אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
בוקר אור לכולם, המפרט של המחשב שלי הוא כזה: מארז: ANTEC P280 - נשאר במצבו המקורי 2 מאווררים למעלה ואחד מאחורה- כולם מוציאים אוויר. לוח אם: ASUS sabertooth 990fx מעבד: AMD FX8150 עובד ב OC ל 4GHZ קירור מעבד: Scythe Mugen 3 - עובד עם מאוורר 1 שדוחף אוויר ללמעלה. זיכרון: 2X8GB Corsair כרטיס מסך: Gigabyte Geforce670gtx ספק כוח: SeaSonic Gold X660 ו-5 כוננים קשיחים, 1 SSD והשאר רגילים. בעת מאמץ קבלתי הודעה מ WINDOWS שהמעבד עבר את ה 65 במעלות בפועל הוא הגיע לסביבות ה 70-80 מעלות, בזמן מנוחה או בשימוש רגוע במחשב הוא בטווח של 35-50 מעלות. אני מעוניין לבצע שדרוג של כל מערכת הקירור. אני מודע לזה שמעבד של 125W, והוא פולט המון חום, אך עדיין לא חשבתי שזה יהיה עד כדי כך חם. קניתי את המ…
-
- 16 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג מערכת שעובדת כרגע באוברקלוק בינוני עם Pentium E2160 )1800@2700) בבאס 300 במקום 200. לוח האם - Gigabyte P35 DS3L וקירור - Max Orb כרטיס גרפי - Sapphire ATI HD 2400XT האובר קלוק יציב כבר חודשים, בלי עומס מטורף. אני מעוניין לשדרג את המעבד לצורך עריכת וידאו (פרימייר, פינאקל סטודיו, סוני ווגאס - לא Avid media composer) ומחפש מעבד תקציבי שיעשה את זה. תקציב - כמה שפחות - מעוניין ביחס עלות-תועלת מקסימלי שאלות: 1. האם מרובע או כפול ליבה? 2. איזה מעבד מומלץ לאובר-קלוק בכל אחת מהאפשרויות הללו? 3. האם כרטיס המסך מספיק? אם לא - איזה כרטיס תקציבי מומלץ לשימושים (שוב - יחס עלות-תועלת לפני הכל) תודה,
-
- 14 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום ברשותי מחשב עם מעבד P4 prescott 3 ghz על לוח אם MSI 865PE neo2-v . המאוורר של המעבד מרעיש בצורה מחרידה (רוב הזמן נע במהירות 3500-4000 RPM כאשר מעבד בטמ"פ 42 מעלות) . כרגע המאוורר המותקן הוא מאוורר מקורי ( מדבקה של אינטל עם חותמת של sanyo denki C33218-002 ) מעוניין בהצעות לשיפור המצב כך שהרעש יהיה נסבל. א . איך אני בטוח שהמאוורר החדש יתאים ונכנס במארז? ב. האם המאווררים באים עם heatsink אם בנפרד ? ג. היכן בארץ ניתן לרכוש מוצרים כאלה ? בקיצור אני לא ממש מבין בתחום ומעוניין בפתרון זול(עד 180 ש"ח) ופשוט שיתן לי רמת רעש נמוכה יחסית למצב בנוכחי. תודה
-
- 11 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום לכולם! החלטתי לכבוד יום הולדתי הקרב לשדרג את המחשב באופן רציני המפרט שלי נמצא בפרופיל אבל בכל זאת: Intel Core2 E6650 OCZ Platinum 1GB *4 abit IP35 Pro 8800GT 512MB Apollo NZXT Thermaltake 470W WD 250GB + Seagate 500GB +Seagate 1500GB LG DVD RW Edimax wireless אז ככה- אני תכננתי בהתחלה לשדרג למעבד Intel Core 2 Quad Q9550 ול8GB זיכרון (4 מודים של 2) עכשיו חבר טוב שלי טוען ששיפור הביצועים שאני יקבל משדרו המעבד לא יהיה משמעותי במיוחד.. מה שהוא כן ממליץ לי לעשות זה לקנות קירור טוב - יתכן אפעלו מים ולעשות אוברקלוק רציני לE6550 מה אתם חושבים? מה יתן לי יותר ביצועים? אין לי בעיה להשקיע סכום כסף נכבד.. אוקי.. ביקשתם ממני להגדיר את המטרה- ביציעים בוירטואליזציה בעיקר- הרצה של …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
או קיי בשעה טובה החלפתי את 1 הסאן שיינים שלי ויש לי HEC300 מחובר אם סאןשיין480 אז זה שדרוג 1 שדרוג 2: סוניק טוואר כבר תראו מעלות במאמץ אם אובר קלוק ואם העלת מתחים! ממליץ לכולם על הסוניק יש לי מאוורר 120 ומאוורר 80 http://img280.imageshack.us/img280/6946/260040c10ktest134sc3pi.jpg' alt='260040c10ktest134sc3pi.jpg'> http://img280.imageshack.us/my.php?image=260040c10ktest134sc3pi.jpg
-
- 9 תגובות
- 793 צפיות
-
-
אז אחרי שהזיכרון של הכרטיס הגיע לאיזור ה-100 מעלות עם הבלוק החלטתי שהגיע הזמן לעבור לקירור אקטיבי גם לגב הכרטיס. הבלוק שעליו תמיד היה אמור להיות זמני, אבל צצו דברים אחרים ולא הגעתי לזה. בתחילת השבוע הזמנתי מ-ekwb את הבלוק שלהם ל-3090FE יחד עם ה-active backplate מקווה לסיים את העבודה על זה במהלך הסופ״ש.
-
- 6 תגובות
- 737 צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן.. אחרי שעשיתי OC http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=246484.new#new החלטתי לשדרג את הביוס.. עשיתי את זה דרך התוכנה ש"אסוס" מציעה (אחרי שלא הצלחתי לעשות את זה ידנית), (בתוכנה הורדתי את האפשרות "Clear CMOS checksum to load default BIOS settings" כי רציתי שה OC ישמר) אחרי זה "ריבוט" והביוס מתעדכן דרך קובץ ROM הווינדוז עלה וב"אוורסט" ראיתי שאין OC. עשיתי ריסטרט ואז התחילו הבעיות: פתאום אין צפצוף בהתחלה כמו שתמיד יש והמסך לא נדלק. כיביתי והדלקתי שוב והפעם הוא נדלק ל-3 שניות נכבה, ואחרי 5 שניות נדלק ושוב שום צפוצוף והמסך לא מקבל איתות. כיביתי את המחשב הפעם דרך הספק, הדלקתי והמחשב עבד כרגיל רק שלפני התמונה של ה"ווינדוז" הופיעה לי הודעה: CSOM cheak Bad Overclocking…
-
- 2 תגובות
- 449 צפיות
-
-
שהמאורר של המעבד מפסיק לעבוד זה יכול לגרום נזק? ואם כן איזה חלקים יכולים להיפגע?
-
- 2 תגובות
- 560 צפיות
-
-
כך, ראיתי בחנות ב"הום סנטר" מיתקנים כאלה שאמורים לחבר אותם לחשמל, לקדוח חור בקיר איפה שהשירותים ולהתקין אותם שם כדי שהם ישאבו את האוויר(המסריח) החוצה. הפעלתי כזה דבר בחנות וכוח היניקה של הדבר הזה הוא פשוט עצום. אז חשבתי לעצמי: למה לא לקדוח חור במארז ופשוט להתקין את המתקן יניקה הזה במקום טוב במארז בצורה חכמה. זה יכול להיות פתרון מעולה.
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני צריך לדעת אם הקירור הבא יספיק על מנת להחזיק את המחשב הבא טוב וביציבות (ובקרירות... ) וגם בעתיד כאשר יתבצע OC אופטימלי למעבד ולזכרון ...(הכרטיס מסך כבר עכשיו ב-OC) ... : CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU Motherboards for AMD : ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50D) Memory CPU Cooling : Vantec AeroFlow VA4-C7040 AMD CPU Cooler Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD Video Cards : RADEON 9100 128 MB Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bu…
-
- 30 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
השאלה ב"נושא".
-
- 3 תגובות
- 717 צפיות
-
-
או קיי .. אז ככה.. יש לי את המפרט הבא וינדוס vista 32 bIT Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 Du זכרונות של טוינמוסט (נראלי ) 512 * 2 667 MHZ 250 GB16 m buffer (שזה לא ממש קשור ) x1600xt 256 MB ddr3 128 BIT sapphire ולוח אם של ABIT KN9S וספק אני לא יודע .. אין לי מושג אי ךלבדוק . אני רוצה לבצע המהרה של הכרטיס מסך יש אפשרות לעשות את זה מהתוכנה של הכרטיס מסך ? יענו מה -catalyst לכמה להעלות ? כל פעם מהירות שונה ? אם מישו יוכל לתת לי מדריך אודה לו מאוד =]
-
- 2 תגובות
- 496 צפיות
-
-
ראיתי שאנשים בפורום כאן בנו בלוקים וגם היו מרוצים מהם איפהאני יכול ללמוד איך מכינים את זה
-
- 2 תגובות
- 854 צפיות
-
-
תראו שמתי לב עכשיו שהזכרונות שלי עובדים בבאס של 100 וזה נראה לי שוב קרה כי התקנתי את איזי טון 5 הקיצר הלכתי לאיזי טון והעלתי את זה ל 200 אבל זה לא עושה אותו על 200 כלמר כשאני יוצא מהחלון של האוברקלוק באיזיטון (נגיד בודק את הטמפ') וחוזר שוב לקטע של האוברקלוק אז הוא שוב על 100 (התמונה השניה) ובאורסט הוא גם על 100 איך אני מסדר את זה? ולמה בכלל הוא על 100 ?זה לא אמור להיות מוגדר אוטומטי בביוס? ד"א הבאתי גם תמונה עם הפרטים על הזכרונות [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כמו ש פורסם במדריך השני לאובר שיש תוכנה לעשות אובר לכריט המסך מה שאני שואל יש אולי תוכנה לעשות למעבד כי יש לי גם המעבד וגם הלוח אם אינטל אז אני אל יכול דרך הביוס או גמפרים בלוח אם אם יש תגדיו לי ואם אפשר לינק
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בקיצור יש לי פנטיום 4 , 3 GHZ (478) והוא מתחמם הרבה -החלפתי תקירור למעבד ל- Zalman Cpu Cooler CNPS7000B-Cu LED כמו שהמלצתם לי - וזה העדיין מתחמם מה כדאי כבר לעשות ?? ??? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 16 תגובות
- 878 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת אם הטמפרטורות תקינות: 46:32 ב-IDLE, 50:34 במאמץ (UT2004 לדוגמא) המחשב עבר OC סטנדרטי לפי אופציה שה-BIOS נתן להחליף מ-2500 ל-3200 יש לי AMD ATHLON XP 2500@3200 עם וולקאנו 12 שעובד בד"כ על FULL 5700 RPM 1.7 וולטאז' של CPU. יש לי שני מאווררי 120 - אחד מקדימה שמכניס אויר ואחורי שמוציא - אחד על 1900 RPM והשני 1500 לוח אם - ABIT NF7 SL 2 מארז של COMPUCASE 6A19 תודה
-
- 2 תגובות
- 543 צפיות
-
-
http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=338003.0 זה חזר לי. יש פה כמה שאולי יזכרו אני ממש צריך את העזרה שלכם. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 764 צפיות
-
-
משהו יודע או ראה איפה אפשר לראות השוואה שכוללת את הסניק החדש הזה?, אני רוצה לדעת אם שווה לי לחקות אני פשוט לא מוצא
-
- 1 תגובה
- 731 צפיות
-
-
יש לי את המחשב הזה כבר שנה וארבע חודשים... לעולם לא עשיתי אוברקלוק למעבד ונראה לי שזה זמן מתאים להתחיל, (====ראה מפרט====) אני לא רוצה להשקיע גרוש בקירור, וגם שימו לב שהזכרונות האלו הם VALUE... יש פוטנציאל למשהו סביר ? אני רוצה לנסות רק בשביל הנסיון כי למחשב הבא שלי (עוד שנה וחצי אני משער) אני מתכנן משהו רציני יותר, אבל עדיין, אני לא רוצה לעשות סתם אם אין בכלל פוטנציאל.... תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 479 צפיות
-
-
הוא יעשה משהו? מדובר בHDD WD 80GB 8Cache 7200RPM
-
שווה להשקיע בשני המאוררים הללו 120 שח ולשים אותם בגג המארז למשל... ישנה משהו? נתונים טובים ושקטים למאווררים... מה אתם אומרים חשבתי לשים בגג המארז שניים כאלה...אבל יכול להיות שאני ישים עוד אחד בדלת המארז למטה שיכניס אויר לאזור הכרטיסים.... [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 570 צפיות
-
-
אז ככה, לי יש Barton 2500+ AXDA2500DKVHD AQXCA 0307MPM עם מכפלה פתוחה והוא על טמפרטורות נורא גבוהות כמו 57-65..... ויש אחד שרוצהלהחליף איתי בעד הבארטון שלו שהוא עם מכפלה סגורה אבל הוא הגיע איתו ל3200 עם קירור סטוק....! ועכשיו ראיתי שפתחו אשכול שאמרו שחלק מהמעבדי 2500 שנמכרו הם בעצם 3200 פשוט מכרו אותם כ2500 כי ל2500 היה ביקוש גבוהה... והספינג שפרסמו שם למעבדים האלה נראה לי זהה לספינג של הילד שאני שוקל להחליף איתו.... מה כדאי לעשות? אני קונה Silenttower אז אל תדאגו למעלות.. (נכון?) תודה רבה רבה מראש, ניר.
-
- 7 תגובות
- 592 צפיות
-
-
היי חברה יש לי AMD 2700+ יש לו היטסינק AX7 ועליו מאוורר דלתא עצבני ב 6000RPM שעושה המון רעש בנוסף יש לי בפנים מאוורר 80 מ"מ שמוציא אוויר למעלה מאחורי המעבד רציתי לדעת אם אני יחליף את הדלתא ב SF2 ויוסיף שני מאווררים למארז שיכניסו אוויר או שאחד יכניס ואחד יוציא אני יקבל מערכת שקטה יותר בהרבה? והאם היא גם תהיה קרירה יותר? כרגע ב IDLE המעבד בסביבות ה 49 ובעומס הוא בסביבות ה 56 ובנוסף תנו את דעתכם בכללית לגבי SF2 ואם אתם חושבים שאפשר להחליף את הדלתא במשהו אחר כל הצעה תתקבל בברכה העניין הוא שצריך שהמחשב יהיה נסבל ויהיה אפשר לישון קרוב אליו וקירור מים לא בא בחשבון
-
- 18 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני בקרוב מאוד מאוד, קונה מחשב חדש, ואף פעם לא היה לא איזה מארז כמו האנרמקס וכל המארזים הגדולים והנוחים, שווה בכלל להשקיע או שזה בזבוז? אז ככה זה מה שאני רוצה לקנות: Chiftec Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver+ window + ENERMAX 350W שווה ב-970ש"ח? ואל תגידו שהחלון המוכן לי יפה, כי לדעתי הוא יפה מאוד, ראיתי אותו בגלרייה של האתר, והוא יפה מאוד, יש אותו להרבה אנשים.
-
- 13 תגובות
- 766 צפיות
-