אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום אני נסיתי לעשות אוברקלוקינג לAsus fx 5600+zalman vf700-alcu עם ריווה טיונר והביצועים ב3dmark03 ירדו פלאים מ 2198 ל 590 איך יכול להיות???
-
- 17 תגובות
- 880 צפיות
-
-
בשעה טובה רכשתי קירור חדש למעבד שלי Scythe mugen 2 הכל בסדר הוא חרישי להפליא /מקרר לא רע הבעיה שלי יותר נכון שאלה האם עדיף לשים אותו ממש מול המאוורר שמוציא אוויר הוא ממש צמוד אליו .
-
- 13 תגובות
- 804 צפיות
-
-
הזמנתי את הדבר הזה עם ה3 לדים אולטרה סגוליים. והשאלה אם זה יאיר כמו קטודה או חלש יותר? (זה מה שמוכרים בזיזאג ב50 שקל קניתי ב3 דולר).
-
- 10 תגובות
- 658 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש קירור לNB לו צ'פסט של NV דגם 650I ULTRA תודה.
-
- 7 תגובות
- 560 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מרכיב מחשב חדש מבוסס I7 ככל הנראה וממה שהבנתי הקירור סטוק של אינטל מאוד רועש. שקט זה הדבר הכי חשוב לי במחשב חדש(המחשב הנוכחי שלי עושה רעש ברמה פשוט עצומה,ניתן לשמוע אותו כבר מהכניסה לבית) ואני מחפש קירור שקט מאוד מאוד(מאוד! ) שיקרר טוב את המעבד. נכון לרגע זה,לא מתוכנן OC. הבנתי שהקירורים הללו הם המומלצים ביותר כאן,ואני מעוניין לדעת מי משניהם הוא השקט היותר(ביצויעם פחות חשובים לי). תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 668 צפיות
-
-
שלום, לפני יומיים שדרגתי את המחשב - ספק liberty 400, הוספתי HD נוסף וכרטיס x1900xt (מהבנדל של נעה עם קירור זלמן). אני משתמש במארז HEC CI-6A19-2F המוכר והטוב - בחזית מאוורר 120 שמכניס אוויר, מאחור 120 שמוציא, ובצד תעלת אוויר. בחזית שלו הוא קריר להפליא אך מאחור הוא מאוד מאוד חם בעת מאמץ. אני יודע שהמאוורר האחורי לא מקבל מספיק עוצמה (חיברתי אותו למתח 5v ולא 12v - דבר שיתוקן בהקדם, פשוט אין לי כבל מפצל מתאים כרגע), אבל חשבתי שבכל מקרה כדאי אולי להוסיף מאוורר נוסף במקום התעלה בצד, או אולי לשדרג את מאווררי ה-120 מ"מ. אין מגבלת תקציב כלל, אבל חשוב לשמור על שקט - כיום המארז שקט מאוד. למרות שהנושא נטחן רבות בפורום, מחיפושים שעשיתי לא הצלחתי למצוא תשובה ברורה לשאלתי, ולכן אשמח לעזר…
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, לא מזמן קניתי כרטיס מסך של gigabyte- Gerorce 6600 gt. התקנתי משחק חדש (GTA) ובאמצע המשחק המחשב עשה ריסט לעצמו (כנראה שיש לו איזה הגנה עצמית). בהתחלה לא הבנתי מה קרה ופתחתי את המכסה מנוע של המחשב שלי ולהפתעתי הכרטיס מסך היה ממש רותח (שנגעתי זה היה כמו לגוע בכוס עם מים רותחים- אני מאמין שזה היה בסביבות ה80 מעלות ומעלה) לכרטיס שלי אין מאוורר אלא גוף קירור יחסית ענק. חשוב לי לציין כי עקבתי אחרי המדריך הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=casecool ובאמת יש לי שינוי של כמעט 20 מעלות במעבד, ו12 מעלות בחלל המארז ובלוח האם (הלכתי לפי מצב ארבע--> ראו בתמונה). אבל עדיין הכרטיס מסך רותח. אודה לכם אם תיתנו לי פיתרון או רעיון. ועוד שאלה קטנה.. אני רוצה לקנות משחה תרמי…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אז החלפתי את המאוורר המקורי של הפרסקוט 3 ghz. רכשתי את ה OCZ Vanquisher.עכשיו, במצב מנוחה אני עומד על טמפ' של 47-48 מעלות צלזיוס. כשאני מתחיל להעמיס על המחשב אני מגיע למקסימום 62 מעלות.(הרצתי את CPU Stability test למשך 12 שעות ומקסימום 62 מעלות ב100 אחוז עומס על המעבד) טמפרטורת החדר היא 28 c טמפ' נורמליות לפרסקוט? או שעדיין בעייתי? תודה.
-
- 2 תגובות
- 391 צפיות
-
-
מה המצב חבר'ה ?.. אז ככה, המחשב שלי ב - OC כבר קרוב לשנתיים עם אותן הגדרות (לא שיניתי כלום) והיום קיבלתי מסך כחול באמצע שהשתמשתי במחשב. כמובן שבעקבות המסך כחול חששתי שזה אחד או כמה מכרטיסי הזכרון שלי אז הרצתי Memtest ואחרי שניה-שתיים עלה לי Error בבדיקה .. כבר חשבתי להתחיל לבדוק כל כרטיס זכרון בנפרד אבל לפני זה החלטתי לבטל את ה - OC .. הפלא ופלא אחרי שה - OC מבוטל לא יוצא שום Error (הערה: הרצתי את הבדיקה אחרי שביטלתי את ה - OC במשך 4 דקות ואני יודע שזה לא מספיק אבל בעקבות ה - Error שיצא לי ישר מקודם כשהמחשב היה ב - OC, הנחתי, שאם אחד מהכרטיסים לא תקין ייצא לי שוב Error גם כשהמחשב לא ב - OC) .. מה יכולה להיות הבעיה ?.. להזכירכם המחשב היה ב - OC קרוב לשנתיים עם אותן הגדרות …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש קרור שקט וזול לAMD 64 (באזור ה100 ש"ח) עריכה: כדי לא לפתוח דיון חדש אני אשאל את זה פה: אני בדקתי עם וולטמטר והמתחים שהספק שלי מביא הם: 12.3 V 5.2 V האם זה טוב או שזה גבוה מידי?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קוראים לזה קירור גז נכון, אם לא אז אני מקווה שהבנתם למה אני מתכון, אז כמו הת'רד הקודם רציתי לדעת איך פועל קירור גז, תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 545 צפיות
-
-
קצת פרטים על המפרט: אני הולך לקנות מערכת ב8.5K שתכלול ספק CORSAIR 520W HX SERIES מארז NZXT HUSH ןGTS 640MB 8800 שאלות: 1) האם הקירור של LEADTEK יעמוד בOC רציני או שכדי לקנות קירור לא סטוק?קירור מים? 2) שמתי לב שאחד ההבדלים בין הGTS לGTX הן מהירות הזכרונות והליבה...האם בOC אפשר להגיע למהירויות של הGTX? אם אני יצליח לעשות זאת כמה אני אתקרב לביצועים של הGTX? 3) האם כדי להוסיף עוד מאורר למארז? תודה רבה לכולם ! רז
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://planet.nana.co.il/damper/oc.html במאמץ המתח של הליבה עומד על 1.55 כשבמאמץ הטמפרטורה עומדת על 45 ולא במאמץ על 30 ככה המכפלה היא 8 ה fsb הוא 313 מה שעושה ביחד 2.5ghz הרצתי S&M והוא עבר תבדיקה הרצתי memclock לכל הלילה מצא משהו כמו 18 שגיאות ... והיחס DRAM:FSB הוא 5:6 המערכת יציבה? המתח גבוהה מידי ? הטמפרטורות בטווח של הנורמלי ? התוצאה ב superPi טובה? :s05:
-
- 8 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להתחיל בתהליך הOC רק רציתי להיות בטוח בכמה דברים... לפי מה שהבנתי מומלץ בתחילת הOC להוריד את המכפלה ל10 ורק אז לעלות את הFSB, לאחר מכן כל כמה FSB לעלות? זאת אומרת קפיצות של 5MHZ ולבדוק שיש POST? ותקנו אותי אם אני טועה לגבי הורדת המכפלה... ועוד שאלה בקשר לטמפ' - במנוחה אני על 30-32 ובמאמץ אני על 38-40 אני אם קירור סטוק, את שאר המפרט יש ב"מפרט מחשב". האם הטמפ' מספיק טובות כדי התחיל בOC?... תודה רבה מראש...
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הינה כמה תמונות לגבי איך שמסודר לי החוטים במחשב המאורר האחורי מוציא אוויר הצידי מכניס וכנ"ל לגבי הקידמי
-
- 6 תגובות
- 621 צפיות
-
-
ככה יש לי מעבד core i7 870 קירור FREEZER 7 PRO REV 2 מעבד GIGABYTE PA G55 UD3 זכרון WD 1TB 64 MB כ.ס - PALIT GEFORCE GTX 470 ספק כוח 700 W מארז thermaltake aser v1 MX זה מה שכתוב על המארז(כאילו השם שלו) בקיצור בהתחשב בדברים האלה איזה OC הכי מומלץ שאני יעשה ללוח אם למעבד ולזכרון מבלי שיקרה להם משהו ושימריץ אתם ואיזה אוברקלוק נראה לכם שאני צריך לעשות לכרטיס מסך ולאיזה רמה הוא יגיע נגיד הוא יהיה במהירות שעון כמו GTX 480 ..(סתם דוגמא) ואיך דרך תוכנה או הBIOS
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה אני עושה OC למעבד ואני רוצה לדעת עם נגיד אני שם על 320 אז כמה וולט אני צריך להתאים לזה? ככה זה המפרט שלי מעבד:c2d e6400 כרטיס מסך:ati x1950pro 512mb לוח אם:AW9D-MAX abit זכרון:2x1GB Corsair CL4 800MHz הרדיסק:Seagate 400GB 7200RPM, 16MB, SATA II קרור למעבד:Thermaltake BigTyp 120 מארז:HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver ספק כח:PS-05 BIG FAN 500W (12cm Fan) (24pin JSP-TECH
-
- 1 תגובה
- 462 צפיות
-
-
שמתי את הפוסט הנוכחי בפורום "תמיכה טכנית - חומרה", אך אני מרגיש שאולי פה יוכלו לעזור לי במידה יותר גדולה, היות ומדובר בעיקר בנושא פתרון קירור: קודם כל, לפני שאתחיל בהודעה, אני רק רוצה לציין שאני בד"כ פותר את הבעיות שלי (חומרה ותוכנה) עוד בשלב ה-google. הפוסט הזה בא כדי להיות בטוח שאני עושה את הדבר הנכון במקרה הזה ולא סתם מבזבז את כספי. אוקי עכשיו לסוגיה: מאוורר ה-NB בלוח האם שלי (Abit IS7) מת לו. ע"י google נתקלתי במספר פתרונות אפשריים: 1. החלפת המאוור במאוור stock חדש. 2. שימון בספריי מתאים (לדוגמת WD-40). 3. קניית מאוורר, המתאים במקור לצ'יפים שבכרטיסי מסך, אך יכולים גם להתאים למאוורר NB שלי ועושים עבודה יותר טובה (ספציפית שמעתי על VANTEC). למישהו מפה יש ניסיון עם פתרון …
-
- 0 תגובות
- 379 צפיות
-
-
אז ככה יש לי מחשב עם הנתונים הבאים: לוח גיגה בייט 8IK1100 875 מעבד 3.0 גיגה זכרונות 512 HD 37 גיגה SATA במהירות 10000 כרטיס מסך FX5800 128 DDR2 המחשב רץ במהירות 800 מגהרץ א.אני רוצה לדעת מה הם הביצועים של המחשב? ב.האם כל הרכיבים גם יחד נותנים לי באמת את מה שהם אמורים לתת?ואם לא איך אני יכול לדעת מה חסר או פוגע בביצועים. ג.לדעת מה מהירות המעבד ,זכרונות ,כרטיס מסך. הרצתי תוכנת בנצ'מרק 3D MARK גירסה אחרונה, איך אני אמור להבין מהתוצאות מה המצב של כל אחד מהרכיבים? האם אתם מכירים תוכנה שגם עושה דיאגנוסטיקה לרכיבי מחשב? תודה אשמח לקבל תשובה רצינית .
-
- 3 תגובות
- 500 צפיות
-
-
יש לי מעבד פנטיום 4 1.6 נורטווד והוא על 40 במנוחה ואיך שאני פותח איזה משהו אקספלורר זה קופץ ישר ל45 -50 מה הבעיה? צריך להחליף משחה תרמית?
-
- 0 תגובות
- 485 צפיות
-
-
אני בניתי מערכת HTPC בתוך מארז EZCool s360. נראה לי שהמאוררים של המארז לא מספיק שקטים. באיזה מאווררים כדאי להשתמש?
-
- 6 תגובות
- 695 צפיות
-
-
אהלן לאחרונה התחלתי לשקול לעשות OC, אז בדקתי את הטמפ' של המעבד והיא דיי גבוהה יחסית למחשבים אחרים עם אותו מפרט, סביבות ה-44 מעלות. (כנראה בגלל שהחליפו לי מאוורר פעם אחת מבלי לחדש את המשחה הטרמית) אני כרגע עם מאוורר סטוק של Q6600, מארז: SopranoRS 101 Mid Tower עם מאוורר צד. עכשיו לשאלה... מה אתם אומרים על המאוורר שבנושא כמאוורר ל-OC, והאם נראה לכם שהסיבה לטמפ' הגבוהות של המעבד שלי היא אכן תוצאה של החלפת המאוורר בעבר ללא חידוש המשחה? תודה על העזרה!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז אני קונה מחשב חדש,הנה המפרט: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1542 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם ASUS P5N-E SLI ¤732 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31033 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 ¤613 http://skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 ¤585 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-2GBNQ כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTS 640MB PCI-E ¤2036 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV381 מארז ללא ספק NZXT LEXA ¤640 http://skypc.co.il/product.asp?pid=nzlexa ספק כח OCZ STEALTHXSTREAM 600W ¤550 http://skypc.co.il/product.asp?pid=ocz600sxs סה"כ מחיר לכל המוצרים:6698¤ המפרט הורכב …
-
- 3 תגובות
- 487 צפיות
-
-
יש לי משהו אחד שם עם טמפ 81 אני לא יודע מה זה.. יכול להיות שזה הספק????
-
- 2 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום, אני הולך לקנות את המפרט שבפרופיל. כפי שאתם רואים מפרט לא ממש חם. חשבתי לעשות OC לכ. מסך. נראה לכם שבלי לקנות אוורור מיוחד אני אצליח לעשות OC שישפר לי את הביצועים במשחקים? ובעצם למה עושים OC? למה הוא משמש? ונגיד בכמה אחוזים הכרטיס יהיה יותר טוב אחרי OC מינמלי עם הקירור סטוק של הכ. מסך? ונגיד שעשיתי... איך אני יודע שהכל תקין ולא שרפתי או הרסתי משהו בכרטיס מסך? תודה רבה לכל המגיבים
-
- 4 תגובות
- 474 צפיות
-