אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
קניתי מאורר די יקר בשם Vantec Tornado 80MM Case Fan של TT זה מאורר עם חיבור ללוח אם כך שהוא לא יעבוד סתם הכי מהר שהוא יכול (6600RPM)... שזה מלא!!! זה עושה המון רעש אפילו אי אפשר לדבר והוא גם יכול להיתקלקל שלא לדבר שלא צריך כזה דבר... עכשיו יש לי בעיה מוזרה המאורר עובד במלו המהירות כול הזמן כאילו המחשב שלי נישרף כמובן שזה לא נכון... ניסיתי להגדיר את המאורר דרך תוכנה SpeedFun התוכנה אומרת לי שהמאורר פועל במקסימום מהירות 6600RPM ולא משנה מה אני אומר לו לעבוד ב10% מהמהירות אפילו זה לא משנה הוא עובד במלו המהירות מה אני יוכל לעשות כדי להוריד את המהירות ? כמובן שאני יכול לחבר לחות של המאורר "נגד" שלא יתן לו מספיק חשמל לעבוד במהירות הזאת אבל זה פרימיתיבי מידי מה אני יכול לע…
-
- 5 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום ! יש לי כרטיס מסך Hercules 3D Prophet 9600 PRO Radeon 128MB , המאוורר שנמצא על הכרטיס רועש מאוד מה ניתן לעשות על מנת להפחית את הרעש. האם החלפת למאוורר אחר יעזור ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 419 צפיות
-
-
אני קניתי סינק חדש למעבד ולא ראיתי שינוי כל כך גדול אולי של 4 מעלות בערך אז התקשרתי לפנדס והם אמרו לי... (מישהו שמבין אמר לי השינוי בטמפ' לא מורגש לך עכשיו אבל ברגע שתעשה OC הגוף קירור יקרר יותר טוב את המעבד. זאת אומרת שעכשיו אני לא מרגיש הבדל גדול בטמפ' של המעבד אבל כשאני יעשה OC הסינק יקרר את המעבד ואני יוכל לעשות OC. זה נכון מה שהוא אמר לי?? הדיון נערך אז התגובות לא קשורות... תענו לי בבקשה... תודה
-
- 14 תגובות
- 702 צפיות
-
-
לא מצאתי בשום חנות,לא בפנדה/IQPC... האם אני יכול להשתמש בדבק של תעשיה?כי אם כן אני יכול לקנות מ3M?
-
- 8 תגובות
- 4k צפיות
-
-
החלטתי שוב לשחק בNFS MOST WANTED. אחרי כ20 דקות של משחק בהגדרות הכי גבוהות, המשחק עבד חלק, יצאתי מהמשחק ופתאום אני רואה שATITOOL מראה לי שהטמפ' היא 100C !!! כמובן שהטמפ' ירדה תוך כמה דקות לסביבות ה60.. לא נראה לי שזה טוב נכון? מה אני יכול לעשות?
-
- 5 תגובות
- 493 צפיות
-
-
אני עושה OC למעבד שלי e6600 וחיפסתי את היחס fsbram בלוח כדי להקטין קצת את המהירות של הזכרון. מישהו יכול לכוון אותי\בעל אותו לוח לתת פירוט מדויקGIGABYTE GA-965P-DS3 תודה
-
- 0 תגובות
- 443 צפיות
-
-
היי, יש לי את מערכת הקירור AIO הבאה : corsair h115i. אני משתמש בCORSAIR LINK כדי לסדר את גרף המאוורר שלה לביצועים יותר טובים. שמתי לב שאם המזגן בחדר בכבוי, אחרי שעה של משחק מאמץ מעבד (BF4), נוזל הקירור מגיע אפילו ל38.5 מעלות, זה מעלה את עוצמת המאוורררים בצורה מטורפת (סידרתי שב37 מעלות העוצמה תהיה כבר 100%) ונשמע שיש לי מטוס סילון בחדר. השאלה שלי היא: אם אקנה במקום 2 המאווררים הרגילים שקיבלתי עם הAIO שניים כאלה: http://ksp.co.il/?uin=34925&select=.1066..186. זה יעזור לרעש? אולי העוצמה המקסימלית שלהם יותר חזקה? יעזור לקירור? כסף לפח? כל הארה\ הערה לגבי קירור באופן כללי תתקבל בברכה
-
- 18 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
מכיוון שאני מעוניין לעשות OC על המחשב, ועל המחשב הנוכחי כמו שהוא היום זה לא אפשרי. אז אני קונה לוח אם וזכרונות חדשים. חשבתי על הלוח giga-byte p35-ds3r אומנם המחיר שלו קצת יקר ואני נשאר בלי תקציב גדול לזכרונות אז אני לא יודע מה עדיף. מערכת שקיימת היום היא Intel Lemont DP965LT E6400 Twinmos 512 * 4 NVIDIA GeForce 7600 GS מכיוון שהלוח בכלל לא נתמך OC ויש לי אפשרות לקבל על הלוח והזכרונות תשלום מלא כמו שהם עולים היום אני מעויין להחליף,למשהו על מנת לבצע OC התקציב הוא בסביבות 1000-1200 ללוח ולזכרונות 2G זכרונות אני מעוניין במה שהכי טוב עבור OC במחיר הנ"ל. לגבי חום מעבד היום בדקתי על החומרה שקיימת היום בתוכנה TAT Workload level 100% הפעלתי את שני הליבות אחרי חמש דקות בערך זה …
-
- 0 תגובות
- 551 צפיות
-
-
אני מחכה (בקושי שורד ) ל22 ביולי לירידת מחירים ולמעבדים החדשים...האם הפוטנציאל שלהם בOC יהיה גדול יותר?
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי. אולי עשיתי משהו לא נכון? ??? ניסיתי לשחק עם כמות המשחה הטרמית, אבל כרגע עם ה heatsink הנ"ל אני יושב על 38 מעלות ב idle ו 70-71 מעלות ב full load. אין OC כרגע. מדובר על i7-920. באם זה נורמלי לקירור הזה, אז אלך היום לקחת את ה mugen 2 שראיתי שממליצים עליו, ואוסיף לו מאוורר נוסף. מבחינת מארז HAF 932 יש המון מקום והוא מאוורר למדי.
-
- 12 תגובות
- 844 צפיות
-
-
אחרי הרבה זמן שהייתי פסיבי, וקראתי מאמרים ומדריכים פה ובמקומות אחרים. החלטתי לנסות את מזלי.. הקירור שלי זה הסטוק של אינטל ללא OC במנוחה זה היה נע בין 30 ל 40 ובמאמץ היה מגיע ל 62 - 66 העלתי את התדרים ל 333 כך שקיבלתי 3000Mhz בלי לגעת במתחים. ועדיין אותם טמפרטורות בדיוק מעלה אחת לא יותר זה הגיוני? אגב יש לי Rev G0 אני יודע שבגלל זה זה אמור להיות קר יותר, ולהתמודד עם OC טוב יותר, אבל עדיין קצת מוזר לי. הרצתי prime95 במשך בערך שעה, והכל עדיין תקין, והמעלות לא עברו את ה 66 במאמץ שזה בעצם הטמפרטורות גם ללא OC אני יודע שזה לא הכי קר בעולם, אבל עדיין אני מרגיש שהרווחתי 600Mhz חינם מוקדם מידיי לשמוח?, יש מצב שהתוכנות לא קוראות נכון? אני משתמש ב CoreTemp And Real Temp תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום! רציתי רק לדווח לכם על תוצאות הOC שלי ולשאול האם השיפור הגיוני: לפי המפרט שכתוב לצידי, לפני הOC על מהירויות רגילות קיבלתי 5361 ב3DMAEK 2003. אחרי OC, שבעזרתו הגעתי למהירויות של 419 לליבה ו351 לזכרונות הגעתי 5726. האם השיפור הגיוני? האם התוצאות (גם לפני הOC וגם אחרי הOC) מתאימות למפרט שלי?
-
- 3 תגובות
- 562 צפיות
-
-
שלום, לדעתי המעבד שלי מתחמם יותר מדי, בעיקר במאמץ. אשמח לדעה. מארז Thermaltake Spedo Advanced http://www.thermaltakeusa.com/product.aspx?c=1400&id=1829 מעבד i7 920 ללא OC קירור מעבד מוגן 2 קירור מארז קדמי 14 ס"מ אחורי 12 ס"מ עליון 23 ס"מ צירפתי תמונה של המארז, אחרי ניקיון שבוצע לפני כשבוע וחצי עם קומפרסור תעשייתי ומטליות. לא החלפתי משחה טרמית, לדעתי כבר שנה וחצי (הזמן טס.. :-X ) נראה לי גם התעצלתי כי צריך לפרק את כל הלוח אם וזה סיפור (בגלל הקירור). בודק בתוכנה: AIDA64 Extreme Edition עכשיו במנוחה, כתוב CPU על 39 מעלות והליבות על 45 מעלות שזה מה שכתוב לי גם בווידג'ט של אינטל בוינדוס 7. כשאני משחק, למשל במשחק BLACK OPS II, הגדרות הכי גבוהות, רזולוציה …
-
- 30 תגובות
- 7.2k צפיות
-
-
אני רוצה מ1.8 לעלות אותו ל2.4 בלי שום קירור נוסף כי אין ביכולתי להוסיף מכיוון שאני מעלה אותו עד רק ל2.4 לא צריך קירור נוסף אני מקווה נכון ?? בטח מעל 3ghz אני יצטרך אבל אני רוצה לעלות רק ל2.4 אוקיי אז ככה הבעיה אני לא יכול לשנות את המכפלה אז אני צריך לשנות את הFSB והבעיה בכך שאני לא יודע איך עושים את זה מצאתי בלוח האם את האפשרות הזאת שרשום לי למעלה 9 ומתחת לזה 200 ואני יודע שה200 זה הFSB כי 9x200=1800 אז ככה איך אני מעלה את ה200 הזה על מה אני צריך ללחוץ כי כשאני לוחץ ENTER זה לא עוזר ולא משנה כלום ?! תדעו שאני חדש בOC ..
-
- 2 תגובות
- 495 צפיות
-
-
אני מתכוון אם משהו ניסה להכניס את המחשב לאמבט עם נוזל קירור לא מוליך כמו של ספקים גדולים ומגדלי חשמל. אולי יש אפשרות אחרת כמו גם שמן סינטטי שאמור לא להוליך. בקיצור מעניין אותי לעשות את זה. אם משהו ניסה איך זה ... אמין מלוכלם מידי איך עובדים אם זה וכו'. (ראיתי סרטונים בYT נראה מעניין לא בטוח אם זה אמיתי אבל נשמע הגיוני).
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1 איזה תוכנות צריך כדי לבצע את האוברהקלוק 2 זה ללא תוספת קירור 3 כמה בערך אני צריך להגיע ללא תוספת קירור 4 ואיזה עוד פרטים אני צריך לדעת לפני שאני עושה אוברקלוק ?
-
- 1 תגובה
- 418 צפיות
-
-
היי חבר'ה! יש לי שאלה... אני רוצה לקרר HD של סמסונג, הוא מגיע לטמפ של 44 מעלות במנוחה...קצת גבוה מידי...עכשיו אני לא יודע האם לשים את המאוורר (80מ"מ) מעל הHD או מתחתיו כי אין לי הכנה לחבר אותו בחלק הקדמי של המארז. אז מה יותר מומלץ? מעל הHD או מתחתיו???? בנוסף יש לי מאורר של 80 בחלק האחורי של המארז שמוציא אוויר.. תודה מראש לתגובות...
-
- 11 תגובות
- 697 צפיות
-
-
intel core 2 duo e6600 2.40hz טוב אז התחלתי שינוי של bus speed היה 260 עכשיו 290 ו core speed now is at 2610 from 2.40hz temp 41-43c and at 100% 55-56 max טוב אז לשאלה אני דיי בטוח שיש לי עד 70C לפני שאני צריך להפסיק נכון? ואני מחפש תוכנה לבדיקת מאמץ ניסיתי super pi אבל לא ניראה לי שזה כל כך טוב תודה.
-
- 13 תגובות
- 853 צפיות
-
-
יש לי לוח של ASUS P6T http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1366/P6T/#MSL וזיכרון Corsair XMS3 השם המלא הוא CMX8GX3M2A2000C9 http://www.corsair.com/us/cmx8gx3m2a2000c9.html הגדרתי XMP בביוס בלי לשנות פרמטרים נוספים רק XMP ואז בעלי'ה של המחשב אני מקבל שגיעה OVERCLOCKING FAILED מה אני צריך לעשות???
-
- 0 תגובות
- 929 צפיות
-
-
עשיתי OC עם ה-rivatuner מ-621/796 ל-688/857 (אוברקלוק לאוברקלוק כאשר הקלוקים המקוריים הם 580/690) שאני בודק בתוכנות אחרות זה אומר לי שהקלוקים העכשווים שלי הם באמת הקלוקים האלה אבל ב-ati tray tools זה אומר לי 580/857 כלומר רק הקלוק של הממורי אפקטיבי כנראה שזה בגלל שאמרתי לו להשתמש ב-OC רק ל-3D וב-2D הוא נותן לי רק את ה-OC של הממורי ובאברסט התמונה אחרת בכלל... יש לי שם ארבעה מצבים: תחת הכותרת: ATI PowerPlay: Setting #1 GPU: 573 MHz, Memory: 688 MHz Setting #2 GPU: 472 MHz, Memory: 688 MHz Setting #3 GPU: 688 MHz, Memory: 857 MHz Setting #4 GPU: 621 MHz, Memory: 796 MHz שניתן באמת לראות שהמצב השלישי זה ה-OC שלי... השאלה מתי הוא משתמש בו? מישהו יודע? אם אתם רוצים אנ…
-
- 9 תגובות
- 679 צפיות
-
-
-
הטמפ' של הכרטיס שלי 53 במנוחה, ו-63 במאמץ (למרות שאני לא יודע אם NFS:MW על הגדרות הכי גבוהות נחשב למאמץ..) האם זה סביר? אגב, אין בכרטיס מאוורר, זה רדיאטור תודה
-
- 2 תגובות
- 480 צפיות
-
-
אחרי שנה שיש לי את המחשב הצלחתי סוף סוף להתקין מאוורר קידמי במארז Antec Sonata III ביחד עם 4870! מי שמכיר את הבעיה, הכרטיס פשוט גדול מידי ובגלל שהכבלי חשמל שלו מאחורה ולא בצד, אין מקום לתקין את המאוורר הקידמי שמתלבש אחרי הכלוב HDD ולא לפניו כמו בד"כ. אני זוכר כשקניתי את המחשב, דנו כאן על הסוגיה, ומישהו טען שזה אפשרי אם קודם מתקינים את המאוורר ואז מכניסים את הכרטיס עם הכבלים כבר מחוברים. אחרי שנה של עצלות מתמשכת אמרתי לעצמי שננסה. ו-וואלה, זה נכנס! מאוד בכח, אבל נכנס! אני אביא תמונות אם מישהו ממש מתעניין בדבר. אפילו הטמפ' של המעבד צנחה ב-9-10 מעלות! וגם ה-4870 הבהמתי נוטה לרדת לפעמים ל-78 במקום ה-81 הקבוע שלו. מוסר השכל: אל תתעצלו! ומזל טוב לי עריכה: מי שתהה, …
-
- 31 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
-
תראו אני מעוניין ללמוד על כל נושא הOCין בצורה מורחבת. אז החלטתי לפתוח אשכול בשבילי ובשביל כל משתמש חדש(בנושא) ופשוט לרכז פה את הנושא איך להשתמש בתוכנות? איזה תוכנות צריך? מושגים וכדומה... אם יש לכם מדריכים או דברים כאלו תעלו קישורים לפה אז בבקשה כל מי שיכול פשוט להסביר אני ממש מודה לו יאללה חברה תגלו עיניין ותתייחסו ברצינות כי אישית ממש מעוניין להבין מה הולך כאן עם הנושא הזה
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
-