עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by nitzanzb,

פיייי, זכרתי שהיה לי משתמש בפורומים, אבל לא האמנתי שהוא עוד פעיל (אי שם מ 2002). נו שוין - ולענייננו. יום אחד, במהלך משחק אנריל ממושך, המסך קפא והמחשב החל להשמיע רעש כאילו הוא הולך להמריא. ריסטרט מהיר וכניסה למסך של הביוס גילו את האמת המרה - טמפ' של 80 מעלות למעבד (מדובר במעבד פנטיום 4 - פרסקוט). לקצר את הסיפור הארוך (מי שרוצה לקרוא את הארוך, בליווי תמונות - http://n2b.org/?p=391) עשיתי טיפול וניקוי יסודי לעסק והנה מה שקורה שם היום: 1. טמפ' מנוחה (idle, אף תוכנה לא פתוחה) 42-44 מעלות. 2. טמפ' עבודה שפויה (מסמך בוורד, גלישה באינטרנט וכ') - 47-51 מעלות. 3. עבודה מאומצת (משחק אנריל או GTA ארוך) - 57 מעלות. בקיצור, ממעבד שעבד ב idle על 65 מעלות צנחתי ל 42 מעלות - שיפור משמעו…

• 0 תגובות
    • 467 צפיות
  2. ליודעים\יודעות אני בעל SLK-900 גוף קירור נחושתי שצריך טמפ ' סביבה נמוכה בכדי לתפקד טוב, בקיצור מארז עם סירקילאציה טובה. תקציב עד 450 שקל , אם או בלי ספק לא משנה. ניתן גם לקחת מארז בפחות ולבוסיף מאוררים וכו'. תודה לעזורים.

• 8 תגובות
    • 629 צפיות
  3. Started by see4,

יש לי כ.מסך של XFX 7900GT Extreme שבסטוק עובד ב 520\750 , טמפרטורה במנוחה עומדת על 52 בעומס אני חושב 57 , זה טבעי ...כדאי להחליף קירור ? זה יפגע באחריות ?

• 3 תגובות
    • 464 צפיות
  4. Started by Gal_,

שלום,אני רוצה לעשות אוברקלוקינג לכרטיס מסך,אך אני לא יודע מה מומלץ יותר,מה מסוכן יותר ,האם אפשר לפתוח צינורות וכו'. לכן,פרסמתי את ההודעה הזאת,כדי שאתם תמליצו לי. יש בידי את התוכנה RivaTuner v2.0 RC 15.6. כ.מ: תודה,גל.

• 3 תגובות
    • 603 צפיות
  5. Started by Fir3DragoN,

Intel E2180 65nm 1MB 2GHZ Gigabyte GA-P35-DS3L OCZ Platinium DDR2 800MHz CL4 1024 X 2 Hec Compucase 400TRT 400W Arctic Cooling Freezer 7 Pro אז ככה אני רוצה להגיע כמה שיותר עם המפרט הזה, המחשב שלי בן שבוע, תיכננתי להגיע בכלל ל 3.5GHZ ואני רואה שאין מצב. כי על 3.2GHZ המחשב לא יציב. אז ככה. נתונים של כרגע: תדר מעבד : 3GHz מתח זכרונות: 2.0V מתח מעבד: 1.35V יש לי כאן תמונה של התוכנה של הטפרטורה ושל התוכנה שמדמה ובודקת את היציבות, כרגע א ני חושב שהמחשב יציב כי זה על 3GHZ למרות שבסוף הבדיקה של התוכנה היה כתוב שהמעבד חם מידי. אני רוצה לעלות מעל 3GHZ זה מה שבטוח, בקשר לתוכנה CPU-Z היה לי ERROR בה אז אי אפשר לראות כלום.. [glow=red,2,300]עדכון: CPUZ[/glow] [gl…

• 9 תגובות
    • 618 צפיות
  6. Started by voyant,

האם מישהו הבין את הנוסחה לחישוב tRD ? http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3208&p=8 אני מנסה להגיע 3.0-3.6MHz בQ6600 במפרט שלי. (מופיע פה בצד) תמונות של ביוסים יציבים יתקבלו בברכה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by TheReaper,

טוב לא יש 7600GS של EVGA עכשיו עשיתי בדיקה בATITOOL (עצרתי בטעות ב11 דקות) אבל מהדקה השלישית זה יציב על 78 עכשיו לאיזה טווח בערך אני צריך להגיע שאני אדע שזה המקסימום שאני יכול להגיע אליו? ובכמה בערך אני אמור להעלות את הליבה והזכרונות כדי לדעת שעשיתי OC טוב לכרטיס מסך הזה (זאתמרת לכמה בערך אנשים מגיעים בלי קירור מיוחד)

• 2 תגובות
    • 542 צפיות
  8. Started by arieltan,

אני צריך עזרה רצינית באנשים מביני עניין בייעוץ/תכנון קירור למארז HTPC במערכת הבאה, מצורף קובץ עם המארז המארז הוא IPPON Q4 לוח Gigabyte 880gm-usb3 מעבד וזיכרון x4 640 4GB מאוורר המעבד BIG shuriken כונן קשיח 3TB וקנייה בקרוב של 7750 או 6850 במארז הזה ללוחות micro אפשר לשים רק 80mm fan אחד לכניסת אויר בחלק התחתון של המארז (אני מנסה להימנע מ80mm משיקולי רעש). חיתוכים בחלק התחתון של המארז לכניסת אויר מוגבלים מאוד עד בלתי אפשריים בגלל צפיפות אביזרים ותושבות המארז. בנוסף קיים במארז ספק ATX SFX 300וואט ג'נרי מוקטן עם 80mm fan להוצאת אויר. מוד 1 מתוכנן להחליף לספק איכותי עם מאוורר 120mm שקט. הכולל תאימות לספק ATX על ידי חיתוך החלק החיצוני בהתאמה לATX וחיתוך ריבוע פאנל עליון/מכסה…

• 3 תגובות
    • 920 צפיות
  9. זה קצת ארוך, מקווה שהמידע יעזור לכם לעזור לי :-[ שלום לכולם, יש לי מספק שאלות בקשר לOc שאני מנסה לעשות. דבר ראשון, המפרט שלי: AMD Authlon XP 1800 (PELOMINO) Msi MS-6712 (ver 1.0) (Motherboard) Msi GeForceFX5600 VTD [glow=red,2,300]זכרון ראם Logical/Chipset 1 Memory Banks Bank 0 : 128MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7CL 2CMD Bank 1 : 128MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7CL 2CMD Bank 2 : 256MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7CL 2CMD Memory Module(s) Memory Module 1 : 256MB 16x(16Mx8) DDR-SDRAM PC2100U-2533-750 (CL2.5 up to 143MHz) (CL2 up to 100MHz) Memory Module 2 : 256MB 8x(32Mx8) DDR-SDRAM PC2100U-2533-750 (CL2.5 up to 133MHz) (CL2 up to 100MHz)[/glow] אין לי מושג מה מה שרשמתי למעלה אומר...…

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Vector13,

הזמנתי צלעות קירור חדשות, אמורות להגיע שבוע הבא, תנו קצת FEEDBACK: http://www.giga-byte.com/Peripherals/Products/Products_GH-PCU31-VH(3D%20Cooler-Ultra%20GT).htm#

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by gal555,

185 שקל בKSP: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7613

• 4 תגובות
    • 626 צפיות
  12. אהלן חברה. מדיון אחר פה בפורום התברר לי שעל מנת לבטל צוואר בקבוק למערכת שלי במידה ואשדרג לכרטיס מסך חזק יותר אני צריך לעשות OC למעבד שלי. קראתי פה את הסטיקי והמדריך שיש, אך בתור אחד חדש לזה לגמרי אני עדיין מבולבל קצת וזקוק לעזרה פה.. המערכת שלי כפי שמצויין בפרופיל שלי היא: Intel Core2Due E6400 2.13Ghz Asrock ConroeXFire-ESata2 Kingston 2GB (2x1024) DDR2 667Mhz OCZ 2GB (2x1024) DDR2 667Mhz Gold Edition התחלתי בבדיקה בביוס של ההגדרות, וכפי שציפיתי (מפעמים קודמות שחיפשתי שם דברים) לא הצלחתי למצוא כמעט שום דבר. מצאתי איפה אני מבטל את Spread Spectrum ואת EIST. אבל כל שאר ההגדרות של המהירויות שעון והגדרות טמפ' ואלה לא מצאתי בכלל... הביוס של הלוח אם הזה מוזר חבל על הזמן ושונה …

• 1 תגובה
    • 953 צפיות
  13. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

יש בידי SF2, החיבור לחיישן נקרע ואת הנגד המשתנה איבדו, הוא מחובר כרגע ללוח של ג'יגה בייט G8S655FX-L ועובד נהדר, הבעיה היא שהוא עובד כל הזמן במלוא העוצמה. יש אפשרות לשלוט בו? אולי באמצעות תוכנה? או שזה לא אפשרי בכלל ועדיף להחליף את המזו*** הקטן במאורר אחר (יש לי איזה מאורר 80 מ"מ ספייר, אבל החלפה היא התחלופה האחרונה) תודה, ושבוע טוב.

• 6 תגובות
    • 575 צפיות
  14. לי ישE8500 והצלחתי להגיע לשיפור של20% במהירות והכל יציב האם זה משפיע על משחקי מחשב? אם כן בכמה? תודה לעונים

• 10 תגובות
    • 966 צפיות
  15. חברים!! אחרי שכבר ראיתם את ההודעות הקודמות שלי על חיפושי אחר היטסינק זול,שקט וחזק ל-INTEL שלי, מצאתי באתר XEXOIDE את הסינק הבא: Foxconn Prescott 3.6GHZ / P4 Heatpipe Cooler במחיר של 30 דולר - 135 שקל. הסינק פועל באמצעות HeatPipes בדומה להרבה סינקים חדשים שיוצאים עכשיו לשוק. הנה ביקורות עליו: http://www.extremereviews.net/data.php?recordID=155&page=1&type=review http://www.kickassamd.com/modules/reviews/article.php?storyid=10 בשתי הביקורות ניתן לראות הבדלים גדולים מאוד בין ההיטסינק המקורי של אינטל לבין ההיטסינק הזה, והמבקרים מרוצים מאוד מהביצועים ומהתכנון של המוצר. אומנם היה קצת מבאס לראות מעט שריטות על הבסיס, אבל כמו שבביקורות אמרו, משחה טרמית מטפלת בבעיה. מה אתם …

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by eladbu,

שלום לכולם ברשותי 4פ 512 מ ולוח 875 של גיגהבייט שאלתי היא האם שינוי דרך הביוס של cpu host clock freq שכרגע עומד על 200 אפשרי לשינוי ניתן עד 350 וכיצד זה משפיע????? ועוד דבר agp/pci/src עומד כרגע על66.33.100 ניתן להעלות אותו עד 96.48.105 האם רצוי???? בתודה מראש

• 4 תגובות
    • 723 צפיות
  17. מה דעתכם? קירור STOCK רוצה לעשות להם OC, כמובן ששניהים יפעלו באותה המהירות (אין טעם אחרת, בכל זאת SLI) הכוונה שלי שאם אפשר מדריכים + תוכנות ל OC עצמו + תוכנות שיבדקו יציבות ופגמים וכאלו רוצה OC נחמד, אבל שיהיה סופר סופר יציב ובלי התרסקויות או אי אילו ARTIFACT למינהים תודה מראש - ובבקשה!

• 36 תגובות
    • 3.1k צפיות
  18. Started by tomerzhr,

אי אני יכול לבדוק לכרטיס מסך מעלותתת?

• 4 תגובות
    • 485 צפיות
  19. Started by ofir38,

האם יכול להיות שהמאוורר שלי עובד חלש כי לא מסופק הרבה voltage למעבד? כי כרגע הוא על 1.2 רק... והמאוורר עובד על 1800 rpm ואולי בגלל זה המעבד שלי קצת מתחמם יחסית(42-43 מעלות במנוחה) השאלה שלי היא האם זה באמת קשור לvoltage ואם כן אז איך אני יכול להגביר את הvoltage ל1.5 בערך? והאם המאוורר יעבוד יותר חזק שאני ירים את הvoltage? זה דחוף לי בבקשה תודה,אופיר.

• 2 תגובות
    • 421 צפיות
  20. Started by שגיב,

שלום ךפני כמה חודשים קניתי קירור COOLERMASTER V8 עכשיום הברגים שלו מה שאמור להיכנס בלוח ולצאת מצד שני הם עקומים אז דיברתי עם החנות הם אמרו שזה לא קשור אליהם למרות שיש לי אחריות של 12 חודשים עכשיו השאלה שלי אם מישהו יודע איפה יש להשיג את הערכה של הסוקט ל-775 מי שיכול לעזור אז בבקשה

• 9 תגובות
    • 826 צפיות
  21. Started by yair.,

איזה מאוורר כד י לי לקנו תלמעבד amd 2500 עד 200 שקל ועוד שאלה קטנה כדי שאני לא יפתח עוד דיון זכרונות במהירות 400 מה עדיף A-DATA OR GEIL?

• 6 תגובות
    • 533 צפיות
  22. Started by Nirkaw,

שמתי לב, שאפילו במנוחה הכרטיס מסך מגיע ל48 מעלות, אבל זה לא בגלל שהוא "פתאום" מתחמם אלא בגלל שהוא לפעמים פשוט לא נח. כשאני נכנס לGPU-Z אני רואה שכל הCORE CLOACK MEMORY CLOACK SHADER CLOCK נמצאים על המקסימום במקום להיות על נמוך ולתת לכרטיס לנוח ובגלל זה הוא מגיע ל48-49 מעלות. ולא, אני לא במשחק, אני פשוט באינטרנט, ידוע לכם למה? אם לא הבנתם תגידו לי אני אסביר שוב מחדש. אני כמעט בטוח שזה קשור גם לOC שעשיתי. ביצעתי את הOC בתוכנה MSI AFTERBURNING אם זה קשור.

• 4 תגובות
    • 735 צפיות
  23. Started by AVL,

איזה מערכת קירור מים מרשימה , מעניין בכמה היא תתומחר בארץ (אם בכלל ..) http://www.thermaltake.com/watercooling/cl-w0040symphony/cl-w0040.htm

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. [glow=red,2,300]אז ככה יש לי את המפרט הבא: 3GHZ 775 P35DS3P 1GB KINGSTON 667 ENERMAX 400 7100GS ואני בעיקרון צריך הסבר על הלוח מפורט ואיך עושים איתו OCתודה מראש לעונים [/glow] :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

• 6 תגובות
    • 705 צפיות
  25. Started by Svartberg,

הסתכלתי לאחרונה בקבלי חום של thermalright, רוב הביקורות משבחות אותם (יותר מהזלמן 7000 שאני מזמין בקרוב, שמנסיון אחד מהטובים שקיימים בשוק אני עדיין יכול לשנות את ההזמנה , ולהוסיף מאה עד מאתיים שקל זה לא בעיה בשבילי, אבל יש כמה בעיות בזמינות : 2. בדקתי באתר היצרן, והקבלי חום האלה מתאימים ללוח שם שלי (asrock dualsata) רק אם אני מחליף את הפלטה שמסביב למעבד, האם דבר כזה זמין בארץ בכלל ? תקראו מה כתוב למטה - http://www.thermalright.com/a_page/main_support_faq_motherboard_xp90.htm 1. הקבלי חום האלה כידוע, לא באים עם מאווררים, איזה מאווררים שקטים הייתם ממליצים לקנות להם, שכמובן זמינים בארץ (שקט נמדד גם עם החלקות של הרעש)

• 5 תגובות
    • 801 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.