אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
חיברתי אותו ללוח אם, בEVEREST אני רואה את הסלד שלו, אבל אני לא יודע איך לשלוט עליו... בבקשה תעזרו. תודה
-
- 7 תגובות
- 942 צפיות
-
-
או קיי, אז ככה כשהתכוונתי לקנות מחשב רציתי לקנות קירור אחר למעבד ובסופו של דבר לא יצא לי. המחשב נימצא אצלי כבר 3 חודשים בערך. והיום בדקתי את הטמפרטורה של המעבד סתם בשביל לדעת שהוא בריא וטוב לו... וגיליתי ש4 הליבות על 80-90 מעלות, קיבלתי שוק זה בדרך כלל על 50 +\- ישר פתחתי את המחשב והתחלתי לנקות מאבק, הסרתי את הגוף קרור וניקיתי אותו ביסודיות וגיליתי שהמשכה הטרמית שבאה עם המעבד קשיחה כזאות כיאלו היא מסטיק... ומפוזר על המעבד\גוף קרור בצורה מאוד לא אחידה. מה יכולה להיות הבעיה של זה? אחרי הניקוי החזרתי הכול למקום וכרגע המחשב פועל והמעלות ירדו בכ2-3 מעלות אבל אני עדיין לא מרוצה.. יכול להיות שהמישחה הטרמית פגה תוקף? (יכול לקרות כזה דבר בכלל?) ועוד משהו המאוורר לא הכי יושב טו…
-
- 4 תגובות
- 659 צפיות
-
-
מצאתי אצלי שני מאווררים של חברת גלוב פאן, אחד בערך 9X9 ס"מ והשני 8X8 ס"מ. האם הם שווים משהו בקירור והאם יש טעם לשים אותם במארז שלי לעזור קצת?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי במארז 3 מאווררים וחברה שלי "מאיימת" עלי שהיא תרצח אותי בשינה כי היא לא מצליחה להירדם בגלל הרעש שיוצא מהמחשב... ואת האמת היא צודקת רק שלי זה לא ממש מפריע אני ממש לא מבין בתחום הזה של הקירור והחלפת מאווררים ולא יודע איזה מהמאווררים מרעיש..איזה מהם צריך להחליף..לאיזה מאוורר להחליף (אני לא רוצה לקנות שוב איזה מאוורר מעפן שירעיש לי... מה אני יכול לעשות ?
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב לכולם ושבת שלום ברצוני לדעת מספר דברים אני מריץ את המערכת ב400 באס התדר של המעבד 3.8 השאלה שלי האם זה נחשב תוצאה יפה בהתחשב בעובדה שהמעבד מגיע לאחר בדיקת מאמץ של 10 שעות ל65 מעלות השאלה השניה שלי אני לא מבין בביוס איזה ערכים אני צריך להעלות בוולטים של המעבד שיהיה יותר יציב יש CPU PLL שאני לא מבין מה התפקיד ,בנוסף רציתי לדעת מבין האפשרויות של המתחים איזה מהם קשור לFSB בלוח של GIGABYTE-UD3P בנוסף רציתי לדעת מדוע אני לא יכול להריץ את המחשב מעל באס של 422 מה אני צריך להעלות בווולטים שקשורים לבאס?
-
- 3 תגובות
- 959 צפיות
-
-
טוב אז אני תמיד מנסה לדחוף את הכרטיס מסך to the limit ... Leadtek Ti4200 128MB אז עם הזכרון של הכרטיס מסך הגעתי ל 600 ואין תופעות לוואי . עכשיו הCORE בא במהירות 250 שאני כבר עובר את ה265 אני מתחיל לראות תופעות לוואי והגרפיקה מתחילה להתעוות .. טוב חשבתי שכרטיס כנראה מתחממם וזה הגבול שלו ... אך עליתי על משהו מוזר שאני לא ממש מבין את הקשר ביניהם . יש לי זכרון פנימי : Samsung M3 68L3223CTL-CB3 280ECE00 256MB 8x(32Mx8) DDR-SDRAM PC2700U-2533-700 (CL2.5 upto 167MHz) (CL2 upto 133MHz) זה לפי Sandra . עכשיו הבאס רץ על 120 והזכרון על RATIO 2.66 והוא עובד בתדר של 320MHz . אז ניסיתי להוריד את הרטיו ל 2.00 והזכרון עבד על 240MHz .. עכשיו ניסיתי לעשות אובר קלוק ל CORE והגעתי ל 3…
-
- 11 תגובות
- 778 צפיות
-
-
היי, 1. אני משתמש בקירור הזה ובמאורר סטוק שלו כבר מספר חודשים. די מהתחלה הרגשתי שמשהו ברעש שלו מפריע לי (אני רגיש, מאוד), ולאחרונה זה נהיה ממש מציק. קראתי קצת השוואות ודיונים בפורומים שונים, וראיתי הרבה המלצות על הNF-F12 של Noctua, בעיקר בשילוב ה212. האם יש סיבה לא ללכת עליו? (מעבר למחיר היחסית גבוה). 2. גם המאורר האחורי בCM Storm Trooper (140ממ) מפיק רעשי תקתוק לא ברורים. ניסיתי לחזק את כל הברגים במידה שווה, לבדוק שהוא מאובטח, ולא מצאתי שום סיבה שהוא יפיק את הרעשים האלה, מלבד בעיה אחרת שכנראה מעל לרמתי. האם יש לכם המלצה למאורר 140 אחר שניתן להשתמש בו? חשוב מאוד השקט. לצורך העניין, לפי האתר של CM, הוא מפיק 19db ב1200RPM. גם במקרה הזה עברתי על השוואות, אבל לא הצלחתי להגיע…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום לכולם מישהו יכול להסביר לי מה זה PCI-e Overvoltage controle פונקציה בביוס, יש לה 3 אפשרויות normal +0.1v +0.2v +0.3v ספק שלי 400W לא גנרי אז מה כדי לשים בשביל OC טוב? תודה חג שמח לכולם!!!!!
-
- 6 תגובות
- 759 צפיות
-
-
נניח שאני רוצה לקנות מעבד ולעשות לו אוברקלוק. לא מחפש לשבור שיאים רק לארגן לי מעבד מהיר ובזול. ההתלבטות שלי היא בין XP 1700 Tbred לבין XP2200. עכשיו תגידו לי אם אני מבין נכון - לשניהם יש את אותה ליבה ולכן המהירות הסופית שניתן להוציא מהם היא בערך אותו דבר (כ 2200Mhz במקרה הטוב). למרות שהסימון של ה XP2200 הוא יותר גבוה ב 500 זה לא אומר שאני אוכל להגיע אתו ל 2500Mhz או משהו כזה. כלומר, אם הבחירה היא בין שניהם ושניהם יביאו אותי בסוף לאיזור ה 2200Mhz אז עדיף ללכת על ה 1700 כי הוא יותר זול. האם זה נכון או שדיברתי שטויות ?
-
- 2 תגובות
- 461 צפיות
-
-
שלום הורדתי את התוכנה RivaTuner בגרסא החדשה ... עכשיו ראיתי במדריך http://www.guru3d.com/article/rivatuner-20-fan-speed--overclock-guide/2 שאפשר לתת פרופילים למאוורר כדי שיסתובב בטמפרטורות מסויימות איך שאני אקבע ... עכשיו רציתי לדעת למה התוכנה מוגבלת ל 3 פרופילים כי אני ממש צריך יותר ... והאם יש משו לעשות ? אם לא אז תנו לי תוכנה חילופית שכן תעשה את העבודה תודה
-
- 8 תגובות
- 688 צפיות
-
-
יש לי מחשב שהתחיל כבר להתישן קלות, ועכשיו רק התוודתי ל-OC, אז החלטתי להמהיר אותו קלות ללא השקעות כספיות נוספות. המערכת שלי כרגע היא: AMD900 ועליה מאוורר spire שלא מצאתי את המודל שלו, ומתחתיו heatsink מאלומיניום בגובה של איזה 3סמ... מארז ועליו מאוורר Colorfull brushless CF-128025MS בעל 2 חוטים שניזון מהיציאה ל-HD. לוח אם CT-7AJA עם VIA Apollo KT133 VT8363/686. על הלוח אמורים להיות 2 או 3 רגשים של טמפרטורה. לא מצאתי אותם, אבל אחד שאמור להיות של CPU אכן משנה את הטמפרטורה שלו תחת עומס מ-27 עד בערך 40 מעלות. Sandra מדווחת על thermal resistance של עד 0.36C/W(יש לזה משמעות כלשהי בכלל?). שתי האחרים אם משתנים אז בצורה זניחה באזור ה-22-27 מעלות. זיכרון לפי Sandra: Bank 2 Settin…
-
- 1 תגובה
- 520 צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס כזה, ובתוכנת ה- 8.12 ATI Catalyst Driver אין את האופציה לשנות את אחוזי מהירות סיבוב המאוורר, ובכך לשפר את קירור שבבי הכרטיס.. האם יש דרך לעשות זאת?
-
- 1 תגובה
- 583 צפיות
-
-
שלום,קניתי מחשב חדש עם מעבד intel 930 עם מאוורר מקורי של אינטל...בחרתי את המעבד הזה ולא את ה 830 כי אמרו לי שהוא יותר קר אבל משום מה הוא מגיע לי לטמפ' מאוד גבוהות....שאני מדליק אותו הוא מתחיל מ 56~ מעלות מה שלא נראה לי הגיוני...כי יש לי לוח של asus p5wd2-e וחשבתי שהוא יקרר קצת את המעבד שלי מכיוון שהוא הכי טוב אבל אני לא חושב שזה קשור.. אני אודה לכל מי שיש intel 930 עם המאוורר המקורי של אינטל שיגיד לי כמה מעלות זה אצלו מתי שהוא מדליק את המחשב + כמה מעלות זה במאמץ מועט וכמה מעלות במאמץ.. ואני רוצה לקנות big typhoon ויש לי שאלה האם המאוורר שמעל הוא מוציא אויר מהקירור או מכניס. כאילו המאוורר שמעל הקירור האם הוא מאוורר intake או מאוורר שמוציא אויר החוצה. ואני צריך המלצה על משח…
-
- 4 תגובות
- 477 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש חדש בפורום. אחרי קריאה של הרבה מדריכים וכתבות באתר החלטתי לפתוח משתמש בשביל לשאול כמה שאלות. קודם כל, לפני כמה ימים החלפתי את הE6300 שלי בQ6660 עם Arctic Cooling Pro 7. (אם הייתי עושה יותר מחקר קודם הייתי קונה אולי את הBig Typhoon). היום החלטתי להעמיק באפשרויות של Overclocking למעבד. דבר ראשון ראיתי שהMultiplier בBios הוא X7, שיניתי לX9. השאלות: 1)מהי הסיבה שהMultiplier בביוס היה X7 ולא X9 כברירת מחדל? (לא, הSpeedStep לא פעיל). 2)הבעיה מעלה בי כמה שאלות - קודם כל, עד כמה מומלץ לעשות Overclocking כדי לא לדפוק את הראם? האם הוא יכול להתחמם יותר מדי וכו'? הוא לא גם פאקטור במשולש של המתח טמפרטורה ותדר? המחשב מיועד בכדי להפעיל כמה משחקים(אותו המשחק פעמיים …
-
- 6 תגובות
- 738 צפיות
-
-
ברצוני לקרר את ה MOSFETS ורציתי לדעת האם משהו עושה זאת. הצעות מהיכן להשיג\איך להכין את HEATSINKS הקטנים במיוחד ל - MOSFETS - יתקבלו בברכה.
-
- 3 תגובות
- 448 צפיות
-
-
אחרי מימוש אחריות של ה4830 שלי, קיבלתי sapphire 4850 עם קירור סטוק. אומנם שדרוג לא רע אבל הכרטיס הזה חם מאוד לעומת הקודם והורס לי את האוורור שבמארז. חבר שכבר לא צריך את הקירור הנ"ל הציע לי אותו במחיר מאוד זול (כולל מאוורר Scythe S-Flex 1600rpm). רק צריך להתארגן על פדים טרמים בשביל הספיירים (שממה שהבנתי די קשה למצא פדים בארץ. איך הקירור הנ"ל לעומת קירורים חדשים המוצעים כיום בשוק? טווח המחיר עומד על מקסימום 150 ש"ח שקט הוא אופציה שאני לא ממש רוצה עליו.. תודה לעונים
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום,לפני יומיים בערך עשיתי OC לכ.מסך שלי , 8500GT, ועקב חוסר ניסיון ,כנראה פשוט לא שמרתי את הOC ואח"כ ראיתי בGPUZ שהתדרים חזרו להיות המקוריים.. אח"כ ניכנסתי לשחק במשחק יריות (COUNTER STRIKE) , לא כבד..מספיק כרטיס מסדרה 6 בשביל להריץ אותו סבבה.. בכל מקרה החלו לי כל מיני דרופים ותקיעות מוזרות שכבר חוויתי פעם עם כרטיס מסך GEFORCE 2 במשחק הזה.. וזה לא קרא לי בעבר..מה הקטע?ולמה זה קורא בדיוק אחרי שנסיתי לעשות OC?תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 766 צפיות
-
-
אני מעוניין לבצע OC למערכת שלי, והייתי מעוניין לקבל קצת עזרה, המפרט שלי הוא: AMD Athlon 2100XP + Volcano 6 (המכפלה שלו לא פתוחה נכון?) Gigabyte GA-7VAXP Samsung 256MB DDR PC2100 x2 מארז Full Tower SPL עם שני מאווררים גדולים וחזקים (ראו תמונה) MSI GeForce 3 Ti200 128MB DDR Enermax 456W PSU ועוד מספר כרטיסים..... מאיפה מתחילים?
-
- 4 תגובות
- 735 צפיות
-
-
אני אף פעם לא עשיתי אוברקלוק ואני רוצה לעשות איך עושים אוברקלוק למעבד P4 2.0GHZ ולמעבד PD 930 3.0GHZ ? * אני קראתי את המדריך באתר ועשיתי בפורום חיפוש... אני קראתי שצריך להגדיל את מהירות הבאס וככה גם יגדל מהירות המעבד=GHZ (ושחשוב להשים קרור למעבד...) אבל הבעיה שלי היא שאני לא יודע להגדיל את מהירות הבאס... עושים את זה עם תוכנה במחשב או צריך לשנות משהו ידנית במעבד עצמו? אם צריך לשנות משהו במעבד עצמו אז (1) מה?(2) איך זה נראה? (3) איך משנים אותו? (4) ואיפה כתובה המהירות החדשה של המעבד, GHZ? במחשב שלי-> מאפיינים, ואז יהיה כתובה מהירות חדשה ? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 548 צפיות
-
-
Compucase 6a19 with two 120mm fans. אלו המאווררים שבאים עם המארז. אי אפשר להגיד שממש מרגישים שהם דוחפים אוויר בצורה רצינית ב 1500RPM. צריך להחליף או שאפילו משהו יותר רציני ב 2500RPM לא ממש יקרר בארצנו החמה? גיבסון
-
- 9 תגובות
- 705 צפיות
-
-
-
היי ברצוני לדעת קצת יותר על הזכרונות בOC. מה זה RATIO? וכל השאר תודה
-
- 5 תגובות
- 624 צפיות
-
-
http://www.hardcoreware.net/reviews/review-160-1.htm אין מילים,פשוט מדהים.
-
- 13 תגובות
- 966 צפיות
-
-
שלום לכולם! לפני חודש בערך קניתי את הfx6800 של gigabyte עם הקירור הפסיבי.. הטמפ' שלו מעט גבוהות(אידיאלי-66 במקרה הטוב. מאמץ כבד-76) והיות והמארז לא מקורר היטב חשבתי להוסיף קצת קירור. פירוט הקירור- מאוורר 80מ"מ בקדמת המארז שמכניס אוויר. ועוד מאוורר אחד שמוציא אוויר של הספק. בחלק האחורי של המארז יש מקום למאוורר 60מ"מ בלבד. חשבתי להוסיף מאוורר אחד של 120מ"מ בצידו של המארז ועוד אחד בגג המארז גם של 120 מ"מ. מה דעתכם? תודה לכל העוזרים.
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-