אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
יש לי מאורר tr2 ולוח k8n7-9 שלפי האתר של speedfan אפשר לשנות את מהירות המאורר. אני רוצה להוריד קצת את המהירות שלו אבל כלום לא קורה והקריאה שלו נשארת סביב ה2500rpm. יכול להיות שאי אפשר לשנות את הטמפרטורה של המאורר הספציפי הזה או מה. נ.ב גם התוכנה easy tune שנותנת את האופציה להעלות את מהירות המאורר על פי החום לא איפשרה לי להוריד מהירות.
-
- 0 תגובות
- 465 צפיות
-
-
שלום. לא מזמן עשיתי OC למעבד שלי. 2500MHZ@3042MHZ מתח למעבד דרך הביוס : 1.4250 \ מתח ללוח אם : 0.50 (תוספת, אני חושב) \ מתח לזכרונות : 1.8 דרך CPU-Z בדקתי את המתח, ונכתב כי הוא 1.500, וגם בתוכנה OCCT אותו דבר. השאלה היא כזאת : למה ? והאם צריך לדאוג ? ידוע לי ש1.45 למעבד AMD זה במילא דיי הרבה. מדוע המתח לא כמו בביוס ? טמפרטורה מעולה, 43-46 מעלות במאמץ של ORTHOS ד"א, שיניתי את המכפלה לX12, ותדר הבאס הוא בערך 254.
-
- 1 תגובה
- 465 צפיות
-
-
יש לי פנטיום 4 1.8 סוקט 423. אני רוצה להחליף לו את המאוורר למשהו טוב, אבל איפה אני אמצא בימינו מאוורר למעבד יחסית ישן?
-
- 1 תגובה
- 465 צפיות
-
-
שלום לכולם קודם כל אני רוצה להגיד שיש לי קצת טראומה מאוברקלוקינג כי בעבר ניסיתי לעשות ודפקתי לעצמי את המחשב :\ אז אני שואל פה כדי לדעת מה לעשות שלב אחרי שלב. קודם כל אני אתחיל במפרט של המחשב: מעבד: DualCore Intel Core 2 Duo E6600, 2400MHz (9 x 267) לוח אם: Gigabyte GA-965P-DQ6 (Rev 1.0) זיכרון: 2x Corsair 1GB DDR2 667MHz כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon X1900XT 512MB מארז: Antec TX1088B AMG 480W יש לי את המאוורר המובנה על הכרטיס מסך. יש לי את המאוורר אני משער של 12 ס"מ בחלק האחורי של המארז. ראיתי שברוב השאלות ששאלו אותכם ביקשתם תמונה של ה Sensor מ Everest אז אני אשים פה גם: אם צריך להוסיף קירור (מאווררים וכו') אני אוסיף. תודה מראש בני
-
- 1 תגובה
- 465 צפיות
-
-
יש לי שאלה נגיד על המאוורר של המעבד אני מחבר מאוורר נוסף בדיוק עליו שיהיה באותו כיוון של המאוורר של המעבד כיאלו ששניהם ידחפו אוויר אל המעבד אז זה יכול לתרום בירידת טמפרטורות? זה יכול להזיק?
-
- 3 תגובות
- 465 צפיות
-
-
אוקי צירפתי תמונה של המצב הקיים עכשיו השאלה שלי מתחלקת לשני חלקים 1. מה התזמונים הנחשבים טובים לNF2 (עד עכשיו ירדתי לאט לאט... ובדקתי עם PRIME) ? (ראיתי הרבה על מה מומלץ ל NF4 אבל לא מצאתי הרבה מידע על NF2) האם אתם חושבים שאפשר יותר טוב מבחינת MHZ ? (אני שואף ל 220 ככה) הזיכרון הוא TwinMOS Speed Premium PC3200 Review - AA4T 2. מתח לליבה ... אני ממש אבוד כאן ... אני לא יודע כמה להתאים ביחס למהירות... למישהו יש איזה נוסחא ? כי אני פשוט מנסה כל הזמן ונראה לי שאני נותן מתחים נמוכים מדי כי ה PRIME כל הזמן מפיל אותי ... בקיצור נמרץ, הבנתי שאני יכול לשבת בשקט ככה על 2400MHZ... מה נדרש מבחינת מתח ? [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 465 צפיות
-
-
שלום לכולם, הרכבתי מחשב הבא : לוח אם - ASUS P5W2D PREMIUM מעבד - 800MHZ PENTIUM D 3.4G קולר למעבד- Thermaltake CL-P0025 Silent Tower זיכרון - HYNIX 5300 DDR2- 2G כ.מסך - ASUS 7600GT HD - SEGATE 200G SATA II מארז HEC 6A21 עם 2 מאוררים של 12MM לאחר הרכבה והתקנה של המחשב שמתי לב שהטמפרטורה של המעבד היא: בBIOS - מגיע ל-55 מעלות בWINDOWS - עד ל-60 מעלות לוח אם דווקא מגיע ל-30 מעלות גג האם זה לא "חם" מדי למעבד ? ראיתי שטרנדים הראושנים שהטמפרטורה מומלצת למעבדים אלה היא עד 55 מעלות תודה מראש\ יכול ליהות שיש לי בעיה ? או שאני סתם הסטרי ?
-
- 2 תגובות
- 465 צפיות
-
-
חברה היום אני קמתי ואני רואה שהמעבד שלי לא יורד מה-50% שהוא מתאמץ ולפעמים הוא מגיע ל-80 בלי עבודה?? נראה לי משהו מוזר מישהו יכול לעזור לי ובגלל זה הוא מתחמם לי מאד.....
-
- 1 תגובה
- 465 צפיות
-
-
רציתי לדעת איזה זיכרונות מומלצים אם הייתי רוצה לעשות אובר קלוק כזה FSB : 133@225 אבל עם תזמונים נמוכים משהו כמו 2-3-3-7 ההתלבטות שלי היא בין - ocz 3500 el platinum corsair 3200 LL מה אתם אומרים? תודה על התשובות!
-
- 0 תגובות
- 465 צפיות
-
-
שלום אני עשיתי אוברקלוק למערכת שלי AMD 3000 TWINMOSS 1024 EPOX 8KDAJ אבל התוצאות לא משהו... רק 5 מגה הרץ לזיכרון! ( הוא ישן ) אבל בכל זאת חשבתי אולי אין לי נעילה ל APG\PCI! ואין לי שום דרך לבדוק זאת כי בכל התוכנות לא ראיתי אינפורמציה על כמה עומד ה PCI במגה הרצים! למישהיו יש רעיון איך אני בודק אם הנעילה בביוס שעומדת על 66 באמת מבוצעת?!!! תודה רבה זה חשוב לי
-
- 2 תגובות
- 465 צפיות
-
-
היי, לפני כמה שבועות (אולי חודש) פתחתי נושא אודות קירור המארז (בגלל מעבד). הסרקולציה של המארז היא: -שני מאווררים 80 מ"מ מכניסים אוויר מצד המארז -מאוורר 120 מ"מ מוציא אוויר בטופ -מאוורר 80 מ"מ מוציא אוויר מאחורה (חדש ונלקח מספק ישן) קודם כל חשבתי להוסיף 120 מקדימה מכניס אבל בשביל זה צריך לעשות חורי אוורר בפאנל העליון -> בפסח אני אבדוק מה אפשר לעשות. עכשיו בקשר לחיישן.. הוספת המאוורר מאחורה הורידה את הטמפרטורות בכ4-5 מעלות לכל הרכיבים, ורק במעבד יש הבדלים של 2-3 מעלות. הבעיה העיקרית היא שהמעבד על 65-70 מעלות ללא מאמץ, ובמאמץ הוא מגיע לעד 89 מעלות (!!!) ומה שאני רוצה לשאול: איך אני בודק שהבעיה באמת במעבד, ולא בחיישן? ואיפה אמור להיות בBIOS מידע על טמפטורה?
-
- 3 תגובות
- 465 צפיות
-
-
יש לי במחשב שני זכרונות של 512 רציתי לדעת אם כדאי לעשות להם אוברקלוק ואיך?
-
- 3 תגובות
- 465 צפיות
-
-
אני רוצה מארז שיקרר טוב מאוד מערכת עם מעבד 6000 של AMD וכרטיס מסך 4870 של CLUB3D ושהוא יעלה מ200-400 שקל. חשבתי על זה: http://skypc.co.il/pl_product~2080~6~0.htm האם הוא טוב ויקרר את כל המערכת טוב?
-
- 3 תגובות
- 465 צפיות
-
-
התקנתי שלושה מאווררים במארז. אחד 80מ"מ מקדימה [מוציא אוויר] שמחליף מאוורר ג'נרי שבא עם המארז, אחד 80מ"מ מאחורה [מכניס אוויר] ואחד 120מ"מ בצד [מוציא אוויר]. אני מבין שהסידור הזה לא מוצלח ואני שוקל לסובב את כל המאווררים במארז (כך שאני מקבל מאוורר 80מ"מ מקדימה למטה שמכניס, 80 מ"מ מאחורה למעלה שמוציא [כי אוויר חם עולה למעלה] ו120מ"מ בצד שמכניס). החשש שלי הוא שהמאוורר מקדימה חסום ע"י הפאנל הזה של המארז (אתם יודעים על מה אני מדבר.. ככה שאני לא יכול לראות אותו כשהמארז סגור) ולכן אני לא בטוח אם תהיה לו גישה לאוויר כדי להכניס אותו.. אני צודק? (מצד שני, כרגע הוא מוציא את האוויר הקר ולא את החם [כי הוא נמצא למטה] ולכן הוא לא מועיל לי). ועוד שאלה קטנה. כי מתכוון בימים הקרובים להתקשר ל…
-
- 2 תגובות
- 465 צפיות
-
-
כרטיס מסך בעיקר את השאר התוכנה -everest מראה לי.... ועוד שאלה כמה מאווררים צריך בשביל מחשב פנטיום 4 (נורטווד) 1.6 לוח אינטל m850D 512 זיכרון radeon 9800 2 hard drive מארז ג'נרי... בינתיים יש לי רק מאוורר אחד ש"מכניס" אויר למארז (פתחתי את המארז ושמתי עליו מאוור גדול שבחדר...בינתיים) המאוורר שיש לי הוא ג'נרי -זה משנה ? כמה מאווררים אני צריך בערך עוד? ואם אפשר איזה -שלא יהיו יקרים כל כך... כרגע החום אצלי נע סביב ה 40 מעלות פחות או יותר.... מה אתם מציעים ?
-
- 2 תגובות
- 465 צפיות
-
-
שלום. פשוט מאוד - כמו בכותרת - אני מחפש קירור לדיסק הקשיח. אני מחפש את הביצועים הטובים ביותר. אני פתוח להצעות. בנתיים חשבתי על ה- Vantec Vortex - נראה ביצועיסט (הרעש לא חשוב לי), נראה טוב ומתאים למארז שחור, ובא על חשבון 5.25" שזה נראה לי נוח. מה אתם אומרים? תודה רבה מראש.
-
- 2 תגובות
- 465 צפיות
-
-
המישחה הלבנה שמקבלים עם הגוף קירור SP-94 שקונים אותו או Arctic Silver הכסופה הזאת? יש לי את שתיהן אני רוצה לדעת מה לשים! תודה לעונים!
-
- 3 תגובות
- 465 צפיות
-
-
עשיתי אובר קלוק ל2300 מגה הרץ ומשום מה לא מצליח לעלות אותו יותר למעבד שבחתימה וכשאני מנסה להפעיל אותו ב2400 מגה הרץ כתוב לי שהוא עולה שהאוברקלוק נכשל ויש לי או לחזור לסטוק שלו או ללכת לביוס ולשנות. בקיצור המעבד רץ ב34 טמפרטורות במנוחה ו41 במאמץ. ובסטוק 32 במנוחה ו40 במאמץ. עכשיו מה אני יכול לעשות כדי לעבור איתו את ה2300? יש לי ליבה new castle 1.550V ניסיתי לעלות ל1.6 וגם לא עבד לי. תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 464 צפיות
-
-
יש לי לוח אם GIGABYTE 965P-DS3 והקירור הישן שלי ת'רמלטייק סיילנט לא מתברג לסוקט בגלל מיצבי המתח שעל הלוח. לכן אני זקוק להמלצה על קירור שלבטח יתאים ללוח אם הספציפי הזה וכמובן מה שכתוב בכותרת. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 464 צפיות
-
-
ציטוט: " Intel Pentium 4 - מעבד שמיוצר בתהליך של 0.13 מיקרון, יש בו הגנת טמפ' שעולה על 40 מעלות, ברב המקרים דיי קשה להחזיק מעבד בטמפ' כזו בתנאי סביבה חמים כמו בארץ, אז לא נורא אם סוטים לכיוון ה45 מעלות במאמץ." הגנת הטמפרטורה של אינטל (TCC או Thermal Throttling) במעבדי NORTHWOOD לא נכנסת לפעולה עד שהמעבד מגיע לטמפ קריטית שהיא עבור NORTHWOOD בסביבות ה 75 מעלות! ועבור PRESCOTT היא מעל 85 מעלות!! וגם כשהמעבד מגיע לטמפ קריטית, ההגנה נכנסת לפעולה רק לאחר השהיה של כדקה אחת! לעומת זאת טמפ מאד מסוכנות כמו 85 מעלות עבור NORTHWOOD יגרמו למעבד לכבות את המחשב ולהעצר לחלוטין (HALT). מעבד NORTHWOOD במצבד OC יכול לעבוד במאמץ ב 60 מעלות ללא כל חשש לתווך ארוך... הנה מאמר מעניין על הגנת טמפ…
-
- 0 תגובות
- 464 צפיות
-
-
יש לי שאלה בקשר לגוף קירור לאובר קלוק. איזה מהשניים יותר טובים?? http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=SCNJ-1000P&affiliate=zap http://www.memorypc.co.il/default.asp?catid={C606582C-DCFB-4307-94D1-93DC3D5C019A}&details_type=1&itemid={F3F2C532-71C8-48C8-AD16-194807EA4371} איזה מבינהם יותר מקרר?, עזבו את הרעש... והאם שניהם באים עם מאוורר? תודה מראש בר!
-
- 4 תגובות
- 464 צפיות
-
-
תראו את התמונה .. למה הטמפרטוה כלכך גבוהה ? מישהו :s05: [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 464 צפיות
-
-
איך בידיוק עושים צריך להעלות רק את ה FSB או עוד משהו שם?? הנה תמונה http://img13.exs.cx/img13/3781/gfg4ob.png מדובר על ה AMD Athlon 64 3000 939
-
- 1 תגובה
- 464 צפיות
-
-
? כמה היא צריכה להיות בממוצע עם קירור סטוק של איטל? מה טמפ' המקסימלית שהוא יכול לעמוד בה? ומה הטמפ' האופטימלית למעבד? תודה לעוזרים..
-
- 1 תגובה
- 464 צפיות
-
-
זה הנתונים לפי הבדיקה שעשיתי עם המולטימטר: 20/24 פינים רגיל - חוט אדום - 5.13 חוט צהוב - 12.26 חוט כתום - 3.36 במאמץ - חוט אדום - 5.15 חוט צהוב - 12.17 חוט כתוב - 3.36 מולקס רגיל - חוט אדום - 5.11 חוט צהוב - 12.20 במאמץ - חוט אדום - 5.12 חוט צהוב - 12.11
-
- 0 תגובות
- 464 צפיות
-