אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
היי, בוקר טוב =) קודם כל אני חייב לציין שאני כבר פתחתי אשכול כזה בפורום תמיכה טכנית בחומרה, וזה היה לאחר שלא ראיתי פורום הקשור לקירור. לאחר זמן מה שהם לא עונים לי, חיפשתי אם יש פורום שמתמחה ביותר ספציפיות לגבי הבעיה שלי. בכ"מ, הנה הבעיה: כשאני משחק ב-BC2 זמן מה, הכדורים שאני יורה באנשים כאילו לא נכנסים באנשים, וזה קורה גם כאשר אני יורה בחלון והוא לא מתפוצץ מהיריה הראשונה. אני הורדתי את התוכנה HWMONITOR, וראיתי שלאחר זמן מה של משחק (לפעמים אפילו מאוד קצר, תלוי בעוצמת הפצוצים במשחק) המעבד שלי מגיע ל-65 מעלות באופן קבוע, ולעיתים מגיע ל-75-80 מעלות. הכרטיס מסך מגיע ל-45-50 מעלות. אני מניח שבעקבות החימום של המחשב, ה-FPS יורד, ולכן יוצר את הבעיות במשחק. אך טרם בדקתי אם אכ…
-
- 19 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
קבלו במה מדובר.. 8.429 GHZ !!!! מטורף ! מה אומרים?
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך sapphire HD6850. עד היום כל משחק ששיחקתי עליו רץ חלק בלי שום בעיות על הכי גבוה (למעט MATRO 2033 שגם ככה לא אהבתי). בקיצור התקנתי משחק חדש שנקרא hard reset. יש לו גרפיקה מטורפת!! שמתי את כל הגדרות הגרפיקה על הכי גבוה שאפשר (אגב רזולוצייה של 1920X1080) ולהפתעתי המשחק ממש נתקע בצורה שאי אפשר לשחק בו! התקנתי תוכנה שנקראת FRAPS וראיתי שבזמן משחק אני מקבל 12-15 FPS על הגדרות הכי גבוהות. עכשיו שלב ה- O.C שעשיתי: בחיפוש קטן בגוגל נתקלתי בדבר הבא: http://www.fudzilla.com/reviews/item/21971-sapphire-hd-6850-reviewed/21971-sapphire-hd-6850-reviewed?start=9 אני ממש לא מבין כלום ב- O.C ופשוט הלכתי צעד אחרי צעד כמו מה שבביקורת שקישרתי. התקנתי את התוכנה sapphire trixx ופ…
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי, נתקלתי בבעיה מוזרה בעת ביצוע OC למעבד 2500K על הלוח הנ"ל, כאשר רציתי להגדיר מתחים למעבד היו שלוש אפשרויות Auto, Offset, Fixed בחרתי בפיקסט ושמתי 1.250 ולט (את ה-OC עשיתי לפי המדריך שלכם) וכאשר בחנתי במאמץ את המעבד שמתי לב שהמתח יורד חזרה לסטוק במאמץ וברגע שהמאמץ מפסיק המתח עולה למתח שהגדרתי. מוזר, לא? בנוסף בזמן מאמץ ב-OC המחשב נראה יציב אבל המכפלה השתנתה (הגדרתי 44) בין 40 ל-44 בלי קצב אחיד.. האם מישהו חווה בעיה זו או יודע מה עשיתי לא טוב? תודה ויום טוב
-
- 19 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
קניתי עכשיו מחשב חדש ואני מאמין שטוב גם יש מצב המאוור של המחשב עושה מעט רעש כזה של סיבוב די מעצבן?
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
קצת פרטים לפני ההסבר: מארז: Thermaltake Soprano VG7000BWS - ללא הדלת הקדמית (למארז יש דלת כמו שניתן לראות פה, הוצאתי אותה.) לוח אם: Intel DH55PJ מעבד: Intel i5 760 קירור למעבד: Intel Stock כרטיס מסך: Gigabyte GT440 1GB (מאוורר 80 מ"מ) ספק: ג'נרי 500W קירור במארז: מאוורר 100mm מקדימה, מאוורר 140mm מאחורה. כבלים מסודרים הכי טוב שהצלחתי.. (תמונות מהמארז: http://i45.tinypic.com/sbj0c3.jpg http://i45.tinypic.com/2ag6u6e.jpg http://i50.tinypic.com/s66arn.jpg) אוקי, אני מודע לכך שלפי המפרט המצב לא מדהים גם ככה ושאני לא אמור לקבל נתונים טרמיים טובים, אבל אני מצפה למינימום שגם אותו אני לא מקבל. בדיקת מאמץ למעבד בOCCT מפסיקה אחרי 15 שניות כיוון שהמעבד מגיע ל95 מעלו…
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אנשים. אני צריך עזרה במציאת קירור לצ'יפסט המדובר. עדיף שיהיה אקטיבי, כי תוספת של מאוורר סתם מייקרת את עלות הקירור. תודה רבה מראש לעוזרים ושבת שלום
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, 1. האם מישהו יודע אם קירור Freezer Xtreme יתאים ללוח GIGABYTE EP45-DS3R ? - יש ללוח קירור NB בגובה 3 ס"מ בערך. http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2842 2. האם ניתן להשתמש בו ללא מאוורר (כלומר כקירור פסיבי)? 3. למארז HTPC השוכב שלי יש גובה של 14 ס"מ מהלוח, וגובה הקירור 13 ס"מ, האם זו תהייה בעייה? (למרות שנראה שהחום יוצא מאחור ולא מלמעלה - ויש לי מאוורר מוציא אוויר מאחור) תודה
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה אפשר לעשות על מנת להסיר את המשחה הטרמית מהכרטיס ומהגוף קירור עד כה ניסיתי עם אלכוהול, ולא הלך.
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם ולילה טוב, עשיתי עכשיו ב5 דקות בערך אוברקלוק ראשון שלי, עשיתי אותו דיי דפוק כזה נראה לי... כל מה שעשיתי היה לנעול את ה PCI-E על 100 ואז פשוט העליתי FSB, היה לי 333x9 ושמתי 400x9... עכשיו יש לי E8400 על 3600Mhz, קירור של EVERCOOL שבערך כמו סטוק... טמפרטורות שלפני היו 38-39, עכשיו זה 45-48, במנוחה כמובן.. לא העליתי מתחים והדברים היחידים שעשיתי היו: -נעילת PCIE ב 100 -העלאת FSB ל 400 (בפעם אחת לא בצעדים) -שמתי את ה Voltage Manegmant או איך שלא קוראים לו על AUTO, היה על MANUAL אבל אחרי שלוחצים על האפשרות של לשנות FSB לבד זה רושם באדום עם סימן קריאה שצריך לשים על AUTO את זה.. -היה בביוס עוד משו שהבהב באדום עם סימן קריאה, שכחתי מה רשום אבל זה היה משהו עם בחי…
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב חדש דנדש בן שבועיים סה"כ. רציתי לבדוק את הטמפ' של רכיבי המחשב והורדתי מספר תוכנות כאשר בכולם אני מקבל מספרים סבירים עבור המעבד,כונן קשיח וכרטיס המסך אך את הטמפרטורה של לוח האם אני לא מצליח לראות באף תוכנה משום מה. הורדתי את ASUS PC PROBE ואני רואה ששם הטפמרטורה של הלוח היא 142 מעלות!! היכול להיות דבר כזה??? עבור ה8400 אני מקבל 18 מעלות,עבור הGTX 285 אני מקבל 40 מעלות ועבור הכונן קשיח 28 מעלות. אני חייב לציין שהמחשב עובד מצוין.
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם הנושא לא מתאים לפורום (הפנו אותי לפה מפורום מפרטים) בבקשה תעבירו לפורום המתאים. האם לוח האם GIGABYTE GA-EP31-DS3L טוב לOC עם E5200, או שעדיף לי לקחת כבר לוח אם אחר? והאם המאווררים של COOLER MASTER טובים? התכוונתי לקחת 3 כאלה - CoolerMaster Blue LED Silent Fan 120mm תודה
-
- 19 תגובות
- 889 צפיות
-
-
אהלן לכולם! היום בזמן שהייתי בחנות מחשבים בחדרה ראיתי מאוורר זלמן ושאלתי את המוכר אם הוא יביא לי את זה בחינם? התשובה הייתה כן! (להפתעתי) רק הבעיה שלמאוורר אין תושבת... האם יש אפשרות לחבר תושבה כזאת או שזה סופו של המאוורר? המאוורר:http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2969&CatCode=414 התמונה:
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האלן טוב בתקווה שתעזרו לי עם הכבדות של המחשב... ככה : אני לא מצליח לבצע המהרה אפילו של 10 MHZ. שיניתי את כל ההגדרות המשפיעות (עד כמה שאני יודע )אם זה C1E EIST קבעתי את ה PCI EXPRES על מאה. אבל אחרי שינוי תדר המחשב פשוט או מאתחל אבל לא עולה לווינדוס. חשוב לציין שהמחשב הנ"ל הגעתי איתו ל 4 GHZ והשארתי אותו על 3.6 לעבודה שוטפת. היו לי בעיות במחשב,אם זה מסכים כחולים וכו,לכן פירמטתי.אחרי הפירמוט הופיע לי שוב מסך כחול.מה שעשיתי זה החלפתי בין הסלוטים של הזכרונות. מאז המחשב תקין אך ה OC בהחלט לא.אני לא יודע אם יש קשר אבל אני מאמין שזה פרט ראוי לציון. מערכת E7200 EP-43-DS3L ספק 400 של FSP זכרונות 800 עובדים בדואל. אשמח לעזרה. תודה
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, קרוב משפחה הגיע אליי לא מזמן עם Xbox 360 אשר חווה RRod, תיקנתי לו אותו בעזרת אקדח חום. המכשיר כרגע פועל בלי בעיה, אך ההיטסינק של ה-GPU בוער עד כדי כך שבעייתי לגעת בו יותר מכמה שניות. האם ניתן לשפצר איזה מאוורר על העניין הזה? איזה? אני מניח שמשהו כמו 40 מ"מ יתאים השאלה היא איך לבצע את זה הן מבחינת מתחים והן מבחינת ההרכבה הפיזית על ההיטסינק. מצורפת תמונה של ההיטסינק הבעייתי: תודה. נ.ב בטעות נשלח באלקרוניקה ומודינג, נא להעביר לאוברקלוקינג.
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
;D היום, כשסופסוף הלכתי לחנות, לקבל חזרה את הזלמן שלי (שלא הצליחו לעשות איתו כלום). נזכרתי שאני נמצא קרוב מאוד לחנות לכלי בניין. נכנסתי והסתכלתי מה אפשר לקמבן. וכמובן מצאתי חוט תייל חזק (שיש לי בבית). נכנסתי הביתה והתחלתי במאלכה: http://img151.imageshack.us/img151/7470/picture002fjm.jpg http://img26.imageshack.us/img26/1669/picture004oyp.jpg הצלחתי לחבר את הזלמן 7500 שלי! כמו כן הטמפ' ירדה ב8 מעלות במנוחה ו9 במאמץ! (לפני זה ההיה קירור סטוק) אגב הזלמן נמכר לי במחיר מצחיק בגלל שהברזל שהיה צריך להיות במקום חוט התייל נשבר.
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, קיבלתי לפני כמה ימים מחשב חדש, לפי המפרט: מעבד: phenom 2 940 לוח אם: gigabyte ga-ma770-ud3 כרטיס מסך: palit gts 250 מארז: coolermaster sileo 500 קירור למעבד: scythe zipang כונן קשיח: WDC-WD5000AAKS הדגש היה על שקט, אבל לקחתי OC של חנות, אני יודע שהמארז לא מתאים לזה, אבל סיקרן אותי לבדוק את היכולת של המחשב... כשקיבלתי את המחשב עם OC הוא הגיע ל3600Mhz אבל הטמפ' הייתה באיזור 55 מעלות במנוחה כשהמאוורר של CPU עובד על 940 RPM. הורדתי את הBIOS לdefault והטמפ' של CPU ירדה לאיזור של 46 מעלות במנוחה והמאוורר לאיזור 830 RPM. אחרי שהרצתי בדיקת OCCTP, הטמפ' במאמץ הייתה באיזור 60-61 מעלות, אחרי רבע שעה של בדיקה וRPM כ980. מה יכולה להיות הסיבה לטמפ'? +המלצות... הטמפ' אחרות: לוח אם…
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבדים AMD Phenom II X4 940BE 3.0GHZ TRAY ¤1053 פתרונות קירור למעבד THERMALTAKE BigTypE VALUE PACK EXTRA SATELLITE FAN 120MM ¤220 לוחות אם Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 ¤423 מארזים Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Case ¤385 מאוררים למארז/גופי קירור Cooler Master 120mm x2 Silent Fan 120 S13 Blue Led ¤74 ספקי כח Silver Power 650W SS-650HT 52A@12V 80Plus Bronze SeaSonic Production BOX ¤495 זיכרונות G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI Black Dual Chanel CL4-4-4-12 ¤336 כוננים קשיחים Samsung 500GB HD502IJ 16MB ¤309 כרטיסי מסך ATI ATI Radeon HD4890 1GB DDR5 PCIe ¤1050 כוננים אופטיים צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA ¤125 רמקולים Logitech S-220 2.…
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הנה הטמפרטורות של המחשב במנוחה: יש הבדל גדול בין 2 הליבות, איך זה הגיוני?
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמובן שיהיה שקט.. ואם אפשר מRMS.
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, בחודש האחרון המחשב שלי התחיל להשמיע רעשים מוזרים ולרטוט באטרף. פתחתי את המארז ושמתי לב שהכרטיס מסך (Nvidia geforce 9500 GT ) מתחמם לחום קיצוני - 72 מעלות לפי speedfan. מה אני צריך לעשות ? איך זה שפתאום זה התחיל אחרי משהו כמו שנה וחצי שיש לי את המחשב?
-
- 19 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי אני מעוניין ביותר תוספת ביצועים ולכן אני מחליף את הרכיבים העיקריים שלי : Intel® Core™2 Duo E7200 SLAVN Wolfdale 2.53Ghz@3.53Ghz 3MB L2 Cache Xigmatek HDT-S963 H.D.T DFI LANPARTY UT P35-T2R בחלקים הללו אני מעוניין *מעבד AMD PHENOM 710X3 *לוח מבוסס 790FX/GP/XT או לרכוש מעבד E8400\E6500K\Q9550 וקירור נורמלי כמו הFREEZER XTREME 2. המטרה שלי היא להגיע לביצועים גבוהים נטו ככול האפשר במשחקים בטמפרטורה נמוכה ככול האפשר. המעבד שלי מגביל אותי משו ל3.55GHZ ואני רוצה מעט (הרבה) יותר.
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם הנה התוצאה שלי כרגע - מעבר לזה אני לא יכול להגיע ללא תוספת מתח http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=760570 המפרט בצד עם ה770T-UD3P כרגע הכל על default חוץ ממתח למעבד 1.55 ומתח לCPU NB שעומד על +0.5 העלאת מתח של הCPU NB הורסת את היציבות וגם הורדת מתח דופקת את היציבות המעבד לא מוכן להגיע ל3.8 גם עם 1.6V. יש קירור די טוב והטמ''פ היא לא הבעיה. הצעות להתקדמות ?
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כשאני מדליק את המחשב (לא תמיד, אבל קרה כבר כמה פעמים לאחרונה). מה זה אומר? אני צריך להחליף את המאוורר של המחשב...?!
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-