אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום , משהו יכול לומר לי איפה אני מגדיר את המספרים המסומנים באדום (בתמונה 1) בביוס? לוח אם Gigabyte G33M זכרונות G.SKILL 4gb 1000mhz PI המון תודה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 580 צפיות
-
-
מתכוון לעשות OC לכרטיס הנ"ל: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=10220 ויש לי 210 ש"ח להוציא על גוף קירור גם. אני בעיקרון מעוניין לעשות OC גבוהה, כזה שבעזרתו אוכל להגיע לביצועים כמעט זהים ל6600GT ב-3Dmark03 (ראיתי שזה אפשרי לפי החיפוש שעשיתי על הכרטיס). אתם יכולים להמליץ על גוף קירור מתאים? שלא יעבור את התקציב, תודה . עריכה: אם כבר פתחתי דיון, אז יש לכם מושג מה השם של התוכנה שמחליפה את AIDA32? avarest או שם דומה! אתם יכולים להגיד לי את השם המדוייק כדי שאני אוכל להוריד ולהתקין אותה?
-
- 5 תגובות
- 473 צפיות
-
-
חברים יקרים! התחלתי - בדגש על התחלתי בביצוע אוברקלוק לא רציני וכעת המחשב מסרב להידלק - ברשותי לוח אקסטרים של אינטל - DP55KG ומעבד I5 750 ספק של SS 750 GOLD זכרונות XMS של קורסייר 4 GB מוגן 2 קירור ומארז CM 690 ADVANCE 2 התחלתי לבצע OC וכשהגעתי בערך ל3200 העלתי מתח במעבד ל1.4 כי המערכת לא הייתה יציבה, לפתע כבה המחשב וכעת הוא לא נדלק!!!1 אני לוחץ על ההדלקה והוא נותן זרם לשניה אפילו פחות ונכבה מיד... חיברתי ספק אחר אותה תוצאה.. הוצאתי זכרונות לא עזר השאלרתי רק אחד גם לא עזר.. ניתקתי כרטיס מסך וכלום.. הוצאתי סוללה לשעה וכלום ג'מפר נשלף החוצה לשחזור ולא עוזר.. למישהו יש מושג מה לעזעזל קרה פה???? המחשב בן יום!!!!!!
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בבדיקה ב BIOS ראיתי שמשום מה הזכרונות מוגדרים לתזמונים 5-5-5-15 במקום ל 3-4-4-15 הזכרונות של OCZ : http://www.skypc.co.il/pl_product~OCZ2RPR800C32GK~15~0.htm לוח GIGABYE http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Default.aspx מעבד Q6600 שאני מריץ CPUZ אני מקבל (ראה תמונה) חשבתי על OC אבל גם במצב נורמלי זה נראה לי לא תקין אודה לתשובתכם [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 756 צפיות
-
-
-
הטמפ' של המעבד שלי מגיעה ל50+ כשהמקסימום זה 55-70. לפעמים הטמפ' 57-58. מה אפשר לעשות עם זה? יש למישהו עצות? יש לי מעבד DualCore AMD Athlon 64 X2, 2800 MHz (14 x 200) 5600+
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יתרון אחד שיש לחורף זה הזדמנות לעבוד על OC, אז אחרי שפעם שעברה כמעט הגעתי ל5GHZ, ואני מזכיר שיש לי I7 860, שהוא לא הכי מומלץ ל OC, החורף הזה הצלחתי למשוך עוד טיפה ולעבור 5Ghz על ליבה בודדת רק לשם הבהרה אני משתמש בקירור אוויר, מוגן 2 המפלצתי לצערי התמונה שצילמתי נלקחה הכפריים בודד מסרטון שצילמתי אז האיכות לא הכי הכי, אבל העיקר הכוונה
-
- 4 תגובות
- 897 צפיות
-
-
היום קיבלתי את הזיכרונות למזלי אך הופתעתי די לגלות כי הזיכרונות שיש ברשותי הם Single Sided ואני לא מבין למה.... קצת נתונים שיש על האריזה: 8L12864AL1065.8FE5 CL 1118Z WB בהמשך נראה למה הם מסוגלים נקווה שלא יאכזבו(ואני עדיין לא יודע איזה ציפ' יש שם) עריכה: לצערי CPU-Z מזהה כי הזיכרון הוא PC-6400 משום מה למרות שהיזכרונות בוודאות PC-8500 כנראה בעייה בתוכנה מסתבר שהרבה סובלים מזה: http://www.edgeofstability.com/images/x38lt/8400/445x9/445x9_333x800_3d06_l.jpg ויש לו זיכרון : 2x1GB OCZ PC2 9200 Reaper האם למישהו יש את אותם זיכרונות והוא הצליח לעשות איתם OC ? לפני שנחזיר אותם
-
- 0 תגובות
- 711 צפיות
-
-
שלום. ברשותי כרטיס XFX 6600GT PCIe אני מעוניין לקרר אותו ככ להאפשר למטרות OC. - כרגע על ארבעת הזכרונות של הכרטיס מוצבים סינקים של ZALMAN. ואני עובד עם קירור סטוק. הבעיה היא כזו אני מעוניין לקנות את הARCTIC COOLING סיילנסר NV 6 אבל לפי מה שהבנתי עשויה להיות בעיה עם שני הסינקים בחזית, לכומר אני לא יוכל להתקין את הקירור אם לא אסיר את הסינקים האלו, השאלה שלי האם הסינקים של זלמן כן יוכלו להכנס שמה ביחד עם הסיילנסר ? האם הם יחסמו זרימת אוויר ? בנוסף אשמח לדעת במידה ואני מסיר אותם, רק המגע עם האוויר שהזכרונות חשופים יקרר אותם ? כלומר יקרר אותם במידה רבה שתהיה כשירה ל OC תקין ? בכל מקרה למי שיש את הקירור הזה שמח לקבל חוות דעת עליו למה הקירור סטוק של XFX זה זבל.. כפי ש…
-
- 4 תגובות
- 531 צפיות
-
-
שלום לכם, אז ככה, אני רוצה לעשות OC למעבד הבא ואני צריך שיגידו לי את הדברים הבאים: מה לנעול בביוס מה לנטרל בביוס מה להגדיר בביוס איזה תדרים מומלצים שכבר נוסו בעבר על מערכת זהה אם אפשר את כל השמות הרלוונטיים של הדברים הנ"ל ללוח אם שברשותי... הנה המפרט: Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX Arctic Cooling Freezer 7 Pro Gigabyte GA-EP35-DS3 Zalman F3 120MM Case Fan Corsair 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPK Gigabyte Radeon 4850 512MB DDR3 Retail ואם אפשר גם מהירות שעון וליבה לכרטיס מסך ואני מדגיש שוב שנוסו כבר ונמצאו בטוחים לחלוטין. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 639 צפיות
-
-
אותו הדבר כמו בביוס... Amd 3200+ 2.0Ghz @ 2.4Ghz קירור: ביגטייפון עם TT Fan Control v2(מכוון על מינימום)
-
- 13 תגובות
- 653 צפיות
-
-
אני מתעתד לקנות את הלוח הבא: P5E64 WS Evolution את המעבד הבא: Intel C2Q Q9450 2.66GHZ ואת הזכרונות הבאים: OCZ DDR3 PC3-14400 Platinum Edition האם אוכל תאורטית להגיע לFSB450MHZ כך שכל השלושה יעבדו ביחס של 1:1?(לוח וזכרונות על 1800Mhz ומעבד על 3600Mhz) יש פוטנציאל סביר?
-
- 8 תגובות
- 676 צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה להגיד שיש לכם אחלה פורום! השאלה: עשיתי OC למעבד ולזיכרון ולהלן התוצאות (כל הנתונים הנחוצים נמצאים ב"מפרט מחשב"): במצב הרגיל (לא במאמץ): חום מעבד- 24 מעלות חום מארז- 30 מעלות (זה כנראה בגלל שהמאורר שמכניס אוויר יושב מול הHD...) מהירות בסיס- 133MHZ FSB- 266 מגה הרצים- 1540 סל"ד מאורר ההיטסינק (של המעבד...)- 2800 מהירות זיכרון- AUTO (אין לי בדיוק מושג מה זה אומר אז אני מודה מראש למי שיסביר לי... נראה לי שהזיכרון מתאים את עצמו למעבד אז אם אני עושה OC למעבד, הזיכרון שלי מתאים א עצמו למצב הקיים ) בOC מקסימאלי- תוספת של 25% למהירות המעבד... (לא במאמץ): חום מעבד- 34 מעלות חום מארז- 35 מעלות מהירות בסיס- 165 MHZ מגה הרצים- 1900 (כמו הברטון 2500 ;D…
-
- 7 תגובות
- 717 צפיות
-
-
שלום... אני צריך עזרה ממכם להשקיט את המחשב הבייתי בחדר שלי.. אני לא משתמש PRO.. עם כרטיסי מסך שעולים הרבה כסף וצורכים הרבה חשמל.. כל הרכיבים די בסיסיים.. ועכשיו שהתגייסתי לצבא.. אני רוצה הלשאיר את המחשב פתוח בלילות מדי פעם... המפרט של המחשב: Pentium 4, 2800 MHz Northwood HyperThreading 478 pin Motherboard Asus P4P800 Grapich Card ATI Radeon 9250 + DVI 512MB DDR HardDrive: WDC WD2500KS (250GB) ספק כוח ג'נרי לחלוטין וגם המארז.. אני מעוניין בדרכי השקטה כמה שיותר זולים.. מקורות הרעש לפי חוזק הרעש הם: 1) מאוורר של המעבד 2) ספק כוח 3) מאורר המארז.. אני צריך עזרה שלכם בבחירת 3 הרכיבים האלה... מאווררים למארז נראה לי שאני אלך על ארטיק-קולינג.. שני מאווררים ב70 שקל.. עכשיו נשאלת ה…
-
- 3 תגובות
- 764 צפיות
-
-
אני קונה מעבד: AMD ATHLON XP 2500 1.83GHz 333MHz L2-512K Barton לוח אם: ABIT NF7 2.0 Nforce 2 AMD DualDDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0 זיכרון: אין לי מושג של איזה חברה 512MB 400DDR כרטיס מסך: radeon 9200 128 MB DVI TV-OUT יש לי כמה שאלות לגביי ביצוע האוברקלוק: 1)אני צריך לקנות לזיכרון צלעות קירור כל שהן? כמה הם עולות אם כן? 2)עד איזה מהירות אני יכול להמהיר את המעבד? (מהירות בטוחה שלא תהרוס את המעבד) 3)אני יכול לעשות אוברקלוק עם הזיכרון הזה? אני צריך לעשות אוברקלוק גם לזיכרון? 4)המליצו לי לקנות וולקנו 12 למעבד. אבל שמעתי יצא מאוורר חדש מסדרת וולקנו שהוא מאוד שקט ועולה אותו מחיר בערך כמו הוולקנו 12. קוראים לו silentboot או משהו כזה. (מקווה שהבנתם למה הכוונה שלי). אז כדא…
-
- 3 תגובות
- 537 צפיות
-
-
היי אנשים, אני די חדש פה.. קוראים לי עמרי, יש ברשותי 2 מחשבים, אחד "חדש" P4 2.4 - mx440 128, 256mb , 40gb קיצר, מחשב חביב שבזמנו היה מלך.. היום אני מחכה למחשב נחמד עוד חודש בעזרת השם יהיה.. intel 64bit 3Ghz with 6600GT 1024mb (512x2 at 533mhz) אבל מחירים ירדו אז אולי אני יביא כבר משהו יותר נחמד עד אז.. למרות שחבתי אולי להביא X800XL או XT בכל מקרה........... לפני קצט זמן, הרמתי מחשב ישן לחיים, את הבובן הזה שמתי בחדר שיהיה לי לאיסיקיו וכו'.. אבל אני רוצה גם משחקים בקטנה.. לא משהו כבד מדי או בכלל, גם שירוץ מהר יותר, כל דבר פה לוקח זמן (לא הרבה..) אבל שרגילים לטוב.. קשה להתרגל.. בכל מקרה, המחשב ככה סלרון מנדוקינו (celeron mendocino) ב533מגהרץ. לוח אם של מיקרו סטאר - MS-6156 ז…
-
- 5 תגובות
- 558 צפיות
-
-
יש לי מאורר 80 ס"מ סמוך לספק תאורטית האויר שלו מגיע ישירות לאזור זכרונות משמאל לזכרונות יושבים הארד דיסק והכוננים cd משמאל וקצת דרומה יושבים כרטיס מסך כרטיס רשת מימין צפונה יושב המעבד וקצת אחריו הספק רציתי לשים באזור מאחורי הזכרונות וקח הוא יגיע גם אליהם וגם לכונני ide או שעדיף שיגיע ישירות לככרטיס מסך מאחוריו ? זה לא יגרום לבעיה? ואגב פתחתי כבר הרבה פעמים תמארז וכל זה אתם חושבים שיהיה לי בעיה בחיבור מאורר?
-
- 4 תגובות
- 494 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך 8800 GTS גירסת ה 320 MB, קניתי בלוק מים אבל לא מאלה שמכסים את כל הכרטיס. כאשר פירקתי את הקירור המקורי גיליתי עוד מלא רכיבים שדורשים קירור. מה האופציות לקרר אותם? האם הסינקים הקטנים לזכרונות מספיקים? איך לקרר את ה I\O CHIP ? אם אפשר קישורים. האם המוצר הבא הכרחי? http://www.dtekcustoms.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=207 תודה.
-
- 10 תגובות
- 841 צפיות
-
-
חבר שלי עשה OC לכרטיס שלו Radeon X300 בעזרת ATI Tray Tools. לאחר התהליך הכרטיס מזוהה כ-SERIES 550 או כ-X300. תמונת מצב: http://img163.imageshack.us/img163/4403/untitled3cc1.jpg מה זה אומר מבחינת ביצועים? ה-OC הצליח? למה רשום SERIES 550 או X300? תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 667 צפיות
-
-
-
אם איזה תוכנה אתם ממליצים לבדוק יציבות אחרי OC כמובן :xyxthumbs:
-
- 1 תגובה
- 520 צפיות
-
-
או קיי..אז ככה, קניתי עכשיו מחשב ותגידו לי אם כדאי לעשות אוברקלוק מבחינת הרכיבים ותסבירו לי בכלל מה זה נותן מבחינת ביצועים וכו'... Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 W Front USB 300W - 330.00 ¤ Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply - 425.00 ¤ NEC ND-3540 Black 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW - 270.00 ¤ AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray - 830.00 ¤ Igloo 7200L Light CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 - 60.00 ¤ Hitachi 80GB 7200 rpm S-ATA II HDD - 350.00 ¤ DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard - 690.00 ¤ Twinmos TMD7608S8E50D 512MB DDR 3200 Memory X2 Dual - 620 ¤ Leadtek PX7800GT TDH PCI-e 256Mb Retail Video Card - …
-
- 1 תגובה
- 585 צפיות
-
-
זאתי התוכנית לעניין כאשר המשאבה+הרדיאטור+המיכל יהיה מתחת למארז כאשר המארז יתחברלמארז ישן שיעבור כיסוח מודינג כדי שיתאים למארז המחשב עצמו . במארז הישן יהיה כול המפורט הנ"ל כאשר הראדיאטור יהיה מאחורה . יהיה קדחי כוסית קטנים בשביל הצינורות שיעברו בין השניים כול הגובה שאני מצפה שהמים יעלה הוא כמטר אחד מקסימום מגובה היציאה של המשאבה. אני אנסה להשתמש בראדיטור של אופנוע קטן (יש למישהו מושג איפה משיגים ??) למישהו יש המלצה למשאבה טובה ולא יקרה כ"כ שתספק צרכים של בלוקים למעבד+כרטיס מסך ? הבלוקים שיהיו במע' יהיו מתוצרית asetec (משהו כזה) למישהו יש ניסיון /דיעה /תחלופה טובה ?? מטרת במוד הזה הוא מהגת שקט מקסימלי תוך שמירת טמפ' שפויות עד כדי ביצוע OCING בריא (3.5-3.7 קבוע ממהירות 2.8 …
-
- 11 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום,בימים האחרונים אני משחק HL2 או כל משחק אחר שהוא דיי כבד,אני משחק HL2 ופתאום המחשב נתקע,אני משחק איזה שעה במשחק השני והופ נתקע עשיתי מניימייז שאני אחרי חצי שעה - שעה במשחק והטמפרטורה של המעבד הייתה 52,כשזה מגיע ל55 המחשב נתקע ככה זה תמיד קרה לי,אני חושב שהטמפרטורה גבוהה מדי,בדקתי לכרטיס באיזה משחק שיחקתי שעה הוא הגיע לטמפ' 60,כשאני משחק בHL2 אני חושב שהוא מגיע ליותר אז צריך כמה עצות לגבי פתירת החום יתר. יש לי מאורר אחד 80MM בנוסף אתם חושבים שסידור החוטים של הכבלים שיוצאים מהספק יעזרו? כי מה שהולך במארז זה גיהינום קניתי את הקליפסים השחורים האלה שיתפסו אותם יש לי ספריי לחץ אוויר ואני מנקה כל שבועיים עכשיו הוא נגמר לי מחר אני אלך לקנות חדש. יש עוד הצעות להורדת הטמפרטור…
-
- 8 תגובות
- 675 צפיות
-
-
ככה היום עשיתי עדכון לBIOS אחרי כמה בעיות שהיו בדרך הוא עבר את זה בהצלחה והחזרתי את הOC שעשיתי מזמן.. אחרי בערך שעה המחשב התחיל לצפצף ובדקתי את הטמפ והיא הייתה 69~68 משהו שלא היה לי לפניכן.. עכשיו מדובר על AMD 2500 @ 2.2GHZ לוח אם של ABIT NF7S משום מה עלתה לי הטמפ כיביתי את המחשב ושמתי מולו את המאוורר שלי בחדר אחרי כזה דקות הדלקתי והטפמ ידרה ל51 ~50 שזה דיי טוב וסביר השאלה שלי אם כדאי לי להשקיע כסף ולקנות קירור יותר טוב (לא קירור מים ו"מקרר" וכאלה דברים) יותר חשבתי בכיוון של מאורר יותר טוב מהמקורי אז איזה כדאי לי הפרמטרים הם : שקט ומקרר כמו שצריך אבל ממש חשוב שהוא שקט ושלא ישגע לי תשכל כמו איזה מקרר והאםפ בכלל כדאי ליי לקנות אחד כזה כי עליתי על זה שהמעבד …
-
- 8 תגובות
- 544 צפיות
-