עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אין לי שום קירור נורמלי (מעבר למאוורר מכניס מקדימה ומאוורר מוציא מאחורה, ואני יכול להוסיף מאוורר שיוציא אוויר לתוך הספק) אני עובד עם הHSF המקורי של המעבד וספק גנרי. כדאי להסתכן אפילו בOC מינימלי כזה?

• 7 תגובות
    • 815 צפיות
  2. Started by Arik.G,

פשוט אין מילים!

• 12 תגובות
    • 835 צפיות
  3. Started by DJPOWER,

פלטייר פועלים או ב15V או יותר אז למעשה שאני מחבר אותם למולוקס אז הם לא באמת מוציאים את ההספק שלהם... איך אני מחבר שהם כן יקבלו את ההספק שלהם???(אפשר לחבר לשנאי?) תודה מראש יונתן 8)

• 10 תגובות
    • 609 צפיות
  4. אפשר בכמה מילים על איזה מעבדי אינטל ניתנים להמהרה איזה מהם פתוחי /סגורי מכפלה איזה מעבדים נחשבו/נחשבים לטובים ביותר ל-OC

• 3 תגובות
    • 515 צפיות
  5. שלום, יש לי כמה שאלות לגבי אוברקלוקינג של I7. אני קונה מחשב כזה בקרוב, וממאמרים ברשת הבנתי שאפשר להגיע איתו לאוברקלוקינג יציב של בערך 4 ג'יגההרץ. 1. האם לוחות ה X58 הבסיסיים של ג'יגהבייט (UD4P) או של אסוס (P6T SE) מספיקים או שצריך ללכת על הלוחות היותר יקרים? 2. לגבי זכרונות, הבנתי שבאוברקלוקינג של 4 ג'יגה הם עובדים בערך ב 1600 מגההרץ. האם זה אומר שצריך לקנות זכרונות של 1600 מגההרץ או שאפשר לקנות כאלה של 1333 ולעשות להם אוברקלוק? (הכוונה אם זה בטוח). בכל מקרה, אני מתכוון להביא את הזכרונות מארה"ב וההבדל שם הוא בערך 20 דולר בין 6 ג'יגה של 1333 לכזה של 1600, אז ההפרש במחיר לא קריטי. 3. מה לגבי המתח של הזכרון? חלק עובדים ב 1.5 וולט וחלק ב 1.65. האם זה משנה? 4. הבנתי שהקירור הר…

• 3 תגובות
    • 489 צפיות
  6. Started by ohad_intel,

אז ככה חתכתי חלון, שמתי קטודה כחולה, צבעתי מאורר וחרטתי על החלון! תמונות: http://www.pbase.com/moding/modding http://www.pbase.com/modding זהו!

• 7 תגובות
    • 659 צפיות
  7. Started by SixKiller,

מומלץ מתחת ל150 כי זה מדמי כיס שלי וההורים לא מוכנים להוציא עוד שקל אחרי ה2500שקל אז בבקשה תעזרו זה מדמי כיס אני מעדיף לא לחכות עוד שבוע כי אז יהיה לי 250 שזה כבר מוגזם... כי אני מעדיךף שזה יהיה אצלי מהר

• 10 תגובות
    • 635 צפיות
  8. Started by Bagheera,

שלום ברשותי ארבעה סטיקים של 2GB מסוג Reaper PC-6400 של OCZ. הסטיקים מותקנים על לוח Asus Striker II Formula ועובדים בבאס 1066 על מתח של 2.1(המקסימום המותר במסגרת האחריות של OCZ) כרגע הזיכרון רץ במשך 4 שעות ואין תקלות ב Memtest, לעומת זאת דבר מטריד אחר הוא רעש נוראי שבוקע מהזיכרונות עצמם(לא ממאוורר) או מקרבת הזיכרונות. מדובר על מעין רעש "היססססס" כמו רעש שמפיקה ממטרה מתיזה. הרעש מציק מאוד למרות שכרגע אינני יודע איך הוא נשמע עם דלת המארז סגורה ובנוסף מספר חיפושים בגוגל העלו שככל הנראה מדובר בתקלה בלוח(אם כי לא מצאתי שום דבר ספציפי לגבי ה סטרייקר 2) שמצדיקה החלפה. יש לציין שהרעש אינו מופק כאשר המתח לזיכרונות נמוך מ- 1.90 וולט או כאשר הבאס שווה או נמוך מ- 800 לעומת זאת הוא מת…

• 9 תגובות
    • 768 צפיות
  9. Started by shloosh,

האם טמפ של 48-51 מעלות היא סבירה למעבד i5 760 ? אל תשכחו שמדובר בקיץ החם הזה... המעבד באוברקלוק קטן מ-2.8 ל 3.1 והזכרונות מ1333 ל- 1470 במאמץ מגיע ל62-65 , ויש לומר שהמחשב לא נמצא כמעט במאמץ... אני רק גולש וקצת מוזיקה ,ופה ושם סרטים. ועוד משהו... מאיזה חנות אני יכול להזמין קירור לסטיקים של קינגסטון שיש לי?? הם לא זכרונות שמיועדים לאוברקלוק,ואני קצת מפחד עליהם... בינתיים המחשב עובד טוב ואפילו לא העליתי מתח למעבד ולזכרונות... מה שמגביל באוברקלוק לזיכרון זה בעצם הטמפ'? אם הטמפ' טובה והזיכרון יציב אז הכל בסדר? מה כדאי לקנות? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by saturn,

יש למישהו/י מושג מהם הטיימינגים שטובים ביותר לזיכרון זה ומהו הולטז' הטוב ביותר? MIcron (MT 46v32m8)

• 0 תגובות
    • 470 צפיות
  11. האלן הכרטיס שלי הוא 9800GT מגיע ל 90 95 מעלות.אני רוצה לקנות קרור (Accelero S1 Rev. 2) אך לא בטוח לגבי אופן ההרכבה. דוד שלי נתן לי כרטיס שאני אוכל להרכיב עליו את הקרור,ובכך להתנסות בהרכבה כיביכול.הבעיה היחידה ששכחתי זה שהקרור מגיע עם משחה תרמית,כך שברגע שאני אנסה על כרטיס אחר הוא פשוט כבר לא יהיה טוב. הצעות ? תודה

• 14 תגובות
    • 934 צפיות
  12. Started by Evil_Mind,

שלום לכולם... יש לי שאלה\בעיה, תגידרו איך שבא לכם... הקירור שיש לי הוא הDP-101 על מעבד 2100+ והטמפ' הממוצעת היא בערך 50 מעלות! זה נראה לי יחסית די הרבה לא? טמפ' המארז היא בערך 30... בהתחלה השתמשתי בגריז טרמי שבא עם הDP אבל לפני כמה זמן החלפתי אותו בננוטרמ בלו 2 ונראה לי שזה דווקא העלה את הטמפ'... מה דעתכם? , למישהו יש נסיון בעניין? או בכלל עם הDP-101 ? בהשראה מהדגם החדש אני רוצה לנסות לשים עליו מאוורר גם מצד שני...אבל אין שום אמצעים לתפוס אותו..אולי חוץ מלתקוע במארז איכשהו כך שיגיע אליו...שוב,רעיונות?... תודה!

• 9 תגובות
    • 741 צפיות
  13. ה H50 שלי מתחילה להתעייף ואני שוקל חלופות פחות רטובות. ה TPC 812 נראה מעניין, רק יש בעיה אחת - לא ממש מצאתי מקום שמוכר אותו בישראל. הוא בכלל ניתן לרכישה בארץ? צריך קשרים מיוחדים אצל היבואן? איפה קונים את הפלא המתכתי הזה?

• 5 תגובות
    • 980 צפיות
  14. טוב הקיץ בפתח והגיע הזמן לשדרג את קירור המארז + מעבד יש ברשותי מארז CM690 עם הסט מאווררים הסטנדרטי + על המעבד יש AC FREEZER 7 PRO (במקור לא תכננתי OC בגלל זה לקחתי רק את הפריזר) בינתיים המערכת איתנה ויציבה באוברקלוק על 3.8 גיגה הרץ... כאשר המעלות הן 42-45 במנוחה וגג 64-66 במאמץ עילאי (לא כולל INTEL BURN TEST שם הוא מגיע לי 72+ ככה). בימים האחרונים כשהטמפרטורה הכללית בחוץ עולה ...אני שם לב שגם הטמפרטורה של המעבד עולה - המערכת עברה מ 42-45 במנוחה ל45-52 במנוחה (פיק באחת הליבות ל57 במנוחה!) אומנם במאמץ לא יצא לי לבדוק עדיין . עכשיו חשבתי לשדרג את גוף הקירור של המעבד ל -THERMALRIGHT TRUE BLACK 120 CPU COOLER . ולהוסיף שתי מאוררים למארז לשם שיפור סירקולצית האוויר תוך כדי שמי…

• 20 תגובות
    • 1k צפיות
  15. תודה

• 0 תגובות
    • 475 צפיות
  16. Started by Bashash,

חבר'ה, אני זקוק לעזרה! כרגע אין לי את המחשב עם ה-CF (הלוח מת והוחלף... כרגע מחכה לחדש שצריך להגיע מחרותיים או בשישי) אבל בכל זאת, אני רוצה שתיתנו לי כמה עצות\דעות... רק אחד ה-4850 שלי הצליח להגיע ל-710 לליבה יציב (השני רק ל 690/680 - אני לא זוכר...) וכל זה עם מתח דיי גבוה! (מצטער שאני לא יודע להגיד מספרים, פשוט אני לא זוכר... אבל אני זוכר שזה היה שתי או שלוש רמות מעל הסטוק ב-ATI TRAY TOOLS). לגבי הקירור, אתם יכולים לראות בחתימה ובמפרט שיש לי שני TWIN TURBO עליהם.... קירורים פשוט חלומיים.... בקיצור, אתם חושבים ששני(!!) הכרטיסים שלי עד כדי כך(!!!) גרועים ל-OC?.... מה הסיכויים?... יכול להיות שאני עשיתי משהו לא נכון? אני אשמח אם תביאו את הדרכים שאתם עשיתם OC תודה רב…

• 0 תגובות
    • 553 צפיות
  17. Started by Ac1D,

שלום לכם. המעבד שלי הוא Intel Pentium4 2800MHZ HT Presccot. אז ככה, לאחרונה, הוא התחיל להרעיש ממש חזק, אני בטוח שזה המעבד כי כשאני מוריד את האיוורר ב-SpeedFan המחשב שותק. הוא ממש מרעיש כשמופעלים משחקים כבדים, כגון: FarCry,MostWanted וכו'. (אל תגידו לי לנקות אבק - כבר עשיתי זאת וזה לא עזר לי). הדבר המצחיק הוא שהטמפרטורה לא עולה על 55 בשעת מאמץ. יש לי את המחשב הזה שנתיים. הוא מעולם לא הרעיש ככה. מצד שני - אף פעם לא מרחתי שום משחה. הבנתי שקיימת משחה שאפשר למרוח אבל זה מסובך עבורי ואין לי כוח לזה. ואז ראיתי שאפשר למרוח משחה אחרת - רק להרים את המדבקה המחליפת צבעים על המאוורר ולזפזפ לשם WD40 או משהו כזה. מה דעתכם מה כדאי לעשות כדי להשתיק את המעבד קצת? D:

• 7 תגובות
    • 881 צפיות
  18. יש לי מעבד intel core i5 2500k 3.3Ghz לוח אם: z68a-d3-b3 gigabyte. נעזרתי במדריך הבא לעשות OC למעבד: http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/01/07/how-to-overclock-the-intel-core-i5-2500k/4 עשיתי רק את הקטע של המעבד - לא נגעתי בזכרונות או במתחים. אני רוצה להעלות את המהירות ל 4ghz. עשיתי כמו בתמונה הבאה: ההבדל היחידי הוא שעשיתי X40 במקום 45 ואת הזכרונות עשיתי 13.33 במקום 16. בפועל כשאני מנסה לעשות מבחן מאמץ למעבד CPUZ מראה לי: Bus speed 100.26 multiplier 36 core speed 3609 יש איזה משהו שאני מפספס? למה אני לא מקבל מהירות שעון של 4GHZ?

• 3 תגובות
    • 3.6k צפיות
  19. Started by Ran B,

אוקי תראו.., בגלל שהעברתי את התצוגה לגג המארז והיו כמה בעיות וקצרים, והלחמות נהרסו והכל.., אז תקנתי הכל, ועכשיו התצוגה עובדת מצויין והמחשב על הריצפה, לכן שמתי את התצוגה בגג, ממש מעל הסי די רום.., ואז יש לי עוד מקום גם למאוורר בגג שיהיה בקרוב.., אז בקיצור.., אחרי שרשפתי על הלוח של התצוגה את הקו חשמל של הפלוס של התאורה האחורית.., אז חברתי את הפלוס של החשמל למקום אחד.., כי היה עוד מקום שהייתי יכול לחבר.., והתצוגה פועלת מושלם.., עכשיו גם קרה מקרים לפעמים שההלחמות נגעו אחד בשני בהתחלה, אז הצג היה פתאום כהה ממש ורשום שטויות, אז תקנתי את ההלחמות, והוא מציג הכל טוב ויפה, והתאורה הכל טוב ויפה, הבעיה היחידה שבתצוגת איתחול, יש לי שורה אחת עם ריבועים, שורה אחת בלי, ושורה אחת ע…

• 2 תגובות
    • 505 צפיות
  20. אוקיי אז לצערי התקשרתי לפנדה להזמין מהם את שני המוצרים הבאים: Fatality FC-ZV9 Thermaltake EXTREME SPIRIT II והמחירים שלהם היו: הפטליטי עלה 207 ש"ח והטרמלטק עלה 103 ש"ח. עכשיו כשאני מתקשר ובא להזמין הם אומרים לי שאין להם את הזלמן במלאי ויכול לקחת חודשיים עד שיגיע קיצור סתם שיקרו נראה לי.. ואז כבר אמרתי שאין לי מה לקחת מהם רק את הטרמלטק.. אז ירדתי מהם.. עכשיו מצאתי את המחירים האלו: זלמן 279 ש"ח. טרמלטק 99 ש"ח. עכשיו בעיקר זה הזלמן שמחירו כעת הוא ב 72 שקל יותר! שזה ממש לא צחוק! וזה הכי זול שמצאתי.. =\ מישהו מכיר אולי חנות אחרת עם מחירים יותר טובים למוצרים האלה? אבל שתהיה חנות שאפשר גם להזמין ממנה ולא אחת כמו פנדה שסתם שרפו לי מלא זמן על כלום!! אלו המוצרים בגולדט…

• 7 תגובות
    • 503 צפיות
  21. אז ככה, המפרט שלי בצד. המעבד שלי הוא P4 3GHZ PRESSCOT עם קירור AC Freezer 7 Pro ומארז Transfomer (מאוורר מאוד) עם 2 120מ"מ אחד מקדימה מכניס, אחד מאחורה מוציא. 80MM אחד בגג מוציא ושניים בדלת מכניסים (אחד על המעבד השני על הכ"מ) אני לא מבין למה הוא כ"כ חם... ניקיתי אותו השבוע והוא על 55 במנוחה... הסיבה שאני דואג זה בגלל שאני חושב על OC... תודה מראש!!!

• 7 תגובות
    • 712 צפיות
  22. Started by YairZ,

היי כולם! יש לי מעבד פנטיום 4 3Ghz (שאר המפרט בצד...), אני מעוניין לעשות לו OC, הטמפרטורה שלו במנוחה היא 44 ובמאמץ 55. שאלתי היא כזו, האם ניתן לעשות OC למעבד כזה? הוא מדגם פרסקוט ועוד בטמפ' האלה? אם כן, מהי הטמפרטורה המקסימלית שניתן לעבוד איתה עם מעבד הזה. ניסיתי פעם לעשות OC דרך תוכנה שסופקה לי עם הלוח-אם שלי של MSI ושם המחשב נתקע כל שניה (כמובן שאני רוצה עכשיו לעשות דרך הביוס...) כעיקרון אני מתכנן לקנות מחשב חדש עוד חצי שנה-שנה יש לי כבר תקציב 8K, אבל אני רוצה למשוך ת'מחשב הנכוחי עד גבול הביצועים שלו, האם זה יזיז למשחקים אם אני אעשה OC קטן אפילו מ3 ל3.2? והאם כדי לבצע את הOC למעבד הזה אני יוכל להשתמש בכל המדריכים האלה למעבדי C2D? סליחה על כל השאלות אני פשוט ממש נוב בז…

• 8 תגובות
    • 612 צפיות
  23. הנה לכם אני נכנס להיות מקום שלישי בטבלה בSUPER PI. כרגע אני עובד יציב על 4325MHZ ואני עובד על להעלות את התדר הסופי לאט לאט ואני יעלה את התדר זה פשוט לוקח המון זמן. ונראה לי שגם מרחתי את המשחה לא בצורה טובה. אבל אין ספק שקירור מים תיהיה ההשקעה הבאה שלי-ואתם פה בפורום תעזרו לי להרכיב בקשה. http://img217.imageshack.us/img217/2567/34552408.jpg

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Psychopath,

Ok, I don't know what it's all about.. i don't understand how it works.. enlighten me about the memmory timing settings and how i can improve my computer's performance with it... I have two 256 PC3200 corsair CL2 memmory sticks...

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. עשיתי חיפוש קצר בפורום ולא מצאתי משהו כזה האים זה אפשרי ביכלל?

• 10 תגובות
    • 793 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.