עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by idan_v,

אז ככה, יש לי את המעבד i7 920 2.67Ghz (D0) ומכיוון שעברו כמה שנים טובות מאז שקניתי אותו הייתי בטוח שהוא כבר לא יהיה טוב לגיימינג כיום והופתעתי לגלות שאני מקבל במשחקים ביצועים דומים עד כמעט זהים למערכות כמו שלי רק עם מעבדים יותר מודרניים (כמו ה i7/i5 למיניהם). ככה שעלה לי רעיון אולי אני אעשה OC למעבד ואפילו אצמצם את פער הדורות עוד יותר. עכשיו השאלה שלי היא, האם זה כדאי? האם אני ארגיש שינוי? (אני מודע לכך שאני אצטרך להחליף קירור למעבד) אם זה חשוב אז לוח האם שלי הוא MSI X58 Pro-E, זיכרונות 3x2GB DDR3 1333Mhz ו 4GB DDR3 1600Mhz, המארז שלי הוא Nzxt Tempest Evo ויש לי קירור למעבד די גדול של COLD BIT אבל ברור לי שאני אצטרך להחליף אם אני אעשה OC.

• 23 תגובות
    • 16.6k צפיות
  2. שלום לכולם, אני לפני מוד די רציני למארז TT SVIKING ולפני הוספת עוד 3 מאווררים..כרגע יש לי סטנדרט אחד מכניס 12ס"מ ואחד מוציא גם 12ס"מ אני קניתי לבנתיים 3 מאווררים של AC גם 12 ס"מ והסרקולציה תלך כך: כל המאווררים בגודל 12ס"מ..אחד מכניס מקדימה,שניים מלמעלה,אחד שיבוא על הפרספקס שיוציא אוויר חם מכיוון הTT BT שיושב לי על המעבד,ואחד אחורי שיוציא אוויר גם כן..מה אתם חושבים על הסרקולציה..טובה או לא..מתוכנן גם OC רציני אז אני חושב על זה רבות..אודה לעזרה.

3. Started by kinggil,

שלום. כאשר קיבלתי את המחשב שלי ממישהו קרוב הייה על המעבד משחה טרמית בצבע לבן, והמעבד הייה מקסימום 37 מעלות. כיום יש לי משחה מוליכה שאני שמתי ב 15 שקל והמעבד 67 מעלות מקסימום!, כדאי לי לקנות את ה?Arctic Silver 5? וזה יוריד במעלות?

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by אמיר יצחקי,

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=5010 הצעצוע הזה ייתן משהו אם הוא יישב ליד הכרטיס.מ ?

5. מכיוון שאני צריך מחשב לא למטרת משחקים, אך עדיין אני מעוניין להמהירו. אני חושב ללכת על לוח G33 של GigaByte, להם יש לוח התומך בזכרות 1066, וכזה שלא. מכיוון שידוע לי שלצורך המהרה אין צורך ממשי בזכרונות 1066 (אני מתכנן על E4500), האם הלוח הזול יותר חסר התמיכה יפגע ביכולתי להמהיר. נ.ב. מבחנים מראים שגם לוחות ה G33 יודעים להמהיר כמעט כמו לוחות P35. תודה!

• 3 תגובות
    • 428 צפיות
  6. Started by tomerzhr,

יש לי תקציב של 400 שקל ואני מחפש קחירור מעולה למעבד שייה גם שקט וגם טוב הרבה המליצו לי על TUNIQ TOWER 120 ורציתי לדעת אם הוא טוב ושקט? ואם יש משהוא יותר טוב ממנו ששווה להשקיע עליו?

• 5 תגובות
    • 791 צפיות
  7. יש לי מארז מיקרו שוכב ... http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=1840 כולל מאוורר 80 מקדימה ו 2 מאווררים 60 מאחורה. לאחרונה הוספתי לו מאוורר 80 בגג (יש מקום מוכן) כרגע הוא עובד כמכניס אוויר אבל אין שום שינוי קריטי בטמפ! לדעתכם מה יתן את המקס' יעילות? (הכנסת או הוצאת אוויר) כרגע הטמפ' במנוחה: לוח 38 - 39 NFORCE2 מעבד 44 (מעבד סמפרון 2200) ספק 40 דיסק קשיח 44 תודה

• 13 תגובות
    • 649 צפיות
  8. Started by Lotar_88,

לינק למוצר http://www.sytrin.com/3b-I-1.html לפי מה שהבנתי זה מזגן למחשב או משו בסגנון ? יש לי מארז full tower ומעבד 2.8 פרסקוט שפולט הרבה חום אני משתמש בקירור למעבד Thermaltake Spark 7 + Xaser Edition אז אני מצליח להחזיק אותו על 40-50 מעלות תלוי במאמץ יש לי שניי מאווררים אחוריים בלבד בינתיים עוד מעט אני יוסיף שניים קידמיים ואולי יעשה קצת מודינג ויוסיף עוד אחד של 120 מילימטר , נראה כבר איפה שיגידו לי שהכי טוב לשים שם אני ישים השאלה שלי היא האם הקירור הזה יכול לעזור לי בסירקולציה של האוויר במארז ? טמפרטורות ?

• 1 תגובה
    • 399 צפיות
  9. Started by Oranl,

אהלן, במחשב סלרון ישן, מאוורר ה-60 מ"מ של קירור המעבד הפסיק לעבוד. פירקתי את המאוורר ובהיעדר אמצעי שימון מתאימים שימנתי את הציר שלו בעזרת משיחת מעט מעט שמן בישול בעזרת קיסם אוזניים. ממש על הציר עצמו שמסתובב. אחרי ההרכבה הוא עובד יפה מאד. בעקבות פוסט ישן שקראתי בפורום "כרטיסי מסך" רציתי לשאול מה ההשלכות של השימון הזה? אציין שוב שמרחתי כמות ממש אבל ממש קטנה.

• 1 תגובה
    • 506 צפיות
  10. Started by אוקיי,

יש לי מעבד פנטיום 2 , 333. אני מעוניין לעשות לו אוברקלוק כדי לקבל מהירות של 450 בקירוב ע"מ שאני אוכל לראות סרטי DIVX על המחשב הזה. כיצד אני עושה את זה?

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by BassMan,

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by EternalDarkness,

שלום לכולם אני טל. יש לי לוח של ASUS P4B266-C וכאשר אני מעלה את המהירות של הfsb מעל 105 מתחיל להיות לי בעיות בתיאום עם ההרד דיסק . האם אפשר לפתור את זה או שהלוח עד כדי כך מסריח שלא???

• 1 תגובה
    • 504 צפיות
  13. אני מתכוון לרכוש בקרוב מערכת קירור מים-ככל הנראה של EMP או DangerDen. שתיהן מגיעות רק עם בלוק למעבד. יש טעם להוציא עוד 250 שקל ולרכוש גם בלוק לNB ? האם זה יביא לשיפור משמעותי? נאמר ויש לי כסף לרכישת עוד בלוק אחד - מה ישתלם לי יותר, בלוק לNB או לכרטיס מסך ?

• 12 תגובות
    • 739 צפיות
  14. Started by faza,

ברשותי גוף קירור SP94 ואני צריך מאוורר לנ"ל הכי חשוב שיהיה שקט ביותר! 80,92,120 לא משנה הגודל (כמו שאומרת הפילגש שלי) חיפשתי בפורומים ולא מצאתי תשובה מה לרכוש? (שוב פעם - הרעש קובע ולא עוצמת הקירור - הכי שקט)

• 13 תגובות
    • 729 צפיות
  15. Started by quepasa,

מערכת קירור מים מדגם Aquagate Max מבית COOLERMASTER http://www.com4u.co.il/Product.asp?Pid=RL-HUB-KBU1-GP&Cat2Cat1ID=22&Cat2ID=271 רציתי לדעת עם היא מוצלחת ל OC ובנוסף עם היא יכולה "לסחוב" קירור לכל המחשב (CPU.GPU.HDD.RAM.CHIPSET) תודה מראש

• 6 תגובות
    • 660 צפיות
  16. Started by looo,

יש לי את sandra 2002 ו-cpucool ויש בינהם הבדל של 7 מעלות (cpucool פחות מsandra) איזה תוכנה יותר אמינה? יש תוכנות אחרות? תודה! עריכה: בדקתי עכשיו במצב ldle ןב-full load עם prime 95 בcpu cool הטמפרטורות בldle הם 43-45 ובprime 95 הם 57-60 בsandra 2002 הטמפרטורות בldle הם 47-49 ובprime 95 הם 58-61 מה נכון? יש לי p3 800mhz והטמפרטורות האלהדיי גבוהות כדאי להחליף גוף קירור? אם כן מה עדיף וולקנו 9: http://www.pch.co.il/docs/pd1351939424.htm או ארופלו http://www.pch.co.il/docs/pd-73977067.htm יש משהו אחר יותר טוב עד 180 ש"ח? (לסוקט A)

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by KF,

שלום שמתי לב היום שיש לי טמפ 117.6F עכשיו אף פעם לא היה לי דבר כזה עם F וזה לא עבר אף פעם את ה 57C מזה המעלה הזאת ? נ.ב אני רואה את הטמפ במארז שלי (יש לי מד דיגיטלי).

• 4 תגובות
    • 513 צפיות
  18. Started by ezx,

שלום לכולם קניתי 7600 גי טי של גינוורד ואני רוצה לעשות לו אובר קלוקינג גבוה מישהו יודע איפה אפשר להשיג ביוס לכרטיס מסך הזה בתוספת מתח תודה מראש

• 0 תגובות
    • 525 צפיות
  19. Started by cyberX,

למעבד - ARTIC COOLING 7 FREEZER PRO למארז - Glacialtech 120mm Case Fan Hydrodynamic Bearing 18dba 36CFM אם הם לא שקטים במיוחד תציעו לי מאווררים שקטים במקומם

• 4 תגובות
    • 555 צפיות
  20. זה: Thermalright XP-120 for Pentium 4 AMD Athlon64 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=7068 זה: Thermalright XP-90C for P4&K8 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=9785 או בכלל זה: Zalman CNPS7000B-Cu 92MM Fan http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_937&products_id=4297 כרגע יש לי את השלישי (הזלמן) וחשבתי להחליפו באחר (הראשון או השני[90C או 120]) תודה! עריכה: הלוח אם שלי תומך בכולם.

• 8 תגובות
    • 609 צפיות
  21. Started by etz,

אני רוצה לעשות אוברקלוק למחשב של אבא שלי, מובר בפנטיום 3 ישן אבל נראה שהלוח אם שלו חדיש יחסית למעבד כזה ולא רע, משהו של אסוס. כשמשנים את תדר ה-FSB אי אפשר כמובן לנעול את תדרי ה-PCI וה-AGP ורציתי לדעת איזו השפעה עלולה להיות אם אני אעלה אותם? אמנם המקסימום שאפשר להגיע הוא 40 מה"צ אם אני לא טועה שזה בסה"כ 7 מה"צ מעל התדר הרגיל אבל הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה להרוס שם משהו.

• 2 תגובות
    • 447 צפיות
  22. והאופציות שהלוח נותן לי לתדר הזכרונות אינן 1:1, אשמח מאוד להיעזר בכם. תודה.

• 1 תגובה
    • 579 צפיות
  23. ליבה עם NEWCATLE נחשבת החלשה ביותר לOC מבין הווינצסטר והאחרים (אני פשוט לא זוכר את השמות שלהם)?

• 13 תגובות
    • 849 צפיות
  24. שאני פותח את מנהל המשימות אז יש שם מין מדד כזה של עד כמה המעבד שלי מתאמץ, אני שם לב שאם אני פותח תוכנה כלשהיא, או אפילו חלון Explorer ה- CPU USAGE קופץ בנייה ל 75-100 ואז תוך שנייה חוזר.... עד עכשיו היה נשמע לי רגיל אבל אצל חבר שלי שיש לו בול אותו מעבד כמו שלי (530J) זה לא קורה, בקתי אצלי גם את הטמפ' וגיליתי שגם הטמפ' קופצות ! אבל רק לשנייה-שתיים... זה נורמלי ?

• 1 תגובה
    • 588 צפיות
  25. שלום לכולם נשארתי עם חיישן טמפ' מיותם אחרי הרכבה של x11 אבל בגלל שיש לי חישן על הלוח לא טרחתי להתקין את זה שבא עם ה x11 רציתי להתקין אותו על מעבד כרטיס המסך שלי. יש למישהו מושג אם יש אפשרות לחבר אותו ללוח אם שלי ישירות abit nf7-s ? אם כן אז לאן ואם לא יש איזשהו פתרון אחר ? בתודה מראש לעונים

• 4 תגובות
    • 574 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.