עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by dotans75,

אנוכי טכנאי מחשבים (הנדסאי למעשה....) אבל מאז ומתמיד נמנעתי משינויי מהירויות מחשבים מסיבות שונות ולא התעניינתי בנושא. לשם הנסיון הייתי מעוניין לנסות וללמוד איך זה עובד ואיך עושים את זה..... התגלגל לידי מחשב שיאלץ לעבור את הטבילה על רטוב ואני מבקש את עזרתכם בהמהרתו כי ממש אין לי מושג איך מה לשנות. מפרט המחשב: מעבד AMD 2/350 לוח אם ASUS P5A-B זיכרון 2X32 ספק 200W על המחשב מותקנת מערכת הפעלה ווינדוס מילניום וממה שהצלחתי לראות המעבד עובד במצב רגיל זה בטמפרטורה של 50 מעלות (כנראה שצריך להחליף....) אשמח לשמוע אם למישהו יש מידע איך ומה ניתן לשנות כאן

• 14 תגובות
    • 953 צפיות
  2. http://il.youtube.com/watch?v=YPWSMxnoDwk רצב קישור למה שאני מתכוון האם החנויות עושות לפי בקשה LAP לקולר

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by צחיבר,

שלום רב, יש ברשותי מחשב פנטיום 3, 800HZ של אינטל וברצוני לבצע המהרה. רציתי לדעת אם יש קישור או מצגת שעל פיה אוכל לעבוד. תודה.

• 2 תגובות
    • 503 צפיות
  4. שלום יש sisosoftware sandra איך אני יכול לבדוק טמפ של הכרטיס מסך ושל המעבד תודה

• 0 תגובות
    • 464 צפיות
  5. Started by guylederer0,

אוקיי אז ככה קניתי מחשב לפני כמה זמן והמאווררים שבאו אם המארז על הפנים ... המארז הוא NZXT GUARDIAL 921 שיש לו 3 מאווררים אחד מקדימה למטה לכיוון ההרדיסק ( לד כחול ) אחד בצד (לד כחול ) ואחרון פליטה ... בגלל שאין בקושי סירקולציה במארז הטמפרטורות לא משו והקירור למעבד יורד מערכו אני גר ליד אשקלון\אשדוד וראיתי את החברה IQPC ורציתי לדעת חוות דעת עליה ... ( למרות שזה רק מאווררים אני מתכנן גם לקנות Vendetta 2 ) עכשיו בתוך המארז דחפתי מאוורר שכתוב אצלי פה בצד שמתי אותו מול הקירור של המעבד אשכרה כמעט על הצורב באזיקונים ... אז אני רוצה מאוורר טוב לשם שממש יהיה חזק (וגם יעזור קצת לVendetta 2 ) הינה 2 אפשרויות שראיתי באתר ועשיתי מחקרון קטן אני אקנה 2 מאווררי לידים כחולים כאלו THERMALTA…

• 8 תגובות
    • 638 צפיות
  6. Started by SKYPE VOIP,

מצאתי קירור למעבד בדקתי את המפרט הטכני שלו והוא ממש מושלם ביחס למחיר 150 שקל http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1148&ID=1553#Tab1 ‏Blue Orb II Silent CL-P0257‎ מה אתם אומרים עליו ? Heatsink Dimension 140 (L) x 140 (W) x 66 (H) mm 5.51 (L) x 5.51 (W) x 2.6 (H) in Heatsink Material Copper Base & Aluminum Extrusion Heatpipe N/A Fan Dimension 120 x 24.3 mm Fan Speed 1700 ± 10% RPM Bearing Type Noise Level 17 dBA - שקט מאוד Max. Air Flow 77.85 CFM - דחיסת אויר מעולה Max. Air Pressure 1.80 mmH2O LED Fan Blue Color Power Connector 3-pin Rated Voltage 12V Started Voltage 7V Rated Current Power Input 3W MTBF 30,000 Hour…

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. טוב אז התחלתי להתעניין באוברקלוקינג קראית את שתי המדריכים שיש במאגר (לא עוזרים בגרוש...)וגם עשיתי חיפוש פה בפורום..וקראתי קצת...עכשיו זה המפרט שלי: CPU Properties ( Intel Pentium IIIE, 800 MHz (6 x 133-מעבד Asus CUV4X-לוח אם 256מגה של SDRAM nVIDIA GeForce 256 Gigabyte GA-GF2560-כרטיס מסך... (תגידו לי עם אני יכול לעשות ביכלל אוברקלוק עם המפרט שלי..) עכשיו ניסיתי לעלות את הFSB במעבד לפי מה שהבנתי עושים את זה דרך הביוס אבל לא הצלחתי לימצוא איפה זה...חיפשתי אפשרות אפשרות ואין כלום.. זה הביוס שלי: BIOS Type- Award Modular BIOS v6.0 אולי המעבד שלי סגור או נעול או משהוא כזה.. אז אמרתי לעצמי שנתחיל עם הכרטיס מסך...אז הורדתי את התוכנה : GeForceTweakUtility ומשמה העלת…

• 1 תגובה
    • 473 צפיות
  8. אז ככה יש לי מאורר שנימצא על הלוח אם שזה בעצם המעבד ככזה זה מה שהיבנתי חח אז יש לו קליפסים לבנים אני מוזיז אותם עכשיו איך אני מוצאי את המאורר הינה תמונה של המאורר יש מהכונן התמונה שהקליפסים סגורים אבל בכל מיקרה הם רק זזים לצד הבעיה היא איך אני מוצאי את המאורר

• 2 תגובות
    • 494 צפיות
  9. האם אפשר להחליף רק את המאורר או שצריך להחליף את כל הספק?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. המפרט שלי: לוח Epox 8rda3+ מעבד AXP T-Bred 1700+ זכרון Winbond 512MB 3200 כרטיס מסך GeForce 4 420MX 64MB ( :-[)

• 5 תגובות
    • 629 צפיות
  11. Started by xtract1,

למישהו יש תוכנה קלה יחסית לביצוע OC די פשוט לפנטיום 4 תושבת 478 ליבת northwood?

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  12. Started by דנדן,

צריך המלצה למאווררים, הכי שקטים שיש גודל לא משנה בעקרון אני רוצה לקנות מעמד ללפטופ עם מאווררים, אבל לא נראה לי שממש משקיעים במאווררים שם, אז אני חושב אולי להרכיב משהו. מבחינת מתח, הם יקבלו או מהUSB, או מתח ישיר מהחשמל.

• 0 תגובות
    • 533 צפיות
  13. Started by -Tal-,

אהלן יש לי ונדטה 2, אני רוצה לנקות אותו... איך הכי מומלץ לנקות אותו? ניסיתי עם שואב אבק, לא הצלחתי להכנס ממש עמוק כמו שצריך... לחץ אוויר מאופיס דיפו יעשה את העבודה? תודה

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by מתי,

שלום רב אני מחפש קירור שקט ואיכותי לפנטיום 3 . מעבד אינטל (כלומר socket 370 ). האם יש לכם להציע לי משהו איכותי .ושניתן להשיגו בארץ ? תודה

• 3 תגובות
    • 429 צפיות
  15. יש לי היטסינק קטן וכתום שהיה שייך לג'יפה 400MX, סתם היטסינק סטנדרטי ללא מאוורר. אני יכול לחתוך אותו ב 2 צורות, אחת תהווה קירור לגשר הדרומי, והשנייה למופסטים... מה עדיף?

• 28 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. בקרוב אני קונה מחשב חדש עם מעבד E6600, אני יודע ב100% שאני אף פעם לא יעשה OC למעבד, אבל בכל זאת אני יודע שהקירור המקורי של המעבד הוא לפעמים רועש והוא די גרוע, לכן אני הולך לקנות את המעבד באריזת Tray. אני זקוק להמלצה לקירור שקט מאוד לE6600, בתקציב של עד 90 שקל ואין אפשרות לחריגה אפילו לא בשקל.

• 5 תגובות
    • 545 צפיות
  17. Started by yonishema,

יש לי מחשב נייד אייסר מדגם אספיריט 5738G כאשר אני עובד איתו זמן ממושך הוא מתחמם וגם המיקלדת כבר חמה המליצו לי על משטח קירור רוב המשטחים שראיתי הם בגודל של 30 ס"מ אורך והמחשב שלי הוא רחב בעל מסך 15.6 והאורך שלו 38 ס"מ אשמח אם תוכלו להמליץ לי על משטח למחשב שאוכל לפתור את הבעיה אם תוכלו לתת לי קישור למשטח טוב בסביבות מחיר 100-150 ש"ח ואולי פיתרון אחר תנקס

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Tomcat,

שלום, אני רוצה לבנות מסך LCD למחשב שלי לפי המדריך שיש באתר כאן. ויש לי כמה שאלות לפני שאני מתחיל: 1) אני מבין באלקטורניקה וחשמל אבל אף פעם לא התעסקתי בחומרה של מחשב אני יצליח לעשות את זה? 2) לאיפה אני מחבר את הקבל של הLTP? אני מוציא אותו מהמארז, אם כן אין דרך אחרת כי המדפסת שלי מחוברת לשם... 3) לאיפה אני מחבר את הקונקטור של החשמל? תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by Sh_Dor_Lq,

יש לי בעיה שהייתה עם WINDOWS 7 וגם עם WINDOWS 8.1 וגם היום עם WINDOWS 10. הבעיה היא שהקבצים שאני מוריד נפגמים וזה קורה כאשר מצב OC MODE מופעל במחשב. יש לי לוח אם של MSI וכרטיס מסיך של MSI, ברגע שאני מפעיל מהBIOS את הOC אז המעבד עובר פרופיל של OC, הכרטיס מסך עובר לפרופיל של OC וגם הזכרונות, שבזכורנות שם הפרופיל הוא XMP. אם מצב הOC כבוי, הקבצים שאני מוריד אינם נפגמים והכל פועל כרגיל. מה עושים בכדי שהOC יעבוד מבלי לגרום נזק?

• 1 תגובה
    • 3.4k צפיות
  20. צריך משהו בחנות בראשל"צ. תקציב 100 ש"ח מה מומלץ? נ.ב. כל פעם שאני עושה ריסטרט אני מקבל הודעת שגיאה CPU CHIP FAN FAILED OR TOO SLOW רשום שזה CHIP ולא המאוורר עצמו.

• 3 תגובות
    • 452 צפיות
  21. Started by kikkler,

אני צריך עזרה בהחלטה הזאת. הכוונה היא לדחוף אותו באוברקלוק הכי גבוה שאפשר.. הוא ילך עם זכרונות XMS3500 של קורסאיר, לוח Abit IC-7 / P4C800 dlx וקירור מים כלשהוא. התקציב לא מגביל אותי מלקחת את ה2.8, אבל כמובן שאני לא אתנגד לחסוך 400 ש"ח. אני מניח שהמקסימום FSB שאני אוכל להגיע עם כל אחד יהיה סביבות 265 עם ה2.8 (סה"כ 3710Mhz) וסביבות 280 עם ה2.6 (3640). לא נראה לי ש - 70Mhz שווים השקעה של עוד 400 ש"ח, אבל יכול להיות שאני די רחוק בהערכות שלי. כמובן שהבחירה נוגעת גם לעניין הזיכרון - 4:5 עם ה2.8 שווה ל 212MHz לזיכרונות, די קרוב לPC3500 שתיכננתי עליו. 4:5 עם ה2.6 יהיה שווה כבר ל 224, שזה כבר יותר מתאים לPC3700 עם הנמכת תיזמונים קטנה. הבעיה שלא הצלחתי למצוא 3700 שממש מצא חן בעיני…

• 6 תגובות
    • 744 צפיות
  22. Started by Jules Winnfield,

אני רוצה לחסוך בקניית E7400 ולקחת את המעבד הנ"ל כי הוא עולה 300 שקל פחות אז מעניין אותי עד כמה אוכל לקרב אותו לביצועים של הE7400 עם הקירור של אינטל ל24\7 עם טמפ נורמליות? והבנתי גם שהstepping המומלץ הוא M0 נכון? יש אפשרות לברר זאת לפני קניה? בבקשה לא להמליץ לי לקנות קירור זול כמו פריזר פרו ב100 שקל ולסגור עיניין כי אין כסף! תודה. עריכה: אגב הלוח P43 תומך עד 3600MHZ נכון?

• 6 תגובות
    • 816 צפיות
  23. שלום, אני הולך לקנות קירור אוויר לשני מחשבים, האחד כמו שכתוב במפרט שלי והשני AMD Athlon 3000+ 64bit. אני כעיקרון קונה בגלל שהמעבד מתחמם די הרבה בשני המחשבים, וגם ככה צריך לחדש משחה טרמית ואני רוצה שקט... האם ה Arctic Cooling freezer 7 pro מספיק שקט? אני לא מחפש שקט מופתי שאני לא אשמע אבל משהו סביר ויותר שקט מקירורי הסטוק של אינטל וAMD. תודה לעוזרים ועוד משהו, אני גם כנראה אקנה משחה טרמית אם אני אקנה קירור ואם לא... אז המשחה הטרמית של Zalman שמורחים כמו לק, טובה?

• 9 תגובות
    • 850 צפיות
  24. Started by ILYA MOLO,

אני ראתי את המדריך על צג הLCD ואני חושב על לעשות את זה. הבעיה היחידה היא שהמדפסת שלי לוקחת את חיבור פררלי. האם יש מדריך או דרך לעשות את זה בחיבור אחר? אולי להשתמש במתאם (בין חיבור אחר לכבל פררלי) ולחבר את הLCD בדרך של הפררלי רק דרך מתאם. אבל האם התוכנה תתמוך בזה? עצות, תגובות,מדריכים,הסברים וסירטוטים יתקבלו בברכה.

• 9 תגובות
    • 698 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.