עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי מעבד AMD Atholn 3200 ליבת וינצ'סטר. הטמפרטורה של המעבד במנוחה היא 23 מעלות. הטמפ' של הלוח היא 39-42 במנוחה והבנתי שזה גבוה יחסית ללוח אם השאלה שלי זה שאם אני יעשה אוברקלוק למעבד,אני יעלה ב-300 MHZ לדוגמה אז זה ישפיע על הלוח אם והטמפרטורה תעלה עוד????(ואז הלוח סתם מתבלה או יותר גרוע....ישרף) תודה על העזרה אלעד

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by lharpaz,

היי, יש לי שאלה: יש את הכרטיס 6600GT של gigabyte עם קירור פאסיבי, נכון? הוא מצליח לשמור על טמפ' נורמלית (ולא להשרף) בגלל שיש לו צלעות קירור בעלות שטח פנים גדול מאוד, נכון? אז אם נקח איזה 2 מאווררים 80 מ"מ טובים, או אפילו 2 כאלה: Thermaltake SilentCat 90mm כי פשוט הבנתי שהם שקטים ומאוד חזקים (רק 21 dBA והעוצמה 52.24CFM) ונשפצר אותם במרחק 2-3 ס"מ מכרטיס המסך הנ"ל (תיארו משהו כזה בפורום מודינג) - אז בעצם נקבל קירור אקטיבי, נכון? בגלל שמדובר במאווררים חזקים מאוד וגדולים יחסית, אז אפילו שהם רחוקים קצת הם יהיו עדיין מאוד אפקטיביים. ובגלל צלעות הקירור בעלות שטח פנים ענק (כי הם מיועדות לקירור פאסיבי) לא נקבל את הכרטיס 6600GT הכי קר שיכול להיות?? פשוט הרעיון הזה נשמע לי כמו משהו…

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by -UltraV-,

אני יודע ששניהם טובים.. תמליצו לי על איזה ללכת.. ה bigtyphoon http://www.thermaltake.com/coolers/4in1heatpipe/cl-p0114bigtyphoon/cl-p0114.htm או ה XP-120 http://www.thermalright.com/a_page/main_product_xp120.htm תודה..

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by qpalzm,

שלום לכולם. עם האוברקלוק הנוכחי (פרטים בחתימה) המעבד שלי נח על 44 מעלות ומתאמץ על 55. אני שוקל להחליף את הקירור כדי להפטר מהרעש ולדחוף את המעבד רחוק יותר, אבל מתלבט בין XP120 של ת'רמלרייט לביג-טייפון של ת'רמלטייק. למיטב הבנתי שני הקירורים עולים אותו דבר, ושניהם מתאימים ללוח שלי. ההבדל המרכזי מתבטא במשקל - ביג-טייפון שוקל כפליים מXP120 ורציתי לדעת אם תוספת המשקל והסיכון שכרוך בכך, אכן מקנים תוספת ביצועים. אשמח לראות מבחני השוואה בין השניים. תודה.

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by moshe_ha,

37 מעלות גם למעבד וגם ללוח אם...איך היתם מגדירים את זה? כנמוך או כגבוה? והאם יש טמפרטורת מעבד במאמץ?

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. איך אני עושה אובר קלוק בביוס תעזרו לי יש לי לוח אם של MSI אם זה קשור למשהו בכלל תודה לעוזרים אני יוסיף תמונות בקרוב תודה מראש

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by אדם לוי,

http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/zalman-cnps9500.html בחנו אותו פה מול מערכת קירור מים ומול סידרת ה 7XXX שווה הצצה אחלה קירור!

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by lmlm,

שלום, ברצוני לעשות OC למעבד Intel pentium 4 1.6 האם אפשר לעשות למעבד הזה בכלל? ואיך אני עושה? כנ"ל לגבי כרטיס מסך 9200 READON תודה לעוזרים

9. אהלן. אני רוצה לעשות אוברקלוק ל- AMD 3000 Venice שלי. הדבר היחיד שמעכב זה שהזכרונות גם עלולים לבצע OC, דבר שאני לא מעוניין בו. הלוח שלי הוא Gigabyte GA-K8NF-9, חיפשתי וחיפשתי ב-BIOS לא מצאתי שם את היחס בין המעבד לזכרונות. מישהו יודע מה היחס בין המעבד 3000 לזכרונות GeIL DDR 400 1 ג'יגה? ובכלל, איפה אמור להיות כתוב היחס שלהם בביוס הספציפי הזה?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Bug2000,

שלום חברים. שידרגתי קצת את המערכת הישנה שלי למערכת לא כל כך חדשה, אבל בכל זאת הצלחתי להגיע לתוצאות יפות ביחס לכסף שהשקעתי - אז הנה התוצאות: מה אתם אומרים ? אני כנראה יכול להמשיך לעלות מהירויות, אז אעדכן בקרוב . עריכה - שחכתי לציין שהמחשב שהשתמשתי בו נמצא במפרט מחשב במהירויות הבאות - מעבד - 2530MHZ על מתח 1.70 (המתח ב CPUZ לא נכון). לוח אם - 240 באס זיכרון - 480 קאס 2.5 כרטיס מסך 465\710 [attachment deleted by admin]

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. היי זה המפרט שלי למטה. בהמלצתו של INTEGRAL וחברים החלטתי לעשות OC למעבד אבל אף פעם לא עשיתי את זה. בקשר לקירור המליצו לי על THERMALTAKE BIGTYPHOON אני רוצה להגיע עם המעבד ל3.4 ג'יגה הרץ איך עושים? (צריך הוראות שימוש) ואיך נזהרים?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום... אז לאחרונה מצאתי את עצמי משאיר את המחשב פתוח בלילה, אבל הרעש שלו בלתי נסבל - והרעש נובע בעיקר מהקירור סטוק הגרוע של AMD (המעבד הוא Winchester 3200+ 939). אז רציתי לקבל ממכם המלצות על גוף קירור אוויר טוב, שיענה על הדרישות הבאות: - הוא חייב להיות מעולה בתור גוף פאסיבי. בלילה אני לא הולך לחבר אליו שום מאוורר. אני רוצה שהחלק הפאסיבי לבדו יחזיק את המעבד בסטוק על טמפ' נורמליות, ולא יגרום לו לקרוס. - כשאני כן יחבר לו מאוורר, בהעדפה ל- 120mm, הוא צריך להיות חיית ביצועים. - שיהיה פשוט להרכבה, ושיתאים ל- MSI K8N Neo2 939 בתוך מארז Tower של צ'יפטק. - שיהיה מותאם גם לעתיד ולסוקט הבא (M2) של AMD. - שהמחיר יהיה נורמלי. האם יש חייה כזו? אם לא, אני מוכן להתפשר בכמה דברים..…

• 18 תגובות
    • 985 צפיות
  13. Started by INFERNO,

אממ בזמן האחרון המאורר עושה רעשים נוראיים (כמו המאורר שבא עם AMD :\ ) בדקתי את הכרטיס והיטסינק מודבק (?!) האם יש איזהשהי אפשרות להוציא אותו (מבלי להוציא את הליבה גם ) אממ יש לי עדיין אחריות , אבל אני גר ביבנה ולהגיע לרמת גן , זה חתיכת סיפור ויש לי מאווררים אחרים שאני יכול למקם עליו . תודה על העזרה . INFERNo OuT

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. בדקתי היום דרך התוכנה Easy Tune את הטמפרטורה של המעבד שלי ונדהמתי לגלות שהיא עומדת על 60c בלי מאמץ כלל ולאחר מאמץ קצר היא עולה ל 77c וכל זה עוד בלי שום oc ! הבעיה היא כניראה בHeatsink שהוא ג'נרי והמאוורר מסתובב ב 4678 RPM כמה זה שווה ? זה טוב או רע ? אני מתכנן לשדרג את המחשב רק בעוד כחודש ככה שעד אז אני לא יוכל להחליף את ה Heatsink כמה זה קטלני הטמפרטורות האלה ? מדובר על P IV 2000 mhz מה אתם ממליצם לעשות עד השדרוג ? לכמה מעלות אני יכול להגיע עם Heatsink עד 200 ש"ח ? ולכמה oc ? ד"א אני מתכנן לקנות כניראה R9800pro ולהוסיף עוד זיכרון 256 או 512 כמה תוספת בביצועים זה יתן לי ? על איזה שדרוג אתם ממליצים עד 2500 ש"ח ? תדוה מראש

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by kikkler,

התקנתי אתמול בלילה, ושני דברים לא מסתדרים לי - 1- הטמפרטורות רק עלו! אם קודם הייתי מקבל בסביבות 31-32 (zalman 7000, generic paste) עכשיו, עם sp94, טורנאדו 80 ו-as5 זה יושב בסביבות ה40 (טמפרטורות נמדדות עם MBM5) זה פשוט לא נראה הגיוני - הכבלים מאוד מסודרים ויש 5 מאוררי מארז, 2 מקדימה מכניסים, 2 מאחורה מוציאים ואחד בדלת מכניס שכבת הpaste מאוד, מאוד דקה 2- אני לא מצליח לשלוט על המאורר עם האנרמקס שלי (A5) - סיבוב של החוגה לא מזיז לא כהוא זה והוא ממשיך להסתובב במהירות המירבית.

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. עכשיו אני צריך לבנות תא "פריזר" דפנות כפולים מעץ - יש צמר סלעים מהמקרר. הפריזר ... בכל מקרה צריך לתת טיפול נגד מים .. ממה הוא עשוי ? אלומיניום ? משהו אפור אבל נראה גם צבוע אפור.. או שאאטום אותו ואהפוך למיכל מים , או שאכניס הכל למיכל פלסטיק. ההבדל הוא שאין בעית ניקוז כאשר כולו בתוך מיכל מים וליצור שיפוע וצנור ניקוז דרך תחתית כפולה כאשר אסור להרטיב את צמר הסלעים (בלתי שמיש יותר) ... תרמוסטט יש , אבל אני צריך טמפ' גבוהה יותר של 20C בעוד שמקרר בנוי ל 4C רדיאטור יש וצריך להכין אותו לחיים במרפסת בגשם ושמש. צריך גם לקדוח בקיר 20ס"מ בטון מזוין שני חורים ולשים שם שני צנורות משום שתהיה צנרת בחדר וצנרת חיצונית. זה חשוב במקרה של תיקון , אז אני פשוט אשתמש במיכל מים בתוך החדר ולא…

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by Lanzar,

שלום לכולם: אתמול קניתי לחבר שלי זיכרון מיד שניה הזכרון הוא 333MHZ ורשום עליו שהתזמונים שלו הם: 2.5-6-3-3 וחשבתי לעצמי יהיה מעניין לבדוק אותו ולראות לאן הוא יוכל להגיע... אחרי הבדיקה אני ממש הופתעתי !!! הזכרון הגיע ל 460MHZ על התזמונים המקוריים 2.5-6-3-3 ויכול להיות שהם היו יכולים לעלותל עוד קצת ( לא בדקתי כי תראו מה השעה... ) תגידו לי מה אתם אומרים טוב/לא טוב פשוט מעניין אותי לדעת עם הם הגיע ל OC טוב...

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by chipset,

השאלה שלי היא כזאת: אם מחברים מאוור מסןג SMARTFAN ישירות ללוח אם אם 3 פינים האם הוא יכול לשרוף אותו?

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. זה קצת ארוך, מקווה שהמידע יעזור לכם לעזור לי :-[ שלום לכולם, יש לי מספק שאלות בקשר לOc שאני מנסה לעשות. דבר ראשון, המפרט שלי: AMD Authlon XP 1800 (PELOMINO) Msi MS-6712 (ver 1.0) (Motherboard) Msi GeForceFX5600 VTD [glow=red,2,300]זכרון ראם Logical/Chipset 1 Memory Banks Bank 0 : 128MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7CL 2CMD Bank 1 : 128MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7CL 2CMD Bank 2 : 256MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7CL 2CMD Memory Module(s) Memory Module 1 : 256MB 16x(16Mx8) DDR-SDRAM PC2100U-2533-750 (CL2.5 up to 143MHz) (CL2 up to 100MHz) Memory Module 2 : 256MB 8x(32Mx8) DDR-SDRAM PC2100U-2533-750 (CL2.5 up to 133MHz) (CL2 up to 100MHz)[/glow] אין לי מושג מה מה שרשמתי למעלה אומר...…

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. משום מה בזמן האחרון נדמה לי שהמחשב מרעיש הרבה יותר מבעבר. פתחתי אותו, יש לי מאוורר מארז אחד גדול, ועוד מאוורר על צלעות הקירור של המעבד. עצרתי את המאוורר הגדול (מארז) - כמעט ולא השפיע על הרעש. עצרתי את המאוורר המעבד - הרעש פסק כמעט לחלוטין. הדיוט כמני הצליח להסיק שמאוורר המעבד הוא המרעיש פירקתי אותו, ניקיתי ושימנתי אותו מעט - החזרתי,כלום לא השתנה. המאוורר הוא אותו אחד שהגיע עם מעבד ה AMD - לא רכשתי משהו מיוחד : CPU COOLER SPIRE BSLL BEARING DV 12V SAFETYAPPROVED DC FAN לא אכפת לי לרכוש אוורר אחר, אבל לדעתי המאווררים היותר "טובים" גם מרעישים יותר, או באופן שווה למאוורר הזה, ולא פחות... מה ניתן לעשות כדי לקבל קצת יותר שקט בבית הזה ?!?

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by shimon956,

שלום לכולם אני רוצה להוסיף עוד מאוור מול המעבד וחשבתי לקנות את 120mm Fan With sensor control מפנדה הוא עולה 55 איך הוא אם הוא רעשני ??? האם יש לו כוח דחיפה של אוויר טובה??? מבקש את העזרה שלכם

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by klayman,

הטמפרטורה בזמן IDLE היא בסביבות ה 60 מעלות, ובזמן BUSY ב 70 מעלות, בתחום הזה מהירות המאורר שסופק עם המעבד היא 2500 סל"ד פחות או יותר. איזה פיתרון קירור אתם מציעים לי לעשות, אם בכלל.

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. http://www.thermaltake.com/accessories/dcfan/35drivebay/a1873.htm האם זה שווה קניה? אם למישהו יש את זה שיתן ביקורת קצרה

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. ניסיתי עם 3 תוכנות אמ אני לא ממש זוכר תשמות של כולן אבל הנה שמות של 2: mbm (ככה לא ? > ) Hmonitor ועוד איזה תוכנה אממ משהו עם 2000. בכל מקרה כולן הציגו משהו משונה |: כמו 11 מעלות ו 4 מעלות. והמחשב עם מאוור אחד מקורי של אינטל |:. אמ אני פשוט מפחד שהמחשב שלי עוד על 80 מעלות או משהו מה אני יכול לעשות? (בלי להוציא כסף)

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by dlavi1,

1.האים אפשר לעשות לכרטיס הזה אוברקלוק למהירות של XT ויותר (חלק מאנשים שיש להם את הכרטיס אמרו שמעל ל \370\405 מתחלים להופיע פאקיים בגרפיקה) 2.האים אפשר לבצע לו מוד ביוס לXT (למרות שלא קיים באינטרנט ביוס לצריבה למתאים לכרטיס) 3.האים התוצאה של 3DMARK03 שלו דומה לכרטיס שעשו לו מוד לביוס לXT (כשהם באותו תדר) ( יש שאומרים שפחות בגלל שהמוד מפעיל אופטמיזציה לשיידרים שקיימים נR360) 4.איך נראת התמונה של יציאת טלווזיה של הכרטיס (שימוש בגוק חיצוני במקום באופציה המובנת בGPU

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.