר את מהירות הבאס (BUS) מ 133 מגה הרץ ל140 (או שזה 150) הזכרונות שלי הם במהירות של 133 מגה הרץ אבל אין לי שום בעיות של התנגשות עם זכרון או משהו כזה (והמעבד במצב הזה של אוברקלוקיהג כבר הרבה זמן ואין איתו שום בעיות) אז אני מגעיה לעיקר דברי האוברקלוקינג שעשיתי הוא נכון?! כי נראה לי שאפשר להמהיר את הליבה (CORE) של המעבד מבלי שיניו של הבאס (BUS) שלו לא כן?! ואם כן אז איך ? ואם צריך צריך להמהיר גם את ה CORE וגם את ה BU…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי כרטיס נוידיה GT220 והתחלתי לעשות OC בעזרת התוכנה MSI Afterburner נתקלתי בבעיה - את המד של המאוורר אי אפשר להזיז תמונה: http://www.up2me.co.il/images/24323338.jpg כאשר מנסים להזיז את המד, כל התוכנה זזה הצידה.. אי אפשר ללחוץ על זה ואיך בינתיים נראית ההתקדמות? (צילמתי לקראת סוף בדיקת מאמץ של רבע שעה ע"י התוכנה ATItool) מהירות הליבה ההתחלתית הייתה 625Mhz (העלתי בינתיים 30) בזכרונות עוד לא נגעתי
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חבריה! הכ. מסך שלי, X1950Pro של Sapphire, סובל מבעיות חום קשות (הוא נכבה מOVERHEAT בכל מאמץ גרפי, אפילו בפשוטים שמביניהם כגון Need for Speed Most Wanted על הגדר' מקס'), ובנוסף לכך הקירור שלו קטן ורועש מאוד (וכמובן שגם לא אפקטיבי מספיק). ע"כ החלטתי שעלי להחליף את הקירור באחר (מפני שהרעש מפריע, ואני מעדיף להמנע מחום מיותר על הכרטיס) אני מתכוון לגשת מחר לKSP כדי לקנות לו ACCELERO S1, שממה שהבנתי אמור להצניח את הטמפ', אבל יש לי מספר שאלות: 1. האם אני צפוי להתקל בבעיות בהתקנת הקירור? או בפירוק הקירור הישן? (אני מודע לאובדן האחריות על הכרטיס) האם זה מסובך? נדרש ידע מוקדם או כלים מסויימים מלבד מברג? איזה נזק אפשר לגרום לכרטיס,לקירור בהרכבה? 2.האם כדאי לקנות את סט המאווררים …
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום בזמן האחרון שמתי לב שהמחשב אצלי התחיל לעבוד ממש מעפןהוא קופא כזה לכמה שניות נקתע בקיצר עובד מעפן רצחמה שהכי מעצבן זה ה BF3 יש לי HD6870 עם מעבד X4 ואני צריך לשחק על LOW ועוד לא תמיד עובד לי חלק!! יש לי ירידות FPS מעצבנות רצחאמרו שיש מצב שהבעיה בגלל האבק במחשב ואני לא מנקה תאבק בגלל שאני לא יכל לפתוח תמחשב כי תגמר האחריותהינא התמונה של הטמפ'זה בלי מאמץ בלי כלוםרק רוצה לדעת אם זה בסדר ואם צריך ללכת לחנות לנקות תמחשבד"א קירור יפתור תבעיה? אם כן אני יכל לקנות עכשיו קירור למעבד וכרטיס מסך או שאין צורך אני לא יודעהינא כל המפרטhttp://www.up2me.co.il/v.php?file=39823378.pngתודה מראש מצטער על החפירה
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש ברשותי את הזיכרון הנ"ל ואת הלוח GigaByte 7VRXP, היכן אני יכול לשלוט על התזמונים לזיכרון בביוס ? ( או במקום אחר ? ), היכן ניתן למצוא חומר המסביר על קביעת התזמונים ובכלל... ובלי שום קשר : הגעתי רק ל- 150FSB * 11.5 עם XP1800 וה- CPU לא התחיל אפילו להתחמם ! והמחשב מתחיל להתקע ... ( שיחקתי קצת עם המתחים... ) עם מישהו הצליח מעבר לזה - אנא הסבר איך וכיצד... תודה...
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב ישן שהפכתי לשרת בעזרת FreeNAS. השרת מורכב משלושה כוננים של 2TB שעובדים ב- raid5. הפחד הגדול שלי הינו מהתחממות הכוננים, לכן הפתרון שחשבתי עליו הינו קניית 3 * cool drive. הנה פרטים על המוצר: http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=103 http://www.madshrimps.be/articles/article/217/0 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=8341 (מצטער שלא השתמשתי באפשרות של קישור ישיר אל הכתובת, מסובך לי קצת עם האיפד לבצע זאת) יש לי שתי שאלות: 1) האם נתן יהיה להתקין את שלושת הכוננים אחד מעל השני בכוננים ה 5״ ללא פגיעה בביצועי הקירור? 2) האם לכל cool drive יש צורך בחיבור לספק הכוח של המחשב (בנוסף לחיבור הכונן הקשיח אל ספק הכוח ואל לוח האם)? אם כן, יש…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מקבל את הQX9650 וכמובן אני ארצה לנצל את היכולות שלו ואני מתכנן איזה OC קטנטן ל3.5GHZ כיוון שלא בא לי להוציא המון על קירור אז תמליצו לי על משהו טוב שיחזיק QX9650 בOC קל. עזבו תקציב. ועוד שאלה, לדוגמא יש תקציב של 200 שקל לקירור. האם עדיף להשקיע 100 במאווררים למעבד ו100 לקירור. או להסתפק במאווררים שבאים עם הCM690 ולהשיע 200 בקירור מעבד איכותי?
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב, לפני כחודשיים הייתה לי בעיה עם המעבד כאשר בטיפשותי הצאתי את הגוף קירור כדי לנקות אותו והחזרתי מבלי להחליף משחה ת'רמית אז המעבד הגיע לי ל90 מעלות!!! מאז החלפתי משחה ת'רמית והמעבד כרגע עומד על 50 מעלות +- במנוחה המעבד - E6300 ללא OC קירור סטוק עכשיו אני רוצא להחליף את הגוף קירור על מנת שאוכל לעשות OC יפה יש המלציות ? אה והתקציב עומד על משהו כמו 200 ש"ח חשבתי על ה TUNIQ TOWER אבל הוא קצת יקר לי, יש משהו ברמה שלו ויותר זול.....?
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי GeForce 5600XT 256MB ואני לא מרוצה מהביצועים שלו... רציתי לדעת אם ניתן לבצע עליו OC אך הדגש הוא בלי להשקיע בקירור נוסף בכללל..... אני חייב לשפר מעט את הביצועים שלו ואני אובד עצות.... אשמח לקבל תשובה מהירה.... תודה
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
פשוטו כמשמעו, ראיתי שיש אותו בפנדה והמחיר לא כל כך מהווה כאן פקטור, מה גם שלפי הסקירות השונות הוא פשוט מעולה. ה8800 שלי פשוט לוהט אז לא נראה לי שיש כאן כל כך ברירה אלא להחליף HSF אבל אני צריך לדעת שזה הכי טוב שיש ולשמוע דעות של אנשים שיש להם אותו ולדעת איך הוא. דבר נוסף הוא ההתקנה, פשוטה או לא? צריך לקנות בנוסף גם גריז תרמי? ובנוגע למאוורר, על איזה 92 אפשר להמליץ לי? ואם כבר פתחתי דיון אני די רוצה להחליף את המאוורר של הטוניק למאוורר יותר חזק, יש המלצות?
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
??? ??? ??? זה אלכוהול 70% וסילזול 2% זה לא יהרוס משהו?
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
במקור - צלעות קירור של פנטיום 486, קצת פרספקס, קצת דבק מיוחד, קצת צנרת, ותוצאה מדהימה ! המערכת כמובן 100% זמנית אשמח לתגובות !
-
- 25 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב בתחילת החורף, עוד מעט קיץ ואני רואה שהטמפ' עולות, רציתי לבוא להתייעץ פה לראות האם הן תקינות או שכדאי לעשות משהו עם זה המארז ג'נרי, יש מאוורר מקדימה שמכניס אוויר, מאחורה מוציא הכרטיס מסך זה 5750 לא 5770 כמו שרשום בתוכנה. הכל עם קירור סטוק עריכה: קטע קצת מוזר..ה-69 של המעבד היה בזמן משחק AC2..איפסתי את ה-MIN/MAX ונכנסתי שוב לשחק, עכשיו המאוורר ממש רועש(ומסתובב על קרוב ל-6000RPM) אבל ה-MAX על 57 שזה נשמע הרבה יותר סביר טוב אני לא בטוח על מה ולמה השינוי אבל זה אחרי כמעט שעה ב-AC2 תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כי בפעם הראשונה שעידכנתי ביוס הוא שינה לי את הטמפרטורות. אנירוצה לדעת אם יש סיכוי טוב\גדולשגם בעידכון הבא יהיה ככה. ABIT NF7-SL (לא חשוב הא?)
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן! בשל התיישנות המחשב וקושי בהרצת משחקים (כמו גם היעדר היכולת לקנות אחד חדש) החלטתי לפנות למעט OC על מנת להאריך את חייו. מעבד - Q6600 G0 לוח - DFI Blood-Iron P35-T2RL זכרונות - G. Skill 2GBx2 מאוורר למעבד - Thermalright Ultra 120 extreme ספק - HIPER 530W כרטיס מסך (לחישוב מתחים) - HD4850 שעומד להיות מוחלף בHD6870. המעבד מגיע עם מכפלה 9 וFSB 266. כרגע השארתי את המכפלה בעינה ואת המתח על סטוק והעלתי את הFSB ל333, מה שנותן לי עוד 600MHZ. רץ יציב. התעצלתי לבחון אותו בPrime 95 כמו בנאדם, אבל השיפור במשחקים ניכר. עם זאת, למיטב ידיעתי (הענייה למדי) עדיף להוריד את המכפלה ולהעלות את הFSB; מדריכים שקראתי דיברו על הורדה של המכפיל ל7 והעלאה של הFSB ל475. אותה מהירות שעון, …
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עם המעבר למחשב החדש (3400+, DFI LAN NF3, TT SHARK) רכשתי גם כרטיס מסך חדש ב 1,000 ש"ח XFX 6800le (עם קירור עלוב מאוד מסתבר) (8 צינורות עיבוד, 4 VP) ליבה 325 זיכרון 700 מגיע עם דרייברים ישנים מאוד 61.72B 1) תוצאות ב 3dmark 2005 על 1024X768 בלי פילטרים (הבדיקה הרגילה) 2162 מעבר ל 77.22 נתן יותר מ 600 נקודות 2796 2) נלביש על הכרטיס AC5 במקום הקירור המעפאן המקורי. 3) יופי בו נתחיל עם הפתיחה של הצינורות (כל התוצאות בעזרת דרייברים 77.22 להאחר הרצת כל מבחן 3 פעמים) אם רשום fsb 250 המעבד על 2500 (במקום 2400) והזיכרון על 250 - 2.5,3,3,6 (במקום 200 - 2,2,2,5) 4) 3dmark 2005 8.4 2796 12.4 3273 12.5 3490 12.6 3596 12.6 250fsb 3693 16.6 250fsb 40…
-
- 26 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, פעם ראשונה לפני OC יש לי מה שציינתי למעלה+MUGEN III כרגע בסטוק , 100% מאמץ של PRIME95 מגיע ל46 מעלות. מה המתח המקיסמלי שאני יעדיף להשתמש? מה הטמפרטורה המקסימלית שאני יכול להגיע? ראיתי שתדר 4.5-6 זה התדר הממוצע שיציב על קירור אוויר טוב. אני לא מתכנן יותר מדי , לא רוצה לשחוק את המעבד שלי יותר מדיי. פשוט נכנס לBIOS מעלה מתח , מעלה מכפלה למעבד , ורואה שהזכרונות לא עולים יותר מ1600 (800X2) נגיד , נכון?
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן , לא ידעתי איפה לפתוח את הת'ראד מקווה שכאן זה מתאים פחות או יותר . לאחרונה רכשתי מחשב חדש שעלה לא מעט ואשמח למישהו שידריך אותי כיצד ניתן לנקות את המחשב בצורה הכי יעילה והכי בטוחה . במחשב הקודם הייתי משתמש בפן ( מצב קור כמובן ) ומפזר את האבק מחוץ למארז אך הבנתי שזה לא מומלץ \ לא מנקה בצורה טובה . אעריך מאוד עזרה בנושא . תודה (:
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://www.thetechzone.com/display.php?i=130&p=1 זה יכול להיות ???????????????????????????????????????????????????
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עוד לפני התקנת מערכת המים חשבתי איפה להתקין את הרדיאטור עם המאורר וכיצד להוציא את האויר החם החוצה שעד שבאה ההברקה http://photos.walla.co.il/ssddssdd כונס האורי עוד לא מכון ולא גמור מה דעתכם לבינתיים *** תוקן הלינק ***
-
- 33 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום סתם אחרי קריאת המדריך וכמה דרבונים של משחקים החלטתי לשחק עם ההגדרות בביוס קצת ולעשות OC קטן למעבד שלי הלו הוא ה E2140, עשיתי בדיקה של הלופ בS&M Stress Test לפני הOC ובמאמץ הטמפ' הייתה בסביבות ה-20 מעלות צלזיוס, אחרי הOC שהפך לי את המעבד מ1.6GHz ל-2.0GHz ואני מרוצה ממנו הטמפ' במאמץ הגיעה גג ל-34.8 באותה בדיקה (של הלופ). האם עשיתי את הOC טוב? האם זה נחשב יציב? האם יש הצעות לשיפורים שאני יכול לעשות? בקיצור תנו חוות דעת מה אתם הייתם עושים וכו', למרות שאני לא כל כך רוצה למשוך את המעבד לעוד תוצאות, 2000Mhz זה מספיק בשבילי לזמן זה. ד"א הבדיקה של המעבד בS&M בשני המקרים הייתה בעומס של 100%. אה כן, והכל עם קירור סטוק... מצורפת תמונה מEVEREST על השינוי... שאר המפרט עוד …
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ראיתי שאפשר לנקות עם פחיות אוויר דחוס אבל זה נראה לי נגמר מהר . רציתי לדעת אם יש אפשרות להשתמש במכונה כזו לדוגמא ? http://www.ebay.com/itm/DC-12V-Car-Auto-Electric-Pump-Air-Compressor-Tire-Inflator-Tool-Portable-300-PSI-/141148487608?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20dd1affb8 היא יכולה להיות לי שימושית לכמה דברים , אבל אני לא בטוח אם זו המטרה שלה .
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי כ/מ חדש של אסוס 580GTX הוא דיי חם, אני יודע שזה תקין והמחשב שלי דיי שקט ואני שומע את המאוורר שלו. רוצה להדגיש שהכל תקין אבל בכל זאת יש קירור יעיל יותר ושקט יותר חוץ מקירור מים? תודה מראש.
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איזה קירור למעבד יותר טוב? לא משנה הכסף... וחייב קירור רק של טרמלטייק... http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/CL-P0310-01/cl-p0310-01.asp http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/Cl-P0369/cl-p0369.asp
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-