אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
המפרט שלי מופיע מימין. במסגרת מתיחת פנים למחשב שלי אני מנסה לבצע חיסול ממוקד למספר גורמי רעש במחשב. דיסק קשיח ישן (80 ג"ב של WD) שהתחיל להרעיש פורש לגמלאות, כנ"ל מאוורר 120 מ"מ של TT שמאוד איכזב אותי. הספק של HEC עובר למחשב המשני לטובת seasonic שסוף סוף נשלח אלי וצפויה להתבצע רוטציה בקרב מאווררי המארז. הכוונה היא להעביר את המאוורר של tuniq לקדמת המארז (מאחורי כלוב הדיסקים) ולהשאיר אותו על סל"ד נמוך באופן קבוע, להתקין מאוורר slipstream 1600rpm עם בורר מתח בתוך גוף הקירור של המעבד ומאוורר scythe fdb 1200rpm כמאוורר פליטה ראשי של המארז במקום ה-TT. השאלות שלי למומחי הפורום הם: האם כדאי את מאווררי המארז להדביק עם סיליקון (או לשים סיליקון ביחד עם הברגים) על מנת לצמצם רעידות? הא…
-
- 5 תגובות
- 843 צפיות
-
-
המעבד שלי AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 E6 BOX הקירור למעבד: TT BigTyphoon כרטיס מסך sapphire X800GTO2 256MB הלוח אם : DFI ultra-D הספק: Thermaltake 430W XP550 NP עכשיו אני רוצה לעשות OC, לא יודע אם כדאי לי, עוד מעט יוצא C&C החדש, ןאני רוצה שהכרטיס המסך שלי יריץ אותו כמו שצריך. לפי מה שהבנתי אחריש אני יהפוף את הכרטיס למה שהוא יכול המשחק יעבוד לי תותח...זה נכון? בקשר למעבד? אני מתחיל...אני יכול להגיע להשגים טובים עם המפרט שלי? הקירור של המארז בכללי: אני צריך לבדוק טמפ' בשביל שתגידו לי אם זה טוב. כי זה הולך אצלי במארז ככה:Sunbeam Transformer BLACK מאורר גדול מקדימה שמכניס אוויור מאורר גדול מאחורה שמכניס אוויר מאורר קטן עם לד שמוציא אוויר למעלה בחלון הצדדי הו…
-
- 0 תגובות
- 435 צפיות
-
-
קבלו עצה במקום לשים מאוור 80MM פשוט על הכרטיס ......תשקיעו קצת כסף....ותקנו מאוור זול של איזה 4000 סיבובים של איזה מעבד ותשימו.....זה מה שעשיתי קניתי ב40 שקל מאוור + היטסינק למעבד AMD סתם משהו זול.......ותליתי את המאורר על הכרטיס......זה משהו בן זונההה.....ואת ההיטסינק לשולחן העבודה ...שמתי אותו על GPU של GEFORCE 4........איך שהו התאים בול...... לדוגמא.: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_936_1529&products_id=7247
-
- 3 תגובות
- 589 צפיות
-
-
היי, אני חדש כאן, ויש לי בעייה: בשבועיים שלושה האחרונים אני שומע את הרעש של המאווררים יורד לכמה שניות, כאילו מפסיק לעבוד לכמה שניות, ואחרי כן חוזר. זה קורה המון פעמים. התקנתי אוורסט, וזה מציג לי 42-43 מעלות במנוחה במעבד, ו-46 עד 50 בעבודה. לפעמים זה הגיע במאמץ ל-55. לפני 3 שעות בערך פתאום שמעתי קצת שקט מהמאווררים... זאת אומרת לא שקט לגמרי, אבל יותר שקט...נראה לי שאחד הפסיק לפעול ואחרי 2-3 דקות חזר לעבוד. בזמן שזה היה שקט, אז בדקתי מאחורה והרגשתי אוויר מהמאוורר של הספק כוח מאחורה שמוציא אוויר.. ובאוורסט הודיעו לי שהמאוורר של המעבד עובד. זאת אומרת 2 מאווררים בטוח עובדים.... האם יכול להיות שהשלישי (זה שמכניס אוויר למארז) הוא שעושה את הבעיות ואת הרעש? איך אוכל לדעת? ומה עושים…
-
- 2 תגובות
- 486 צפיות
-
-
היי, כרגע יש לי מארז של SONATA 3, לגבי הקירור יש לי 3 מאווררים (ואחד נוסף של ה 4850 שמגיע בסטוק) אחד מהם של זלמן 7500 (למעבד) והשניים הנוספים הגיעו עם המארז (אחד ללוח אם ואחד קדמי בעיקר להארד דיסקים). הבעיה היא ששני המאווררים שהגיעו עם המארז על low אבל עדיין המחשב רועש מידי לטעמי, לפחות בלילה כשאני מנסה לישון... השאלה היא מה אפשר לעשות מפני שאני אני אמנם לא עושה אוברקלוק אבל אני כן מריץ משחקים כבדים מאוד. השאלה אם אפשר לוותר על מאוורר אחד או להחליף אותם, מה אני עושה אנשים ?
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מעבד E8400 והוא כרגע עובד על מהירות 3.5GHZ עם 1.4260V ו פועל על 75-80 מעלות במאמץ. אני כבר כמעט חצי שעה עם התוכנה ORTHOS והכל נראה יציב בנתיים. השאלה שלי היא כזאת- מעלום לא הצלחתי לעשות OC עד היום בגלל ששיניתי יותר מידי הגדרות. בפעם הזאת הדבר היחיד ששיניתי היה ה BUS SPEED והמתח ולא שום דבר מעבר... אם המחשב יציב עכשיו אז הכל תקין? יש משהו קריטי בהגדרות שצריך לשנות? ונראה לכם שאני יכל להוציא עוד קצת מהמעבד? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב קודם כל, שלום D: =] אני רוצה לקנות מאוורר נוסף למארז שלי טרמלטק סופרנו+חלון. http://img85.imageshack.us/my.php?image=fania3.png ^ תמונה של המחשב אחריי חרישה בתוכנות מאטות וכו' זה אחריי איזה חמש שעות של שימוש חרשני.. אני ידוע שאני לא צריך אבל בשביל השקט האישי שלי למה שלא אשלם עוד 70 שקל? זה המאוורר(אני רוצה שיהיה לו לאדות בשביל היופי) http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6079 איפה בדיוק צריכים לשים לי את המאוורר? ועוד משהו שאני קונה את זה אני מקבל יחד עם זה הרכבה חינם? וכדאי לי מאוורר אחר? אם כן , המליצו לי.. הביעו דעה.. תודה=]
-
- 10 תגובות
- 722 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות את המפרט הבא, כאשר יש לי התלבטות בקשר לאלמנטים שקשורים לקירור. המחשב יישב בתוך ארון בתא בגודל: עומק 45 רוחב 47 גובה 20.5 שלו יש רק פתח חלקי מאחורה (החצי התחתון של הדופן האחורית, אם זה חשוב אולי אפשר להרחיב). מקדימה יש לארון דלת אבל היא תהיה סגורה בדרך כלל. מעבד: [..] INTEL 3470 : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.2Ghz - TRAY - זמין במלאי ₪884 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H77-D3H - זמין במלאי ₪537 זיכרון: [..] KINGSTON 8GB DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪262 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪113 דיסק קשיח: [..] SEAGATE 7200.14 3TB SATA3 - זמין במלאי ₪660 דיסק קשיח 2: INTEL SSD 330 120GB- זמין במלאי ₪611 מארז: [..] SILVERSTONE LASCA…
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
Etreme volcano 12 ב200 שקל למעבד את'לון 64 ביט האם הוא מתאים? איך הוא ? טוב? תודה
-
- 5 תגובות
- 542 צפיות
-
-
חברה יצאה גירסה נוספת ל scythe Ninja ונראה לי שההבדל הוא שאיבזרו אותה כך שתתאים באופן חלק ללוחות עם סוקט 775 כלומר עבור מעבדי ה CORE 2 DUO מישהו יודע למי מהחנויות בארץ יש את זה כבר או שכולם מחזיקים מלאים ישנים ? לינק לגירסא החדשה NINJA PLUS Rev.B : http://www.scythe-usa.com/product/cpu/026/scnj1100p.html לצורך השוואה הנה הגירסה שהפסיקו לייצר (הישן) : http://www.scythe-usa.com/product/cpu/006/scnj1000p.html
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מאחר והמאורר של המעבד עושה רעש ממש חזק הייתי מעוניין להחליף אותו צירפתי תמונה עם הדגם המדויק של המעבד [attachment deleted by admin]
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
את האמת לא הייתי בטוח כל כך איפה למקם את זה אבל שיהיה... אז ככה יש לי היטסינק די גדול שהייתי רוצה למקם על הכרטיס מסך שלי , אבל אני לא יודע איך אני יוכל להחזיק אותו כמו שצריך...לפי מה שהבנתי הרבה אנשים לא יודעים איזה דרך הכי טובה לעשות את זה. מי שמכיר דרכים טובות ובטוחות שירשום כאן. תודה , חלב
-
- 14 תגובות
- 793 צפיות
-
-
-
שלום לכולם יש לי PC שמרעיש בזמן האחרון. הרעש בא מאחורה מכיווון המאוורר של המעבד. החלפתי לפני חודש את המאוורר - בימים הראשונים הכל היה בסדר, כבר חשבתי שפתרתי את הבעיה - ואז הרעש התחיל לחזור. ניקוי אבק לא עוזר (אני משתמש בספריי אוויר) מה זה יכול להיות? איך אפשר לעלות על הסיבה?
-
- 6 תגובות
- 633 צפיות
-
-
נעה כבר חודש אומרים השבוע הזה והשבוע הבא , לא נראה שיקבלו את זה בזמן הקרוב , בכל זאת אני רואה פו אנשים כבר עם TUNIQ מישהו מכיר חנות שיש לה את זה במלא ? תודה
-
- 0 תגובות
- 454 צפיות
-
-
יש לי פנטיום 4 3 גיגה הרץ פרסקוט עם המאוורר המקורי . כמובן כשהמאוורר עובד במהירות מקסימלית הוא רועש מאוד , האם מישהו יודע מהי עוצמת הרעש ב - Dba של המאוורר כאשר הוא עובד במהירות מקסימלית שזה בסביבות 4500 סל"ד ?
-
- 1 תגובה
- 646 צפיות
-
-
http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_937&products_id=4298 או http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_954&products_id=5212 מה אתם מציעים לי לקנות ???
-
- 19 תגובות
- 838 צפיות
-
-
הרגע הוצאתי את אחד מהמאווררים שנשבר על האצבע שלי (אל תשאלו למה), ופתאום ראיתי שהוא של Yate loon הוצאתי את השני שאחסנתי (גם אותו קיבלתי עם המארז, והחלפתי אותו ב TT smart case fan) ושוב- Yate loon שמעתי על זה שהמאווררים שמקבלים עם ה 6A19 רועשים, ושמתי לב שאצלי זה לא ככה, זו כנראה הסיבה. לעוד מישהו קרה שהוא קיבל מאווררים של YL עם ה 6A19?
-
- 5 תגובות
- 601 צפיות
-
-
מישהו יודע איפה אפשר להשיג כזה בארץ ומה השם שלו בעברית ?? (או במוסכניקית ....)
-
- 1 תגובה
- 785 צפיות
-
-
שלום... אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד אז בינתיים עשיתי ככה, תמונה: http://www.myg.co.il/index.php?loc=see&pic=phpFABqFz.jpg ובזיכרונות ככה תמונה: http://www.myg.co.il/index.php?loc=see&pic=phpFABqFz.jpg עכשיו ב Ruw Refresh Cycle Time , לא היה לי באפשרויות 46, המס' הכי קרוב שהיה שם ל 46 זה ב45 זה בסדר מה שעשיתי שם?... ועכשיו השאלה שלי האם זה בסדר?, ומה אני עוד צריך לעשות כדי להתחיל באוברקלוק תקין?.. תודה לעוזרים...
-
- 4 תגובות
- 544 צפיות
-
-
אילו חנויות שולחות לארץ במחירים הוגנים ומשלוח לא יקר מדי? אני מחפש ספציפית חנות שמוכרת מאווררי Panoflo, ואם הם מוכרים גם ערכות קירור דיסק קשיח של זלמן, ומקררי מעבד של זלמן, אז אפילו יותר טוב. ראיתי שהרבה הזמינו פה מג'ב-טק, אבל ביומיים האחרונים האתר שלהם די מת. מישהו מכיר עוד חנויות דומות?
-
- 0 תגובות
- 520 צפיות
-
-
אוקי אנשים יש לי בעייה יש לי מארז נחמד וטוב אבל midi twor והוא עמוס עכשיו בגלל שיש ימבה כוננים וימבה חיבורים אז עד לא מזמן המארז היה נאה כמו גוננגל עם כול החוטים אז סידרתי אותם וככה אבל עדיין המעלות על הפנים 50 מנוחה 60 מאמץ אני מיואש לגמרי ואז הגיע המשיח (או שלא) הביג טיפון קניתי אצל זיגזג באתי הביתה ואמרתי וואלה היום זה היום באתי להרכיב וככה הרכבתי אבל שסגרתי את דלת המארז ובדקתי תמעלות נפלה נשמתי הדלת יושבת על המאווור וזה גם הסביר תשריקות שהיו וקיצר זה סתם משקולת חסרת תועלת אז אמרתי טוב יאלה נביא קרור אחר מישהו המליץ לי על הארטיק קולינג 64 אבל הוא עם המוארר לכיון הספק ובסדיור חוטים שלי כול החוטים הוצמדו לאזור הזה אז עכשיו אני בדילמה קשה 1 לקנות קרור קטן וטוב כד…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני חדש בפורום ונתקלתי בבעיה בזמן OC, אני מנסה לשנות את ערכי המולטיפלייר ואחרי שאני משנה ושומר הוא פשוט מחזיר את זה לערך קבוע של 6. אותו דבר עם מהירות השעון שלהיא 266, אודה לעזרה בנושא. :s05:
-
- 2 תגובות
- 735 צפיות
-
-
יצא והקירור הקודם נהרס (באשמתי) ואני צריך אחד חדש, בסביבות המאה שקל. מעבד amd phenom x6. אני מצרף כאן תמונה כי לא ברור לי אם אני צריך להשאיר את החיבורים מהקירור הקודם (אלה שבצידי המעבד). זאת הפעם הראשונה שאני מתקין אחד לבד. הקירור מגיע עם משחה?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-כותרת- דוגמה: נגיד Q6600 על 400X9 ו400X8..... שני האפשרויות יצרכו אותו מתח?
-
- 3 תגובות
- 537 צפיות
-