אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
-
ובכן אין לי שום ניסיון עם אוברקלוקינג אבל אני רוצה לנסות על הסלרון כדי שיוכל לשרוד עוד קצת כמחשב צד הלוח אם מבוסס via apolo pro ובביוס ראיתי שהוא כרגע 66X5.5 כשאפשר להעלות את שניהם האם פשוט להעלות אותם ? באיזה קצב ? את ה66 או את השני ? האם אני אצטרך קירור ואם כן איזה ?
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לאחר כמה חודשים של סבל (תקיעות , ריסטרטים וכו) . החלפתי את הקירור של ה 8800GT SLI שלי . הכרטיסים עבדו על 60 IDEL . הגיעו עד 100 מעלות במאמץ (קריסיס ,ATITOOL) וזה עוד על סטוק ! עשיתי OC כמו מפגר והטמפרטורות הגיעו לשמיים . קיצר עכשיו עם OC קל 700/1750/1000 הIDEL שלי זה 45-7 והמקס שלי זה 55-7 . אני ממש ממליץ על הקירור הזה הוא לא יקר יחסית ועשה את העבודה מצויין ! ההרכבה פשוטה למרות שהוא לא כביכול מתאים . :yelclap:
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ממצב אחים שלי ?! אז ככה הצלחתי לשכנע את ההורים שלי שיקנו לי גוף קירור למעבד כי הוא מתחמם מהר והוא מגיע ל - 56-58 מעלות כשהוא במאמץ בינוני ... ועכשיו שתדעו אני לא מבין בזה בגרוששש אז באתי להתייעץ אתכם ... איזה גוף חימום הכי טוב אבל באמת הכי טוב אני אוכל למצוא עד גג 350 ש"ח ?! האם אותו גוף החימום יוכל להוריד לי את ה - 56-58 מעלות מהמעבד ל - 41-44 מעלות כשאר המחשב במאמץ בינוני ?! כאילו שלא יהיה לי 41-44 מעלות בלי שהמחשב יתאמץ, כי עכשיו זה ככה ... אגב אני מפעיל שרת Mu Online פרטי על המחשב שלי וכאשר אני נכנס למשחק יש לי 56-58 מעלות על המעבד וזה די חם ... אז אחרי שאני מפעיל את השרת אני רוצה שיהיה לי 41-44 (אפילו פחות זה יהיה טוב יותר !) מעלות במעבד ... קיצור הבנתם אותי ... אני …
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך 7800GT של גיגבייט (אני יודע שזה לא משהו אבל דלגו על זה) ואני לא מצליח להגיע איתו ל-500MHZ core clock ול-1.30 memory clock. האם צריך בשביל זה תוכנה ואם כן איזה כדאי???
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות את ה-BT ובנוסף עוד מאווררים למארז החדש שאני מתכנן לקנות. אני יודע של-BG יש 16dba, וכמובן הרעש בא מהמאוורר שלו, אז רציתי אולי לקנות את אותם מאוררים עצמם שיש ל-BT גם למארז המתוכנן כי הם שקטים וזה חשוב לי, בקיצור הסתכלתי על אותם מאווררים- A2029 ואני רואה באתר שיש להם-24dba. מה זה אמור להיות??? למה זה ככה??? ואני גם אשמח אם תמליצו לי על מאווררים למארז בגודל של 120 ו-80 שהם שקטים מאוד עם ביצועים גבוהים מאוד תודה מראש, יובל
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז כן כן החלטתי שזהו נימאס לי מהאי יציבות של הלוח ועשיתי זאת ועוד בהצלחה חח וולט מוד ללוח שלי עשיתי את זה droop mode ואני מיתכוון אולי גם לעשות את הagp mode בכול מקרה מקודם היתי מגיע ל1.6 וולט למעבד ולא יכולתי לעבור את זה עם הייתי עובר לא היה פוסט ללוח משום מה.. וגם ב1.6 וולט בביוס המתח היה יורד גם ל1.456 וזה היה גורם לאי יציבות מאד רצינית בלוח ועכשיו אחרי הוולט מוד!! אני מכוון את הביוס על 1.6 וולט במקורי נימצא על 1.68 ברגיעה ו1.65 בעומס לא יורד מ1.65 לא משנה מה אני עושה!!! כך שהמוד בוצע בהצלחה ועם חיוך חח עכשיו הבעיות!! בזמן שבדקתי את הוולט של המעבד עם התוכנה של הלוח בדקתי גם את הוולט של הספק tt buterflay 480w על 12 וולט ( ולידע כללי אף פעם לא בדקתי את הספק הזה חח)…
-
- 18 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום אני מחפש קירור טוב למעבד 939 AMD 4800X2 אשמח לקבל כמה מילים על איכות הקירור
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אממ בזמן האחרון המאורר עושה רעשים נוראיים (כמו המאורר שבא עם AMD :\ ) בדקתי את הכרטיס והיטסינק מודבק (?!) האם יש איזהשהי אפשרות להוציא אותו (מבלי להוציא את הליבה גם ) אממ יש לי עדיין אחריות , אבל אני גר ביבנה ולהגיע לרמת גן , זה חתיכת סיפור ויש לי מאווררים אחרים שאני יכול למקם עליו . תודה על העזרה . INFERNo OuT
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אנשים... צץ במוחי (הקודח) רעיון פצצתי... פיתרון קירור מושלם לקחת את הקרביים של המחשב ולשים בתוך מיני-בר (מקרר). בקיצור להכין מארז ממיני-בר !!! גם קירור למחשב וגם לבירות.... :cistinebiggrinA: דעתכם בבקשה.
-
- 18 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני בתעות השארתי חתיכת צמר גפן על הליבה וכאשר עבדתי במחשב חמש דקות הוא היה ב 120 מעלות המעבד P4 1.6A האם האיתי יכול לפגום אותו??? והאם אם נכנס החומר של הסיליכון לתוך החור הקטן של הליבה בפנטיום 4 זה יכול לגרום נזק?
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מתכנן את המחשב הבא שלי ומתלבט בנושא. א. האם החשש מדליפה בקירור נוזלי מבוסס וצריך להילקח בחשבון בעיקר כעבור מס' שנים ? ב. ממה שקראתי, אחד ההבדלים המשמעותיים בין שני סוגי הקירורים הוא המקום שקירור אוויר תופס (אני משתמש היום בנקוטה 12 ) לעיתים על חשבון סלוט זכרון. ג. האם יש הבדלים נוספים שצריך לקחת בחשבון בהחלטה הסופית. ד. אשמח לקבל המלצה לקירור אוויר ולקירור נוזלי (למעבד) - המחשב המיועד הוא בעיקר לגיימינג, התקציב לקירור 300-500 ש"ח. תודה
-
- 18 תגובות
- 19.7k צפיות
-
-
אני מוסיף גם תמונה, הסימני שאלה הם בעצם מה עדיף ? שיכניס או יוציא ? אני יודע שאוויר חם עולה אבל אם יש שניים שדוחפים מימין ועוד אחד שמכניס מלמעלה כלפי מטה זה לא יעיף את כל האוויר שמאלה לאותם שניים שמוציאים ? בעיקרון הטמפרטורות שלי במנוחה עומדות על מתחת ל 30, לרוב אפילו מתחת ל 25 מעלות חוץ מהדיסקים הקשיחים. במאמץ הטמפרטורות לא ממש עוברות את ה 40-45, אולי רק הכרטיס מסך עובר את ה 50 כשאני מריץ אולי את WITCHER 3 על מקסימום הגדרות. חשבתי להוסיף עוד מאוורר שיכניס אוויר (איפה שמסומן X). האם שווה לי בכלל להוסיף עוד מאווררים ? והאם יש מצב לקבל המלצה על מאוורר טוב ושקט של 120 ס"מ. אשמח לכל מידע שיעזור ושכחתי לשאול תודה רבה
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
העלתי את המעבד ל 2800MHZ הנה הצואות ב 3DMARKS06 לפני ואחרי מה אתם אומרים? זה מורגש בכלל? עשיתי את המכפלה של הזכרונות על 2 כמו שאמרו פה ושאלה אחרונה: מה המהירות של הזיכרונות עכשיו [attachment deleted by admin]
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי מערכת המבוססת על המעבד הנ"ל (מפרט מלא בצד). לפני כמה חודשים המחשב סירב לעלות עד שהורדתי את מהירות הזכרונות ל1440 מה"צ. מבדיקה חפוזה שערכתי אז שיערתי שהבעיה בזכרונות ולא טיפלתי בזה מאז. הרכבתי היום את הזכרונות שזכיתי בהם בSPEEDTEST של האתר ואני נתקל באותה בעיה - אין שום אפשרות להפעיל את הזכרונות מעל המהירות הנ"ל (המערכת לא עולה). יש לציין שבמהירות הזו המערכת עולה ומתפקדת מצויין כולל בדיקות עומס כבר מספר חודשים. מצורפות תמונות של כל ההגדרות הרלוונטיות בביוס. אשמח אם תוכלו להצביע על ההגדרות הבעייתיות. אשמח גם לדעת האם ניתן "לסחוט" עוד קצת, בעיקר בהגדרות הצדדיות (UNCORE וכו') ופחות בתדר המעבד עצמו. https://www.dropbox.com/s/1t2dujbg9x80gy4/20130218_154036.jpg https://w…
-
- 18 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום עד כמה נראה לכם שאני יוכל להגיעה עם החומרה שלי? Phenom Tripple-Core 8450 GIGABYTE M61PME-S2P AM2+, nForce 430, PCI-E, VGA, HDAudio, Lan http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3009 2GB Samsung Value Arctic CoolingFreezer 64 Pro תודה לעונים
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם... אני סתם רוצה לדעת מה ההשפעה של החורף על הטמפרטורה של הכרטיס מסך שלכם... שלי עם הסיילנסר בחורף הוא עומד במנוחה על 45C ובמאמץ לא עובר את ה-51... כל הצינורות פתוחים וOC 395\825 בקיץ הוא היה על 50C במנוחה ומתקרב ל60C במאמץ... איך אצלכם?
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מערכת בצד < - - שלום. ניסיתי לעשות OC למעבד שלי הגעתי לבערך 3.2 ושם המחשב לא עולה והביוס מתאפס, איזה מתחים אני צריך לעלות ? זה הגיוני שבתדר כזה צריך לעלות מתחים ? זה לא מוקדם מידי ?
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי ממעבד אינטל 2.8 פרסקוט שכרגע נמצא ב o.c של 3.23 שביצעתי לא מזמן והייתי רוצה לדעת עד לאן אני אוכל לקחת אותו בקירור אוויר טוב (יש לי 3 TT smart case fan 80mm, וקירור למעבד zalman CNPS7000B-ALCU ועוד שני מאווררים ג'נריים שקיבלתי עם המארז שלי. כרגע הCPU שלי על 45 מעלות והמערכת כולה על 36. הזמנתי ספק כוח חדש של TT 480W כי שלי היה ג'נרי מדי ופחדתי להעלות איתו מתחים... :-\. לא חשוב ביקיצור אני מסתכל באוורסט והוא מראה לי שהסטפינג של הCPU הוא C0 וכשאני מסתכל בCPU-Z הוא מראה לי שהסטפינג 3. מישהו יכול בבקשה לומר לי עד איזו מהירות אני יוכל להגיע?
-
- 18 תגובות
- 853 צפיות
-
-
אהלן. אני רוצה לעשות אוברקלוק ל- AMD 3000 Venice שלי. הדבר היחיד שמעכב זה שהזכרונות גם עלולים לבצע OC, דבר שאני לא מעוניין בו. הלוח שלי הוא Gigabyte GA-K8NF-9, חיפשתי וחיפשתי ב-BIOS לא מצאתי שם את היחס בין המעבד לזכרונות. מישהו יודע מה היחס בין המעבד 3000 לזכרונות GeIL DDR 400 1 ג'יגה? ובכלל, איפה אמור להיות כתוב היחס שלהם בביוס הספציפי הזה?
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
2X512 PC4400 LE 2.7 ג'יגהרץ @ 1:1 (300) - 2.7 וולטעז'. אתן לתמונות לדבר... 8) יציב לבינתיים. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברים, לאחר זמן המתנה לא קטן לכל מיני חלקים מסויימים שהייתי צריך לקבל, המערכת החדשה שלי סוף סוף מורכבת מפרט: AMD 64 3000+ winni s.939 cooled by TR xp-90+sf2 90mm DFI lanparty ut nf4 ultra-d G.SKILL 512*2 pc4400 550mhz LE EVGA geforce 7800gt copper heatsink כמה מילים לפני התמונות..... מעבד מצויין בעל יכולות oc גבוהות מאוד תחת מתחים מינימאליים, עושה 2610mhz על מתח 1.39 יציב לחלוטין, חיסרון יחיד הוא המכפלה (9) שמעט מעצבנת למרות שלא הייתי צריך הפעם להשתמש ביחסים משונים לזיכרון ;D זיכרון גם כן מצויין, עושה 290 2.5/3/3 על מתח 2.7 יציב לחלוטין..... כרטיס מסך שלפי מה שראיתי לא נמכר בארץ, הבאתי אותו מחו"ל, זו היא הגרסה החזקה של evga ל7800gt והיא מגיעה עם קירור מנחושת…
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. עם האוברקלוק הנוכחי (פרטים בחתימה) המעבד שלי נח על 44 מעלות ומתאמץ על 55. אני שוקל להחליף את הקירור כדי להפטר מהרעש ולדחוף את המעבד רחוק יותר, אבל מתלבט בין XP120 של ת'רמלרייט לביג-טייפון של ת'רמלטייק. למיטב הבנתי שני הקירורים עולים אותו דבר, ושניהם מתאימים ללוח שלי. ההבדל המרכזי מתבטא במשקל - ביג-טייפון שוקל כפליים מXP120 ורציתי לדעת אם תוספת המשקל והסיכון שכרוך בכך, אכן מקנים תוספת ביצועים. אשמח לראות מבחני השוואה בין השניים. תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה נהייתה לי בעייה עם הכרטיס מסך שהוא פשוט מפסיק לעבוד, אתמול החלטתי לבדוק טמפ' ונדהמתי לגלות שהטמפ' בזמן מנוחה עומדת על 100 מעלות :'( מיד פתחתי את המארז לבדוק שהקירור שנמצא עליו עובד ואכן הוא עובד (מדובר בקירור סטוק שהגיע איתו) מה שכן הכרטיס מסך עצמו חם מאוד כנ"ל גם החלק של המארז שנמצא קרוב אליו. הדבר היחידי שעשיתי בזמן האחרון הייתה החלפה של המאוורר של המארז. מעבר לזה הקירור של המחשב נשאר כמו שהוא מיום הקנייה ועד עכשיו לא סבלתי משום בעיית התחממות. מה יכול לגרום לעלייה כזו קיצונית של הטמפ למרות שהקירור עובד? ואיך אני מוריד בחזרה לטמפ' נורמלית? תודה לעוזריםה
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי, יש לי את המעבד- TBERD (או איך שלא רושמים את זה)... ה13 מיקרון... השאלה שלי היא אזה קונפיגורצייה עדיפה למעבד הזה כדי להגיע לביצועים טובים יותר: להעלות מכפלה למקסימום אפשרי, או להעלות FSB? אם אני מעלה מכפלה אני יכול להגיע גם לX13, אבל באס במקרה כזה אני לא יכול להעלות יותר מ140. אם אני מעלה באס, אז אני יכול להגיע ל155 ומכפלה 12. בשני המקרים המערכת לא הכי יציבה בעולם (תוספת מתח של 10%... המקסימום שהלוח מאפשר לי...). יש למישהו הצעות? כרגע אני על 12.5 ו145. תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-