אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם לאחר הרבה בלגן בבחירת החלקים למחשב החדש שלי כבר החלטתי ויצא לי מפרט בן **** . ועכשיו לאחר שיש לי את כול החלקים שמתי לב שהקירור לראדון בכלל לא משהו :\ וגם הקרור למעבד שלי לא משהו אז עכשיו אני מתלבט בין שני קרורים לראדון 9800 פרו שלי מתוצרת ספיר Arctic-Cooling VGA Silencer Rev.3 פלוס שאני יוסיף לו היטסניקים מנחושת או Arctic-Cooling ATI Silencer 1 על מה ללכת? ועכשיו בקשר למעבד הלוח אם שלי הוא EPOX EP-8KDA3J (nForce3) - ATX והמארז Thermaltake Xaser III Lanfire - Black Case שמעתי כול מיני דברים בקשר לניסורים וחורים במארז בקשר לגופי קרור של זמן ומלא שטויות מה לקחת ? בבקשר תמליצו לי על גוף קרור טוב עד 300 שקל שהיה גם טוב לאובר קלוק בעתיד
-
- 3 תגובות
- 510 צפיות
-
-
זכרון ADATA VITESTA DDR500 X2 מתח 2.95 [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי את Core i7 930 עם הקירור Arctic Freezer XTREME Rev.2. לוח אם Intel DX58SO. כרטיס מסך 5850HD. מארז CoolerMaster CM 690 II Advanced עם 3 מאווררים (דלת מכניס, למעלה מוציא, מאחורה מוציא) ב IDLE אני סביב ה 51-52. ב LOAD מתייצב על 82-81. (מדידות ב CoreTemp ובתוכנות נוספות) הטמפרטורות נראות לי גבוהות מאוד. מה אתם אומרים? אני חושד שהדבק טרמי של הצלעות קירור כנראה לא טוב. (אני הרכבתי את המחשב לפני כמה חודשים). נראה לכם שזה יכול לגרום לטמפרטורות כל כך גבוהות? ואם זו אכן הבעיה על איזה דבק אתם ממליצים? תודה לכל העוזרים.
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הטמפ' הזו במצב סטטי תמיד בנוסף, קניתי 2 מאווררי CoolerMaster עם חיישני טמפ', למה אני לא רואה אותם בשום תוכנה?
-
- 9 תגובות
- 712 צפיות
-
-
היי,קניתי את המשחב מ-RSM עם המארז הזה:http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=387 בתקופה האחרונה המארז לוהט,חשבתי שכדאי להוסיף לו מאווררים. איזה מאווררים תואמים למארז הזה? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ,לפני כמה ימים ניקיתי את המחשב ,והתחיל הרעש בכרטיס מסך (מהמאורר , כן ?). עכשיו אני לא כ"כ מתמצא בזה , יודעלפרק וכל השטויות. זה יחסית קל שכל אחד שלא פירק מאורר כזה בעבר יוכל גם להחזיר אותו? יכול להגרם איזה בעיה או משהוא ?
-
- 3 תגובות
- 468 צפיות
-
-
שלום חברים. יש לי מחר AMD 700MHZ. המארז שלי סגור כל הזמן רק שאני מחליף חומרה וכל זה אני פותח תמארז וסוגר אותו שוב. שמעתי מכמה אנשים המלצות על להשאיר את מארז המחשב פתוח תמיד. האם זה באמת טוב להשאיר את המארז פתוח מצד אחד? זה מפזר המון חום בחדר? ------------- בקשר לניקוי חומרה. רציתי לדעת איך לנקות כרטיסים במחשבים וכל זה בחיים לא נקייתי כרטיסים וכל זה ואני מפחד לשרוף או להרוס אחד מהם ואני רוצה לנקות הם מלאים באבק. ועוד דבר לשאוב את האבק מזה דבר טוב או שזה גם דופק תכרטיסים? --------------
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכם !!! אני גולש קבוע באתר זה במשך כמה שנים טובות ואין יום שאני לא גולש בו לפחות 3-4 פעמים (גם באמצע הלילה) אני רוצה לציין שהפרויקטים שאנשים הציגו/בנו באתר מראים שילוב של רצון ויכולת מקצועית טובה ואני שמח שכך . הפרוייקט שאותו אני רוצה להציג הינו מערכת קירור גז שבניתי הכוללת בלוק של צ'ילי 1 המפורסם . את הבלוק קניתי ממנו , ובעזרת קריאה מסיבית באינטרנט (כמה חודשים טובים) למדתי את התחום . למזלי יש לי כמה חברים טובים שעובדים בענף המזגנים והקירור, והם עזרולי להשיג את החלקים הדרושים . לפני כ-4 חודשים החלטתי לשפר את המערכת - נאלצתי להלחים שוב (אצל כמה טכנאי מיזוג-קירור) לצורך החלפת צנרות,גז ועוד... והיום המערכת חזקה יותר (200W) לפני הכל ישנם כמה אנשים שעזרו לי בייעוץ…
-
- 38 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
אפשר בבקשה מדרך לאוברקלוק לכרטיס מסך כולל הסבר על עשיית תוכנת ביוס וכו' או עזרה ממישהו באופן פרטי תודה
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין להזמין בלוקים לכרטיסי המסך שלי, לצערי באתר שממנו אני מזמין הDD הייעודי אינו במלאי, אך הבלוק של EK קיים (בכמה דגמים) האם הEK נופל מהDD בביצועים? יש למישהו מבחן השוואה בין הבלוקים? (אני מדבר על גרסת הניקל) האם להזמין את הEK, או להמתין שהDDיחזור למלאי? אשמח לשמוע את דעתכם..
-
- 2 תגובות
- 598 צפיות
-
-
אז זה הקירור....מה אתם אומרים?? שווה?? לא שווה?...יש משהו שנותן ביצועים טובים יותר לכסף??..איך הוא מרעיש?....
-
- 3 תגובות
- 508 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות OC לכרטיס שלי ממהירות שעון של 1970MGHZ ל2230 או2300MGHZ כעיקרון שמתי לו קירור נחושת של חברת AC קירור עם שתי מאווררים השאלה אם הכרטיס יכול להישרף בגלל הOC למרות הקירור.
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לבצע אוברקלוק למעבד,לזכרון ולכרטיס המסך שלי ולכן אני זקוק לאמצעי קירור מתאימים למחשב. מאחר שאני לא מבין בנושא ממש אני באתי לפה אז ככה: יש לי תקציב של כ-500 ש"ח עבור כל אמצעי הקירור שאני אזדקק לאחר ביצוע האוברקלוק. לידע כללי: טפמ' המעבד שלי בזמן פעילות רגילה היא 45-55, ובזמן מאמץ (הפעלת משחקים וכו') היא 55-60. וטמפ' הלוח אם בזמן פעילות רגילה היא 35-40, ובזמן מאמץ היא 40-45. לפי מה שהבנתי עד היום אלו טמפ' די גבוהות אז תתחשבו בזה כשתתנו לי את דגמי האמצעים לקירור המחשב. מפרט המחשב שלי הוא: מעבד: P4 2.53 533 mhz לוח אם: ASUS P4P800 Deluxe כרטיס מסך: ATi Radeon 9500Pro זכרון: 2X256 MB DDR 333 mhz (אני לא יודע של איזה חברה,אבל הזכרון פעל …
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ( היי אני חדש כאן ) יש לי מעבד E7300 , עם המערכת להלן : מאחר ואני חדש כאן עשיתי חיפוש על מהו אוברקלוקינג פה ובגוגל ואיך עושים אותו , לאיזה מצבים או טוב ואילו לא . מצאתי כמה תשובות שזה גורם למעבד לעבוד מהר יותר ( בתדר גבוה יותר ) . תוך כדי הורדתי RealTemp , וברגוע הוא יושב על 40 ~ מעלות . אם אפשר הסבר יותר מורחב על אוברקלוק , ואם כדאי לי לעשות אותו ? ברור שבלבל אותי קצת כל העניין ולפיכך כל עזרה תתקבל בשמחה .
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
בשעה טובה קניתי את ה AMD הראשון שלי ( XP 1800 ) שאלה לי אליכם, מכיוון שאנו נמצאים באזור חם למדי, איזה הייטסינק עדיף לי לשים על המעבד? זה שהגיעה אם המעבד או TT VULCANO 6 שיש לי בבית ?
-
- 2 תגובות
- 868 צפיות
-
-
יש לי מחשב Pentium 2 400 MHz ו128 SDRAM האם יש אפשרות שיעבוד יותר מהר בלי להחליף מעבד או זיכרון תודה לכל העונים
-
- 4 תגובות
- 704 צפיות
-
-
זה הנתונים לפי הבדיקה שעשיתי עם המולטימטר: 20/24 פינים רגיל - חוט אדום - 5.13 חוט צהוב - 12.26 חוט כתום - 3.36 במאמץ - חוט אדום - 5.15 חוט צהוב - 12.17 חוט כתוב - 3.36 מולקס רגיל - חוט אדום - 5.11 חוט צהוב - 12.20 במאמץ - חוט אדום - 5.12 חוט צהוב - 12.11
-
- 0 תגובות
- 465 צפיות
-
-
שלום, כפי שחלק כבר יודעים, אני שונא להשתמש בחיפוש כי הוא מלא באגים... בקרוב, אני קונה Volcano7+ (כבר כל הפורום הזה יודע), ואני אצטרך להסיר את המשחה תרמית הקודמת מהמעבד, אני יודע שעושים את זה עם אלכוהול וצמר גפן, אבל אני מחפש מדריך מפורט היטב, כי אני לא רוצה להיות תקוע עם מעבד הרוס....אז בבקשה, אני סומך עליכם... נ.ב: חיפשתי מדריך כבר, ולא מצאתי...אז זה אפילו יותר טוב אם משהו יכול לתת לי קישור לאתר עם מדריך
-
- 6 תגובות
- 874 צפיות
-
-
ראיתי שאנשים שעושים OC מעלים את המתח של הספק מ1.3V ל1.6V איך עושים את זה? האם זה אפשרי בכל ספק(ג'נרי)?
-
- 2 תגובות
- 571 צפיות
-
-
צריך גוף קרור הכי טוב שיש (אויר )לסקוט 775 (99 אחוז שזה 775)פנטיום d.2.66 חוץ מ ה Tuniq Tower.וצריך שיכנס במארז פוסידון של גיגה בייט . תודה
-
- 22 תגובות
- 960 צפיות
-
-
היי בזמן ש"שיחקתי" עם התיזמוני זיכרונות ניסיתי להוריד את הCL ל2. הדבר גרם למחשב לא לעלות (עשה ציפצופים וכו') הפתרון שלי היה להוציא את הבטרייה מהמחשב כדי לאפס את הביוס. השאלה שלי - האם יש פיתרון יותר פרקטי? שאלה #2 - האם ערך הCL תלוי בגורמים אחרים, כלומר אם אני יעלה\יוריד את שאר התיזמונים האם יכול להיות שהמחשב כן יעבוד בCL 2? תודה
-
- 10 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום אני קניתי מחשב חדש לאחרונה, הנה המפרט במלואו: http://rotter.name/User_files/nor/4763c6b35534c1dd.jpg הנה הטמפ' במנוחה מהתוכנה Everest + מהירות מאווררים: http://rotter.name/User_files/nor/4763c760581e8b59.jpg אני די מודאג מהטמפרטורות, קודם כל זה מחשב חדש, מארז Full Tower ככה שיש המון מקום ריק והרכיבים אמורים להיות מקוררים בצורה טובה יותר. עיקר הדאגה שלי הוא המעבד, ככה זה במנוחה אבל במאמץ המעבד שלי פשוט רותח ומגיע ל 70-85 מעלות וזה ממש לא תקין במיוחד למחשב חדש ואני לא יכול לעשות שום מאמץ קטן פשוט. שיחקתי ב Crysis שעה לפני יומיים והטמפ' בתוכנה אפילו הראתה 90-100 מעלות ואני הייתי בשוק. צריך לציין שהמעבד עכשיו עובד עם הגריז הטרמי שבא עם המאוורר המקורי של המעבד, הבנתי שזה …
-
- 34 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המפרט מיועד לחבר, כשהמטרה להגיע ל 4 ג'יגהרץ. לאחר מסע שכנועים הוא הגיע למסקנה שזה אכן מספיק, אבל אשמח גם לשמוע את המלצתכם לקירור בבקשה, מאחר ואני די מפקפק ביכולותיו של ה STOCK. האם גוף כדוגמת ה Freezer 7 Pr0 Rev. II יעשה את העבודה, או שיש צורך בפתרון קרנפי יותר?... זכרונות ככל הנראה יהיו ה G.Skill 4Gb 1333 "RipJaws" 7-7-7-21. צמצמתי את ההתלבטות בין הלוחות (הן מבחינת מחיר ופיצ'רים) ל Gigabyte GA-P55-UD6 וה Asus P7P55D Deluxe - אם כי אני אישית יותר קורץ לג'יגהבייט, פשוט מסמפט יותר את הביוס שלהם. בתודה מראש...
-
- 3 תגובות
- 898 צפיות
-
-
היתה לי בעיית חום גבוה במחשב נייד (acer 5715z, נקנה לפני כחמש שנים). הטמפרטורות היו נוסקות מהר למעלה מ80 מעלות, והיה נכבה בתכיפות. חשבתי להחליף מאוורר, אבל כשפירקתי את המאוורר, גיליתי שיש מסנן בין המאוורר לבין הברזל (לא יודע איך קוראים לזה). .המסנן היה מאובק וסתום כמעט לחלוטין, ובשלבי התפוררות. משכך, זרקתי אותו, החזרתי את המאוורר והנה פלא - גם בזמן מאמץ המחשב מגיע ל40-50 מעלות. השאלה שלי היא האם זה בסדר שאין לו מסנן. אם היה כנראה שצריך, לא? והאם כדאי לי בכל זאת להחליף מאוורר בגלל התיישנות (באיביי, 40 ש"ח)? וגם: בזמן פירוק המאוורר פירקתי גם את מערכת הברזל שמוליך את החום מהמעבדים למאורר. האם אני צריך לשים משחה טרמית מחדש? (כך הבנתי מאיזה הודעה פה). תודה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-